|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
ja nie lubię bo jest mała
![]() Cytat:
Cytat:
ee do sąsiadów nie pójdę a rodzinka koło bankomatu Cytat:
Cytat:
Ma szczęście, że potrzebowałam tylko kaszę i mi wystarczyło... i że zajrzałam do tego portfela ale i tak zrobię mu piekiełko Zawsze mogę wziąć na krechę u nas w sklepiku ale jakoś mi wstyd Zamówiłam sobie na jutro soczek marchwiowy |
||||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Mój kuzyn spał w śpiworku i miał szelki bo się strasznie wiercił, a te szelki to jakoś to utrzymywały na nim.
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
lecę na miasto, miłego plotkowania
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Miłego dnia |
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczęta ja stąd na razie uciekam
Chwalę się moimi dzisiejszymi załatwieniami ![]() w pon. idę do laboratorium na glukozę, toxo, mocz we wtorek idę po raz pierwszy do szkoły rodzenia przyjmują niby od 26 tc, ale będę już w 25 więc spoko są 4 spotkania po 2 godziny, raz w tygodniu, przy szpitalu gdzie będę rodzić, za darmo. w środę przychodzi do mnie po raz pierwszy na wizytę do domu położna środowiskowa w czwartek wizyta kontrolna u gin oprócz tego w przyszłym tyg. mam 2 wizyty u dentysty, szaleństwo jak dla mnie
|
#426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj sprzątam, ale tak mi sie nie chce. Mąż śpi po nocce wiec i tak muszę na niego zaczekać, żeby mi pomógł np z odkurzaniem. Czuję się już lepiej na szczeście wiec antybiotyk nie był potrzebny co nie zmienia faktu, że muszę dalej na siebie uważać i odpoczywać. Ostatnio pisałyście o wózka. Szczerze mówiąć nigdy jeszcze na wózki nie patrzyłam i nie miałam pojęcia, że to aż tyle kosztuje...i tak zaczęłam się nad tym zastanwiać. Skoro chcemy mieć 3 dzieci to może warto by zainwestować te 2500zł w wózek, ale z drugiej strony Tż twierdzi, że za np. 10 lat jak będzie np 3 dziecko to wózek już nie będzie mi się podobał czy się zniszczy i i tak będę chciała nowy. Najbardziej mnie rozwala stwierdzenie Tż, że dziadkowie kupują wózek. Nie wiem skąd się to wzięło u niego ( ponoć u siostry i brata tak było), a ja mówię ok tylko ciekawe za co jego tata miałby kupić ten wózek jak nie pracuje bo rzucił prace? Dla mnie to takie głupie gadania.
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że muszę się w końcu zapisać do dentysty ale najpierw muszę w pon odebrać nową kartę, jak sobie przypomnę tą kolejkę w nfz to mnie coś bierze
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
I pewnie ja będę musiała, bo pierwszy wynik wyszedł negatywny - brak przeciwciał....
Dziewczyny, a planujecie zakupować kołderkę i poduszkę już teraz? Bo ja chyba sobie daruję na razie i będzie spało pod kocykiem, my bliżej lata rodzimy to już ciepło powinno być. A też czytałam, że dziecko nie powinno spać na podusi, bo ze względu na to, że się wierci w nocy to może się udusić.... |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałyście mi o szkole rodzenia, dzwoniłam do szpitala i mają 5 dni spotkań po 2h raz na tydzień. Całosć 400 zł.
Mąż wróci to będę z nim konsultować. Takie coś mi odpowiada bo nie chce mi się co dzień latać na spotkania, moja kuzynka właśnie takie wybrała. A na takie raz na tydzień to męża jakoś wyciągnę, raz sobie skróci pracę a później odrobi. Coś czuję, ze streszczę mu co i jak i odpowiedź będzie "zdecyduj sama"
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego zwyczaju to u niektórych tak jest ale my sami kupujemy wózek Cytat:
więc może faktycznie kołderka i poduszka nie będą potrzebne. Trzeba to przemyśleć
|
||
|
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma darmowej
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Justi a wiesz może ile SR w lift medzie kosztuje ?? Bo za jak zawsze zapomniałam zapytać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do poduszki to najczęściej są to poduszki bardzo płaskie, więc nic się dzieciątku raczej nie stanie, zawsze jednak można wyjąć poduszeczkę ![]() Widzę , że będziesz miała córeczkę Liliannę
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
W tym szpitalu co chcę rodzić to tak.
Ja w ogóle jestem taka zestresowana, wiem, że niby nie ma czym ... ale wolę znać kogoś w szpitalu, boję się że mnie nie przyjmą i nie będą chcieli dać znieczulenia a mój chłop powie, że on jednak nie może na to patrzeć i zostanę sama ... No i w ogóle małe dziecko to dla mnie czarna magia.
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My chyba z all kupimy taki 3w1
|
||
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
no i nie ide na wizyte
lekarza nie ma do końca tygodnia dobrze, że zawsze dzwonie, bo bym juz 2 raz jechała na próżno... z 2 strony może to i lepiej bo mam dziś urodzinki i nie musze sie po przychodniach włóczyć.. a dopiero jak dostane skierowanie to bede sie mogla zapisać na połówkowe a co jak nie beda mieli mnie juz gdzie wcisnąć? do którego tygodnia sie robi? gin mówił żeby też nie za późno bo potem jak dziecku skóra zgrubieje to gorzej narządy widać
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka urodziła wczoraj, więc jak wróci do domu i trochę się ogarnie to podpytam o poród i szpital w Kato w Bonifratrów
|
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale po tym linku od Jenny zastanawiam się nad takim otulaczem do spania. jak małe będzie w tym szczęśliwsze, to jest to opcja do rozważenia
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy wątek ?
![]() Próuję nadrobić Diabli, dzięki za listę filmów. Kilka sobie zaznaczyłam, kilka widziałam, fajne Ja nadal "niewyprawkowa". Wyczekuję na ruchy, cośtam mi się w brzuchu przewraca, ale to chyba jelita :P Rozmawiacie o kolędach.. my trochę niekościelni jesteśmy i do tej pory unikaliśmy księdza.. Ale szanuję tradycję, mam bardzo praktykującą mamę.. Jeden z pierwszych komentarzy mojego TŻ - który jest dość małomówny, a przez kilka dni po nowinie o ciąży był wyraźnym szoku.. I tak zupełnie znienacka po dłuższej chwili milczenia któregoś dnia wypalił "Tyyy.. Jola.. to my musimy w tym roku księdza wpuścić!" Padłam
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Połówkowe się robi do 23 tc
|
|
|
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Samo ją wzięło czy zgłosiła się do szpitala? Bo wiem, że planowała jechać 3.01 właśnie jeśli nadal by się nic nie działo.
|
|||
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie i ja to samo co Justi wyczytałam, że nie powinny spać pod kołdrą, bo można je przegrzać.
Kurde to ja mam dobrze z tą SR, bo mam namiary na dwie i obie są bezpłatne. xal nie przejmuj się, im bliżej do końca tym więcej rzeczy mi do głowy przychodzi, że tego nie wiem a tamtego, że w ogóle chyba umrę jak przyjdzie czas przewijania, kąpania... Zero doświadczenia no i strach żeby krzywdy dzieciaczkowi nie zrobić.... |
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie też
a do SR nie idę, więc dużo rzeczy będzie na żywioł i na bazie informacji z internetu ![]() Cytat:
spełnienia marzeń i mnóśtwa radości
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie nadrabiam tym razem. chyba się położę na chwilę, muszę dziecinkę rozbudzić co by mnie pocieszyła po wizycie
nie mam siły, z tym katarem i garłem, może jednak uda mi się zasnąć.
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektóre są duuuuużo spokojniejsze jak są ściśle owinięte rożkiem, kocykiem, a niektóre wręcz przeciwnie, wolą mieć więcej przestrzeni. Więc to wszystko zależy od maluszka, każde dziecko jest inne ![]() ![]() ![]() W każdym razie, moim zdaniem lepiej kupić kołderkę, tak czy siak kiedyś się przyda ![]() a otulacz to raczej zbędny wydatek jak dla mnie, wystarczy rożek na te kilka tygodni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

ja uwielbiam sprzątać łazienkę
moja już błyszczy 
bardzo chłodna kobieta, ale dla mnie wszyscy tacy są poza moim ginekologiem. poleciła mi prenatal do picia.

przyjmują niby od 26 tc, ale będę już w 25 więc spoko
Ślub 27. X. 2012

ale najpierw muszę w pon odebrać nową kartę, jak sobie przypomnę tą kolejkę w nfz to mnie coś bierze
a dopiero jak dostane skierowanie to bede sie mogla zapisać na połówkowe a co jak nie beda mieli mnie juz gdzie wcisnąć? do którego tygodnia sie robi? gin mówił żeby też nie za późno bo potem jak dziecku skóra zgrubieje to gorzej narządy widać

i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
spełnienia marzeń i mnóśtwa radości