|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Teraz tak piszecie o tym Waderze-moi teściowie kupili Martynie pod choinke. takie wózku do ciągniecia. mysle, ze wózek bedzie wiekszym hitem niz klocki skoro ciezko je sie składa. Najwyzej wywieziemy na działke jako alternatywa do zabawy.
Ja tez jestem póki co zachwycona lego-lekko sie je spina. Sa wytrzymałe. Martyna rzuca nimi jak popadnie. Jedyny minus to cena Drugi koplet ma dostac od moejego brata pod choinke. Taki z Kubusiem Puchatkeim. |
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze ejst jak patrzymy razem z mezem np. na ładujaca sie pod stół kinge/artura i miedzy soba wymieniamy uwagi "walnie sie czy jednak nie?" wstretni rodzice ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
i pozwalac dziecku nawet na wylanie barszczu na śnieżnobiały babciny obrus
|
||
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, co zrobić, żeby mały chciał siedzieć na nocniku. On rozumie do czego służy nocnik, znaczy jak się pytam gdzie się robi siku - to prowadzi mnie do łazienki i pokazuje na nocnik, ale siądzie na niego na chwilkę dosłownie i schodzi. Ja go zachęcam, że ma siedzieć itp, ale nie działa. Mały wstaje, nie minie minuta i robi siku obok nocnika
Znaczy dopiero w piatek zaczeliśmy nocnikowanie, ale nie chcę żeby się przyzwyczaił do robienia na płytki! Help
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Zombolandia wita Was .. tralala
Na własne życzenie zafundowałam sobie taki stan. Od 1 Sara cyrki wyczyniała, nie spałam ciągiem chyba nawet godziny ![]() I boolesna @ mnie z rana przywitała. Superrrrrrrrrrr. Myha teściowa ha każdy ich tekst powoduje wzburzenie. Jakiego Martyna ma przyjaciela na śnieżne wyprawy . Jaciee mówisz, ze Ci przejdzie? Ja mam jeszcze 1 okno brudne i firanka nie uparana, ale jakoś mi nie zależy żeby to zmienić
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
MONIA dobre
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- PATIK współczuje nocki. Ja po jednej takiej nocce mam dosc (a nie miałam nigdy takiej ekstremalnej) I współczuje @. ja nie mam od 2 lat
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
bry
córka marnotrawna się wita piszecie o pierniczkach a ja mam podpowiedź dla tych co mają mało czasu ![]() PIERNICZKI wersja ekspresowawłaśnie robię , zdam relację jak będą smakować aaa kupione w lidlu (ale niestety nie w każdym są) spróbuję się powoli wdrażać bo mało piszecie |
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Jestem dziś taka wsciekła i rozżalona, że juz nic mi się nie chce ![]() Jeszcze na początku grudnia żyłam śwętami - miałam 4 dni urlopu akurat na święta. Się okazało, że się pomyliłam i mi 3 dni wypoczynkowego zostały. No dobra, przyjdę w piątek po świętach do pracy. Wypisałam odpowiednie wnioski, git. A dzisiaj kadrowa mi mówi, że mi tylko 1 dzień został do wykorzystania!!! Niestety zapomniałam, że do marca byam na wychowawczym i nie miałam w tym roku 26-ciu tylko 24 dni wypoczynkowego Jest mi tak cholernie przykro...mialam wypocząć w domku, posiedzieć z córeczką, a do pracy przyjdzie mi iść... Wezmę chyba dzień bezpłatnego Niech ten rok sie juz kończy ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Mojej koleżanki synek bardzo lubi rysować po tej macie. Ona sobie chwali -szybko schnie, nie brudzi, mały czasem po ścianach chce pisac i w szkodę nie idzie ![]() Jeju nie potrafię się wysłowic
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- elilka - a opiekuncze juz brałas? |
|
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
niestety tak, obydwa dni wykorzystane
|
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko
mamad ja też często tak mówię. ale częściej, nie wolno - tego to chyba nadużywam. ale tylko w syt, gdy nie mogę jej właśnie asekurować, bo jestem czymś zajęta, a ta szaleje poza zasięgiem mojego wzroku. pampków ostatnio więcej nam schodzi (nawet do 7 szt!), bo muszę małą w nocy przebierać..przed snem tyle wypija, że potem jak jej nie zmienię pieluchy w porę to się budzi, bo ma mokro... my też sanki zamówiliśmy (z all, bo w sklepach nie było nic spełniającego wymagania tż ), a tutaj po śniegu wspomnienia zostały ale zima dopiero w natarciu... jeszcze sypnie zapewne (i niestety scio podziwiam za wytrwałość w ćwiczeniach. ja siłowni nigdy nie znosiłam, jak mieliśmy zajęcia WF na siłowni to dla mnie tortury to były ![]() Aga super dziewczynki wykonały pierniczki witam się po weekendzie dałam radę, ale padam. TŻ nie było (miał spotkanie "opłatkowe" w Poznaniu ze znajomymi ze studiów) i byłam sama z Hanką. do tego przyjechała na weekend moja siostrzenica. niby już "duża" bo 15-letnia, ale... te 15 lat to chyba najgłupszy wiek w życiu człowieka.. jakie to zblazowane jest fakt, że trochę się z Hanią bawiła, ale... tego jeść nie bo się odchudza, ale to jej zrób, kup itp... a to jej włącz, a to pokaż, a to może itp... ło jej... jak pomyślę, że moje dziecko też będzie kiedyś dojrzewało, to już mi słabo no i nie posprzątałam sobie przedświątecznie i teraz nie wiem kiedy to zrobię, bo już w piątek przyjeżdża moja siostra z rodzinką ale za to wczoraj była pierwsza moja noc bez pobudki dziecka na jedzenie!!! Hania całą noc spała!!! )Patik współczuje nocki dziubku witaj!!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-12-17 o 10:58 |
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieleszka ja tez nie lubiłam, ale teraz polulubiłam, bo efekty są świetne, nie tak jak po aerobicach. Ja tez kupuje tylko duplo. Agata ma już sporo, wczoraj dopadłam gazete mini mini 9 zł 3 klocki i konik to jej wzięłam. |
|
|
|
|
#4726 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc zwyczajowa, zaczynam przywykać Chociaż nie wiem, czy dożyję świąt ![]() Dziewczyny, mam pytanie: jak Wy myjecie okna? Bo jest zimno i jak pootwieram, to Tymcio zmarznie. Chyba go w kurtkę ubiorę i tak to zrobimy Nic innego mi do głowy nie przychodzi...Cytat:
Takie kłucia, bóle w ciąży to nic wesołego. Koniec z porządkami! Bo będą baciki Cytat:
)Martyna chyba lubi sanki, widać po minie ![]() A teściowa - beznadziejny teks, nie znoszę takich ![]() Moja teściowa ma zwyczaj, który mnie okropnie wkurza (zresztą i męża, i nawet teścia też): jak Tymek zaczyna płakać, kiedy jest gdzieś koło niej, to go bierze na ręce i ucieka z nim, żebym ja go nie mogła wziąć. A on wtedy jeszcze bardziej, bo np. chce się do mnie przytulić, bo mu źle. Ale nie, ona nie da. Tzn. nie chce dać, bo w końcu daje Ale drażni mnie to, że nie zwraca uwagi na potrzeby dziecka, tylko go jak maskotkę traktuje...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I już nic nie da się załatwić? Cytat:
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez noc masakra. Miliony pobudek. Na zmiane wstawaliśmy, spanie razem tez nie pomogło.
|
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
BRUMKU juz dąłam sobie spokój z porzadkami. reszte robi TŻ. Własnie dzisiaj myje okna i na te okolicznosc wywozi Martyne do babci (na szczescie mojej mamy
Twoja teściowa to tez powinna jakies lańsko dostac za takie zachowanie. to takie niepowazne. przeciez wiadomo,ze dziecku jest najlepiej u mamy lub taty jak mu jest źle
|
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku - ja się wyłamuję i zimą okien nie myję
![]() Myha no właśnie- bardzo dobrze, że tż przejmuje sprzątanie.. Ty się już nie zamęczaj |
|
|
|
#4730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale miałam rok - byłam już 69 dni na urlopie, kiedy to zleciało????
|
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez to widzialam oczym wyobrazni |
|
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Brumku - u nas jak było mycie okien - to robiłam dokładnie jak piszesz, ubrałam malego jak na spacer.
Ja też okien teraz całych nie myje - były myte chyba na początku listopada albo koniec październia, nie pamiętam dokladnie - bo myła mama, potem teściowa reszte . Teraz tylko wewnątrz przetrę okno w kuchni i łazience i wypiorę przynależne do nich firanki i koniec. Jak to mój mąż mówi- jeszcze przez nie widać
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-17 o 11:37 |
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałam juz kiedyś..
Znacie kogoś kto dobrze operuje w photoshopie czy innym programem do fotomontażu? Jeśli do jutra nie będę mieć zdjęcia to nici z prezentu.... Szukałam nawet na allegro i innych ofertach i nic
|
|
|
|
#4735 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja dodatkowo jeszcze wpada w lekką panikę ![]() Cytat:
Domyślasz się dlaczego? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam po prostu ani ochoty, ani czasu już na to (jak wracam z pracy to się ciemno zaczyna robić po chwili...)
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
Miałam zapytać wcześniej, ale zapomniałam - a nie możesz wziać już z przyszłego roku?
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-17 o 13:03 |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
wprawdzie nie pomoge ale zdrzadz co chcesz zrobic?
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Monia chcieliśmy rodzicom dać w prezencie zdjęcie wnuków, takie na płótnie.
Czwórka mieszka w niemczech, jedno w austrii. I tego jednego dzieciaka trzeba "dokleić" do zdjęcia... |
|
|
|
#4740 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za dalsze pochwaly pierniczkow i moich pomocnic.
Cytat:
A wiesz, ze to pierwsze moje pierniczki? W domu nie mielismy tej tradycji pieczenia, raczej rozne kruche ciasteczka, ptysie, jakies ciasto, ale nie pierniczki. W zeszlym roku z dziewczynami zrobilam wlasnie kruche. Piekne zdjecia! Borysek do schrupania! Fajny kudlatek! Choinka sliczna! A mamusia lachon! Cytat:
A wiesz, ze jakos nie sciaga wszystkiego. Normalnie w zasiegu jego lapek nie ma nic, a jak cos robimy razem, to dostaje cos, co moze. Cytat:
nu, nu niedobra Myha. W ciazy jestes, zadne swiateczne sprzatanieFajna mala Myha. Antos jeszcze nie byl na sankach ![]() Cytat:
A braklo Ci w sumie najwazniejszego dokumentu jakby nie patrzyc. Ze tez przy skladaniu tego nie widzieli. Cytat:
Zaciskam zatem kciuki do czwartku! Zeby bylo dobrze! Cytat:
Cytat:
Ja okien nie myje Cytat:
Cytat:
Brawo!!! |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

najlepsze ejst jak patrzymy razem z mezem np. na ładujaca sie pod stół kinge/artura i miedzy soba wymieniamy uwagi "walnie sie czy jednak nie?" 

dla Hani za przespana noc
Bo jest zimno i jak pootwieram, to Tymcio zmarznie. Chyba go w kurtkę ubiorę i tak to zrobimy 

Zakończone: 2