|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ogorkowa uwielbiaja. Wlasnie mi sie skonczyly , w sumie to mi sie wszystko pokonczylo , ewidentnie mu cos jest , ryczy od rana . Miodu nawet nie mam i bo 2 tyg nie bylam na moich zakupach . Dopiero w czwartek pojade to zakupie . Mlodemu zrobilam syrop z cebuli. Tz w koncu gotuje baklazana , mial mi czubek kupic czarna fasole a kupic czerwona dalton |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym że jecie ![]() jak go gotuje? dziś znów teściowa, dacie wiare? Was też tak często nachodzi??? kurde lubi mnie czy co, może kawe schowam;P Lind każdemu życzyła bym takich rodziców jak ja mam, olbrzymie wsparcie, pomoc, opierd.ol jak trzeba (bardzo czasem pomocne) to są ZŁOCI ludzie, z wadami ale to jest mało istotne w porównaniu do zalet. |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Lind- moja tez uwielbia ten brodzik i zjezdzalnie w nieszawce. Na hnnym nie bylismy wiec nie wiem co robilibysmy na takim bez brodzika. Tu mala lubi tez jaccuzi to duze i rwaca rze z tatusiem na rekach.
Moj brat prowadzi szkolke nauki plywania dzieci wiec chrzestnemu ja podrzuce kiedys
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz ZLOCI sa ? teraz zloto dobrze stoi, dawaj ich opchamy Lubi cie, pewnie dobrze sie czuje, jak ty sie dobrze czujesz przy niej to git, gorzej jak cie wkurza , moze jej sie nudzi Co ile dawac syrop z cebuli ? 3 razy dziennie? czy co 4 h ? mlodemu dalam rano no pozne rano .
|
|
|
|
|
#2946 | |||
|
Zakorzenienie
|
"
Cytat:
![]() nie wiem czy możliwe, ale tak czy inaczej rewelacja ![]() Cytat:
-mówię, że trza pokolorować. No są 4 bo 4 pory roku i jeszcze jedna z wierszykami dla malucha.Taka ani super hiper ani zła. Ale za 15zł chyba nawet warto. A no i na końcu każdej jest strona z naklejkami, ale mało tych naklejek, tak ja wiem...do 5 zadań na całą książkę są naklejeki Cytat:
ja swoje robię i już . Ale za głosy oczywiście dziękuję bardzo Jak już ci się nie chce, to zlej to . Ja sobie trochę inaczej to wyobrażałam (pospolite ruszenie bardziej), a jak jest jak jest, to trudno --- Z ostatnich wpisów to zapamiętałam bao-wy o mamie-strasznie przykro się to czyta ![]() libry, o ku.rwie i kominku ![]() i ten o kupach na meblach Jeszcze w sprawie "bicia-niebicia", to oprócz tego, że podpisuję się pod wpisami mrówki i sary, to dodam jeszcze coś: że w tym wszystkim nie chodzi o to czy klaps boli czy nie, ale o coś innego-pokazywanie dziecku że WOLNO bić, że to "metoda" na cokolwiek i uczenie go żeby czegoś nie robiło w obawie przed uderzeniem, a nie dlatego że czegoś tam robić po prostu NIE WOLNO. I tak ogólnie jakoś mniej mnie rusza jak słyszę, że ktoś pacnął bobka w nerwach (choć wiadomo, że tak czy siak to złe jest), ale wie że zrobił źle i więcej tego nie robi, niż słuchanie usprawiedliwień do bicia i robienie tego zupełnie "na trzeźwo" +dorabianie teorii dlaczego to jest ok. Wiadomo, że 3 klapsy raczej nie zrobią kuku w psychice na całe życie, ale jakakolwiek przemoc jest Z ZASADY ZŁA. I ja też uważam, że to oznaka słabości rodzica, tego że nie chce mu się szukać, próbować innych metod... Żeby nie było, jak nie raz mam ochotę moją co najmniej za okno wystawić, czasem zachowuje się tak, że też w zasadzie mogłabym powiedzieć "że jej by się lańsko należało", jednakowoż bandytka ciągle klapsem nieskalana i ma się dość dobrze ![]() --- A ja się nie odzywałam, bo jakoś czasu brakło-młoda się pochorowała-angina jak się okazało i jakoś nie było kiedy. W czw.w nocy dostała gorączki, w pt.rano tż pojechał z nią do lekarza i się okazało. A ja mu jeszcze mówiłam, nie jedź, że to pewnie infekcja zwykła....dobrze, że mnie nie posłuchał I najgorsze, że właśnie w piątek był ten występ dla babci i dziadka, do którego się dwa miesiące przygotowywali i ciągle mi piosenki z występu śpiewała w domu... Ogólnie muszę powiedzieć, że i jak na chorobę i jak na moje dziecko jest nadspodziewanie grzeczna, ładnie się bawimy, słucha się nas bardzo, jak coś źle zrobi, przeprasza i faktycznie się poprawia od razu . Miła odmiana. No i w domu śpi w południe, i od razu :inne", normalne dziecko w domu, a nie taka mała menda jak zazwyczaj.Nocki trochę gorsze (dziś to oprócz tego, że się budziła, jęczała, to przed 2 oświadczyła, że się "wyśpiła" już i więcej nie chce, o czym przypominała co jakieś 5 sekund przez chyba godzinę... ![]() Ogólnie mój plan, że jako że ferie się rozpoczęły, młoda będzie zaiwaniać do przedszkola, a ja odpoczywać, i robić w domu różne zaległe rzeczy, delikatnie mówiąc wziął w łeb
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Baklazan nadziewany mięsem , (bez ryżu ) . Idę jesc .
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no plan szlag trafił ale może nie będzie tak źle ![]() szkoda tego dnia babci i dziadka, odśpiewała im pewnie osobiście, indywidualnie. Cytat:
mniam, pysznie wygląda. |
||
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka, pokazywalas co kupilas za wygrany kupon dla Melci? Ominelam moze? Jak nie to pochwal sie
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Wlasnie pochlonelam 2nalesniki. Toz to niebo w gebie. Na stale zagosci w naszym menu
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek poproś brata o jakieś instrukcje jak nauczyć dziecko pływać
![]() Michaś znów zrobił akcje z wychodzeniem. Godzina gadania, jakoś dał się na spokojnie ubrać ale wyjść nie bardzo chciał. Mówił że chce ze mną, a ja miałam inne plany. Wystawiłam do wiatrołapu i zamknęłam drzwi. Niech sie tatuś martwi jak go z domu wyciągnąć
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Tz zjadl tak jak wszystko. Jeszcze nie bylo takiego dania ktore by go zachwycilo. On je zeby sie majesc, nie widzi w tym przyjemnosci. To chyba jedyna osoba ktora znam co nie ma ulubionych dan, na ktorych widok by sie trzasl. Taki ewenement. Czego bym nie zrobila- zero wrazenia. Za to ja totalnie odwrotnie- kocham jesc nawet jak nie jestem glodna
uwielbiam sie objadac czyms co lubie, ze az brzuch peka
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2955 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie troche mdłe w środku były,dodałabym jeszcze sparzoną i pokrojona pierś z kurczaka do środka i troche pieczarekCytat:
ostatnio kolega był nad morzem i przywiózł mi dużo dorszy małych,pomroziłam sobie a Danielek się nimi zajada. Cytat:
Cytat:
![]() Evi zdróweczka dla Lenki |
||||||||
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jeszcze było tato ty zasrańscu też ignoruję nie komentuję bo jak zacznę upominać to woda na młyn Cytat:
Oliwka śmiać się chce jak cholera ale co trzeba powagę zachować ![]() Monka smakowicie wygląda Aśka mój tż to samo rzadko się zdarza żeby się czymś zachwycił ,je bo je ,jak się go pytam z czym chce kanapki to zawsze mówi z byle czym już prędzej coś mu nie posmakuje niż zasmakuje ![]() ale ja to co innego czasem nawet zasypiając myślę o jedzeniu straszny obżartuch i łakomczuch jestem i są tego skutki U Ciebie nie ![]() Ja jeszcze lubię naleśniki nadziewane taki mięsem jak do lasani albo spagetti i zapieczone pod beszamelem ,pycha U nas po kuracji czosnkowe nie ma śladu po przeziębieniu ,nic zero kataru jakby nic nie było a wczoraj jeszcze lało mu się z nosa że ma obtarty cały od wycierania. Na jednej nodze chyba trochę krem się starł bo ma zaczerwienioną. Teraz jeszcze zrobiłam syrop z cebuli niech popije parę dni i będę robić znalazłam taką miksturę z czosnku http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,1...z_czosnku.html |
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba po prostu faceci sa jacys inni. nie no, jasne ze sa inoi
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
No w końcu są z marsa
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrysia w poniedziałek po 2 tygodniach siedzenia w domu wraca do przedszkola. Wygląda więc na to, że JUŻ/DOPIERO zdrowa. A ze względu na dużą liczbę chopryc dzieci w przedszkolu, u nas dzień babci i dziadka będzie dopiero 1 lutego, więc się załapiemy chyba. A nasionka...no cóż-niestety tak bywa.
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek no dziwnie ten twoj tz ma ,bardzo dziwnie
moj mlody tez taki a tz lubi gotować i jesc byle czego nie zje . Ma zawsze wszystko dopracowane. Libra fajnie ze mu przeszło , ja kurde zapomniałam o tym czosnku i moim nie dałam Spiaca jeste
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Mój lubi dobre jedzonko
Nie jest mu wszystko jedno... Ale nie marudzi, co ugotuje to zje (nawet jak ja sama nie mam ochoty na to co zrobię )
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas z bicia to Olka leje Szymona , jak ten jej coś zrobi , to ja gho przekładam przez kolano , Olka daje mu klapa , a ten się cieszy ![]() Wczoraj nie miałam jak wpaść ,a dziś spałam pół dnia rano do 10tej i jeszcze po obiedzie poszłam w kimę . Jakoś mi chyba snu brakowało . A że wczoraj obaliłam z TZtem flaszkę wieczorem , to tym bardziej mi się dobrze spało . Byłam na tym mrozie na zakupach na rynku , i chyba po tym łażeniu mi się tak chciało spać . -8 u nas było brrr....
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tz jak cos mu niebardzo smakuje to obleje sosem czosnkowym i juz jest cudne
.Lubi w sumie wszystko co slodkie,lub do czego da sie dodac sosu czosnkowego. My dzisiaj rodzinnie a basenie bylismy. Maly coraz lepiej radzi sobie w wodzie,zaczyna plywac z sama deska. Jest najchudszym dzieckiem na basenie,chudy trzesacy sie non stop,ale usmiechniety od ucha do ucha. Drugi tak samo w niebowziety. Myslalam ze mlody sie wysiszy,ale uciekl nam z szatni jak byl juz ubrany w kurtke na parking i spierniczal miedzy autami,wtedy tz za nim biegal to sie smialam
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
W koncu udało mi sie nadrobić wszystko i moge coś napisać. Co do bicia to zasadniczo jestem przeciwna bo po prostu nie widzę sensu w tym większego. Zdecydowanie pomaga rozładować napięcie. Dzieci nie bije ale Tz zdarzylo sie pare razy. Dla Oliwki bicie to zabawa. My sie czasem bawimy w "dupki" .W poniedziałek byliśmy na kontroli wzroku z Oliwka. Lewym okiem zezuje. Teraz kropimy jej atropina i we wtorek znowu do lekarza na badanie. Iza pomitam jak Zosia miała problemy po tych kroplach i trochę sie boje ale na razie znoi to dobrze. Natasza w koncu zaczyna siadać. A my w czwartek i piątek pojechaliśmy razem z Tz do Stalowej. SAMI ! Dzieci zostały z brelokiem który przyjechał w odwiedziny. Przyjechała w niedziele a we wtorek juz mnie wnerwila .Do brze ze wyjechałam. Dzisiaj tez dzień bez dzieci bo pojechaliśmy do Czech na narty na cały dzień.
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Ania moj tak ze mną nie zasiada do flaszeczki , szkoda
Pop fajnie , oderwać sie troche od monotoni . Teściowa to teściowa kij jej w oko. Brawa dla Nataszki , a 2 tyg temu( jakos tak) pisałas ze nie siada. Evi zapomniałam wcześniej , zdrowka dla małej , tz podjął męska decyzje pojechał i miał racje , a może to przejaw kobiecego instynktu ![]() Kurcze kurcze Skakał ktos na spadochronie ? Chyba sobie w maju na urodziny skończę jednorazowo , a raczej napewno To zrobie , tak tak ! ! Potrzebuje jakiegos kopa , zrobic cos czego nie robilam nigdy. Właśnie oglądam , 20 km odemnie . Musze pojechać i dodatkowo popytać jeszcze o kurs skakania , ja spadochron i adrenalina . Pewnie drogi
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Monka w polszy taki skok kosztuje ok 800-1000 zł , z filmem , skaczesz oczywiście z kimś a nie sama .
Po fajnie że mogłaś się oderwać . A ja dalej na nartach jeździć nie umiem ![]() ![]() Ide kimać .
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Ania wiem wiem ,u nas to samo , cena podobnie . Ja ciekawa jeszcze jestem ile kosztuje kurs do samodzielnego skakania
. Na bank kupę kasy . Sama tez bym chciała kiedyś skoczyć albo skakać regularnie . No no kacyk męczy
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
A moj na szczescíe zasiada
teraz u nas goscie i drinkujemy ![]() Ania- gdzie jedziecie na wakacje. Moze razem?
|
#2969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakbyś robiła na nogi to jednak krem lepszy bo smalec mi spłynął ,nawaliłam kremu że aż tak grubo ,biało było i do tego dokleiłam ten czosnek,spróbuj kiedyś jak masz odwagę Cytat:
ja to już dawno nie zmarzłam ale czasem się zdarzało to też mi się później tak spać chciało. My to sobie nie raz we dwoje siadamy ja z winkiem a tż z piwkiem ![]() Mój dupa to w mig wyłapuje z kontekstu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I co będzie Oliwka okularki nosiła? czy jeszcze nie wiadomo? dla Nataszki za siadanie ![]() Monka chyba CI rozum odjęło siedź na dupie gdzie Ty si e tam pchasz ,bez kursu to chyba nikt Cię tam nie dopuści
|
||||
|
|
|
#2970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
My dzisiaj dzień w ciągłym ruchu mieliśmy. Tradycyjny weekend ![]() Moje dziecko jeździło dzisiaj z górek na "bopolocie" (to plastikowe jabłuszko) ![]() Edzia teksty godne forumowych dzieci ![]() Libra kur.. wy Mikołaja są powalające Możliwe że wzrok poprawił się po zmianie diety. Być może dostarczasz sobie więcej tych składników które są odpowiedzialne za wzrok. Evi zdrówka dla Lenki Nie chwalę żeby nie zapeszać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zosia nadal zezuje prawym (dla odmiany) oczkiem więc okulary chyba mamy na bank, wizyta w kwietniu. Nam dobrze w miarę szło zakraplanie choć z wielkimi protestami ale ostatniego dnia tak wymiotowała że nie mogłam jej do pionu podnieść. Powodzenia, oby Oliwka wytrzymała do końca. Można później innymi zakraplać ale atropina jest lepsza no i szkoda tego wcześniejszego już zakraplania.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

, ewidentnie mu cos jest , ryczy od rana .

teraz zloto dobrze stoi, dawaj ich opchamy

i również nie zareagowałam i dała spokój.