W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 11:47   #391
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

mialam jeszcze dodac moja obecna pulpitowa tapete - tz ustawil, choc zapiera sie, ze bedzie corka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 430895_406716466065965_1417774498_n.jpg (41,9 KB, 23 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:49   #392
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
toxo jest jednym z droższych badań - u mnie ponad 90zł
wiem, u mnie 70zł, dlatego pytałam Kingę na jakie badania ma skierowania za free

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Patrzyłam w zeszłym tygodniu w smyku i koszt rogala to 160-170 zł , wiec wolę zamówić na all

---
Cześć
no to faktycznie... chyba nie wiedzą ile ciężarne mają wydatków też zamówię pewnie na all
Stary 2013-01-04, 11:49   #393
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wiem, u mnie 70zł, dlatego pytałam Kingę na jakie badania ma skierowania za free

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

no to faktycznie... chyba nie wiedzą ile ciężarne mają wydatków też zamówię pewnie na all
Przed chwilką wróciłam Już mówię skierowanie za free mam na mocz, krew i glukoze, a na toxo to nie wiem czy będę miała, zapytam w środę i najwyżej napiszę czy płatne czy nie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:50   #394
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Szlag mnie jasny trafi
Mój szanowny mąż pozabierał mi wszystkie pieniądze z portfela i zostawił całe 5zł
A żeby pójść do bankomatu to potrzebuję jakiś 30-40minut w obie strony I oczywiście brak możliwości płacenia kartą w naszych super sklepach

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:50   #395
diabli
Zakorzenienie

ooo, a myslalam o tym http://www.wiadomosci.bielsko.info/0...ul,serwis.html moze ktorejs pomoze wybrac imie.
Stary 2013-01-04, 11:51   #396
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chyba właśnie wiedzą i wiedzą, że jak ciężarne spać nie mogą to wydają każde pieniądze na głupią poduchę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:52   #397
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nuna, ale ja miałam ślub rok wcześniej ....
Album mamy, 50 dużych, obrobionych zdjęć, ale chcieliśmy dodać jeszcze takie nasze typy np z gośćmi ... no i albo ja nie mam czasu, albo mąż, ale chyba muszę się za to wziąć. Poproszę go, żeby mi pokazał jak podłączyć kompa do TV to mi będzie wygodniej na 46 cali niż 15
Trzeba korzystać.
właśnie dopisałam sobie segregowanie, wybierania i wywoływanie zdjęć do listy rzeczy, które ma zrobić od lutego do maja

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Szlag mnie jasny trafi
Mój szanowny mąż pozabierał mi wszystkie pieniądze z portfela i zostawił całe 5zł
A żeby pójść do bankomatu to potrzebuję jakiś 30-40minut w obie strony I oczywiście brak możliwości płacenia kartą w naszych super sklepach
klaps dla męzula!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:54   #398
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Ja rogala kupiłam na allegro i jestem zadowolona
zapodaj linka
Stary 2013-01-04, 11:54   #399
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely lady
Wiktorek tańczy w brzuszku
tak się cieszę, od kilku dni go nie słyszałam i się martwiłam
uffff.... co za ulga
super

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mąż mi zaproponował, że mnie potrzyma do góry nogami to może przemieści się wyżej
ciekawe czy pomoże

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mialam jeszcze dodac moja obecna pulpitowa tapete - tz ustawil, choc zapiera sie, ze bedzie corka
urocze

Cytat:
Szlag mnie jasny trafi
no to pięknie cię urządził
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:54   #400
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie, tylko przez pierwszy trymestr utrzymuje się podwyższona, więc wszystko ok. Ja mam standardowe 36,6
ja też mam 36,6 cały czas
wykluczając okres chorowania

Cytat:
Dzisiaj piątek
Chyba zrobię kotlety bo mam piersi kurczaka świeże ...
my w piątki staramy się nie jeść mięska

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dobra laski, Wy tu sobie twórzcie nowy wątek a ja spadam do Tż.. w tym miesiącu widzimy się chyba dziś i na to usg
ale trzeba zarabiać by potem z bejbikiem w domu siedzieć

prosze tylko o te za to by wypłata weszła i bym nie musiała strzelać do nikogo z byłej pracy

MIŁEGO DNIAAAA!!!!

miłego dnia

trzymam mocno za wizytujące
Aaś, banka26, Atena564, Paulina 87, Sateczka

Cytat:

Mięsko się dusi, pranko się robi a kto posprząta w łazience?
ja uwielbiam sprzątać łazienkę moja już błyszczy

Cytat:

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:56   #401
happy blue
Zadomowienie

hej dziewczyny ja już po wizytach- u internisty wszystko ok, tli się jakaś infekcja, ale najważniejsze, że nie słychać nic w klatce, więc płuca i oskrzela ok. tantum verde mi zaleciła. nie kupiłam
u gin- klapa. okazało się, że połówkowego, na które liczyłam ta lekarka nie robi, w ośrodku mają lekarza, który się tym zajmuje i dostałam skierowanie. zarejestrowałam się na środę. nawet nie poprosiłam jej o podsłuchanie serduszka bardzo chłodna kobieta, ale dla mnie wszyscy tacy są poza moim ginekologiem. poleciła mi prenatal do picia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 11:57   #402
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo prawda jest taka, że jak się porówna zagraniczne lumpy i nasze to naprawdę do naszych nie ma się ochoty wchodzić i grzebać w tych koszach.
Tym bardziej, że żeby coś fajnego wygrzebać to naprawdę trzeba mieć samozaparcie - którego mnie na przykłąd brak - a wierz mi próbowałam
witaj w klubie, ja też nie mam tego samozaparcia, wchodzę, widzę mnóstwo rzeczy choćby na wieszakach i po chwili mam dość przebierania aż rece bolą ale...
wczoraj akurat weszłam do lumpa i to popołudniu gdzie cały dzień wszystko po 1zł i połowa wieszaków pusta a udało mi się upolować boskie rzeczy, 5 pięknych sukienek dla mojej córy na lato, wszystkie znanych angielskich firm, zero zniszczeń, dzinsową kurtkę dla niej, nówka białe body dla bobo i cudny pajacyk do spania. Wydałam 8 zł a szłam zadowolona jak już dawno nie byłam, córa kocha sukienki, normalnie nawet w lumpach ładna sukienka ok 20 nawet 30 zł często a tu takie cuda że szok, zwłaszcza jedna jest tak urocza że nawet mój mąż był zafascynowany jak mierzyła
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:58   #403
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej w nowym wątku (bo się jeszcze nie odzywałam) Gonicie równo

a co daje taki rogal? wygodniej się śpi czy co??
strasznie to jest drogie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:59   #404
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Przed chwilką wróciłam Już mówię skierowanie za free mam na mocz, krew i glukoze, a na toxo to nie wiem czy będę miała, zapytam w środę i najwyżej napiszę czy płatne czy nie
tak myślałam... bo nie dają na wszystko, pewnie na toxo nie dostaniesz, chociaż 3mam kciuki ja za mocz płacę 5zł, krew tak samo, a za glukozę 12zł, więc wole to zapłacić i być obsłużona bez kolejki i tak mam skierowania od prywatnego gin. więc musiałaby dodatkowo chodzić gdzieś państwowo i prosić się żeby wypisywali mi za darmo
Stary 2013-01-04, 11:59   #405
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zapodaj linka
pewnie tu :P http://allegro.pl/poduszka-motherhoo...922563817.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 12:00   #406
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja już po wizytach- u internisty wszystko ok, tli się jakaś infekcja, ale najważniejsze, że nie słychać nic w klatce, więc płuca i oskrzela ok. tantum verde mi zaleciła. nie kupiłam
u gin- klapa. okazało się, że połówkowego, na które liczyłam ta lekarka nie robi, w ośrodku mają lekarza, który się tym zajmuje i dostałam skierowanie. zarejestrowałam się na środę. nawet nie poprosiłam jej o podsłuchanie serduszka bardzo chłodna kobieta, ale dla mnie wszyscy tacy są poza moim ginekologiem. poleciła mi prenatal do picia.
no ale już w środę zobaczysz maluszka

Cytat:
Napisane przez katherine271
wczoraj akurat weszłam do lumpa i to popołudniu gdzie cały dzień wszystko po 1zł i połowa wieszaków pusta a udało mi się upolować boskie rzeczy, 5 pięknych sukienek dla mojej córy na lato, wszystkie znanych angielskich firm, zero zniszczeń, dzinsową kurtkę dla niej, nówka białe body dla bobo i cudny pajacyk do spania. Wydałam 8 zł a szłam zadowolona jak już dawno nie byłam, córa kocha sukienki, normalnie nawet w lumpach ładna sukienka ok 20 nawet 30 zł często a tu takie cuda że szok, zwłaszcza jedna jest tak urocza że nawet mój mąż był zafascynowany jak mierzyła
gratuluję zdobyczy pokażesz te cuda?
Stary 2013-01-04, 12:01   #407
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Szlag mnie jasny trafi
a to Łobuz
to może pożycz od sąsiada, rodzinki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:02   #408
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba właśnie wiedzą i wiedzą, że jak ciężarne spać nie mogą to wydają każde pieniądze na głupią poduchę
ale na ciuszki dla maleństw dają rabaty więc i na to mogliby nie skąpić mówi się trudno, idzie się na allegro
Stary 2013-01-04, 12:02   #409
JennyAniolek
Zakorzenienie

Któraś z Was (wybaczcie nie pamiętam ) pokazywała ostatnio taki otulacz, na all można kupić za 36 zł z motherhood
http://allegro.pl/motherhood-otulacz...913063549.html

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:04   #410
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
witaj w klubie, ja też nie mam tego samozaparcia, wchodzę, widzę mnóstwo rzeczy choćby na wieszakach i po chwili mam dość przebierania aż rece bolą ale...
jeszcze kilka takich "lowow" i bedziesz chetniej odwiedzala lumpka wiem po sobie. mija miesiac i albo ja albo siostra dzwonimy i pytamy sie nawzajem kiedy idziemy "bo trzeba zobaczyc co nowego" i "zeby inni nie wykupili tych perelek" hehe. moja siostra to juz w ogole jest maniaczka...ona potrafi po miesiacu wejsc do lumpka i mi mowi "czekaj widzialam dla ciebie fajna bluzke i po chwili z nia wraca" a hala jest ogromna, takies stare magazyny tam byly...zeby przejrzec tak pobieznie to potrzebujemy 3-4 godz.
ale masz racje z tym, ze czasem nie ma sie po prostu nastroju. wracam z niczym albo stoje i patrze jak siostra przerzuca wieszaki, bo mnie sie nie chce i nie mam weny.
Stary 2013-01-04, 12:04   #411
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A kura to nie mięso? Dziś piątek
Ja generalnie mam to gdzieś
Ja też mam gdzieś, ale przeszła mi ochota na kotleta, może frytki ...
Nie wiem na co mam ochotę, a zaczynam być głodna. Tzn nie mam na nic i tu jest problem
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
uffff.... co za ulga
No widzisz, może akurat się pleckami do pępka obrócił.
Cytat:
Szlag mnie jasny trafi
Hehe, u mnie przynajmniej w biedronie jest bankomat
A mąż zawsze pyta jak potrzebuje gotówkę, jakby mnie zostawił bez grosza i nie poinformował ... chyba by się do mamusi na obiadki na tydzień mógł wpisać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:04   #412
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
mówi się trudno, idzie się na allegro
Stary 2013-01-04, 12:05   #413
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
tak myślałam... bo nie dają na wszystko, pewnie na toxo nie dostaniesz, chociaż 3mam kciuki ja za mocz płacę 5zł, krew tak samo, a za glukozę 12zł, więc wole to zapłacić i być obsłużona bez kolejki i tak mam skierowania od prywatnego gin. więc musiałaby dodatkowo chodzić gdzieś państwowo i prosić się żeby wypisywali mi za darmo
Ja chodzę do gina na nfz także nie muszę latać po skierowania, ale o toxo zapytam, robiłam sama na własną rękę na początku ciąży i płaciłam 35 zł za jedno, czyli razem 70 zł. Może mi teraz da skierowanie na powtórzenie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:06   #414
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam skierowanie z poradni przyszpitalnej i wszystkie pierwsze badania refundowane. toxo tez.
Stary 2013-01-04, 12:06   #415
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja chodzę do gina na nfz także nie muszę latać po skierowania, ale o toxo zapytam, robiłam sama na własną rękę na początku ciąży i płaciłam 35 zł za jedno, czyli razem 70 zł. Może mi teraz da skierowanie na powtórzenie
Ja się musiałam upomnieć o skierowanie na toxo.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:08   #416
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś z Was (wybaczcie nie pamiętam ) pokazywała ostatnio taki otulacz, na all można kupić za 36 zł z motherhood
http://allegro.pl/motherhood-otulacz...913063549.html
fajne, ale co jak dziecku bedzie za cieplo? samo sie nie odkryje, nie odkopie? ja w nocy czesto zrzucam z siebie koldre albo odkrywam nozki, a takie malenstwo nie bedzie mialo opcji, nie przegrzeje sie?
Stary 2013-01-04, 12:08   #417
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, u mnie przynajmniej w biedronie jest bankomat
A mąż zawsze pyta jak potrzebuje gotówkę, jakby mnie zostawił bez grosza i nie poinformował ... chyba by się do mamusi na obiadki na tydzień mógł wpisać
mnie można pytać, ale w portfelu to nie mam więcej niż 10 złotych zwykle ale w okolicy można płacić kartą, a jak nie to jest bankomat blisko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 12:09   #418
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
I jak tak się przyglądamy z Mężem temu zdjęciu, to sumie niby widać jakieś tam jajca i coś pomiędzy, ale stwierdziliśmy, że to mogą być spuchnięte wargi sromowe i pępowina między nóżkami...
Ciekawe co tam tak naprawdę się kryje

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ubranek i idę z psem na spacer bo skrętu kiszek dostanie za chwile
Śliczne poprostu!!!!

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witaski
No nie moge,skonczylam wczoraj na 2-giej stronie a dzis juz 7-ma :/
Sorki ale nadrabiac nie bede,bo czasu brak,troche musze dzis pobiegac i pewnie znow sporo mnie ominie,bo bede dopiero wieczorem :/

Yh snilo mi sie dzis ze poszlam do pracy,i zaczelam krwawic,wiadomo co sie stalo
I oczywiscie od rana chodze i sie sprawdzam wrr :/
Nie martw się to tylko zły sen

Cytat:
Idę po kawę. Któraś chętna na latte machiato ?
Ziewam tak, że zaraz kompa połknę, a wstałam przed 10 - teściowa dzwoniła.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Z bezpiecznych to domowy z cebuli, a najlepiej mleko z czosnkiem i dodatkami.
Latte? A z chęcią

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no na cebule to teraz mam ała... wymiotuje dalej niż widze a lubiłam dosyc
Wiesz ,że mam tak samo z cebulą.. Zawsze uwielbiałam pod każdą postacią : surowa,duszona.. byle by dużo.. A teraz w tej ciąży mnie odrzuciło i koniec kropka:/

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny a propo normalne, że spadła mi tempeartura która była podwyższona w ciązy?? bo ja myslalam, że cała ciąże się utrzymuje??
Nie wiem bo nie sprawdzałam nigdy

Cytat:
A zmieścisz się z takim w drzwiach? Bo ja bym miała problem i już kiedyś stwierdziliśmy, że jakby były bliźniaki to wózek taki jeden za drugim bo nie ma innej opcji

Sharp te dziewczynki są świeeeetne!

---

Cholera, już 12:00 prawie lecę szykować obiad
Dziś szef kuchni poleca łopatkę w sosie z dodatkiem papryki czerwonej i kaszę jęczmienną do tego buraczki albo ogóras kiszony
Mmmmm pyszności U nas dzisiaj też kasza jęczmienna z sosem z paczki ogóraski kiszone

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dobra laski, Wy tu sobie twórzcie nowy wątek a ja spadam do Tż.. w tym miesiącu widzimy się chyba dziś i na to usg
ale trzeba zarabiać by potem z bejbikiem w domu siedzieć

prosze tylko o te za to by wypłata weszła i bym nie musiała strzelać do nikogo z byłej pracy

MIŁEGO DNIAAAA!!!!
Trzymam kciuki za wypłate,pracę i ogólnie za wszystko!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
troszkę poogarniałam i położyłam się na chwilkę.. a tu...

uffff.... co za ulga

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:10   #419
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajne, ale co jak dziecku bedzie za cieplo? samo sie nie odkryje, nie odkopie? ja w nocy czesto zrzucam z siebie koldre albo odkrywam nozki, a takie malenstwo nie bedzie mialo opcji, nie przegrzeje sie?
Na innej aukcji znalazłam taki opis:

Otulaczek Motherhood: uspokaja, ułatwia sen i zmniejsza objawy kolki u noworodków.
Ten uszyty z najdelikatniejszej flaneli bawełnianej idealnie dopasowujący się mięciutki rożek dla niemowląt czyni cuda i uspokaja nawet najbardziej płaczliwe maleństwa.
Niezastąpiony w pierwszych tygodniach życia każdego maluszka!
Ponieważ starsze niemowlęta chcą eksplorować świat, bawiąc się swoimi rączkami, Otulaczek jest szczególnie rekomendowany dla maluszków tuż po porodzie. Nie obawiaj się jednak - twoje dziecko da ci znać, kiedy już "wyrośnie" z Otulaczka!
Zgodnie z zaleceniami pediatrów, Otulaczek otula, ale nie usztywnia i nie przegrzewa niemowląt jak zwykły rożek. Otulone maleństwo czuje się jak w brzuchu u mamy, jego rączki są blisko ciała, ale nóżki pozostają dość swobodne. Maluch nie jest usztywniony, więc może swobodnie uginać nóżki i łatwo znajduje idealną dla siebie pozycję.
  • Otulanie uspokaja niemowlęta i zmniejsza objawy kolki. Zwiększa poczucie bezpieczeństwa niemowląt przypominając im „przytulność” miejsca, w którym spędziły swoje pierwsze 9 miesięcy.
  • Otulanie, dzięki ograniczeniu nagłych zmian położenia ciała maluszka, redukuje występowanie odruchu Moro. Dzięki temu dzieci rzadziej się wybudzają i mniej płaczą.
  • Otulanie może także ograniczać niebezpieczeństwo wystąpienia zespołu nagłej śmierci łóżeczkowej, ponieważ ułatwia sen w najbezpieczniejszej dla dziecka pozycji – na plecach.
Dopracowany system miękkich rzepów pozwala na idealne dopasowanie Otulaczka do każdego maleństwa (w ramach rozmiaru: 3-7kg). Pamiętaj jednak, że Otulaczek został stworzony z myślą o noworodkach, i jest rekomendowany dla dzieci w pierwszych tygodniach życia.
Otulaczek. Jak używać?

Łatwo otulisz swoje dziecko!

• Połóż maleństwo na Otulaczku w taki sposób, aby jego ramiona pokrywały się z górną krawędzią Otulaczka, a następnie wsuń nóżki dziecka w dolną kieszeń rożka.
  • Otul dziecko lewym skrzydłem Otulaczka. Uważnie przyklej lewe skrzydło rożka do dolnej kieszeni Otulaczka.
  • Następnie owiń dziecko prawym skrzydłem Otulaczka. Zapnij rożek tak, aby delikatnie otulał dziecko. Upewnij się, że maluszek nie jest zbyt mocno ściśnięty!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:10   #420
diabli
Zakorzenienie

uciekam z tz-tem do lekarza (normalnie jak z dzieckiem!) oby mu swinski ryjek i ogonek nie wyrosl...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości