| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-01-15, 09:29 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | Moje wrapki

Witajcie tworzeniem biżuterii zajmuję się od ok roku, zakochałam się w wire wrappingu i cały czas staram się doskonalić warsztat z miłą chęcią posłucham Waszej krytyki, opinii. Będe Wam pokazywać chronologicznie to co powstało i powstaje. To początki IMG_2839.jpg 07.jpg wymianka (2).jpg Edytowane przez Aless1979 Czas edycji: 2013-01-15 o 09:35 | 
|     |   | 
|  2013-01-15, 09:34 | #2 | 
				 | 

Dot.: Moje wrapki

Kolejne rzeczy 10.jpg 08.jpg 07 (1).jpg 01.jpg | 
|     |   | 
|  2013-01-20, 09:34 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-10 Lokalizacja: BBI 
				 | 

Nikt ci nic nie napisał więc będę pierwsza. Zdjęcia są trochę kiepskie i słabo widać ja owijasz. Wiem że ciężo jest zrobić dobre zdjęcie biżuterii ( sama mam z tym problem) .  Rób zdjęcia na jednolitym , najlepiej szarym tle ( taką poradę ja dostałam ) .Kilka rad  : końcówki drutu lepiej wyglądają jak są stopione w kulki , jeżeli nie masz palnika spokojnie możesz to zrobić nad kuchenką . Po ogrzaniu drut jest też bardziej plastyczny i łatwiej się na nim pracuje. Niektóre prace wydają się trochę puste ( sorki za krytykę   ) . Mi najbardziej do gustu przypadł motyl na kolorowych sznurkach bo przypomina mi utęsknioną wiosnę . A tak w ogóle to trening czyni mistrza i im więcej będziesz tworzyć tym lepiej . 
				__________________ http://iwkowewywijaski.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2013-01-20, 10:23 | #5 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Kraina Czarów 
				 | 

Eeee tam - zdjęcia nie są jakieś tragiczne - są po prostu za małe i nie widać szczegółów (co przy wire wrapingu jest dość istotne). Tło też jest ok   Prace bardzo ciekawe, faktycznie przydałby się kuleczki przy zakończeniu drutów.   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2013-01-20, 11:31 | #6 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2013-01-21, 08:28 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-10 Lokalizacja: BBI 
				 | 

Drut po wyżarzeniu nie robi się słaby tylko bardziej miękki , a swoją twardość odzyskuje gdy zaczynasz go wyginać . Kulki odpadają gdy je stapiając zrobisz tak że drut przed kulką się nadtopi i zrobi się cieńszy. Drut odzyskuje swą barwę po kąpieli w  wodzie z kwaskiem cytrynowym. Ja używam też drobnoziarnistego papieru ściernego. Kulki jak są chropowate opiłowuję pilnikiem.

__________________ http://iwkowewywijaski.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biżuteria | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.