|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Jako ¿e za nied³ugo siê ulatniam i bêdê tutaj chyba dopiero w sylwestra, chcia³abym ju¿ dzi¶ z³o¿yæ Wam ¦wi±teczne ¿yczenia. A wiêc ¿yczê Wam zdrowia, ¿eby¶cie tabletki ³yka³y jedynie dla polepszenia kondycji w³osów, a nie na ¿adne inne schorzenia, co za tym idzie, ¿eby¶cie mia³y piêkne, gêste, zdrowe, d³ugie w³osy, ¿eby kosmetyki do w³osów by³y tanie, oraz samych good hair days w waszym ¿yciu. Weso³ych ¦wi±t! Mo¿e to nie ca³kiem ¦wi±teczne ¿yczenia, ale pisane prosto z serca pod wasze potrzeby
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
znowu sie spoznilam
witam w nowym watku
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
nie bylo w Naturze Fructisa
![]() jak dostane zdjecia z dzisiaj,to wam wstawie jak wygladaja na codzien, a nie tak jak zawsze, przeczesane przed zdjeciem
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Matowa czerwieñ wpadaj±ca w pomarañcz
A na sylwestra pewnie bd srebro.
|
|
#367 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 204
|
Wielka pro¶ba do dziewczyn u¿ywaj±cych puder AMLA KHADI. Nie bardzo wiem jak j± u¿yæ. Umyæ w³osy i u¿yæ czy nie myæ w³osów i po prostu na³o¿yæ puder. Proszê o odpowiedz, chce dzisiaj ju¿ u¿yc
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 205
|
Dobra po wielu próbach uda³o mi siê zrobiæ jako-takie dwa zdjêcia.
I co my¶licie? W moim albumie dla porównania mam w³osy z marca tego roku. |
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 805
|
Ja dzisiaj z mase³kiem shea na w³osach (a pod nim bingo kaszmir i co¶tam), ciekawa jestem, czy siê domyjê balsamem bdfm
![]() Ostatnio moje w³osy jakie¶ dziwne siê zrobi³y, takie jakby sztywne i oklapniête. Oczy¶ci³am je pollen± malw± na wszelki wypadek, ale to nic nie pomog³o. Czy to mo¿e byæ kwestia ewentualnych protein? Bo w sumie ostatnio i szampon mia³am z proteinami i maskê do w³osów... Poza tym strasznie szybko siê przet³uszczaj±
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
![]() Muszê kupiæ matowy top coat. Na gwa³t. ![]() Spuszy³o mnie dzisiaj jak cholera.
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 805
|
Ja te¿ jeszcze nie nauczy³am siê jej u¿ywaæ, najpierw rozrabia³am i zostawia³am na 2h w ciep³ym miejscu, a potem nak³ada³am jako maskê po myciu. Ale nie zauwa¿y³am wtedy nic ciekawego na w³osach, wiêc mo¿e co¶ ¼le zrobi³am.
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Osobi¶cie siê na tym nie znam, ale jak sobie przypomnê jak wygl±daj± pomalowane paznokcie moich kole¿anek to nachodzi mnie jedna my¶l: czy ten french dotrwa do ¦wi±t?
![]() Cytat:
Zakremowa³am siê Isan± oliwkow± na maskê Gloria Zaraz przygotujê cukier ![]() Mam pytanie jak siê wymawia 'ombre hair'?
|
|
|
#374 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Cytat:
ide zalozyc forum dla wlosowych sierot i beznadziejnych przypadkow... nic tu po mnie jak pokazujecie takie piekne wlosy.
Edytowane przez grudniowa Czas edycji: 2012-12-21 o 16:02 |
||
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spadam koñczyæ odgruzowanie sypialni ![]() Jakby Perfekcyjna Pani Domu zajrza³a pod nasze ³ó¿ko to by chyba umar³a ![]() Ju¿ widzê jak reaguje na moje paj±ki ![]()
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
http://translate.google.pl/#en/pl/ombre%20hair wujek google zawsze pomo¿e
na dole masz g³o¶niczek ¿eby ods³uchaæ ![]() Ostatnio scandic mnie nie spuszy³ by³ przed myciem, a po myciu poszed³ bingo ze spirulin± (my¶la³am , ¿e bêdzie puch stulecia, bo po samym bingo by³y puszyste
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
![]() http://www.helfy.pl/amla-ziolowa-odz...w-zniszczonych http://www.helfy.pl/brahmi-puder-zio...cniajace-wlosy http://www.helfy.pl/sesa-olejek-wypa...pecia-lysienie http://www.helfy.pl/olejek-henna-porost-wlosow http://www.helfy.pl/bhringaraj-wzmocnienie-wlosow http://www.helfy.pl/ziolowy-olejek-h...yszczace-wlosy http://www.helfy.pl/olejek-z-nasion-...bio-bawelniany |
|
|
|
|
#380 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
super
i oby ju¿ zawsze tak by³o ![]() Cytat:
I ¿eby¶ zawsze potrafi³a okre¶liæ, na co Twoje w³oski maj± ochotê Weso³ych ¶wi±t![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I teraz ostrzegam... Wróci³am od fryzjera i bêdê marudziæ... a raczej biæ, kopaæ i gry¿æ, wiêc lepiej siê nie zbli¿aæ... Cytat:
dziêki dziewczyny... trzeba by³o kazaæ TZtowi wzi±æ wolne w pracy, albo przyjació³kê wyci±gn±æ z uczelni i pilnowaæ babki... Jestem tak w¶ciek³a!!!! Ca³e moje 2 lata zapuszczania posz³y siê *****... W tym momencie mam w³osy takiej d³ugo¶ci jak w czerwcu 2011 !!! Nie by³o dzi¶ mojej fryzjerki z powodu jakich¶ tam spraw, wiêc stwierdzi³am, ze spoko... Mo¿e mnie inna obci±æ... Powiedzia³am jej dok³±dnie jak chce obci±æ w³osy. I ¿e zapuszczam, wiêc nie wiêcej niz 2 cm chce ¶ci±æ z ty³u a z przodu tak ko³o 4 (chcia³am je ¶ci±æ w U, bo z przodu by³y trochê zniszczone od torebki i domaga³y siê wiêkszego podciêcia a nie chcia³am straciæ zbyt du¿o na d³ugo¶ci...). Wszystko by³o spoko... Siedzê sobie zadowolona, ¿e dogada³am siê z babk±. Ona wziê³a siê do pracy, ale niestety zaczê³a ci±æ od ty³u... Jak ju¿ ¶ciê³a ca³y ty³ i przesz³a do przodu i po chwili zobaczy³am ró¼nicê w d³ugo¶ci moich w³osów, to my¶la³am, ¿e siê pop³±czê i pó¼niej jej te¿ zetnê w³osy, albow odwrotnej kolejno¶ci !!! Ta idio*ka ¶ciê³a mi ponad 10 cm!!!! Teraz z przodu mam w³osy ledwo za ramiona, a mia³am do po³owy biustu !!! Aleprzynajmniej babka wie, ze ju¿ igdy wiêcej siê tam nie pojawiê... Postanowi³am - kupujê no¿yczki i obcinam siê sama, ewentualnie poproszê mamê albo siostrê!!! NIGDY WIÊCEJ FRYZJERA!!!!!!!!!!!!!!!!! ! A wiêc.... co u Was najlepiej dzia³a na porost w³osów? Moja siostra w przysz³ym rou bierze ¶lub... Postanowiam sobie, ¿e do tej pory bêdê mieæ w³osy do talii - teraz zmieniam plany, bêd± za zapiêcie od stanika.... Ehhhh... ale mam do³a... Nienawidzê jej ! ! ! |
||||
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Lils dosta³am olej, jak Ty go tam wpakowa³a¶?
jestem w szoku ![]() Bo¿e dziewczyny koniec ¶wiata - TYLE JEDZENIA :d
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
Aktualnie jest lepiej, ale ¿uchwa jest moj± zmor±. Kwestia hormonów- gule wyskakuj± przed okresem i w trakcie, goj± siê do tygodnia po, a z uwagi na krótkie cykle mam niewiele chwil rado¶ci i beztroskiej bezpryszczo¶ci. ![]() Ogl±da³am dzisiaj od¿ywki Alberto Balsam i gdybym nie wyda³a ca³ej kasy na prezenty to pewnie teraz wszystkie by³yby moje. Mam ochotê na malinow± i borówkow±, aczkolwiek pozosta³ymi te¿ bym nie pogardzi³a.
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Opieprzy³a¶ chocia¿ babsztyla? Kiedy¶ by³am w takich sprawach zbyt cicha, a teraz opieprzam. A w³asne no¿yczki fajna sprawa, tak co¶ czujê, bo sama ich nie mam. Widzia³am ju¿ dobre no¿yczki za 70-80 z³. Wydatek siê zwróci, a przede wszystkim oczy mniej wyp³akane, nerwy w porz±dku. Kiedy¶ sama sobie takie sprawiê. Co do przy¶pieszenia porostu to nie ma chyba z³otego ¶rodka, bo na ka¿d± dzia³a co innego. Od 2 tygodni testujê Vatikê kokosow± te¿ na skalp, na razie nie wiem jak z porostem, ale u mnie na pewno nie powoduje wypadania, a wrêcz wzmacnia cebulki. Spróbuj mo¿e piæ siemiê lniane, albo dro¿d¿e (tych drugich osobi¶cie nie potrafiê prze³kn±æ, ale s± dziewczyny, które je lubi±). Mo¿e suplementuj siê jakim¶ kompleksem witaminy B. Stosowa³am kiedy¶ Jantar na skalp, ¼le na mnie dzia³a³, nie wiem czy ju¿ go u¿ywa³a¶, jednak sporo dziewczyn sobie go chwali.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#384 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Dlatego ja juz dawno zaprzestalam chodzenia do fryzjera. Ewentualnie podcina mnie mama, ale i to bardzo rzadko(rzadko sie widzimy, nie dlatego, ze zle to robi ).Nie wiem, co poradzic na szybszy przyrost. Jedynie zauwazylam, ze po niektorym scieciu wlosy odrastaja szybciej, a czasem jakby w miejscu staly. Moze poprobuj khadi, bo zdaje sie dziewczynom pomaga?
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jantara u¿ywa³am, ale lepiej dzia³a³a na mnie kuracja Joanny, chyba do niej wrócê...Teraz przed ¶wiêtami bêdê mieæ ma³o czasu, ale mo¿e zaraz po zacznê piæ siemiê... Muszê jakkolwiek przespieszyæ porost....I przede wszytskim dbaæ o nie, bym jak najd³u¿ej nie musia³a podcinaæ... T¯ pociesza mnie, ¿e przynajmniej mam ju¿ praktycznie ca³e swoje naturalne w³osy, ¿e pozy³am siê farbowanych... Ehhhh... i co z tego, jak i tak nie by³a praktycznie widaæ ró¿nicy w kolorze... A teraz mam takie krótkie... A do tej pory jak chodzi³am podcinaæ te 2-3 cm to by³y to farbowane, wiêc nie by³o mi jako¶ bardzo szkoda... A teraz?? Ehhh... teraz bêdê podcinaæ sama tylko jak bêd± tego naprawdê potrzebowaæ. Tylko powrót do poprzedniej d³ugo¶ci przy dobrych wiatrach zajmie mi pó³ roku... Ehhh.. dobrze jest móc siê wygadaæ komu¶ kto mnie rozumie... Ale i tak najgorsze by³o to, ¿e zawsze jak wraca³am od ffryzjera i mówi³am TZtowi, ¿e mam krótkie w³osy to mówi³, ¿ebym nawet nie ¿artowa³a, bo to same koñcówki i i tak nie widaæ... A dzi¶ dzwoni³am do niego, ¿eby siê komu¶ wy¿aliæ to my¶la³, ¿e przesadzam... A jak zobaczy³ jakie mam w³osy, to tylko przytuli³ i powiedzia³ "ale i tak mi siê podobaj± i przynajmniej nie masz ju¿ farbowanych tylko prawie same naturalne, przecie¿ chcia³a¶ mieæ naturalne"... Jeszcze bardziej mnie to dobi³o....;/ grudniowa dziêkujê hmmm... jak trochê siê odrobiê z kas± po ¶wiêtach to mo¿e pomy¶lê o khadi ![]() Te¿ ju¿ postanowi³am, ¿e kupujê no¿yczki... Taniej mi to wyjdzie... i duuu¿o duuu¿o bezpieczniej... Przynajmniej nikt mi nie zniszczy humoru na ¶wiêta - ju¿ s³yszê komentarze przez ca³ ¶wiêta: "oooo Asia, ¶ciê³a¶ w³osy, a mia³a¶ ju¿ takie d³ugie"... Edytowane przez xxxJuanaxxx Czas edycji: 2012-12-21 o 16:51 |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczê, u mnie te¿ ewidentnie kwestia hormonalna - pojawi³o siê to wszystko po odstawieniu anty zreszt± samo miejsce na to wskazuje, ¿e policzki.a jeszcze wczoraj nie mog³am powstrzymaæ siê od wyciskania i mam teraz takie okropne rany, ech ![]() ej, patrzy³am na te balsamy i one nie maj± jakiego¶ cudownego sk³adu, nawet silikon mi siê rzuci³ w oczy wiêc ich nie kupi³am u¿ywa³a która¶?
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
Cytat:
bardzo ³adne ![]() Juana wspó³czujê ja mam dzisiaj bad hair day chyba przeproteinowa³am w³osy bo mam takie sztywne suchelce
|
||
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Sypialnia skoñczona
A na w³oskach oliwa z oliwek z dpantenolem i hydromanilem
|
#389 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Dziewczynki, witajcie w nowym w±tku
Ja naobiecywa³am wcze¶niej, ¿e bêdê pisaæ i ¿e wstawiê aktualizacjê, a nie dotrzyma³am ani tego ani tego mam nadziejê, ¿e zostanie mi wybaczone, mia³am na prawdê sporo pracy i ma³o czasu na Wiza¿... ale przed ¶wiêtami dosta³am informacjê, ¿e umowa nie zostanie ze mn± przed³u¿ona wiêc od stycznia zasilê grono bezrobotnych i bêdê szukaæ nowej roboty, zatem zapewne bêdê mieæ wiêcej czasu na internet i wiza¿owe w±teczki... ech...Poza tym napiszê co¶ wiêcej jak nadrobiê przynajmniej t± czê¶æ od pocz±tku. Jutro te¿ idê do fryzjerki, ale moje w³osy niestety wymagaj± chyba ze 4-5cm ¶ciêcia :/ koñcówki s± w fatalnym stanie, wszystko przez to, ¿e nie mia³am czasu nawet na dok³adn± pielêgnacjê. Ale ju¿ psychicznie siê nastawi³am i mam nadziejê, ¿e jako¶ wytrzymam po takim ubytku w d³ugo¶ci... Pozdrawiam i do spisania, mam nadziejê ¿e od dzisiaj bêdê tu zagl±daæ na bie¿±co, tak jak to kiedy¶ by³o
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 695
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

witam w nowym watku

A ja sie zastanawiam jak paznokcie pomalowaæ 

- 

i oby ju¿ zawsze tak by³o 
mam nadziejê, ¿e zostanie mi wybaczone, mia³am na prawdê sporo pracy i ma³o czasu na Wiza¿... ale przed ¶wiêtami dosta³am informacjê, ¿e umowa nie zostanie ze mn± przed³u¿ona
wiêc od stycznia zasilê grono bezrobotnych i bêdê szukaæ nowej roboty, zatem zapewne bêdê mieæ wiêcej czasu na internet i wiza¿owe w±teczki... ech...