instagram na wesele, aparaty na każdym stoliku - co myślicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 09:59   #31
fusiacola
Wtajemniczenie

Dot.: instagram na wesele, aparaty na każdym stoliku - co myślicie?

Cytat:
Napisane przez JOAQUILE Pokaż wiadomość
ja bym nie ryzykowala. poprosiłabym jakiegoś fotografa po znajomosci
po znajomości mam na plener i on w tym samym terminie co mój ślub ma już inny, niestety nie mam nikogo innego
fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:03   #32
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
właśnie o takie mini polaroidy mi chodziło. Existence napisz proszę coś więcej o tym pomyśle z księgą gości, bo może też zdecydowałabym się na coś takiego. Czyli ta wybrana osoba na robić zdjęcie każdemu z gości, dobrze zrozumiałam?
to jest póki co taki luźny pomysł ale tak to widzimy, że w którymś konkretnym momencie ta wyznaczona wcześniej osoba (pewnie świadek) zajmuje się księgą gości czyli puszcza ją na konkretny stolik i każda para, czy rodzice z dzieckiem już wg uznania wpisują się w księgę i mają pstryknięte od razu zdjęcie, które do tego co tam wpisali będzie dołączone, np. takimi specjalnymi trójkącikami do wklejania zdjęć, to jest już do dogadania. Np. można Dja, czy zespół poprosić żeby przez mikrofon powiadomili o wpisach do księgi tak by goście mieli świadomość tego i żeby nikt nie został pominięty bo był w toalecie czy gdzieś indziej.
No albo druga opcja specjalny stolik na te "akcesoria" i też DJ powie gdzie co i jak i goście sami w wolnej chwili podchodzą i się wpisują i pstrykają.
Stary 2013-01-29, 10:09   #33
laska4
BAN stały

ja akurat jestem maniaczką filmów,owszem na moim weselu będzie fotograf ale tylko dlatego że mój TŻ nie wyobraża sobie braku zdjęć z wesela.Widzę że jesteś nastawiona na zabawę ze zdjęciami,ja to kupiłabym jednorazowe aparaty i postawiłabym na każdym stoliku,tylko że to tez nie jest taka tania sprawa,taki aparat kosztuje ok 20 zł razy 10 to wychodzi 200zł ,do tego wywołąnie filmu,wywołanie zdjęć,no więc trzeba wszystko dobrze skalkulować.Może lepszym rozwiązaniem byłoby zatrudnienie początkującego fotografa który będzie pracował za darmo albo poprosić jakiegoś znajomego od znajomegp który jest miłośnikiem amatorem.Ale ,jak jesteś nastawiona na zabawę zdjęciami to kupuj jednorazówki i baw się dobrze
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:31   #34
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a ja myślę, że fotografów właśnie nudzi to co wypada i uwielbiają kiedy goście dobrze się bawią i biegną z aparatem tam, gdzie coś się dzieje
nie powiedziałabym.. że fotograf lubi jak mu foto ciocia w najważniejszym momencie się wcina
A co do pomysłu z tymi aparatami - mi się nie podoba, jak idę na wesele jako gość wtedy mogę mieć takie zdjęcia, ale z własnego chcę profesjonalne
Stary 2013-01-29, 10:33   #35
Kate Noir
Zakorzenienie

Jeżeli, ci znajomi teścia będa na weselu z własnymi aparatami to zmienia to postać rzeczy. Może coś z tego wyjść

A co do jednorazówek to myślałam o tym by kupić parę sztuk i dać do zabawy dzieciom by miały jakieś zajęcie.

Nie wiem jak na weselach, na których byliście ale na tych co ja byłam to zdjęcia robiła najwyżej jedna osoba poza fotografem.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:37   #36
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
z kamerką fajny pomysł na jednym weselu widziałam lepszą wersje tego, dla tych co nie wiedzą co mówić było to zorganizowane w takim małym pokoju, który zwykle jest dla dzieci przeznaczony, są kanapy itd. W szklanej kuli było dużo karteczek z pytaniami, gość losował jedno i musiał dokończyć. Np: "najbardziej podczas ślubu podobało mi się...", "kwiaty panny młodej....", "obiad ..." potem chłopak, który zorganizował tą atrakcję, zmontował filmik tak jakby goście sami od siebie wypowiadali się na różne tematy, i poprzeplatał nimi film. Wyszło naprawdę fajnie były oczywiście i zyczenia, dosłownie różności... Zastanawialiśmy się nad tym, ale narazie jesteśmy ograniczeni już finansowo, być może zdecydujemy się jeszcze, nie wiem...

Świetny pomysł jeszcze się z czymś takim nie spotkałam.

Cytat:
z pożyczeniem aparatu nie ma najmniejszego problemu, cześć właścicieli będzie obecnych, bo to sąsiedzi i znajomi przyszłego teścia. Oni sami zaproponowali, więc w ogóle nie martwię się kwestią 'co będzie jak się coś stanie".

Jaki mają ten sprzęt, że im go nie szkoda?

Wyobrażam sobie sytuację, w której pożyczam ci dwie lustrzanki z jasnymi obiektywami, a tobie rozwala się jedna sztuka i jestem w plecy 8 tys. Zaznaczę, że nasze aparaty należą do kategorii półprofesjonalnych, te od zawodowców są dużo droższe.

Cytat:
na weselu będzie ok 120 osob, stoliki są 10-cio osobowe. 10 aparatów jest na pewno, tylko teraz sama już nie wiem... Niektóre z was tworzą od razu czarne scenariusze że zdjęcia będą słabe, że rozmazane... No taki urok takich zdjęć i ja o tym wiem, ale wole mieć takie niż żadne. Pomóżcie mi tylko wymyślić jak dopracować ten pomysł, argumenty przemawiające za fotografem rozumiem, ale mnie na niego nie stać.
Ja ci napisałam jak to wygląda od strony technicznej, ponieważ fotografia jest od lat pasją mojego TŻ i zdążyło nam się zastępować profesjonalistów uwieczniając uroczystość przyjaciół od momentu przygotowań poprzez ślub do końca wesela. Jeśli kościół jest ciemny będziesz miała kiepskie zdjęcia, tak samo sprawa wygląda z salą. Skoro uważasz to za ich urok... o gustach się nie dyskutuje, ale mam odczucie, że nie do końca znasz się na fotografii i co za tym idzie nie wiesz na co się piszesz.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:44   #37
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to jest póki co taki luźny pomysł ale tak to widzimy, że w którymś konkretnym momencie ta wyznaczona wcześniej osoba (pewnie świadek) zajmuje się księgą gości czyli puszcza ją na konkretny stolik i każda para, czy rodzice z dzieckiem już wg uznania wpisują się w księgę i mają pstryknięte od razu zdjęcie, które do tego co tam wpisali będzie dołączone, np. takimi specjalnymi trójkącikami do wklejania zdjęć, to jest już do dogadania. Np. można Dja, czy zespół poprosić żeby przez mikrofon powiadomili o wpisach do księgi tak by goście mieli świadomość tego i żeby nikt nie został pominięty bo był w toalecie czy gdzieś indziej.
No albo druga opcja specjalny stolik na te "akcesoria" i też DJ powie gdzie co i jak i goście sami w wolnej chwili podchodzą i się wpisują i pstrykają.
a nie boisz się, że te zdjęcia wyjdą trochę sztywno, jak goście będą w kolejce do aparatu stać?

Ja mam opcje z drzewkiem i odciskami palców (zrezygnowaliśmy całkowicie z księgi, gdzie wpisuje się życzenia, bo wychodzimy z założenia, że jak ktoś ma coś napisać to zrobi to na kartce z zyczeniami, u nas jest taki zwyczaj). I chyba jednak nie polozylabym tego aparatu koło drzewa bo też to byłoby takie wymuszone, moim zdaniem. Chciałam żeby goście byli kreatywni i sami robili zdjęcia w nietypowych momentach, śmiesznych, tak na luzie... Wystarczyłoby mi dosłownie 10 - 15 takich zdjęc, które urozmaiciłyby album.

Co do wklejania zdjęć jestem zgodna, że najkorzystniej układać je za pomocą narożników Mam kilka takich albumów z wakacji w różnych konfiguracjach kolorystycznych i mogę stwierdzić, że najkorzystniej zdjęcia wyglądają na czarnych matowych stronach z przezroczystymi matowymi 'trójkątami' kolory wydają się bardziej nasycone. My na pewno takie albumy weźmiemy, bez obaw że wypada biały na wesele.

może mnie ktoś uświadomi, czy ten mały biały aparat o którym myslałam od początku to to samo co polaroid? bo powiem szczerze, że się zakręciłam trochę

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
A co do jednorazówek to myślałam o tym by kupić parę sztuk i dać do zabawy dzieciom by miały jakieś zajęcie.

Nie wiem jak na weselach, na których byliście ale na tych co ja byłam to zdjęcia robiła najwyżej jedna osoba poza fotografem.
dzieciaki pewnie frajde miały, my nie mamy małych dzieci, tak się jakoś złożyło nikt z rodziny nie ma, ale jest 10 dziewczynek 10 - 14 lat. Może odpatrze ten pomysł, jak mój nie wypali

Na weselach gdzie byliśmy to zwykle byli profesjonalni fotografowie, czasem ktoś telefonem zrobił. Nie widziałam nigdzie tego co planuje wcielić w zycie
Stary 2013-01-29, 10:46   #38
Brook
Zakorzenienie

wesele ma sie raczej raz w zyciu i pamiatka w postaci profejsonalnych zdjec i filmu jest mz najwaznijesza
jak juz mowilam goscie sa od zabawy a nie do " roboty"
jak cie nie stac to znajdz takiego ktoremu mozesz zaplacic w ratach, albo po weselu
na forach fotograficznych, jak rowniez tu na wizaz w watku o fotografii mozesz dac ogloszenie: wiele milosnikow fotografii oglasza sie w necie co szuka okazji do focenia zeby zebrac zdjecia do porfolio i moc rozpoczac wlasny biznes fotograficzny...wtedy i on bedzie zadowolony majac nowe doswiadczenie i fotki ( jak dobrze trafisz to i obrobi ci sie w PS profesjonalnie)jak rowniez ty

sama bym sie o takie doswiadczenie nowe pokusila

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:52   #39
fusiacola
Wtajemniczenie

Amber2046 nie wiem dokładnie jaki sprzęt mają, jedna lustrzanka jest i 9 aparatów cyfrowych dokładnie. Te osoby są w jakimś klubie chodzenia po górach i co tydzień jeżdzą i robią zdjęcia widoków. Narzeczony mówił mi, że każdy ma zoom min. 12 i coś tam jeszcze, ale szczerze to nic mi to nie mówi, bo pewnie z tej opcji nie będę korzystać.

To prawda, że nie znamy się na fotografii, ale wiem jakie zdjęcia mi się podobają. Z wakacji mamy jedno śliczne z poświatą pomarańczowego na połowie to nam mówią wszyscy, że przepalone a my, że to impresja

Zanim napisałam wątek oczywiście pytałam kilku fotografów ale za moje 'widzimisię' żądają wyższej stawki. Najniższa oferta jaką otrzymałam to 2000zł (dodam, że kościół i plener robi nam ktoś inny).

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Brook nie chciałabym, zeby moje zdjęcia potem były na stronie fotografa i po początkujących osobach też nie spodziewałabym się zbyt wiele. Jak już pisałam od strony narzeczonego mamy profesjonalnego grafika i obróbkę zdjęć już nam obiecał. Nie będę pisać kto to, bo nie chcę reklamy robić, ale znany w swojej branży cieszymy się, że go mamy

poza tym jak mam mieć 'nieprofesjonalne' zdjęcie, to raczej ze świadomością, że zrobił je ktoś bliski niż początkujący fotograf.

Edytowane przez fusiacola
Czas edycji: 2013-01-29 o 10:54
Stary 2013-01-29, 10:56   #40
Brook
Zakorzenienie

znaczy ze na stol chcesz postawic lustrzanki? bo obrobka zdjec wchodzi w gre jak masz fotki w wysokiej jakosci i rozdzielczosci na karcie...

co do tego ze nie spodziewalabys sie wiele...- zebys sie nie zdziwila-
i ja nie mowie o amatorach ale osobach ktore siedza w fotografii i zbieraja nowych dswiadczen i zdjec na swoja strone

wystarczy popatrzec w necie pelno osob ze swietna technika, bojacych sie wystartowac z biznesem

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2013-01-29 o 10:58
Stary 2013-01-29, 11:02   #41
fusiacola
Wtajemniczenie

Ale ja nie chcę, żeby ktoś miał moje zdjęcia na swojej stronie
Skłaniałabym się już raczej ku zapłacie w ratach fotografowi, żeby mieć to porządnie. Może popytam jeszcze czy ktoś nie zgodziłby się na to.

Wydaje mi się, że jak ktoś jest dobry to nie robi tego za darmo. A jak się boi wystartować to znaczy że sam nie jest pewny swoich umiejętności.
Stary 2013-01-29, 11:07   #42
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
dzieciaki pewnie frajde miały, my nie mamy małych dzieci, tak się jakoś złożyło nikt z rodziny nie ma, ale jest 10 dziewczynek 10 - 14 lat. Może odpatrze ten pomysł, jak mój nie wypali
10-14 lat to też dzieci nie wiem jeszcze ile ich będzie bo to pewnie okaże się tydzień przed. Tak wstępnie myślałam by dać im zadania fotograficzne by miały jakieś zajęcie podczas wesela, ale to tylko wstępny plan.

Na twoim miejscu to zastanowiłabym się czy nie lepiej poprosić 2-3 osoby, które (w miarę) potrafią robić zdjęcia by w miarę możliwości fotografowały najważniejsze momenty. My rozważamy tą opcję z kamerzystą. Dziwnie by było gdyby 20 osób kamerował pierwszy taniec - tak samo ze zdjęciami.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-29 o 11:12
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 11:10   #43
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że jak ktoś jest dobry to nie robi tego za darmo. A jak się boi wystartować to znaczy że sam nie jest pewny swoich umiejętności.
duzo osob robi za darmo by zebrac fotki do porfolio, a ze sie boja... konkurencji duzej raczej, a nie swoich umiejetnosci...

Stary 2013-01-29, 11:25   #44
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:

Amber2046 nie wiem dokładnie jaki sprzęt mają, jedna lustrzanka jest i 9 aparatów cyfrowych dokładnie. Te osoby są w jakimś klubie chodzenia po górach i co tydzień jeżdzą i robią zdjęcia widoków. Narzeczony mówił mi, że każdy ma zoom min. 12 i coś tam jeszcze, ale szczerze to nic mi to nie mówi, bo pewnie z tej opcji nie będę korzystać.

To prawda, że nie znamy się na fotografii, ale wiem jakie zdjęcia mi się podobają. Z wakacji mamy jedno śliczne z poświatą pomarańczowego na połowie to nam mówią wszyscy, że przepalone a my, że to impresja

Zanim napisałam wątek oczywiście pytałam kilku fotografów ale za moje 'widzimisię' żądają wyższej stawki. Najniższa oferta jaką otrzymałam to 2000zł (dodam, że kościół i plener robi nam ktoś inny).
Dla mnie zdjęcia ślubne powinny wyglądać tak jak te z linków poniżej:

http://www.yervantphotography.com/ga...eries/ourwork/ klasyczne

http://www.roccoancora.com/portfolio/weddings/ klimatyczne

http://theimageisfound.com/index2.php na luzie

Zoom nie ma nic wspólnego z jakością lampy, ani jasnością obiektu. Kolega grafik będzie miał ciężkie życie, bo poprawianie długo trwa, nad każdym zdjęciem trzeba chwile spędzić, a pewnych błędów typu kadrowanie i tak nie będzie w stanie w pełni wyeliminować.

Crucify Your Mind
Stary 2013-01-29, 11:37   #45
fusiacola
Wtajemniczenie

Brook nie przekonasz mnie ja i tak nie myślę o jakimś znanym fotografie a co najwyżej freelancerze, ale mimo wszystko profesjonalnym a nie takim, który boi wkroczyć do branży i wiecznie tylko uzupełnia galerię.

Amber2046 dwa pierwsze linki podobają mi się, podobny styl będziemy mieć z tamtymi dwoma fotografami. Może nie znam się na zdjęciach, ale to co dałaś jako 'na luzie' dla mnie jest przeciwieńskiem tego, nawet to pierwsze zdjęcie, to taki wyćwiczony uśmiech. Właściwie to oni się szczerzą bardziej niż uśmiechają te zdjęcia są jakieś 'na siłe' - nie podobają mi się może poszukam zdjęć o jakich myslę i wkleję tu bo ciężko mi wytłumaczyć
Stary 2013-01-29, 11:41   #46
fusiacola
Wtajemniczenie

wklejam jedno, zdjęć z wesela musiałabym poszukać dopiero. Podoba mi się jak zdjęcia są takie 'lekkie', prześwietlone - nie wiem jak to się fachowo nazywa, ... eh w ogole nie wiem jak to opisać

co do błędów z kadrowaniem to my jesteśmy tylko ludźmi, nie będziemy tego analizować. Chcemy, żeby było po prostu ciekawie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 181503_10150142625461579_54158361578_8077484_2275556_n.jpg (34,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-01-29, 11:47   #47
fusiacola
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=671102 w poście #11 są moje inspiracje do dekoracji sali, nie będzie jasno, na stolikach dużo świec, sufit ozdobiony choinkowymi światełkami. Wystrój będzie z rustykalnym akcentem, podobnie zdjęcia chciałabym 'nie-idealne, nie-blurowane twarze... itd" . Lubie przebłyski światła, bokehy od rozmazanych świec, efekty z przesunięciem na długim naświetlaniu... chciałabym zdjęcia szczegółów takich jak np kwiaty czy talerz z mięsem

amber2046 nie pogadasz ze mną jak fachowiec z fachowcem po takim tłumaczeniu właśnie dostaje wyższą cenę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg R!$!S1317$!x600.jpg (34,4 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez fusiacola
Czas edycji: 2013-01-29 o 11:50
Stary 2013-01-29, 12:10   #48
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=671102 w poście #11 są moje inspiracje do dekoracji sali, nie będzie jasno, na stolikach dużo świec, sufit ozdobiony choinkowymi światełkami. Wystrój będzie z rustykalnym akcentem, podobnie zdjęcia chciałabym 'nie-idealne, nie-blurowane twarze... itd" . Lubie przebłyski światła, bokehy od rozmazanych świec, efekty z przesunięciem na długim naświetlaniu... chciałabym zdjęcia szczegółów takich jak np kwiaty czy talerz z mięsem

amber2046 nie pogadasz ze mną jak fachowiec z fachowcem po takim tłumaczeniu właśnie dostaje wyższą cenę
Jak będzie jasno większe szanse na coś sensownego słabym aparatem. Tak swoją droga masz bardzo fajny pomysł na wystrój.

Kilka moich luźnych przemyśleń. Teraz ludzie kupują masowo lustrzanki dorabiając jako fotografowie, bo to stosunkowo łatwe i przyjemne dodatkowe źródło dochodów. Jednak efekty pracy takich weekendowych specjalistów bywają niekiedy opłakane. Dlatego jak już z kimś rozmawiasz nie mów, że się nie znasz, pytaj jakie ma lustrzanki, powinien dysponować co najmniej dwiema, do każdej mieć obiektywy itd. Później możesz sprawdzić sprzęt w internecie, cena profesjonalnego aparatu bez obiektywu wynosi od 10 tys. w górę. Osobiście nie chciałabym nawet utalentowanego człowieka pracującego na byle jakim sprzęcie, bo samymi dobrymi pomysłami nie wypracuje zadowalającego efektu. Tylko faktycznie jeśli chodzi o fotografię mam wysoko zawieszoną poprzeczkę i zapłaciłabym dopiero za coś co mi zaimponuje. Wydawanie kasy na amatorów aspirujących do grona zawodowców pracujących na sprzęcie, który mam w domu byłoby nieporozumieniem. Poza tym nie chciałabym, żeby ktoś uczył się fachu na moim weselu.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2013-01-29 o 12:16
Stary 2013-01-29, 12:21   #49
fusiacola
Wtajemniczenie

Zostaje mi chyba szukanie profesjonalnego fotografa, który przystanie na raty albo będzie przystępniejszy cenowo. Na amatora nie zdecyduje się na pewno bo to dla mnie żadna alternatywa.

+ 2 - 4 aparaty powierzone konkretnym osobom, które skupią się na fotografowaniu detali i znajomych. Myślę nad tymi polaroidami jeszcze, ale poczekam aż ktoś podzieli się wrażeniami z autopsji. Bo jeżeli faktycznie te zdjęcia blakną to szkoda je robić

Amber może podpowiedziałabyś mi jak mam tłumaczyć fotografowi o jakie zdjęcia mi chodzi, może są fachowe nazwy na taki styl?
Stary 2013-01-29, 12:40   #50
amber2046
Zakorzenienie

Zdjęcie pary w plenerze jest pod światło, dlatego tak ładnie rozproszyło się ono na włosach panny młodej. Nie mam pojęcia czy jest jakaś nazwa na ten styl. Można pokusić się o jego opis jako delikatny, subtelny, romantyczny, ale czy profesjonaliści mają na niego jedno fachowe słowo tego nie wiem. Na twoim miejscu ściągnęłabym na dysk jak najwięcej przykładowych zdjęć, wrzuciła na pendrive i pokarz fotografowi. Najpewniejszym rozwiązaniem wydaje mi się znalezienie takiego robiącego albumy w odpowiednim klimacie, wtedy większa pewność, ze dostaniesz to czego szukasz.

Crucify Your Mind
Stary 2013-01-29, 12:53   #51
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Zdjęcie pary w plenerze jest pod światło, dlatego tak ładnie rozproszyło się ono na włosach panny młodej. Nie mam pojęcia czy jest jakaś nazwa na ten styl. Można pokusić się o jego opis jako delikatny, subtelny, romantyczny, ale czy profesjonaliści mają na niego jedno fachowe słowo tego nie wiem. Na twoim miejscu ściągnęłabym na dysk jak najwięcej przykładowych zdjęć, wrzuciła na pendrive i pokarz fotografowi. Najpewniejszym rozwiązaniem wydaje mi się znalezienie takiego robiącego albumy w odpowiednim klimacie, wtedy większa pewność, ze dostaniesz to czego szukasz.
tak właśnie zrobię - dziękuję
Stary 2013-01-29, 13:15   #52
Azuki
Raczkowanie

Cytat:
wklejam jedno, zdjęć z wesela musiałabym poszukać dopiero. Podoba mi się jak zdjęcia są takie 'lekkie', prześwietlone - nie wiem jak to się fachowo nazywa, ... eh w ogole nie wiem jak to opisać

co do błędów z kadrowaniem to my jesteśmy tylko ludźmi, nie będziemy tego analizować. Chcemy, żeby było po prostu ciekawie.
Zdjecie tego typu uzyskasz tuz przed zmierchem badz wczesnym rankiem

Azuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 13:31   #53
fusiacola
Wtajemniczenie

Azuki a twoje zdjęcia z polaroidu wyblakły trochę? Kyiia pisała tu, ze słyszała, że tak może się z takimi zdjęciami stać.

plener będziemy mieć podczas zachodu słońca, więc licze właśnie na podobne ujęcie
Stary 2013-01-29, 13:46   #54
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
nie powiedziałabym.. że fotograf lubi jak mu foto ciocia w najważniejszym momencie się wcina
A co do pomysłu z tymi aparatami - mi się nie podoba, jak idę na wesele jako gość wtedy mogę mieć takie zdjęcia, ale z własnego chcę profesjonalne
Albo źle mnie zrozumiałaś albo to ja się źle wyraziłam Chodziło mi o to, że to fotograf biegnie tam, gdzie się coś dzieje a nie ciotka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 14:00   #55
Azuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Albo źle mnie zrozumiałaś albo to ja się źle wyraziłam Chodziło mi o to, że to fotograf biegnie tam, gdzie się coś dzieje a nie ciotka
Ja tez zrozumialam ze ciotka leci

fusiacola : tO Jest pomysl na moje przyszle wesle moj wlasny ! nie wiem jak jest z trwaloscia , ale zdjecia beda w albumie . wiec nie powinno byc zle?! poza tym lepsze to niz same wpisy . tu bedzie ksiega i miejsce na zdjecie

Azuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 14:27   #56
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym jak mam mieć 'nieprofesjonalne' zdjęcie, to raczej ze świadomością, że zrobił je ktoś bliski niż początkujący fotograf.
takie '' nieprofesjonalne'' z obrobka zapewniam Cie ze w porownaniu do rodzinnych fot ktore beda wygladac jak z imprezy pijackiej beda o wiele lepsze
zreszta jakbys znalazla takiego fotografa poczatkujacego na rynku ktory ma jeszcze zanizone ceny to chyba w galerii bys widziala jakie ma fotki i mogla wtedy zdecydowac czy go bierzesz czy nie

Cytat:
Wydawanie kasy na amatorów aspirujących do grona zawodowców pracujących na sprzęcie, który mam w domu byłoby nieporozumieniem. Poza tym nie chciałabym, żeby ktoś uczył się fachu na moim weselu.
osobiscie nie mowilam o amatorach i z byle jakim sprzetem, tylko raczej tych wlasnie co zainwestowali w porzadny sprzet i obiektywy ktorzy maja ambicje,talent i buduja portfolio( ale jednak jakies z wesela tez juz maja w galerii)
jesli ktos woli wybrac rodzine do robienia zdjec i zapewnic im sprzet, a wybrac wlasnie takiego utalentowanego poczatkujacego fotografa za mala kwote albo za darmo to chyba wolalabym wybrac 2 opcje niz angazowac rodzine w cykanie fot zamiast zabawy
No ale jesli ktos nie zyczy sobie fot na stronie fotografa to ta opcja faktycznie odpada...bo fotograf taki raczej by chcial cos miec z tego- jesli mialby je robic za darmo, no chyabze palcisz to masz prawo wymagac by nie wrzucal na strone

wszystko to co napisalam to jedynie opcja ktora bym miala wybrac gdyby nie stac mnie bylo na profesjonalnego fotografa szukalabym wtedy poczatkujacech z talentem , zacieciem...

bo na swoje wesele to bede szukac najlepszego fotografawkoncu to pamiatka na cale zycie

Stary 2013-01-29, 14:35   #57
fusiacola
Wtajemniczenie

wiem Brook, dzięki za rady ja po prostu uparta jestem w wielu kwestiach staram się robić inaczej niż wszyscy, to temu, że chciałabym żeby moje wesele było wyjątkowe, mimo, ze robione naprawdę bardzo małym kosztem no i oszczędzamy niemal na wszystkim
Stary 2013-01-29, 14:53   #58
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azuki Pokaż wiadomość
Ja tez zrozumialam ze ciotka leci
czyli to ja mam problem z wysławianiem się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 14:59   #59
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
wiem Brook, dzięki za rady ja po prostu uparta jestem w wielu kwestiach staram się robić inaczej niż wszyscy, to temu, że chciałabym żeby moje wesele było wyjątkowe, mimo, ze robione naprawdę bardzo małym kosztem no i oszczędzamy niemal na wszystkim
spoko powodzenia zycze
napisz mi na pw z jakiego regionu jestes,miasta to moze pomoge znalesc kogos odpowiedniego- siedze w tej branzy i mam pare kontaktow w Pl

Stary 2013-01-29, 15:57   #60
Kohnelia20
Zakorzenienie

czego to ludzie nie wymyślą
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości