MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 16:40   #2851
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a to my w 34 tyg , i moje grube nogi i do tego jeszcze + 23 kg
śliczny, tylko gdzie Ty masz te +23kg??????????
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 16:53   #2852
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ale Ci się udało z ta podusią
nooo udało mi się nie mogę się doczekać tego zestawu

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
świetny
jeszcze jeden mi się podoba, ale licytuję już 11 osób, także będzie ciężko

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Moje drogie, mam zapytanie
Są takie wałeczki i poduszki do łózeczka, żeby dziecko nie zadławiło się jak sobie ulewa.
Poduszka:
http://allegro.pl/klin-poduszka-do-l...897595994.html
Wałeczki:
http://www.sklepy24.pl/sklep/rajrodz...o-lozeczka/851

Moi znajomi bardzo polecają te wałeczki - żeby dziecko spało raz na jednym, raz na drugim boczku i nie miało problemów jak sobie ulewa.
Czy Wy planujecie kupno takiej poduszki albo wałeczków bo ja już sama nie wiem...
ja nie miałam z Julią i teraz też nie kupię

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ah te choroby

36?
o masakra
noo masakra - magiczna 36 nas dopada!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Super zakupy, ależ ten Michałek będzie wystrojony od pierwszych dni
Ty to jednak potrafisz wykukać fajne aukcje i okazje
Ja dziś rano postanowiłam sfotografować brzuchola, w zał. efekty.
Tż mi powiedział "od kiedy to nos jest kropką a nie kreską?"
A ja jakoś tak nie pomyślałam jak się kremem zaczęłam bawić...
super brzusiu

No co do okazji to faktycznie, chyba mam dar

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Tak tak!!!! u mnie właśnie nadszedł dziś długo oczekiwany 9 miesiąc!!!! strach się bać po tym co przeżyła kuzynka na porodówce naprawdę się boję
masakra, ale to zleciało, u mnie w piątek! szok

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nestelle, Strippi [/B]widzę, że niedziela ciężka była u Was ale jest nowy dzień i mam nadzieję. że humory też lepsze
no humor średni, a może i jeszcze gorszy :/
od rana mi niedobrze i 2 razy rozmawiałam z muszlą :/
do tego sama z Julką do 17:00, a ją roznosi
normalnie wyprowadza mnie z równowagi, taka niegrzeczna jest szok

Dobrze, że skurcze mniejsze u Ciebie. Oby przeszły!

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!
na szybko potrzebuję porady!!!
Mam możliwość nabycia wózka Tako Jumper

(zestaw jak na załączniku za 400zł) - brać?!
bierz!! super cena, miałam prawie identyczny z Julią
świetny jest ten wózek.
u nas cała rodzina ma tako

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Strippi co do ospy nie przejmuj się, ostatnio co pilnowałam tego maluszka to on w wieku 3 tygodni przechodził ospę bo najpierw Wiktor jego starszy brat załapał w przedszkolu jego mama nigdy nie przechodziła i się zaraziła wysyp miała tydzień po porodzie akurat zdarzyli ją do domu wypisać a mały po kolejnych 2 tygodniach dostał wysyp. Jedynie jak przeszedł tą ospę tak wcześnie to Wiktor ten starszy nie mógł chodzić do przedszkola by nie przynieść choroby żadnej tak jakby odbywali 3 miesięczną domową kwarantannę

Przepraszam jeśli moje posty są nie składne ale mamy taki hałas że własnych myśli nie słychać.
masakra po prostu, moja Julka jest taka nie dobra, nie wie co ze sobą zrobić
Stary 2013-01-21, 16:55   #2853
czarny flamaster
Zadomowienie

Jestem w szoku. Mąż zadzwonił do mnie i mówi : Kotuś, ubierz się i jak podjadę, to podskoczymy do Pepco, bo chciałaś dla Sławka ubranka zobaczyć.
W takim szoku jestem, że hej A wczoraj jak widział jaka jestem ciężko nieszczęśliwa chciał mnie zabrać do MacDonalda

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:03   #2854
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Corka_rosy za zgrabniusi brzuszek

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A ja zostałam ciocią!!!!!
Cytat:
Młody waży 4390 i ma 59 cm. Jednym słowem spora dzidzia
i zarazem

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A dzisiaj żałowałam, że wyszłam na zewnątrz! Jest taka szklanka na chodnikach, że idąc tip topami nawet miałam stresa. Ale za to poszalałam i kupiłam naszemu urwisowi spodnie bagatela 5 par za kwotę 12zł nadszarpałam budżet domowy, że ho hoho!
Też się tak urządziłam, straszna szklanka, ledwo co wróciłam, a chłop mi mówił żeby nie wyłaziła bo ślisko to go miałam w

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ja też tak zamawiam, ale tym razem moja mama była zbulwersowana, bo "przeciez ona mi to mogła kupić" a tata przywiedź, no niby tak ale sama sobie wszytko wybrałam a pan wtachał na górę dobrych 20-30 kilo, juz widze zadowolną minę ojca jak nosi zgrzewki wody, soki, mąki, puszki......
Ja też zamawiam, super sprawa, nie traci się czasu ! A wnoszenie zgrzewek wody, mąki i innych... bezcenne ! Mój chłop kocha tę usługę

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wiecie co jestem okropna !!!
właścicielka domku przyniosła 3 kawałki tortu bo jej syn miał wczoraj 6 lat - co zjadłam wszystkie 3 !!!
ani dla Agi ani dla Krzysia nic nie zostało
nie umiałam sie powstrzymać taki dobry biszkoptowy torcik z truskawkowa galaretka yhmmm .... nic im nie powiem wiec może mnie nie zabija haha
Stary 2013-01-21, 17:07   #2855
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Mąż zadzwonił do mnie i mówi : Kotuś, ubierz się i jak podjadę, to podskoczymy do Pepco, bo chciałaś dla Sławka ubranka zobaczyć.
W takim szoku jestem, że hej A wczoraj jak widział jaka jestem ciężko nieszczęśliwa chciał mnie zabrać do MacDonalda
rozpieszcza Cię
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:08   #2856
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mówię o tej
ona ma 70 cm z hakiem
Torres właśnie taką dostał. mam zamiar - jak wyrośnie - na wannę przejść, więc nam wystarczy na bank.

Cytat:
... nic im nie powiem wiec może mnie nie zabija haha

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:10   #2857
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
rozpieszcza Cię
Mnie bardziej ciekawi- co takiego przeskrobał, albo co próbuje osiągnąć Ale może wykorzystam i do Rossmanna po farbę sobie podejdę, zobaczę )

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-21, 17:14   #2858
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

Dwumiesieczne, czy dwuletnie? Az tak mala chyba nie jest
troszkę ponad dwumiesięczne, tyle że urodziło się duże, bo prawie 4,4kg i 59cm a teraz ma już niecałe 7kg i szczerze mówiąc jak usłyszałam, że jest za mała to spodziewałam się, że będzie mniejsza no ale bądź co bądź wielkością nie grzeszy ma coś ponad 70cm więc powiedzmy że dziecko rodzi się 59cm i trochę podrośnie to dużo miejsca nie zostaje tylko z drugiej strony nie leży przecież wyprostowane jak drut stwierdzili, że już z niej wyrosło i oddali więc nie protestowałam

Cytat:
ja mówię o tej
ona ma 70 cm z hakiem to taka większa balia ale mnie się podoba Ciężko mi sobie wyobrazić, że siędziecko 2 miesięczne w niej nie mieści - zależy jak kto kąpie, i co potrzebuje - wszystko to kwestia przecież gustu i upodobań.
o właśnie to taka, tylko ja może mam jakiś starszy model bo jest niebieska ale jest na niej znaczek ikea i jakieś tam numerki
Stary 2013-01-21, 17:32   #2859
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Też się tak urządziłam, straszna szklanka, ledwo co wróciłam, a chłop mi mówił żeby nie wyłaziła bo ślisko to go miałam w
Dziewczyny z Krakowa, naprawde nie wychodzcie z domu, bo jest tragicznie slisko.
Ja wracalam z pracy, wysiadlam z auta, nawet 1 kroku nie zrobilam i juz leżałam nie mialam rekawiczek zalozonych i rozcielam sobie dlon o lód, bo podparlam sie dlonią upadajac. Na szczescie pacnelam na tylek nie mocno i nic wiecej sie nie stalo.
I juz na pewno sie nigdzie nie wybieram, chociaz przyszly mi krem i oliwka mama mio, ale nie bede sie az tak poswiecala,zeby je odebrac.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-21 o 17:35
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:39   #2860
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa, naprawde nie wychodzcie z domu, bo jest tragicznie slisko.
Ja wracalam z pracy, wysiadlam z auta, nawet 1 kroku nie zrobilam i juz
no właśnie chłop wrócił z pracy i to mówi.
obiłaś się bardzo?

Stary 2013-01-21, 17:40   #2861
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam wczoraj na ktg w szpitalu i położna mnie trochę nastraszyła, co prawda dużych skurczy jak na poprzednim ktg nie było ale jak to powiedziała "ciągłę drgania", które moment mogą się przerodzić w skurcze, kazała leżeć i nic nie robić, nie gotować, sprzątać.
A i nie siedzieć, tylko leżeć!
Aż się rozpłakałam tam, tak mnie nastraszyła i zaczeła coś mówić o zostaniu w szpitalu a tu jeszcze przecież 10tygodni
No ale jak lekarz na szybko zerknął na to ktg po wszystkim to powiedział, że skurcze ustały w porównaniu do środy, kazał dalej brać magnez, pić melisę i tylę
No i teraz nie wiem czy położna przesadzała, ze lekarz nic więcej nie powiedział czy jak, no idzie zgłupieć. Do tego cały czas czuję twardy brzuch i pobolewa mnie podbrzusze
hmm... no myślę że musisz zaufać temu co powiedział lekarz... A ta polożna chyba lubi się wymądrzać i wchodzić w kompetencje lakarza...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mokka_83, Nestelle dziewczyny wdech wydech dziś nowy dzień i już bez nerwów
np próbowałam się juz wczoraj po powrocie od nich wyluzowac ale cały czas jeszcze czuję podniesione cisnienie jak o tym wszystkim myślę Teść za 2 tyg ma urodziny i juz się zastanawiam czy się nie wykręcić złym samopoczuciem Bo jak znowu mają mnie potem nerwy trzymać, to ja dziekuję

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka ale jaja Ja tez się troche obawiam bo mieliśmy dostać od teściów pieniadze w styczniu, później w lutym a później coś teściowa mówiła że przeciez odrazu nie potrzebny, chociaz dziecko może spać w wózku, więc stwierdziłam 'oo tak moje będzie spało w wózku'
Tylko ja wiem ze nie robi tego złośliwie, tylko musi na to zarobić i naprawdę zacharowuje się z chorymi nogami w Niemczech
no ale mam nadzieje że najdalej na początku marca dostaniemy i też narzekałam że 'już mi ciężko chodzić a co dopiero w marcu'
tylko ze u mnie na początku marca to już moze być maluszek...

Co do odwiedzin, to u mnie w dzien wyjścia napewno będą rodzice i siostra, ale mi to nie przeszkadza, wręcz będę się chciała pochwalić maleństwem chociaz na pół godziny
u siostry bylo tak samo, tylko ja jej dziecko nawet niosłam do auta i z auta do domu więc u nas to normalne że ktoś jest obok
no jaja Lunka, jaja Choć w sumie to powiem szczerze, że przestałam mieć jkaieś parcie, że muszę mieć ten wózek już... bo tylko mieszkanie by teraz zagracał... Ale ja się obawiam tego, że oni będą czekać do marca a potem okaże się, że nie akceptują naszego wyboru Ale ja nie ustąpię - niech sobie stara lampucera nie myśli, że będzie po jej mysli Już wolę bez wózka zostać i kupować używkę po przyjściu ze szpitala Ale po takiej akcji to chyba na dobre nasze relacje by sie posypały
A co do samego faktu kupna wózka w marcu - to ja wiem, że ona nie robi tego specjalnie. Ona jest przekonana o słuszności swojego postępowania... Nigdy jej chyba nie przyszło do glowy, że w czymś może nie mieć racji. To jest typ bardzo władczej osoby, która męża ma pod pantoflem a z tego co widzę, to żaden z 3 synów nie potrafi się jej postawić. Woleli się rozpierzchnąć daleko lub rozluźnić kontakty (dwóch wyjechało do Anglii) a trzeci (mój Tż) mieszka blisko, ale w ogóle w debaty z nia nie wchodzi. Zreszta pisałam o tym wczoraj... że przez całą rozmowę na temat wózka on sie nie odezwał A mój Tż naprawdę nie należy do osób, które kulą ogon pod sobą - do wszystkich osób potrafi się postawić jeśli coś mu nie pasuje (do moich rodziców tez), a fo niej nie Ta baba jakiś straszny respekt budzi w ludziach... Zresztą ja na początku też tylko jej ładnie przytakiwałam, bo jestem nauczona szacunku dla obcych i starszych... Ale od jakichś 2 lat po prostu bronię swojego zdania
Aaa... nie piszę już więcej, bo widzę że nic mi od wczoraj emocje nie opadły Tym bardziej nie chcę po ten wózek z nimi jechac... niech Tż to załatwia bo przy kolejnym starciu z nia urodzę w sklepie
Stary 2013-01-21, 17:45   #2862
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no właśnie chłop wrócił z pracy i to mówi.
obiłaś się bardzo?
Na razie nic nie czuję obitego, mialam dlugi ocieplany plaszcz na tyłku to zamortyzowal.
Tylko ta dlon jest rozcieta w kilku miejscach, leci krew i piecze bardzo, ale zdezynfekowalam woda utleniona i zalepilam, bo nic bym nią nie zrobila,powinno minac

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:46   #2863
nestelle
Zakorzenienie

ja wróciłam od babć w tym też teściowej bo to jednak babcia moich dzieci .... nie widziałam jej ponad miesiąc - bo ma paranoje i wszędzie widzi chorych i zarazki więc nie wychodzi.....
a więc przychodzę z kubą + kwiaty (ninka w przedszkolu),wszystkiego najlepszego ,dobry,dobry itp. odwiesiłam kurtkę ,wchodzę do salonu i pierwsze co od niej słyszę : " i co jak tam ? do dupy nie ? " i ona tak zawsze ...umie kobieta wprowadzić w dobry nastrój ....
Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Trochę późno ale wkońcu zamierzam się do Was przyłączyć Termin urodzenia mojej córeczki to 19 marzec, chociaż jak to lekarz mi powiedział, to jeśli dziecko urodzi się w terminie to zwykły przypadek.
cześć i gratuluje córeczki !

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
I pokazuję Wam brzuchola - bardzo mnie śmieszy od kiedy jest większy niż biust
zgrabniutka jesteś !
Cytat:
Mi właśnie się to podoba, bo w wielu kwestiach daje mi to dystans do wielu spraw jesli chodzi o macierzyństwo i o dziecko Nie mówię tutaj o zarazkach czy coś, bo mama szczepiła nas i chodziła z nami do lekarza jak trzeba, ale nie zawracała sobie głowy przy żadnym z nas czy np. wanienka jest odpowiednio dopasowana, łóżeczko najbardziej optymalne z X funkcjami, a mata edukacyjna jest na wystarczająco dobrym poziomie.

Osobiście uważam, że wiele firm zbija ogromny majątek na kobietach, które spodziewają się dzieci. Masa zbędnych rzeczy, dodatków i akcesoriów bez, których idzie się obyć. Wiadomo, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, ale dystans też trzeba do pewnych rzeczy mieć i pod tym względem zgadzam się ze swoją mamą
mam podobne zdanie ... korzystam z ułatwień - to daje nowoczesność ...ale też nie warjuję ... te wszytkie dodatki często są dla nas - maluszkowi i tak wszytko jedno.... mogłoby spać tylko z mamą i dostawać cyca - to jego szczęście.
Cytat:
Dziękuję
Młody waży 4390 i ma 59 cm. Jednym słowem spora dzidzia
wooow!
Cytat:
właścicielka domku przyniosła 3 kawałki tortu bo jej syn miał wczoraj 6 lat - co zjadłam wszystkie 3 !!!
nie umiałam sie powstrzymać taki dobry biszkoptowy torcik z truskawkowa galaretka yhmmm .... nic im nie powiem wiec może mnie nie zabija haha
he,he też bym tak zrobiła ....

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no humor średni, a może i jeszcze gorszy :/
od rana mi niedobrze i 2 razy rozmawiałam z muszlą :/
do tego sama z Julką do 17:00, a ją roznosi
normalnie wyprowadza mnie z równowagi, taka niegrzeczna jest szok

masakra po prostu, moja Julka jest taka nie dobra, nie wie co ze sobą zrobić

Cytat:
Ja wracalam z pracy, wysiadlam z auta, nawet 1 kroku nie zrobilam i juz leżałam nie mialam rekawiczek zalozonych i rozcielam sobie dlon o lód, bo podparlam sie dlonią upadajac.
I juz na pewno sie nigdzie nie wybieram, chociaz przyszly mi krem i oliwka mama mio, ale nie bede sie az tak poswiecala,zeby je odebrac.
ojej dobrze ,że nic poważnego się nie stało ....
Stary 2013-01-21, 17:48   #2864
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
qrde chcialam mamie Psikusa zrobic - i napisac jej sms ''wszytskiego naj z okazji dnia babci'' ale chyba by mnie zabila haha
Ja dziś Mamie wysłałam takiego smsa - odpisała, że nie jest babcią, tylko żoną dziadka Ale żeby nie było, ona szaleje za szczęścia w oczekiwaniu na wnusia

Cytat:
Osobiście uważam, że wiele firm zbija ogromny majątek na kobietach, które spodziewają się dzieci. Masa zbędnych rzeczy, dodatków i akcesoriów bez, których idzie się obyć.
Zgadzam się w 100%, już nawet kiedyś o tym pisałam.
Cytat:
Ale ja wychodzę z założenia, że owszem, "zwykłe" rzeczy są OK, da się je używać, ale skoro mogę sobie ja sama coś ułatwić, a i dziecku może być wygodniej, lepiej, to czemu nie dopłacić za taką wygodę lub oszczędność czasu, nerwów itp.... Oczywiście w granicach rozsądku.
To też racja, jest wiele rzeczy, które bardzo ułatwiają życie i nie ma sensu z nich rezygnować.

Cytat:
A ja zostałam ciocią!!!!!
Gratulacje! Spore dziecko!

Dziękuję Wam za miłe słowa odnośnie brzuszka

Mam wyniki glukozy:
na czczo: 81 mg/dl
po 1 h: 77 mg/dl
po 2 h: 120 mg/dl

Czyli dobrze, prawda? ()

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:54   #2865
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Ah, przytaszczyliśmy wczoraj wózek Jakie to cholerstwo cięęęęęężkie!
Teraz tak stoi w drugim pokoju, a ja z ukradka na niego zerkam i zaczynam uświadamiać sobie swoją sytuację

AH, no i chcielismy też łóżeczko zabrać (takie jak w załączniku), ale ciocia się uparła, że musi wyczyścić materac, poprać pościele... chciałabym to sama zrobić, ale ona była nie ugięta...

W ramach podziękowania (bo forsa nie wchodziła w rachubę) chcemy ich córce coś kupić... i ku mojemu przerażeniu mała jest na etapie MONSTER HIGH Wczoraj pół nocy spędziłam na poznawaniu potwornych bohaterek serii Chyba lubię Cloe de Nile
za wózek i łóżeczko śliczne

ooo MH to hit u dzieciaków

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wracam po tygodniowej nieobecności....
och powiem Wam, że mam nadzieję, że wykorzystałam chyba w tym roku już limit na przykre wiadomości w niedziele babcia dostała się do szpitala w sobotę źle się czuła wymioty, gorączka w niedziele dostała się do szpitala straciła przytomność, której już nie odzyskała we wtorek zmarła..... (lekarze stwierdzili, że to przerzuty do mózgu)
w czwartek odebrałam wyniki wymazu i mam pier.... paciorkowca w piątek o 10 30 miałam wizytę z małym wszystko ok o 14 był pogrzeb ochh jakoś ten tydz. dał mi nieźle w kość......
bidulko, trzymaj się
na pociarkowca dostaniesz antybiotyk

Cytat:
Biedne dziewczyny Mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie lepszy
niestety gorzej

Cytat:

23 kg to chyba włosy ważą
śliczny brzusio

Cytat:

śliczny!
Stary 2013-01-21, 17:57   #2866
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Ja wracalam z pracy, wysiadlam z auta, nawet 1 kroku nie zrobilam i juz leżałam nie mialam rekawiczek zalozonych i rozcielam sobie dlon o lód, bo podparlam sie dlonią upadajac. Na szczescie pacnelam na tylek nie mocno i nic wiecej sie nie stalo.
dobrze że nie było większych strat, tylko ręka
nawet nie mam zamiaru, mnie też ostrzegali, siedze sobie z nogami do góry, laptop na kolanach i sobie was czytam
młoda tez dziś była mega niegrzeczna, nie mówiłam jej że dziś najgorszy dzień w roku, jak jej nałozyłam obiad to poszła spac
mały w brzuchu mi strasznie szaleje, chyba przez to ze się najadłam słodkiego, rada mojego męza jak zaczełam stękać ze dostaje jednoczesnie po wnetrznosciach i boku; zrób kilka przysiadów......
ale tak poza tym ze troche bolą to słodkie te kuleczki które mi po brzuchu jeżdżą
Stary 2013-01-21, 18:12   #2867
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
och powiem Wam, że mam nadzieję, że wykorzystałam chyba w tym roku już limit na przykre wiadomości w niedziele babcia dostała się do szpitala w sobotę źle się czuła wymioty, gorączka w niedziele dostała się do szpitala straciła przytomność, której już nie odzyskała we wtorek zmarła..... (lekarze stwierdzili, że to przerzuty do mózgu)
w czwartek odebrałam wyniki wymazu i mam pier.... paciorkowca w piątek o 10 30 miałam wizytę z małym wszystko ok o 14 był pogrzeb ochh jakoś ten tydz. dał mi nieźle w kość......
Leonikowa, bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
kondolencje. Najwazniejsze, ze maly zdrowy. Kurcze, ale robili Ci wymaz tak rutynowo, czy byly jakies objawy? Zastanawiam sie czy tez nie sprawdzic, o takim czyms na pewno lepiej wiedziec, mozna pewnie cos zrobic, najgorzej zostawic bez ingerencji chyba. Ja w sumie nic zlego u siebie nie zaobserwowalam, ale niektore rzeczy przebiegaja niestety bezobjawowo...
lekarze chyba juz standardowo teraz wysyłaja na posiew paciorkowca - tak jak napisała OC. Bez tego sa problemy w szpiatu przy porodzie, bo oczekują tego wyniku.
Cytat:
Dziewczyny, moja siostra będzie miała dziś (albo jutro jeśli dziś nie zdążą bo jej późno antybiotyk podali) CC więc proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko przebiegło jak trzeba

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
trzymam
Cytat:
nie mam pojęcia gdzie Ty masz te kg... bo wyglądasz super

Dziewczyny ja na 19.40 na usg 3D, więc teraz cos zjemy, potem się szykuję i zajrzę do Was jak wrócimy Trzymajcie kciuki, pliiiz....
Stary 2013-01-21, 18:19   #2868
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

też bym pewnie zjadła 3 hahahahhaha
nic nie mów haha

Cytat:
ooo dla męża

mój właśnie pojechał mi do MC donalda, a mamy zamieć śnieżną
kupi mi pikantnego kurczakburgera

i pojechał do pepco też kupić mi kubki bo były fajne za 4,99zł
a w sobotę mamy urodziny Julci, co prawda tylko dziadkowie i chrzestni, bo Julka chora, ale i tak 9 osób będzie

Masakra moją Julkę tak roznosi, że szok. Skacze z łóżka na podłogę, już ma całe nogi w siniakach. Czasami ryczy bo się walnie, ale to ją nie zniechęca. Do tego wydaje dzikie okrzyki, że aż Michał podskakuje w brzuchu.
Wcześniej miała zabawę wchodzenia i wychodzenia z pod łóżeczka Michałka.
I jak tu nie oszaleć

a tu fajny artykuł o karmieniu i laktacji
http://dziecisawazne.pl/nawal-pokarm...atki-laktacji/

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-01-21 o 18:20
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 18:21   #2869
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Mi właśnie się to podoba, bo w wielu kwestiach daje mi to dystans do wielu spraw jesli chodzi o macierzyństwo i o dziecko Nie mówię tutaj o zarazkach czy coś, bo mama szczepiła nas i chodziła z nami do lekarza jak trzeba, ale nie zawracała sobie głowy przy żadnym z nas czy np. wanienka jest odpowiednio dopasowana, łóżeczko najbardziej optymalne z X funkcjami, a mata edukacyjna jest na wystarczająco dobrym poziomie.

Osobiście uważam, że wiele firm zbija ogromny majątek na kobietach, które spodziewają się dzieci. Masa zbędnych rzeczy, dodatków i akcesoriów bez, których idzie się obyć. Wiadomo, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, ale dystans też trzeba do pewnych rzeczy mieć i pod tym względem zgadzam się ze swoją mamą
i ja tez się z Twoją mamą zgadzam

Cytat:
właśnie ledwo szlam z pracy, w centrum jako tako da sie iść- przynajmniej ścieżkami rowerowymi, natomiast im bliżej domu tym większa szklanka, nie tylko na chodnikach i ulicy, jest totalne lodowisko na całej przestrzeni- TŻ po mnie na pętlę wylazł, bo do domu bym nie doszła.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
za wózek i łóżeczko śliczne

ooo MH to hit u dzieciaków

bidulko, trzymaj się
na pociarkowca dostaniesz antybiotyk

niestety gorzej

23 kg to chyba włosy ważą
śliczny brzusio

śliczny!
no, są...a to takie paskudy. Duży wybór lalek i innych rzeczy z Monster jest w Smyku
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 18:28   #2870
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczescie pacnelam na tylek nie mocno i nic wiecej sie nie stalo.
No to uff, że wszystko ok

Cytat:
Dziewczyny ja na 19.40 na usg 3D, więc teraz cos zjemy, potem się szykuję i zajrzę do Was jak wrócimy Trzymajcie kciuki, pliiiz....
Stary 2013-01-21, 18:41   #2871
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
... niech Tż to załatwia bo przy kolejnym starciu z nia urodzę w sklepie
najlepsze rozwiązanie....

Cytat:
powinno minac
oby!

Cytat:

Czyli dobrze, prawda? ()

Cytat:
Trzymajcie kciuki, pliiiz....
się robi!!!!

A ja się cieszyłam że po owocach jest OK. No to mi pierwszy raz wywaliło po melonie
wykańczają mnie te pomiary. stres za każdym kłuciem

Stary 2013-01-21, 18:48   #2872
maria28
Kniaginia

Witam
Padnięta jestem (a to dopiero poniedziałek), ale staram się nadrobić.

Mokka, współczuję przebojów z teściową.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja dziś rano postanowiłam sfotografować brzuchola, w zał. efekty.
Ale idealna kulka!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
patrzcie jakie tż ostatnio kupił w stokrotce fajne kapciuchy dla synka to jego pierwszy samodzielny zakup dla dziecka jest na nich napis I love mom
To mnie autentycznie rozczuliło.

Cytat:
Oby rzeczywiście limit się wyczerpał
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 18:51   #2873
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Ty wyglądasz!!!!!!!!
No - to w ciąży z taką wagą na plusie nie powinno się tak wyglądać - no weź!!!!! Idę się pochlastać w swojej babcinej kiecce z naprawdę grubymi udami!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 18:53   #2874
czarny flamaster
Zadomowienie

Niestety...w Pepco nie znaleźliśmy niczego ciekawego dla małego, ale za to kupiliśmy prezent dla dziadków męża- ładne pudełko z miejscem na zdjęcie na wieczku. Wywołamy zdjęcia z naszego ślubu i im podarujemy.
Spotkaliśmy też znajomą TŻta. Jakbyście widziały jak walczył o naszego syna! Znajoma pytała co mi w brzuszku siedzi i powiedziała, że to nigdy w 100% nie jest pewne, a mój mąż, że absolutnie- to chłopak i tyle! Walczył jak lew o niego, hehehe

Kupiłam sobie jednak farbę do włosów i hennę do brwi. Będę pięęęęękna.....jak schudnę te 20 kilo

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-21, 18:58   #2875
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Niestety...w Pepco nie znaleźliśmy niczego ciekawego dla małego, ale za to kupiliśmy prezent dla dziadków męża- ładne pudełko z miejscem na zdjęcie na wieczku. Wywołamy zdjęcia z naszego ślubu i im podarujemy.
Spotkaliśmy też znajomą TŻta. Jakbyście widziały jak walczył o naszego syna! Znajoma pytała co mi w brzuszku siedzi i powiedziała, że to nigdy w 100% nie jest pewne, a mój mąż, że absolutnie- to chłopak i tyle! Walczył jak lew o niego, hehehe

Kupiłam sobie jednak farbę do włosów i hennę do brwi. Będę pięęęęękna.....jak schudnę te 20 kilo
No co Ty, juz jesteś.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:02   #2876
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ależ Ty wyglądasz!!!!!!!!
No - to w ciąży z taką wagą na plusie nie powinno się tak wyglądać - no weź!!!!! Idę się pochlastać w swojej babcinej kiecce z naprawdę grubymi udami!!
dobra jesteś z tymi tekstami
Stary 2013-01-21, 19:02   #2877
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi biust nie urósł więc się zastanawiam czy w ogóle będę kupować. Mam dwa takie bawelniane ale z kształtem, w których do tej pory chodziłam i myślę, że da się po prostu pierś wysunąć z nich... Sama nie wiem
Ja czasem, jak już maluch był większy robiłam tak w normalnym staniku i dopiero po pewnym czasie zauważyłam, że porozciągałam mocno w obwodzie. Także wszystkie nadawały się do kosza. A jeden został i teraz może być - jak obwód mocno poszerzył się.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:06   #2878
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mam takie pytanie, ponieważ teraz więcej czasu spędzam w łóżku i leżę na plecach ale pod głową kilka poduszek więc prawie siedzę.
Czy taka pozycja jest bezpieczna? Bo niby na plecach nie można ale tak w ciągu dnia np oglądając tv inaczej było by mi nie wygodnie? Więc już nie wiem? Jak myślicie?
zależy jak długo tak leżysz/siedzisz. mi gin kazał jak najwięcej na bokach leżeć, więc tak oglądałam tv, tak korzystałam z kompa, choć było to mało wygodne, więc ograniczałam kompa. ale ja miałam wtedy całkowity nakaz leżenia, więc nie było innej opcji, musiałam się dostosować i moja wygoda była mało istotna wtedy.

Cytat:
w kwestii dopasowania wanienki czy innych "równie istotnych" rzeczy jak najbardziej się zgadzam, ale niestety coraz częściej spotykam się też z opiniami, że kiedyś to się w polu robiło do samego porodu a dzieci rodziły się zdrowe i to już jest wg mnie chore podejście, bo jednak sporo się zmieniło, a gdybym ja miała takie podejście to przy zagrożonej ciąży mojego dziecka już by nie było.

Cytat:
widzę, że nie tylko ja jak Maluch zaczyna być rozszalały postanawiam łazić i go uśpić. A udaje Ci się to? Bo mnie od pewnego czasu już nie... szaleje cały czas, nawet jak chodzę!
różnie, w sumie ciężko mi stwierdzić bo jak sama bardziej się ruszam to nie czuję wszystkich ruchów Młodego, tylko te silniejsze.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja też zamawiam, super sprawa, nie traci się czasu ! A wnoszenie zgrzewek wody, mąki i innych... bezcenne ! Mój chłop kocha tę usługę
dobrze, że mój chłop nie zna tej usługi, albo nie wpadł na to, że można z niej skorzystać i potulnie nosi zakupy.

Cytat:
lekarze chyba juz standardowo teraz wysyłaja na posiew paciorkowca - tak jak napisała OC. Bez tego sa problemy w szpiatu przy porodzie, bo oczekują tego wyniku.
ja nie miałam tego posiewu, gin też nic nie mówił póki co.. chyba sama dopytam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:10   #2879
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Ja dziś Mamie wysłałam takiego smsa - odpisała, że nie jest babcią, tylko żoną dziadka Ale żeby nie było, ona szaleje za szczęścia w oczekiwaniu na wnusia
moja tez się cieszy - ale pewnie by mi odpisała - jeszcze nie urodziłaś, wiec babcia nie jestem - no ale za rok nie omieszkam

strippi
daj Julce za zadanie stworzenie (namalowanie) bajki - '' w oczekiwaniu na Michałka'' - zejdzie jej trochę uwierz

eh no ja wam powiem ze zdrzemlam się godzinkę z hakiem
te Torty były takie pyszne - no i Młody buszuje mi dziś strasznie, to nic ze boli wybaczę mu to.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:17   #2880
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Normalnie grubszych nie widziałam nigdy na oczy!! jak Ty chodzisz kobieto???

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Teraz jłade sie i odpoczywam, bom wykończona fizycznie i umysłowo;p

Co do paciorkowca, to trzeba podac antybiotyk- wtedy dziecko przy porodzie bezpieczne, i lepiej tez wymaz soie zrobic, bo jak sie choruje i sie nie wie, to dziecko może zachorowac na sepse czy inne dziadostwo.
Co za dzień!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Ty się lepiej nie interesuj
dziewczyny ja Was proszę nie rodźcie jeszcze bo ja się boję

hehe nie jestem taka świrnięta, żeby skakać na skakance

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a prac, wszytko piore, kocyki tez, wypierzcie dziewczyny, szkoda wam na kilka prań? przepłukajcie najwyzej w rekach, nie wiadomo ile to lezalo, kto to macał, i te barwniki, jakies resztki z fabryki. staniki do karmienia prałam z dzieciecymi w specjalnym proszku, jakis czas nawet bez płynu, a ze ja jestem uczulona na rózne proszki to mam ustawione na stale w pralce podwójne płukanie. a potem prasowanie, na lewej stronie minium miesiac (ubranka, nie staniki-sorki za gramatykę), ja prasowałam dłuzej bo jak nie znosze prasowac tak chcialam dla małej i już.
jak ktos uważa ze przesadzam to jego sprawa ale wydaje mi sie ze dla takiego babelka mozna sie troszke postarac, zwłaszcza na początku

klementyna1 wspołczuje sąsiadów, banda ch.....
Też wyprałam wszystko w tym kocyki, pieluszki i staniki

Cytat:
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości