|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Libra tobie sprawniej idzie bo juz sprawiają jesteś w pieczenia
, dla mnie chyba za dużo roboty , wole 3 bita . Co zrobisz jak ci synowa nie bedzie umiała gotować? Jedynie to chyba nauczyć ja o ile bedzie chciała skorzystać z Twojej pomocy ![]() Ta twoja synowa to nie wiem co by robiła to i tak w porównaniu do ciebie bedzie jeden śmierdzące len Hahaha , ta króliki, drób zanim ci synowie wyjdą za mąż to ty cała gospodare będziesz mieć . A tak serio to jak masz chęć to w króliki sie wkrec ( pomyłka )
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-02 o 22:11 |
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Libra poczytaj o chorobach królików... jak Ci się przyplącze coś to przeważnie wszystkie chorują... a kto będzie te króliki zabijał? Mój brat kiedyś hodował, teraz siostra ma kilka... Ja świadomie nigdy nie tknęłam, jakoś nie mogłam się przemóc
A widok królika bez skóry... fuj...
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
A tez oddałam sobie ten tort chalwowy do ulubionych
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz tylko ze szkiełkiem jej coś robili bo rysę zrobiła solidną Cytat:
![]() ![]() Libra - ziemniaków nie chcesz zasadzić ? BYś już z tymi królikami i drobiem samowystarczalna była ![]() Olka dziś rano coś się źle czuła , ale dostała raz nurofen i już cacy było wieczorem też , więc nie wiem o co kaman . Poczekamy dalej . W piątek mnie tż od kompa odgonił więc tylko troszkę poczytałam , ale na tym się skończyło . Dziś oczywiście dzień lenia ![]() ![]() Ja będę tolerancyjną teściową . Mam w nosie , kto co umie , jak ma w domu i co w nim robi . Jego problem . Moi rodzice też nigdy się w nic nie wtrącają , nie komentują , żyją swoim życiem a ja swoim Tzta mama próbowała się wpylać , ale też jej urwałam więc mamy spokój z nią .
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Libra wyjątkowo Ci się nudzi
![]() Pamiętam jak dziadek hodował króliki jak miał ogródek. Mieliśmy dość często w czasach kryzysu. Babci mówił że trzeba było zabić i spalić bo złapały nosówkę . Oczywiście zdrowe były tylko babcia liczyła że sprzeda a nie da wnukom Ten tort chałwowy długo za mną chodzi ale nie wiem czy ciężki nie będzie
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za cycki na sznurku powiesze , wydoje pinde z ostatniej kropli nieprzyzowitosci . ej serio znam takie przypadki, ze nic innego nie pozostaje jak przywalic w ryj , co niektore dziewuchy wyprawiaja . Watpie zeby jakakolwiek kochajaca matka w spokoju na to patrzyla . |
|
|
|
|
#3427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nauczę ją jak nie będzie umiała niech spróbuje nie skorzystać to ją w piwnicy zamknę coby skruszała ![]() no niestety na świnie i krowy nie mam miejsca no chyba że wygram w tego totka i kupię posiadłość wtedy będzie wszystko ![]() Cytat:
co tam królik zez skóry jakbys zobaczyła małe kozy bez skóry ![]() ja będę zabijać oczywiście przecież nie będę nikogo wołać, później jeszcze młodego nauczymy śmiejemy się że jeszcze będziemy na bobry polować bo jest tego u nas od czorta Cytat:
![]() Może tak ją cos zaczynało brać a nurofen zatrzymał ![]() Wiesz co moja mama i teściowa też się nie wpylają , zresztą co one mogą wiedzieć co ja nie wiem ![]() zresztą jak mi się coś nie podoba to ja walę prosto z mostu nie patrzę czy to mama czy ciotka czy teściowa bo najgorzej to pozwolić raz czy drugi a póxniej już nie ma jak powiedzieć ![]() No pewnie niech żyją swoim zyciem ale synusia nie pozwolę skrzywdzić ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
co mi zależy nic nie tracę Tort chałwowy nie jest ciężki u nas w tamtym roku wszystkim smakował i co najlepsze nie wszyscy wyczuli że to chałwa tam dajesz też dżem więc nie jest mdły Cytat:
moja krew no niektóre to się proszą o bicie
|
|||||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
to ja powiem, co tam krolik, co tam koza, a fujarke bez skory widzialyscie
![]() to dopiero zjawiskowe Zarty zartami , ja teraz na wakacjach widzialam , kurcze widok mnie nie ruszyl , nie powiem ze bylo na co patrzzec, szkoda troche, no ale po to te zwierze sie hoduje co nie .Potem normalnie jadlam .
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Monka widziałam i to nawet dzisiaj
![]() My kiedyś hodowaliśmy kozy i takie mały jak się okocą maja ok. 3 miechy to się zabija bo jeszcze mięso dobre im starsze tym gorsze w smaku to zawsze patrzyłam jak zabijają ,nie powiem żeby to fajnie wyglądało bo obrzydliwie ale nie miałam oporów żeby to jeść ,taki udziec pieczony w ziołach mmm miód malina
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jak dobrze tych chłopaków wychowacie , to sobie sami radę z babami dadzą . jak facet jest pipa i mamisynek do tego . Taki co to ma dwie lewe ręce i tylko go mamusia pod kiecką trzymała , to nie ma się potem co dziwić , że jakaś baba po nim jeździ A ludzie się sami między sobą umieć dogadać muszą Wiadomo jakby się mojemu dziecku krzywda działa , to bym działała . Już widzę TZta jak przyjdzie jakiś frajer do domu i będzie chciał Olkę do kina np. zabrać
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E to takiego malutkiego to nie widzialam , tak wlasnie slyszalam, ze im mlodsze tym lepsze, tak jak z baranina co nie . Ja te mieso jadlam polane tym sosem z granata , ale nie pamietam ktory to sos ,czy slodkawy czy ten bardziej cierpki, kwaskowaty .O wlasnie ja mam w zamrazalce pare porcji baraniny . Musze cos znalezc, ostatnio Gordonek robil ala gulasz czy cos, nagralam sobie i zrobie wg jego przepisu .---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Tylko ze nie o to mi chodzi, bo znam przypadki, gdzie chlop to byl chlop ale zonka totalne dno . Tutaj obrotnosc faceta nie miala zadnego znaczenia, ani wplywu na to jaka osoba byla malzonka ( synowa ). Sa czasami takie .... ze naprawde Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-02 o 23:18 |
||
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie o to chodzi że maminsynek bo radzi sobie z różnymi sprawami doskonale ale o to chodzi że w domu to ja jestem żandarmem ,że jak ja coś powiem to oni czują respekt i wiesz on jest przyzwyczajony że jest podporządkowany kobiecie wiesz o co mi chodzi co nie. No nie wiem może mi się wydaje ,może będzie inny .Poza tym jest zodiakalnym bykiem a wszystkie byki jakie znam a mamy ich w rodzinie kilkoro to pantofle niestety ale też bardzo dobry materiał na męża. Natomiast ten młodszy -wodnik indywidualista ceniący sobie wolność ponad wszystko ten to się nie da w karby złapać ![]() nie gadajcie tylko że to głupoty bo coś w tym jest ![]() Anie wysokie płoty będzie staszek grodził ,żeby do kaśki nikt nie chodził oj dobrze że nie mam córki chyba bym sprała wszystkich frajerów coby przyszli Cytat:
Z koźlęciną to im młodsze tym lepsze dlatego że bardziej delikatne i starsze walą capem jak ktoś wie jak śm ierdzi prawdziwy cap to wie o co chodzi
|
||
|
|
|
#3433 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() te z hello kitty i małpką też oglądałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu takie pustki?
![]() ja dopiero wstałam i czuje się jak bym dostała czymś przez łeb. Chyba za długo spałam;/ Gdzie można kupić jakieś fajne dziecięce narzuty na łóżko?
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ja już pobiegałam, to jestem
![]() Narzuty moim zdaniem poszukaj na allegro, ale mi się podobają takie samoróbki, co mama dla dziecka zrobi różne kawałki kolorowe pozszywaneTo jak sprawdzicie kilka tortów, to dajcie dla mnie jakiś łatwy przepis, bo ja w tym temacie dość beztalentna jestem
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeglądam na all ale są tylko małe, na łózka 90x200 a ja musze mieć troche szerszą. Madzia ten tort z masą milky way jest bardzo łatwy i smaczny
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
sara http://allegro.pl/wyprzedaz-narzuta-...998561703.html nie wiem czy ci się spodoba ale wklejam
http://allegro.pl/narzuty-narzuta-dl...990865904.html tu jeszcze takie http://allegro.pl/piel-narzuta-dla-d...923621029.html i ta
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-02-03 o 12:41 |
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Mi osobiście podobają się te drugie z tych co wkleiła aneczka
a teraz pościel leży na wierzchu, jest ładna, pod kolor pokoju wiec niech będzie ![]() Co tu takie puchy?? ja po obiedzie spijam kawkę. czy Wy też tak macie, że po obiedzie bierze Was na spanie? Jak jak się najem to momentalnie mnie "śpik" bierze... wspomagam się kawą ale chyba nie da razy i zaraz polegnę, póki mała śpi
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
łóżko będzie takie jak w linku
http://allegro.pl/lozko-swierk-bielo...932706196.html narzute brać taką żeby zwisała czy taką jak powierzchnia spania? Jak będzie lepiej wyglądało? ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
mi też się te podobają U Zosi też pościel będzie na wierzchu ale chciałam na wierzch zarzucić jakąś narzute. I jak ktoś przyjdzie to nie chce żeby siadał na pościeli
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
sara ja bym wzięła taką 140X200, bo jak dla mnie to nie ma potrzeby żeby zwisała. Za długa też nie może wg mnie być, bo przecież ani jej zawijać nie będziesz, ani przez wezgłowie przerzucać nie będziesz...Mi sie podobają te z pierwszego linka aneczki-i jaka cena
![]() Ale to już musi się tobie podobać ![]() a łóżeczko śliczne
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sara nie wiem co ci radzić
|
|
#3443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przed ślubem na każdą niedzielę piekłam jakieś ciacho. Taki miałam zwyczaj, że w sobotę było "gruntowne" sprzątanie całego domu, mycie samochodu i pieczenie ciasta (ale to w moim rodzinnym domu). Jak poszłam mieszkać do męża to już mi się nie chciało piec, bo w sumie nie miałam dla kogo . Teraz są dzieci i nie mam czasu na "wykwintne" dania a tym bardziej na ciasta . Ale już powoli zaczynam wyciągać moje zakurzone książki. A siostra Anastazja też ma taką książkę z zestawami obiadowymi http://katalog.wydawnictwowam.pl/?Page=opis&Id=60016 (właśnie ją wczoraj przeglądałam) .A co do tych królików i drobiu to dniach o tym samym rozmawialiśmy z tz . Chcemy hodować króliki ze względu na zdrowe mięsko (dla naszych dziewczynek ).---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja mieso krolika lubie bardzo ale wystarczy wlosek z siersci i mi przez gardlo nie przejdzie.
Mrowak daj znac co u Ciebie ? Jestes na spa? Dzisiaj bys mi sie przydala do obalenia wina .Maly w wannie to mam wolne. Dzisiaj z tz podzielilismy sie dziecmi i on pojechal ze starszym do swojej rodziny,a ja z mlodym bylam u moich rodzicow. Czasami czlowiekowi klapki z oczu spadna,i tak glupio sie robi.
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książka fajna już ją daję do zakładek ,nabędę ją na pewno To widzę że nie tylko ja mam takie pomysły hodowlane ale to dobre pomysły i na pewno wyjdą na na zdrowie Cytat:
![]() Można jaśniej ![]() czyli podzieliliście się dziećmi ![]() Ja to dzisiaj dzień lenia mam ani nie biegałam ani nie cwiczyłam. Usmazyłam tylko chrusty i zrobiłam obiad ,oczywiście zeżarłam chyba z 8 Później pojechaliśmy na chaty i tak dzień minął. Sara ja też myślę że lepiej jak trochę zwisa bo będzie się ciągle ściągać i dobrze jakby była w miarę sztywna to się nie będzie tak buszować. Oryginalne szyte patchworki są sztywne a te z allegro to nie wiem |
||
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to będę teściowa idealna bo pewnie nie dozyję
.Libra Twoja synowa to na pewno nie chciala bym byc .Ja krolikow nie jadam bo od razu sobie wizualizuje tego siersciucha. Sara - zdecydowanie taka opadajaca powinna być. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Madzia - chyba ciężki dzień.
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Libra czy ciasto na pączki można w maszynie do chleba zrobić? Z jakiego przepisu robisz? Jak nadziewasz? Przed pieczeniem? Mama ma taki pistolecik co wciska po upieczeniu powidła wcześniej nadziewała przed pieczeniem i nie było tak dobre...
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Ciezko jest byc romantykiem w tych czasach. Ale niewazne.
P0P tesiowa dalej u Was? Libra ja bym pewnie gesi i kozy hodowala,bo gesi ladnie trawnik strzyga, a kozy to mleko. Kury tez,bo jajka wiejskie zawsze kupuje
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
usiądę do kompa i nie mogę poczytac zaraz mały"mamo ja chcę gry dla dzieci ploszę"
i juz sobie pocztałam....usnął w aucie i wstał o 19.30 fajnie dzisiaj będzie ale chociaż humor ma za...sty
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj wybraliśmy się całą czwórką do CH
. Dałam radę tylko kupić kilka rzeczy dla dziewczynek w Hamie (po dziale damskim to tylko miałam dane pobiegać sobie za Agatką ). Chciałam kupić taką kurteczkę dżinsową http://www.hm.com/pl/product/06254?article=06254-A ale jeszcze ich nie było. Jakby któraś z Was zauważyła, że już się pojawiły w sklepach to dajcie znać . Ja mam do najbliższego CH 40 km i nie bywam tam zbyt często . Zresztą wolę robić zakupy przez internet: spokojnie, bez pośpiechu...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

, dla mnie chyba za dużo roboty , wole 3 bita 
A widok królika bez skóry... fuj...

.

i za cycki na sznurku powiesze
, wydoje pinde z ostatniej kropli nieprzyzowitosci .
no chyba że wygram w tego totka i kupię posiadłość wtedy będzie wszystko 

moja krew 

to dopiero zjawiskowe

. A tort też zamierzam zrobić ten z milky way (kiedyś sobie go zapisałam jak wstawiałyście przepis
. Dałam radę tylko kupić kilka rzeczy dla dziewczynek w Hamie (po dziale damskim to tylko miałam dane pobiegać sobie za Agatką
. Ja mam do najbliższego CH 40 km i nie bywam tam zbyt często