|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:22 |
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie, ale to chyba za wczesnie by było; mi chyba nawet jeszcze całej kasy za L4 nie wypłacili, a co tu o macierzyńskim mówić
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na bardzo szybko, gratuluje nowym mamusiom cudnych dzieciatek. mały marudny, tyko by wisial na cycu, usypiania godzine spania 10 minut, nie mam jak sobie pojesc nawet. z męzem szkoda gada- wojna przeplatana nierozmawianiem, ciagle mysle czy dalej tak warto bo zyc sie nie da.... zostałam dzisiaj z 2 zł w portfelu i 2 kromkami chleba... nawet nie mam jak wyleciec po swiezy, on w robocie i nawet sie przed wyjsciem nei zapytał czy kupic... w ogole szkoda gadac.... i to mieszkanie z tesciami doprowadzi mnie na skraj nerwicy chyba.... uciekam
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielu dziewczynom stanęło to w tym momencie - ja nie urosłam ani trochę od jakiegoś 35. tygodnia, brzuch już wtedy miałam na 110cm, waga też wtedy stanęła, a potem nawet spadła jeszcze troszkę. To normalne raczej.
|
|
|
|
|
#246 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Takie uczulacze lub ciężkie rzeczy jak orzechy - jeśli nic nie jest to jedz, ale w ograniczonej ilości. BTW< polecam ciasteczka zbożowe z biedronki, bonitki - genialne ![]() Cytat:
-------------------- Dziewczyny, BioGaię podajecie regularnie codziennie |
||
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Dopiero teraz Witam się w nowym wątku.
Nie wiem co się ze mną dzieje...Od trzech dni mam strasznego doła ;( ![]() Ciągle płaczę...Tż od dziś do pracy poszedł.Ja ciągle mówię że nie dam rady sama z dzieckiem...Do tego jakoś bardzo mało pokarmu mam A w prawej piersi jakieś grudki mi się zrobiły Nie boli to ale właśnie w tej piersi mam bardzo mało pokarmu...prawie wogóle. Jak ją przykładam do piersi to ona się tylko denerwuje bo chyba jej mało co leci Musiałam kupić mleko i ją dokarmiam.Mam strasznego doła becze jak głupia...chyba jakaś deprecha...Nawet nie mam Was kiedy nadrobić.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-04 o 12:24 |
|
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana, trzymaj sie, mam nadzieje ze szystko sie jakos ulozy...
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka,Maluchna---GRATULUJE Z CAŁEGO SERCA
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39030119] Dziewczyny, BioGaię podajecie regularnie codziennie Na Ciebie zawsze mozna liczyc ![]() Ile tego dawac? 5 kropli? Od razu do pyszczka czy jak?
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szaja dzięki, czy Ty wiesz, że minęłaś się z powołaniem? nawijko masz już spakowaną torbę?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że tak samo jak przy L4, 30 dni od momentu dostarczenia dokumentów do ZUS; ja podrzuciłam do biura akt urodzenia jak wychdoziliśmy ze szpitala, więc pewnie jeszcze sobie poczekam
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pitole. ;] dalam tylko to pismo ze szpitala
|
|
|
#254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę,że USG jest potrzebne, choćby po to,żeby sprawdzić jak się miewa Maleństwo I jak jest ułożone. Chyba ,że masz wybitnie zdolnego manualnie lekarza i po dotknięciu brzuszka już wie gdzie główka a gdzie pupcia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#255 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Silver, Sylwietta
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pojde na to usg to sie przestane głupio zastanawiac![]() LadyWhisper a kupowałas przez ten sklep internetowy?? i jaki koszt wysyłki?? faktycznie super te topy ![]() Fewcia co do ułozenia malucha to ja raczej nie mam watpliwosci, czuje jego kopytka w zebrach i czkawke niziutko
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-02-04 o 12:40 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Silver, trzymaj się... takie doły się zdarzają po porodzie. Poradzisz sobie sama z małą
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że na tym przemywaniu się tylko skończy, bo to tylko tak delikatnie w kąciku oczka ma i troszkę łzawi
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nad pępkiem. A Mała kopie mnie po lewej stronie, to chyba piętki. Nie mam pojęcia jak ona leży ![]()
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Silver
może kryzys laktacyjny....? Czasowo by się zgadzało....? ![]() Sylwietta, tego Twojego męża i teściową..... Alleluja, że my się wyprowadziliśmy od mojej mamy..... Elllmi, dlatego ja podziwiam wszystkie mamy, które same zostają na takie dłuższe okresy..... Ja bym chyba nie dała rady, nie tyle fizycznie (po porodzie sama siedziałam z Małym bo mąż musiał przetarg dokończyć przed urlopem ojcowskim i dałam radę spokojnie) co psychicznie...... Jeszcze póki Maleństwo takie małe to ani nigdzie wyjść ani nic.... Ciężko ![]() Scotasia ja kupowałam normalnie w sklepie a koszty wysyłki są gdzieś w regulaminie podane![]() Fewcia, ja byłam u ginekologa na 6 dni przed porodem i 'ręcznie' mi sprawdził ułożenie Dzidzi, to samo w szpitalu, usg nie miałam, położne po dotknięciu brzucha mi sprawdziły, gdzie Mały ma główkę
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
dziś na obiad rosół...jeszcze z weekendu- ale zastanawiam się nad przeróbką na pomidorówę
ależ mam też ochotę na spagetti- i chyba jutro zrobię.Chyba wypada korzystać z ostatnich dni takiego obżarstwa?????
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:53 |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
sms od Ewulki
![]() hej co tam słychać wizażowe ciotki? jak idzie rozpakowywanie?my mamy problemy z karmieniem, nie obyło się bez mm, ale się nie poddajemy i walczymy o laktację, dziś była u nas pani z pogotowia laktacyjnego i troszkę nam pomogła prawdopodobnie dziś wychodzimy
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet pisałam dziewczynom, że mnie to niepokoi. Okazało się, że miałam rację, gałgan się obrócił. Mi sprawdzali położenie na USG, jak byłam w szpitalu. Sprawdzanie ręczne czasem zawodzi, czego przykładem jest moja mama, której ręcznie sprawdzali (zresztą nie mieli innej możliwości wtedy) położenie mojej siostry i wyszło im, że jest główkowe, a skończyło się porodem pośladkowym. Zresztą, mój lekarz, bądź co bądź - doświadczony, też pomacał mi brzuch, zanim zrobił USG i stwierdził, że "nieeeee, że mi się wydaje, na górze jest główka" - a była to "zgrabna" dupcia mojej córki w rzeczywistości. Także lepiej dla pewności nawet się upomnieć o to USG w szpitalu. |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś sama nie potrafię tego stwierdzić, a wizyta u lekarza dopiero 12 lutego Bo teraz smaży się na plaży w Mexico A swoją drogą to nie uważacie, że jako przyszłe mamy,jako jeden z "objawów", albo raczej "przypadłości" ciążowych (w ramach wynagrodzenia cierpień około porodowych ) powinnyśmy mieć nieszkodliwego rentgena w ochach? Po to, aby móc w każdej chwili spojrzeć na brzuszek i "zajrzeć" co porabia Maleństwo |
|
|
|
|
#266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my stosujemy espumisan i podajemy przy kazdym jedzeniu prosto do pyszczka po kilka kropel ja dostalam tak jak szaja, 1.02, jak co miesiac Cytat:
buziaczki dla malenstwa! Cytat:
kochana, normalna sprawa - hormony. ja po powrocie do domu tez ciagle ryczalam poradzisz sobie ze wszystkim spiewajaco Cytat:
![]() ja laktator kupilam jakis zwykly, sisi bodajrze. nawal mialam w szpitalu, zalapalam sie na laktator szpitalny. ale po 2 dniach sie spsuł i maz mi przytachal tego mojego ale juz nie musialam go uzywac. i do tej pory stoi nowka niesmigana. kpno laktatora to luretka - u mnie sie nie przydal, no ale kp jeszcze nie zakonczylam, moze go uzyje jeszcze ja bym kupila na wszelki wypadek na twoim miejscu, tym bardziej ze bedziesz smigac na studia.ja karmie w mieszany sposob i mam podgrzewacz - rewelacja! sterylizator tez tam jest (podgrzewa do 100stopni ale nigdy go nie uzywalam, raz na jakis czas wyparzam butle smoczki itd normalnie gotujac to wszystko w rondelku i tyle). |
||||
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię to perfidnie i z premedytacją Małą czuję właściwie tak samo przez cały czas, więc pewnie się jeszcze nie finkęła. Ale nauczona Twoim doświadczeniem, poczekam na wizytę
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia, dobre
![]() ja tam bym chciała zjeść normalnie uduszę kogoś za spagetti ;> ![]() swoją drogą, Mały śpi, a ja zamiast zjeść śniadanie (!), posprzątać, to wizażuję ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Pstryczku, mi się laktator przydaje, jak chcę gdzieś wyjść odciągam, do butelki i tata karmi ostatnio też ściągałam bo szłam do lekarza i nie wiadomo było ile nam zejdzie, na szczęście się nie przydało i do zamrażalnika, będzie na kolejne wyjście chciałam ściągać codziennie choćby po te 100ml, ale kurde, nie chce mie się, tyle książek do przeczytania!!!
|
#269 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka życzę Oleńce a tobie szybkiego powrotu do formy po ccCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z dzieciątkiem na pewno sobie poradzisz wzorowo a huśtawka nastrojów to wina hormonów trzeba to jakoś przetrwać ![]() Cytat:
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorrry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Dzwoniłam do ZUS-u bo chciałam wiedzieć kiedy dostanę macierzyński i co? NIC mi nie powie na telefon tylko osobiście z dowodem. Nawet mi nie sprawdzi czy wszystkie dokumenty są jak należy
) rozpinane na biuście, gładkie, u góry z ładną koroneczką, pełno kolorów jest, ja już 4 kupiłam
i zakładam po prostu pod sweter czy jakąś inną bluzkę, to do góry, tamto odpinam i karmię, mega wygodne

pojde na to usg to sie przestane głupio zastanawiac
mam nadzieję, że na tym przemywaniu się tylko skończy, bo to tylko tak delikatnie w kąciku oczka ma i troszkę łzawi
) nad pępkiem. A Mała kopie mnie po lewej stronie, to chyba piętki. Nie mam pojęcia jak ona leży
może kryzys laktacyjny....? Czasowo by się zgadzało....? 
i maz mi przytachal tego mojego ale juz nie musialam go uzywac. i do tej pory stoi nowka niesmigana. kpno laktatora to luretka - u mnie sie nie przydal, no ale kp jeszcze nie zakonczylam, moze go uzyje jeszcze
Małą czuję właściwie tak samo przez cały czas, więc pewnie się jeszcze nie finkęła. Ale nauczona Twoim doświadczeniem, poczekam na wizytę
zdrówka życzę Oleńce a tobie szybkiego powrotu do formy po cc
ślub 28.04.2012