|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
My mamy słonika takiego i pieska. Mała bardzo je lubi. I jeszcze młotek z canpola i biedronkę ![]() U nas też ciemieniucha była, a ja z początku myślałam, że naszemu dziecku rude włosy się robią. Ale na szczeście wyczesałam w jeden dzień. Ja tam nie tęsknię. A mialaś jakieś objawy? Bo ja się boję, że gdzieś wyjdę i tu buch dostanę takiego mega okresa jak laski i się już martwię na zapas jak to będzie. Dziewczynki mam też pytanie czy smoczki do butelek tt można dokupić w jakimś sklepie czy tylko przez neta bo u nas nigdzie nie spotkałam [/QUOTE]ja kupiłam te smoczki w Auchan, nie pamiętam ile płaciłam Cytat:
najtańsza jest lano maść Ziaji z serii mamma mia szybciutko zagoi ci cycuszka lub mlekiem swoim smaruj ten sposób też dzeiwczyny polecały Cytat:
nie był jakoś mocno widoczny, ale jak mam dobre światło w łazience to go wypatrzyłam i musiałam pierwszy raz w życiu plastry do depilacji twarzy nabyć i wieczorem pozbyłam się dziada |
|||
|
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Ja myję żelem do kąpieli z Babydream i też nie mieliśmy z tym problemu. |
||
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jakiego ja mam wiercika to szok
![]() Jak mam go przewinąć lub kąpać to tak wierzga że zawsze uleje... Wasze szkraby też takie "ruchawe" mocno? Dzisiaj pierwszy raz robie kaszke na mleku - morelową, ciekawe czy mu zasmakuje. Kupiłam smoczek do kaszek więc zobaczymy
|
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam/mam taką:
http://www.jenniferbridal.com/maggie...n-p-46309.html swoją drogą bardzo staniała |
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga uwaga! Pierwszy raz włożyłam nie-śpiące dziecko do łóżeczka, ze smokiem w buzi, i na dodatek bez suszary tylko z konikiem grającym i zasnął! I w dodatku niedawno spał, a zazwyczaj miewa przerwy 2-3h w drzemkach. Ale dziś jakiś marudny, pewnie dlatego że właśnie niewyspany, bo wcześnie wstaliśmy.
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musimy mieszkać blisko siebie, bo ja przechodzę tylko przez Morskie Oko i już jestem w Regeneracji
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już mówiłam, że jak coś głośno pochwalę to raz się psuje? No, to właśnie dziecię wstało..
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
A moj pies to typowy kanapiwiec
choć ja go nie biorę nigdzie to w domu mize wszystko Katiem cudna suknie |
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też tak gulgoczą śliną w gardle?
![]() I wczoraj 3 razy się przewrócił z pleców na brzuch ![]() Aaa i od kilku dni wyjmuje sobie, a potem wkłada smoczek do buzi.
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Gda tak najczęściej tak gulgocze
i sie krztusi i kaszle
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
śpi...wreszcie od rana...zobaczymy jak długo
aż płakać mi sie chce tak mnie wykonczyla i wyssala głowa mi pęka. idę spać, bo wykituje zaraz a zawsze po szczepieniu tak mi ladnie spala... do dziś jak wstanie to zajrze do Was oby noc była spokojna, bo dziś znów jesteśmy same
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na demotywatorach było kiedyś o tym jakimi furami i za ile jeżdżą biskupi, więc śmiało mogliby się dorzucić, a oni jeszcze wołają, że mało....Mieliśmy jutro jechać na szczepienie, ale lekarz zachorował i pewnie dopiero w przyszłym tyg. pojedziemy. A chciałam mieć to już za sobą.... ![]() Laski, to normalne, że pierwszą @ miałam 9 dni? Tzn. 3-4 dni takie normalne krwawienie, a pozostałe tylko plamienia i nic mnie już nie bolało.... A co do tego ubierania na spacery, to myślicie, że jak ubieram to co po domu (śpioszki i kaftanik/bodu i półśpiochy) + bluza i spodnie + polarowy kombinezonik, czapeczka, szaliczek i rękawiczki i przykrywam grubym kocem złożonym na 3, to nie będzie mu zimno? Macie depilator z golarką? Chciałam kupić sobie taki, żeby nogi depilować, a ta golarka do pach i bikini, ale w necie żadnych konkretnych opinii nie ma. Może któraś ma i sobie chwali???? |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja niunia to samo robi
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam o tych słoiczkach, to aż mi się niedobrze robi.... Zamiast chociaż dla dzieci coś dobrego zrobić, to.... Szkoda gadać. Ja od początku się zarzekałam, że gerbera nie będę kupować, po tym jak szkło w słoiczkach było.... A teraz to już tym bardziej. Z resztą nie mam zamiaru wcale słoiczków kupować, chociaż ostatnio trochę mnie kusi, bo niektóre nawet fajne te deserki czy obiadki, ale cholera wie co w tym jest, a skoro mieszkam na wsi, to mogę z własnego ogrodu dziecku marchewkę czy jabłko przygotować i przynajmniej wiem co mu podaję. A z mięsa, to słyszałam, że najlepszy jest królik i młody gołąb dla maluchów.
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1520 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje Cytat:
ale jakoś nie mam pojęcia, kiedy bym je miała rodzić niestety przez najbliższe 5 lat nie widzę tego... Trzymam kciuki za dużą rodzinkę ![]() Cytat:
a już takie ładne wlosy miałam...Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja tak robi od co najmniej miesiąca ba, ona nawet trzyma sobie sama butelkę czasami i wyjmuje jak jest już najedzona np. 10ml przed końcem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- a karmiłyście swoje dzieci w centrum handlowym? bo ja wczoraj tak i jakoś mi źle z tym było
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Tak jakoś mnie wszystko przerasta, pogoda dobija, myśl o powrocie do pracy i to jak sobie poradzimy z opieką nad Mają w tym czasie, jestem zmęczona trochę i boję się, że nie podołam, aby Ją dobrze wychować.
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Ale gonicie laski.
Kalpana ja miałam depilator z wymienną głowicą na golarke brauna i o ile depilator swoje robił to golarka do dupy. Bez żalu zostawiłam ze Włoszech bo mi tylko bagaż do samolotu obciążał :P Martus trzymam kciuki za malutką oby rehab nie była potrzebna ![]() Wy tu o psach pisałyście a dla mnie i tak takie małe czworonożne gady jak wasze to dla mnie nie pies :P Pies to ma być pies ![]() ale tak czy inaczej w sklepie nie ma miejsca dla psa, co najwyżej w zoologicznym mi nie przeszkadza jak ktoś z psem wchodzi ale tak to oo nieeee. Dziewczynki... jako że zbliża się okres rozliczeń podatkowych za rok 2012 chciałabym was bardzo prosić o 1 % dla mojej Hani dane do rozliczenia: Wystarczy, że w formularzu PIT w rubryce nazwa OPP wpiszesz: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" KRS:0000037904 , a w rubryce Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1% adnotację "12169 Bednarz Hanna" jeśli chcecie poczytać więcej o historii Hani to http://haniawczesniak.smyki.pl
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmiłam w centrum handlowym na ławeczce. Ja tak mówiłam, że mi trochę głupio, ale mój mąż od razu mnie ochrzanił, żebym się uspokoiła, że to najnormalniejsza rzecz pod słońcem. No i mi przeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1526 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza pokazana suknia bardzo mi się podoba w sumie podobna do mojej troszke, z tym że ja nie miałam suki na kole, a miała dużo "warstw" pod spodem więc byla ladnie rozkloszowana, spódnica była czyściutka z trenem ok 1,5metra i jedynie na trenie były kryształki swarovskiego bardzo delikatne, a jak tren podpiełam to miałam taki kaczy kuper
a góra gorsecik z wzorem kwiatów z kryształków swarovskiego. Także sukienka bardzo skromna w swym bogactwie a zalazłam tę jedyną dopiero 5 dni przed ślubem
|
#1528 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dobrzeCytat:
Cytat:
musze sie isc uczyc |
||||
|
|
|
#1529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam McDonaldowe ciasteczka. Czekają na konsumpcję |
||||
|
|
|
#1530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzućmy to info na pierwszy post, abym w marcu nie szukała tego ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

dla Filipka.
[/QUOTE]
Lewego suta mam tak pogryzionego, że już nie daję rady go karmić nim bo tak ściska tymi dziąsełkami skubaniec. Prawego nie, może dlatego że mniejszy.. Ech, jak nie urok to..

kochany aniołek
Nawet właściciele jak wpadają na imprezę do swojej knajpy, biorą psa.

aż płakać mi sie chce tak mnie wykonczyla i wyssala