|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
ja też
![]() kurcze... No ale tak jak piszesz... pocieszające jest to, ze wiesz że owu byłaLunka, a ten koleś to naprawdę jakiś nienormalny Gdybyście nagle stwierdzili, że się wyprowadzacie to rozumiem... ale od długiego czasu szarpiecie się z nim o warunki w jakich musieliście mieszkać - on z tym nic nie robił a teraz zdzwiony, że chcecie się wyprowadzic
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znów nie śpię od 5 także czytam na telefonie bo nie chce budzić TZta.Jutro jedzie do Niemiec także ze snem mogę się pożegnać na 3 tygodnie ![]() Sophia nic się nie bój, serduszko będzie biło jak dzwon, a my tu będziemy trzymać kciuki. ahh jakie to piękne iść na pierwsza wizytę, z czasem się zapomina jakie stresujace
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
czesc poniedzialkowo
![]() iza - przytulam z powodu @... moze sie jeszcze nie rozkreci? maru - a u Ciebie cos wiadomo, bo nie doczytalam? W zasadzie to nie wiem co napisac :/ przelecialam Was na szybkiego i o...mam za swoje Sophia kiedy Ty masz wizyte? ja mam dzisiaj... w zasadzie druga...bo pierwszy raz bylam jak mi jakies plamienia niewelkie wylazly...ale wowczas byl jeszcze tylko pecherzyk..wiec dzisiejsza wizyte licze jako pierwsza licze na serduszko malenstwa i zastanawiam sie, czy wziac na wizyte do gabinetu TZ ..... jak Wy robilyscie?
|
|
|
|
#724 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki!Cytat:
![]() Cytat:
Izuś przykro mi ale ważne , że była owulka, to jest dobry znak ![]() Cytat:
Color, kolekcja ciuszków całkiem pokaźna ![]() Misia, spóźnione ale szczere wszytskiego najlepszego, spełnienia marzeń a szczególnie tego największego Witam się po weekendzie Mamy już płytę ![]() Byliśmy u moich rodziców, był pyszny tort, drineczki rozmowy do nocy na temat religii. Mój Tż z moim tatą przez pół nocy prowadzili dyskusję Mój Tż jest przeciwny instytucji Kościoła a mój tata wręcz przeciwnie ale pomimo tego rozmawiali bardzo spokojnie Widziałam się z moim bratankiem, jest taki fajny, że aż szkoda mi było, że tak krótko....Miłego dnia życzę! |
||||||
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja z kawą. chociaż powinna pić herbatę z cytryną. leżę w łóżku, zawinięta w kołdre, jakiś kaszel mnie dopadł straszny i katar.
Nie będę Was cytować, bo po prostu nie mam siły. sophia i magbes czytam kciuki za wizytę. Szejda dziękuję za życzenia. Maru trzymam nadal kciuki, Izunia przytulam mocno
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luna ja też coś cierpię na bezsenność. izus buziak dla ciebie
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Witam sie w 17 tygodniu Iza- odstaw szelkie testy, termometr, badania. Zwariujesz kochana sophia i magbes- dziewczynki kochane beðzie dobrze! Serduszka bédá i bédzie piéknie!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na watku mam wiele dziewczyn sie skarzylo, ze faceci nie glaskaja brzuch a itp a jak maja to robic jak dla nich to czysta abstrakcja?? Jak zobaczy serce bijace to szaleje... |
||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
MAGBES,SOPHIA kciuki za wizyty Magbes mój tż był ze mną na każdej wizycie ciążowej.Dziewczyny @ leci w kulki:pała:Nic sie nie rozkręciła,dalej mam tylko lekkie brązwe plamienie a tempka znów skoczyła na 37
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
koocur tylko że ja właśnie dałam już na luz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mialam w poprzedniej ciazy..pamietaj tylko, ze krew w moczu moze dac wynik dodatni... |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Dybry...z inką tradycyjnie.
Tak, z tymi skurczami. Boli, jakby to opisać? Jak czuję, że brzuch mi twardnieje, wtedy boli tak, jakby mi ktoś mocno ściskał brzuch a na dole czuje ciągnięcia. W każdym bądź razie nic przyjemnego. Wiesz, z poprzednią ciążą 3 razy lądowałam w szpitalu na patologii na podtrzymaniu. Tylko było o tyle gorzej, że miałam rozwarcie. Teraz na szczęście go nie ma ale znowu szyjka się skraca. To troszkę za szybko. Widać już taka moja uroda, że ciągle coś. Cytat:
Coraz częściej śni mi się poród. I to we wszelkich odmianach, sama, z mężem, w domu, w drodze....Chyba wychodzą moje lęki. Niby przecież wiem co mnie czeka, ale już zapomniałam jak to boli. Sam poród nie, te bóle przed. Teraz boli przy tych małych skurczach a potem? Jak czasami dziewczyny te bóle mają po 12 godzin?! Dobrze, że mąż będzie przy mnie. Ciekawe czy też będę krzyczeć na całą porodówkę, że już ci więcej chu.j.u nie dam!!!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakos inaczej odebralam po wpisach Kiedy masz ginka? |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku gratuluje kolejnego tygodnia
A co to znaczy że krew w moczu może dać wynik dodatni?
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiem kochana..pisz oczywiscie po to tu jestesmy Jak robisz siusiu i krew dostanie sie do moczu to moze wyjsc zklamay wynik. Ja kiedys tak mialam....przynajmniej wtedy mi tak powiedzial ginek. Ja bralam tabsy, spoznil mi sie @ o 2 dni wiec zrobilam test. Wyszedl pozytywny!!!Po kilku godzinach @ przylazla. Po wizycie okazalo sie, ze juz musialam plamic a nie zauwazylam i kropla krwi poleciala z siuskami. |
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie rozkręci się @ to do gina pójde w czwartek.
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie witam z koktailem malonowo-truskawkowo-gruszkowym
jest tak cholernie zimny, ale nie potrafie sie powstrzymac![]() magbes bierz go pod pache i niech widzi ja tez swojego od poczatku bede ciagac na wizyty![]() iza przestan sie obserwowac, tez mam wrazenie jak Kocurek niestety... chyba za bardzo sie spinasz... czy jest chociaz godzina w ciagu dnia w ktorej nie myslisz o swojej temp, sluzie, bolach i plamieniu? |
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info
Tylko że właśnie jak sie załatwiam to nic nie leci i nie zostaje na papierze Tylko naprawde lekko brązowe plamienie na wkładce..
|
|
|
#740 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do głaskania brzucha, to mój Tż też nie jest jakiś szczególnie wylewny... Ale w sumie im brzuszek zaczął być bardziej widoczny, tym częściej mizia mnie po brzuchu Cytat:
![]() Cytat:
Mi sie poród jeszcze ani razu nie snił
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny... chcialabym, zeby TZ byl ze mna przy badaniu
tylko moja gin robi usg nie na jakiejs tam kozetce tylko centralnie na fotelu ginekologicznym,,,, nie zwrocilam uwagi czy jest gdzies tam miejsce jakies dla ewentualnego meza ale na pewno zapytam jej przed badaniem jak to bywa u niej i czy TZ moglby wejsc. Ale najpierw zorientuje sie u TZ jak on sie zapatruje na to. Choc wydaje mi sie, ze chcialby
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry z poniedzialku - masakrycznie sie nie wyspałam. Dzis pracuje sobie z domku, brzuch boli juz mooocno, czekam na @. Jutro wizyta u lekarza i w koncu sie dowiem, jakie prochy mam brac.
Idz koniecznie, Iza. Pytanie do zaobraczkowanych (troche zbocze z tematu, ale mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie?) ![]() - jakie macie obraczki (biale, zolte zloto, platyna, tytan, cos innego?) i jak sie trzymaja od Waszego slubu? jakies liczne ryski czy raczej godnie sie "starzeja"? Nie wiem, co wybrac. Nie chce, zeby sie porysowaly, chcialam matowe zloto, to wszyscy odradzaja, ze sie wyświeci za jakis czas itd. To prawda??
|
|
|
|
#743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może też teraz zaczyna sie u Ciebe @ po tym co sie wczesniej wydażyło... w koncu mialas Owu i moze teraz tak cykl sie rozpoczyna. Ale pomimo tego zrób test dla swietego spokoju wtedy przestaniesz sie denerwowac... tak czy siak trzymam za Ciebie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
w koncu termin nadzieja tylko ze ten c....j przyjdzie moj TZ bedzie ze mna wiec i goraco moze byc... no ale to nnie o tym
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawką!
U mnie bez zmian, nic się nie dzieje, no ale do terminu @ jeszcze 2 dni, wiec ma prawo się nic nie dziać. Iza, kurczę, napaliłam się znów! może jednak? Kurczę, może zrób jednak test?? Do czwartku to my tu jajo zniesiemy ...
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie tak zrobilam i zyje sie o wiele lzej... zadnych termometrow... badan... obserwowan nic... i moj Tz tez juz zaowazyl ze sie zminilam i ze niejstem taka osowiala, zamyslona, zestresowana itd, itp. No i znowu czerpie radosc z tymtyrymtym
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
teo ja mam zolte z bialym zlotem i w sumie nie narzekam. nie sciagam jej, chyba, ze ciasto wyrabiam. z tym, ze ja nie przygladam sie jej ile tam rysek jest, bo tego sie nie uniknie
a, no i sa w polysku niezaokraglane
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak a propo...
Dzisiaj mialam dziwny sen... nie wiem czy go odebrac pozytywnie czy negatywnie... mam do niego mieszane uczucia... Snilo mi sie ze bylam w ciazy. Nie lubie takich snow... ale jak wstalam to takie jakies mile uczucie...
|
|
#748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, z czego beda moje. Na pewno nie samo zolte zloto, pewnie bardziej biale albo łączone. Ryski wiem, ze sa nieuniknione, ale widzialam u znajomych, rodziny duzo obraczek i one baaardzo roznie wygaldaja po jakims czasie. Nie wiem wlasnie, od czego to zalezy, moze faktycznie od stopu zlota. Cytat:
Cytat:
wlasciwie mi sie podobaja albo ultraklasyczne albo zupelnie nowoczesne.
|
|||
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
co do obraczek - my mamy żolte zloto, płaskie, ścinane boki. wiadomo, ze jak sie je nosi non stop to ryski sie pojawiaja...ale mam sciereczke jubilerska do czyszczenia złota i jak od czasu do czasu przejade nią obrączki to wygladają jak nowe
|
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za cynk
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

No ale tak jak piszesz... pocieszające jest to, ze wiesz że owu była
Gdybyście nagle stwierdzili, że się wyprowadzacie to rozumiem... ale od długiego czasu szarpiecie się z nim o warunki w jakich musieliście mieszkać - on z tym nic nie robił a teraz zdzwiony, że chcecie się wyprowadzic

także czytam na telefonie bo nie chce budzić TZta.
ahh jakie to piękne iść na pierwsza wizytę, z czasem się zapomina jakie stresujace

za wyniki!

Magbes mój tż był ze mną na każdej wizycie ciążowej.Dziewczyny @ leci w kulki:pała:Nic sie nie rozkręciła,dalej mam tylko lekkie brązwe plamienie a tempka znów skoczyła na 37