|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() No ja nie wiem...zostawic Was na chwile to sie człowiek z zaległości wygrzebac nie może.A co bedzie jutro?Jak ja cały dzien spedze poza domem?
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie
![]() Myślę, czy to nie jest za duże wyzwanie kulinarne dla mnie. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- pozostaje Ci tylko kupić tel, który dobrze obsłuży Internet
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wizyta udana U mnie na usg jak mi ginka chce coś fajnego pokazać co mała wyprawia i zrobić uwieczniające zdjęcie to tak jakby przesuwa obraz usg do tyłu. Tak jakby to wszystko było nagrywane i jak jest coś ciekawego to przewija I w ten sposób może też sobie wszystko spokojnie pomierzyć
|
|
|
|
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę![]() Super, ze Maluch taki ruchliwy ![]() Cytat:
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ja już pomału znikam..zaraz po pracy jedziemy na zakupy na jutrzejsze urodziny męża. A taka zmęczona się czuję, że nie wiem jak ja w tym sklepie dam radę. A wieczorem idziemy ze znajomymi do pizzerii. Mam nadzieję, że znajdę choć pół godz na drzemkę. Trzymajcie się |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
sammi24 gratuluję udanej wizyty
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Margosia spróbuję z tą poduszką, może podziała. |
|
|
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki a co myslicie o znieczuleniu? tu w niemczech mozna miec znieczulenie na zyczenie,darmowe ale raczej nie skorzystam. Zamiast tego wybiore chyba porod w wodzie. Slyszeliscie o takich poradach? i co sadzicie?
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
na Kosciuszki, a ty gdzie bedziesz?
a masz na dzis troszke? Cytat:
dbaj o siebie, bedzie dobrze pytalas co czytam Jodi Picoult "Zagubiona przeszlość" a nastepna w kolejce mam sage camilli Lackerbg - dzis zdobylam pierwsze dwie czesci, wiec bede miala co czytac, bo grube toto Witam sie, sorki ze pobieznie Was czytam, ale przy Mojej Mery nie da sie inaczej - zajmuje mi 3/4 czasu. U mnie dzis na tapecie z obiadem zupka jarzynowa, a na drugie kupilam nam po pyzach
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz po obiadku idę sobie zrobić soczek z czarnej porzeczki i zasiądę do czytania mojej ulubionej książeczki
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu podobno od tego roku mozna miec znieczulenie, wiec kto wie. osobiscie tez zastanawiam sie nad porodem w wodzie, bo jedna moja znajoma z warszawy miala i poleca, ale musze dokladnie we wtorek gina wypytac jak to u nas w spzitalu wyglada.
|
#1453 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do gazowania-to czesto mi sie zdarza niezaleznie od jedzenia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głaskał,głaskał i mówił ze cosik czuje jak potrzyma dłuzej ręke na brzucholu.Ja nie wyczułam nic ale moze to TO ? ![]() Cytat:
za 10tc.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o poród w wodzie, też swego czasu myślałam nad tym, jeszcze przed ciążą. Ale teraz raczej odchodzę od tego pomysłu. Wolę pokombinować z jakimiś pozycjami wertykalnymi.
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam u Gina i te naczynia to jest ok. Wysłał mnie od razu na USG i tam pan powiedział, że jakiś fajtułapa robił mi poprzednie usg skoro nie zauważył, że to są naczynia w łożysku. W każdym razie to jest ok. Jedyne co niepokoi to łożysko z przodu i póki jest mała ciąża to jest ok i jest szansa że się przesunie w bok lub do góry (oby) bo jak nie to będe musiała bardzo uważać I tak mam się nie przemęczać i dużo polegiwać żeby krwawień nie było. Aha gin fajny, najpierw śmiał się, że przyszłam bo u poprzedniej było za drogo, więc mu zażartowałam, że dlatego, że mi na koniu nie pozwoliła jeździć. Okazało się, że on w Rzgowie ma 5 koni, jeździ od chyba 10 lat ![]() Pokazywał mi filmiki z siwą arabką No większość wizyty się mityngował żeby o koniach nei gadać bo to dla neigo jest drugie życie.
|
|
#1456 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam u endo, dostałam euthyrox 50.. Za 6 tygodni do kontroli. Ale miałam przeboje, miałam źle wypisane skierowanie i musiałam się wracać rano do swojej przychodni, myślałam, że się wścieknę. Beczałam ze złości pół drogi... Wczoraj się specjalnie wracałam do przychodni po kod rozpoznania, okazało się, że lekarka mi go źle wpisała i skierowanie było nieważne, no masakra z tym NFZem!!! Gratuluję Wam udanych wizyt!! Malaczarna - trzymam kciuki, żeby z nogą było wszystko OK. A teraz idę spać, bo jestem wymęczona tymi nerwami :/ |
|
|
|
#1457 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój stabilizator ![]() Za rok o tej porze maluszek bedzie smigał w sankach Tż sie smieje ze musi nasze Kaukaziątko nauczyc zeby maluszka woził ![]() Cytat:
![]() Ja dzis dzwonilam do szkoły w Zamosciu i ..jest bezpłatna ![]() Cytat:
daj znac co i jak![]() Cytat:
dla zakręconego kurczaczka ![]() Cytat:
![]() Oo tak.Mam taki plan.Mogłabym kontrolowac Wizaż na bieżąco i nawet leżąc w łóżku Mysle ze moze za miesiac dwa zainwestuje w fajny tel.Do porodu jest dla mnie obowiązkowy cobym mogła relacjonowac show na zywo ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38831005]Hej. Byłam u endo, dostałam euthyrox 50.. Za 6 tygodni do kontroli. Ale miałam przeboje, miałam źle wypisane skierowanie i musiałam się wracać rano do swojej przychodni, myślałam, że się wścieknę. Beczałam ze złości pół drogi... Wczoraj się specjalnie wracałam do przychodni po kod rozpoznania, okazało się, że lekarka mi go źle wpisała i skierowanie było nieważne, no masakra z tym NFZem!!! Gratuluję Wam udanych wizyt!! Malaczarna - trzymam kciuki, żeby z nogą było wszystko OK. A teraz idę spać, bo jestem wymęczona tymi nerwami :/[/QUOTE] Co za gamonie A ja ostatnio szłam do gina poprawic recepte bo wypisał mi date z 2012 r.
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj przymierzałam bluzki takie dopasowane i sa mi dobre
ale sie ucieszyłam ![]() w ogole zmierzyłam sie w pasie to przybylo mi niecale 10 cm, a u Was jak? boje sie, ze moze to za duzo? |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38831005]Hej.
Byłam u endo, dostałam euthyrox 50.. Za 6 tygodni do kontroli. Ale miałam przeboje, miałam źle wypisane skierowanie i musiałam się wracać rano do swojej przychodni, myślałam, że się wścieknę. Beczałam ze złości pół drogi... Wczoraj się specjalnie wracałam do przychodni po kod rozpoznania, okazało się, że lekarka mi go źle wpisała i skierowanie było nieważne, no masakra z tym NFZem!!! Gratuluję Wam udanych wizyt!! Malaczarna - trzymam kciuki, żeby z nogą było wszystko OK. A teraz idę spać, bo jestem wymęczona tymi nerwami :/[/QUOTE] czyli wszystko się dobrze układa, odpoczywaj ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Rockyyy, znaczy się będziesz nam tu relacje z każdej minuty puszczać ?
|
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak to jest z znieczuleniem w PL? ile kosztuje? jest platne czy nie?
u mnie z szkola rodzenia to chyba nie wypali, tz ma problem zeby zapisac sie do dentysty a co dopiero chodzic reguralnie do szkoly rodzenia ;/ |
|
|
|
#1462 |
|
Konto usunięte
|
To była dla mnie prawdziwa podróż, bo te przychodnie są w dwóch różnych miastach i musiałam brać taksówkę, bagatelka 50 zł
Tak się cieszyłam, że udało mi się iść na NFZ do endo, że nie będę płacić, a tu i tak wydałam kupę kasy na taksi... A dodatkowo jestem po tygodniu leżenia, myślę sobie, że jak znowu zacznę plamić, to chyba pójdę do tej lekarki, co mi źle wypisała skierowanie z pretensjami. Mówię Wam, same kłody pod nogi ten NFZ rzuca, chyba tylko, żeby jak najmniej pacjentów opłacić :/
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szkoła powinna wypalić, tylko trzeba zadzwonić w 2 miejsca i się dowiedzieć o terminy. Odkładam to na nie-wiem-kiedy, ale Tż już zaczyna bąkać, że trzeba bo chce chodzić
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kręcić wideo nie planujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ide zrobic sobie fryteczki Potem legnę sobie i kimnę.Bo potem...... stert a prasowańska czeka
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38831005]Hej.
Byłam u endo, dostałam euthyrox 50.. Za 6 tygodni do kontroli. Ale miałam przeboje, miałam źle wypisane skierowanie i musiałam się wracać rano do swojej przychodni, myślałam, że się wścieknę. Beczałam ze złości pół drogi... Wczoraj się specjalnie wracałam do przychodni po kod rozpoznania, okazało się, że lekarka mi go źle wpisała i skierowanie było nieważne, no masakra z tym NFZem!!! Gratuluję Wam udanych wizyt!! Malaczarna - trzymam kciuki, żeby z nogą było wszystko OK. A teraz idę spać, bo jestem wymęczona tymi nerwami :/[/QUOTE] Wcale się nie dziwię, ze się zdenerwowałaś... Jakby to była prywatna firma to by baba odczuła konsekwencje swoich pomyłek, ale, że państwowo to im wszystko wolno ![]() Cytat:
a do szkoły rodzenia można chodzić samemu lub z koleżanką... choć ja też bym wolała Tż
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ pracuje pn-pt 8-16 i też nie pójdzie ze mną do szkoły rodzenia, bo nie chce. Wiem to już dziś i trudno, szkoła jest dla mnie, żeby się nauczyć, kiedy co robić przy porodzie (choć rodziłam już jedno dziecko, dostawałam wtedy ciągle ochrzan od położnej, że źle coś robię, no cóż, jak mi robiła masaż szyjki, a ja wyłam z bólu, to byłam złą pacjentką wg niej.... ale już mi się nawet nie chce do tego wracać) plus przy dziecku - a on się będzie uczył ode mnie, a przy porodzie po prostu będzie robił to, o co go poproszę. On nie musi wiedzieć, jak mam oddychać :P
Jedyne co chcę, żeby dobrze przyswoił, to pierwsza pomoc dziecku. Tego musi się nauczyć, bo ja jestem straszną panikarą i muszę mieć kogoś opanowanego przy sobie. |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
zależy od szpitala- czasami bezpłatne, a czasami trzeba zapłacić (tutaj kwota też zależy od szpitala, czasami chcą 300 zł, w innym znowu 500 zł).
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny...ja tylko chcialam napisac ze zyje i was podczytuje....
nie czuje sie za dobrze tzn mdlosci powrocily i w dodatku mam delikatne klucia w podbrzuszu wiec odpoczywam ile moge i nawet maz mi nie pozwala nic robic a tak po za tym to dom-praca-dom....nawet nie zaczelam odliczac do kolejnej wizyty bo to jeszcze tak daleko.....
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu jem
to już zaczyna być wkurzające, dobrze że dietetyczka w przyszłym tyg (przełożyłam, bo miałam być w tym, ale mi nie pasuje). idę się odkopać, bo bramy nie otworzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Super, że wizyta udana

nosek pięknie widoczny 

Tak się cieszyłam, że udało mi się iść na NFZ do endo, że nie będę płacić, a tu i tak wydałam kupę kasy na taksi... A dodatkowo jestem po tygodniu leżenia, myślę sobie, że jak znowu zacznę plamić, to chyba pójdę do tej lekarki, co mi źle wypisała skierowanie z pretensjami. Mówię Wam, same kłody pod nogi ten NFZ rzuca, chyba tylko, żeby jak najmniej pacjentów opłacić :/