|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Butter przykro mi z powodu tej kasy
a nie możesz jeszcze pogadać z osobami, którym dawałaś zaliczki? Może ktoś się zreflektuje..Stokrotko jak sie tak źle czujesz to ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza rodzinnego. Wiem po sobie, ja poszłam od razu jak się gorzej czułam i udało się wyleczyć to przeziębienie herbatki i syropami ziołowymi. Poza tym zawsze możesz się dopytać co jeszcze z leków możesz brać.. Zdrówka Ci życzę Bika najważniejsze, że znośnie było ![]() Malenstfo trzymam kciuki za wyniki! Obyś mogła w końcu wrócić do domku Mrowinko zdrówka ![]() Cytat:
![]() ja uwiebiam cebulę i czosnek ale nie same tylko w potrawie ![]() Jestem po wizycie Wszystko ok, serduszko pięknie biło Ah i widziałam kręgosłup.. każdy kręg I żeberka![]() Cudowne jest to podglądywanie Maluszka Płci nie był w stanie stwierdzić, bo pepowina przeszkadzała.Wg. wagi u lekarza to nic nie przytylam w sumie. Ale najważniejsze, że dzidziol ma dużo miejsca. Następna wizyta 18 luty - połówkowe ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- A i dostałam paczkę z pampersa z malutkim pamperskiem
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Halo kochane!
witam po weekendzie. Nie odzwywałam się bo byłam na imprezie urodzinowej i u rodziców na weekend więc zleciało. Fasolek strasznie mi urósł i znów mam większą piłeczkę;D ruszyły mi też mdłosci i mięso-wstręt;-P A jak u was? Żabciu - gratki na zęba!
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bika nie jadam nabiału i jajek a tak to od dawna już jadam normalnie: grzyby, wzdymające, cytrusy itp. Karmię więcej niż 2 razy bo o 7, 9.30 i 20 + w nocy. Pokarmu starcza. Tuż przed 20 piersi mam jak 2 silikony i twarde jak skały hehe ale już mnie nie zalewa i nie muszę też odciągać. Jakoś się to moje karmienie dostosowało. Bao myślisz, że to zboczenie zawodowe ja kocham planować ![]() Butter Kotku zgadzam się ![]() Gucia mi się Jerzy nie podoba - tak nazywa się mój teść ![]() stokrotko Zabcia który to ząbek? jedynka kolejna? My już mamy 5 i widzę, ze czają się kolejne :rolleyes blonde ja też lubię kaszkę mannę. Tomalinko super Co jest na płytce?Mała Ja dziś do 18 miałam radę ped. Potem pojechaliśmy z Mają i mężem do mojej babci z dziadkiem i do moich rodziców (teściów załatwimy jutro). Jestem dziś padnięta. Tyle rzeczy miałam na głowie. Ale... jeszcze 4 dni i ferie |
|
|
|
#3064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Dzięki za informacje
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Gwiazda w swoim nowym tronie
![]() Super to krzesełko
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Bikuś - świetny pomysł z taką kroniką!!! Cud, miód i orzeszki;-) Czy mogę podkraść ci ten pomysł? A mała na pewno będzie miała mega pamiątkę;-) Ja nie widzę twoich załączników;/
Stokrotko- tego się właśnie obawiałam, że chwycisz od męża...Ale mam nadzieję, że szybko to naturalnie wykurujesz;-* Mrowinko - dobrze, to się wykurujesz i odpoczniesz;-) należy ci się. Co do stażu i egzaminu...tyle lat już uczę i nie mogę zrobić tego stażu wrr. Do szału mnie to doprowadza. Tomalinko - super z tym badaniem! Gratuluję. I że już taki duży dzidziuś...ja sobie jeszcze tego nie umiem wyobrazić. A powiedz mi, czy ty na usg słyszysz bicie serduszka czy tylko widzisz je? Madziula- ;-* już niebawem wypoczniesz;-)
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Mała pozwalam na podkradnięcie pomysłu
albumy ze ślubu też mam tak zrobione mam w nie nawet wklejoną koronkę jaką miałam w sukni, wizytówki, kartki od gości, zawieszki, przypinki itp ![]() A zdjęcia już powinny być widoczne.... ja je przynajmniej widzę
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ![]() Cytat:
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
przelecialam Was ale zmykam sie polozyc bo jestem poprostu wsciekla milego wieczoru
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Martynko- co się dzieje?;/
Bikula- widzę, cudo!
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
kłotnia z mezem
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko
Bika super to krzesełko. Ja też mam taką kronikę. Od chwili jak się dowiedziałam o ciąży, a właściwie od przygotować do teraz. + pudełeczko na różne wspomnienia. Mała
|
|
|
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chcemy zdjecie z usg ![]() dziekuje Cytat:
![]() Ktore Majce wyszly juz? Co dawalaliscie dziadkom od Mai? Cytat:
![]() ale fotki nie widze ![]() bika & mala - fajny pomysl z albumem Ja tez wszystko zbieram w jednym miejscu. Kupilam sobie dwa pudla w jednym mam wszystko ze slubu ( kartki od gosci , winetki , zawieszki , grosiki , waleon , podwiazke itp ) a w drugim mam wszystko co zwiazane z Domino ( testy , zdjecia z usg , kartki z baby shower , kartki z gratulacjami , pepuszek , bransoletke ze szpzitala itp ) + pamietnik z ciazy i teraz ksiazka Domino gdzie zapisuje wszystkie postepy , wizyty , wklejam zdjecia...Tak wogole to snilo mi sie dzisiaj ze ktoras z zaciazonych pisala ze bedzie miala chlopczyka .. tylko ze nie pamietam ktrora ![]()
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2013-01-21 o 20:53 |
||||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mam chwilke ![]() ostatnio mam tak dziwnie "szybki" okres ze na nic nie mam czasu....w weekendy dorabiamy z mama u niej w pracy wiec cala sobote i niedziele spedzamy w pracy wiec nawet nie ogarniam..... za to ciesze sie ze sklepy sa w weekend czynne normalnie bo dzieki temu zakupilismy juz plytki do lazienki a teraz siedze i szukam jakiegos pomyslu na sciane do salonu......jest.....hmmm mm pusta ogolnie w calym salonie nie mamy nic na scianach i tak lyso jest tak samo jak na szafce z tv.....i taki niedokonczony ten pokoj jest i mnie wqrza a pomyslu zadnego nie mam
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia w moim podpisie mam ząbki pokazane
My też daliśmy laurki + z tyłu przykleiłam jeszcze płytkę z różnymi wspomnieniami Mai. Moja mama aż się popłakała.
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
kotek - wrzuc zdjecie cos wymyslimy
![]() magda - pokaz laurke Babciom to takie preznety najbardziej sie podobaja. My jeszcze nie dalismy naszym nie chce z Domino wychodzic zadzwonimy do nich wieczorem zeby wpadli ![]() Niezle zabale Nie gryzie Cie przy karmieniu?
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
A w sumie nic specjalnego. Co dziecko słyszy w brzuszku tzn. jak odbiera dźwięki z zewnątrz. Jak widzi po urodzeniu, jak pielęgnować, przewijać, kapać itd.
Nawet mąż zaczął kukać jak było o kąpieli. (na razie zarzeka się, że będzie Maluszka on kąpał i potem czytał bajki od samego początku)![]() Cytat:
![]() No własnie z tego wszystkiego nie zapytałam ile ma dzidziol ale główka miała średnicę ok.3,5cm a kość biodrowa 2cm. Jeżeli chodzi o serducho to ja na razie tylko widziałam jak bije. Wg. mamazone to w 16tc dzidziol ma 10cm ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Żabciu mam tylko dwa zdjęcia - kość biodrowa i średnica glówki. Także nie mam co nowego wrzucić Ale na połówkowym badaniu myślę, że coś dostaniemy
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia my dziś pojechaliśmy
Nie wytrzymałam. Co prawda -10 jest, ale samochodem jechaliśmy. A dlaczego nie chcesz z małym wychodzić? Nie zrobiłam zdjęć a już moim rodzicom i babci z dziadkiem dałam. Te dla teściów są w samochodzie, bo mieliśmy je dziś dać, ale się nie wyrobiliśmy i trzeba było wracać na kąpanie. Na szczęście nie gryzie. Jak miała 1 żabka to mnie 4 razy ciapnęła, a teraz wcale. Tomalinko fajnie, ze mąż ma takie podejście. |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu znalazlam tylko stare zdjecia zaraz po remoncie
to zdjecie co jest tv ma teraz inne ustawienie - regal z ksiazkami jest po drugiej stronie a barek tu gdzie regal i nad tv nie ma nic i jakos tak.....no czegos mi brakuje ![]() a na tym drugim zdjeciu nie ma kwietnika, ta szafka jest przesunieta bardziej w strone gdzie stal kwietnik...aa ni i za sofa nie ma juz tych stolikow tylko jest taka sala szafka jak ta pod sciana i do niej chowamy lapki....i ta sciana.... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku jakiś problem ze zdjęciami jest, które wkleiłaś.
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Coś chyba wizaż szwankuje, bo z moimi fotkami też był problem
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no wlasnie widze
a jak sie kliknie na nie to powinno byc widac bo tak otworzylam fotki Biki ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- ogolnie zastanawiamy sie czy dac jeden obraz wiekszy (znalazlam na all taki 70x100) czy np w ksztalt prostokata/kwadratu kilka ramek tego samego typu ![]() myslalam o takim zdjeciu zeby z niego zrobic obraz
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2013-01-21 o 21:52 |
|
|
|
#3084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi sie podoba taki obraz w czesciach
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde
widze ze wizaz sie chyba przestraszyl bo widze moje fotki
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaby doczytałam o mężu i rozumiem! padaly tu różne wypowiedzi, ale ja z kolei jestem uczulona na picie i picie i picie... wszystko dla ludzi, ale z umiarem... ![]() Bika fajne ten tron to krzesło do karmienia?
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Planuję po skończonym należnym mi wlonym wrócić na 2 tygodnie do pracy, żeby mi staż nie przepadł i żeby zaczął mi się naliczać brakujący okres stażu (ten przerwany z powodu ciąży) a potem iść na miesięczne L4.... znajoma z kuratorium mi tak poleciła
Tak, to krzesełko do karmienia, ale ma też funkcję leżaczka, więc Emilka sporadycznie będzie już niego korzystała
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Bika- mądrze, patrz na siebie i swoje korzyści;-) A ja skaczę ze szczęścia, że się załapię na rok macierzyńskiego;D!!!! Wiem, wiem, egoistycznie to brzmi;-)
Tomalinko- cudo ;-) boże, jak ja chciałabym już to poczucie bezpieczeństwa. Ale te moje objawy ciążowe i rosnący nieustannie brzuszek trzymają we mnie optymizm, że z dzidzią wszystko w porządku;-) A zdjęcie zrobię w czwartek zaś. Poproszę tż by zawsze przed wizytą mi robił jak się brzuszek zmieniał. O 17:40 mam wizytę, więc jak wrócę do domu to wrzucę te zdjęcia + usg;D A teraz dobranoc moje piękne;-)
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No wlasnie mi pokazuje ze dodajecie posty a nic nie ma ![]() Cytat:
mala - wszystko napewno jest wporzadku! Domino dal dziadkom laurki byli zachwyceni Maly taki zafascynowany ze nie chcial z rak wypuscic Szkoda tylko ze nie moze osobiscie dac laurek dziadkom w Polsce
|
|
|
#3090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Taaa, chyba na rozpoczęcie kolejnych kg
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bidulka ![]() Piękna Gwiazda w boskim tronie! Ale... macie jeszcze gdzie stopę postawić? Pytam nie dlatego, że jestem złośliwa, tylko u nas pewnie też tak będzie wyglądało jak będzie dziecko Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Heloł! ![]() Jestem niewyspana i dokucza mi lekki ból głowy, aaaaaleeeee... za oknem jest taaaaaak pięknie! (mimo braku parasola moje włosy nie wyglądają jak turbo debile Także już zapowiedziałam mężowi, że po obiedzie idziemy na cmentarz na piechotkę Oby tylko wyszedł z pracy o normalnej porze, bo mają jakiś audit dzisiaj i może się przedłużyć... ![]() Oczywiście nie muszę mówić, że zima zaskoczyła drogowców Drogi totalnie nieodśnieżone, nic nie posypane... Sypali w sobotę, trochę wczoraj, i dziś jak napadało, to jest efekt sypkiego śniegu na warstwie lodu. W najlepszych momentach rozpędzałam się do 30km/h ![]() Ale i tak like it! Wieczorem zakopaliśmy topór wojenny. Trochę porozmawialiśmy, poleżeliśmy sobie razem... Miło Czasem przydatny jest foch na oczyszczenie atmosfery ![]() Zasnęłam wieczorem jak dziecko. Chyba po tej czekoladzie Brzuch mnie boli od paru dni, czekam na @ Już by se mogła przyjść, bo jeszcze wyjdzie, że najgorszy dzień przypadnie na drogę do W-wy albo - co gorsza - na szkolenie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

a nie możesz jeszcze pogadać z osobami, którym dawałaś zaliczki? Może ktoś się zreflektuje..

tz też mi mówi, z jestem dziwna

takie ciśnienie, że się nawet wstawać nie chce

a pomyslu zadnego nie mam 

Drogi totalnie nieodśnieżone, nic nie posypane... Sypali w sobotę, trochę wczoraj, i dziś jak napadało, to jest efekt sypkiego śniegu na warstwie lodu. W najlepszych momentach rozpędzałam się do 30km/h