Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 15:11   #1531
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było ale w koncu udało mi sie Was odwiedzic.
Jestem w połowie 31tc a dopiero w sobotę dowiedziałam się ze w moim brzuszku rośnie Chłopczyk Bardzo się cieszę

Wiecie co mam mały problem, otóż mam straszny kaszel. Trwa on ponad tydzien... Czy macie jakies dobre sposoby na to zeby ten kaszel minął czy poprostu radzicie mi zebym wybrała się do lekarza?
gratuluję chłopczyka
Stary 2012-12-20, 15:19   #1532
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a jakie to magiczne pigułki brałaś, że tak po nich chudłaś? bo ja to tyłam, ewentualnie waga bez zmian

miałam kontracept ale przez to szybkie chudnięcie to się masakrycznie czułam jak raz straciłam przytomność to odstawiłam je od razu, ale za 3 miesiące z powrotem je brałam tylko wtedy już wiedziałam jaki skutek uboczny u mnie występuje i trochę zmieniłam jadłospis i pożniej też schudłam ale nie aż tyle
Stary 2012-12-20, 15:22   #1533
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Jestem w połowie 31tc a dopiero w sobotę dowiedziałam się ze w moim brzuszku rośnie Chłopczyk Bardzo się cieszę

Wiecie co mam mały problem, otóż mam straszny kaszel. Trwa on ponad tydzien... Czy macie jakies dobre sposoby na to zeby ten kaszel minął czy poprostu radzicie mi zebym wybrała się do lekarza?
dla synusia
macie imię?
mnie kaszel meczy juz od miesiaca
w nocy jest ok, gorzej w dzien.
popijam sobie prenatal, ale to taki troche pic na wode dziala bardziej profilaktycznie niż doraźnie, bynajmniej na mnie
wczoraj wybrallam sie do lekarza, osłuchal mnie i czysto. przepisął mi kanapki z czosnkiem
jutro mam sie jeszcze swojej ginki o to zapytac bo z jego strony jest ok. aha, no i wlasnie tez powiedzial ze to prawdopodbnie jest tzw. kaszel ciążowy czyli ze minie po ciąży

mąż odebral wyniki moczu i krwi (mocz mialam nakazany, krew zrobilam też bo ja z tych nadgorliwych )
mocz idealnie a krew jeszcze lepiej niz ostatnio, a hemo to już w ogole-12,19
im bliżej końca tym lepiej
paciorexa tez nie ma wiec pani ginka bedzie zadowolona

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:28   #1534
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marfil gratulacje jednak nie zdecydowaliscie sie na niespodziewajke?

Deli ---> http://www.pudelek.pl/artykul/46208/...aba_z_radomia/

Otworzylam na osciez okno w sypialni i wietrze materacyk i posciel, wala te rzeczy straszliwie, blech

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:28   #1535
charlizz
Zadomowienie

Dzień dobry!
Muszę Wam powiedzieć, że wreszcie coś się ruszyło - kombinowaliśmy z TŻem co by tu zrobić, żeby więcej kasy mieć, no bo ja nie popracuję długo, jeszcze umowa zlecenie, a wiadomo, dzidziuś wymaga. No i ! Wreszcie znalazłam rozwiązanie. Poradziłam się kogoś, kto zna dobrze temat i kurka siwa jakie to proste? Będę miała normalny zasiłek macierzyński, czyli przez 20 tyg 100% średniej pensji. Ulżyło mi, wiecie? Bo co dwie pensje, to nie jedna, nie?

SZaja ratuj Ty chyba coś ostatnio wspominałaś o tym.. taaaak mnie w nocy dłonie swędziały, stopy... sprawdziłam rano w internecie no i jak zwykle się człowiek oczyta... i co z tym zrobić?

poza tym miałam wczoraj wyniki posiewu no i jakieś grzyby se wyhodowałam znowu dowcipnie coś muszę brać, przez 10 dni
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:29   #1536
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczynyyyy, ratujcie! chcę zrobić jakąś dobrą sałatkę na święta, a kompletnie nie mam pomysłu co wy robicie? może mi pomożecie...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:30   #1537
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dla synusia
macie imię?
popijam sobie prenatal, ale to taki troche pic na wode dziala bardziej profilaktycznie niż doraźnie, bynajmniej na mnie
wczoraj wybrallam sie do lekarza, osłuchal mnie i czysto. przepisął mi kanapki z czosnkiem
jutro mam sie jeszcze swojej ginki o to zapytac bo z jego strony jest ok. aha, no i wlasnie tez powiedzial ze to prawdopodbnie jest tzw. kaszel ciążowy czyli ze minie po ciąży

mąż odebral wyniki moczu i krwi (mocz mialam nakazany, krew zrobilam też bo ja z tych nadgorliwych )
Co do kaszlu, mnie też takowy męczy od tygodnia. Dostałam syrop jakiś w aptece, ale kaszel coraz bardziej się nasila, więc chyba bubel jakiś :p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 15:34   #1538
_mArFiL_
Przyczajenie

Cytat:
dla synusia
macie imię?

Dziekuje Kochana nie mamy jeszcze imienia ale sie zastanawiamy nad Karolem a Grzesiem ale pewnie i tak będzie inne imie :P

a z tym kaszlem to sie troche uspokoiłam. Mam nadzieje ze to nie przeziębienie bo siedze w pracy blisko drzwi i często je ludzie otwieraja wiec moze to przez to ten kaszel a w dodatku troche mnie gardło boli. Chyba się jutro wybiore do lekarza.
_mArFiL_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:35   #1539
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marfil gratulacje jednak nie zdecydowaliscie sie na niespodziewajke?

Deli ---> http://www.pudelek.pl/artykul/46208/...aba_z_radomia/

Otworzylam na osciez okno w sypialni i wietrze materacyk i posciel, wala te rzeczy straszliwie, blech
deli juz rano sie tym chwaliła
a to nie pierzesz pościeli?

jest juz video z ddtvn
http://dziendobry.tvn.pl/video/matki...est,70997.html

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:35   #1540
ewadylewska
Zadomowienie

a moja babcia z mamą dziś kupiły dla małej pościel, o taką:

http://allegro.pl/posciel-ceba-miszk...858776823.html

a my prześcieradła i materac i po nowym roku, rozstawimy łóżeczko, zrobimy przemeblowanie itd, itp
Stary 2012-12-20, 15:39   #1541
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętajcie...w zwolnieniu lekarskim musi być podany zawsze adres Waszego pobytu w okresie przebywania na zwolnieniu lekarskim!!! Bardzo często lekarze wpisują z dowodu osobistego adres zamledowania...a tymczasem wiele z Was mieszka gdzie indziej niż jest zameldowana!! Mogą się wtedy czepiać!!! Pilnujcie tego dla samych siebie....

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Dziewczyny po to jest wpisana "1" aby wiadomo było że musicie leżeć i w razie kontroli adres ze zwolnienia jest adresem pod którym może zostać dokonana kontrola...
Pamietajcie też że jeśli mieszkacie z mężem...a on jest w pracy i jesteście same....przecież trzeba czasem wyjść z psem albo do sklepu.... wtedy takie wyjśnienie kieruje się na piśmie...jeśli dostałyście jakieś pismo, że nie zastano Was w domku.

Kurcze a ja mam podany adres z dowodu rodziców...... nie wiedziałam że to trzeba taki pobytu tylko ja mam 2, no ale to w sumie tka czy siak mogą przyjść

Ja dopiero od rana teraz sie odzywam, nie wiem skąd wy przed świętami tyyle czasu macie Ja dopiero jutro chyba odoczne, jesli sprzątanie można nazwać odpoczynkiem.....
dziś rano o 7 pojechaliśmy do takiej hurtowni kwiatowej, tzn różne rzeczy tam mieli akurat teraz ozdoby świateczne no i pokupowaliśmy troche, i było duuuuużo pięknych rzeczy tż musiał mnie odciągać potem pojechałam po prezent dla tż dokupiłam jeszcze drobiazgi dziadkom jak przyjdą w 2gi dzień świąt no i mam "z głowy" wszystkich nawet siebie bo sobie też zrobiłam prezent... a co

Hani tez kupiłam takie słodkie ptaszki do zawieszenia nad łóżeczko na sznurku takim jutro może się pochwale

Gratuluje rozpoczętych tygodni ! wow 39..... nieźle.... u mnie Hania dalej jest leniuchem... niby sie rusza ale taaaaaak leniwie.... boje się bo to podobno tak przed porodem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 15:49   #1542
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
deli juz rano sie tym chwaliła
a to nie pierzesz pościeli?

jest juz video z ddtvn
http://dziendobry.tvn.pl/video/matki...est,70997.html
Obejrzałam i nie było tak źle
Krótko ale ważne że wreszcie ktoś poruszył ten temat z tv
Stary 2012-12-20, 15:51   #1543
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wiem wiem, tylko pani coraz popularniejsza

Posciel piore a maz prasuje tzn ma prasowac, ale cos ciezko mu , ale chodzi o wypelnienie, kolderke i podusie, to zawsze wietrze na balkonie albo wlasnie otwieram na osciez okna.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:03   #1544
Delicjanka
Zakorzenienie

Lady, wstyd mi ze to akurat moje miasto

byłam odebrac badania na tę cholestaze i są ok, nie ma! może to przez pomarańcze..

jutro wizyta, ale sie ciesze, boje sie ze jak siądę na fotelik to mi zrobi ten masaz i bedzie bolało!!;/
poza tym matula mnie denerwuje.
i musze ogarnąć pokój awrr..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:10   #1545
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny ! mam pytanie takie poza tematem zamawiałyście może kiedyś perfumy przez internet? w sensie żeby nie zabulić mnóstwo kasy a otrzymać podróbe.... to wole w jakiejś perfumeri ale jednak ceny czasem są tańsze...
Stary 2012-12-20, 16:12   #1546
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja od dwoch dni zajmuje sie bozeną a o nogach zapomniałam a tak sie dziś zastanawialam co mnie tak kują te dresy
dzis wieczorem je opedzluje

dziekujemy za gratki

wiem, wiem. mam paczke biszkoptów i 2 batony - ale to dla siebie
o mężu jakos nie pomyślałam
kupimy mu jutro jeszcze coś słodkiego, zrobi sie na szybko jakies kanapki a w razie czegoi jak bedzie upiornie głodny to skoczy do maka, do 24 albo do 1 otwarty a rano sklepy juz od 6 sa czynne.
w razie jakby konkretna akcja w środku nocy była to bedzie musiał wytrzymac - toc jak spi to też nie je
da rade chłopina. podejrzewam ze bedzie tak zestresowany ze nie w głowie mu bedzie jedzenie
zeby tylko nie zarosła z tej strony, od której zaczęłas jak już skonczysz
ty chlopaka nie głodz bo kto ci bedzie kolana trzymał jak z głodu zemdleje?
a mnie sie smiac zachciało jak sobie wyobraziłam meża w lidlu albo biedronie (oba w promieniu 100 m od szpitala) robi mi zakupy jedzeniowe na porodówkę a ja w aucie
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super wozeczek, bardzo elegancki

Co do antykoncepcji to ja sie wkurzam strasznie bo my robimy to rzadko a tabletki trzeba brac... no i stwierdzilam, ze skoro tak rzadko to z nich zrezygnuje.... No to mam corke w ramach takiego madrego postanowienia Tak serio to nie ma idealnego zabezpieczenia niestety.... kazde cos.
a dlaczego tak? jak można to sie korzysta
Cytat:
mam do was pytanie bo zżera mnie ciekawość.
ma powstać u nas w najbliższym mieście lerła merlę
i tak się zastanawiam co to za sklep, tzn do czego by tu można go porównać....
mamy u nas agate, nomi, obi, czy to to samo?
czy może jednak coś "lepszego"...
miałam nadzieje ze to będzie ikea, no cóż, może kiedyś, w przyszłości....
uwielbiam lerła merlę taik samo jak obi, zawsze w nich gnam do działu "ogród" takie skrzywienie mam, co zrobic
Cytat:
dziewczynyyyy, ratujcie! chcę zrobić jakąś dobrą sałatkę na święta, a kompletnie nie mam pomysłu co wy robicie? może mi pomożecie...
Ewulka, ja pamiętam, ze podawałam na życzenie Evel przepisy, chyba w poprzednim watku... ja robie tradycyjnego gyrosa bo jemu nigdy nie przepuszcze i chyba jeszcze zrobie z serem zóltym i czerwoną papryką, też dobra

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość

a my prześcieradła i materac i po nowym roku, rozstawimy łóżeczko, zrobimy przemeblowanie itd, itp
my wczoraj zrobilismy bo przyszło łóżeczko żeby stanęło według mojej koncepcji musielismy przysunac łózko pod samą sciane okienną, a od tamtej strony spi mąż i co zrobił dzis jak wstawał do pracy? chciał schodzic tak jak zawsze- łupnął by w to okno jak długi, jakbym sie nie zerwała w ostatniej chwili
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wiem wiem, tylko pani coraz popularniejsza

Posciel piore a maz prasuje tzn ma prasowac, ale cos ciezko mu , ale chodzi o wypelnienie, kolderke i podusie, to zawsze wietrze na balkonie albo wlasnie otwieram na osciez okna.
ja wypełnienie tez wrzuciłam do automatu - na normalne codzienne pranie nastawiłam i nic sie nie stało, żadnych odkształcen, także spróbuj

choinka ubrana, dom odkurzony (łacznie ze scianami i każdą najmnniejszą dziurką - pajączki a kysz!) w salonie wysprzątane na tip top , jutro kwiaty podleje i powycieram sobie w meblach w sypialni i kuchni, dzis już tylko leniuchuje bo plecy dają o sobie znac i wiecej nic nie dam rady
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:16   #1547
elllmi
Zakorzenienie

ale mi się usnęło, dobrze, że kurier mnie obudził mam fotelik

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem juz w domu
Podroz z lekkimi komplikacjami - strasznie malo ludzi, musialam sie 2 razy przesiadac, zeby nie siedziec sama w przedziale (w nocy mi sie nie usmiecha samej jechac). Ale w koncu znalazlam babeczke i cala noc lezalam wywalona
dobrze, że podróż minęła i teraz tylko święta

Cytat:
moj w 33 wazył 2700/2800, w 36 - 3300. ciekawe ile jutro :brzyda l:
dużo u mnie w 36 tyg.było 2600

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:19   #1548
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bokeh, nie, ale jak chcesz sporo taniej to szukaj w Rossmannie. Poważnie. Ja wczoraj kupowałam, co prawda wodę toaletową, ale dałam za mexxa 20ml 50zł niecałe, a w Douglasie to samo 63! padłam. Ogólnie ross ma fajne ceny zapachów.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:20   #1549
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
hej Kobiety,

BasiaBogusia jak angielski??
Co do kurierów, to ostatnio też trafiam na maruderów co to mają problem z wniesieniem paczkino i sie okazuje,że tego łóżeczka nie bede miec przed świetami, tylko moze w połowie stycznia, ja cie
A dziękuję dziękuję angielski dobrze, skończyłam już zajęcia, napisałam wzorowo test noi odebrałam dyplom za skończony kurs

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

pstryczek weź sobie lepiej coś do jedzenia a tżtowi to koniecznie chipsy, kanapki, coś słodkiego ja mojemu to będę musiała całą torbę jedzenia zabrać
Cytat:

wiem, wiem. mam paczke biszkoptów i 2 batony - ale to dla siebie
o mężu jakos nie pomyślałam
kupimy mu jutro jeszcze coś słodkiego, zrobi sie na szybko jakies kanapki a w razie czegoi jak bedzie upiornie głodny to skoczy do maka, do 24 albo do 1 otwarty a rano sklepy juz od 6 sa czynne.
w razie jakby konkretna akcja w środku nocy była to bedzie musiał wytrzymac - toc jak spi to też nie je
da rade chłopina. podejrzewam ze bedzie tak zestresowany ze nie w głowie mu bedzie jedzenie
Proponuję przygotować się jak na piknik

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Ja radzę wybrać się do lekarza

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja dopiero od rana teraz sie odzywam, nie wiem skąd wy przed świętami tyyle czasu macie Ja dopiero jutro chyba odoczne, jesli sprzątanie można nazwać odpoczynkiem.....
dziś rano o 7 pojechaliśmy do takiej hurtowni kwiatowej, tzn różne rzeczy tam mieli akurat teraz ozdoby świateczne no i pokupowaliśmy troche, i było duuuuużo pięknych rzeczy tż musiał mnie odciągać potem pojechałam po prezent dla tż dokupiłam jeszcze drobiazgi dziadkom jak przyjdą w 2gi dzień świąt no i mam "z głowy" wszystkich nawet siebie bo sobie też zrobiłam prezent... a co

Hani tez kupiłam takie słodkie ptaszki do zawieszenia nad łóżeczko na sznurku takim jutro może się pochwale

Gratuluje rozpoczętych tygodni ! wow 39..... nieźle.... u mnie Hania dalej jest leniuchem... niby sie rusza ale taaaaaak leniwie.... boje się bo to podobno tak przed porodem
Już odpowiadam na pytania odnośnie czasu a więc cała tajemnica tkwi w tym, że po prostu się obijam I to taki maksymalny stopień obijania się jest jeśli o mnie chodzi
Spędzam czas na forum, czytaniu książki, oglądaniu telewizji, słuchaniu muzyki. Ok..no ugotuje jakiś obiad w ciągu dnia, ale to by było na tyle, moja kulkowatość i koncówka ciąży już nie pozwalają mi na wiele

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 16:20   #1550
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ! mam pytanie takie poza tematem zamawiałyście może kiedyś perfumy przez internet? w sensie żeby nie zabulić mnóstwo kasy a otrzymać podróbe.... to wole w jakiejś perfumeri ale jednak ceny czasem są tańsze...
Lepiej nie ryzykować, ja znam ten handel "od kuchni", że tak powiem, bo kuzyn mojego TŻa i jego narzeczona się zajmują czymś takim - tzn za 60zł np sprzedają zapachy, które są warte ok 200zł, sprowadzają je z Ukrainy. Co prawda, sam zapach jest identyczny, bo wąchałam niektóre u nich w domu, no i flakon taki sam, ale jednak wolałabym kupić oryginał, niż używać czegoś takiego.
Większość okazji cenowych to niestety podróby, choć jest cień szansy, że ktoś np z UK sprowadza, gdzie mój ukochany zapach w drogerii typu Rossman kosztuje 30 funtów, a w Polsce to samo w Douglasie 300zł.

Zamawiam resztki rzeczy dla małej u r_p77, chyba go polecałyście, prawda?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:24   #1551
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a mnie sie smiac zachciało jak sobie wyobraziłam meża w lidlu albo biedronie (oba w promieniu 100 m od szpitala) robi mi zakupy
my wczoraj zrobilismy bo przyszło łóżeczko żeby stanęło według mojej koncepcji musielismy przysunac łózko pod samą sciane okienną, a od tamtej strony spi mąż i co zrobił dzis jak wstawał do pracy? chciał schodzic tak jak zawsze- łupnął by w to okno jak długi, jakbym sie nie zerwała w ostatniej chwili
To u nas podobnie, w pobliżu szpitala jest Biedronka, Lidl i jeszcze carrefour, także myślę, że głodu nie będzie
Stary 2012-12-20, 16:25   #1552
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38228342]Bokeh, nie, ale jak chcesz sporo taniej to szukaj w Rossmannie. Poważnie. Ja wczoraj kupowałam, co prawda wodę toaletową, ale dałam za mexxa 20ml 50zł niecałe, a w Douglasie to samo 63! padłam. Ogólnie ross ma fajne ceny zapachów.[/QUOTE]

No tylko tego zapachu nie ma w rossmanie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
A dziękuję dziękuję angielski dobrze, skończyłam już zajęcia, napisałam wzorowo test noi odebrałam dyplom za skończony kurs

Proponuję przygotować się jak na piknik

Ja radzę wybrać się do lekarza

Już odpowiadam na pytania odnośnie czasu a więc cała tajemnica tkwi w tym, że po prostu się obijam I to taki maksymalny stopień obijania się jest jeśli o mnie chodzi
Spędzam czas na forum, czytaniu książki, oglądaniu telewizji, słuchaniu muzyki. Ok..no ugotuje jakiś obiad w ciągu dnia, ale to by było na tyle, moja kulkowatość i koncówka ciąży już nie pozwalają mi na wiele
A kto za Ciebie sprząta

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lepiej nie ryzykować, ja znam ten handel "od kuchni", że tak powiem, bo kuzyn mojego TŻa i jego narzeczona się zajmują czymś takim - tzn za 60zł np sprzedają zapachy, które są warte ok 200zł, sprowadzają je z Ukrainy. Co prawda, sam zapach jest identyczny, bo wąchałam niektóre u nich w domu, no i flakon taki sam, ale jednak wolałabym kupić oryginał, niż używać czegoś takiego.
Większość okazji cenowych to niestety podróby, choć jest cień szansy, że ktoś np z UK sprowadza, gdzie mój ukochany zapach w drogerii typu Rossman kosztuje 30 funtów, a w Polsce to samo w Douglasie 300zł.

no tzn ja nie chce kupić gdziś na allegro bo zamiast 200 zł to 50 zł bo takie coś ewidentnie śmierdzi tylko na stronie typowo perfumowej, ale w sumie tak to przekalkulowałam bo teraz w douglasie i sephorze jest - 20 % z tego co kojarze i wychodzi koło 20 zł drożej ale pewnie tyle to za przesyłke się potem płaci

jutro musze sprzątać powoli nie widać mojego mieszkania
Stary 2012-12-20, 16:27   #1553
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja własnie u niego wczoraj zamówiłam coś tam i już po południu miałam maila, że przesyłka przekazana kurierowi, także chyba wszystko ok

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 16:33   #1554
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja własnie u niego wczoraj zamówiłam coś tam i już po południu miałam maila, że przesyłka przekazana kurierowi, także chyba wszystko ok
No ja też zamówiłam, to wysłał bardzo szybko, tylko coś kurier przed świętami wiadomo... bo dziś niby powinien być, wydano mu paczkę, ale nie dzwonil, więc pewnie jutro będzie
Stary 2012-12-20, 16:39   #1555
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

A kto za Ciebie sprząta
Ogólnie zawsze ja sprzątam i jeszcze do nie dawna to robiłam. Ale teraz po prostu siła wyższa, każda czynność sprawia mi już trudność i zmęczenia, więc zwyczajnie nie daje rady, a dwa, że nie mogę.
Mąż dużo robi, zresztą sprzątanie też nie codziennie. W sobotę będzie takie generalne porządki robił (trzepanie dywanów, mycie podłóg, okna już pomyte), także źle nie jest, a nawet dobrze Po za tym jest nas więcej w domu, więc pomocnik zawsze się jakiś znajdzie.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Jak na ogół jestem pracusiem w takich domowych robotach tak teraz nie wyobrażam sobie siebie latającej na miotle lub szmatą
Stary 2012-12-20, 16:43   #1556
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Na stronce rossmana można kupić też perfumy których nie mają na stanie w sklepach. Dwa razy tak kupowałam
Stary 2012-12-20, 16:44   #1557
hope01
Zakorzenienie

mi alantan w aptece poleciła Pani, a wcześniej czytałam na innych wątkach o nich. Chciałam tą ziajkę mama, ale nie było u mnie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:48   #1558
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
oj, jak grzybice to ja dziekuje bardzo ale

naprzeciwko mojego szpitala jest lidl takze jak by co to wysle męża po spożywkę, żeby tylko wrócił do mnie na sale
Ja musze sobie kupić bo u nie szpital na końcu miasta do sklepu daleko a tż jakieś kanapki sobie zrobi jak bedzie mieć głowę do tego

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem juz w domu
Podroz z lekkimi komplikacjami - strasznie malo ludzi, musialam sie 2 razy przesiadac, zeby nie siedziec sama w przedziale (w nocy mi sie nie usmiecha samej jechac). Ale w koncu znalazlam babeczke i cala noc lezalam wywalona

Bylam dzis po L4 u gina (nie moj).
Myslalam, ze tylko wystawi mi kwitek, a on sie wczul w sytuacje i nie dosc, ze kazal mi wlezc na samolot, to i zrobil usg, i jeszcze wypisal skierowania na jakies dziwne badania dla formalnosci (przeciwciala, itp).
Ciekawe co na to moj gin, bo ten troche nawpisywal mi do karty ciazy...

Kubus w ciagu 8 dni przybral 0,5kg!!
I w 32tc ma 2,5kg :cwaniak:
Jest 3 tygodnie starszy niz wskazuje na to OM...

Gin mowi, ze za duzo wazy i zalecil mi ograniczenie slodyczy na swieta
A juz sie napalalam na karpatke i makowiec...

Pstryczku, te Kubusie chyba tak maja
Dobrze ze dojechałaś bez komplikacji a dzidzia kawał chłopa
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 17:06   #1559
maluchna30
Zadomowienie

MARFIL gratuluje synka. My tez myslelismy o imieniu Karol, ale bedzie Ola

Mieso przygotowane do pieczenia, wlaczone pranisko, poodkurzane bylo, ale pies zrobil znowu swoje i nie chce mi sie drugi raz odkurzac. Ola ma czkawke i brzuch mi smiesznie podskakuje. Tz mnie wkurza i to by bylo chyba na tyle. Ogolnie czuje sie strasznie zmeczona i nogi mam jak z waty.
Stary 2012-12-20, 17:09   #1560
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
oj z UK też bym uważała. Tutaj to dopiero cała masa podróbek. Chyba, że ma się kogoś sprawdzonego co wiadomo skąd ma czy gdzie kupuje

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
ja w tym roku zupełnie bez szaleństw. Pewnie znajomi będą zawiedzeni ale cóż, troszkę nie domagam

planuję sos tatarski, sałatkę z marynowanym selerem, piersią gotowaną i ananasem i może coś z kus kusem

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości