|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
EWULKA 3maj sie kochana. Mam nadzieje, ze jednak wypuszcza cie na swieta i ze bedzie wszystko ok.
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Bokeh jesteś wielka
![]() Ja się też zdenerwowałam na TŻ, miał dziś wolne i miał mi pomóc. Najpierw został na godzinę z Karinką jak pojechałam do sklepu, potem stwierdził, że on musi jechać i nie było go ponad 1,5 godziny Przyszedł do kuchni i mówi, ze podłogę wymyje, tylko wieczorem bo obiecał że z kolegą pojadą oglądać jakis samochód, bo chce kupić. Nosz kurde mać... Jak ja mam z moim brzuchem wleźć za kuchenkę i wymyć płytki??? I jeszcze mi powie, nie denerwuj się!!! Choler.cia.... Ehhhh... z taką pomocą, to ja wolę wszystko sama zrobić. Ale teściowa zadłużyła na pochwałę - okna mi pomyła A moja mama dzwoniła, czy mi coś pomóc, jakieś ciasto upiec albo coś innego, ale dam radę. Wiecie, tak sobie myślę, żeby tylko święta przetrzymać w domu... Chciałabym i sylwestra, ale zobaczymy czy Majusi się śpieszy czy nie, ale święta to naprawdę bym chciała jeszcze w dwupaku. Ciekawe ile się rozpakuje przed lub w trakcie świąt... |
|
|
|
#2043 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O przeczyszczaniu organizmu właśnie dziś czytałam jak sobie czytałam o zwiastunach porodu. Też mnie już kilka razy przeleciało , a magnezu nie biorę.Cytat:
Cytat:
, problem jest jeśli chodzi o górę, no ale jeszcze jakoś dociągnę w tym co mam. Zresztą i tak mało się szwędam, więcej jestem w domu, więc nie jest tak źle z tym ubieraniem.A Ewulkę mocno ściskam i przesyłam pozytywne fluidy
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Ja już po zakupach, udało mi się dorwać na ciucholandzie koszulę do szpitala, rozpinaną na biuście. I kilka innych, fajnych rzeczy, ale nie będę o tym nudzić. Ewulka - Odpoczywaj tam sobie. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrówka. Marsi - ciekawe przygody podczas porodu. Gratuluję. |
|
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za te okna Oj święta to koniecznie w domu, też bym nie chciała ich w szpitalu spędzać, no ale jak by już był mus to cóż, trzeba i już , ale jednak stawiam na dom![]() No ale tak w ogóle to może nie szalejmy z tym rozpakowywaniem się przed świętami Wstrzymajmy się dziewczyny Co najwyżej rozpakowywanie, ale prezentów z pod choinki
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewulka trzymam kciuki!!
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, świetny opis
gratuluje porodu Pochwalę się jeszcze Dziewczyny, że nasz córa 35tyg2dni ważyła już 2500 więc ładnie przybiera ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ewadylewska, nie wiem czy miałaś okazję poznać personel mińskiej ginekologii, ale ja po 4 dniach pobytu jestem mega zachwycona!! i bez żadnego strachu uderzę tam na poród
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie dziewczyny Basia dobrze mówi na święta rozpakowywujemy tylko prezenty !!
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
moge sie pochwalic pokojem wspolmym? sypialniano dziecięcym???
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
nawet musisz
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, pytanie!
dawaj
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
hi hi
to wstawiam...Tylo że chyba nie będzie mogło byc łóżeczko tak jak jest i nie wiem gdzie je dać jedynie na lewo od wejścia chyba.... bo nad łózeczkiem (chyba wiadać na zdjeciu) jest kratka wentylacyjna z której wieje a nie moge jej zasłonić bo potem nie ma przewiewu i robi się grzyb (tzn był jak się wprowadzaliśmy i go wykurzylismy ale kratka była zaklejona tapeta....) Pokaże Wam jeszcze salon z nieubrana choinka ![]() Jeszcze zdjęcie ptaszków ktore kupiłam nad łóżeczko Hanusi ![]() W rzeczywistości nie ma wrażenia wszechobecnego różu na zdjęciu taka poświata się zrobiła, ale chyba muszę kupić inną narzute, jakąś brązową... bo bez przesady
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-22 o 16:26 |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna ewulka, znow cos ja meczy.
Ale teraz chociaz juz sprzatac nie bedzie ![]() Wyprawilam TZ z siostra na lyzwy i mam chwile czasu dla siebie
|
|
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A łóżeczko mogłabyś zamienic miejscami z waszym łóżkiem. Też bym narzutę zmieniła na coś mocniejszczego |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh bardzo ładnie
przede wszystkim przytulnie
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje
|
|
#2059 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to nie jestem sama no ale dla Oleńki wszystko. Cytat:
Synek śliczny
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo przytulnie, lubię takie klimaty i widzę, ze masz bardzo fajną komodę w salonie. Uwielbiam takie mebelki u mnie Mąż z kolegą skręcają właśnie nowe komody, jedna dla Maluszka i 2 dla nas do sypilani. W ogóle musimy poprzestawiać meble żeby nam się łóżeczko zmieściło i nie stało koło okna
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh bardzo ładnie to wszystko się prezentuje
![]() Ewulka trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
normalnie zaraz mnie coś trafi albo zabije szwagra
![]() ![]() ![]() Mąż wysprzątał całe piętro (ślicznie to zrobił ) na którym mieszkamy razem z jego bratem i siostrą, bo nie miał kto tego sprzątać - ja na łóżku, siostra piecze placki i pomaga teściowej w przygotowaniach świątecznych a braciszek dupy nie ruszył żeby mu pomóc bo od sprzątania to "baby"są, a teraz wparował do nas do pokoju pograć sobie na konsoli (mąż się kąpie) w butach w których chodził po polu i jakoś udaje że mnie nie słyszy jak kazałam mu wyjśćI jeszcze do mnie z hasłem dlaczego ja nie wykąpana tylko teraz będę mu blokować łazienkę, bo on jakoś nie może zrozumieć że ja się boję kąpać jak nie ma Tzta w pobliżu a tak w ogóle to ciąża to przecież nie jest choroba to dlaczego ja tak się nad sobą użalam i cały czas leżę i nic nie robię, a w szpitalu to byłam tylko dlatego, że to był mój wymysł że mam skurcze i wydawało mi się że poród się zbliża bo w 7miesiącu przecież dzieci się nie rodzi no i się wyżaliłam ale normalnie go zaraz zabije i rodzić będę w więzieniu
|
#2063 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja właśnie staram się nie zacharowywać ale i tak mój durny pedantyczny mózg mi nie pozwala aczkolwiek jestem już ostrożniejsza.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I zgadzam się z e_vel faktycznie narzutę dałabym jakąś mocniejszą ;] Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam Was po cąłym dniu nieobecnosci
![]() J1987- sie wstrzymaj jednak, swinie ruszysz a z a cżłowieka odpowiesz ![]() MARSI- Leo jest cudny, a opis rewelacyjny laski, nie mam siły... ugotowałam bigos, obiad na dzisiaj i jutro, zrobiłam krokiety (sztuk 32), sałatkę sledziową zeby sie przegryzła i ciasto bananowe, posprzątałam kuchnie po szalenstwach garowych i padam na pysk... jeszcze tylko czekam aż wystygnie kuchenka- umyję ją i wchodzę do wanny bo mi plecy pękną... powinnam jeszcze wyprasowac dzis obrus do salonu ale najwyzej rano to zrobie bo padne przy desce.... także miłego wieczorku i ja chyba juz dzisiaj nie zajrze... jeszcze młody wierci sie niesamowicie, a bol miesiaczkowy zgina mnie w pół... zebym tylko nie przedobrzyła.... |
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, Ty chyba naprawdę CHCESZ urodzić jeszcze w tym roku, co?
Ja dzisiaj jak powietrze jestem, nikt mnie nie widzi od rana.
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamuniuuuuu!!! i klapsa w dupke za takie wybryki!!
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Moj synal dzisiaj tak wariuje w brzuchu że juz wszystko mnie boli
Choroba chyba ustepuje bo czuje sie troche lepiej,herbatki z miodem i cytryna zdziałala cuda. Ja dzis tylko posciel przebralam i zrobiłam segregację czapeczek,rękawiczek,skar petek i rajstopek maluszka. Poza tym jeszcze chyba cos trzeba porobić bo w brudzie zarosne.
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lece się wykompać i wygolić ze wszystkich stron TŻ dziś w nocy wraca po 2 tygodniach
|
|
#2070 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Ty chyba chcesz być kolejna na liście do rozpakowania ale weź jeszcze daj na luz, bo w święta rozpakowujemy tylko prezenty, te z pod choinki, te z brzuszka troszkę później
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Przyszedł do kuchni i mówi, ze podłogę wymyje, tylko wieczorem bo obiecał że z kolegą pojadą oglądać jakis samochód, bo chce kupić. Nosz kurde mać... Jak ja mam z moim brzuchem wleźć za kuchenkę i wymyć płytki??? I jeszcze mi powie, nie denerwuj się!!! Choler.cia....
A moja mama dzwoniła, czy mi coś pomóc, jakieś ciasto upiec albo coś innego, ale dam radę. 

, a magnezu nie biorę.
ja znów piszę ze szpitala;( dzisiaj rano dostałam skurczy strasznych(szczerze to chcialam wtedy umrzeć tak bolało:/) do tego mnie przeczyściiło każdą możliwą drogą, więc mąż mnie zawiózł na IP. ktg wykazało tylko jakieś pojedyncze skurcze dochodzące do 70 (%?) więc nie wiem jak to mozliwe skoro ja chodziłam po ścianach i myślałam że zaczynam rodzić
więć chyba w wigilie wypiszę się na własne żądanie, jeśli wszystko bedzie dobrze, bo nie chce spędzić tu świąt.
Odpoczywaj tam sobie. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrówka.
za te okna

no ale dla Oleńki wszystko.

mamuniuuuuu!!!