|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
juz widze tą rywalizacje:
moje dziecko ma juz dwa ząbki -moje jeszcze nie czy wszystko z nim ok? ![]() a moje juz raczkuje, a moje chodzi a moje to a moje tamto to bedzie dopiero jakaś masakra
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Mamuśki,
jeden dzień nieobecności a tyle stron że dopiero udało mi się was nadrobić Cynamon_owa a mnie sie wydaje ze ona właśnie jest unisex dla chłopca ciemne dodatki dla dziewczynki wystarczy czerwony szaliczek albo różowy tez będzie fajnie
Edytowane przez charmeuse_25 Czas edycji: 2013-01-30 o 15:00 |
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
asymiluje się z rodzicami
Ja też szaleję za moją kotką, uwielbiam ją wąchać
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-01-30 o 15:09 |
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój kot myśli, że jest psem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a co do badania to dziewczyny już wszystko napisałyCytat:
Cytat:
![]() Zjadłam rosół i coś mnie brzuchol boli i mi niedobrze
|
|||
|
|
|
#3637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przeszłam się chwilę po dworze ale zaczęło padać i wiać więc wróciłam szybciej, ale zawsze to coś, dotleniłam się trochę
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oo to super, że udało się odzyskać pieniążki i komuś jeszcze posłużyła. Moja była szyta, a nie konkretny model salonowy, więc też to inaczej bo wiele osób szuka konkretnego modelu sukni jak już sobie jakiś upatrzą. A ja szyłam bo miałam świetną krawcową i wyszło mnie 1/3 taniej niż taki model w salonie, a suknia była wspaniała i dokładnie taka jaką chciałam.
|
|
|
#3639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moda wraca jak boomerang i nie tylko na imiona ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. i koniecznie musisz miec suwaczek ![]() a to juz wyzsza szkoła jazdy heh ![]() ale jak cos to tam instrukcję chyba neni napisała
|
|
|
|
|
#3641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 2 wspaniałych pieskowych synów O tak Grupa wsparcia w odchudzaniu ,staraczki itp. itd ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam kiedys sąsiadkę która namiętnie dokarmiała koty.Wokól wieżowca dookoła stało pełno misek na jedzenie i picie a zimą w korytarzach piwnicy były legowiska dla jej ziomków kocich
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja!
Nie mam za bardzo niestety czasu nadrabiać Pochwale sie , że kupiłam dziś piekne gary i dwie patelnie. Wydałam troche a teraz zeby w ściane Komu gorącej czekolady?? Komu??? |
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
Chyba w tej czesci nie mialam okazji jeszcze pisac a pedzicie jak szalone
![]() Witam wszystkie nowe Mamusie i Wszystkie Gaduly Kobitki czy Wy tez w I trymestrze chudlyscie?? Bo ja od poczatku ciazy schudlam 2 kg i troszke sie martwie
Edytowane przez DamiankaKamilka Czas edycji: 2013-01-30 o 15:26 |
|
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka dziewczyny ja sie dalej czuje jakby mnie czolg przejechal...mdlosci mnie nie opuszczaja nawet na minute.....w pracy tylko modle sie zeby dotrwac do 17:30 kiedy to koncze i wracam do domu....
jak zadzwonilam do mojej ginki z pytaniem czy moge cos brac na te mdlosci to tylko stwierdzila ze to normalne w ciazy i na to nie ma lekarstwa a slynny imbir dziala na mnie odwrotnie niz na inne ciezarowki ech...byle do 13 tyg i powinno byc latwiej jeszcze w dodatku moja biedna mama sie nakrecila ze bedzie dziewczynka skoro sie tak zle czuje i zaczela kupowac rozowe ciuszki
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...jako, że pora obiadowa to wychodzę z nowym tematem
![]() MAcie jakies swoje ulubione dania i ciekawe przepisy? może się podzielicie? Zrobimy przy okazji książkę kucharską Dwupaków ![]() PS.Dziś oglądałam jakis program na TTV i tam babka mi zrobiłą takiego smaka na mus.....a skłądał się on z: banana, borówek amerykańskich (jagód), malin 2 łyżek miodu to zamroziła...a na wierzch polała gorącą czekolada...wyglądało zjawiskowo...... PS2. Ale czy my mozemy maliny...hmmmmmm |
|
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
witajcie nie było mnie przez tydzień 100 stron do nadrobienia ale nie wiem czy dam radę
znów plamienie twarda macica i tydzień w szpitalu teraz biorę duph 3 x dziennie i nospę jak czuję twardnienie ale zapisać muszę się do swojego gin z dzidzią ok ale łożysko przkrywa ujście szyjki i kosmówka też nie jest dobrze mam leżeć przez najbliższe tygodnie do tego miałam silne zapalenie ale jakoś nad tym zapanowali w szpitalu... trzymajcie się jak będzie lepiej to się odezwę bardzo jestem ciekawa co u was myślami cały czas byłam na forum
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty się nie martw tylko się ciesz
|
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chinka102 Witamy ![]() Dziękuję ![]() A szyneczka nie poszła, bo teściowa zrobiła barszcz biały wszystkie smaki mi się w ciąży pozmieniały kiedyś nie lubiłam, a dzisiaj wcinałam tak, że aż się uszy trzęsły
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat wyznaję zasadę, o której już któraś z dziewczyn pisała, czyli im więcej różnorodnych rzeczy teraz jemy, tym więcej smaków poznaje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3654 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony sie ciesze bo jeszcze swoje nadrobie, ale z drugiej martwie sie o kruszynke ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Dobra- najwyżej jak urodzi się dziewczynka to nie będziemy jej zdjęć robić w tej kurteczce żeby w przyszłości pretensji nie miała, że ją w kiepskie kolory ubieraliśmy
Wysłałam mężowi linka i powiedział, że ta kurtka jest ewidentnie dla chłopca ale skoro uważam, że jest ok to mam ją zamówić. Aaa... czemu ja jestem taka niezdecydowana Witaj chinka ita- ja też miałam straszne mdłości ale obstawiam chłopca ![]() Damianka- ja do tej pory schudłam 6 kg i waga nie idzie w górę Nadwagi przed ciążą nie miałam bo moje BMI wynosiło 20. Jak dziecko rośnie to chyba jest ok ![]() kocur- a można w zamian herbatę? ![]() Neni- tak jak iwona piasała po ciąży założymy kolejny wątek i będziemy się odchudzać...
|
|
|
|
#3656 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
U mnie na wizycie wszystko OK, choć dziecko trochę mało urosło od poprzedniej, no ale to się teraz szybko zmienia. TP mi się zrównał z terminem wg OM - 20.07. A tak to OK, Nospa, Dupek, na moje leniwa jelita włączyliśmy Rapacholin, no i Lactovaginal. |
|
|
|
#3657 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wam też wszyscy każą pozbyć się kota bo ciąża, a nastęnie napewno zagryzie dziecko . Ja już tego słuchać nie mogę . Cytat:
Ja mam termin z usg na 22 sierpnia i pokrywa się co do dnia z OM Może połączymy się w bólu z porodówki ![]() Uff. chyba się udało niby takie proste ale trochę techniki i człowiek się gubi pierwsze cyt . za sobą Teraz sie biorę za suwaczek i trochę poodpoczywam. Dzisiaj miałam ostatnią nocną zmianę w pracy i nie wiem kiedy ja Was teraz będę nadrabiać .
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38943781]Hej.
U mnie na wizycie wszystko OK, choć dziecko trochę mało urosło od poprzedniej, no ale to się teraz szybko zmienia. TP mi się zrównał z terminem wg OM - 20.07. A tak to OK, Nospa, Dupek, na moje leniwa jelita włączyliśmy Rapacholin, no i Lactovaginal.[/QUOTE] że wszystko dobrze. Dzieciaczki rosną w różnym tempie, może akurat mu się bardziej organy rozwijały niż rósł w długość, jeszcze ma duzo czasu na wzrost. Skoro TP zgodny z OM to napewno wszystko jest OK.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- jejku, ja się najadłam jogurtu z owocami leśnymi do tego kiwi i pomarańcz, wcześniej cappuccino i ciastka i teraz mnie mdli i mi nie dobrze A tu tyle atrakcji jeszcze przede mną zanim do domu dotrę, chciałabym juz wyciągnąć się na kanapie z nogami do góry
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38943781]Hej.
U mnie na wizycie wszystko OK, choć dziecko trochę mało urosło od poprzedniej, no ale to się teraz szybko zmienia. TP mi się zrównał z terminem wg OM - 20.07. [/QUOTE] Za wizytę ![]() Kurtki jednak nie będzie- wyskoczył błąd na stronie po wklepaniu wszystkich danych i poprosili żeby zadzwonić na infolinię i wtedy zamówić. Więc chyba będzie jednak córeczka, której ewidentnie kurteczka kolorystycznie nie podpasowała... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

I czy nie jest bardzo obciachowa?
Krótko o mnie: Mam 26 lat (jeszcze) i jestem szczęśliwą mężatką od 2009 roku, włścicielką najśmieszniejszego kota na świecie i przyszłą mamą maleństwa, teraz mamy :11 tydzień i 6 dzień ciąży 
, a co do badania to dziewczyny już wszystko napisały
ale do dziś nie poodkurzałam, a bombki walają sie po całym pokoju 

wszystkie smaki mi się w ciąży pozmieniały kiedyś nie lubiłam, a dzisiaj wcinałam tak, że aż się uszy trzęsły 
A tu tyle atrakcji jeszcze przede mną zanim do domu dotrę, chciałabym juz wyciągnąć się na kanapie z nogami do góry