|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Rozeznanie
|
Nie może być inaczej
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Może też następnym razem powinniśmy się wstrzymać...? problem tylko taki, że ja nie do końca jestem pewna kiedy mam owu... i bałabym się, że przegapię, a to już nie było by fajne
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
haha przytulamy sie wszyscy dziś.
justa gorąca kąpiel w ciąży raczej odpada, taka ciepła tak, moja znajoma dostała jakiegoś krwawienia jak się w gorącej kąpała a że lubi to nawet nie pomyślała. zarejestrowałam się na ovufiend nie wiem czy się chwaliłam może coś mi to podpowie i zmobilizuje do mierzenia tempki ![]() słuchajcie co Wam powiem czy Wasi mężczyźni jak mają katar to też się zachowują jakby mięli zjeśc z tego świata zaraz??? ![]() Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" ![]() ![]() ![]() no i mu kupiłam, i jeszcze jakieś specyfiki w aptece i budyń malinowy ugotowałam zaraz idę do niego obudzic go i dac prezenty. Swpoją drogą czekoladę kupiłam wielką bo i mi smutno że znów się nie udało idę do męża będziemy razem smutki zajadac a co!!! ![]() kucyk jak się czujesz masz jakieś objawy?
#994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na ovu też z ciekawości jestem, pomyślnych obserwacji ![]()
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
O matko, ale mam dobrze. Mój mąż jak jest chory to nie chce jeść NIC. nawet swojego ulubionego marcepanu. Jak ma katar czy coś to nic z tego nie robi, jak boli go głowa to tabletka, jak brzuch to śpi. Dopiero po chorobie zbiera apetyt, zjada 2 pól kilowe marcepany, 2 tabliczki czekolady, na obiad obowiązkowo musi być rolada śląska, kapusta i kluski, hehe
a mimo tego, że potrafi tyle zjeść nic nie tyje..
#996 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
dzis bylam u gina no i niestety znow mnie nie pocieszyl po zabiegu zostala mi jeszcze blona ktorej nie powinno byc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś moj 1dc, a 3dc jadę na te badania.
![]() |
#998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak badanie TSH jest na tarczyce, ja póki co zrobiłam dzisiaj samo TSH i zależnie od jego wyniku zdecyduję czy robić FT 3 i FT 4. A wyniki będą jutro więc na całe szczęście nie muszę długo czekać. Mój mąż jak jest chory to tak samo umierający od razu, a do tego wtedy w takim humorze że bez kija nie podchodź, nie cierpię jak jest chory bo cokolwiek wtedy zrobię to jest źle i się czepia tylko po to żeby się przyczepić
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-01-31 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać czy fajny ten program. Cytat:
Dobrze że wyniki szybko. Trzymam kciuki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
PPPatinka ja miałam ciążę pozamaciczną i to wcale nie jest taka wiadoma bo ja w 2 miesiącu miałam usuwaną bo do końca nie mogli jej znaleźć ale miałam wówczas silne krwawienia i okropne bóle które promieniowały przez pachwinę do kolana a jedynie bhcg rosła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za pocieszenie mam nadzieje ze jednak nie bezie to trwalo 2 miesiace ze moze po lekach zejdzie sama i po sprawie i ze sie znow nie nacierpie bo juz bol podczas zabiegu usuwania polipa byl nie do zniesienia i nie chcialabym go powtarzac ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- a jesli mozna spytac to w jaki sposob Ci usuwali ciaze pozamaciczna? |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
taaa... świeca :P my mamy łóżko przy ścianie, układamy się zatem wygodnie, ja nogi na scianę, mąż koło mnie, leżymy, gadamy, podśmiechujemy się, kot nie może się nadziwic
![]() ja także mam w telefonie aplikację WomanLog, dlatego pomiar temperatury rano trwa dosłownie 10 sek. Jadąc do pracy pociągiem zapisuję tę temp. w aplikacji, a wieczorem jak wracam do domu zapisuję też w ovufriend. Także rano to trwa tyle ile termometr mierzy, a dopowiem że mam taki normalny, elektroniczny ale bez podwójnej skali. badzia, ja w grudniu odkryłam miód, co prawda go nie lubię, ale uznałam, że jeśli się staramy, ja się nie faszeruję lekami. To świństwo działa cuda!!! polecam! a z tą pracą... co konkretnie cię trapi? maomami - kiedy będziesz miała wyniki??? ci chorzy mężowie to prawdziwe przekleństwo. a wrócę jeszcze do tematu kanapek o 4 rano ![]() ![]() a ja mam lubczyk w doniczce na oknie, z tego się robi przyprawę Maggi ![]() PPPatinka, współczuję ![]() dla mnie kluczowy będzie weekend, albo dostanę @, albo w niedzielę testuję... albo jedno i drugie ![]() wczoraj odkryłam na YT testy ciążowe - robione na żywo - nie wiem co mam o tym myślec... Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-01-31 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
PPPatinka mi usuwali w ostatniej chwili jak już jajowód pękał i niestety wraz z ciążą usunęli mi lewy jajowód ale jak mówię ciąża pozamaciczna to silne krwawienia i okropny ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Rozeznanie
|
Patinka u mnie wykryto cp. Przede wszystkim sprawdzają bhcg czy leci w dół i na jakim jest poziomie. U mnie obyło sie bez meto i laparoskopii. Mogli zastosować metode zachowawcza. Nie zawsze przy cp boli brzuch i tak było w moim przypadku. Zgłosiłam sie di lekarza bo bhcg zaczęła po spadku rosnac ale udało sie ze spada. Poronilam tuż przed wigilia a bhcg nadal nie spadła do 0 ale jest blisko. Głowa do gory!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Rozeznanie
|
Za to krwawienia potwierdzam. W ciągu 40 dni od pierwszego spadku bhcg krwawilam i plamilam 30 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Wiecie, jak tak czytam o tych poronieniach, ciążach pozamaciczych i innych problemach to aż jestem przerażona. Nie sądziłam że to tak powszechne
![]() Zaczeły mnie dziś boleć sutki tzn. jeden. Nie wiem czy to objaw nadchodzącej @ Eleo765 - dla mnie to też kluczowy weekend ![]() A powiedzcie jeszcze, czy któraś z Was kupowała takie tanie testy ciążowe na allegro? Znalazłam nawet takie po 1 zł ? Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-01-31 o 19:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Rozeznanie
|
aanka0308 jak piszesz u Ciebie cp nie była zaawansowana a ja mówie o bólach jakie są okropne w 2 miesiącu bo na początku zgodzę się,ze nawet bóli nie miałam tylko krwawienie a dopiero w szpitalu jak byłam doszły bóle ale to już inna historia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
gratuluje dwóch kreseczek ![]() ![]() ![]() kucyk - piekna beta naprawdę ![]() ![]() ![]() troszkę mnie nie bylo - mam ogólnie doły cały czas, ale umówiłam sie do innego gina skonsultować moje wyniki po hsg - może powie że to sie kwalifikuje na wyciecie laparoskopowo i udrożni mi jajowód jak sie da ... hmmm zobaczymy no i planuje zrobic sobie progesteron i tsh tylko w jakich dniach cyklu to się robi??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Rozeznanie
|
Moja ciąża dotarła do ok 4-5 tygodnia. Najwyższą bhcg jaką oznaczylam była 670. 2 razy lezalam w szpitalu bo znaleziono jajo w jajowodzie ale obserwowano. Mogli zastosować takie przeczekanie z uwagi na dobry stan zdrowia, brak boli, spadającą bhcg oraz brak płynu w zatoce Douglasa. Jednak zawsze wymaga takie coś obserwacji i szybkiej reakcji. Znam dziewczyny z bhcg 200 kilka i trafiły z bólami na stół.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
Emi jak dlugo starasz sie na jednym jajowodzie bo nie pamiętam a nie chce mi sie szukać?? i jak oceniasz nasze szanse z jednym jajowodem???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- dziewczyn y wspólczuję tych poronień i ciąż pozamacicznych to naprawdę musi byc trudne i niebezpieczne jednocześnie.
![]() |
#1015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
chyba nie od tego, ja mam cykle tak 28-32 dni, ale ginka dała mi na rozpisce takiej od siebie co w którym dniu cyklu i tylko moje nazwisko i imie wstawiła a tak to jakiś standard druku, myślę po prostu że progesteron to chodzi o to żeby po owu, w drugiej fazie cyklu
#1017 |
Zadomowienie
|
Co do tych testów za 1 zł z allegro to to jet to samo co zwykłe płytkowe. Zwykły test płytkowy po rozłożeniu tej plastikowej obudowy ma w środku taki właśnie paseczek i jest to dokładnie to samo co te najtańsze testy.
W każdym razie wszystkie testy z jakimi ja miałam styczność a trochę ich było ( nie że wszystkie moje :P ) to było to samo
#1018 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio robiłam badania i miałam tak rozpisane:
LH, FSH, Testosteron - 1,2 dc Estradiol - 10-11 dc Progesteron - 20-21 dc wiecie co jest najlepsze. Ostatnio jak robiłam estradiol wyszedł mi 64,7, a wczoraj zrobiłam znów i wyszedł mi 222. Przeżyłam szok jak to zobaczyłam. Dobrze, że nie wzięłam od razu hormonów tak jak kazała mi gin tylko poczekałam i umówiłam się do drugiego gin na konsultację. Jak na razie starania o juniora odłożyliśmy na późniejszy okres, ale ulżyło mi jak odebrałam badania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() justii dobrze że masz dobre wyniki, a powiedz czy na hormony trzeba byc naczczo ? chyba nie bo chyba to czy coś zjem nie ma wpływu na wzrost hormonów... bo może jutro po południu się wybiorę jak tż wróci z pracy
![]() |
#1020 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Dziewczyny jestem przeziębiona na całego. Prawie wcale nie przespałam nocy i mam ochotę odciąć sobie nos bo cały czas mi leci z niego i kicham. Czosnkiem cały czas się faszeruje. Muszę chyba zasięgnąć po tą cebulę. I zaraz jakieś inhalacje sobie zrobić bo nie do wytrzymania. Ja mieszkam z rodzicami i moja mama cały czas mówi, żebym wzięła jakieś standardowe leki, które mi zawsze w takich sytuacjach pomagają. Trudno ale chyba w takich okolicznościach jej przyznam, że jest coś na rzeczy. Powtórzyłam test i znowu jest druga krecha-jakby ciemniejsza. Jeżeli chodzi o moją pracę- teraz z powodu przeziębienia mam zwolnienie ale teoretycznie od dzisiaj powinnam pracować na nowej umowie. Ta umowa ma gorsze warunku niż moja stara tylko właściwie nie jest jeszcze podpisana. W przyszłym tygodniu pójdę do lekarza i jeżeli coś jednak będzie nie tak (w/w sytuacjach o których wspomniałyście- z czym się liczę- to trudno, przyjmę warunki nowe i nikt nic się nie dowie). Natomiast jeżeli wszystko będzie ok to co?- automatycznie obowiązuje mnie stara umowa czy jak? Pozdrawiam cieplutko. A w ogóle mówiłam o jajach jak będą II kreski- moja bratowa też ma i jakby wszystko było ok to byśmy prawie w jednym terminie urodziły ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.