|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
Jestem pewien, ale zalezy o jakie modele pytasz??? Bo z tego co ja sie orientuje to wszelkie slimy z Boscha i Siemensa mozna brac smialo!!! Sa w pelni rozkrecalne naprawialne produkcji Made in Germany badz Poland, ewentualnie z pelnogabarytowych tzw. 60 seria WAS Boscha!!! Cytat:
Dobre hmmm niezle to robili zanim weszli w spole z Samsungiem, obecne pralki Amici zalatuja z samego wygladu delikatnym badziewiem i z tego co ja sie orientuje to sa problemy z ich serwisem ( nie tyle co z fachmanami co z czesciami ) Jak kogos interesuja pralki typu full wypas do 1000zl to jedyne co mozna polecic to wszelki sprzet co daja na niego 5 letnia gwarancje tylko i wylacznie producenta !!! |
||
|
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w zwiazku z powyzszym osobiscie wole miec dobra pralke z 2 letnia gwarancja ktora bardzo bardzo prawdopodobnie 5 lat bedzie prala bez zadnych napraw i przestojow a pozniej w wiekszosci przypadkow bede mogl ja tanim kosztem naprawic, niz zakupic Beko, Amice czy Indesita ktora w tych 5 latach bedzie wiecej stala jak prala i czekala na przyjazd laskawego serwisanta ktory jej pomoze albo i nie. Zreszta zapraszam do lektury forum elektroda poczytajcie zobaczycie co ludzie i serwisanci polecaja, a w dziale naprawy zobaczycie marki ktore tam czesto wystepuja i ludzie pytaja sie co z nimi zrobic ( Bosch/Siemens - 1 na kilka stron i to z tych modeli Made in Turkey czy inna China !!!) cala reszta to tylko i wylacznie powyzsze wspomniane przez was ktorymi jestescie bardzo zainteresowane Edytowane przez _LATYNOS_ Czas edycji: 2012-12-03 o 22:26 |
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Przyczajenie
|
A mógłby ktoś polecić jakiś w miarę tani okap wyspowy? W innym wątku widziałam takie w cenach przekraczających 3000 zł, ale to jednak stanowczo za dużo dla mnie. Okap jest mi jednak potrzebny, bo kuchnia źle wygląda bez. Oj źle. I wietrzenie też nie pomaga za bardzo.
|
|
|
|
|
#1385 |
|
BAN stały
|
Z racji tego, że moi rodzice poszukują obecnie lodówki mogę podzielić się info o fajnej lodówce LG nad którą się zastanawiają. Ma wszystko, czego oczekuje się od współczesnej lodówki, w tym:
- funkcję no-frost (nie dopuszcza do powstawania szronu, czyli nie trzeba rozmrażać lodówki); - kompresor linearny (cicha i bezawaryjna praca); - multi-air-flow (w całej lodówce chłodzenie przeprowadzane jest na tym samym poziomie) - ochrona przed pleśnią; - alarm przed zostawieniem otwartych drzwi; A do tego wyświetlacz LCD )Więcej o niej jest m.in tutaj. Co do okapu to niestety nie znam się kompletnie, ale jak tylko gdzieś mi się obije o uszy to też dam znać
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
witam
potrzebuje pomocy w sprawie pralki do zabudowy, moja znajoma ma elektroluxa ale jest droga.... co myślicie o whirpool????? albo może polecacie jakieś inne, Jakieś sprawdzone sklepy internetowe?????
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
ole ole - można reklamować sprzęt w euro agd rtv
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1389 |
|
BAN stały
|
hej,
no niestety electrolux to droga firma;/ ale dobra rodzice mojej kumpeli jakiś czas temu kombinowali z małą pralką bo łazienkę maja dwa na dwa i ostatecznie wyszło że i tak będzie stała w kuchni, chyba na siemensa sie w koncu zdecydowali, no fajnie to wyglada, w sumie nie wiadomo czy w kuchni zabudowana jest zmywarka czy co a w łazience dzięki temu da się obrócić moze to ci pomoze jak sie jeszcze nie zdecydowałaś http://najlepsze-pralki.pl/pralki-do...e-do-zabudowy/---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Edytowane przez sasqnia Czas edycji: 2012-12-17 o 15:34 |
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
pytałaś o sprawdzony sklep internetowy, więc polecam ole ole (taki sklep internetowy), a sprzęt (jeśli coś będzie z nim nie tak, czego nikomu nie życzę) można reklamować w stacjonarnych sklepach euro rtv agd
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=sasqnia;38176521]hej,
no niestety electrolux to droga firma;/ ale dobra rodzice mojej kumpeli jakiś czas temu kombinowali z małą pralką bo łazienkę maja dwa na dwa i ostatecznie wyszło że i tak będzie stała w kuchni, chyba na siemensa sie w koncu zdecydowali, no fajnie to wyglada, w sumie nie wiadomo czy w kuchni zabudowana jest zmywarka czy co a w łazience dzięki temu da się obrócić moze to ci pomoze jak sie jeszcze nie zdecydowałaś http://najlepsze-pralki.pl/pralki-do...e-do-zabudowy/[COLOR=Silver]w końcu kupiliśmy pralkę Beko, jest jednak tańsza niż elektrolux. Na razie jesteśmy zadowoleni oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
ok ok nie zrozumiałam a kupowałaś tam coś??????? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- kolejne pytanie, mianowicie co sądzicie o lodówkach do zabudowy no frost i macie jakieś propozycję?????? |
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
np. odkurzacz Rowenta Power Space , dla teściowej zmywarkę Boscha - chyba to była ta a ostatnio lokówko-suszakę
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2012-12-20 o 15:59 |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Przestrzegam przed płytami indukcyjnymi firmy Mastercook.
Jak urządzaliśmy mieszkanie to nie postąpiłam rozsądnie, zakupiliśmy sprzęt do kuchni, który leżał tam 1,5 roku (mieszkanie cały czas było urządzane, byłam studentką stąd powolne tempo - proszę o nie ocenianie mnie ). Wprowadziłam się, po jakimś czasie zaczęłam używać piekarnika i... płyta zaczęła wariować, wyłączać się, wydawać dźwięki. Pech chciał, że stało się to 1 dzień po upływie gwarancji. Serwis był koszmarny, wyciągnęli płytę i stwierdzili, że trzeba wymienić podzespół za 700 zł. Podziękowałam im. Po męczarniach i kombinowaniach okazało się, że płyta nagrzewa sie przy piekarniku i szkodzi jej para z piekarnika. Wszystko zostało zamontowane zgodnie z instrukcją obsługi. Trochę nagrzeje sie piekarnik i płyta świruję. Wystarczy postawić lekko nagrzany garnek na płycie i też świruje. Odradzam. Moje postępowanie odnośnie zakupu też nie było rozsądne ale sprzęt nie nadaje się do montażu nad piekarnikiem
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Ja także polecam ole ole.Kupowałam tam okap,lodówkę,piekarnik,pł ytę gazową i maszynkę do strzyżenia.Jestem zadowolona z obsługi i z zakupionych sprzętów.
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś może się podzielić opinią na temat tego czajnika
http://www.oleole.pl/czajniki/russel...18337-70.bhtml |
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka lodówko-zamrażarka?
,
edit: pomyłka |
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Okap kupowałam ten
http://www.oleole.pl/okapy/hotpoint-...b-6-x-ha.bhtml tutaj wyspowe http://www.oleole.pl/okapy,d6,g5.bhtml porównaj sobie ceny w innych sklepach lodówka taka http://www.oleole.pl/lodowki/liebher...-comfort.bhtml nie ma non frosta |
|
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za info
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam kupuję w hurtowni, która ma możliwość sprzedaży detalicznej, bo nie dość, że jest taniej, to są tam rzeczy nowsze niż w tych wszystkich molochach, a przez internet sie troche boje w jakim stanie to dojedzie..
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nigdy nie przyjechało mi w złym stanie (jak się ma wątpliwości to przy kurierze otwierasz przesyłkę) począwszy od lodówki, umywalki, tv na szklanym parawanie skończywszy niektóre sklepy np. wyżej podawany rozpakowanie towaru w domu klienta mają w standardzie |
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A stronę już podaję: www.anbak.com.pl Ja tam jestem zadowolona, ale wiadomo, co komu pasuje
|
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2013-01-10 o 20:25 |
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Chcemy zmienić rodzicom niebawem okap i szukamy czegoś łatwo sterowalnego i w miarę taniego. Czy ktoś mógłby polecić jakiś model, który spełniałby te warunki. Dodam, że najlepiej, żeby to był okap teleskopowy. Kuchnia jest jasna.
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Czy możecie polecić mi w miarę dobry parowar do kwoty 100 (ewentualnie 130) zł. Szukałam w wątku ale większość podanych przez Was są drogie, a niestety nie mogę tyle wydać. Jest ich dużo na allegro ale nie wiem czy warto je kupować a tym bardziej się nie znam ![]() Będę wdzięczna za pomoc
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam, że w Biedronce jest teraz parowar, niestety nie pamiętam ile kosztuje myślę, że najtaniej byłoby kupić garnek do gotowania na parę albo koszyczek-nakładnkę na garnek http://allegro.pl/garnek-na-pare-4el...920702927.html http://allegro.pl/parowar-garnek-na-...925616000.html http://allegro.pl/wo-parowar-bambuso...924135233.html
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
W Biedronce był ale od 20 grudnia i już raczej nie ma ich nigdzie
![]() Koszyczek metalowy mam ale nie jest praktyczny ![]() A garnków nie chcę ale dziękuję za odpowiedź ![]() Wolałabym jednak parowar taki zwykły
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

co myślicie o whirpool????? albo może polecacie jakieś inne, Jakieś sprawdzone sklepy internetowe?????

i ostatecznie wyszło że i tak będzie stała w kuchni, chyba na siemensa sie w koncu zdecydowali, no fajnie to wyglada, w sumie nie wiadomo czy w kuchni zabudowana jest zmywarka czy co