|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Witam się z Wami po długiej nieobecności, ale od wczoraj oficjalniej jestem na L4, więc będę miała więcej czasu
Wczoraj byłam na wizycie i z maluchami wszystko dobrze i na pewno będziemy mieć jednego SYNKA a drug dzidzia się obraziła i pokazała dupkę ![]() Dziewczyny 15.01 mam połówkowe i zastanawiam się czy warto zrobić usg 3D? Co o tym sądzicie?
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
#4353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabyś parkę czy dwóch synków? Och, ja bym chciała bliźniaki Co do 3D to jakby było mnie stać to chyba bym sobie nie odmówiła ale dziewczyny Ci lepiej doradzą, te co miały albo te co rozważają ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
mhm, a nie wolisz w Primarku? przecież jedziesz na zakupy
|
|
#4354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Anthony, Tony, ale wyszkolil kolegow i mowila do niego Antek
Antuan to moze jak pojdzie w slady brata i trafi do szkoly francusko jezycznej :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopiec: Bartek, Jan, Stanisław, Igor, Ignacy, Marcel, Tymoteusz, Filip dziewczynka: Hania, Ida, Natalia, Julia, Idalia, Łucja, Estera i co patrzę na wasze propozycje to odkrywam coś nowego ![]() ale te popularniejsze pewnie odpadną, i zobaczymy na co zgodzi się mąż ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam wczoraj w mojej książce ciążowej o przesądach i ile w nich prawdy, z tego co tam było napisane to:
Ad. tętna dziecka - nie ma naukowych dowodów by była jakaś korelacja pomiędzy wysokością tętna dziecka a płcią. Ad. Przeczucia matki - okazuje się, że przeczucie matki jest równie złudne jak i tętno i jest porównywalne ze zwyczajnym zgadywaniem. Ad. Wyglądu brzuszka - tu także robili badania i nie wyszło, żeby była jakąs prawidłowość.. Podobnie z obrączką powieszoną nad brzuszkiem która ma się obracać albo wahadłować.. |
|
|
|
#4358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem przesądna tylko co do kupowania ubranek& akcesoriów przed 35 tygodniem ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Kto by nie chciał Z całego serca życzę zatem by druga dupka okazała się dziewczynką
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
woleć wolę, ale jak nic nie kupię w primarku w czwartek, a bal w sobotę to jestem w tyłku:P
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- wow ! ja to na 35 chce mieć wszytsko gotowe, pokoik umeblowany i wszytsko w szafkach:P
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam na sniadanie do mnie. tylko spiesz sie, bo jak tak dalej pojdzie pochlone caly chleb tostowy
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 | ||
|
Raczkowanie
|
dzięki, dziewczyny
![]() moimi faworytami są: Myszon, Belzebub, Guantanamera i Niunia http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?Cytat:
![]() podpisuję się pod zaokrągleniem - choć jak widać na moim przykładzie czasem można zostać błyskawicznym bałwankiem więc jeśli możesz, Mysia, to wstrzymaj się z kupnem jeszcze chwilę, albo sobie kup taką uniwersalną sukienkę, która ma przewiązywaną talię i można ją dość swobodnie regulować.Cytat:
tylko intuicja tatusia okazała się trafna |
||
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie lista długa Z męskich podobają mi się Bartek, Jan i nade wszystko Tymoteusz <3 Z dziewczyńskich Łucja (rozważam), Estera (poddam propozycję, brzmi jak astare z greckiego gwiazda, więc może Tatusiowi się spodobać), Hania, Ida, Natalia- bardzo mi się podobają.
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Urszula, piękne, piękne
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mialam okazji, wiec gratuluje blizniakow. jejku jak mi sie zawsze marzyly...wsrod znajomych niedawno urodzily sie dwie pary i ta damsko-meska zawsze mnie baaaaardzo wzrusza na 3d na pewno Ty lepiej zobaczysz dzieci, lekarz pewnie wiekszosc tych medycznych spraw pooglada w 2d. z plcia drugiej dzidzi moze byc latwiej w trojwymiarze
|
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oja, dajesz! jedz, bez ograniczeń, padłabym z głodu nim bym dotarła. postawiłam na jajko na miękko i wpisałam porządny opiekacz na wish list ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
jest ryzyko, że nic nie kupisz, chociaż małe ![]() ![]() ![]() ale póki co nie kupujesz chyba przesadnie dużo albo się nie chwalisz dopiero się rozkręcasz conie? można gdzieś podejrzeć co mają w primarku?
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laski
![]() Ja odkąd jestem na l4 to mam mniej czasu niż jak pracowałam ![]() Powiem Wam, że przeraża mnie trochę to, że już styczeń. Zostało nie wiele czasu a ja nic nie przygotowne mam. Z pierwszym synkiem to jakoś szybciej zaczęłam się organizować. Teraz nie mam ani siły ani weny. A jak sobie przeliczę, że urodziłam 18 dni przed terminem i teraz może być podobnie to tym bardziej stresa łapie. W pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać, żeby mały był już z nami, a teraz to jakoś w drugą stronę mam ![]() Vil jak przeczytałam o główce Twojego maluszka to odszukałam moje usg z końcówki ciąży, bo tam wyszły bardzo duże różnice: Wg OM 36,5 hbd Główka 40,6 hbd !!! inne pomiary 37hbd i 37,5 hbd Powiem Ci, że byłam przerażona, po pierwsze jak ja urodzę a poza tym to wiadomo co można wyczytać w necie. Lekarz mnie uspokajał, ale sam nie wiedział o co chodzi. Podejrzewał, że może łożysko już stare i nie dostarcza prawidłowo pokarmu, ale okazało się, że nie. Więc stwierdził, że to może po kimś w rodzinie większą głowę po prostu będzie mieć.Urodziłam równo tydzień później zdrowiutkiego syna. Jak byłam na porodówce,to usłyszałam jeszcze jak mój gin coś szeptał do położnej, że jest duża dysproporcja między główką a resztą a mnie przecież uspokajał. To już całkiem się nakręciłam.Na szczęście mały zdrowy jak ryba, a główka wcale jakaś duża nie była. Ale stres pozostał i wpatrywałam się w jego główkę jeszcze długo, czy nie jest jakaś za duża, ale wszystko dobrze było i jest. Te pomiary usg nie są takie na 100%. Wiem, że łatwo się mówi, ja też miałam stresa, ale sama widzisz, że wszystko okazało się w porządku. |
|
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie powiem co właśnie wciągam, bo to chyba nie jest dobre śniadanie, a już na pewno nie ciężarnej.
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.happymum.pl/sklep3/d349b,...ess_sale!.html ale ja to chcę nie na imprezę konkretną więc jest bardzo prosta, jest tam na stronie duzo wizytowych sukienek też, niektóre bardzo fajne. Zakup na ciążę i po ciąży też. Ogólnie ich ubrania są w dużej części tak robione by po ciąży można je było nosić pod warunkiem że ktoś się nie powiększa jak np. ja czyli biust dwa razy taki co już robi swoje |
|
|
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale TŻ nie chciał Idy (mówił, że brzmi jak niemieckie), Małgosi (bo zna dużo i mu się kojarzy), oraz Kaliny - bo siostra Karina i siostrzenica Karolina. Powiedział, że już wystarczy.. O Paulinie mu nie wspomniałam. Łucję sam wymyślił. Okazał się na szczęście chłopak, a dla chłopaka mieliśmy imię
|
||
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superr
|
|
#4375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co to takiego?Cytat:
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pozniej sobie popracujcie nad Piotrem, Edmundem Zuzia...i bedziecie miec prywatna Narnie
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia też mi się podoba
|
|
#4379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcel wydaje mi się takie mało chłopięce? Kojarzy mi się z preclem Skojarzenie z kopalnią ciekawe.Igora mam siostrzeńca, to z kolei dla mnie jakieś psie imię ![]() Okrutna chyba jestem, wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Cytat:
stopy w 3d
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87 trzymam kciuki za wizyty i za usggg
Ja takze zamierzam tak kolo 32 tc powoli przygotowywac sie , bo kto wieee hehehe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

Wczoraj byłam na wizycie i z maluchami wszystko dobrze i na pewno będziemy mieć jednego SYNKA a drug dzidzia się obraziła i pokazała dupkę 

a poza tym to wiadomo co można wyczytać w necie. Lekarz mnie uspokajał, ale sam nie wiedział o co chodzi. Podejrzewał, że może łożysko już stare i nie dostarcza prawidłowo pokarmu, ale okazało się, że nie. Więc stwierdził, że to może po kimś w rodzinie większą głowę po prostu będzie mieć.