|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
no i bratowa do tej starszej, a ciocia ma dzidzie w brzuszku wiesz ... i jak urodzi to będzie taka malutka, może da Ci potrzymać odpowiedź 3,5 latki : A jak urodzi ? mina mojej bratowej była bezcenna, nie wiedziała co powiedzieć |
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
MOja siostra opowiadała mi, że 1 łyk nie jest zły, ale każdy następny to droga przez mękę. Tego nie można wypić na raz, tylko trzeba się tym delektować
A potem kazali jej położyć się na leżankę i dali gazety![]() Ja pewnie pójdę na nfz, więc o leżancę mogę sobie pomarzyć. I jak byłam już w laboratorium to czytałam, że badanie glukozy trzeba zjwaić się puktualnie o 7
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
ale dziś pospałam- 10 godzin Poza tym odwiedzanie porodówek przełożyłam na jutro- także jutro jedziemy zwiedzić 2 szpitale i to ostateczne starcie doprowadzi do wyłonienia zwycięzcy ![]() Ja wizytę mam 4 lutego, czyli za tydzień i naprawdę już nie mogę się doczekać
|
#2524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki Cytat:
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem ci że ja też się nasłuchałam i naczytałam o tym teście jakie to straszne badanie i strasznie się bałam, nie wiedziałam czego się spodziewać ale aż tak źle to nie było, wypiłam w miarę szybko i tylko te pół godzinki było mi słabo i mnie mdliło ale później już było git. Najgorsze jest to że po tym chce się cholernie pić a tez nie wolno
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Przyczajenie
|
Margosia bardzo fajny wozek,mamy podobny gust tez lubie takie eleganckie a kolory stonowane nie jakies kolorowe
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
torebka na rzyganko i płyn do płukania jamy ustnej to moje 2 podstawowe elementy w torebce od 3 miesięcy
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam szczerze, że mi się już marzy IV trymestr
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki te co juz maja porod za sobą blagam powiedzzcie czy naprawde bylo tak strasznie jak wszyscy pisza i mowia?bo ja juz panikuje strasznie,jestem slaba kobietka i boje sie ze nie dam rady opiszcie czy tak bolalo i czy warto brac znieczulenie?dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi
|
|
|
|
#2530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za figurkę i suwaczek![]() Cytat:
za nadrabianieCytat:
![]() Cytat:
A porodówkę będziemy zwiedzać jak się cieplej zrobi- teraz mają tam podobno ciągle "ręce pełne roboty"
|
|
#2531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co kraj to obyczaj... Cytat:
![]() Cytat:
Ja to chyba bardziej na V, jak Młode już będzie takie fajniejsze
|
|
#2533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, ja też
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Jestem już w domu, ale... badań nie miałam. Lekarz nie dotarł do pacjentów... Z jednej strony ulga, z drugiej jeszcze tydzień nerwów, chyba że już będzie za późno na tego typu badanie. Dziś będę po południu kontaktować się ze swoim ginem i zobaczymy co powie. Jeszcze nie dziękuję za trzymanie kciukasków, jeszcze wykorzystam Wasze paluszki Spadam z kompa teraz, później przejrzę co żeście naprodukowały przez weekend
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem ci tak, ja rodziłam w wieku 17 lat młodziutka nie wytrzymała na ból można powiedzieć ale nie mam tragicznych wspomnień ani nic takiego Ja byłam po terminie wywoływali mi skurcze ale nie miałam rozwarcia masowali mi szyjke macicy żeby się rozszerzała to owszem bolało. Widziałam dziewczyny które miały silne bóle pielęgniarki je masowaly a mi nic, bolało trochę owszem ale to tak jakby na okres sama nie wiem... a sam poród to wzięli mnie o 17 a 0 17.48 już urodziłam bardzo szybko mi poszło. Trochę bolało mówili ze darłam się hehe ![]() a kto wie czy sie okaże się ze cesarkę będziesz musiała mieć a ty panikujesz będzie dobrze, zawsze jest nie pokój strach przed czymś nowym z 1 dzieckiem bałam się owszem bo nie wiedziałam co mnie czeka teraz wiem i się nie boję
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-28 o 11:16 |
|
|
|
|
#2538 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)) hihi pewnie Ci sie snily najwieksze spamerki ze nic nie robia tylko spamia na wizazu he..Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam sie z Wami.. ja z jakims dziwnym humorem sie obudzilam TZ cos spal albo wlasnie nie spal nie mogl usnac i cala noc sie krecil.. ja razem z nim bo mnie budzil i musialam siku chodzic ha ... oprocz tego mam wstred to sniadan kanapek i wogole i stwierdzilam ze kupuje platki i bede z mlekiem jesc dopoki mi sie nie znudzi... a najbardziej mnie wkurzylo to wczoraj ze .. buszujac po facebooku tesciowej ( ja swojego nie mam lol) weszlam zobaczyc takiej dziewczyny z osiedla dziecko i co? ta dziewczyna ma tak na imie jak ja ... to jeszcze kij.. ale dala corce na imie tak jak ja chcialam dac LENA a tak mi sie podobalo i to wsumie jedyne imie ktore bralam pod uwage i co teraz!!!!!!!!!!! |
|||||
|
|
|
#2539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było, że ze mnie jakaś modelka jest tłuszczyk w odpowiednik miejscach odłożonyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się wam moim spisem imion do analizy:
chłopięce: Adam, Adrian, Arkadiusz, Damian, Daniel, Filip, Gabriel, Grzegorz, Julian, Łukasz, Przemysław, Roman i Tomasz dziewczęce:Agata, Agnieszka, Anastazja, Daria, Irena, Joanna, Julita, Justyna, Magdalena, Małgorzata, Marta, Milena, Natalia, Olga, Zuzanna niektóre z nich już odrzuciłam bo się w rodzinie pojawiają ale i tak jeszcze sporo do analizy |
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może będzie chłopiec i po sprawie Chyba, że ona do tego czasu też szybko zdąży zrobić chłopca i znowu Ciebie wyprzedzi
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Dotka ja tam bym się nie przejmowała, że córa sąsiadki ma na imię tak jak chcesz dać. Ja patrzę tylko na najbliższą rodzinę, bo głupio by było gdyby rodzeństwo cioteczne miało tak samo na imię
![]() Ale na sąsiadów i znajomych nie patrzę. Nie wiem jak u ciebie ale jak byłam mała to w jednym bloku mieszkało co najmniej po 3 Kasie, Anie czy Magdy... Nie mówiąc ile ich było na całym osiedlu... ![]() a swoją drogą Lenka, śliczne imię, moja siostrzenica tak ma, i mieszka na jednym podwórku z 2 Julkami
|
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim! Mam nadzieje że spałyście dziś lepiej niż ja.
Margosia moja spacerówka miła w sumie trzy podstawowe wady: 1. Siedzisko było źle wyprofilowane i jak wsadzałam Młodego to po kilku minutach zjeżdżał do dołu dodam że w tym czasie potrafił już dobrze siedzieć samodzielnie. Odniosłam wrażenie że całe to siedzisko jest ciut za sztywne. 2. Wszystkie metalowe elementy po bokach spacerówki zarówno w budce jak i te na wysokości pasa dziecka nie były zabezpieczone żadnymi plastikowymi osłonkami przez co gdy Młody opierał się lub zasypiał bałam się że sobie zrobi krzywdę o wielkie i ostre śruby. 3. Rozkładanie spacerówki - niby można ją było rozłożyć na płasko ale sam mechanizm chodził tak tempo że gdy dziecko zasnęło a ja próbowałam położyć oparcie na płasko on sie budził. Nie mogę mieć pewności na 100% że wózek który wybrałaś jest identyczny ale proponowałabym obejrzeć go na żywo. Możesz również sobie porównać przynajmniej wizualnie z tym który ja mam nazywa sie baby merc q7
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Zabieram się za jakieś sprzątanie wreszcie. Mam nadzieję, że jak wrócę to nie będzie 10 stron do nadrabiania
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na jakieś zakupki, potem zawitam do was znowu
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj takie imię i się nie przejmuj, ty jedna jesteś z takim imieniem na osiedlu nie więcej no to jak i dzieci będzie więcej to nic komu to przeszkadza
|
|
#2549 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I wg usg ma podobny wiek jak wg OM. Cytat:
Cytat:
Co do kombinacji z tym macierzyńskim i rodzicielskim, bo dyskusja weekendowa była to my narazie planujemy, że ja pójdę na 6mcy macierzyńskiego i wrócę do pracy, a na pozostałe pół roku pójdzie mój mąż, bo on ma dużo wyższe wynagrodzenie od mojego, a ja mam tak, że pół wypłaty oskładkowane, a pół nieoskładkowane, więc na macierzyńskim to najniższą krajową dostanę mniej więcej. Taka praca, że jak jestem w pracy to zarabiam, a jak L4 czy macierzyński to mam połowe wynagrodzenia. A mój mąż ma normalną pracę i całe wynagrodzenie oskładkowane, więc jego 60% wynagrodzenia to będzie i tak 2 razy tyle co mojego 100% na macierzyńskim. Tylko, nie wiem czy dam radę zostawić Maleństwo i iść do pracy, to jest tylko takie zdroworozsądkowe podejście do finansów. Tak więc narazie plan jest, a zobaczymy jak później wyjdzie z jego wdrażaniem. ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- I tak właśnie minęło mi pół dnia pracy.. ![]() Czas zjeść 3 śniadanko, wypić capuccino i wziąść się w koncu za robotę. A jeszcze miałam samochody obejrzeć i kupić kozaki... Hmm chyba część rzeczy muszę odłożyć na jutro bo się do 16stej nie wyrobie.
|
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

A potem kazali jej położyć się na leżankę i dali gazety

za figurkę i suwaczek