|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
Dzisiaj o 13:00 ktg. Może coś się wreszcie ruszy? Na jutro planowany termin porodu. Mam dość nieprzespanych nocy i telefonów z zapytaniem "czy to już?". A najlepsza jest moja koleżanka, która jeszcze nie jest w ciąży, a już boi się porodu i o wszystko mnie wypytuje jak ja bym wiedziała jak to wszystko wygląda. Jej panika nie zna granic, ma 21 lat a twierdzi "mnie za chwilę też to czeka, ale ci zazdroszczę, bo na mnie już czas". Dziewczyny chyba stąd się biorą te straszne porodowe opowieści. Jak ktoś tak dopytuje i drażni, to aż ma się ochotę go nastraszyć. Tylko ostatecznie mówię sobie- po co...
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa jak mi Ciebie tu brakuje!!!!! *** ) LEON przystojniacha oj ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochane, wróciłam ze szpitala, nawał ciężarnych z przeziębieniami itd. u mnie sytuacja jest taka: zero rozwarcia zero niczego w sumie. Nie miałam robionego w końcu ktg bo nie było w sumie takiej potrzeby. Ale miałam za to usg, pani dr stwierdziłą ze od 21.12 urósł mi brzuchool i wolała sprawdzić. Tak więc... dzidzia waży 3800 ! jak nic się do wtorku nie wydarzy, to zgłaszam się do niej do szpitala już z rzeczami dla mnie i dzidzi i będę mieć CC.. Tymczasem mam sie kurować antybiotykiem na ten mój kaszel i robić sobie ciepłe okłady na żebra.
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, twoj Leo jest cudowny!
Deli, kawal baby u Ciebie w brzuszku siedzi trzymam kciuki, zeby wszystko rozwinelo sie po Twojej mysli
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, ale mała urosła
Trzymam kciuki za akcję, chyba że wolisz cc?
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-01-02 o 11:58 |
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle to dziś dużo wizyt z tego co czytam, także czekam na dobre wieści ![]() Dziś chyba coś w powietrzu wisi bo mi też się chce ryczeć, tak dla zasady Trzymaj się i nie daj hormonom! Illusion i Djerba trzymam mocno kciuki! Deli biedaczko, ale się wymęczysz z tą chorobą Ciekawe jak tam Laurka, czy już zdrowa czy jeszcze ją trzyma
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się zastanawiam co z Ilkas Znowu się się odzywa.
|
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No No w małym ciele...duże ciało niezła kruszynka trzymam kciuki zeby wszystko ładnie się potoczyło ![]() I kuruj się bidaczku Ja też dzis wizyta n 16 już rano byłam zrobić badania krwi i moczu i zaś potem musze tam jechać ale że zapomniałam kompletnie o tych badaniach (skleroza ciążowa) to mam nauczkę....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-01-02 o 12:04 |
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore robily badanie na paciora prywatnie, ile placilyscie?
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
15 zł
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WLASNIE MI ODKURZACZ W REKACH WYBUCHL. DOBRZE, ZE CHOCIAZ ZDAZYLAM ODKURZYC CHALUPE.
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;/ kurde, co do wolenia sn czy cc to troszke byłam nastawiona na sn. Aleee jeśli dzidzia ma się urodzić duża to wybieram cc. ajjjjjjjj w ogole mam wrażenie ze dzis poniedziałek ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i cesarki i nieprzewidziane sn ;*
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
20 zł
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Deli to super, że ok z Małą
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jestes Deli drobniutka
To spora jest rozbieznosc w cenach
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuuugiej przerwie.
Na początku wielkie GRATULACJE dla mamuś i dzieciątek. Niestety nie uda mi sie nadrobić wszytskiego ale przez śiwęta prawie wogóle nie maiąłm dostępu do nęta zresztą ocharowałam się jak wół. Mama pracowała do wigilii, siostra wogóle nie dała rady dojechać z Krakowa, dopiero w boże narodzenie rano przyjechał, brat córkę podrzucał codziennie więc masakara, ale Wigilia fajnie wypadła, objadłam się jak bąk . dugi dzień Świat siedzieliśmy u brata, przyjechał mini kuzyn z córeczką rok starsza od Leny (bratanicy) i jak ta mała zobaczyła ile Lena ma przeróżnych zabawek to fioła dostała a najgorsze że Lenka się strasznie do niej garnęła i chciała z nią bawić a tamta myślała że zabawki chce jej zabierać i popychała ją itp, no mówie Wam maskara, szkoda mi dziecka było. Musze przypilnować żeby moje dziecko takie nie było.Teraz jestem umierająca, gypę mam od soboty, w niedziele miała 39 gorączkę, lekarka dała mi antybiotyk, syrop itp. Tż podobnie umierał ale że twrady facet to dzisiaj do pracy poleciał tylko ciekawe w jakim stanie wróci. Piorę wszystko dzieckowe i na daniach skręcamy komodę żeby miec to już z glowy. Biorę sie też za ostatnie zakupy bo mnie trochę panika ogarnia że nie zdążę, tym bardziej że przez chorobę tylko przez neta coś moge kupić a chciałam część rzeczy w sklepie. Będę znowu regularnie czytać i może uda mi sie coś jeszcze nadrobić.
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() nadrobię was później, bo właśnie wróciłam od lekarza i mam pozwolenie na wszystko - sprzątanie, seksik, spacery - WSZYYYSTKO! lekarz się śmiał, że mały gigant mi w brzuchu rośnie, i jak donoszę do terminu to mała będzie miała prawdopodobnie gruuubo ponad 4kg! jak ja takiego kloca urodzę nie widzę tego... no w każdym razie Ania jest gotowa do wyjścia więc lekarz powiedział, że powoli mogę działać w stronę porodu więc zarazi sobie pomyję podłogi, poprasuję trochę i ugotuję obiad koniec byczenia się - nareszcie! poza tym szyjka trzyma, rozwarcie na opuszek palca (od 24tc, więc bez rewelacji ). Mam już odstawić wszystkie nospy, magnezy i inne takie i witaminy co drugi dzień, bo dziecko duże taaak się cieszę! dostałam skrzydeł więc idę sobie pomyć te podłogi, a was nadrobię później! trzymam kciuki za dzisiejsze cc i wizyty
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi te rozwarcie to ono jest gdzieś w środku szyjki tak? bo ja sobie zawsze wyobrażałam że to zobacze gołym okiem w sensie że bożena będzie rozwarta
|
#3499 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to ja mam dokładnie takie same bóle ...w piątek wizyta może coś się ruszy w szyjce ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie akcji, żeby było po Twojej myśli Cytat:
Cytat:
lepiej chyba żeby wcześńiej wyszła ... Jakie Ty witaminy bierzesz że tak Ania urosła? ![]() Kurdę coś się niedobrego ze mną dzieje, już tydzień boli mnie głowa w jednym i tym samym miejscu z tyłu, do tego chodzę jak pijana i mnie mdli...czuje się jak w I trymestrze |
||||||
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
widze ze wrocilyscie do normy z pisaniem
![]() badzia ale malentwo ten twoj brzuszek ale sliczny a jak z cm ?? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38388168] Ja wam mojego pokażę - ok. 7kg na plusie tylko, z boku wydaje się wielki być ale jak przodem stoję to nie. Tyłem jak stanę ciąży nie widać pieknie wygladasz w koncu widac ze urosl sliczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ladny ten brzucholek ![]() Cytat:
sliczny syncio
|
|
#3502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poki co chyba najwieksza sie zapowiada Cytat:
no to super
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w Nowym Roku no i wszystkiego naj naj życzę
Piękne brzuszki i swietne opisy porodow. Az się nie mogę doczekac swojego A Leonard to juz wogole to cud miodA co do przewijaka my bedziemy miec taki na komodzie. Cytat:
Odkad wiem, ze mi sie szyjka skrocila to caly czas mam wrazenie, ze robi mi się tam luźniej i tez wypatruje rozwarcia. Chyba juz schizuje... z tego wszytkiego przelozylam wizyte na jutro z 8 stycznia. Bo dodatkowo chyba mnie jakas dowcipna infekcja atakuje Ewulka no to super, ze juz mozesz szalec Niech ten czas szybciej leci, tez juz chce miec pozwolenie na wszystko
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-01-02 o 13:06 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
aa jeszcze mialam Debrah odpowiedziec ale cos mi nie zacytowalo ;/
niechec moich rodzicow wynika z duzej roznicy wieku miedzy mna a Tz
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem śnięta, okropnie, najchętniej położyła bym się spać ale wizte jeszcze prześpie, albo będę taka rozmemłana.....
|
#3506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie
![]() mam dość tej choroby buuuu plus, że wygląda na to, że zaczyna przechodzić, wczoraj miałam fatalny dzień, kaszel, katar ehhh na dodatek od jakiegoś tygodnia prawie w ogóle nie śpię, ani w nocy ani w dzień jestem padnięta a to już 38 tc...;( Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
duża dzidzia
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2013-01-02 o 13:15 |
||
|
|
|
#3507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromnie dziękuję za informację odnośnie poradni cukrzycowej! Bo może nawet dzwonili do mnie, a ja nie wiem bo zmieniłam numer. Sama zadzwonię, jeśli odbiorą, bo NIGDY NIE UDAŁO MI SIĘ dodzwonić. Waham się między szpitalem na Galla, Ujastkiem lub Zeromskim. Nie wiem na co się zdecydować ( mam mieć planowaną CC) Cytat:
Cytat:
Idę się ubierać bo idę włosy podciąć ![]() Jak mi wyjdzie pokażę fotę. Ilusion i Djerba : kciuki! |
|||
|
|
|
#3508 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to chyba goście rozumieją to i nie będą focha walić, że masz dziecko na rękach ![]() Miałam, na początku ciąży Cytat:
![]() Agatka też nie na początku, po 3 tygodniu dopiero chciała. Cytat:
![]() 50zł z pobraniem. |
|||
|
|
|
#3509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że juz niedługo rozwiązanie, jaki antybiotyk bierzesz?Cytat:
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też muszę iść... ale gdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

a te bole jak na miesiaczke to mam wlasciwie cale dnie bez przerwy odkad fenoterol i nospe odstawilam, prawie tydzien juz
jedynie wieczorami sie rozkreca, ze sa przerwy i promieniuje na krzyz, ale jak uda mi sie zasnac to spie i nie wiem co dalej :p o, teraz mi doszlo twardnienie, wzielam prysznic i dalej boli
az jestem ciekawa dzisiejszej wizyty, dodatkowo nowy lekarz i sie dygam trochu.....
jak ja bym wiedziała jak to wszystko wygląda. Jej panika nie zna granic, ma 21 lat a twierdzi "mnie za chwilę też to czeka, ale ci zazdroszczę, bo na mnie już czas". Dziewczyny chyba stąd się biorą te straszne porodowe opowieści. Jak ktoś tak dopytuje i drażni, to aż ma się ochotę go nastraszyć. Tylko ostatecznie mówię sobie- po co... 
tylko kurde jak ja jeszcze wytrzymam bez seksu???? sperma mi uszami wychodzi a TZ mowi,że jestem taka apetyczna,że się mnie doczekać nie może
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008
14.08.2011
taaak się cieszę! dostałam skrzydeł 

Niech ten czas szybciej leci, tez juz chce miec pozwolenie na wszystko