|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 901
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Cytat:
![]() wlasnie pamietam ze pisalas kiedys ze tez lubisz tezn szampon jakos nie moge sie przekonac do tych lzejszych szamponoiw/mycia odzywka, bo mam po nich uczucie nieczystych wlosow ta ziaja jest wlasnie d/s i b/s wiec zaczne je uzywac b/s, moze to cos da, mam tez jantara moze jego tez uzywac na dlugosc puki nie zaopatrze sie w cos nowego
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Ze tak powiem: good for you.
|
|
#4745 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Dziewczyny nie wiem co mam robiæ, od ponad tygodnia w³osy lec± mi jak g³upie
(( |
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 471
|
Cytat:
moje paskudy wogóle siê nie s³uchaj± - jaki¶ kryzys normalnie![]()
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
![]() Oesu, dzisiaj Romantic pod czepek. Spuszy, nie spuszy, ganz egal. Przecie¿ i tak nie wychodzê dzisiaj z domu. I oficjalnie mówiê: Vatika ulubionym olejem mym. Dzia³a prawie jak Sesa, a taniej.
|
|
#4748 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Witam z rana
![]() Zaspa³am raptem 2 godziny i zapomnia³am o masce na olej. Drobiazg, wcale nie mam dzisiaj rozmowy kwalifikacyjnej ![]() Mam nadziejê, ¿e AiK i 20 minut z Bingaczem jako¶ zmotywuj± w³osiwo do zacnego wygl±du.
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Witam poniedzia³kowo. Grudniowa, powiedz jak tam po ry¿owym efekty? bo dzisiaj na mnie te¿ patrzy³ w sklepie, ale szepnê³am mu ze musi poczekaæ... u¶miechniête oczy, ³adne w³osy, w ogóle jak patrzê tak na zdjecia które wstawiacie to nie wiem co ja tu robiê z Wami, bo moje siê nie umywaj± do Waszych, ba, nawet nie umywaj± siê do tych które widzia³am wczoraj w ko¶ciele u dziewczyn, a za³o¿ê siê ¿e nie wszystkie siê jako¶ szczególnie przyk³adaj± do pielêgnacji.
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- W ogóle to wczoraj robi³am przegl±d kosmetyków i mam isane z babassu ok 1/3 opakowania, otwarta w lipcu, nie polubi³y¶my siê jako¶ szczególnie wiec albo pójdzie na golenie nóg, albo oddam w dobre rêce w zamian za co¶ fajnego jak która¶ chcia³aby. Jutro i tak bêdê na poczcie (medsik ) wiêc mogê i j± wys³aæ.---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- kremm, ja jak chcia³am i¶æ na sylwestra dosyæ daleko powiedzmy to umy³am lodówkê mia³am wtedy 16 lat i podkre¶la³am dlaczego to robiê, mama niechêtnie ale siê zgodzi³a, bo widzia³a ¿e mi zale¿y. Fajnie by³o wtedy jak siê cz³owiek musia³ staraæ. Tak powoli doczytujê i mia³am tak± sam± sytuacje jak Ty z rodzicami, mo¿e teraz wydaje Ci siê to nie w porz±dku, ale ja z perspektywy czasu widzê ¿e to dzia³anie nie by³o ¿eby mi zrobiæ na z³o¶æ, dla Ciebie te¿ rodzice chc± jak najlepiej, no i przez to, có¿, troszcz± siê o Ciebie.
13.06.2011 Moje Szczê¶cie Edytowane przez Lils121 Czas edycji: 2012-12-17 o 09:43 |
|
|
|
#4750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem, jak ryzowy, bo jeszcze nie probowalam. Kupilam go, bo ten z pestek winogron prawie caly wykonczylam(nie tylko na wlosy, przyznaje), a mam jeszcze masla. Na razie wiec niestety musi poczekac w kolejce.A moje wlosy przykladowo wcale nie sa az takie piekne. Z wygladu sa nadal suche, choc sie nie pusza, sa przyjemne w dotyku i przynajmniej wizualnie jest ich wiecej. Na Twoim miejscu nie pisalabym, ze zuzyjesz isane z babassu na nogi... niektore co wrazliwsze dziewczyny moga tego nie przezyc
|
|
|
#4751 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
a jak zrobisz porównanie z winogronowym to ju¿ w ogóle No w³a¶nie dlatego pisa³am ¿e mogê oddaæ w dobre rêce ten z babassu.
|
|
#4752 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
ponoæ zatrzymuje wypadanie. u mnie ostatnio z wypadaniem jest znacznie lepiej, podczas czesania i mycia lec± tylko pojedyncze w³oski wydaje mi siê, ¿e to po toniku wzmacniaj±cym babuszki agafii albo po prostu skoñczy³a siê jesieñ Cytat:
dzisiaj zdenkowa³am AiK
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
![]() A na poczatku przygody z wlosomaniactwem strasznie wywijala mi koncowki. |
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
A próbowa³am: oliwy z oliwek, oliwki Babydream, Alterry z migda³em, lnianego (najgorzej wypada) i winogronowego, ale raz. Winogronowemu dam szansê, zakupiê i bêdê testowaæ d³u¿ej, bo pierwsze testy wysz³y pomy¶lnie.A Vatika, jako jedyny z tych olei najlepiej mi siê domywa, a wydaje siê najbardziej t³usta w d³oniach, mniej mi siê w³osy str±kuj±, skóra g³owy bywa uspokojona (choæ nie wiem czy to jej zas³uga, zreszta skalp bywa kapry¶ny) i w³osy wizualnie lepiej wygl±daj± ![]() Nie wiem czy to zas³uga kokosu, czy te¿ wszystkich dodatków.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojaciekrêce, jaka ja z rañca beznadziejna we wspó³pracy jestem. Grzywka wpad³a mi do kanapki z keczupem, wiêc posz³am do ³azienki i opitoli³am grzywkê. A przecie¿ mia³am zapuszczaæ.
dzi¶dzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-12-17 o 11:49 |
|
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach my kobietykawiatura mi pad³a a pisanie na ekranowej doprwadza mnie do sza³u. w sumie klawatura siê nie zepsu³a tylko j± zala³am wod± z bagien (skrzyp +pokrzywa) i gorne klawisze odmówily wspó³pracy-teraz suszy siê na grzejniku a jak na z³o¶æ mam pisma do napisania
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
trzeba by³o keczup wywaliæ przez okno, a nie grzywkê ¶cinaæ
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Fak logik, grzywka by³a do brody, teraz do koñca nosa jak s±dzê. No nic. Uro¶nie przecie¿. ![]() Trzymaæ siê, bo jutro cisnê szatana na trzepaku!
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Tylko zaszatanuj w pó¼niejszych godzinach popo³udniowych
|
|
|
|
#4762 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Hej ,hej!
Dzisiaj pewnie bêdê testowa³a olej z pestek winogron
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej do tej pory spisywal sie orzech wloski i winogrono - daj mu szanse
|
|
|
|
|
#4764 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Cytat:
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
jeju... ale dawno mnie tutaj nie by³o... ponad 2 miesi±ce... Ciekawe czy kto¶ jeszcze mnie pamiêta... Praca na pe³ny etat + studia dzienne i niestety brak³o mi czasu na wszystko inne... trochê odpu¶ci³am pielêgnacjê w³osów, ale od dzi¶ posanawiam siê poprawiæ Tak¿e noc spêdzi³am z olejem z orzechów arachidowych pó¼niej maseczka z miksem pó³produktów, a teraz sobie schn± Niestety nie jestem w stanie nadrobiæ 2 w±tków, tak¿e proszê o wybaczenie. Obiecujê ju¿ ¶ledziæ wszystko na bie¿±co ![]() W pi±tek wybieram siê podci±æ koñcówki, bo s± straaaszne... I zacznie siê wielki powrót do pielêgnacji ![]() Mam nadziejê, ¿e przyjemicie mnie spowrotem... |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda pytanie nie wlosowe, ale moze bedziecie znaly odpowiedz
![]() Czy w polskich Rossmannach jest dostepne serum do twarzy Alterra z granatem? Na KWC go nie widze. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-17 o 13:52 |
|
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 506
|
Czesc dziewczyny!! Mam pytanie odno¶cie eko kosmetyków. Wiecie mo¿e gdzie mo¿na kupic ska³dniki ¿eby samemu sobie robic szampon, maskê do w³osów itp. Wiem,¿e gdzie¶ w krakowie jest taki sklep ale nie mogê znalezc na necie ;/
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4770 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
jeju, dziêkuje
Cytat:
chyba go przetestuje dziêkuje ci bardzo Kasiu Cytat:
![]() a u mnie lniany króluje, chociaz fakt ¿e vatiki nie mia³am, nie kusi mnie bardzo bo mam w domu czysty kokosowy i jak go próbowa³am to mi nie pasi³ idê na³o¿yæ na w³osy psikacz zrobiony z bingacza z shea, wody, olejku rycynowego i olejku z alterry a na skalp olejek z papryczk± ![]() zimno mi jako¶ dzi¶, upiekê dzi¶ ciasta na ¶wiêta ju¿, bo to takie co musz± zmiêkn±æ buziaki
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Miê ju¿ od niej niedobrze ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

((
moje paskudy wogóle siê nie s³uchaj± - jaki¶ kryzys normalnie

nie wiem, jak ryzowy, bo jeszcze nie probowalam. Kupilam go, bo ten z pestek winogron prawie caly wykonczylam(nie tylko na wlosy, przyznaje), a mam jeszcze masla. Na razie wiec niestety musi poczekac w kolejce.