|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
wypróbowałam- działa
![]()
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- widziałam właśnie ![]()
![]() |
#1744 |
Raczkowanie
|
hej, chciałabym do Was dołączyć. Też zapuszczam włosy od pewnego czasu. Obecnie nawet nie sięgają ramion. Są długości, że ciężko coś konkretnego z nimi zrobić. Czasami mam ochotę je dla świętego spokoju ściąć!
Chodzę też na basen 5 razy w tygodniu i chlor im nie pomaga. I tu mam pytanie. Co polecacie do pielęgnacji włosów szczególnie narażonych na działanie wody basenowej? Obecnie używam szamponu Nivea hydro, odżywki Gliss kur oraz od kilku dni eliksiru Gliss Kur (taki olejek). Aha, jak często podcinacie końcówki. Ja podcinam co 2 miesiące. Czy to nie za często? |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
BAN stały
|
Cytat:
2) Niektóre dziewczyny nakładają olej przed basenem... Ja nie próbowałam, na basen obecnie nie chodzę, latem nic z nimi nie robiłam (głupia ja, chlor je zniszczył i jeszcze to słońce...) 3) Co do końcówek, to jeżeli widzisz konieczność częstego podcinania, to nie widzę w tym nic złego. Jak jest potrzeba, to ścinam, jak jej nie ma...to mi żal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się podcinać co 2 miesiące ![]() Najważniejsze jest to jak Ty się czujesz ze swoimi włosami, ja wiem kiedy przydałaby się wizyta u fryzjera, a kiedy nie. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1747 |
Raczkowanie
|
Wczoraj dopadłam wody brzozowej wiec zaczynam testowanie czy na mnie też bedzie miała taki pozytywny wpływ
![]()
#1748 |
Zakorzenienie
|
Jak tam wasza pielęgnacja ?
Ja się zastanawiam czy dzisiaj nie nałożyć oliwy z oliwek(mama przywiozła mi taką porządną oliwę z Chorwacji) + miód lawendowy. Nigdy jeszcze nie nakładałam miodu na włosy ![]()
#1749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja bym wprowadziła oleje ![]() na początek; oliwa z oliwek, lniany, z pestek winogron ![]() polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzisiaj planuję macerat na oleju winogronowym z maską bingospa z glinką ghassol i pewnie dodam jakieś półprodukty, żeby nie było za skromnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Wtajemniczenie
|
na suche włosy to nakładasz?
olej zmieszany z maską? |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
Odpuściłam sobie miód, siedzę z oliwą z oliwek, a na skalp nałożyłam łopian.
#1754 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A "często" przy podcinaniu końcówek, to pojęcie wzgldne :0 Jeśli widzisz, ze jest potrzeba, to się nie wahaj. Dziewczyny zapuszczające włosy "mimo wszystko" to smutny widok w tym kraju. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem uzależniona za to od Jantaru ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1755 | |
BAN stały
|
Moje też dzisiaj lśnią blaskiem lata
![]() Ale miękkości mi takiej cudownej brakuje niestety. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Rycyna też troszkę włosków zabiera, ale nie tak dużo jak np. olej winogronowy. Ja też kocham Jantar, ale czekam na dostawę w zielarskim. Miał być wczoraj wieczorkiem i nie znalazłam czasu, aby odwiedzić sklep. Dlatego dzisiaj koniecznie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
macerat to olej, możesz zmieszać.
![]() |
#1758 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Przyczajenie
|
Hej, dołączę sobie do tego wątku jeśli pozwolicie
![]() Moje włosy w tej chwili sięgają dokładnie pod biust, szybko się przetłuszczają (od wakacji myję już je co drugi dzień, nie tak jak wcześniej - codziennie), bardzo się łamią i rozdwajają, ale dzięki odżywce końcówki już nie są tak suche. Jestem ciemną blondynką. Na halloween kupiłam szamponetkę Dalia No.1 aby sprawdzić jak bym wyglądała w innym kolorze, no i całą kurację szlag trafił, gdyż włoski na nowo zaczęły się łamać. Niedługo przymierzam się do spróbowania laminowania włosów. Myślicie, że jak poprawię kondycję moich włosów to będę mogła je spokojnie zacząć zapuszczać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oleje, maski i odżywki, odrobine silikonów dla zabezpieczenia. jesli końcówki tego wymagają to podetnij je i zapuszczaj dziewczyno, zapuszczaj ![]() może masz jakieś foto? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Z odżywek używam Garnier Ultra Doux na suche i zniszczone włosy (tylko na połowę długości włosów) i co jakieś 1,5 tygodnia maski Rene Furterer: Okara Active Lights. I zazwyczaj jak podcinam końcówki to na następny dzień one są już rozdwojone z powrotem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364
zapoznaj się z tym wątkiem proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
że też ja jeszcze nie wypróbowałam tego sposobu, nie mam pojęcia dlaczego heh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się napaliłam na te rosyjskie kosmetyki... już tworzę długą listę... ![]()
![]() |
#1766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupię ją na bank... już się ślinię do ich str www ![]() Może pod choinką znajdzie się coś z tych rzeczy ![]()
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
na efekty toniku poczekamy jeszcze, ale skład ma taki naturalny, że nie wątpię w jej działanie. Olejek jest genialnie lekki, bardzo przyjemnie się zmywa. Maska pachnie jak herbatniki <3
prezenty pod choinką, fajna sprawa ![]()
#1769 |
Rozeznanie
|
oj witam Was!! jejku. ostatnio byłam tutaj z 3 tygodnie temu ze względu na mojego laptopa, który był w tym czasie w naprawie. niestety nie mam za bardzo jak tego naprawic, włosy nadal mam suche, a na olejowanie czasu brak
![]()
![]() |
#1770 |
Zadomowienie
|
to chociaż maseczkę jakąś ;>
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.