|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Afternoon my mamy Baby Ono. Służy juz nam przy kolejnym dziecku. I dodam, że mamy cały czas tylko to jedno łóżeczko więc bardzo eksploatowane. Jakiś czas temu siatka w 2 miejscach zaczęła się oddzielać od materiału. Jak sobie przypomnę co Paweł w nim wyprawiał to stwierdzam, że miała prawo.
U teściów mamy takie najtańsze no name - kupione na allegro, ale tam bywamy bardzo rzadko. Tamlin zapomniałam, że mam tego smartfonika - 1,5 roku i cały czas działa ![]() Ale ja to akurat doceniam bo mam już dość tych wszystkich grających zabawek. Agaton, a właśnie - czyli tylko Twój kontakt ograniczony. A mężul jak?Tzn. co na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
A to że chce pic to poznaje jak jęczy i nie wie czego chce ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Na allegro używane w stanie dobrym od 100zł w góre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
Sandra, ale Pola jest boska
![]() Muszę ponadrabiać kilka stron wstecz. Angel, ale skoro Twój mąż jej nie zna to może to jakaś pomyłka? Nie zamartwiaj sie na zapas co? Sam fakt, że Ci o tym powiedział świadczy o tym, ze sumienie ma czyste. I to, że w ogóle adoratorki istnieją jeszcze o niczym nie świadczy skarbie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |||||
Zadomowienie
|
hej.Nie mogłam wczoraj doczytać,bo rozłączało wizaż.
My wstaliśmy przed 9-tą,teraz mąż usypia Kubusia,więc mam chwilę dla Was.Pogoda beznadziejna,znowu pada ![]() m_moni będę pamiętała ![]() maggie teściowa przegięła ![]() angel super sukieneczka,a z tą adoratorką niezła sprawa. lidka zdrówka dla Was. Iwa844 zdrowia dla męża,będzie dobrze.Super Ala tą butle trzyma ![]() My mamy te kluczyki FP,Kuba dostał od Mikołaja i one też są bez regulacji,niezagłośne:ehe m: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana ja rozmawiałam z koleżanką(tą co będzie miałą 3synka),że na problem z kupą u malucha jest taki syropek ok.12zł-Lactulosum Cytat:
![]() Ja bym chyba wolała kupić kojec ![]() Cytat:
![]() ![]() Sandra Pola boski robi dziubek do jedzenia,no cudowna!!!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-02 o 11:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||
Zadomowienie
|
jak tylko odjechali wzięłam się pędem za sprzątanie ale zaraz sobie pomyślałam, że chyba mnie nieźle pogrzało, by tak spędzić wolny dzień
![]() no więc ogarnęłam z grubsza, tak by się nie przewrócić ![]() ![]() obiadu też dziś nie robię, zamówię kebaba, a co ![]() mogłabym w sumie choinkę rozebrać, ale mi się nie chce... stoi sobie spokojnie w kącie więc nie przeszkadza. pamiętam jak studiowałam to często choinkę rozbierałam w marcu, po zakończonej sesji ![]() I bardzo dobrze. Ja też się byczę. ![]() Cytat:
Gda jakie czopki podajesz małemu, takie zwykłe, czy są jakieś specjalne dla niemowląt? Cytat:
Czekamy na zdjęcia po remoncie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Ula dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za podpowiedzi w sprawie łóżeczka, będziemy coś myśleć z mężem jak wróci z wyjazdu
![]() Wrzuciłam na maila aktualne fotki Filipa i mnie dla przypomnienia w krótszych włosach ![]() Moje dziecko z małymi przerwami drze się od rana, już nie wiem czy to zęby czy co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Elena wyłączaj lampę. Cytat:
![]() A teściowa chyba kompletnie oszalała. Przecież ostatnio na tych badaniach wyszło, ze masz 14 lat - to chyba chodziło o to, że masz tak młode ciało. ![]() Ja nie wiem, ale czy niektórzy ludzie żyją tylko po to by innym dogryzać???nie rozumiem tego kompletnie. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz W.Smarzowski zrobil 'drogowke' i jest juz w pl w kinach. jestem ciekawa tego filmu strasznie Cytat:
moja daleko to nie narzekam ![]() mmm takiego jeszce nie pilam,wogole tej zimy grzanca nie pilam-skandal! Cytat:
(jak Milka jest senna to wtedy najczesciej wciagnie ta butle..) [QUOTE=afternoon;38993650 Wrzuciłam Wam na klub pyszną sałatkę Cezar, może umili komuś weekendowe menu ![]() ja sie tak nie bawie.. ![]() Cytat:
![]() moja jeszce nie ma rowiesniczki ale 1,5 roku starsza kolezanke ktora chce sie nia 'opiekowac'. jak ja buja w lezaczku to mam wrazenie,ze zaraz ja wystrzeli niczym z procy .. zielona,pomalu napewno sobie mieszkanko wykonczycie-wazne ze wlasne! to ja jeszce pokaze jak Milkowy rozklad jedzeniowy wyglada(jest na mm i ma 3,5 mca): 4 lub5-butla 150ml 9-butla 150ml 13-butla150 17-butla 150ml 21-butla 150ml i wypija tak ok.60ml wody na dzien
![]() |
#640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cholera, cholera, cholera, wszystkie przepisy na chrzciny miałam jako zakładki w lapku a ten nie działa ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
ja mojej 'proponuje'
![]() aga_ton,dobrze,ze sie opamietalas za wczasu-odpoczynek sie nalezy!
#642 |
Zakorzenienie
|
Nie mam siły na Melcię..
Myślałam, że nie chce pić mleka, bo smoczek nie taki. To kupiłam inny. Nie, jednak nie to. Myślałam, że za dużo smaków, że jak ograniczymy słodycze to minie. Nie, jednak nie to. Myślałam, że jak kilka dni nie dostanie ani obiadków, ani deserków to minie. Nie, jednak nie to. Będę troszkę zagęszczać mleko kaszką, żeby miało inny smak. Jeżeli nie to, to idziemy do pediatry ![]() Wyobraźcie sobie, że wypijała po 150ml - teraz po 70ml i mniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Wtajemniczenie
|
A co do wakacji to my mamy stałą metę nad jeziorem - na działce
![]() Generalnie oszczędzamy i nie mam ciśnienia na wyjazdy za granicę bo zwyczajnie jakoś się stresuję. Nawet samej podrózy z dziećmi. Mimo, że jako dziecko dużo jeździłam z rodzicami. Ale odważnym zazdroszczę. ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() To ja tak pilnuję mojego starszego synka. Kubuś ma etap ładowania wszystkiego do buźki i Pawełek chętnie by mu umożliwił poznawanie nowych smaków w nieco szybszym tempie.....wafle, banan, kanapka. Codziennie tylko się słyszy - "Paweł - zostaw Kubusia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
hej, ja jestem padnieta, probowalismy troche oszukac w nocy tego malego terroryste i dac mu herbatke zamiast mleka i niestety poleglismy...Wkurzyl sie niemilosiernie i skonczylo sie na tym,ze tatus zrobil 60ml mleczka,co mu niestety nie wystarczylo, dostal nastepne 90ml ,ale i tak dalej mial nerwa... Zasnal dopiero patrzac na boks w tv o 5 rano. Dzisiaj pewnie bedzie powtorka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Wtajemniczenie
|
ale mam dzisiaj zły dzień, głowa mi pęka, jakieś czarne plamy miałam przed oczami, masakra, na szczęście trochę przeszło.
Ja też mam dzisiaj wolne, tż u teściowej z Kinga, ja też miałam jechać, ale jestem zła na teściowa, tż się wygadał, że mnie obgaduje, że dziecko głodzę, bo daje porcję mm jak w 3 msc (120) i nie che jej dać czegoś poza mlekiem, a ona taka duża, że powinna więcej dostawać niż na swój wiek ![]() ![]() ![]() W ogóle dziecko mnie zaskakiwało wczoraj, najpierw sobie wzięła smoczek, a potem się roześmiała tak, że szok na pół mieszkania, wcześniej tak rechotała "hy hy hy", teraz się roześmiała tak na caaaały głos ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcześniej nie słyszałam o tym filmie. Cytat:
![]() teściowej po raz pierwszy od 12 lat się sprzeciwiłam i armagedon ![]() jak ja mogłam mieć inne zdanie niż ona... a ja naprawdę grzecznie zwróciłam jej uwagę by nie mieszała moich rodziców w kłótnie między nią a moim Tż... tylko tyle... a ona zrobiła aferę na 100 fajerek, nakłamała wszystkim, że zadzwoniłam do niej z awanturą, nawrzeszczałam na nią co nie jest prawdą, bo akurat była u mnie moja mama i dokładnie wie jak było... no i teraz jest ciągła nagonka na mnie... jak ja śmiałam się odezwać, bo w ich rodzinie (bo ja do niej nie należę) nie mam prawa głosu... wygarnęła mi wszystko, nawet sprawy sprzed 10 lat ![]() oj dużo tego i flaki mi się przewracają jak sobie o tym przypomnę... dla mnie jest ona skreślona, mogę się do niej odzywać służbowo i tyle... kawał francy z niej i tyle... tż jest po mojej stronie, powiedział jej, że nie pozwoli by mieszała się do naszego małżeństwa. ale widzę, że go to boli bo to jego matka. może nawet bardziej boli go to, że nie przyjeżdża do wnuczki. dlatego dziś specjalnie zapakował małą i pojechał do niej, trochę na złość, bo skoro babka nie chce to wnuczka sama do niej przyjedzie... coś czuję, że wróci w złym humorze... jak zwykle zresztą... tak sobie teraz pomyślałam, że jakbym moim tż był maminsynek to już dawno byłoby po naszym małżeństwie... na szczęście charakternego mam faceta ![]() Cytat:
![]() po prostu ten egzemplarz tak ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mój psiak chętnie towarzyszy Lenie przy jedzeniu ze słoiczków, co skapnie na podłogę to jego ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
jestem pewna, że dosypuje małej dodatkową miarkę mleka bo jej zdaniem jest za rzadkie... dlatego dziś spakowałam Lenie nie całą puszkę bebilonu tylko dokładnie odmierzone porcje ![]() gorzej, jak spryciula mnie wykiwa i w domu ma swój bebilon ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- dobra, idę na klub z tymi sałatkami, bo mnie zaraz noc zastanie, w takim tempie się zbieram ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wczoraj cały dzień poza domem prawie, więc nie miałam możliwośći nawet wejść na wizaż,, ale dziś Was już nadrobiłam ![]() dziś pochmurny dzień,więc i humor mam do tyłka.. czekam na tż aż wróci z Poznania i jedziemy na zakupy do rosmana, muszę zrobić zapasy deserków i obiadków ![]() ![]() w poniedziałek mamy wizytę u neonatologa, więc mam nadzieję czegoś więcej się dowiem, chociaż już po wstępnej rozmowie uspokoiłam się ![]() dziś pichcę na obiadek makaron z kurczakiem ![]() ![]() dobra spadam , pilnować mojego kurczaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać co w poniedziałek powie lekarz, my też idziemy w poniedziałek. Wierzę, że i u nas i u Was wszystko będzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
Melduję się i ja
![]() ![]() Wkurza mnie mój syn ![]() ![]() Jaki kolor powinna mieć kupa bo bananie ze słoiczka? Wczoraj Maks zjadł 4 łyżeczki a dzisiaj kupa jest ciemna i można powiedzieć, że ma kolor zielony. |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lena po jabłuszku też ma trochę zieleni w pieluszce ![]() organizm musi się przyzwyczaić do zmiany pożywienia. daj mu dzisiaj i obserwuj co z kupką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po jabłku i marchewce było wszystko ok. Banan najbardziej mu smakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.babyono.com/produkty/dla-...leko-w-proszku i teściowej powiedz, że zmieniłaś mleko tylko nie mów na jakie by nie wiedziała które kupić ![]() moja mama też miała pomysł, żeby dosypać więcej niż w przepisie ![]() niby jej to wybiłam z głowy ale na wszelki wypadek również sama odmierzam porcje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
2 luty, moja Aleńka kończy dzisiaj 5 miesięcy.
![]() Za 2 tygodnie wracam do pracy... buuu... trzeba od poniedziałku zacząć małą do tego przyzwyczajać. |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Jem zupke i mam radoche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj z TZem bylismy na randce
![]() Pogadaliśmy i rzucił tylko, że to nie Jego wina, że ma taką, a nie inną rodzinę. Że jest mu z tego powodu przykro, ale to jednak Jego najbliżsi (w sumie to jedyna rodzina, bo z dalszą nie utrzymują kontaktu ![]() ![]() I że czasem woli olać głupie ich gadanie niż się wykłócać, bo i tak z Nimi nie wygra. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Afternoon Filipek przystojniaczek a Ty jak zawsze piękna.
Tamlin u mnie z tych sloiczków została tylko marchewka z ziemniakiem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.