Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 10:16   #1351
Pstynia
Raczkowanie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Mamusie, wiem że temat był już wałkowany, ale wtedy nie byłam zainteresowana... Potrzebuję nawilżacza powietrza, do małej sypialni, tak do 150 zł najlepiej. Bo Ala ma tak wysuszoną sluzówkę że masakra :/ Ma któraś coś takiego sprawdzonego i może polecić?
My mamy Sencora o taki : http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...868351515.html różnica jest bo nawet mi się lepiej oddycha

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dzisiaj wielki dzien mojego palucha trzymajcie kciuki zeby tak nie bolało,bo same zastrzyki bolą jak skurczybyk-ból jakby mi palec rozrywało wiec jak bedziecie gdzies slyszec jakies kwiki to znaczy ze to ja

Angel
Czytalam gdzies ze dzieci na piersi czesto nie lubia smoczkow. Tak jest w moim przypadku bo ani Avent,ani Lovi ani nawet Nuk co ma inny kształt troszke nie odpowiadaja malemu. Wiec za smoczek robi cycyus,dzis np w nocy budzil sie co godzine z rykiem strasznym tylko po to zeby cycka potrzymac.

I nauczył sie jęczęc jak duch caly czas robi tylko "Uuuuuu" musze to w koncu nagrac
U nas też smoczek wypluwa, mamy Nuka i Aventu. Pokusze się chyba jeszcze Tommee tippee ale coś czuję ze i tak nici z tego.
Mój Szymon też tak robi "aauuuuu" próbowałam go nagrac ale nie wyszło(raczej tylko ja tam buczałam), musze na mż poczekać on ma dar przekonywania i przy nim mały o wiele wiecej buczy teraz nadaje do pozytywki.

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie, czy u waszych maluszków zdarzało się tak że kwękają i nagle jakby im powietrza brakowało? Nic pozatym złego się nie dzieje, jedynie czasem chrząka przy ssaniu piersi ale odciagamy wydzielinę z nosa.
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:20   #1352
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

moje dziecko zwariowałotrzeba go nosić pionowo,bo jak sie go położy na rąkach to sie wścieka
a przy karmieniu dźwiga sie prawie pod kąt 90 stopni! Normalnie jakby chciał usiąść. Wasze maluchy też tak robią?
Jeszcze sobie coś uszkodzi
normalnie jeszcze troche to biegać kurdupel zacznie

Zielona trzymam kciuki aby nie bolało!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:20   #1353
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze jak misiek zaczął nagle ładnie podnosić główkę i chwytać zabawkę na macie.
Fryzurkę mamy na włocha (jak to mówi TŻ) bo wciąż walczymy z ciemieniuchą...
Piękny misiaczek

ślicznie główke trzyma,moja Zuzia też wczoraj u lekarza się popisała i pięknie główkę trzymała.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:26   #1354
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Tak patrzyłam w te jego piękne,niebieskie oczka i jak pomyślałam,że ktoś mógłby mu zrobić krzywdęWy nie zostawiacie psów,a ja zostawiłam dziecko
Ja psa zostawiam. Jakoś nie wyobrażam sobie aby pies wchodził ze mną do spożywczego, mięsnego, warzywniaka, no do żadnego. Tam jest żywność, a pies to pies, można o niego dbać ale to jednak pies. Tak samo jak nie pozwalam aby lizał dzieci po twarzy, dłoniach. Jakbym weszła do sklepu gdzie byłby pies wąchający owoce, warzywa to bym wyszła. Obrzydza mnie coś takiego po prostu.

Cytat:
Aaa i mam problem z dopraniem plam cholera jasna dałam malemu kapkę soczku marchewkowego i oczywiscie go wypluł na body i pieluche i wypralam i plamy nie zeszly! Pralam na 40stopni 66min na programie Daily,dalam szklanke proszku E do bialego i lipa. Niewiem moze kupic mam Vanish? chociaz tz ma dres brudny bo kapnął mu sos z kebaba i kupilam saszetek vanishu i dodalam do proszku i plama jak byla tak jest ;( a szkoda bo ten dres ma z Anglii taki wymarzony
Polecam szczerze odplamiacz z Inter Marche, taki:
http://www.promoties.be/promotie-apt...lekker-1270976
wszystko mi pięknie schodzi. Marchewka też zeszła bo zafajdał Mati. Kosztuje 7,99 lub 8,99.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
he he damy wiarę u nas poradnią rodziną zajmowała się jakaś 70cio letnia babcia w okularach z denkami po jabolach -> pyskata jak sto pięćdziesiąt, pamiętam jak jedna laska skoczyła do niej, że on tam sobie żadnego termometru wkładać nie będzie i żadnej książeczki jej nie odda, (którą trzeba było kupić) to babsko do niej że jej nie zaliczy nauk. Ja wykresami się nie przejmowałam, bo się po prostu zżynało z książki tylko wstawiało inna datę, rysowało kropeczki, udawane tempki oraz zaznaczało się, że tu piękna owulacja itp itd babsko było zadowolone
Tragedia. Nas na szczęście nauki o planowaniu itp ominęły bo ja położna. Nawet dostałam propozycję prowadzenia takich zajęć
Stary 2013-01-10, 10:28   #1355
lilka00
Wtajemniczenie

Ufff u nas w końcu niezła noc, mała zasnęła o 22, obudził się o 24:30 i 5 na karmienie, pierwsza pobudka z krzykiem i 20-minutowym płaczem, ale wiem chociaż dlaczego, podałam jej trochę herbatki i podczas picia 10- sekundowy pierdzik , pewnie ja uwierało w jelitku.

No nocne karmienia i dzisiaj poranne były z piersi, koniec focha na cycuchy na szczęście .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:29   #1356
tamlin111
Zakorzenienie

Iwa jak noc??? Ja jakoś się nie do końca wyspałam, Mati wisiał na cycu pół nocy.
Stary 2013-01-10, 10:29   #1357
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Matra jakby się coś działo i nie dam rady, to będę pisać może wymienimy się nr tel, tak na wszelki wypadek??? Zaraz Ci wysyłam mój na priv...
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:29   #1358
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej mamki

Jestem wyspana za wszystkie czasy
Musze pochwalić Alana bo przez ostatnie dni i noce terroryzował ale dzisiaj mnie zaskoczył
Otóż wczoraj zjadł około 21 kaszke a około 23 poszedł spać i spał nieprzerwanie do 6 rana
No to pampka zmieniłam, kleiku dałam i zasnął jak go nosiłam na odbeknięcie.
Następnie sie po 40 minutach przebudził to ja go szybko znowu ululałam i za następne 40 minut tak samo i teraz nadal śpi a ja buszuje w telefonie
Wymęczyłam go wczoraj zabawami i leżeniem na brzuszku i pewnie to odsypia

No, a co do zostawiania małego przed sklepem to nigdy, przenigdy !!!!
Ja go nawet samego w pokoju nie zostawiam jak jest świeżo po jedzeniu tylko w bujaku do łazienki ze mną idzie
Nie no ale bałabym sie przed sklepem zostawić bo ludze wredni i mogą papierosa wrzucić czy inne świństwo
Mi spod sklepu psa ukradli i to możecie wiedzieć co za idioci są na świecie...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:29   #1359
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.

Ja psa zostawiam. Jakoś nie wyobrażam sobie aby pies wchodził ze mną do spożywczego, mięsnego, warzywniaka, no do żadnego. Tam jest żywność, a pies to pies, można o niego dbać ale to jednak pies. Tak samo jak nie pozwalam aby lizał dzieci po twarzy, dłoniach. Jakbym weszła do sklepu gdzie byłby pies wąchający owoce, warzywa to bym wyszła. Obrzydza mnie coś takiego po prostu.

wszystko mi pięknie schodzi. Marchewka też zeszła bo zafajdał Mati. Kosztuje 7,99 lub 8,99.

Tragedia. Nas na szczęście nauki o planowaniu itp ominęły bo ja położna. Nawet dostałam propozycję prowadzenia takich zajęć
Zgadzam się w 100%
Ostatnio mama opowiadała jak to weszła do rybnego a tam pan z pieskiem na smyczy
Nie wyobrażam sobie żeby wchodzić do spożywczego ze zwierzęciem
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:31   #1360
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Pstynia Pokaż wiadomość
My mamy Sencora o taki : http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...868351515.html różnica jest bo nawet mi się lepiej oddycha

U nas też smoczek wypluwa, mamy Nuka i Aventu. Pokusze się chyba jeszcze Tommee tippee ale coś czuję ze i tak nici z tego.
Mój Szymon też tak robi "aauuuuu" próbowałam go nagrac ale nie wyszło(raczej tylko ja tam buczałam), musze na mż poczekać on ma dar przekonywania i przy nim mały o wiele wiecej buczy teraz nadaje do pozytywki.

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie, czy u waszych maluszków zdarzało się tak że kwękają i nagle jakby im powietrza brakowało? Nic pozatym złego się nie dzieje, jedynie czasem chrząka przy ssaniu piersi ale odciagamy wydzielinę z nosa.
Pstynia, u nas świenie sprawił się smoczek Lovi natomiast Nuk, Avent, Canpol, Tommy Tippi poszły w odstawke

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:33   #1361
ula2689
Wtajemniczenie

A się nie pochwaliłam!Wczoraj dzieciory zasnęły po 22 i jedna jedyna pobudka była 4.30
A jakie kubeczki będziecie kupować?Oprócz doidy cup.Próbowałam dać soczku ale z łyżeczki nie chcą
Stary 2013-01-10, 10:35   #1362
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Dobry.

Tamlin - cza było brać miałabyś powodzenie z twoim rewelacyjnym poczuciem humoru w tej materii

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:35   #1363
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

No nocne karmienia i dzisiaj poranne były z piersi, koniec focha na cycuchy na szczęście .

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Matra jakby się coś działo i nie dam rady, to będę pisać może wymienimy się nr tel, tak na wszelki wypadek??? Zaraz Ci wysyłam mój na priv...

ok wysłałam też swój,ja będę wychodzić z domku około 11.40

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A się nie pochwaliłam!Wczoraj dzieciory zasnęły po 22 i jedna jedyna pobudka była 4.30

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-10, 10:36   #1364
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Iwa jak noc??? Ja jakoś się nie do końca wyspałam, Mati wisiał na cycu pół nocy.
Coś w tym jest u nas też pobudki średnio co 1,5 h

Te dwa nawilżacze rozważam
http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...912574046.html
http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...917543180.html
skłaniam się ku temu drugiemu bo ma niezłe opinie

Aaaa, do nawilżaczy można lać kranówkę czy musi być demineralizowana jak do żelazka?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:39
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:40   #1365
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
moje dziecko zwariowałotrzeba go nosić pionowo,bo jak sie go położy na rąkach to sie wścieka
a przy karmieniu dźwiga sie prawie pod kąt 90 stopni! Normalnie jakby chciał usiąść. Wasze maluchy też tak robią?
Jeszcze sobie coś uszkodzi
normalnie jeszcze troche to biegać kurdupel zacznie

Zielona trzymam kciuki aby nie bolało!
Moja nie, ale ona w ogóle dosyć mało robi jak na swój wiek, tylko pakiet minimum, leniuch mały .
Cytat:
he he damy wiarę u nas poradnią rodziną zajmowała się jakaś 70cio letnia babcia w okularach z denkami po jabolach -> pyskata jak sto pięćdziesiąt, pamiętam jak jedna laska skoczyła do niej, że on tam sobie żadnego termometru wkładać nie będzie i żadnej książeczki jej nie odda, (którą trzeba było kupić) to babsko do niej że jej nie zaliczy nauk. Ja wykresami się nie przejmowałam, bo się po prostu zżynało z książki tylko wstawiało inna datę, rysowało kropeczki, udawane tempki oraz zaznaczało się, że tu piękna owulacja itp itd babsko było zadowolone

Ksiądz nawijkę strzelał, ale akurat mądrze gadał bo mówił, że większości panom wydaje się że jak poślubiają swoje żony to mają na myśli "sprzątaczkę, praczkę, kucharkę etc." wzorując się na swoich mamach, ale że to nie tędy droga, że związek to jest się byciem partnerem i dzieleniem się obowiązkami po równo więc nie powiem, głupie to nie było.
Ja tam w metodę planowania rodziny nie wierzę i nigdy nie uwierzę, zresztą nigdy nie rozumiałam co kościół obchodzi antykoncepcja, jak się bierze tabletki, albo używa gumki to nie dochodzi do zapłodnienia, więc co im nie pasi? Ja zaczęłam brać tabletki anty azalia i mam nadzieję, że one mnie nie zawiodą, bo jeżeli tak to nie ma dla mnie na tym świecie skutecznej antykoncepcji i pozostanie mi abstynencja.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze jak misiek zaczął nagle ładnie podnosić główkę i chwytać zabawkę na macie.
Fryzurkę mamy na włocha (jak to mówi TŻ) bo wciąż walczymy z ciemieniuchą...
Bardzo ładnie .
Moja w tym samym wieku, a zabawki ma w pupie, raz się trochę zaśmiała i pogadała do małpki pomarańczowej z maty rainforest, ale wczoraj też już jej nie interesowała .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:45   #1366
marta1986222
Zakorzenienie

Musimy kupić dywan bo mamy na podłodze płytki a jak mała zacznie fikać to na dywanie najbezpieczniej.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-10, 10:48   #1367
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja nie, ale ona w ogóle dosyć mało robi jak na swój wiek, tylko pakiet minimum, leniuch mały .

Ja tam w metodę planowania rodziny nie wierzę i nigdy nie uwierzę, zresztą nigdy nie rozumiałam co kościół obchodzi antykoncepcja, jak się bierze tabletki, albo używa gumki to nie dochodzi do zapłodnienia, więc co im nie pasi? Ja zaczęłam brać tabletki anty azalia i mam nadzieję, że one mnie nie zawiodą, bo jeżeli tak to nie ma dla mnie na tym świecie skutecznej antykoncepcji i pozostanie mi abstynencja.

Bardzo ładnie .
Moja w tym samym wieku, a zabawki ma w pupie, raz się trochę zaśmiała i pogadała do małpki pomarańczowej z maty rainforest, ale wczoraj też już jej nie interesowała .
Kiedyś jak jeszcze w liceum byłam i się chodziło całą klasą na rekolekcje.Taki ksiądz przyjezdny wygłaszał kazanie i powiedział że rodzina katolicka powinna mieć minimum 4 dzieci bo jak ma mniej to niekatolicka.Cały kośćiól wybuchnął śmiechem
Stary 2013-01-10, 10:50   #1368
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś jak jeszcze w liceum byłam i się chodziło całą klasą na rekolekcje.Taki ksiądz przyjezdny wygłaszał kazanie i powiedział że rodzina katolicka powinna mieć minimum 4 dzieci bo jak ma mniej to niekatolicka.Cały kośćiól wybuchnął śmiechem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-10, 10:57   #1369
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
O!to ja za to znam jednego ksiedza który by go poparł,bo jak sie okazalo ....sam ma czwórke dzieci na boku

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:00   #1370
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
O!to ja za to znam jednego ksiedza który by go poparł,bo jak sie okazalo ....sam ma czwórke dzieci na boku

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-10, 11:05   #1371
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff u nas w końcu niezła noc, mała zasnęła o 22, obudził się o 24:30 i 5 na karmienie, pierwsza pobudka z krzykiem i 20-minutowym płaczem, ale wiem chociaż dlaczego, podałam jej trochę herbatki i podczas picia 10- sekundowy pierdzik , pewnie ja uwierało w jelitku.

super, że skończyły się krzyki.

Iwa, dzięki za opinie. Muszę to zrobić bo zapowiada się smakowicie. Ale tymczasem nie wiem co zrobić na obiad, jakieś podpowiedzi?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:06   #1372
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pstynia Pokaż wiadomość
:
Ja testowałam te wszystkie (Avent, Canpol, Nuk, TT) i nic i W KOŃCU smoczek MAM podpasował To był cud!!!

Cytat:
Zgadzam się w 100%
Ostatnio mama opowiadała jak to weszła do rybnego a tam pan z pieskiem na smyczy
Nie wyobrażam sobie żeby wchodzić do spożywczego ze zwierzęciem
Ja wchodzę, ale mój pies niczego nie wącha. A zresztą co w takim mięsnym np. stałoby się temu mięsu za szklaną szybą. Już niektórzy ludzie, którzy wchodzą do sklepów i dotykają produktów/owoców/warzyw są bardziej brudni....

Cytat:

Te dwa nawilżacze rozważam
http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...912574046.html
http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...917543180.html
skłaniam się ku temu drugiemu bo ma niezłe opinie

Aaaa, do nawilżaczy można lać kranówkę czy musi być demineralizowana jak do żelazka?
Ja lałam kranówę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:08   #1373
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja testowałam te wszystkie (Avent, Canpol, Nuk, TT) i nic i W KOŃCU smoczek MAM podpasował To był cud!!!

Ja wchodzę, ale mój pies niczego nie wącha. A zresztą co w takim mięsnym np. stałoby się temu mięsu za szklaną szybą. Już niektórzy ludzie, którzy wchodzą do sklepów i dotykają produktów/owoców/warzyw są bardziej brudni....

Ja lałam kranówę
Spoko mojej pezyjaciolki rodzice jak jadą do restauracji to x psem biorą kocykiem kładą na siedzeniu i on sobie leży. Ogólnie trn piesek jest jak dxiecko wszędzie z nimi jeździ na wakacje i rzadko zostaje sam no a sklep to na porządku dziennym zawsze na rękach wchodzi
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:16   #1374
sandra23s
Zadomowienie

dostalam @18 tyg od porodu.nawet mnie brzuch nie boli

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:17   #1375
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie super wieści

Cytat:
A jakie kubeczki będziecie kupować?Oprócz doidy cup.Próbowałam dać soczku ale z łyżeczki nie chcą
Ja tego doidy nie kupuję, do krzywych przekonana nie jestem, kupię zwykły Aventa taki:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-but...903816355.html
albo taki:
http://allegro.pl/magiczny-kubek-ave...926781943.html

Cytat:
Tamlin - cza było brać miałabyś powodzenie z twoim rewelacyjnym poczuciem humoru w tej materii
Jakoś nie czułam takiej potrzeby

Cytat:

U nas też tak jakoś
Ja do żelazka zwykłą kranówkę leję. Trzeba inna?

Cytat:
Stary 2013-01-10, 11:18   #1376
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Dzień dobry
U nas nocka już prawie standardowo spokojna, ale wyspaną się nazwać nie mogę, bo ja jestem z tych, którzy potrzebują większej ilości snu na dobę niż normalny człowiek

Nadrobiłam, ale nie chce mi się cytować
Nisia4, świetne to body !!
Kalpana, bardzo dziękuję za opis szczotki, brzmi zachęcająco, już nawet oglądałam na allegro
marzenka1984 super, że relaksujesz się u dentysty

Co do jedzenia zgadzam się z Tamlin, teraz prawie do wszystkiego dodawane są "ulepszacze". My też będziemy mieć warzywa, owoce, drób i jaja ze sprawdzonego źródła, a dokładniej od teściowej Ale bardzo podoba mi się ta stronka ekochatka, o której pisała kasiam187 i stamtąd najprawdopodobniej będziemy zamawiać kaszki. To są chyba te, o których pisała niedawno gda bez cukru itp.

Idę się wziąć za porządki
Sara777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:20   #1377
ula2689
Wtajemniczenie

http://www.pudelek.pl/artykul/47466/...wykancza_mnie/
Widziałyście?Co wy na to?
Zgadzam się z jej teściową : Dla niej nie ma kary na ziemi...
Stary 2013-01-10, 11:29   #1378
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj wielki dzien mojego palucha trzymajcie kciuki zeby tak nie bolało,bo same zastrzyki bolą jak skurczybyk-ból jakby mi palec rozrywało wiec jak bedziecie gdzies slyszec jakies kwiki to znaczy ze to ja
Kciuki zaciśnięte żeby jak najmniej bolało, najważniejsze, że będziesz miała zdrowego palucha.

Cytat:
Ja do swojego wlewam wode destylowaną tylko i wyłącznie, nie chce żeby kamień mi się zebrał.

Cytat:
Ksiądz z mojego kościoła ma już dwójkę wnucząt hihihi i jeździ piękną bmką, ma piękny dom i jeszcze jakiś fajny samochód ale nie wiem co to.

Cytat:
Napisane przez Sara777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas nocka już prawie standardowo spokojna, ale wyspaną się nazwać nie mogę, bo ja jestem z tych, którzy potrzebują większej ilości snu na dobę niż normalny człowiek

Nadrobiłam, ale nie chce mi się cytować
Nisia4, świetne to body !!
Kalpana, bardzo dziękuję za opis szczotki, brzmi zachęcająco, już nawet oglądałam na allegro
marzenka1984 super, że relaksujesz się u dentysty

Idę się wziąć za porządki
Nie dość, że przystojny to jeszcze delikatny
Stary 2013-01-10, 11:31   #1379
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
a najelpiej to pewnie z siódemkę
Cytat:

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Gda, ten MAM to macie tradycyjny, czy ten Prestige - taki bardzo cienki??

A u mnie dzisiaj ciężki dzień, niewyspana, TŻ wkurza... masakra
Bierzecie coś na wypadanie włosów? Lecą mi na potęgę i niedługo łysa będę
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:35   #1380
angel166
Zakorzenienie

hey kochane my po szcZepieniu. dzięki za kciuki!
mała jak zwykle krzyczala wnieboglosy w przychodni :/ w ogóle zaczela robić zadyme przy mierzeniu główki nie wiem czemu, bo pierwszy raz tak. krZyCzała jak wtedy w nocy :/
do tego momentu była jak aniolek, uśmiechala sie, gadalq do Pani dr i wogóle. pediatra pochwalila, ze bardzo pogodna z niej dziewczynka.
przybrała w ciągu 5tyg równy kilogram. wazy teraz 6300. to 30dag mniej niz gdy ją w domu wazylam.
pytałam sie o te jedzenie i placze małej kazała nie budzic jej w nocy, bo ladnie prZybiera i widocznie to co zje w dzien jej wystarcza. dzieci ktore dobrze przybieraja nie trzeba w nocy karmic skoro nie chca.
co do placzu to powiedziala, ze mała zdrowa i pogodna, ze widocznie coś ją musiało denerwowac wtedy w nocy, bo ma charakterek :rolleys: ze czasem tak jest szczególnie przy małych terrorystach, ze robią afere o jakiś drobiazg i denerwują sie tym, ze rodzice nie wiedza o co chodzi...
i tyle mi pomogla :/

no i nadal nie wiem ile mierzy, bo jak poprosiłam to usłyszałam, ze rośnie i nie trzeba mierzyc , aż mnie zatkalo
ze mierzą obwod glowy i klatki oni tylko. Główka 40 klatka 42cm

psynia mi chodziło o smoczek uspokajajacy do butli tez mamy tommee tippe jednak uspokajacza z tt nie chce mała, canopola toleruje na spacerze :/a chce w domu uwolnić sie os wieczornwgo usypiania cycem i tak nad domkami niby sie zqstanawiam czy wisienke czy symetryczny hm...

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości