Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 09:10   #4711
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Teraz tak piszecie o tym Waderze-moi teściowie kupili Martynie pod choinke. takie wózku do ciągniecia. mysle, ze wózek bedzie wiekszym hitem niz klocki skoro ciezko je sie składa. Najwyzej wywieziemy na działke jako alternatywa do zabawy.
Ja tez jestem póki co zachwycona lego-lekko sie je spina. Sa wytrzymałe. Martyna rzuca nimi jak popadnie. Jedyny minus to cena no ale za jakosc trzeba zapąłcic. Pocieszams ie tym,z ę bedzie potem dla drugiego dziecka.
Drugi koplet ma dostac od moejego brata pod choinke. Taki z Kubusiem Puchatkeim.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:16   #4712
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, czy Was też drażnią takie teksty: "Uważaj, bo się przewrócisz", "uderzysz się", "Spadniesz", "Przytniesz palce" itd. często jeszcze z dalszym opisem sytuacji: "będzie bolało", będzie leciała krew i bedziesz płakał itd? Nie wystarczy powiedzieć "uważaj, bo ślisko, bo wysoko, bo ostre"? Bo dla mnie to brzmi tak, jakby łóżko/krzesło służyło do spadania z niego, szafka do przycinania palców, podłoga do przewracania się itd, a wszystko na świecie jest tylko po to, żeby sobie krzywdę zrobić... Może ja zbyt przewrażliwiona jestem?
nie, bo sama tak mowie x 2 bo do dwójki....

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:16   #4713
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tylko duplo, na kolejnym miejscu sa te middel bloks. lepiej sie lacza niz zwykle wadera, ale np. te daszki ciezko wyciagnąć. jak masz inwestowac na lata to jednak polecam tylko jedne kupowac i wlasnie najlepiej duplo. artur dostaje od 3 lat z roznych okazji i ma ich duzo i to jest wlasnie tez fajne
Monia, idąc za Twoją radą też zbieram małemu duplo, teraz na święta kupiliśmy 4 zestaw http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...872109422.html. Będe miała z czego już budować, bo mały jak na razie tylko zwierzątkami się bawi - znaczy roznosi po całym domu
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:23   #4714
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Asekurowanie kojarzy mi się akurat trochę z czymś innym - że się dziecku pozwala zrobić coś "niebezpiecznego" stojąc obok i w razie czego interweniując. Ale z brakiem swobody i autonomii mogę się zgodzić.

Trochę jest to denerwujące, zwłaszcza, gdy chodzi o takie zwyczajne rzeczy - chodzenie, otwieranie, bieganie. Może jeszcze kwestia gramatyki : lepiej brzmi "uważaj, żebyś nie spadł" niż "nie wychodź, bo spadniesz" (brzmi jak pewnik). Nie wiem, czy umiem to dobrze wyjaśnić
ja raczej pozwalam robic niebezpieczne rzeczy. i wlasnie mowie np. uwazaj na palce (najczescej kinga) albo na glowe (to juz obydwoje) najlepsze ejst jak patrzymy razem z mezem np. na ładujaca sie pod stół kinge/artura i miedzy soba wymieniamy uwagi "walnie sie czy jednak nie?" wstretni rodzice

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Oo przypomniałao mi sie. Z serii teściowa (wasze ulubione ) Byliśmy w piatek na chwilke i Martyna cos tam robiła (nie pamietam co). Powiedizałam jej ze nie wolno itp a na to teściow "A tam bedziesz sie mamy słuchała" No żesz kur...powiedziałam jej delikatnie, ze ona ma sie słuchac mamy i nie wolno podważac mojego autorytetu,. coś tam jeszcze mrukneła pod nosem...nie wiem moze ona tak dla żartu to powiedziaal bo sie śmiaął ale mnie dosc mocno zirtyowała
Oczywiscie poskarzyłam sie TŻ. Ma z nia przeprowadzic rozmowe. On jest takiego samego zdnaia, zenie należy podważac autorytetu rodzica...
Wpienia mnie ta baba. A potem sie dziiw, ze nie chce jej powierzyc opieki nad Martyna. Cos tam zapowiadała, ze w wakacje bede Martyne mogła zostawic u niej na cały dzień bo bedize sie bawic na dworze a ja na to, ze nie bardzo to widze...Dziecka później nie poznam

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

ANKA widze cie na pasku. Jak egzaminy?
trzeba bedzie odpalic w stylu "babci sluchac nie musisz, ale mamy tak" i pozwalac dziecku nawet na wylanie barszczu na śnieżnobiały babciny obrus

Stary 2012-12-17, 09:24   #4715
anka_1984
Raczkowanie

Mam pytanie, co zrobić, żeby mały chciał siedzieć na nocniku. On rozumie do czego służy nocnik, znaczy jak się pytam gdzie się robi siku - to prowadzi mnie do łazienki i pokazuje na nocnik, ale siądzie na niego na chwilkę dosłownie i schodzi. Ja go zachęcam, że ma siedzieć itp, ale nie działa. Mały wstaje, nie minie minuta i robi siku obok nocnika I tak za każdym razem i dotego się śmieje! Znaczy dopiero w piatek zaczeliśmy nocnikowanie, ale nie chcę żeby się przyzwyczaił do robienia na płytki! Help
Stary 2012-12-17, 09:25   #4716
patik87
Zakorzenienie

Zombolandia wita Was .. tralala
Na własne życzenie zafundowałam sobie taki stan. Od 1 Sara cyrki wyczyniała, nie spałam ciągiem chyba nawet godziny
I boolesna @ mnie z rana przywitała. Superrrrrrrrrrr.

Myha teściowa ha każdy ich tekst powoduje wzburzenie.
Jakiego Martyna ma przyjaciela na śnieżne wyprawy .

Jaciee mówisz, ze Ci przejdzie? Ja mam jeszcze 1 okno brudne i firanka nie uparana, ale jakoś mi nie zależy żeby to zmienić
Stary 2012-12-17, 09:27   #4717
myha82
Wtajemniczenie

MONIA dobre

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

PATIK współczuje nocki. Ja po jednej takiej nocce mam dosc (a nie miałam nigdy takiej ekstremalnej)
I współczuje @. ja nie mam od 2 lat tzn. miałam we wrześniu jedna mała i mizerna

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-17, 09:56   #4718
dziubek79
Zakorzenienie

bry
córka marnotrawna się wita

piszecie o pierniczkach a ja mam podpowiedź dla tych co mają mało czasu

PIERNICZKI

wersja ekspresowa
właśnie robię , zdam relację jak będą smakować

aaa kupione w lidlu (ale niestety nie w każdym są)

spróbuję się powoli wdrażać bo mało piszecie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:00   #4719
myha82
Wtajemniczenie

Kto ma mate wodna? Sprawdza sie?

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-17, 10:28   #4720
ellika
Rozeznanie

Hejka

Jestem dziś taka wsciekła i rozżalona, że juz nic mi się nie chce

Jeszcze na początku grudnia żyłam śwętami - miałam 4 dni urlopu akurat na święta. Się okazało, że się pomyliłam i mi 3 dni wypoczynkowego zostały. No dobra, przyjdę w piątek po świętach do pracy. Wypisałam odpowiednie wnioski, git. A dzisiaj kadrowa mi mówi, że mi tylko 1 dzień został do wykorzystania!!! Niestety zapomniałam, że do marca byam na wychowawczym i nie miałam w tym roku 26-ciu tylko 24 dni wypoczynkowego

Jest mi tak cholernie przykro...mialam wypocząć w domku, posiedzieć z córeczką, a do pracy przyjdzie mi iść...

Wezmę chyba dzień bezpłatnego

Niech ten rok sie juz kończy

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Kto ma mate wodna? Sprawdza sie?
Mojej koleżanki synek bardzo lubi rysować po tej macie. Ona sobie chwali -szybko schnie, nie brudzi, mały czasem po ścianach chce pisac i w szkodę nie idzie

Jeju nie potrafię się wysłowic
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:29   #4721
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, co zrobić, żeby mały chciał siedzieć na nocniku. On rozumie do czego służy nocnik, znaczy jak się pytam gdzie się robi siku - to prowadzi mnie do łazienki i pokazuje na nocnik, ale siądzie na niego na chwilkę dosłownie i schodzi. Ja go zachęcam, że ma siedzieć itp, ale nie działa. Mały wstaje, nie minie minuta i robi siku obok nocnika I tak za każdym razem i dotego się śmieje! Znaczy dopiero w piatek zaczeliśmy nocnikowanie, ale nie chcę żeby się przyzwyczaił do robienia na płytki! Help
trzeba poczekac az bedzie w koncu na nocnik i zrobic wielkie huraaaa z siku w nocniku to sie mu spodoba. a moze wstawienie nocnika do wanny cos da? albo zabawienie ksiazeczka/zabawka?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

elilka - a opiekuncze juz brałas?

Stary 2012-12-17, 10:33   #4722
ellika
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]elilka - a opiekuncze juz brałas?
niestety tak, obydwa dni wykorzystane
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:52   #4723
pieleszka
Wtajemniczenie

Marinko dzielna jesteś bardzo...!

mamad ja też często tak mówię. ale częściej, nie wolno - tego to chyba nadużywam. ale tylko w syt, gdy nie mogę jej właśnie asekurować, bo jestem czymś zajęta, a ta szaleje poza zasięgiem mojego wzroku.

pampków ostatnio więcej nam schodzi (nawet do 7 szt!), bo muszę małą w nocy przebierać..przed snem tyle wypija, że potem jak jej nie zmienię pieluchy w porę to się budzi, bo ma mokro...

my też sanki zamówiliśmy (z all, bo w sklepach nie było nic spełniającego wymagania tż ), a tutaj po śniegu wspomnienia zostały ale zima dopiero w natarciu... jeszcze sypnie zapewne (i niestety )

scio podziwiam za wytrwałość w ćwiczeniach. ja siłowni nigdy nie znosiłam, jak mieliśmy zajęcia WF na siłowni to dla mnie tortury to były
Aga super dziewczynki wykonały pierniczki

witam się po weekendzie
dałam radę, ale padam. TŻ nie było (miał spotkanie "opłatkowe" w Poznaniu ze znajomymi ze studiów) i byłam sama z Hanką. do tego przyjechała na weekend moja siostrzenica. niby już "duża" bo 15-letnia, ale... te 15 lat to chyba najgłupszy wiek w życiu człowieka.. jakie to zblazowane jest fakt, że trochę się z Hanią bawiła, ale... tego jeść nie bo się odchudza, ale to jej zrób, kup itp... a to jej włącz, a to pokaż, a to może itp... ło jej... jak pomyślę, że moje dziecko też będzie kiedyś dojrzewało, to już mi słabo no i nie posprzątałam sobie przedświątecznie i teraz nie wiem kiedy to zrobię, bo już w piątek przyjeżdża moja siostra z rodzinką

ale za to wczoraj była pierwsza moja noc bez pobudki dziecka na jedzenie!!! Hania całą noc spała!!! ja tylko raz się obudziłam, by zmienic jej pieluchę9w samą porę zresztą )

Patik współczuje nocki
dziubku witaj!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:58
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:57   #4724
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ja bym odpuściła. Ja nie wysadzam, Agata i tak nie nie utrzyma i mówi dopiero po fakcie, na wiosne ją puszcze w samych majtkach i może wtedy załapie. Na razie ją nie zniechęcam, zeby nie dostała awersji do nocnika

Pieleszka ja tez nie lubiłam, ale teraz polulubiłam, bo efekty są świetne, nie tak jak po aerobicach.

Ja tez kupuje tylko duplo. Agata ma już sporo, wczoraj dopadłam gazete mini mini 9 zł 3 klocki i konik to jej wzięłam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:59   #4725
myha82
Wtajemniczenie

PIELSZKO dla Hani za przespana noc

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-17, 11:05   #4726
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Noc zwyczajowa, zaczynam przywykać Chociaż nie wiem, czy dożyję świąt

Dziewczyny, mam pytanie: jak Wy myjecie okna? Bo jest zimno i jak pootwieram, to Tymcio zmarznie. Chyba go w kurtkę ubiorę i tak to zrobimy Nic innego mi do głowy nie przychodzi...

Cytat:
Ja w weekend troszke posprzatałam. i efekt-boli mnie krocze Jak siedze albo leze nie boli tylko przy chodzeniiu. Juz nie pamietam czy miałam tak przy Martynie
Dzisiaj TŻ "oddaje" dziecko pod opieke babci na 2-3 h i jedzie z oknami. Wreszcie bede mogła troszke poozdabiac światecznymi dekoracjami.
Pogoda-tragedia. Nie ma w zasadzie śniegu A dopiero co kupiliśmy sanki... Martyna wczoraj wstała i od razu do okna i od razu, że "nie ma"
Ciekawe jak bedzie ze świetami...
Myha, Ty teraz poodpoczywaj Takie kłucia, bóle w ciąży to nic wesołego. Koniec z porządkami! Bo będą baciki
Cytat:
Oo przypomniałao mi sie. Z serii teściowa (wasze ulubione ) Byliśmy w piatek na chwilke i Martyna cos tam robiła (nie pamietam co). Powiedizałam jej ze nie wolno itp a na to teściow "A tam bedziesz sie mamy słuchała" No żesz kur...powiedziałam jej delikatnie, ze ona ma sie słuchac mamy i nie wolno podważac mojego autorytetu,. coś tam jeszcze mrukneła pod nosem...nie wiem moze ona tak dla żartu to powiedziaal bo sie śmiaął ale mnie dosc mocno zirtyowała
Ale cudna zima (była )
Martyna chyba lubi sanki, widać po minie

A teściowa - beznadziejny teks, nie znoszę takich

Moja teściowa ma zwyczaj, który mnie okropnie wkurza (zresztą i męża, i nawet teścia też): jak Tymek zaczyna płakać, kiedy jest gdzieś koło niej, to go bierze na ręce i ucieka z nim, żebym ja go nie mogła wziąć. A on wtedy jeszcze bardziej, bo np. chce się do mnie przytulić, bo mu źle. Ale nie, ona nie da. Tzn. nie chce dać, bo w końcu daje Ale drażni mnie to, że nie zwraca uwagi na potrzeby dziecka, tylko go jak maskotkę traktuje...

Cytat:
Odczucia na pograniczu zdania i niezdania, ale obawiam się że wymagane 60% nie będę miała W ogóle na egzaminie czułam się jak na maratonie, tyle było zadań. Wyniki w czwartek
Ale pamiętaj, że często odczucia po egzaminach są dużo gorsze niż rzeczywistość

Cytat:
trzeba bedzie odpalic w stylu "babci sluchac nie musisz, ale mamy tak" i pozwalac dziecku nawet na wylanie barszczu na śnieżnobiały babciny obrus
Piękne, wyobraziałam to sobie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bry
córka marnotrawna się wita

spróbuję się powoli wdrażać bo mało piszecie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Jeszcze na początku grudnia żyłam śwętami - miałam 4 dni urlopu akurat na święta. Się okazało, że się pomyliłam i mi 3 dni wypoczynkowego zostały. No dobra, przyjdę w piątek po świętach do pracy. Wypisałam odpowiednie wnioski, git. A dzisiaj kadrowa mi mówi, że mi tylko 1 dzień został do wykorzystania!!! Niestety zapomniałam, że do marca byam na wychowawczym i nie miałam w tym roku 26-ciu tylko 24 dni wypoczynkowego
Elliko, strasznie to przykre, współczuję. Rozczarowanie roku, co?
I już nic nie da się załatwić?
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ale za to wczoraj była pierwsza moja noc bez pobudki dziecka na jedzenie!!! Hania całą noc spała!!! ja tylko raz się obudziłam, by zmienic jej pieluchę9w samą porę zresztą )
No brawo!
Stary 2012-12-17, 11:08   #4727
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas tez noc masakra. Miliony pobudek. Na zmiane wstawaliśmy, spanie razem tez nie pomogło.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:10   #4728
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU juz dąłam sobie spokój z porzadkami. reszte robi TŻ. Własnie dzisiaj myje okna i na te okolicznosc wywozi Martyne do babci (na szczescie mojej mamy)
Twoja teściowa to tez powinna jakies lańsko dostac za takie zachowanie. to takie niepowazne. przeciez wiadomo,ze dziecku jest najlepiej u mamy lub taty jak mu jest źle

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-17, 11:17   #4729
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku - ja się wyłamuję i zimą okien nie myję nawet święta mnie nie zmuszą. umyłam je jakoś w październiku, i do wiosny nie tykam. no tylko od wewnątrz przelecę, bo moja Hanka uwielbia stać na parapecie i machać na pożegnanie, więc szyby od środka są całe w paluszkach

Myha no właśnie- bardzo dobrze, że tż przejmuje sprzątanie.. Ty się już nie zamęczaj

Stary 2012-12-17, 11:25   #4730
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Hejka

Po Twoim poście, sama pisałam do kadrowej, żeby potwierdzić stan swojego urlopu. Na szczęści mam jeszcze do wykorzystania 7 dni (tak jak sobie to wyliczyłam), więc chcę wziąć urlop w wigilię i sylwestra, a 5 dni zostawić na "czarną godzinę".
Ale miałam rok - byłam już 69 dni na urlopie, kiedy to zleciało????
Stary 2012-12-17, 11:26   #4731
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny, mam pytanie: jak Wy myjecie okna? Bo jest zimno i jak pootwieram, to Tymcio zmarznie. Chyba go w kurtkę ubiorę i tak to zrobimy Nic innego mi do głowy nie przychodzi...

Piękne, wyobraziałam to sobie
nie myję, mylam miesiac temu(moze dwa) bo nie zamierzam wlasnie marznąć
ja tez to widzialam oczym wyobrazni

Stary 2012-12-17, 11:30   #4732
anka_1984
Raczkowanie

Brumku - u nas jak było mycie okien - to robiłam dokładnie jak piszesz, ubrałam malego jak na spacer.
Ja też okien teraz całych nie myje - były myte chyba na początku listopada albo koniec październia, nie pamiętam dokladnie - bo myła mama, potem teściowa reszte. Teraz tylko wewnątrz przetrę okno w kuchni i łazience i wypiorę przynależne do nich firanki i koniec. Jak to mój mąż mówi- jeszcze przez nie widać

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-12-17 o 11:37
Stary 2012-12-17, 12:39   #4733
pieleszka
Wtajemniczenie

gdzie Wy??

Stary 2012-12-17, 12:42   #4734
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziewczyny pytałam juz kiedyś..

Znacie kogoś kto dobrze operuje w photoshopie czy innym programem do fotomontażu?

Jeśli do jutra nie będę mieć zdjęcia to nici z prezentu....

Szukałam nawet na allegro i innych ofertach i nic

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:43   #4735
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Jest mi tak cholernie przykro...mialam wypocząć w domku, posiedzieć z córeczką, a do pracy przyjdzie mi iść...

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry
Noc zwyczajowa, zaczynam przywykać Chociaż nie wiem, czy dożyję świąt

Moja teściowa ma zwyczaj, który mnie okropnie wkurza (zresztą i męża, i nawet teścia też): jak Tymek zaczyna płakać, kiedy jest gdzieś koło niej, to go bierze na ręce i ucieka z nim, żebym ja go nie mogła wziąć. A on wtedy jeszcze bardziej, bo np. chce się do mnie przytulić, bo mu źle. Ale nie, ona nie da. Tzn. nie chce dać, bo w końcu daje Ale drażni mnie to, że nie zwraca uwagi na potrzeby dziecka, tylko go jak maskotkę traktuje...
Na pewno dożyjesz Inna sprawa w jakim stanie
Moja dodatkowo jeszcze wpada w lekką panikę

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas tez noc masakra. Miliony pobudek. Na zmiane wstawaliśmy, spanie razem tez nie pomogło.

Domyślasz się dlaczego?

Cytat:
Brumku - ja się wyłamuję i zimą okien nie myję nawet święta mnie nie zmuszą. umyłam je jakoś w październiku, i do wiosny nie tykam. no tylko od wewnątrz przelecę, bo moja Hanka uwielbia stać na parapecie i machać na pożegnanie, więc szyby od środka są całe w paluszkach
Ja w sobotę u nas w pokoju myłam. Chciałam w całym mieszkaniu, ale teściowa mi nie pozwoliła, bo w grudniu to ona okien myć nie będzie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:46   #4736
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w sobotę u nas w pokoju myłam. Chciałam w całym mieszkaniu, ale teściowa mi nie pozwoliła, bo w grudniu to ona okien myć nie będzie
a jakby mi ktoś się zaoferował, że okna umyje to co innego - dałabym mu płyn i niech działa ja nie mam po prostu ani ochoty, ani czasu już na to (jak wracam z pracy to się ciemno zaczyna robić po chwili...)

Stary 2012-12-17, 12:58   #4737
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Hejka

Miałam zapytać wcześniej, ale zapomniałam - a nie możesz wziać już z przyszłego roku?

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-12-17 o 13:03
Stary 2012-12-17, 13:00   #4738
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytałam juz kiedyś..

Znacie kogoś kto dobrze operuje w photoshopie czy innym programem do fotomontażu?

Jeśli do jutra nie będę mieć zdjęcia to nici z prezentu....

Szukałam nawet na allegro i innych ofertach i nic
wprawdzie nie pomoge ale zdrzadz co chcesz zrobic?

Stary 2012-12-17, 13:06   #4739
agulaaabar
Zakorzenienie

Monia chcieliśmy rodzicom dać w prezencie zdjęcie wnuków, takie na płótnie.
Czwórka mieszka w niemczech, jedno w austrii. I tego jednego dzieciaka trzeba "dokleić" do zdjęcia...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:12   #4740
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekuje za dalsze pochwaly pierniczkow i moich pomocnic.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Jakie Artystki, ślicznie udekorowały!Teraz tylko trzeba je zjeść!(My zawsze z bratem podkradaliśmy z szafy , bo piekło sie je z 2,3 tygodnie przed świętami)
Przypomniało mi sie dzieciństwo, zawsze piekłam z babcia pierniki i pozniej dekorowałyśmy-uwielbiałam to.Dzisiaj jak za mama rozmawiałam przez telefon to mowiła, ze tata z babcia ciacho na pierniki zrobili i jutro beda wycinac i piec(podziwiam moja babcie , ze jej sie jeszcze chce, ja niestety nie mam jak pomóc bo nie mieszkamy w jednym mieście).

Nasz weekend spokojne zleciał(nawet nosa nie wyściubiłam z domu bo pogoda paskudna, padł deszcz).Troszkę posprzątałam, pogotowałam. popiekłam. Dzisiaj ubraliśmy choinkę, stoi na stole, bo Borysek był bardzo zainteresowany i ściągał ozdoby i układał klocki na gałązkach(raczej chciał).

A wiesz, ze to pierwsze moje pierniczki?
W domu nie mielismy tej tradycji pieczenia, raczej rozne kruche ciasteczka, ptysie, jakies ciasto, ale nie pierniczki. W zeszlym roku z dziewczynami zrobilam wlasnie kruche.

Piekne zdjecia! Borysek do schrupania! Fajny kudlatek! Choinka sliczna! A mamusia lachon!

Cytat:

1. W brzuchu
2. Nie próbowałam. Chyba by długo nie ustał w miejscu. A Antoś Ci wszystkiego nie ściąga z blatu? Bo Tymek staje na palcach i ściąga wszystko, co mu w łapki wpadnie. Na krzesełku to by dopiero miał używanie

Moje pierniczki spotkał marny los - mąż się do nich dorwał . Najpierw spytał, czy może jednego, a potem wziął sobie kilkanaście I mleczko do popicia I chyba jutro drugą partie zrobię...
No to pierniczki pyszne musialy byc. Super!

A wiesz, ze jakos nie sciaga wszystkiego. Normalnie w zasiegu jego lapek nie ma nic, a jak cos robimy razem, to dostaje cos, co moze.

Cytat:
Ja w weekend troszke posprzatałam. i efekt-boli mnie krocze . Jak siedze albo leze nie boli tylko przy chodzeniiu. Juz nie pamietam czy miałam tak przy Martynie
nu, nu niedobra Myha. W ciazy jestes, zadne swiateczne sprzatanie

Cytat:
I piatkowe wspomnienie zimy+powrót do domu

Fajna mala Myha.
Antos jeszcze nie byl na sankach

Cytat:
1. Ja też tak uważam.
I to nie jest tak, że nie tak nie powiem, gdy mały zaczyna wariować. Chodziło mi o takie normalne rzeczy - mały chodzi po pokoju, stoi koło krzesła... W sumie jak się człowiek zastanowi, to wszystko jest zagrożeniem dla dziecka, ale chyba nie ma co popadać w jakąś obsesję?
2. U nas by nie przeszło, "bo jest za mały i spadnie' (Choć za mną już mył naczynia, ciasto wałkował stojąc na taborecie)

Niby brakło dokumentu potwierdzającego mój dochód utracony
Pewnie, ze nie ma co. Ehhh to mieszkanie z tesciami. Nawet dziecka po swojemu nie mozna wychowywac.

A braklo Ci w sumie najwazniejszego dokumentu jakby nie patrzyc. Ze tez przy skladaniu tego nie widzieli.

Cytat:
Odczucia na pograniczu zdania i niezdania, ale obawiam się że wymagane 60% nie będę miała W ogóle na egzaminie czułam się jak na maratonie, tyle było zadań. Wyniki w czwartek

Wczoraj Was nadrobiłam, ale na odpisanie już mi sił zabrakło.
Wracam do pracy, ale mi się nie chce po urlopie, ale zaległości mnóstwo...

A tak wogóle to dzień dobry!

Zaciskam zatem kciuki do czwartku! Zeby bylo dobrze!

Cytat:
Anka ja bym odpuscila na jakis czas. Schowaj nocnik, nie ma co na sile tego robic, ani tez traktowac nocnika jako zabawki. Za jakis czas wyciagniesz i moze wtedy bedzie efekt.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zombolandia wita Was .. tralala
Na własne życzenie zafundowałam sobie taki stan. Od 1 Sara cyrki wyczyniała, nie spałam ciągiem chyba nawet godziny
I boolesna @ mnie z rana przywitała. Superrrrrrrrrrr.

Myha teściowa ha każdy ich tekst powoduje wzburzenie.
Jakiego Martyna ma przyjaciela na śnieżne wyprawy .

Jaciee mówisz, ze Ci przejdzie? Ja mam jeszcze 1 okno brudne i firanka nie uparana, ale jakoś mi nie zależy żeby to zmienić
Patik a dlaczego na wlasne zyczenie?

Ja okien nie myje

Cytat:
Hejka

Niech ten rok sie juz kończy

uuu to przykre, mialam zaproponowac wziecie urlopu na dziecko, ale czytalam, ze juz wykorzystalas.

Cytat:

Brawo!!!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości