moda na zaręczyny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 13:34   #1
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

moda na zaręczyny

Hej. Nie wiem jak to u was ale w moim otoczeniu tylko w tym tygodniu zaręczyły się trzy pary. Wcześniej też było ich sporo ale nie liczyłam. Fajnie ciesze się, że im się układa ale nie rozumiem po co w ciągu 5 minut po zaręczynach biec na znany portal społecznościowy i wstawiać zdjęcia pierścionka?!
Dzisiaj zobaczyłam jeszcze pod szanownym zdjęciem tego cudeńka komentarz " A ta XXX to nie ma takiego ładnego"
Nie rozumiem. To jakaś licytacja? Jakaś moda, że każdy musi być zaręczony??
Jakieś dwa miesiące temu moja bliska znajoma wstawiła sobie informację ze się zaręczyła chociaż to w ogóle nieprawda. No ale zadowolona z życia zbierała gratulację. Kompletnie tego nie rozumiem. Narobiła tylko zamieszania w rodzinie.
Kilka koleżanek też mówiło mi , że "muszą przycisnąć misia, bo wszystkie koleżanki mają już pierścionek". To jakaś paranoja!
Nie mam, żadnego pytania tylko chciałam się wygadać bo to irytujące
Zapraszam do dyskusji.
Ps: Nie chodzi tu o zazdrość sama też się zaręczam, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, ale nie zamierzam robić z tego szopki.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 13:37   #2
mm444
Władca Wizażu

Dot.: moda na zaręczyny

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 13:40   #3
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
W jakim celu??
Stary 2012-12-28, 13:45   #4
MonnaLissa
Raczkowanie

Z poniedziałku na wtorek prawdopodobnie grono rozradowanych pań się powiększy
MonnaLissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 13:46   #5
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Mam nadzieję, że nie bo to moja noc
Stary 2012-12-28, 13:47   #6
magda170325
Wtajemniczenie

Mnie to rozśmieszyła moja znajoma jak się zaręczyła
Wstawiła zdjęcie na jeden z portali, gdzie facet przed nią klęczy z wyciągniętym pierścionkiem w jej stronę, ona taka rozradowana, w tle rodzice ucieszeni z kwiatami, a ona ten fragment zdjęcia, gdzie pierścionek się znajdował udekorowała sercem
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 13:51   #7
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Wstawiła zdjęcie na jeden z portali, gdzie facet przed nią klęczy z wyciągniętym pierścionkiem w jej stronę, ona taka rozradowana, w tle rodzice ucieszeni z kwiatami, a ona ten fragment zdjęcia, gdzie pierścionek się znajdował udekorowała sercem
Mnie bardziej rozwalają 'ustawione zaręczyny'. Wchodzę na fb, a tam zdjęcia po kolei- jak facet wręcza mamie kwiaty- pyta o rękę córki, zdjęcie z przyszłym teściem i flaszką, potem jak klęka przed dziewczyną z pierścionkiem, potem ucieszeni się przytulają, pocałunek, i zdjęcie pierścionka na ręce.

Jak dla mnie taka tandetna szopka pod publiczkę.

Albo to ja taka romantyczna jestem, że nie wyobrażam sobie takich zaręczyn
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 13:53   #8
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Mnie bardziej rozwalają 'ustawione zaręczyny'. Wchodzę na fb, a tam zdjęcia po kolei- jak facet wręcza mamie kwiaty- pyta o rękę córki, zdjęcie z przyszłym teściem i flaszką, potem jak klęka przed dziewczyną z pierścionkiem, potem ucieszeni się przytulają, pocałunek, i zdjęcie pierścionka na ręce.

Łooo matko ! Nie wiem co gorsze to czy zaręczyny, których tak naprawdę nie ma
Stary 2012-12-28, 13:55   #9
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość

W moim otoczeniu też mnóstwo par się zaręcza.
O ile planują faktycznie ślub - życzę szczęścia, ale ile jest takich, które nie planują, ale zaręczają się mimo to?
Chyba po to aby zmienić status na Fb Nie wiem, nie rozumiem.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

Ludzie mnie zadziwiają.
Stary 2012-12-28, 13:59   #10
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:

jakie to słodkie aż do porzygu

Jacqueline__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:03   #11
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ciekawa jestem kto w takim momencie myśli "kurcze gdzie jest aparat? Co ja w stawię na fejsa?? Jak moje włosy..."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 14:04   #12
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jacqueline__ Pokaż wiadomość
jakie to słodkie aż do porzygu
Ja tam ani grama słodkości nie widzę w takiej szopce

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem kto w takim momencie myśli "kurcze gdzie jest aparat? Co ja w stawię na fejsa?? Jak moje włosy..."
Podejrzewam, że w przypadku, który opisałam, zaręczyny od samego początku do końca były zaplanowane, łącznie z pozami, w których mają być robione zdjęcia

'Dobra, teraz stańcie tam, ty dziewczyno obróć się bardziej w stronę obiektywu,ale tak, żeby wyglądało to naturalnie, a ty chłopie wyjmij pierścionek, chwyć tak, żeby było widać pudełeczko na zdjęciu, bardzo ładnie, a teraz powiedzcie 'cheese''
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-12-28 o 14:08
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:21   #13
MonnaLissa
Raczkowanie

Jeśli wspomniane nie widzą w takim zachowaniu cienia żenady, to i dobrze. Są niezłym kontrastem dla pozostałych narzeczonych.
Mówisz koziemleko, że można Tobie już gratulować?
Stary 2012-12-28, 14:28   #14
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez MonnaLissa Pokaż wiadomość
Jeśli wspomniane nie widzą w takim zachowaniu cienia żenady, to i dobrze. Są niezłym kontrastem dla pozostałych narzeczonych.
Mówisz koziemleko, że można Tobie już gratulować?
Lepiej nie zapeszać Luby nie mówił konkretnie ale, że w przyszłym tygodniu. A w sylwestra mamy rocznicę. Więc coś podejrzewam
Stary 2012-12-28, 14:32   #15
MonnaLissa
Raczkowanie

Ok, to nie zapeszajmy. Ale chociaż dobrze przemyśl odpowiedź.
Stary 2012-12-28, 14:34   #16
neia
Zadomowienie

A ja majac prawie 24 lata nie znam nikogo kto by się zaręczył albo przynajmniej planowałby to zrobić w ciągu najbliższego roku...
neia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:38   #17
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez neia Pokaż wiadomość
A ja majac prawie 24 lata nie znam nikogo kto by się zaręczył albo przynajmniej planowałby to zrobić w ciągu najbliższego roku...

Ja mam 23 lata i w tym roku to chyba z 10 par się zaręczyło i był jeden ślub. Życzę im dobrze i cieszę się, że ludzie jeszcze chcą się chajtać ale po co ta szopka?
Po co rywalizacja która ma ładniejszy a zapewne i droższy pierścionek?
Stary 2012-12-28, 14:39   #18
jag_na
Rozeznanie

skoro takie szopki na zaręczynach, to pomyślcie co będzie na ślubie/weselu... cyrk?
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:40   #19
_ema_
Zakorzenienie

U mnie w znajomych też wysyp zaręczyn, ale o dziwo w ostatnim okresie zaręczają się raczej 'dobre pary' [ w sensie długie i raczej szczęśliwe, a nie tak jak jakiś czas temu po miesiącu znajomości ^^] to nie ma co hejtować, święta to taki romantyczny okres, sama bym chciała
A czemu zaraz na fb? Ludzie lubią się chwalić szczęśliwymi wydarzeniami i tyle.

ps. Nie gratuluję, żeby nie zapeszyć, ale życzę żeby jednak to nastąpiło Ja też mam rocznicę, w sylwestra, szkoda, że u mnie zaręczyn z tej okazji nie będzie

ps. tak w ogóle to ja sobie postanowiłam, że jak już się kiedyś zaręczę, to nie będę tego ogłaszała w necie, nie chcę psuć sobie zabawy z przekazywania takiej nowiny osobiście i odbierania gratulacji ^^

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2012-12-28 o 14:42
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:41   #20
Lady_inHeaven
Raczkowanie

Cytat:
Hej. Nie wiem jak to u was ale w moim otoczeniu tylko w tym tygodniu zaręczyły się trzy pary. Wcześniej też było ich sporo ale nie liczyłam. Fajnie ciesze się, że im się układa ale nie rozumiem po co w ciągu 5 minut po zaręczynach biec na znany portal społecznościowy i wstawiać zdjęcia pierścionka?!
Dzisiaj zobaczyłam jeszcze pod szanownym zdjęciem tego cudeńka komentarz " A ta XXX to nie ma takiego ładnego"
Nie rozumiem. To jakaś licytacja? Jakaś moda, że każdy musi być zaręczony??
Jakieś dwa miesiące temu moja bliska znajoma wstawiła sobie informację ze się zaręczyła chociaż to w ogóle nieprawda. No ale zadowolona z życia zbierała gratulację. Kompletnie tego nie rozumiem. Narobiła tylko zamieszania w rodzinie.
Kilka koleżanek też mówiło mi , że "muszą przycisnąć misia, bo wszystkie koleżanki mają już pierścionek". To jakaś paranoja!
Nie mam, żadnego pytania tylko chciałam się wygadać bo to irytujące
Zapraszam do dyskusji.
Ps: Nie chodzi tu o zazdrość sama też się zaręczam, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, ale nie zamierzam robić z tego szopki.

W moim otoczeniu taka sama sytuacja. Koleżanka "zaręczyła się na FB" bo jakaś inna też się zaręczyła. A jak ją zapytałam czy to tak na poważnie, to mnie wyśmiała i powiedziała, że to trend bo teraz każdy na FB ma status ,,zaręczony" No paranoja jakaś
U mnie z kolei chłopak ciągle wypytuje o rozmiar pierścionka ale ja nie jestem gotowa na taki krok.

,, "szalona tle rudych fasolek nad migdałowymi ślepkami, białych jak śnieg skarpetek chociaż nie zawsze białych i pędzelka na ogonku.":love :
Lady_inHeaven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:42   #21
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
skoro takie szopki na zaręczynach, to pomyślcie co będzie na ślubie/weselu... cyrk?

Mam nadzieję, że nie będą wstawiać kilkuset zdjęć z całej imprezy, a co jeśli jeszcze zrobią wieczór panieński i poprawiny

Pewnie "przyjaciółeczki" będą im gratulować pod każdym ze zdjęć
Ale się rozmarzyłam
Stary 2012-12-28, 14:44   #22
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że nie bo to moja noc
ja tam bym sie raczej cieszyla z zareczyn znajomych a nie bala ze mnie "przycmia" bo z Twoich wypowiedzi troche tak wynika
fakt, swieta + sylwester = wieksza niz zwykle liczba zareczyn, wiec czego sie dziwisz skoro Twoje zareczyny tez sie na ten wysyp zalapia

new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:46   #23
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że nie będą wstawiać kilkuset zdjęć z całej imprezy, a co jeśli jeszcze zrobią wieczór panieński i poprawiny

Pewnie "przyjaciółeczki" będą im gratulować pod każdym ze zdjęć
Ale się rozmarzyłam
ej, a ja się właśnie rozczarowałam takim myśleniem
Bo hajtała mi się znajoma, co waliła po oczach swoim misiaczkiem w lewo i w prawo, sto zdjęć jak się migdalą, tysiąc statusów jak to już są narzeczeństwem, jaki stres przed ślubem, etc. A po ślubie jak czekałam na zdjęcia, żeby zobaczyć jaką miała sukienkę to od pół roku sie nie doczekałam Więc wiesz, ślub zmienia człowieka
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:51   #24
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja tam bym sie raczej cieszyla z zareczyn znajomych a nie bala ze mnie "przycmia" bo z Twoich wypowiedzi troche tak wynika
fakt, swieta + sylwester = wieksza niz zwykle liczba zareczyn, wiec czego sie dziwisz skoro Twoje zareczyny tez sie na ten wysyp zalapia
Ja na swoje zaręczyny czekam już półtora roku. Od 4 jesteśmy razem a od 3,5 razem mieszkamy
I masz rację, chciałam żeby to było wyjątkowe a nie w okresie w którym wszyscy to robią, no ale cóż będę jedną z wielu
Chociaż ja zamiast wstawiać zdjęcia na różne portale chce wszystkim powiedzieć osobiście, pewnie z dumą w głosie. Przecież coś takiego to ważne chwile w życiu nie chcę wstawić tego na fejsa i mieć z głowy:P
Dlatego nie rozumiem tych wszystkich panien i kolegi (tylko jedna osoba płci męskiej w moim otoczeniu odwaliła szopkę w necie :P)
Stary 2012-12-28, 14:55   #25
KrwawaMary86
Zadomowienie

Przyznaje się bez bicia, że przed świętami również się zaręczyłam

Statusu na fb nie zmieniłam (nawet nie mam ustawionego, że jestem w związku). Wychodzę z założenia, że ci z moich przyjaciół, którzy powinni wiedzieć (czyli ci którzy utrzymują ze mną kontakt) o tym kroku i tak się dowiedzą bezpośrednio ode mnie a nie przez jakiś tam portal społecznościowy. Reszcie nic do tego czy się zaręczam, biorę ślub, rodzę dzieci czy wyjeżdżam do Honolulu. Zdjęć z zaręczyn nie mam bo to były takie zaręczyny bardzo prywatne - między mną a moim TŻ. Potem oczywiście poinformowaliśmy rodzinę o tym fakcie. Większość nie była zaskoczona. Spodziewali się tego po 3 latach związku
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:58   #26
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez KrwawaMary86 Pokaż wiadomość
Przyznaje się bez bicia, że przed świętami również się zaręczyłam

Statusu na fb nie zmieniłam (nawet nie mam ustawionego, że jestem w związku). Wychodzę z założenia, że ci z moich przyjaciół, którzy powinni wiedzieć (czyli ci którzy utrzymują ze mną kontakt) o tym kroku i tak się dowiedzą bezpośrednio ode mnie a nie przez jakiś tam portal społecznościowy. Reszcie nic do tego czy się zaręczam, biorę ślub, rodzę dzieci czy wyjeżdżam do Honolulu. Zdjęć z zaręczyn nie mam bo to były takie zaręczyny bardzo prywatne - między mną a moim TŻ. Potem oczywiście poinformowaliśmy rodzinę o tym fakcie. Większość nie była zaskoczona. Spodziewali się tego po 3 latach związku
Gratuluję Identycznie wyobrażam sobie swoje zaręczyny. Tylko we dwoje a potem oznajmić miłą wiadomość komu trzeba
Stary 2012-12-28, 15:08   #27
lady17
Wtajemniczenie

W moim otoczeniu też sporo par się pozaręczało (w tym ja - we Wigilię). Są to pary długoletnie, szczęśliwe, które planują ślub po studiach. Taki wiek, etap życia.

A co do tego okresu - normalne, że w czasie sylwestrowo-świątecznym zaręczyn jest więcej. Taki nastrój.

Co do portali - też nie rozumiem osób wrzucających zdjęć pierścionka, porównujących je (dla każdej dziewczyny jej jest najładniejszy ). A ustawione zaręczyny i wujek z aparatem są totalną żenadą. Osobiście ustawiłam zmianę statusu dzisiaj. Jestem szczęśliwa, chce się pochwalić. Chyba nie ma w tym nic złego?
Stary 2012-12-28, 15:13   #28
paula78
Zakorzenienie

Tandeta czy znak czasu bo chyba w większości robia to ludzie pokolenia internetu i portali społ.?
Dla mnie obciach podobnie jak wyczekiwanie i podejrzewanie, że to może jutro a może w moje urodziny,wypytywanie, podpytywanie, przeszukiwanie kieszeni,itp gierki ale ja dziwna jestem i nie lubie du.. do ludzi wystawiać

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 15:14   #29
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

lady17 gratuluję. Widzę, że tu też wysyp zaręczyn
Tak sobie teraz myślę, że powinnam wątek poruszyć bardziej ogólnikowo. Bo też wielka rzesza osób wstawia zdjęcia ciasta, które zrobiła (bo trzeba się pochwalić) albo swoje z wczorajszej imprezy (bo w końcu gdzieś wyszła i musi pokazać jaka jest rozrywkowa)
Nie widzę w tym sensu.
Stary 2012-12-28, 15:15   #30
Black Rainbow
Zadomowienie

Nie rozumiem robienia z zaręczyn wielkiego widowiska cyrkowego, ale po części rozumiem osoby, które "chwalą się" tym na portalach społecznościowych (oczywiście w sposób normalny i umiarkowany) Nie ze wszystkimi znajomymi ma się kontakt na co dzień, nie każdemu można to przekazać osobiście, choć chcemy się z nim tą wiadomością podzielić. Wreszcie, trudno czasem jest zadzwonić do 30 osób i się pochwalić. Dlatego rozumiem poniekąd informowanie o czymś takim na portalu, gdzie w znajomych masz samych bliskich znajomych, którzy będą się cieszyć razem z tobą, a nie zazdrościć i komentować za twoimi plecami.
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości