W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-29, 15:33   #1651
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Bambi - nie bedzie konfrontacji - po prostu maja cie tam umalowac wiec nie beda cie zmywac najpierw.
Zrob delikatny makijaz i wez jakies chusteczki do demakijazu - zmyjesz jak bedziesz w srodku.
A strona mi sie nie otwiera - pisze ze nie znalazl.

Romanaccia - a w Rzymie wrocilas do starego mieszkania?

Princi - syn sasiadki jest w tym samym wieku czy starszy?
No i Cuciola ma racje - we dwoch to jest dopiero zabawa!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:32   #1652
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Cia'
Motyla noga! ciagle pada.... w polsce deszcz ,w Salerno deszcz w Rzymie deszcz.... lubie deszcz ,ale w tym roku przesadzil

dziwnie jest byc w rzymie ,czuje sie jakbym nigdy stad nie wyjechala.... jabym wcale nie byla prze 1,5 roku w Salerno....

Princi - a to juz Flavcio z kolegami rozrabia ?

bamby - wychodzisz za maz ? czy ja cos przegapilam?

Cuci - jak tam sprawy z nauka ida ?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

O! to ja powinnam zaczac na zakupy z facetami chodzic,moze dzieki temu zaoszczedze
rzeczywiscie, az 1,5 roku mieszkalas w Salerno. myslalam, ze mniej. to chyba ten czas tak szybko leci
Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia - ponadrabiaj watek bo nam sie tu wiecej slubow szykuje.

A na razie to Bambi bedzie modelka na slubnym show.

Ale dobre mi dzisiaj muffinki wyszly.
Zamiast mleka dalam sok z ananasa. A do srodka wsadzilam po lyzeczce dzemu wisniowego.
ja robilam ostatnio takie z "moje wypieki" czekoladowe z przyprawa korzenna i lyzeczka dzemu sliwkowego. naprawde bardzo dobre. dzien po upieczeniu tez. rowniez mam zamiar zrobic paczki. tylko ze jeszcze nigdy ich nie robilam. mam nadzieje ze pojdzie dobrze

powrocila mgla

a wczoraj juz zarezerwowalam hotel na sierpien w Budapeszcie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:54   #1653
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek!
bambi pochwal sie suknia, hmmm ciekawe czy Ci podpasuje w sensie czy wybiora cos co Ci przypadnie do gustu a co Ty tak sie martwisz o ten makijaz, zeby Ty mnie widziala jak ja czasem wyskakuje hehe zaloz okulary przeciwsloneczne

sjoanna syn sasiadki ma ponad 6 lat, ale raprezentuje soba mniej niz Flavio...juz zostawie to bez komenatrza, ale to dziecko nie jest calkiem normalne...niestety potrzebowalam raz zostawic synka to teraz musialam sie "odwdzieczyc", ale juz wolalabym uniknac takich sytuacji, bo ten jej syn ma problemi gravi
Stary 2013-01-29, 17:36   #1654
sjoanna
Zakorzenienie

Princi - znaczy wychowany po wlosku? Pod haslem - dziecku wszystko wolno.
Kiedys sie smialam ze tu psy lepiej wychowane niz dzieci.

Evelina - hotel w Budapeszcie - fajnie tak!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-29, 22:45   #1655
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

No wkoncu sie zdolalam zalogowac - cos bylo nie tak z wizazem.
Opowiem wam jak bylo na tej "przymiarce". Krotko mowiac - smiech na sali!
Poprosilam mojego Tz zeby poszedl ze mna - bo czulam sie troche niepewnie.
Pani projektantja jak tylko postawilam noge w jej atelier powiedziala, ze ona nie ma czasu wiec trzba to "zalatwic" szybko. Przymierzylam JEDNA suknie! W ogole nie dala mi szansy zeby wyrazic swoje zdanie, nie mowiac o tym zeby przymierzyc cos innego. caly czas powtarzala "fai quello che ti dico!". Nie omieszkala zaznaczyc, ze jej sukienki sa rozmiaru 42 a ja jestem za chuda na jej modele i ze ona to mowila organizatorom! rzeczywiscie suknie byla mi za szeroka i to nawet o wiele - ale ponoc ona ma zrobic poprawki do soboty. I bylam tez za wysoka na jej standardy. Z tylu sukni byla taka kokardka ktora sie odczepila, moj Tz powiedzial na glos ze w sumie lepiej bez tej kokardy, na to ona "ja ci bardzo dziekuje za rade, ale ja wiem jak to ma byc!"Potem jeszcze kilka uwag wyglosila - kazala mi sciagac suknie i dowidzenia. Szkoda bo sukienki miala naprawde bardzo ladne w tym swoim atelier! Przeciez ja jestem jej potencjalna klientka - a potraktowala mnie tak troche niefajnie. Moj Tz nie mogl sie uspokoic - caly czas powtarzal co to za krowa sie trafila. Ale reasumujac - sukienka byla bardzo ladna, szczegolnie plecy - takie koronkowe wiazane na sznurki a dol szeroki a warstwami tiulow. nie ma tej sukni na stronce ale gdy weszlam do tego sklepu ta projektantka miala w rekach n° 10 ze stronki
http://www.vanessasteel.com/rochii_mireasa_2013.php
i na zywo byla sliczna. Bylo jeszcze kilka pieknych modeli ale moj Tz jeszcze gdy bylismy tam, powiedzial mi po cichu ze u niej na pewno nie kupimy Acha na koniec zapytalam ile kosztuje ta "moja" suknia - 2700€!!!!
Mmarcepan - jakby co to ta sfilata jest ok.21.00 - jak cie rozpoznam gdybyscie sie wybrali?
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:35   #1656
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3892447 2]rzeczywiscie, az 1,5 roku mieszkalas w Salerno. myslalam, ze mniej. to chyba ten czas tak szybko leci [/QUOTE]

no niestety czas szybko mija....
Stary 2013-01-30, 00:04   #1657
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

romanacciaa Ty jestes kochana na Fb????

bambipiekna ta suknia!!!a cenowo to chyba tu standard moja kolezanka wydala na swoja 3500euro

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-01-30 o 00:07
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 01:34   #1658
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Romanaccia - a w Rzymie wrocilas do starego mieszkania?
Niestety nie ,jestem u moich przyjaciol na Trastevere ,razem szukamy mieszkania ,nie wiem jak to bedzie z nimi....to nie bedzie mieszkanie tylko dom wariatow

Bamby - a ile masz wzrostu ?

cuciola79 - nie cierpie facebooka ,miesiac temu znowu sie wykasowalam
Stary 2013-01-30, 09:52   #1659
bambi1980
Zadomowienie

Romanaccia - ja sie dziwie jak ty tak z Salerno po prostu wrocilas do Rzymu? Przewiozlas juz Twoje rzeczy? Meble, ubrania, kosmetyki - ja sie teraz przeprowadzam i wiem jak to jest. Nakumulowalam juz mnostwo gratow przez te 3 lata.
Acha - mam prawie 180 cm wzrostu (moj Tz ma taki sam wzrost - takze w butach na obcasach go przewyzszam, ale raczej chodze na plaskim).
A ty cucciola79 masz Fb?
Cuciola - ale ty slicznotka jestes - ogladalam cie wczoraj na zdjeciach
Stary 2013-01-30, 15:14   #1660
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia - ja sie dziwie jak ty tak z Salerno po prostu wrocilas do Rzymu? Przewiozlas juz Twoje rzeczy? Meble, ubrania, kosmetyki - ja sie teraz przeprowadzam i wiem jak to jest. Nakumulowalam juz mnostwo gratow przez te 3 lata.
Acha - mam prawie 180 cm wzrostu (moj Tz ma taki sam wzrost - takze w butach na obcasach go przewyzszam, ale raczej chodze na plaskim).
A ty cucciola79 masz Fb?
Cuciola - ale ty slicznotka jestes - ogladalam cie wczoraj na zdjeciach
woow przewysoka na modelke w sam raz
Stary 2013-01-30, 15:26   #1661
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie posiadam mebli ,moze miedzy innimy dlatego,ze wiem ,ze ciagle mnie gdzies goni i zawsze mialabym problem z przeprowadzka.... i tak mam, mialam 20 walizek ,przyjechali po mnie do Salerno furgonetka rach ciach i bylam w Rzymie , ja sie tam dlugo nie zastanawiam jak mnie gdzies ciagle ,a teraz mam taka prace,ktora moge wykonywac z kazdego miejsca ,ale w Rzymie postanowilam znalesc cos innego ,po aktualnie pracuje w domu i juz mnie do szalu to doprowadza ,chociaz tutaj w rzymie do w domu sie nie da wysiedziec ,bo tez ciagle mnie gdzies gna ,a tu a to tam ze znajomymi

waaaaa.... to ty wysoka jestes ,ja przy tobie to ogryzek 160 cm
Stary 2013-01-30, 15:55   #1662
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie posiadam mebli ,moze miedzy innimy dlatego,ze wiem ,ze ciagle mnie gdzies goni i zawsze mialabym problem z przeprowadzka.... i tak mam, mialam 20 walizek ,przyjechali po mnie do Salerno furgonetka rach ciach i bylam w Rzymie , ja sie tam dlugo nie zastanawiam jak mnie gdzies ciagle ,a teraz mam taka prace,ktora moge wykonywac z kazdego miejsca ,ale w Rzymie postanowilam znalesc cos innego ,po aktualnie pracuje w domu i juz mnie do szalu to doprowadza ,chociaz tutaj w rzymie do w domu sie nie da wysiedziec ,bo tez ciagle mnie gdzies gna ,a tu a to tam ze znajomymi

Ty szalencze jeden

hihihihi ale sie nasmialam

a jak tam Manuelek ??pewnie objada sie kielbaskami w kraju??!!
Stary 2013-01-30, 16:09   #1663
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Pani projektantja jak tylko postawilam noge w jej atelier powiedziala, ze ona nie ma czasu wiec trzba to "zalatwic" szybko. Przymierzylam JEDNA suknie! W ogole nie dala mi szansy zeby wyrazic swoje zdanie, nie mowiac o tym zeby przymierzyc cos innego. caly czas powtarzala "fai quello che ti dico!". Nie omieszkala zaznaczyc, ze jej sukienki sa rozmiaru 42 a ja jestem za chuda na jej modele i ze ona to mowila organizatorom! rzeczywiscie suknie byla mi za szeroka i to nawet o wiele - ale ponoc ona ma zrobic poprawki do soboty. I bylam tez za wysoka na jej standardy. Z tylu sukni byla taka kokardka ktora sie odczepila, moj Tz powiedzial na glos ze w sumie lepiej bez tej kokardy, na to ona "ja ci bardzo dziekuje za rade, ale ja wiem jak to ma byc!"Potem jeszcze kilka uwag wyglosila - kazala mi sciagac suknie i dowidzenia. Szkoda bo sukienki miala naprawde bardzo ladne w tym swoim atelier! Przeciez ja jestem jej potencjalna klientka - a potraktowala mnie tak troche niefajnie. Moj Tz nie mogl sie uspokoic - caly czas powtarzal co to za krowa sie trafila. Ale reasumujac - sukienka byla bardzo ladna, szczegolnie plecy - takie koronkowe wiazane na sznurki a dol szeroki a warstwami tiulow. nie ma tej sukni na stronce ale gdy weszlam do tego sklepu ta projektantka miala w rekach n° 10 ze stronki
i na zywo byla sliczna. Bylo jeszcze kilka pieknych modeli ale moj Tz jeszcze gdy bylismy tam, powiedzial mi po cichu ze u niej na pewno nie kupimy Acha na koniec zapytalam ile kosztuje ta "moja" suknia - 2700€!!!!
Mmarcepan - jakby co to ta sfilata jest ok.21.00 - jak cie rozpoznam gdybyscie sie wybrali?
A ty jaki masz rozmiar?
Za szczupla jestes i za wysoka - moze jak na normalna klientke - bo jak na modelke to akurat.
A ta facetka - faktycznie moglaby pomyslec ze traci klientke takim zachowaniem.

Cytat:

Bierz laptopa i wychodz z domu do kawiarni albo jakiegos parku.
Cieplo jest teraz, slonecznie.
W domu pewnie duzo cie rozprasza jak mowisz ze ze znajomymi mieszkasz.

Zrobilam muffiny - wedlug mojego starego przepisu - ale zamiast proszku do pieczenia dalam drozdze w proszku.
Juz pozarlam jednego na cieplo.
Pyszne - tylko ciasta cos mi malo wyszlo i nie mialam juz papilotek wiec teraz czeka mnie wyciaganie z metalowej foremki.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-30, 16:29   #1664
principessina
Zakorzenienie

Hej ho ja znowu dzisiaj niewyspana, jutro ide do pediatry ja naprawde nie wiem czemu synek tak zle sypia, dzis w nocy to byl jakos koszmar...

Cytat:

wiem, ze jego mama ma duzo problemow z nim chodzili nawet do psychologa, nie wiem czy ma adhd czy cos, ale na moj gust za duzo siedzi przed tv i komputerem, dziecko 6 lat a non stop nos w tych grach nie wiem jak tam one sie nazywaja playstation...

bambi ale ta kobieta to chamka jakas straszna, co ona laske Ci robi, ja to chyba bym w ogole podziekowala za taka wspolprace...
suknia sliczna, to chyba ta co mi wpadla na samym poczatku w oko, no a ceny to takie standardowe jak na Italie
Stary 2013-01-30, 16:45   #1665
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
Ty szalencze jeden

hihihihi ale sie nasmialam

a jak tam Manuelek ??pewnie objada sie kielbaskami w kraju??!!

Manuelek w PL sie juz zadomowil i rzadzi tam w domu rowno ,wszystcy mu dogadzaja tylko rozpuszczaja go
strasznie za nim teskie ,ale juz niedlugo znowu go do wloch przywioze

sjoanna - zimno jest na dworze pozatym jak wychodze ,to tez nie lubie siedziec w jednym miejscu ,wole juz w ciepelku popracowac ,a wychodzic ze znajomymi ,jutro ide na kolacje z grupa "romanacciow" hehe, smieja sie ze mnie ,ze wrocilam ,mowia mi ,ze musimy koniecznie pojsc na spacer do centrum ,zeby mogla nacieszyc sie tym widokiem,bo na pewno straaaasznie za rzymem tesknilam

tiaaa...
Stary 2013-01-30, 17:27   #1666
Konto usuniête

Cytat:

no

psy tutaj tez sa rozpieszczane. sa takie dwie babki co prowadza swoje psy na smyczy i z nimi rozmawiaja, ale sie wtedy z Tz z nich podsmiewujemy ...
Cytat:
ale podla baba. ja bym chyba stamtad wyszla ciekawe czy tak by sie zachowala jakby przyszla wloszka a nie Ty
Stary 2013-01-30, 21:34   #1667
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

dziewczyny ale mam dzisiaj mlyn!!!

rano zdalam ten egzamin jupiiiii!!!! Ale trafilam znowu na tego kolesia ktory mnie ubil na prawie pracy (bo ten egz to byly umowy o prace) i...zgarnelam zaliczenie ledwo ledwo...ale poszlo

potem pojechalam z tesciowa na zakupy

potem mama mi napisala, ze chca mi juz zamowic bilet na kwiecien/maj na zielona szkole, na ktora jade z mama. No i zamawiamy...

tylko ze ja glupia zamiast sie cieszyc ze bede prawie 3 tyg w Pl to ja mysle jak ja przezyje bez tz-ta...che stupidina che sono!

dopisze wam jutro szczegoly bo juz wymiekam dzisiaj!

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-01-30 o 21:56
cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:30   #1668
bambi1980
Zadomowienie

Cuciola - gratulacje!!!!! Zaraz mnie tu bedziesz szkolic z umow o prace To co teraz? Tylko praca magisterska i obrona co? Bo to byl chyba ostatni egzamin?
Ja wlasnie skonczylam czesc tej roboty ktora mi dali do zrobienia po godzinach. W ogole jestem cala w nerwach - bo w pracy tak jakos wyszlo niespodziewanie, ze mialam ta rozmowe o podwyzke. Jeszcze teraz sie trzese. Szef - tak jak zwykle - nie mial zamiaru czekac na moja opinie i tylko mi przedstawil to co ma zamiar mi dac (podwyzszyc) - ale to byla smieszna stawka - o niewiele wieksza niz to co mam teraz. Zrobilam sie cala czerwona z emocji - ale spokojnie powiedzialm mu ze sie na takie cos nie zgadzam. zaczelam wyluszczac swoje racje ale szef twardo obstawal ze nie ma mowy - ze ja sobie wymyslilam "stipendio di un quadro", ja wcale tak nie uwazam. Rozmowa trwala 45min - i znowu zeszlo na nic ale przynajmiej pierwszy raz powiedzialam czego oczekuje. Kazal mi sie zastanowic i powiedzial, ze on sie tez zastanowi. Troche sie boje, ze moze sie przeceniam i jest tez taki aspekt - ze jak mi daja duza stawke to jeszcze wiecej beda wymagac a ja juz nie daje rady. Z drugiej strony chca przyjac nowa osobe i zapowiedzial mi szef ze ja mam tego nowego szkolic. bardzo mi to nie pasuje - bo jak ja zaczynalam 3 lata temu to nikt mi nie pomagal i pierwszego dnia jak mnie wzieli musialam dzwonic do austrii i pytac sie po niemiecku o obciazenia wiatrem do siatki cieto-ciagnionej i rysowac systemy do jakichs podziemnych parkingow. Mylam tez podlogi w biurze i bylam na kazde skinienie - jak trzeba bylo to musialam tez robic za tlumacza na kolacjach do polnocy. No nic - musze troche pozbierac mysli zeby sobie nie zaszkodzic.
Evelinarav no wlasnie wole nie wiedziec czy do Wloszki bylaby ta baba tez taka obcesowa - ja czasem sie boje odezwac, bo oczywiscie od razu wiadomo ze jestem straniera. Moja kolezanka z pracy (wloszka) kiedys mnie "pouczyla" ze jakby co to mam mowic ze jestem z Rosji a moj ojciec jest potentatem ropy naftowej - od razu mnie beda inaczej traktowac hehehe
Sjoanna - ja kupuje tak normalnie na rozmiar 40 tylko ze te suknie slubne sa dopasowane tylko w gornej czesci (gorset) a w zwiazku z tym ze "cierpie" na zanik biustu moglabym miec 38 (na wloskie rozmiarowki).
Stary 2013-01-30, 22:52   #1669
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

bambi ostatni w sesji zimowej....oops!
jeszcze mam diritto penale, procedura civile, procedura penale czyli wszystko co najgorsze bo porozkladane na 2 czesci...zgine tam, pomnik mi postawia!!!

lece juz do lozka bo nawet juz czytac nie potrafie dzisiaj, taki mialam pelny dzien jutro wam wszystkim pocytuje

Stary 2013-01-31, 10:12   #1670
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Hej ho ja znowu dzisiaj niewyspana, jutro ide do pediatry ja naprawde nie wiem czemu synek tak zle sypia, dzis w nocy to byl jakos koszmar...

Oby cos poradzil.

wiem, ze jego mama ma duzo problemow z nim chodzili nawet do psychologa, nie wiem czy ma adhd czy cos, ale na moj gust za duzo siedzi przed tv i komputerem, dziecko 6 lat a non stop nos w tych grach nie wiem jak tam one sie nazywaja playstation...
Tak. Playstation.
A nie ma w okolicy szkolki pilkarskiej albo innej - pobiegalby, wyszumial by sie to od razu by sie dziecko inne zrobilo.

Cytat:

Manuelek w PL sie juz zadomowil i rzadzi tam w domu rowno ,wszystcy mu dogadzaja tylko rozpuszczaja go
strasznie za nim teskie ,ale juz niedlugo znowu go do wloch przywioze

A jak nie bedzie chcial wracac?

sjoanna - zimno jest na dworze pozatym jak wychodze ,to tez nie lubie siedziec w jednym miejscu ,wole juz w ciepelku popracowac ,a wychodzic ze znajomymi ,jutro ide na kolacje z grupa "romanacciow" hehe, smieja sie ze mnie ,ze wrocilam ,mowia mi ,ze musimy koniecznie pojsc na spacer do centrum ,zeby mogla nacieszyc sie tym widokiem,bo na pewno straaaasznie za rzymem tesknilam

tiaaa...
U mnie w sloneczku jest bardzo fajnie.
Siedzialam sobie wczoraj na balkonie zeby tego ciepelka troche zlapac.

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ

rano zdalam ten egzamin jupiiiii!!!! Ale trafilam znowu na tego kolesia ktory mnie ubil na prawie pracy (bo ten egz to byly umowy o prace) i...zgarnelam zaliczenie ledwo ledwo...ale poszlo

potem mama mi napisala, ze chca mi juz zamowic bilet na kwiecien/maj na zielona szkole, na ktora jade z mama. No i zamawiamy...

tylko ze ja glupia zamiast sie cieszyc ze bede prawie 3 tyg w Pl to ja mysle jak ja przezyje bez tz-ta...che stupidina che sono!

Gratulacje za egzamin!
Ciesz sie ze jedziesz - odpoczynek od egzaminow i uczelni ci sie nalezy i TZ o tym wie.

Cytat:
Cuciola - gratulacje!!!!! Zaraz mnie tu bedziesz szkolic z umow o prace To co teraz? Tylko praca magisterska i obrona co? Bo to byl chyba ostatni egzamin?
Ja wlasnie skonczylam czesc tej roboty ktora mi dali do zrobienia po godzinach. W ogole jestem cala w nerwach - bo w pracy tak jakos wyszlo niespodziewanie, ze mialam ta rozmowe o podwyzke. Jeszcze teraz sie trzese. Szef - tak jak zwykle - nie mial zamiaru czekac na moja opinie i tylko mi przedstawil to co ma zamiar mi dac (podwyzszyc) - ale to byla smieszna stawka - o niewiele wieksza niz to co mam teraz. Zrobilam sie cala czerwona z emocji - ale spokojnie powiedzialm mu ze sie na takie cos nie zgadzam. zaczelam wyluszczac swoje racje ale szef twardo obstawal ze nie ma mowy - ze ja sobie wymyslilam "stipendio di un quadro", ja wcale tak nie uwazam. Rozmowa trwala 45min - i znowu zeszlo na nic ale przynajmiej pierwszy raz powiedzialam czego oczekuje. Kazal mi sie zastanowic i powiedzial, ze on sie tez zastanowi. Troche sie boje, ze moze sie przeceniam i jest tez taki aspekt - ze jak mi daja duza stawke to jeszcze wiecej beda wymagac a ja juz nie daje rady. Z drugiej strony chca przyjac nowa osobe i zapowiedzial mi szef ze ja mam tego nowego szkolic. bardzo mi to nie pasuje - bo jak ja zaczynalam 3 lata temu to nikt mi nie pomagal i pierwszego dnia jak mnie wzieli musialam dzwonic do austrii i pytac sie po niemiecku o obciazenia wiatrem do siatki cieto-ciagnionej i rysowac systemy do jakichs podziemnych parkingow. Mylam tez podlogi w biurze i bylam na kazde skinienie - jak trzeba bylo to musialam tez robic za tlumacza na kolacjach do polnocy. No nic - musze troche pozbierac mysli zeby sobie nie zaszkodzic.

A po niemiecku ta siatka ma pewnie bardzo mila do wymowienia i super krotka nazwe. No i oczywiscie ta nazwa jest w kazdej ksiazce do nauki niemieckiego.
takie rozmowy z szefami sa zawsze trudne. Bo jak wieksza firma to jeszcze spoko ale jak mniejsza i do tego finansowana z pieniedzy szefa to jakby sie mu zywcem z gardla wyciagalo.

Evelinarav no wlasnie wole nie wiedziec czy do Wloszki bylaby ta baba tez taka obcesowa - ja czasem sie boje odezwac, bo oczywiscie od razu wiadomo ze jestem straniera. Moja kolezanka z pracy (wloszka) kiedys mnie "pouczyla" ze jakby co to mam mowic ze jestem z Rosji a moj ojciec jest potentatem ropy naftowej - od razu mnie beda inaczej traktowac hehehe

Roznie to bywa - nie wszystkie wlascicielki powinny obslugiwac klientow a i nie wszystkie pracownice sa mile i pomocne.
Wiem po sobie. W jednym z salonow przymierzylam po kilku minutach namawiania (nie mnie - sprzedawczyni) jedna (sztuk 1) sukienke i jeszcze mnie obsztorcowala ze mam nie dotykac tkaniny!
Juz tam nie wrocilam.
A wszystko to bo smialam przerwac jej zajmujaca rozmowe z kolezanka.

Sjoanna - ja kupuje tak normalnie na rozmiar 40 tylko ze te suknie slubne sa dopasowane tylko w gornej czesci (gorset) a w zwiazku z tym ze "cierpie" na zanik biustu moglabym miec 38 (na wloskie rozmiarowki).
Jak pierwszy raz przeczytalam o rozmiarze 42 to musialam sie zastanowic i dopiero po chwili uzmyslowilam sobie ze tu o wloski 42 chodzi.
Jak ci nie wyjdzie rozmowa z szefem o podwyzke to kariera modelki przed toba.

Cytat:
bambi ostatni w sesji zimowej....oops!
jeszcze mam diritto penale, procedura civile, procedura penale czyli wszystko co najgorsze bo porozkladane na 2 czesci...zgine tam, pomnik mi postawia!!!

lece juz do lozka bo nawet juz czytac nie potrafie dzisiaj, taki mialam pelny dzien jutro wam wszystkim pocytuje
Nie mysl teraz o tym - pomyslisz jak wrocisz wypoczeta z urlopu w Polsce.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-31, 10:59   #1671
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ok no to nadrabiam wasz spam

bambi jak ja lubie takie wlascicielki sapientone raz poszlam z kolezanka przymierzac suknie (ona przymierzala) umowila sie specjalnie, wszystko git a babeczka ja po 15 minutach wygonila bo przed nami juz jedna kobitka kupila suknie to po co wlascicielka jeszcze miala dbac o kolezanke skoro juz sprzedala
yhy no tak, takie sa ceny, za tyle to ja sobie kupie 4 suknie w Pl
a jeszcze dolicz wszystkie dodatki
fajnie, ze podobaly ci sie moje zdjecia twoje tez sa super, juz cie zapamietalam wizualnie

odwazna z ciebie babeczka, a noz szef wyposrodkuje te twoje potrzeby, skoro jeszcze masz szkolic nowa osobe to fajnie by bylo jakby troche grosza wpadlo.

Ja dopiero dzisiaj sobie wpoilam do rozumu ze lece do Pl
i bede nad naszym Baltykiem! Chyba z 13 lat mnie tam nie widzieli albo i 15! duzo pewnie sie pozmienialo!

kto chetny do wykapania mojego cielaczka labradorka?

Stary 2013-01-31, 11:14   #1672
sjoanna
Zakorzenienie

Ja, ja, ja!
Ja lubie cielaczki - jak jest co potarmosic!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-31, 11:58   #1673
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

To zapraszam trzeba cielaczka podniesc i wladowac do wanny, pieknie wykapac szamponem, nie moczyc glowy bo zaraz by sie trzepal...glowe zawsze na koncu
Potem wysuszyc suszarka, ale on jest grzeczny, nadstawia tyleczek hahaha wie co przyjemne

Stary 2013-01-31, 12:02   #1674
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
nadstawia tyleczek

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-31, 15:02   #1675
cucciola79
Wtajemniczenie

bambido odwaznych swiat nalezy dobrze zrobilasja mysle ze jezeli pracownik jest sumienny i dobrze wykonuje swoja prace to zostanie doceniony wczesniej czy pozniej i tak jak napisalas na poczatku nie jest latwo ale z biegiem czasu kazdy otrzymuje to na co zasluguje!!!a wiec glowa do gory i bedzie dobrze
cucitylko pogratulowac!!!
ohh Ty normalnie przezakochana jestesa Tz.et co na Twoj wyjazd??
a co do sukni to i racja oplaca sie w Pl sa piekne i duzo mozna zaoszczedzic!!!!

a gdzie marcepanek???
no i princi????

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-01-31 o 15:05
Stary 2013-01-31, 16:31   #1676
Konto usuniête

Cytat:

gratuluje ty jak skonczysz te studia to sie chyba wtedy bedziesz nudzic, tak to ciagle przy ksiazkach a co to jest ta zielona szkola?
Cytat:
racja

ja tez
Cytat:
To zapraszam trzeba cielaczka podniesc i wladowac do wanny, pieknie wykapac szamponem, nie moczyc glowy bo zaraz by sie trzepal...glowe zawsze na koncu
Potem wysuszyc suszarka, ale on jest grzeczny, nadstawia tyleczek hahaha wie co przyjemne
a ty dajesz rade go podniesc? co ile go myjesz? mojemu to wystarczy, ze zdejme obroze i juz wie co sie bedzie dzialo ale przyjdzie do lazienki , usiadzie pod zlewem i pozniej pod prysznic, jak juz leci ciepla woda
Stary 2013-01-31, 16:33   #1677
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

cucciola tz najpierw zrobil mine zbitego psa "no to co sama sobie jedziesz i mnie tu zostawiasz? jak ja bez ciebie bede zasypial"
a potem powiedzial ze przeciez rozumie, ze rodzine mam daleko i malo sie widujemy. Chetnie by ze mna polecial no ale interes musi rozwijac

dobrze ze zamowilismy ten bilet bo dzisiaj tate wezwali na zabieg doszpitala wiec tydzien pewnie go w domu nie bedzie

evelinarav po stu
diach to nie mozna sobie pozwolic na nudy tylko trzeba pracy szukac a jak nie pracy to przynajmniej praktyki. Ja to sie nie potrafilabym nudzic, trzeba sobie zajecie znalesc.
Zielona szkola....z 3 klasa podstawowki, moja mama uczy w szkole
Nie daje rady juz podniesc Yoghusia, tz mi go wsadza i wyciaga z wanny a latem go myje na ogrodzie...teraz musze czesciej bo ma problemy ze skora i stosuje specjalny szampon.
No to twoj psiak tez grzeczny Moj w domu chodzi bez obrozy, ale za ciasteczko zrobi wszystko wiec nie ma problemu.

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-01-31 o 16:37
Stary 2013-01-31, 16:39   #1678
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
cucciola tz najpierw zrobil mine zbitego psa "no to co sama sobie jedziesz i mnie tu zostawiasz? jak ja bez ciebie bede zasypial"
a potem powiedzial ze przeciez rozumie, ze rodzine mam daleko i malo sie widujemy. Chetnie by ze mna polecial no ale interes musi rozwijac

dobrze ze zamowilismy ten bilet bo [COLOR=Silver]dzisiaj tate wezwali na zabieg doszpitala wiec tydzien pewnie go w domu nie bedzie

ojejmam nadzieje,ze to nic powaznego!!!!!
Stary 2013-01-31, 17:38   #1679
principessina
Zakorzenienie

Jestem i ja choc w srednim humorze jutro ide z Flavciem do gastrologa, to juz za dlugo trwa, ze on w nocy nie spi, kreci sie, placze, pryka, to chyba brzuszek, ilez mozna nie spac, ja juz mam dosc, maz dzisiaj w nocy powiedzial, ze non c'è la fa più deve pur lavorare...ma racje...sorki, ze tak narzekam, kurcze synek jest taki poceszny, ale te nocki sa jakims koszmarem, czekam i czekam az bedzie lepiej a to zeby a to to a to tamto, ale moze lekarz cos poradzi...

wczoraj byli u nas znajomi z corcia Chiara, starsza od Flavcia o 2 m-ce grzeczna dziewczynka, jej mamusia oczekuje juz drugiego dzidziusia i jest b.mlodziutka, ta to ma cierpliwosc, nie to co ja

cuciola ale fajnie, kiedy dokladnie lecisz? ja wlasnie patrze na bileciki na marzec/kwiecien, czym lecisz? polskie morze, bylam w Sopocie jakies 4 lata temu, maz nigdy jeszcze nie byl, a b. by chcial!

bambi fajnie, ze szef umie docenic solidnego pracownika, nie czesto to sie zdarza!

sjoanna ten chlopczyk chodzil do szkolki pilkarskiej, ale nauczyciel strasznie sie skarzyl, chyba go juz pozniej nie chcial...teraz chodzi na tance jakies...

w ogole nie wiem czy Wam pisalam, ale bylam na dniu otwartym w przedszkolu dla grup dla 2,5latkow, pytalam Pania czy pozniej od 3 latek jest angielski to sie na mnie popatrzyla, mowi ze nie ma angielskiego ze to dopiero w szkole hehe nic no zapisze synka dodatkowo jesli cos znajde mamma mia nie do pomyslenia, w Polsce w zabitej 4 dechami wsi sa szkolki angielskiego
Stary 2013-01-31, 18:13   #1680
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:

No tak - wiedzialam - jak moj - najwiecej problemow z zasypianiem.
A do tego moj stwierdzil ze kto mu bedzie pral?
Bo wiadomo - pralka to jakies urzadzenie Hi-tech ktorego mezczyzna za nic nie zrozumie.

dobrze ze zamowilismy ten bilet bo dzisiaj tate wezwali na zabieg doszpitala wiec tydzien pewnie go w domu nie bedzie

Zdrowka zycze!

evelinarav po stu
diach to nie mozna sobie pozwolic na nudy tylko trzeba pracy szukac a jak nie pracy to przynajmniej praktyki. Ja to sie nie potrafilabym nudzic, trzeba sobie zajecie znalesc.
Zielona szkola....z 3 klasa podstawowki, moja mama uczy w szkole

Jedziesz do pracy? mnie by sie nie chcialo - juz nie.

Nie daje rady juz podniesc Yoghusia, tz mi go wsadza i wyciaga z wanny a latem go myje na ogrodzie...teraz musze czesciej bo ma problemy ze skora i stosuje specjalny szampon.
No to twoj psiak tez grzeczny Moj w domu chodzi bez obrozy, ale za ciasteczko zrobi wszystko wiec nie ma problemu.
Jak za ciasteczko zrobi wszystko to go wytrenuj zeby sam wskakiwal do wanny.

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem i ja choc w srednim humorze jutro ide z Flavciem do gastrologa, to juz za dlugo trwa, ze on w nocy nie spi, kreci sie, placze, pryka, to chyba brzuszek, ilez mozna nie spac, ja juz mam dosc, maz dzisiaj w nocy powiedzial, ze non c'è la fa più deve pur lavorare...ma racje...sorki, ze tak narzekam, kurcze synek jest taki poceszny, ale te nocki sa jakims koszmarem, czekam i czekam az bedzie lepiej a to zeby a to to a to tamto, ale moze lekarz cos poradzi...
To pediatra cos zasugerowal z gastrologiem?
A moze wystarczy cos z diety wyeliminowac? Moze uczulony na cos albo czegos nie trawi.
Przepraszam ze sie madrze jesli juz probowalas.

a LADY.”

Edith Head
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.