|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Jeśli masz płacić za siebie i jeszcze sama się utrzymać, to odradzam. Długo szukasz, ale czy coś Ci z tej wypłaty zostanie? Bo jak nic, to nie ma sensu... Natomiast jeśli będziesz mogła liczyć na pomoc, to popracuj choć z pół roku. Gdyby nie tż, bo bym padła z głodu.... ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
Tusia ja bez pomocy rodziców, częściowo TŻ nie mogłabym pozwolić sobie na tak długie szukanie pracy - poszlabym do byle jakiej pracy nie mając możliwości chodzić na zajęcia w weekendy
![]()
#1594 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny za wszystkie rady.
![]() Dalej się waham, bo nie wyobrażam sobie życia za 1180 zł. Po prostu moja sytuacja finansowa w ogóle się nie poprawi, a życie towarzystkie przestanie istnieć, w tym mieście nie mam znajomych, a na jakieś wyjścia, czy wyjazdy do domu nie będę sobie mogła pozwolić. Nie mówiąc już o sytuacji gdyby pojawiły się nieprzewidziane wydatki. Chciałabym wreszcie zacząc normalnie żyć, a nie wegetować. Nie ten momet trudno przewidzieć, czy po okresie próbnym jest szansa na podwyżkę wynagrodzenia, co też mnie dośc mocno martwi, bo do końca nie wiem na co mogę liczyć.
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- niv jak nie zaryzykujesz to się nie dowiesz ![]()
![]() |
#1596 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Inkwizytor
|
Swoją drogą, to jest straszne żeby najniższa krajowa nie starczała na utrzymanie
![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Konto usunięte
|
na początku pracy tak, bez doświadczenie i na studiach... ale w tym wieku i z bagażem doświadczeń, to niestety jest jałmużna a nie pensja... zwłaszcza do życia w innym mieście.
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Inkwizytor
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38910511]No wiem, dlatego doradziłam, że jeśli może liczyć na pomoc to niech idzie. Bycie bezrobotnym od dłuższego czasu nie jest korzystne dla szukającego pracy. Ale jak ma wegetować, to nie ma sensu.
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- szczerze- ja też... ![]() Ja sobie wyobrażam nawet za mnie - ach te studenckie czasy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38910511]No wiem, dlatego doradziłam, że jeśli może liczyć na pomoc to niech idzie. Bycie bezrobotnym od dłuższego czasu nie jest korzystne dla szukającego pracy. Ale jak ma wegetować, to nie ma sensu.
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- szczerze- ja też... ![]() Tusia Ty pisałaś, że nie zejdziesz z wynagrodzeniem poniżej 2000 zł netto to nie dziwię Ci się, ze za kwotę 1180zł nie wyobrażasz sobie życia. Zresztą przy kredycie wcale Ci się nie dziwię ![]() Cóż ja poklepię trochę bidę, może doświadczenie, które łapię w teraźniejszej pracy pozwoli mi zarabiać więcej w przyszłości ![]()
#1602 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście mam małe szanse na prace. [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38910597]na początku pracy tak, bez doświadczenie i na studiach... ale w tym wieku i z bagażem doświadczeń, to niestety jest jałmużna a nie pensja... zwłaszcza do życia w innym mieście.[/QUOTE] W tym właśnie cały problem, że muszę zmienić swoje życie, zacząć od nowa, w innym mieście i środowisku, a nie bardzo będę miała za co. Niby zawsze jest szansa na podwyżykę, czy znalezienie innej pracy, ale w poprzednim miejscu pracy " przejechałam się" na takim sposobie myślenia dlatego teraz jest bardziej ostrożna i wolę wiedzieć wcześniej na czym stoję tzn. mieć jakieś zaplecze fiansowe, czy realną szansę na lepsze warunki płacowe. Gdybym miała lat 20 kilka i byłaby to moja pierwsza praca, moje rozgoryczenie wysokością wynagrodzenia pewnie byłoby znacznie mniejsze jeżeli w ogóle byłabym niezadowolona.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-28 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
niv pewnie Cię to nie pocieszy, ja też w poprzednich pracach zarabiałam więcej. Schowałam dumę do kieszeni i cieszę się tym co jest. Nie mam na swoim koncie nie wiadomo jak imponującego doświadczenia, typowo administracyjno - biurowe i troche wHR, dlatego z łatwością zgodziłam się na obecną pracę.
Skoro w swoim mieście masz małe szasne na zatrudnienie to chyba wątpliwości co do podjęcia się tej pracy powinnaś mieć troszkę mniej...
#1605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Natomiast ja nie będę mieć nic, nawet na wyjście do kina, czy na miasto nie będzie mnie stać. Innych zajęć też nie będę mieć i boję się trochę tej samotności i problemów finansowych, bo raczej to będzie wegetacja od pierwszego do pierwszego.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-28 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
kayra zgadzam się z Tobą w zupełności
![]() Jeśli jest szansa warto ją wykorzystać, potem przez dłuższy czas może jej nie być... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- niv jedyną bliską osobą tutaj gdzie mieszam jest właśnie TŻ, a te wszelkie zajęcia są mi niezbędne bo inaczej wczesniej - kiedy nie mialam pracy zwariowałabym z nudów ![]() Niestety na początku to pewnie będzie wegetacja ![]()
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2013-01-28 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Konto usunięte
|
No tak jak już się coś trafi to zazwyczaj nie do końca to ...
co by się chciało mieć. Pewnie lepiej zaryzykowac niż pózniej załować. I gdybać. ![]() A tak swoją droga to chore...niby się pracuje a i tak zazwyczaj rodzina pomaga...Więc w sumie nadal gówno tyle że mniejsze. Minimalna powinna zapewniać "godne życie". Ta znam osobę która mieszka w Niemczech. Mają 2 dzieci "i żyją z dzieci" dostają niezły zasiłek ![]() Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-28 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pogadaj z rodziną. Czy będą mogli ci się dorzucić np. do czynszu? Jeśli tak to ile i jak długo. Szczerze też nie wyobrażam sobie samodzielnego życia za minimalną, ale jeśli rodzice są w stanie dorzucić powiedzmy 300 to staje się to już wykonalne ![]() Wiesz co, ja znajomych nie mam w ogóle i nauczyłam się z tym żyć. Nawet mi dobrze! Wszystkie moje koleżanki wyparowały. Albo wyprowadziły się do swoich misiów, albo urodziły dzieci, albo tylko wyszły za mąż i teraz zgrywają wielce zajęte gotowaniem obiadków 24h ![]() ![]() A jeśli ty byś tak nie potrafiła to cóż, w nowej pracy na pewno poznasz nowych ludzi ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niv patrząc z perspektywy twojego doświadczenia ta praca to niestety porażka i faktycznie po odjęciu kosztów utrzymania w mieście to nic nie zostaje no chyba, że ciągle będziesz przywozić jedzenie od rodziców i oni Ci będą ciągle dopłacać do wszystkiego, to brzmi trochę jak życie studenta, który sobie co nieco dorabia po zajęciach a nie jak życie osoby z kilkuletnim doświadczeniem na rynku pracy. Taka moja opinia w tym temacie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I spora część społeczeństwa..."żyje z najniższej". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok, dzisiaj notatek nie wyciągam, skoro mowicie ze moze to byc zle odebrane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Konto usunięte
|
niv_ - ja bym jednak się nie zdecydowała jeśli koszta utrzymania i wydatków są powyżej pensji.
Wiem, że zostanę zlinczowana, bo najmniejsza krajowa to dla mnie nie pieniądze... Jeśli rodzice są w stanie Ci pomóc i Ty się w miarę z tym dobrze czujesz, to próbuj, ale inaczej... Inaczej to nie ma sensu. Masz studia, doświadczenie, znasz języki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
BAN stały
|
Te wszystkie ogłoszenia do sieci komórkowych to chyba jedna wielka ściema. Oni tak naprawdę nikogo nie potrzebują, tylko chcą numery ludzi. Swego czasu wysyłam CV do T_mobile i teraz dzwonią do mnie co chwila, namawiając mnie na przejście z play do nich. Pracy mi nie proponują ani nawet chociażby rozmowy kwalifikacyjnej, tylko chcą abym do nich przeszła z play.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
BAN stały
|
"Zatrudnię fryzjera do nowo otwieranego salonu . Wymagane doświadczenie co najmniej 5 lat pracy w zawodzie. Umiejętność obsługi kasy fiskalnej. "
Teraz nawet przekwalifikowanie na fryzjerkę chyba nie wiele by nam dało. W ogłoszeniu, które cytowałam chcą 5 lat doświadczenia jako fryzjerka. Gdybyśmy zrobili kurs fryzjerstwa,( ja do tego nie mam żadnego talentu) to patrząc na wymagania ,mamy małe szanse na pracę, bo nie spełniamy wymogu doświadczenia. Teraz chyba ani jednego zawodu nie ma takiego, gdzie by nie wymagali doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1617 |
Rozeznanie
|
tajkuna po wklejasz tu takie ogłoszenia, skoro nie maja z twoim profilem nic a nic wspólnego, co ma to wnosić do tego wątku? Dlaczego się dziwisz, że chcą osobę z większym doświadczeniem z zawodzie, przecież jak idziesz do fryzjera to wolisz takiego z doświadczeniem a nie praktykanta, który dopiero się uczy jak ścinać. jak ktoś potrzebuje doświadczonego pracownika to nie będzie czekał na takiego co dopiero zaczyna i się uczy, jest to logiczne więc daj już spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-29 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że zostanę zlinczowana, bo najmniejsza krajowa to dla mnie nie pieniądze... Jeśli rodzice są w stanie Ci pomóc i Ty się w miarę z tym dobrze czujesz, to próbuj, ale inaczej... Inaczej to nie ma sensu. Masz studia, doświadczenie, znasz języki.[/QUOTE] Właśnie świadomość tego, że nie mogę wyjść na prostą mnie dobija. Zwłaszcza jak zacznę się porównywać z innymi osobami, które często mają całkiem fajną pracę dzięki znajomościom albo szczęściu. Ze mną to chyba coś nie tak jest niby mam studia, doświadczenie chęci do nauki, a nie mogę znaleźć nic sensownego. Chyba jednak jestem tępa. Cytat:
Z tego całego stresu udałam się dziś do PUP. Teoretycznie mam szanse na staż. Pytanie tylko jak go załatwić. Nie mogę mieć stażu na tym samym stanowisku co poprzednio - nie może się pokrywać zakres obowiązków. Zapytałam więc pana w okienku na jakim stanowisku mogę ten staż mieć teraz. Odpowiedz mnie zwaliła w nóg, " zależy o jakieś ścieżce kariery pani myśli". Chyba sobie jaja robią.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-29 o 10:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.