W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 11:45   #2281
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ty masz chyba 2w1 bo i autko i sraczkę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:47   #2282
Tity
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja też mam dylematy wózkowe już 4 biorę pod uwagę cały czas myślałam o Tako Perso, ale ostatnio coraz poważniej myślę nad tym http://allegro.pl/3w1-navington-cade...909423466.html j
Bardzo ładny ten wózek. Zwłaszcza turkusowy mi się podoba, ale ja już mam, więc mnie ominie.
A mam Jedo Fyn 4ds, szału nie ma, ale zły też nie jest. Gondola ładnie wygląda, ale spacerówka jak niedorobiona trochę. No i ciężko go zmieścić do samochodu, trzeba koła zdejmować.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:52   #2283
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja jakoś Opli nie lubię.
ale jak kogoś nie stać na Merca czy choćby Hondę/Toyotę/Mazdę nie wspominając o droższych markach to Opel jest bardzo dobrym tanim w utrzymaniu i bezawaryjnym rozwiązaniem

ja mam zamiar nosić małą w chuście na zmianę z mężem

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja drążę dalej temat fotelików i ew. bazy szukam czegoś co mnie przekona, że baza da większe bezpieczeństwo a nie tylko komfort. Jak zobaczyłam ten filmik jak gość rusza fotelikiem w pasach to chyba zostałam przekonana

http://fotelik.info/pl/faq/

i tu piszą o tym żeby dziecko nie przebywalo regularnie ponad 2 godizny w foteliku, to co kiedyś pisałam
4. Ile czasu niemowlę może spędzać w foteliku?

Lekarze pediatrzy zalecają, by niemowlę nie spędzało w foteliku samochodowym więcej niż średnio 2 godziny dziennie. Nie jest to zbyt korzystna pozycja dla zapewnienia prawidłowego rozwoju układu mięśniowo-szkieletowego niemowlęcia. Nie należy więc używać fotelika 0-13 kg ponad konieczne minimum, używając go jako podstawowego miejsca do siedzenia, leżenia i transportu dziecka poza samochodem. Z drugiej strony, nie należy przesadzać i tragizować z tego powodu w sytuacji, gdy musimy odbyć od czasu do czasu podróż dłuższą niż 2-godzinna. Pamiętajmy, że ta właśnie specyficzna, półleżąca pozycja, tyłem do kierunku ruchu, zapewnia dziecku w foteliku 0-13 kg maksimum bezpieczeństwa. Jest to najbezpieczniejsza pozycja do przewożenia dzieci, jaką udało się do tej pory wymyślić.
ja widziałam na żywo jak wieźliśmy znajomych z dzieckiem, byłam przekonana, że fotelik wpina się do tych zapięć od pasów i on sztywno jest umocowany a właśnie nie!Lata jak głupi na tych pasach, bo przecież nie są napięte... Dlatego baza to moim zdaniem konieczność i dla bezpieczeństwa i mojego świętego spokoju

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi często Tż mówi, że pięknieje, a nie jest raczej taki skory do komplementów wiec może coś w tym jest. A może tak mu się wydaje bo noszę jego ukochane dziecko, które tak bardzo chciał.
nie ma chyba tak okrutnego mężczyzny, który mówi zonie "te stara ależeś w tej ciąży zbrzydła a tfu"pomijam sytuacje kiedy żartuje

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A o alfach (my mamy) że wszyscy właściciele się znają, bo widzieli się rano w serwisie
Z nią było ok, póki rok temu nie urwałam zderzaka, a później się zaczęło...
alfy są pięknei używane kuszą cenami, ale wiadomo dlaczego takie tanie są niestety to sa auta dla mechaników, bo sobie sami po kosztach naprawią
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:53   #2284
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja widziałam na żywo jak wieźliśmy znajomych z dzieckiem, byłam przekonana, że fotelik wpina się do tych zapięć od pasów i on sztywno jest umocowany a właśnie nie!Lata jak głupi na tych pasach, bo przecież nie są napięte... Dlatego baza to moim zdaniem konieczność i dla bezpieczeństwa i mojego świętego spokoju
Testowałam i nieźle się trzymał. Pasy się napina przecież na maksa.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:54   #2285
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie chodzę na nfz. Jakie robiłaś do tej pory badania w ciąży?

dla lekarza. A z tym usg, to nie kumam czaczy.

2 razy morfologie i mocz, Toxo, glukoze, rózyczke, hiv, badanie na kiłe i wzw i grupę krwi o ile dobrze pamiętam. Nie mam karty pod ręką, żeby symbole wam napisać bo mąż śpi po nocce.

A jeśli chodzi o usg to w karcie ciązy maszy 3 obowiązkowe z badaniem różnych współczynników. Bodajrze koło 12, połówkowe koło 20 i jeszcze jedno w 30 którymś i np. moja szwagierka mówiła, że przez całą ciąże miała tylko te trzy robione. A moja lekarka za każdym razem jak do niej przychodzę to robi mi usg zeby sprawdzić czy wszytsko dobrze, a oprócz tego te 3 podstawowe, które mi opisuje w karcie no i trwają dłużej.

Cytat:
nie ma chyba tak okrutnego mężczyzny, który mówi zonie "te stara ależeś w tej ciąży zbrzydła a tfu"pomijam sytuacje kiedy żartuje
Wiem, ale zawsze mógłby nic na ten temat nie mówić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:56   #2286
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak kogoś nie stać na Merca czy choćby Hondę/Toyotę/Mazdę nie wspominając o droższych markach to Opel jest bardzo dobrym tanim w utrzymaniu i bezawaryjnym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

alfy są pięknei używane kuszą cenami, ale wiadomo dlaczego takie tanie są niestety to sa auta dla mechaników, bo sobie sami po kosztach naprawią
My też już dawno zdecydowaliśmy się na chustę
Tylko teraz jaką

No a w tym co mówisz coś jest Bo nasz mechanik ma alfę

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-08, 11:57   #2287
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć francuzy nie wyrabiają na naszych dziurach
a to nawet nie było tak źle bo to saxo miało wyższe zawieszenie niż corsa teściów. wiadomo że nie ta klasa blachy i rdza go żarła, a przy tym powolutku wszytsko zaczynało się psuć. no i doszliśmy do momentu że naprawy nie mają sensu, lepiej coś kupić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 12:01   #2288
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Na dziecko łatwiej bo nie decydujemy o płci. U mnie jakbym sama miała wybrać płeć to jeszcze bym pewnie nad tym dzieckiem myślała
No w sumie Bo chciałam dziewczynkę ale z drugiej strony przyda się starszy brat

Cytat:
Witam, byłam na glukozie i muszę powiedzieć, że nie było tak źle spodziewałam się czego dużo paskudniejszego, gorszy był pusty żołądek do 11 ale już jesteśmy najedzeni i wypiliśmy kawę

Ja też mam dylematy wózkowe już 4 biorę pod uwagę cały czas myślałam o Tako Perso, ale ostatnio coraz poważniej myślę nad tym http://allegro.pl/3w1-navington-cade...909423466.html jest leciutki ale nie wiem czy te małe koła sprawdzą się na leśnych drogach bo mam sporo wokół domu , moja sąsiadka miała X Landera i bardzo narzekała na niego tyle, że wydaje mi się, że taki wadliwy model jej się trafił - kółka odpadały, jakieś zatrzaski się łamały i 4 razy był w reklamacji, a dzisiaj przymierzałam się do mutsy evo- fajny tylko koła nie pompowane ale jechało się przyjemnie i Quinny ale on mi się zupełnie nie podobał jakiś taki mały i mało skrętny
Ja mam zamiar wziąć śniadanie ze sobą
a wózek świetny, bardzo mi się wizualnie podoba!! Macałaś???
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja drążę dalej temat fotelików i ew. bazy szukam czegoś co mnie przekona, że baza da większe bezpieczeństwo a nie tylko komfort. Jak zobaczyłam ten filmik jak gość rusza fotelikiem w pasach to chyba zostałam przekonana

http://fotelik.info/pl/faq/
Nieźle
Cytat:
A jaki masz ? Ja dostane do głowy z tymi wózkami mi też łatwiej było zdecydować się na dziecko

A jeszcze pokarze mój numer jeden przekraczający znacznie dziadkowy budżet
http://www.familyshop.com.pl/towar.p...=1021&id_kol=7
Może dołożycie sobie brakującą kwotę? Skoro wymarzony?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:03   #2289
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Testowałam i nieźle się trzymał. Pasy się napina przecież na maksa.
przecież pasy napinają się w momencie ostrego hamowania itp. Dla mnie takie przypięcie jest luźne, byłam zaskoczona, że to tak wygląda.

Cytat:
My też już dawno zdecydowaliśmy się na chustę
Tylko teraz jaką

No a w tym co mówisz coś jest Bo nasz mechanik ma alfę
ja się wybiorę na warsztaty chustonoszenia, w Krk są organizowane i tam mam zamiar się dowiedzieć. Wiem, że są chusty elastyczne i nieelastyczne i chyba to, którą się wybierze zależy od wielkości dziecka albo typu wiązaniatrzeba doczytać w necie
Stary 2013-01-08, 12:05   #2290
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No masakra.... Strasznie Ci współczuję Marchewka. I nie mów, że do tego jeszcze wczoraj wieczorem szefowi pomagałaś. Dziś ani się waż!

deb witaj! Mi też sie Twój nick kojarzy, pisałaś troszkę z nami prawda?

Fajnie dziewczyny, że jesteście i już nas nie zostawiajcie. Jak to mój mąż mawia: the more the merrier
nic wczoraj nie robilam, dzisiaj chyba też nie dam rady.. Może jutro?? Najgorzej ze już mam co robić i do wtorku mam wysłać...

Kurcze mam dylemat.. Maż pod koniec lutego jedzie w góry na konferencję naukową i moglabym z nim jechać - tydzien za darmo w górach - nocleg i wyżywienie, prawdopodobnie 3 albo 4 gwiazdkowy hotel.. Tylko nie wiem co bym tam mogła robić.. w tamtym roku jeździłam sobie na nartach albo żarłam oscypki, a teraz a ni to ani to..a ja uwielbiam oscypki.. a i rok temu nie trafiliśmy do tego hotelu tylko do jakiegoś akademickiego i musialam jakieś 10 minut w śniegu iść na posilki i spa do tego 3 gwiazkowego.. Ale tam były tylko sauny, ktore też uwielbiam, ale nie mogę teraz...
Oni mają taki plan, że do południa nic nie ma maja, mogą sobie na narty pojechać itp a po południami wyklady.. I te wykłady to też taki dla mnie malo interesujące bo ja nic z tego nie rozumiem..
Jedyne co to mogłabym TŻta trochę powspierać, bo on się zawsze strasznie stresuje - będzie coś tam występował..
Jak na razie zrezygnowalam.. Będę wtedy pod koniec 6 miesiąca ciąży..
Co myślicie??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:08   #2291
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
przecież pasy napinają się w momencie ostrego hamowania itp. Dla mnie takie przypięcie jest luźne, byłam zaskoczona, że to tak wygląda.

ja się wybiorę na warsztaty chustonoszenia, w Krk są organizowane i tam mam zamiar się dowiedzieć. Wiem, że są chusty elastyczne i nieelastyczne i chyba to, którą się wybierze zależy od wielkości dziecka albo typu wiązaniatrzeba doczytać w necie
Elastyczne i tkane, a rozmiar zależy od wielkości rodzica, nie dziecka.
Trochę już czytałam, ale jak doszło co do czego to nie wiedziałam jakiej firmy.
U mnie w mieście nie ma warsztatów, ale jest firma, która zajmuje się produkcją chust i wielorazówek i wiem, że można do tych dziewczyn jechać, bo we dwie to prowadzą i one pokazują co i jak i ich chusty też często polecają na forach.
Zobaczymy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-08, 12:08   #2292
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No w sumie Bo chciałam dziewczynkę ale z drugiej strony przyda się starszy brat

Ja mam zamiar wziąć śniadanie ze sobą
a wózek świetny, bardzo mi się wizualnie podoba!! Macałaś???

Nieźle
Może dołożycie sobie brakującą kwotę? Skoro wymarzony?
Byłam w tym sklepie w Żorach ale jakoś nie zwróciłam na niego uwagi, przy okazji znowu tam wejdę i go sprawdzę ale czytam opinie, że te koła nie nadają się na polne drogi sprzedawca polecał nam te wózki Bebetto ale mi wtedy wpadł w oko Tako Perso w kropki - na żywo prezentuje się dużo lepiej tylko trochę ciężki

Ja to bym nawet mogła ten 1000 dołożyć ale mąż to już nie podchodzi do tego z takim entuzjazmem i on najchętniej to by kupił używany za 400 zł
Mój pies chce iść na spacer, a ja po tej glukozie jestem wykończona, biedna stoi przy mnie i piszczy, a najgorsze jest to jak patrzy
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-08 o 12:14
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:10   #2293
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nic wczoraj nie robilam, dzisiaj chyba też nie dam rady.. Może jutro?? Najgorzej ze już mam co robić i do wtorku mam wysłać...

Kurcze mam dylemat.. Maż pod koniec lutego jedzie w góry na konferencję naukową i moglabym z nim jechać - tydzien za darmo w górach - nocleg i wyżywienie, prawdopodobnie 3 albo 4 gwiazdkowy hotel.. Tylko nie wiem co bym tam mogła robić.. w tamtym roku jeździłam sobie na nartach albo żarłam oscypki, a teraz a ni to ani to..a ja uwielbiam oscypki.. a i rok temu nie trafiliśmy do tego hotelu tylko do jakiegoś akademickiego i musialam jakieś 10 minut w śniegu iść na posilki i spa do tego 3 gwiazkowego.. Ale tam były tylko sauny, ktore też uwielbiam, ale nie mogę teraz...
Oni mają taki plan, że do południa nic nie ma maja, mogą sobie na narty pojechać itp a po południami wyklady.. I te wykłady to też taki dla mnie malo interesujące bo ja nic z tego nie rozumiem..
Jedyne co to mogłabym TŻta trochę powspierać, bo on się zawsze strasznie stresuje - będzie coś tam występował..
Co myślicie??
Ja bym pojechała. Dla samych spacerów Zawsze na basen możesz sobie iść. W spokoju poczytać książki, odetchnąć trochę.

Ja ze swoim w wakacje pojechałam na miesiąc nad morze bo musiał coś dopilnować, a ja sama całymi dniami, jeeej błogie lenistwo

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-08, 12:11   #2294
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm muszę to przemyśleć zatem, ale ja i tak na pasy muszę wpiąć, więc co za różnica czy bazę czy siedzenie.
Cytat:
Ja też mam dylematy wózkowe już 4 biorę pod uwagę cały czas myślałam o Tako Perso, ale ostatnio coraz poważniej myślę nad tym http://allegro.pl/3w1-navington-cade...909423466.html jest leciutki ale nie wiem czy te małe koła sprawdzą się na leśnych drogach bo mam sporo wokół domu
Przeszukałam notatki z pierwszego sklepu i też mi go pokazywano, muszę poszukać go na necie.

Stary 2013-01-08, 12:13   #2295
salviae
Zadomowienie

maarchewka ja bym jechała, możesz trochę pospacerować, widoki pooglądać, a jak weźmiesz kompa to też Ci się nie będzie nudziło i poleniuchujesz sobie jeszcze bardziej
Kubuś
Stary 2013-01-08, 12:15   #2296
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w tym sklepie w Żorach ale jakoś nie zwróciłam na niego uwagi, przy okazji znowu tam wejdę i go sprawdzę ale czytam opinie, że te koła nie nadają się na polne drogi sprzedawca polecał nam te wózki Bebetto ale mi wtedy wpadł w oko ten Tako Perso w kropki - na żywo prezentuje się dużo lepiej tylko trochę ciężki

Ja to bym nawet mogła ten 1000 dołożyć ale mąż to już nie podchodzi do tego z takim entuzjazmem i on najchętniej to by kupił używany za 400 zł
Mój pies chce iść na spacer, a ja po tej glukozie jestem wykończona, biedna stoi przy mnie i piszczy, a najgorsze jest to jak patrzy
O te Tako w kropki z tym, że dla mnie zbyt dziewczęco wygląda u mnie ciężar nie jest ważny, mieszkam na parterze
W Żorach? W którym sklepie?
Ja nie planuję wojaży po polnych drogach Chętnie zobaczę ten wózek!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Przeszukałam notatki z pierwszego sklepu i też mi go pokazywano, muszę poszukać go na necie.
Jak wrażenia?

Stary 2013-01-08, 12:17   #2297
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wrażenia?
Nie pamiętam już dokładnie, ale pozytywne.
Tylko teraz patrzę, że rączka teleskopowa, a jakoś bardziej do mnie przemawiają te rączki co się reguluje kąt nachylenia a nie długość.

Stary 2013-01-08, 12:19   #2298
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Pies ma rozwolnienie, mimo, że nie wchodzi do salonu to wszedł i posrał panele. Smród jak diabli, kupa wielka bo po 50 kg owczarku, na szczęście było to rano i TŻ posprzatał
o kurcze masakra
mój ostatnio miał biegunkę i to była jakaś masakar a mój piesek to 2kg york
wiec nie wyobrażam sobie jak to było u Ciebie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 12:19   #2299
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam już dokładnie, ale pozytywne.
Tylko teraz patrzę, że rączka teleskopowa, a jakoś bardziej do mnie przemawiają te rączki co się reguluje kąt nachylenia a nie długość.
no to już indywidualnie bardzo ja nie wiem jeszcze jak bym wolała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 12:20   #2300
xal
Zakorzenienie

Jak już mężuś "kazał" to Wam wrzucam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hm1.jpg (62,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hm2.jpg (59,9 KB, 31 załadowań)

Stary 2013-01-08, 12:23   #2301
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Laski właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i okazało się, że miałam w tym czasie kontrole z zusu, a jeszcze rano przed wyjściem o tym gadałyśmy na szczęście już wszystko ekspresowo załatwiłam, zaraz napiszę co i jak
Stary 2013-01-08, 12:24   #2302
salviae
Zadomowienie

Cytat:
O te Tako w kropki z tym, że dla mnie zbyt dziewczęco wygląda u mnie ciężar nie jest ważny, mieszkam na parterze
W Żorach? W którym sklepie?
Ja nie planuję wojaży po polnych drogach Chętnie zobaczę ten wózek![COLOR="Silver"]
No o tych kropkach też myślała, że takie babskie, ale mąż mnie przekonał, że ten czarny nadaje się też dla faceta ja mieszkam w domku więc ciężar też nie jest taki ważny
http://www.ewozki.eu/ ten sklep jest z Żor zjeżdża się z tej głównej 4 pasmówki w boczną uliczkę i tam w domku jednorodzinnym w piwnicy jest wózkowe królestwo, mają wszystkie wystawione Tako, X landery, Bebetto i inne obsługują panowie którzy wszystko wyciągają pokazują, nałożył mi spacerówkę do każdego i wydaje mi się, że tego Cadeta też mi pokazywał ale wtedy to byłam jeszcze przekonana, że potrzebuje dużych pompowanych kół, ja bym Ci polecała przed zakupem się tam przejechać i ceny mają też fajne
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-08 o 12:25
Stary 2013-01-08, 12:27   #2303
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

pod tym względem to masz rację co do Opli
ja też chcę nosić maleństwo w chuście razem z mężem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 12:27   #2304
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam żabkę a tego bodziaka szukałam i nie widziałam u nas
piękne rzeczy
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Laski właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i okazało się, że miałam w tym czasie kontrole z zusu, a jeszcze rano przed wyjściem o tym gadałyśmy na szczęście już wszystko ekspresowo załatwiłam, zaraz napiszę co i jak

Cytat:
No o tych kropkach też myślała, że takie babskie, ale mąż mnie przekonał, że ten czarny nadaje się też dla faceta ja mieszkam w domku więc ciężar też nie jest taki ważny
http://www.ewozki.eu/ ten sklep jest z Żor zjeżdża się z tej głównej 4 pasmówki w boczną uliczkę i tam w domku jednorodzinnym w piwnicy jest wózkowe królestwo, mają wszystkie wystawione Tako, X landery, Bebetto i inne obsługują panowie którzy wszystko wyciągają pokazują, nałożył mi spacerówkę do każdego i wydaje mi się, że tego Cadeta też mi pokazywał ale wtedy to byłam jeszcze przekonana, że potrzebuje dużych pompowanych kół, ja bym Ci polecała przed zakupem się tam przejechać i ceny mają też fajne
Ja bym sobie wmówiła, że to chłopskie ale mąż mi nie da
Dziękuję, na pewno tam pojadę!! Ogólnie chcę kupić w sklepie stacjonarnym wózek

Stary 2013-01-08, 12:29   #2305
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co myślicie??
też miałam identyczny dylemat i mąż pojechał sam, uznałam, że dobrze zrobi chłopu odpoczynek i zabawa a ja do zabaw niezbyt skora jestem ostatnio...
to niech się wyluzuje beze mnie, bo i tak mało co bysmy sie tam widzieli a jak moglibyśmy to nie chciałam mu blokować okazji do brania udziału w jakiś aktywnościach dla nieciężarnych, bo wiesz pewnie miałby skrupuły i byśmy obydwoje zamulali patrzą na stok

Cytat:
Elastyczne i tkane, a rozmiar zależy od wielkości rodzica, nie dziecka.
Trochę już czytałam, ale jak doszło co do czego to nie wiedziałam jakiej firmy.
U mnie w mieście nie ma warsztatów, ale jest firma, która zajmuje się produkcją chust i wielorazówek i wiem, że można do tych dziewczyn jechać, bo we dwie to prowadzą i one pokazują co i jak i ich chusty też często polecają na forach.
Zobaczymy
o-oł czyli będę musiała kupić osobną dla mężapunkt do wyprawki trzeba dopisaća wielorazówki też chcesz? Bo ja tak

Cytat:
Hmmm muszę to przemyśleć zatem, ale ja i tak na pasy muszę wpiąć, więc co za różnica czy bazę czy siedzenie.
ale jak jest baza to się juz nie przypina pasami

Cytat:
mam już dwa komplety z tej serii i chce żabkę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
intuicja

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-08 o 12:32
Stary 2013-01-08, 12:31   #2306
xal
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam żabkę a tego bodziaka szukałam i nie widziałam u nas
piękne rzeczy
Bodziaki to pierwsze na co się natknęłam. Stwierdziłyśmy z mamą, ze ja na nietajemniczoną matkę taki totalnie rozpinany bodziak 56 się przyda. To są dwa, jeden krótki a drugi z tyłu w paski długi rękaw.
A żabka sama jakoś tak z siebie wpadła w oko i została, jako strój wizytowy
Słonika widziałam, tygryska też, ale ja nie znam płci więc żabka uniwersalna.

Stary 2013-01-08, 12:32   #2307
humpback
Zakorzenienie

marchewka ja bym pojechała zawsze to lepsze niż siedzenie w domu

xal za zakupki śliczne te ubranka, dobrze że posłuchałaś męża i nam pokazałaś
Stary 2013-01-08, 12:32   #2308
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak jest baza to się juz nie przypina pasami
A jak się wpina bazę? Pasami czy tylko iso-fix?

Stary 2013-01-08, 12:35   #2309
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A jak się wpina bazę? Pasami czy tylko iso-fix?
bazę wpinasz do mocowania isofix, które jest w fotelu auta a fotelik do bazy na sztywno http://pl.wikipedia.org/wiki/ISOFIX no i wyjęcie/włożenie fotelika to tylko "klik"

tutaj na filmiku tylko samą bazę babezka zabezpieczyła pasami https://www.youtube.com/watch?v=lvu60C0h6i4

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-08 o 12:41
Stary 2013-01-08, 12:35   #2310
_pola
Rozeznanie

Lublana mi lekarz powiedział, że można wkroić cytrynę, ale tylko jeden plasterek, bo ona też ma w sobie cukier...I absolutnie nie wolno chodzić, tylko usiąść i siedzieć. Ja mam do wypicia aż 75, więc trochę sobie posiedzę

AsieniA no właśnie najwyżej będą dwa imiona

Ankaaa bardzo współczuję

sharpnowaja dziękuję bardzo

Axella normalnie brak słów na tą naszą służbę zdrowia

justyna_g4 mi nikt nie wierzy, że będzie dziewczynka Wszyscy twierdzili, że wyglądam na chłopca, a dodatkowo wcinam śledzie, więc sprawa miała być przesądzona

Ej Fordy są super Motylek Ford gówno wort, a Fiat jego brat

Co do paznokci to moje od początku były rewelacyjne, za to włosy....Dobrze, że teraz przestały wypadać, bo już bym była łysa

Tity moja koleżanka ma Jedo Fyn i jest baaardzo zadowolona

maarchewka ja bym jechała Zawsze to inne miejsce i zrelaksujesz się troszkę

xal widziałam te żabki w h&m są zarąbiste ja poluję na ten komplet w paseczki: mum+dad=me

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości