Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 17:57   #721
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Obijacie się z pisaniem

Piękna pogoda dziś była!b
yliśmy na spacerze wózkiem abc i co w tym najlepsze ugrzezlismy w zaspie na środku ulicy istna masakra...
Miałam iść z tz na brathanki ale stwierdził,że mu się nie chce. Za to dziś dużo zajmował się Małym(a mały to cwaniak i już umie wymuszać żeby to on się zajmował;-))
No i dziś oprócz zupy popołudniu Fabi dostał podwieczorek - tartd jabłko. Starłam mu pół, ale się rozpłakał bo chciał więcej stanęło na tym,że zjadł 1.5 jabłka
Kupiłam mu dziś kleik ryżowy, kleik bananowy i buraki. Ugotuje mu jutro, ciekawe czy mu będą smakować
a czemu nie graco?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:07   #722
Soleilka
Zakorzenienie

Mamkaśnieg się klei do kół i odrywa całe połacie aż do piasku/chodnika nagrałam aż filmik jak to wygląda... Jak będę na kompie to Wam pokaże

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:11   #723
depoison
Zadomowienie

Nudy, miłe panie, nudy!

Prawie nie ma czego nadrabiać

Haniu, możemy sobie dziś podać ręce - i to w dwóch kwestiach
Po pierwsze - cały wczorajszy wieczór i dzisiejsze popołudnie też spędziłam na wybieraniu i opracowywaniu zdjęć do wywołania, bo Rossmann ma akurat promocję (też kończącą się o północy) na odbitki w formacie 10x15. Wybrałam 251, mogłabym spokojnie drugie tyle, ale już nie mam ani siły ani ochoty
A po drugie - ja co prawda jestem "tylko" 3,5 roku po ślubie, ale też nie mam z niego wywołanych zdjęć . Jakoś się nie składało. Tysiące odbitek z różnych wyjazdów czy imprez zapełnia albumy, a ze ślubu - nic

Mamcia - ja kurczaka eko/bio kupiłabym tylko pod takim warunkiem, o jakim pisałaś - żeby poporcjować i zamrozić. A kupować za każdym razem świeżego pod kątem dziecka, dawać mu 1/30 a resztą zjadać samej - nie. Bo mi na jedzeniu bio nie zależy w najmniejszym stopniu

Linka - super te buty! (wcale nie wyszły pańciowato)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
oj trzeba bedzie po all pobuszowac
oj, jak zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Rozumiem Jak mieliśmy czas, to grywaliśmy a CSa
tak a propos - mój mąż niejednokrotnie mówił, że prawdopodobnie jesteśmy takim dobranym małżeństwem, bo oboje w równym stopniu uwielbiamy siedzieć przed kompami
Coś w tym jest - jeszcze nigdy nie powiedziałam małżowi, żeby może oderwał się łaskawie od monitora, bo sama spędzam przed nim po 12-14 godzin na dobę. Choć teraz może nieco mniej, ale tylko odrobinę . Za to przed erą Zosi - zdaje się, że nawet więcej

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:14   #724
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mamkaśnieg się klei do kół i odrywa całe połacie aż do piasku/chodnika nagrałam aż filmik jak to wygląda... Jak będę na kompie to Wam pokaże
o kurde to bieda :/

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Dep bo ja wlasnie pamietam jak Wanilka opowiadala ta historie o kurczakach naszprycowanych hormonami i teraz mala je tylko misko ze sloiczkow.
No i tak mysle o tym kurczaku.. ale mam troche stracha :/ czy to juz bedzie pewny? czy przesadzam?

Amelcia
Stary 2013-01-13, 18:22   #725
Mandragorrka
Zakorzenienie

Rzeczywiście nudy, dzisiaj leniwa niedziela

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:45   #726
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Małż czasem udaje, że krzyczy na nią - wiadomo nie podnosi głosu tylko nieco go zmienia. A ta nasza mała śmieje się wtedy jak głupia.
Też próbowałam zmieniać ton i reakcja była identyczna.
Cytat:
50+ zabłysłam, nie ma co
Będzie od wnuczki na dzień babci. Tylko jeśli babcia jest młodsza, to może się obrazić.
Na all będę musiała pobuszować przed wakacjami. Wcześniej kupię tylko jakieś sukienki i spódniczki.
Cytat:
Warto wiedzieć. W Jedo miałam tylko pełno śniegu pomiędzy szprychami, ale do opon się nie przykleił.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:07   #727
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Po pierwsze - cały wczorajszy wieczór i dzisiejsze popołudnie też spędziłam na wybieraniu i opracowywaniu zdjęć do wywołania, bo Rossmann ma akurat promocję (też kończącą się o północy) na odbitki w formacie 10x15. Wybrałam 251, mogłabym spokojnie drugie tyle, ale już nie mam ani siły ani ochoty
A po drugie - ja co prawda jestem "tylko" 3,5 roku po ślubie, ale też nie mam z niego wywołanych zdjęć . Jakoś się nie składało. Tysiące odbitek z różnych wyjazdów czy imprez zapełnia albumy, a ze ślubu - nic

Muszę albumy pokupować-na te nasze zdj. ślubne i dla Marysi. Dorotki album już jest prawie wypełniony-dołożę te zdjęcia co ostatnio przyszły i pewnie też się okaże, że nowy się przyda

Mamy kilka zdjęć ze ślubu-ale to tylko dlatego, że moja mama wywoływała je przed naszym wyjazdem do UK Pewnie wiedziała, że ja się z to dłuuugo nie zabiorę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 19:07   #728
nel_a
Zakorzenienie

tylko jedna strona???? w szoku jestem

Cytat:
widziałam właśnie ten obrazek z podpisem że dziecko może zrobić sobie każdy mężczyzna ale dobrym ojcem zostają nieliczni

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:11   #729
Malwina_a
Rozeznanie

Mala dzisiaj nie dostała ziemniaka i nic nie ulałajeszcze jutro zrobię jej przerwę od ziemniaka i pojutrze dam i zobaczę czy to naprawdę po ziemniaku czy to zbieg okoliczności.

Czemu nikt nie ma takich problemów jak ja?wasze dzieciaki jedzą wszystko i nie ma problemów, a ja nawet ziemniaka czy marchewki nie mogę jej dać
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:16   #730
agunia82
Zakorzenienie

No maruda już śpi, ja wyprysznicowana mogę zasiąść przed kompem

Lu coś zły dzień dzisiaj miała

Dep ja i małż też z takich co lubią duuuużo przy kompie siedzieć, ale ostatnio mam ochotę sobie wieczorkiem z małżem jakiś serial albo film obejrzeć. A ten albo śpi albo komp :/

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:20   #731
allebazi
Rozeznanie

dzisiaj pierwszy raz dałam marchewkę w ogóle pierwszy raz coś nowego, no nie licząc kaszki ale to się chyba nie liczy. Mina bardzo zdziwiona ale jadł nie wypluwał. Teraz pytanie co się może ewentualnie dziac po marchewce? Bo oczywiście jestem nadzwyczaj czujna i nawet przy usypianiu wieczornym jak troszkę dłużej zeszło (bo nigdy nie trzymałam go na rękach tak długo żeby mnie ręka rozbolała a dzisiaj tak) to się zaczęłam martwić. Po za tym wszystko ok marudny tylko strasznie

Acha! LadyMagnolia obiecałaś podpowiedzieć co obserwować podczas wprowadzania glutenu. Myślicie że można jednocześnie wprowadzać nowe rzeczy do diety i gluten czy lepiej to rozdzielić?

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2013-01-13 o 19:22
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 19:48   #732
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

U nas dziś dzień jak co dzień. Nic nadzwyczajnego. Leoś dostał dziś dynię z Rossmanna. Zjadł większość, ale minę miał baardzo nieszczęśliwą Jutro druga próba oswajania dyni

Cytat:
Jestem w raju! Zasnęła o 22. 22.40 karmienie. Pobudka o 7.30 i to ze śpiewem na ustach - gadała do siebie w łóżeczku cała szczęśliwa A jeszcze wczoraj pobudki co 15 minut[COLOR=Silver]
Ooo pięknie! Oby tak zostało.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Irmusia, wypady z grzecznym dzieckiem to przyjemność, nie dziwię się, że go zabieracie wszędzie. Ja też tak robiłam - teraz dziwię się sobie, bo targanie tego wózka i cała ta otoczka w pojedynkę nie należy do najfajniejszych, ale siedzenie w domu non stop również.
święta racja a w tej mojej dziurze to w ogóle nie ma gdzie wyjść

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Małż zrobił oponki serowe
ja poszłam z psiurem na długi spacer, wracam, a tu oponki prawie gotowe
pycha!

Cytat:
kupiłam sobie dzis maseczke

50+ zabłysłam, nie ma co
to zaszalałaś

Cytat:
Małż czasem udaje, że krzyczy na nią - wiadomo nie podnosi głosu tylko nieco go zmienia. A ta nasza mała śmieje się wtedy jak głupia.
Jak się obudzi to spróbuję przemówić jej do rozsądku
Leoś też się śmieje, gdy mówię do niego "Łobuzie" i grożę palcem
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:51   #733
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwszy raz dałam marchewkę w ogóle pierwszy raz coś nowego, no nie licząc kaszki ale to się chyba nie liczy. Mina bardzo zdziwiona ale jadł nie wypluwał. Teraz pytanie co się może ewentualnie dziac po marchewce? Bo oczywiście jestem nadzwyczaj czujna i nawet przy usypianiu wieczornym jak troszkę dłużej zeszło (bo nigdy nie trzymałam go na rękach tak długo żeby mnie ręka rozbolała a dzisiaj tak) to się zaczęłam martwić. Po za tym wszystko ok marudny tylko strasznie

Acha! LadyMagnolia obiecałaś podpowiedzieć co obserwować podczas wprowadzania glutenu. Myślicie że można jednocześnie wprowadzać nowe rzeczy do diety i gluten czy lepiej to rozdzielić?
U nas po marchewce bolał bardzo brzuszek, po ziemniaku ulewanie.
Radziłabym ci rodzielić gluten od wprowadzania innego jedzenia bo jak coś uczuli nie będziesz wiedziała co...
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:15   #734
phdwao
Zakorzenienie

hej udało mis ie dziś wybrac na zakupy, co nei co kupiłam, noromalne potrzebne rzeczy a kasy wydałam... no ale fajnie było TŻ świetnie radził sobie z Jasiem
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:20   #735
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Ja bym przeczekała te kilka dni przynajmniej= tak jak przy każdej nowej rzeczy. Objawy związane z glutenem mogą być bardzo różne i lepiej mieć jeden składnik do potencjalnej eliminacji.
Typowe objawy nietolerancji glutenyu opisywane w podręcznikach) to objawy brzuszne, np. bóle luźne, cuchnące i tłuszczowe kupki, czasem może być domieszka krwi, występujące czasem w biegunki po zjedzeniu czegoś glutenowego. Czasem mogą odwrotnie być długotrwałe zaparcia. Ale może też być standardowa wysypka, albo już po dłuższym czasie taka sucha łuszcząca się skóra na łokciach. Mogą występować razem, ale raczej występują pojedynczo i osobno.
Jest wiele niestandardowych objawów, ale są... nazwijmy to mniej drastyczne i trudniej je wyłapać. Na te, o których napisałam należy zwrócić uwagę w pierwszej kolejności.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:34   #736
wvictoria
Wtajemniczenie

Ja tak szybko bo idę "spać"

Cytat:
Hello
Dziecię późno poszło spać, a w nagrodę wcześnie wstaje Dzisiaj po 6, chyba chce żeby mamusia mogła z nią spędzić dużo czasu.
W ogóle nie bierze pod uwagę, że mama musi mieć czas na wizaż
Rozmowa będzie konieczna I pokaż jej o co biega, może tak załapie

Cytat:
Jestem w raju! Zasnęła o 22. 22.40 karmienie. Pobudka o 7.30 i to ze śpiewem na ustach - gadała do siebie w łóżeczku cała szczęśliwa A jeszcze wczoraj pobudki co 15 minut

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

A tak w ogóle - dzieńdoberek. Nie pamiętam, żebym była tu tak wcześnie...

Cytat:
byłam w aptece poleki bo tzta połamało. Nie moze zwlec sie z lozka
Ciastek, uszkodziłaś tzta?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ahaha ale miałam dzisiaj ubaw, małż siadł do grania a tu prąd padł okazało się, że linia wysokiego napięcia gdzieś nawaliła i całe osiedle nie miało prądu ponad godzinę. Więc zrobił w tym czasie coś pożytecznego i pozmywał podłogi (ciul, że niedziela dzisiaj), a potem poszliśmy na dłuuuuugi spacer.
I teraz uwaga - jak wróciliśmy to się mnie zapytał czy może sobie zagrać

coś takiego, pyszne jest
Dzwoniłaś do elektrowni, prawda? I to jest myśl

Cytat:
a podobno mężczyźni nie mogą karmić piersią Ktoś tu kłamie...

Cytat:
Nudy, miłe panie, nudy!

Mamcia - ja kurczaka eko/bio kupiłabym tylko pod takim warunkiem, o jakim pisałaś - żeby poporcjować i zamrozić. A kupować za każdym razem świeżego pod kątem dziecka, dawać mu 1/30 a resztą zjadać samej - nie. Bo mi na jedzeniu bio nie zależy w najmniejszym stopniu

Linka - super te buty! (wcale nie wyszły pańciowato)

oj, jak zazdroszczę

tak a propos - mój mąż niejednokrotnie mówił, że prawdopodobnie jesteśmy takim dobranym małżeństwem, bo oboje w równym stopniu uwielbiamy siedzieć przed kompami
Coś w tym jest - jeszcze nigdy nie powiedziałam małżowi, żeby może oderwał się łaskawie od monitora, bo sama spędzam przed nim po 12-14 godzin na dobę. Choć teraz może nieco mniej, ale tylko odrobinę . Za to przed erą Zosi - zdaje się, że nawet więcej
Ja też 3,5 roku po ślubie i nie mam wywołanych zdjęć Mam tylko jeden album od fotografa i tyle. Nic więcej. A kamery też nie miałam więc filmem z wesela się nie katuję To już nas trzy

Z kompem u nas to samo Chociaż ja też siedzę/siedziałam więcej niż mąż

Cytat:

Ja bym nie podawała nowości do jedzenia i glutenu bo w razie w nie wiadomo co szkodzi. Może podaj mu kilka nowych rzeczy i trzymaj się ich przez jakiś czas, a dopiero potem wprowadzaj gluten. Nie wiem czy dokładnie to napisałam.

A teraz zmykam. Do jutra

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2013-01-13 o 20:36
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:35   #737
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

U nas dziś dzień jak co dzień. Nic nadzwyczajnego. Leoś dostał dziś dynię z Rossmanna. Zjadł większość, ale minę miał baardzo nieszczęśliwą Jutro druga próba oswajania dyni

Ooo pięknie! Oby tak zostało.

święta racja a w tej mojej dziurze to w ogóle nie ma gdzie wyjść

pycha!

to zaszalałaś

Leoś też się śmieje, gdy mówię do niego "Łobuzie" i grożę palcem
Irmusiu miałam ostatnio napisać życzenia z okazji 6m Leosia ale tak mi cięło net że nie dałam rady! Więc spóźnione 100 lat

Emil dziś próbował ziemniaczka ale ewidentnie mu nie smakował

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:42   #738
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nadaje z wanny

Amelcia
Stary 2013-01-13, 20:54   #739
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nadaje z wanny
papuga
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 21:03   #740
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Mala dzisiaj nie dostała ziemniaka i nic nie ulałajeszcze jutro zrobię jej przerwę od ziemniaka i pojutrze dam i zobaczę czy to naprawdę po ziemniaku czy to zbieg okoliczności.

Czemu nikt nie ma takich problemów jak ja?wasze dzieciaki jedzą wszystko i nie ma problemów, a ja nawet ziemniaka czy marchewki nie mogę jej dać
Po pierwsze moja wymiotowała po jedzonym przeze mnie nabiale, po drugie mimo stosowania zagęszczacza po mm ulewała do końca grudnia (teraz rzadziej i lżej), a niektóre maluszki ulewają nadal, po trzecie wcale nie wszystkie jedzą co im damy, a po czwarte nie zawsze tolerują nawet to, co zjedzą.
*
Obyś szybko znalazła coś, co możesz podawać.
Cytat:
Teraz pytanie co się może ewentualnie dziac po marchewce?
*
U nas były zaparcia i marchewkowe prześcieradło, bo ulewała trochę bardziej, niż zwykle.
*
Lepiej rozdzielić.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:03   #741
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Irmusiu miałam ostatnio napisać życzenia z okazji 6m Leosia ale tak mi cięło net że nie dałam rady! Więc spóźnione 100 lat
Dziękujemy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:08   #742
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
papuga
ale Ty nie napisalas :P

Amelcia
Stary 2013-01-13, 21:16   #743
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Mam ręczny- na mnie po prostu laktatory słabo działają- nawet osławiona medela.
Antek się rozgadał i dzisiaj z łóżeczka padło bardzo wyraźne i głośne "mama"- nie takie pomrukiwane jak przedtem.
Nie wiem jak działa medela, ja mam Canpola z promocji i jest ok - w szpitalu uratował mi życie, bo miałam taki nawał, że nijak nie mogłam sobie dać rady a mój synuś to taki leniuszek (niedzielny w końcu), że bez laktatora się nie obejdzie, używam codziennie Miałam już raz zapalenie piersi i to naprawdę nic przyjemnego, byłam tak osłabiona, że ledwo stałam na nogach, wysoka temperatura, dreszcze, ból piersi... Na pewno nikomu nie polecę BabyOno - rozlatywał mi się w rękach, miał być wybawieniem a był utrapieniem. Korzystałam jeszcze z Lovi (taki z pompką) - ręka wysiada, może to tylko kwestia przyzwyczajenia, ale dla mnie najlepszy taki z rączką

Cytat:
Nudy, miłe panie, nudy!

Depoison a korzystałaś już z ich oferty? Jak poczytałam trochę o zdjęciach z Rossmanna to zrezygnowałam z wywoływania u nich zdjęć. Ja ostatnio przez allegro wywoływałam

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

U nas póki co (odpukać) żadnych rewelacji nie było. Może wstrzymaj się jeszcze chwilę, zrób przerwę i za jakiś tydzień spróbuj... U nas pomału to idzie, niby chętnie próbuje, ale zaraz minka się wykrzywia. Ziemniak lepiej smakował niż marchewka, jarzynowa ze słoika niespecjalnie podeszła, więc ciężko orzec czy tak bezproblemowo Zjada bardzo mało, póki co chyba jeszcze nie jest przekonany do tych wszystkich nowości

Cytat:

Tak ogólnie to po marchewce mogą wystąpić zaparcia.

Ja dodawałam do jarzyn ten gluten w niewielkiej ilości, nic się nie działo...
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 21:25   #744
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Mamka chodzilo mi ze ostatnio tez wizazowalam z wanny i o tym pisalam i dlatego 'papuga' , teraz nie pisze z wanny tylko z lozka:p
Stary 2013-01-13, 21:27   #745
KarolinaPW
Zadomowienie

Hej! U nas od piątku strasznie ciężko. Jakbym się cofnęła w czasie, mały bardzo nerwowy, w dzień słabo śpi, w nocy też się przebudza, dużo i często płacze, trudno go uspokoić i oczywiście nie mam żadnej pomocy
Poza mlekiem ciężko mu cokolwiek wcisnąć nie chce zaciska buzię i płacze.Wysypało go strasznie na całym ciele a buzia to już od dawna cała w krostkach. Pewnie coś go uczula, tylko nie wiem co Jutro wizyta u pediatry zobaczymy co powie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja też miałam oxy i bardzo trudny poród zakończony cc. A moja mała jest raczej aniołkiem zawsze jak znajomi przychodza to sie nadziwic nie mogą

Rehabilitacja w końcu daje efekty!!!!!!!!!!!! mała podnosi się wysoko na raczkach, pełza do tyłu i wokół własnej osi przewraca ładnie na boczki. I dziś pierwszy raz na brzuszek się obróciła. pani neurolog zadowolona z postępów. Dostaliśmy skierowanie na usg głowy żeby powtórzyć i jeszcze 5 tygodni rehabilitacji Może się wyrobie z ta rehabilitacja przed powrotem do pracy.
Super, że u Was daje efekt
Na rehabilitację dziecka przysługuje 60 dni zwolnienia w roku, płatne 80% wynagrodzenia, jak się nie wyrobisz możesz sobie dobrać tego zwolnienia.
Cytat:
Hello
Widzę, że się zastanawiacie, czy podanie oxy podczas porodu mogło mieć wpływ na późniejsze zachowanie dziecka. Ponieważ nie wiem, to pewnie bym się nie odzywała, ale dyskusja wzięła się od posta Bueny odnośnie moich z KarolinąPW przypuszczeń, jaki wpływ miały nasze porody na te wieczne wrzaski naszych maluchów.
O ile dobrze pamiętam, to Karolinie akcja porodowa zaczęła się sama (czy się mylę? jeśli tak, to przepraszam), natomiast u mnie poród wywołany był przed terminem, gdy nie było jeszcze absolutnie żadnych oznak, że się zbliża. Dostałam 6 dawek misoprostolu.
To nazywam wywoływaniem porodu.
Natomiast to, że podczas partych podłączono mi jeszcze kroplówkę z oxy - już absolutnie nie! Oxy jest podawana tak często i nagminnie, że gdyby na nią patrzeć okazałoby się, że 80% porodów jest wywoływana - czyż nie?
Tak więc moje przypuszczenia biorą się nie stąd, że faszerowano mnie jakimiś tam lekami, ale z tego, że mała została przywołana na świat w momencie, kiedy ani ona się nie pchała, ani moje ciało nie było na to w najmniejszym stopniu gotowe.
Dodaję też czas trwania całości (jak pisałam - mała urodziła się dopiero po 40 godzinach od momentu, kiedy zaczęto ją "wzywać") i to, jaki ten mój poród był koszmarny. Dla niej przecież w jakimś stopniu też.
Oczywiście nie mam żadnej pewności, że w tym należy szukać przyczyny, ale zastanawiać się pewnie jeszcze będę nie raz i brać pod uwagę wszystkie prawdopodobne przyczyny.
Dobrze pamiętasz Mój poród nie był wywoływany, M mimo, że był taki mały pchał się strasznie na świat, może czuł instynktownie,że poza brzuchem będzie mu lepiej (rozwarcie z 1 na 10cm zrobiło się w 1,5 godziny) ale mój ból był dosłownie do kilkakrotnego wyrzygania, zielone wody, ogromny strach, bezsilność, zatrzymanie dziecka w kanale, zaniki tętna małego to sprawia, ze określam poród jako ciężki. Z leków dostałam buscopan i dolargan bo nie wytrzymywałam z bólu, oxy nie było. Te przeżycia dały mi do myślenia, że miało to wpływ na późniejsze zachowanie M.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Eheeee Mandi, moje śpi od 1,5 h, więc ja się relaksuję. Podczytuję was i czytam książkę. Może dzisiaj ją skończę. Jeśli nie czytałyście nic Cobena, to polecam - mimo, że nie przepadam za thrillerami w literaturze .
Ja właściwie tylko thrillery kupuję i czytam
Cobena znam, lubię i jego książek mam tak z pół półeczki, choć to nie jest mój ulubiony pisarz Jak ktoś lubi z dreszczykiem to ja z kolei polecam
http://merlin.pl/Kamuflaz_Ewa-Ostrow...?place=suggest
http://merlin.pl/Zaklinacz_Donato-Ca...?place=suggest
Bardzo lubię Val Mcdermid i jej serię z Tonym Hillem, jeśli oglądałyście serial Żądza krwi/Wire in the blood ze znakomitym Robsonem Greenem, to wiecie o co chodzi
Dobry jest Simon Becket i jego seria z doktorem Davidem Huntem.
Jak jesteście zainteresowane tym gatunkiem to mogę podrzucić jeszcze jakieś tytuły
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:30   #746
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Mamka chodzilo mi ze ostatnio tez wizazowalam z wanny i o tym pisalam i dlatego 'papuga' , teraz nie pisze z wanny tylko z lozka:p
a to gdzies mi uciekl Twoj post ze go nie widzialam :P

edit: nie ma Twojego posta w ktorym piszesz ze nadajesz z wanny dlatego uznam ze nie spapugowalam ha!

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2013-01-13 o 21:33
Stary 2013-01-13, 21:50   #747
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a to gdzies mi uciekl Twoj post ze go nie widzialam :P
edit: nie ma Twojego posta w ktorym piszesz ze nadajesz z wanny dlatego uznam ze nie spapugowalam ha!
Przedwczoraj o tym pisalam
Stary 2013-01-13, 21:52   #748
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Po pierwsze moja wymiotowała po jedzonym przeze mnie nabiale, po drugie mimo stosowania zagęszczacza po mm ulewała do końca grudnia (teraz rzadziej i lżej), a niektóre maluszki ulewają nadal, po trzecie wcale nie wszystkie jedzą co im damy, a po czwarte nie zawsze tolerują nawet to, co zjedzą.
*
Obyś szybko znalazła coś, co możesz podawać.
U nas były zaparcia i marchewkowe prześcieradło, bo ulewała trochę bardziej, niż zwykle.
*
Lepiej rozdzielić.
No właśnie! Zapomniałabym... U mnie było to samo. Mały straszliwie ulewał Z tym karmieniem też sporo przeszliśmy - a niby naturalne
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:55   #749
houserka
Rozeznanie

hej,

Weekend minął pod kątem odwiedzin. Wczoraj wpadł do nas znajomy. Tż siedział z nim do 2, ja wytrzymałam do północy. Oblewaliśmy półrocze Poli
A dziś wpadła koleżanka z rówieśniczką Poli -10 dni starsza. Przeaparatka. Jak fajnie podnosiła główkę z maty co jakiś czas, leżąc na placach , jakby chciał zobaczyć czy rodzice jej nie uciekli

Ja wywołałam zdjęcia parę m-cy po ślubie i ciesze się bardzo, bo teraz nie chciało by mi się tego robić. A Poli zdjęcia jeszcze nie mam żadnego, ale kupony na 500 zdjęć już zakupiłam
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:56   #750
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Jej jak fajnie jest jak dziecko spi w swoim pokoju mamy wieczor dla siebie a ja moge powrocic do czytania ksiazek przed snem jak spal u nas to nie moglam poczytac w lozku bo nie moglam wlaczyc lampki, bidzil soe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości