Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 15:04   #991
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Dziś będziemy się wszystkie przytulać
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 15:39   #992
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziś będziemy się wszystkie przytulać
Nie może być inaczej

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Myślę nawet dość pozytywnie. Czasem nadchodzą mnie straszne scenariusze ale szybko staram się je odgonić.
Też mam problemy ze zgagą. pomaga renii czy jak to się pisze

Mi lekarka radziła wstrzymać się do samej owulacji żeby plemniki się "nazbierały". No i miała rację Gdybym nie chodziła na monitoring to aktywnie byśmy się starali od poniedziałku (bo wtedy pojawił się śluz) a poczekaliśmy do środy w nocy a potem czwartek wieczorem (owulacja była w czwartek nad ranem wg monitoringu). Tak na prawdę to śluzu już w środę nie miałam...

Pierwszy raz przespałam całą noc z nasieniem w środku... Najpierw nogi do góry czyli świeca a potem na boku, nogi podkulone i ani kropelki nie straciłam Podziałało.

Jeszcze to do mnie nie dociera

Tylko jak tu odpoczywać i się oszczędzać jak trzeba gotować, sprzątać, prać, zakupy robić i pracować. Mam własną działalność więc mogę trochę odpuścić, ale jak nie pracuje to nie zarabiam, a opłaty firmowe trzeba robić typu czynsz za lokal, zus, księgowy, raty itp.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Dzięki za renie..nidgy nie próbowałam.

Może też następnym razem powinniśmy się wstrzymać...? problem tylko taki, że ja nie do końca jestem pewna kiedy mam owu... i bałabym się, że przegapię, a to już nie było by fajne
Stary 2013-01-31, 15:57   #993
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

haha przytulamy sie wszyscy dziś.

justa gorąca kąpiel w ciąży raczej odpada, taka ciepła tak, moja znajoma dostała jakiegoś krwawienia jak się w gorącej kąpała a że lubi to nawet nie pomyślała.

zarejestrowałam się na ovufiend nie wiem czy się chwaliłam może coś mi to podpowie i zmobilizuje do mierzenia tempki

słuchajcie co Wam powiem czy Wasi mężczyźni jak mają katar to też się zachowują jakby mięli zjeśc z tego świata zaraz???
Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" np. czekoladę z orzechami. haha chciałam dziecko to mam tylko w jakiejś większej formie:ha haha:

no i mu kupiłam, i jeszcze jakieś specyfiki w aptece i budyń malinowy ugotowałam zaraz idę do niego obudzic go i dac prezenty.

Swpoją drogą czekoladę kupiłam wielką bo i mi smutno że znów się nie udało idę do męża będziemy razem smutki zajadac a co!!!

kucyk jak się czujesz masz jakieś objawy?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:11   #994
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość

justa gorąca kąpiel w ciąży raczej odpada, taka ciepła tak, moja znajoma dostała jakiegoś krwawienia jak się w gorącej kąpała a że lubi to nawet nie pomyślała.

zarejestrowałam się na ovufiend nie wiem czy się chwaliłam może coś mi to podpowie i zmobilizuje do mierzenia tempki

słuchajcie co Wam powiem czy Wasi mężczyźni jak mają katar to też się zachowują jakby mięli zjeśc z tego świata zaraz???
Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" np. czekoladę z orzechami. haha chciałam dziecko to mam tylko w jakiejś większej formie:ha haha:

no i mu kupiłam, i jeszcze jakieś specyfiki w aptece i budyń malinowy ugotowałam zaraz idę do niego obudzic go i dac prezenty.

Swpoją drogą czekoladę kupiłam wielką bo i mi smutno że znów się nie udało idę do męża będziemy razem smutki zajadac a co!!!

kucyk jak się czujesz masz jakieś objawy?
hehe mój też byle katarek i już umierajacy jest, całkiem niedawno też przechodziłam jego chorobę

Na ovu też z ciekawości jestem, pomyślnych obserwacji
Stary 2013-01-31, 17:19   #995
ryba91
Zakorzenienie

O matko, ale mam dobrze. Mój mąż jak jest chory to nie chce jeść NIC. nawet swojego ulubionego marcepanu. Jak ma katar czy coś to nic z tego nie robi, jak boli go głowa to tabletka, jak brzuch to śpi. Dopiero po chorobie zbiera apetyt, zjada 2 pól kilowe marcepany, 2 tabliczki czekolady, na obiad obowiązkowo musi być rolada śląska, kapusta i kluski, hehe
a mimo tego, że potrafi tyle zjeść nic nie tyje..
Stary 2013-01-31, 17:36   #996
PPPatinka
Rozeznanie

hej dziewczyny

dzis bylam u gina no i niestety znow mnie nie pocieszyl po zabiegu zostala mi jeszcze blona ktorej nie powinno byc ( a do tego mam bardzo duzo plyny owodniowego a pecherzyka brak wiec podejrzewa ciaze poza maciczna niestety w poniedzialek mam zrobic bete dla potwierdzenia i dostalam duphaston na wywolanie @ gdyby ta malpa nie przyszla to za 10 dni kontrola wg. mojego gina powinnam byc w 4,3 tyg ciazy wiec pecherzyk raczej powinien juz byc eh i tak mi sie smutno zrobilo bo ciagle cos ilez to czlowiek musi przejsc jak czegos pragnie
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:36   #997
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj coś tknęło i po pracy jadę szybko robić badania na tarczycę. Dobrych kilka lat temu leczyłam się na niedoczynność tarczycy, nie była jakaś wielka ale zawsze coś, wyniki badań miałam później dobre, dobrze się czułam i jakoś zaniedbałam sprawdzanie, a teraz tak sobie pomyślałam ,że nie mogę zajść w ciąże, jestem non stop senna i kilka kilo też mi przybyło.
No i biegusiem dzisiaj po pracy na badania i mam nadzieję że wyniki będą szybko bo nie mogę się doczekać.
Zaczęłam się teraz martwić ;( ;( ;(
tsh to jest na tarczyce? bo ja mam miedzy innymi to zlecone ale bez ft3 ft4.

dziś moj 1dc, a 3dc jadę na te badania.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 17:53   #998
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

tak badanie TSH jest na tarczyce, ja póki co zrobiłam dzisiaj samo TSH i zależnie od jego wyniku zdecyduję czy robić FT 3 i FT 4. A wyniki będą jutro więc na całe szczęście nie muszę długo czekać.

Mój mąż jak jest chory to tak samo umierający od razu, a do tego wtedy w takim humorze że bez kija nie podchodź, nie cierpię jak jest chory bo cokolwiek wtedy zrobię to jest źle i się czepia tylko po to żeby się przyczepić

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-01-31 o 17:59
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 18:02   #999
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
1l bulionu warzywnego
6 serków topionych
200 gęstej, kwaśnej śmietany
pieprz czarny do smaku

do gorącego bulionu wrzucić serki topione-najlepiej czyste, bez niczego;d , i zblendować, ąz bedzie gladka jednolita masa potem dodac smietane i pieprz i tez zmiksować. Czasem sie robi wywar na mięsie ale ja nie robie, bo wiecej czasu zajmuje a ja go mam bardzo mało ;p i inaczej smakuje :P
ja jak już ją wleje na miseczkę to dodaje swieży lubczyk ( afrodyzjak <3) no chyba ze swiezego nie ma to wtedy jeszcze przed podaniem z torebki wrzucam na sekunde do zupki i podaje. Są osoby które dorzucają też do środka ser mozzarella - ja go nie lubię i nie dodaję. To jest taka bardziej zupa-krem dodatki ziolowe i inne wg uznania zupa robi się błyskawicznie
aaa i jeszcze ja marchewkę do bulionu dodaję
dzięki wypróbuje jak tylko świeży lubczyk dopadnę
Cytat:

Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" np. czekoladę z orzechami.
Mój ma prawie tak samo. Jak go naprawde rozłoży to śpi i nic nie jje ale jak już przechodzi to jeszcze swoje poudaje zebym koło niego poskakała
Daj znać czy fajny ten program.
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

dzis bylam u gina no i niestety znow mnie nie pocieszyl po zabiegu zostala mi jeszcze blona ktorej nie powinno byc ( a do tego mam bardzo duzo plyny owodniowego a pecherzyka brak wiec podejrzewa ciaze poza maciczna niestety w poniedzialek mam zrobic bete dla potwierdzenia i dostalam duphaston na wywolanie @ gdyby ta malpa nie przyszla to za 10 dni kontrola wg. mojego gina powinnam byc w 4,3 tyg ciazy wiec pecherzyk raczej powinien juz byc eh i tak mi sie smutno zrobilo bo ciagle cos ilez to czlowiek musi przejsc jak czegos pragnie
biedactwo nie wiem jak Cie, pocieszyć...
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
tak badanie TSH jest na tarczyce, ja póki co zrobiłam dzisiaj samo TSH i zależnie od jego wyniku zdecyduję czy robić FT 3 i FT 4. A wyniki będą jutro więc na całe szczęście nie muszę długo czekać.
Dobrze że wyniki szybko. Trzymam kciuki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 18:12   #1000
emi 84
Rozeznanie

PPPatinka ja miałam ciążę pozamaciczną i to wcale nie jest taka wiadoma bo ja w 2 miesiącu miałam usuwaną bo do końca nie mogli jej znaleźć ale miałam wówczas silne krwawienia i okropne bóle które promieniowały przez pachwinę do kolana a jedynie bhcg rosła.
emi 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 18:54   #1001
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny

PPPatinka bardzo mi przykro, ale będzie dobrze 3mam kciuki
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:03   #1002
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

nawet nie wiem co powiedzieć

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:

http://www.endokrynologia.net/tarczy...cy-tsh-ft4-ft3 tu masz opisane te hormony
Stary 2013-01-31, 19:06   #1003
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
PPPatinka bardzo mi przykro, ale będzie dobrze 3mam kciuki

dzieki dziewczyny za pocieszenie mam nadzieje ze jednak nie bezie to trwalo 2 miesiace ze moze po lekach zejdzie sama i po sprawie i ze sie znow nie nacierpie bo juz bol podczas zabiegu usuwania polipa byl nie do zniesienia i nie chcialabym go powtarzac

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
PPPatinka ja miałam ciążę pozamaciczną i to wcale nie jest taka wiadoma bo ja w 2 miesiącu miałam usuwaną bo do końca nie mogli jej znaleźć ale miałam wówczas silne krwawienia i okropne bóle które promieniowały przez pachwinę do kolana a jedynie bhcg rosła.
a jesli mozna spytac to w jaki sposob Ci usuwali ciaze pozamaciczna?
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:06   #1004
Eleo765
Zadomowienie

taaa... świeca :P my mamy łóżko przy ścianie, układamy się zatem wygodnie, ja nogi na scianę, mąż koło mnie, leżymy, gadamy, podśmiechujemy się, kot nie może się nadziwic i wszystko po to żeby nic nie zmarnować :P

ja także mam w telefonie aplikację WomanLog, dlatego pomiar temperatury rano trwa dosłownie 10 sek. Jadąc do pracy pociągiem zapisuję tę temp. w aplikacji, a wieczorem jak wracam do domu zapisuję też w ovufriend. Także rano to trwa tyle ile termometr mierzy, a dopowiem że mam taki normalny, elektroniczny ale bez podwójnej skali.

badzia, ja w grudniu odkryłam miód, co prawda go nie lubię, ale uznałam, że jeśli się staramy, ja się nie faszeruję lekami. To świństwo działa cuda!!! polecam! a z tą pracą... co konkretnie cię trapi?

maomami - kiedy będziesz miała wyniki???

ci chorzy mężowie to prawdziwe przekleństwo. a wrócę jeszcze do tematu kanapek o 4 rano kochane, mam nadzieję, ze wasi mężowie to doceniają, ja bym nie wstała o 4 rano zrobić kanapki:/ mężusia bardzo kocham, ale dwie rączki ma, trzeba uczyć dobrych zachowań... szczególnie jak teściowa nie nauczyła

a ja mam lubczyk w doniczce na oknie, z tego się robi przyprawę Maggi

PPPatinka, współczuję

dla mnie kluczowy będzie weekend, albo dostanę @, albo w niedzielę testuję... albo jedno i drugie

wczoraj odkryłam na YT testy ciążowe - robione na żywo - nie wiem co mam o tym myślec...

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-01-31 o 19:12
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:07   #1005
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

W czasie ciąży można brać ciepłe kąpiele, ale woda nie może przekraczać 37 st C, tak jak temperatura ciała. Gorące kąpiele są rozluźniające i pobudzające. Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem i rozumem
Stary 2013-01-31, 19:26   #1006
emi 84
Rozeznanie

PPPatinka mi usuwali w ostatniej chwili jak już jajowód pękał i niestety wraz z ciążą usunęli mi lewy jajowód ale jak mówię ciąża pozamaciczna to silne krwawienia i okropny ból.
Stary 2013-01-31, 19:32   #1007
aanka0308
Rozeznanie

Patinka u mnie wykryto cp. Przede wszystkim sprawdzają bhcg czy leci w dół i na jakim jest poziomie. U mnie obyło sie bez meto i laparoskopii. Mogli zastosować metode zachowawcza. Nie zawsze przy cp boli brzuch i tak było w moim przypadku. Zgłosiłam sie di lekarza bo bhcg zaczęła po spadku rosnac ale udało sie ze spada. Poronilam tuż przed wigilia a bhcg nadal nie spadła do 0 ale jest blisko. Głowa do gory!!!!
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:35   #1008
aanka0308
Rozeznanie

Za to krwawienia potwierdzam. W ciągu 40 dni od pierwszego spadku bhcg krwawilam i plamilam 30 dni.
Stary 2013-01-31, 19:46   #1009
ag9
Zadomowienie

Wiecie, jak tak czytam o tych poronieniach, ciążach pozamaciczych i innych problemach to aż jestem przerażona. Nie sądziłam że to tak powszechne ehh

Zaczeły mnie dziś boleć sutki tzn. jeden. Nie wiem czy to objaw nadchodzącej @

Eleo765 - dla mnie to też kluczowy weekend

A powiedzcie jeszcze, czy któraś z Was kupowała takie tanie testy ciążowe na allegro? Znalazłam nawet takie po 1 zł ?

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-01-31 o 19:48
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:20   #1010
emi 84
Rozeznanie

aanka0308 jak piszesz u Ciebie cp nie była zaawansowana a ja mówie o bólach jakie są okropne w 2 miesiącu bo na początku zgodzę się,ze nawet bóli nie miałam tylko krwawienie a dopiero w szpitalu jak byłam doszły bóle ale to już inna historia.
Stary 2013-01-31, 20:35   #1011
Ania0783
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
gratuluje dwóch kreseczek klask i:
kucyk - piekna beta naprawdę

troszkę mnie nie bylo - mam ogólnie doły cały czas, ale umówiłam sie do innego gina skonsultować moje wyniki po hsg - może powie że to sie kwalifikuje na wyciecie laparoskopowo i udrożni mi jajowód jak sie da ... hmmm zobaczymy no i planuje zrobic sobie progesteron i tsh tylko w jakich dniach cyklu to się robi???
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:43   #1012
aanka0308
Rozeznanie

Moja ciąża dotarła do ok 4-5 tygodnia. Najwyższą bhcg jaką oznaczylam była 670. 2 razy lezalam w szpitalu bo znaleziono jajo w jajowodzie ale obserwowano. Mogli zastosować takie przeczekanie z uwagi na dobry stan zdrowia, brak boli, spadającą bhcg oraz brak płynu w zatoce Douglasa. Jednak zawsze wymaga takie coś obserwacji i szybkiej reakcji. Znam dziewczyny z bhcg 200 kilka i trafiły z bólami na stół.
Stary 2013-01-31, 20:48   #1013
Ania0783
Raczkowanie

Emi jak dlugo starasz sie na jednym jajowodzie bo nie pamiętam a nie chce mi sie szukać?? i jak oceniasz nasze szanse z jednym jajowodem???
Stary 2013-01-31, 21:12   #1014
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wiecie, jak tak czytam o tych poronieniach, ciążach pozamaciczych i innych problemach to aż jestem przerażona. Nie sądziłam że to tak powszechne ehh

Zaczeły mnie dziś boleć sutki tzn. jeden. Nie wiem czy to objaw nadchodzącej @

Eleo765 - dla mnie to też kluczowy weekend

A powiedzcie jeszcze, czy któraś z Was kupowała takie tanie testy ciążowe na allegro? Znalazłam nawet takie po 1 zł ?
właśnie zakupiłam takie płytkowe po 1,40zł na allegro, czułośc 10 a nie 25 jak więckszośc testów. o to te http://allegro.pl/kasetowe-testy-cia...989974144.html

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
gratuluje dwóch kreseczek klask i:
kucyk - piekna beta naprawdę

troszkę mnie nie bylo - mam ogólnie doły cały czas, ale umówiłam sie do innego gina skonsultować moje wyniki po hsg - może powie że to sie kwalifikuje na wyciecie laparoskopowo i udrożni mi jajowód jak sie da ... hmmm zobaczymy no i planuje zrobic sobie progesteron i tsh tylko w jakich dniach cyklu to się robi???
janmam mskierowanie , dziś mój 1dc, 2-3dc robię między innymi tsh, a progesteron po 20dc 2 lub 3 razy co dwa dni odstępu

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
aanka0308 jak piszesz u Ciebie cp nie była zaawansowana a ja mówie o bólach jakie są okropne w 2 miesiącu bo na początku zgodzę się,ze nawet bóli nie miałam tylko krwawienie a dopiero w szpitalu jak byłam doszły bóle ale to już inna historia.
dziewczyn y wspólczuję tych poronień i ciąż pozamacicznych to naprawdę musi byc trudne i niebezpieczne jednocześnie.

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-31, 21:13   #1015
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
właśnie zakupiłam takie płytkowe po 1,40zł na allegro, czułośc 10 a nie 25 jak więckszośc testów. o to te http://allegro.pl/kasetowe-testy-cia...989974144.html

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

janmam mskierowanie , dziś mój 1dc, 2-3dc robię między innymi tsh, a progesteron po 20dc 2 lub 3 razy co dwa dni odstępu
ooo dzięki dobrze że jestes na świeżo - u mnie na tsh za późnoale może zrobie sobie progesteron jeszcze w tym cyklu, a jakie długie masz cykle?? bo to na pewno od tego zależy??
Stary 2013-01-31, 21:32   #1016
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
ooo dzięki dobrze że jestes na świeżo - u mnie na tsh za późnoale może zrobie sobie progesteron jeszcze w tym cyklu, a jakie długie masz cykle?? bo to na pewno od tego zależy??
chyba nie od tego, ja mam cykle tak 28-32 dni, ale ginka dała mi na rozpisce takiej od siebie co w którym dniu cyklu i tylko moje nazwisko i imie wstawiła a tak to jakiś standard druku, myślę po prostu że progesteron to chodzi o to żeby po owu, w drugiej fazie cyklu

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-31, 21:39   #1017
arenika
Zadomowienie

Co do tych testów za 1 zł z allegro to to jet to samo co zwykłe płytkowe. Zwykły test płytkowy po rozłożeniu tej plastikowej obudowy ma w środku taki właśnie paseczek i jest to dokładnie to samo co te najtańsze testy.
W każdym razie wszystkie testy z jakimi ja miałam styczność a trochę ich było ( nie że wszystkie moje :P ) to było to samo
Stary 2013-01-31, 21:40   #1018
justiii87
Zakorzenienie

Ja ostatnio robiłam badania i miałam tak rozpisane:

LH, FSH, Testosteron - 1,2 dc
Estradiol - 10-11 dc
Progesteron - 20-21 dc

wiecie co jest najlepsze.
Ostatnio jak robiłam estradiol wyszedł mi 64,7, a wczoraj zrobiłam znów i wyszedł mi 222. Przeżyłam szok jak to zobaczyłam.

Dobrze, że nie wzięłam od razu hormonów tak jak kazała mi gin tylko poczekałam i umówiłam się do drugiego gin na konsultację.

Jak na razie starania o juniora odłożyliśmy na późniejszy okres, ale ulżyło mi jak odebrałam badania . Teraz tylko czekam na wizytę u gin, co prawda miałam mieć ją dziś, ale gin się rozchorował i przełożył wizytę, ale i tak humor mam lepszy
Stary 2013-01-31, 22:57   #1019
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Co do tych testów za 1 zł z allegro to to jet to samo co zwykłe płytkowe. Zwykły test płytkowy po rozłożeniu tej plastikowej obudowy ma w środku taki właśnie paseczek i jest to dokładnie to samo co te najtańsze testy.
W każdym razie wszystkie testy z jakimi ja miałam styczność a trochę ich było ( nie że wszystkie moje :P ) to było to samo
tak to samo ale jakoś te kasetowe ładniej się używa i łatwiej moim zdaniem,

justii dobrze że masz dobre wyniki, a powiedz czy na hormony trzeba byc naczczo ? chyba nie bo chyba to czy coś zjem nie ma wpływu na wzrost hormonów...
bo może jutro po południu się wybiorę jak tż wróci z pracy

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-01, 05:52   #1020
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć.

Dziewczyny jestem przeziębiona na całego. Prawie wcale nie przespałam nocy i mam ochotę odciąć sobie nos bo cały czas mi leci z niego i kicham.

Czosnkiem cały czas się faszeruje. Muszę chyba zasięgnąć po tą cebulę. I zaraz jakieś inhalacje sobie zrobić bo nie do wytrzymania.
Ja mieszkam z rodzicami i moja mama cały czas mówi, żebym wzięła jakieś standardowe leki, które mi zawsze w takich sytuacjach pomagają. Trudno ale chyba w takich okolicznościach jej przyznam, że jest coś na rzeczy.

Powtórzyłam test i znowu jest druga krecha-jakby ciemniejsza.

Jeżeli chodzi o moją pracę- teraz z powodu przeziębienia mam zwolnienie ale teoretycznie od dzisiaj powinnam pracować na nowej umowie. Ta umowa ma gorsze warunku niż moja stara tylko właściwie nie jest jeszcze podpisana. W przyszłym tygodniu pójdę do lekarza i jeżeli coś jednak będzie nie tak (w/w sytuacjach o których wspomniałyście- z czym się liczę- to trudno, przyjmę warunki nowe i nikt nic się nie dowie). Natomiast jeżeli wszystko będzie ok to co?- automatycznie obowiązuje mnie stara umowa czy jak?

Pozdrawiam cieplutko.

A w ogóle mówiłam o jajach jak będą II kreski- moja bratowa też ma i jakby wszystko było ok to byśmy prawie w jednym terminie urodziły

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości