Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-03, 21:46   #2071
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez IraKlara Pokaż wiadomość
Ale ci zazdroszcze!! Ja nosze na dole od 5 miesięcy a na gorze od 2 Jeszcze dłuuuugo go sobie ponosze. Eh... ale czego sie nie robi dla ładnego usmiechu
aż tak jest niewygodnie?
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-03, 22:36   #2072
annfas
Zakorzenienie

e tam. nie jest niewygodnie.

owszem na poczatku jest pewnien dyskomfort ale szybko sie do tego mozna przyzwyczaic

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 08:43   #2073
binia
Przyczajenie

Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Dziewczyny nie dziwcie się że anfas nie może doczekać się ściagnięcia aparatu. W styczniu minął rok od kiedy sama noszę aparat, i szczerze mówiąc czekam z utęsknieniem na jego ściągnięcie( lipiec/sierpień). Początki były okropne bo niestety miałam hyrax, mówiłam troszkę niewyrażnie i nie moglam za dużo jeść .... ale przecież czego się nie robi dla pięknego i zdrowego uśmiechu ja właśnie czekam aż taki będzie mój
przecież aparat ma nam tylko pomóc w tym celu więc nie płaczcie, że musicie go kiedyś ściągnąć

Katka_krk, nie strasz mnie a czy Twoja koleżanka miała może wcześniej hyrax na zębach??? bo mi się wierzyć nie chce, że może coś bardziej boleć od ściąganiu hyraxu.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-03-04 o 10:14 Powód: post pod postem
binia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 10:45   #2074
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
aż tak jest niewygodnie?
Nie jest niewygodnie. Jak nie myśle o aparacie to w ogole nie czuje ze go mam. Ale chce juz miec proste ząbki bez kagańca Nie mogę się doczekać pieknego usmiechu... ale nawet nie wiem jak dlugo bede musiala go jeszcze nosic...
Eh... Marzy mi się taki piękny hollywoodzki uśmiech
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 12:09   #2075
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

Ha! A ja byłam u orto w zeszłym tygodniu i okazało się, że nie mam stałej dwójki, za to mam dwie trójki, w tym jedną mleczną Normalnie w szoku byłam Jak już orto zobaczy rtg to stwierdzi czy trzeba będzie ją wyrwać, czy nie... A już we wtorek idę ustalić plan leczenia i straaaaasznie się cieszę Myślicie, że w każdym gabinecie można założyć zamki mini? Od razu się w nich zakochałam! Pozdrawiam
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 12:43   #2076
agiii
Zadomowienie

nikiii mysle ze w kazdym ja tez w czwartek zakladam wlasnie mini(ale musze za nie doplacic 200zl za jeden luk). Wiesz ze u mnie tez sie okazalo ze mam jescze dwie mleczne trójki na górze:O dlatego musialam je wyrywac i czekac na stale.... ale na szczescie wyszly
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 13:16   #2077
Oleńka =)
Rozeznanie

Dziewczyny czy jesli wizyte u orto mam za 5 dni i spadła mi jedna gumeczka z zamka ( mam trzy druciki narazie zamiast jednego na górnych ząbkach) i po prostu teraz aparat nie dziala swoja siłą na moją dwójkę (już jest prosta), to czy mam panikowac, czy moge spokojnie poczekać do piątku , kiedy mam wizyte??

Macie od swoich orto zapasowe gumeczki?
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 13:32   #2078
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez binia Pokaż wiadomość
Katka_krk, nie strasz mnie a czy Twoja koleżanka miała może wcześniej hyrax na zębach??? bo mi się wierzyć nie chce, że może coś bardziej boleć od ściąganiu hyraxu.
Nie miała hyraxa. miała zwykły kryształowy aparat

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 14:17   #2079
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oleńka =) Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jesli wizyte u orto mam za 5 dni i spadła mi jedna gumeczka z zamka ( mam trzy druciki narazie zamiast jednego na górnych ząbkach) i po prostu teraz aparat nie dziala swoja siłą na moją dwójkę (już jest prosta), to czy mam panikowac, czy moge spokojnie poczekać do piątku , kiedy mam wizyte??

Macie od swoich orto zapasowe gumeczki?
Mi spadła 2 tyg temu i czekam na wizyte... przecież to nie od gumki zalezy jaką siłą działa aparat Jeśli by sie zamek się odkleił to co innego gumka po rpostu trzyma ten drut i tyle, a co do zapasowym gumek to ja nie dostałam i wątpie czy tak dają
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 14:43   #2080
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
nikiii mysle ze w kazdym ja tez w czwartek zakladam wlasnie mini(ale musze za nie doplacic 200zl za jeden luk). Wiesz ze u mnie tez sie okazalo ze mam jescze dwie mleczne trójki na górze:O dlatego musialam je wyrywac i czekac na stale.... ale na szczescie wyszly
oo to widze ze we dwie zakładamy aparat w jednym czasie super, będziemy się wspólnie dzieliły pierwszymi przezyciami ja swój zakładam w piątek rano juz odliczam dni do piątku
Stary 2007-03-04, 17:07   #2081
agiii
Zadomowienie

madziorka, kochana ja też w piątek tyle że wieczorem- o godz. 18:30 (dał mnie na ostatnią pacjentkę bo mi zakłada od razu góre i dół więc mu zejdzie troche). No pewnie, że będziemy się dzieliły przeżyciami wiesz...ja tak pragnęłam tego aparatu a teraz się trochę boję... nie wiem czego no ale się boję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 17:17   #2082
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
madziorka, kochana ja też w piątek tyle że wieczorem- o godz. 18:30 (dał mnie na ostatnią pacjentkę bo mi zakłada od razu góre i dół więc mu zejdzie troche). No pewnie, że będziemy się dzieliły przeżyciami wiesz...ja tak pragnęłam tego aparatu a teraz się trochę boję... nie wiem czego no ale się boję.
Nie bój się Agiii!! Ja nie odliczałam dni i jakoś nie czułam, żeby coś wielkiego zmieniało się w moim życiu razem z tym aparatem. Chociaż jadąc do orto sprawdzałam swoje ząbki językiem z myślą 'jakie one gładkie, nic na nich nie ma, to ostatnie chwile'. Ale nie było tak źle!!! Na początku wydawało mi się, że wyglądam dziwnie...tzn że to bardzo widać a tak naprawdę nie patrząc na siebie tylko czując coś w buzi wyolbrzymiamy Po 2 dniach już się przyzwyczaisz i bedzie dużo lepiej Nie taki wilk straszny będzie dobrze, zobaczysz
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 17:25   #2083
agiii
Zadomowienie

dzieki naprawde takie komentarze są pomocne... wlasnie chyba tego sie boje najbardziej- wyglądu i reakcji innych ale tam!.... to ja bede miala pozniej ladne ząbki tylko tez boję się tego bo marzylam o nim od dawna a jak mi go założy i to nie będzie to co "rodziło się" w mojej główce jak myslalam o nim to takie to bedzie troche... dziwne. Ale nie ma co gdybac! w piątek się przekonam
Stary 2007-03-04, 18:15   #2084
Katka_krk
Rozeznanie

Aparaty sa teraz tak popularne ze w zasadzie nikt nie powinien miec złej reakcji Chyba ze z ZAZDROŚCI Hehehehe

Ja teraz tak chetnie sie usmiechac w aparacie ze pokazuje wszystko co na zebach nosze)) Mozna powiedziec ze chetniej sie usmiecham z zebami teraz niz w czesniej z moimi wystajacymi dwójkami i krzywa reszta bleeeee

Stary 2007-03-04, 18:18   #2085
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
dzieki naprawde takie komentarze są pomocne... wlasnie chyba tego sie boje najbardziej- wyglądu i reakcji innych ale tam!.... to ja bede miala pozniej ladne ząbki tylko tez boję się tego bo marzylam o nim od dawna a jak mi go założy i to nie będzie to co "rodziło się" w mojej główce jak myslalam o nim to takie to bedzie troche... dziwne. Ale nie ma co gdybac! w piątek się przekonam
Też się bałam i duzo pomogło mi forum naprawde będzie ok

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
Aparaty sa teraz tak popularne ze w zasadzie nikt nie powinien miec złej reakcji Chyba ze z ZAZDROŚCI Hehehehe

Ja teraz tak chetnie sie usmiechac w aparacie ze pokazuje wszystko co na zebach nosze)) Mozna powiedziec ze chetniej sie usmiecham z zebami teraz niz w czesniej z moimi wystajacymi dwójkami i krzywa reszta bleeeee
Oj tak masz całkowitą rację mimo iż z moimi zębami nic się praktycznie nie zmieniło uśmiecham się częściej aparat dodaje odwagi zdecydowanie

Sprawdziłam moją orto ucieszyłam się bo ma 2 stopień przynajmniej wiem, że jestem w dobrych rękach Także wam polecam sprawdzić kwalifikacje swoich ortodontów
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg

Czas edycji: 2007-03-04 o 18:29 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-04, 18:23   #2086
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
Oj tak masz całkowitą rację mimo iż z moimi zębami nic się praktycznie nie zmieniło uśmiecham się częściej aparat dodaje odwagi zdecydowanie

Sprawdziłam moją orto ucieszyłam się bo ma 2 stopień przynajmniej wiem, że jestem w dobrych rękach Także wam polecam sprawdzić kwalifikacje swoich ortodontów

No własnie dodaje odwagi!!
Znam kilka osob ktore maja OKROPNE zeby...wiem ze stac je na to ale brak im odwagi zeby nosic bo uwazaja ze sie w tym fatalanie wygłada- a to przeciez kompletna bzdura

Jak sprawdziłas swoja orto?????

Stary 2007-03-04, 18:27   #2087
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
No własnie dodaje odwagi!!
Znam kilka osob ktore maja OKROPNE zeby...wiem ze stac je na to ale brak im odwagi zeby nosic bo uwazaja ze sie w tym fatalanie wygłada- a to przeciez kompletna bzdura

Jak sprawdziłas swoja orto?????
Oj tak też znam takie osoby... kiedys czyjeś zęby mi nie przeszkadzały ale odkąd mam aparat to tylko zaglądam w czyjeś ząbki i nie pwoeim bo niektóre wyglądają strasznie... i to u dziewczyn mi najbardziej przeszkadza, które mają kase no ale cóz nie znam ich osobiście to nie im tego nie powiem

http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd polecam sprawdzić
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-03-04, 18:44   #2088
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Oj tak też znam takie osoby... kiedys czyjeś zęby mi nie przeszkadzały ale odkąd mam aparat to tylko zaglądam w czyjeś ząbki i nie pwoeim bo niektóre wyglądają strasznie... i to u dziewczyn mi najbardziej przeszkadza, które mają kase no ale cóz nie znam ich osobiście to nie im tego nie powiem

http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd polecam sprawdzić
już sprawdziłam swoją orto, ma drugi stopień , dr.nauk medycznych wezmę tego linka i umieszcze w wątku redakcyjnym żeby każdy potrzebujący mógł sobie sprawdzić .

Cytat:
ja mam zakładany o 10.40 też się trochę boję , przede wszystkim tego że będe potem obolała.

Katka_krk, masz ładny aparacik , prawie niewidoczny, to jest kryształowy czy porcelanowy?

Czas edycji: 2007-03-04 o 19:23 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-04, 20:31   #2089
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

Agiii, no ale czemu aż dwie trójki trzeba było wyrywać?? U mnie będzie tak, że jak na zdjęciu wyjdzie, że ta mleczna ma zdrowy "korzeń" (czyli jest gwarancja, że nie zamierza wypaść w własnej woli), to się ją zostawi w spokoju
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 21:13   #2090
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Katka_krk ma porcelanowy taki jak ja mam (chyba, że coś mi sie pomieszało:P)
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-03-04, 21:17   #2091
heeeyka
Przyczajenie

trzonowce- no wlasnie ja mam zalozone gumki separacyjne od piatku miedzy trzonowcami czyli miedzy 8-7 7-6 6-5 i bede noisc do nastepnegopiatku :/ bo dopiero wtedy jestem umowiona na nastepna wizyte...a za tydzien aparacik pierwsze dni byly ciezkie i dzisiaj w sumie tez bo w ogole gryzc nie moge...przymusowa dieta, ale da sie zyc

a co to jest ten hyrax:/???
heeeyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 13:36   #2092
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Katka_krk ma porcelanowy taki jak ja mam (chyba, że coś mi sie pomieszało:P)
myślałam że porcelanowe gorzej wygladają ale z tego co widzę to praktycznie nie ma różnicy a przynajmniej jest ona niewidoczna dla przeciętnego człowieka który nie ma pojęcia o aparatch.
Stary 2007-03-05, 15:27   #2093
agiii
Zadomowienie

madziorka to koniecznie daj znac jak bylo na zakladaniu )) to bede juz jakos przygotowana:P

nikii musialam usunąc 2 trójki bo były mleczne a już czułam troszke ze mi stałe wychodzą jakoś tak krzywo... dlatego musialam usunąc mleczaki aby zrobic tamtym miejsce. )))
Stary 2007-03-05, 15:27   #2094
emilqa
Raczkowanie

GG do emilqa

dziewczyny,mozecie mi wyjasnic co to jest separacja?slyszalam ze to sa jakies gumki,zaklada sie je przed zalozeniem aparatu,jak to wyglada?
emilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 15:57   #2095
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilqa Pokaż wiadomość
dziewczyny,mozecie mi wyjasnic co to jest separacja?slyszalam ze to sa jakies gumki,zaklada sie je przed zalozeniem aparatu,jak to wyglada?
Są to gumki, których zadaniem jest zrobienie miejsca na pierścienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
myślałam że porcelanowe gorzej wygladają ale z tego co widzę to praktycznie nie ma różnicy a przynajmniej jest ona niewidoczna dla przeciętnego człowieka który nie ma pojęcia o aparatch.
No ja też myslałam, że gorzej wygląda a tu nawet niektórzy nie zauważyli ze mam aparat ludzie nie interesujący sie aparatami nie mają pojęcia o ich rodzajach
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg

Czas edycji: 2007-03-05 o 16:38 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-05, 16:28   #2096
emilqa
Raczkowanie

GG do emilqa

Cytat:
Są to gumki, których zadaniem jest zrobienie miejsca na pierścienie
one sa widoczne na zebach?
Stary 2007-03-05, 16:36   #2097
agiii
Zadomowienie

no co ty! masz je tylko koło szóstek.... nie widac! są malutki a ile ty je masz nosic? mi juz jeden dzien wystarczy i jest dobra dziura i miesci sie pierscien kiedy idzesz na separatorki?? ja w czw.
Stary 2007-03-05, 16:40   #2098
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
madziorka to koniecznie daj znac jak bylo na zakladaniu )) to bede juz jakos przygotowana:P

nikii musialam usunąc 2 trójki bo były mleczne a już czułam troszke ze mi stałe wychodzą jakoś tak krzywo... dlatego musialam usunąc mleczaki aby zrobic tamtym miejsce. )))
ok
Stary 2007-03-05, 16:40   #2099
emilqa
Raczkowanie

GG do emilqa

Cytat:
no co ty! masz je tylko koło szóstek.... nie widac! są malutki a ile ty je masz nosic? mi juz jeden dzien wystarczy i jest dobra dziura i miesci sie pierscien kiedy idzesz na separatorki?? ja w czw.
mam je nosic tydzien(?)czy jakos tak..nie wiem dokaldnie,ide 19 marca mam nadzieje ze nie bola...te separatorki
Stary 2007-03-05, 16:41   #2100
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

po założeniu aparatu wybieram się do fryzjera ale nie jestem pewna czu to dobry pomysł, chyba nie będe opuchnieta?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości