|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Miałam depresję z myślami samobójczymi, nie w głowie mi były języki.
|
|
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz ich stare ogłoszenie. jesli 2 lata temu dawali 2tys to chyba nie jest źle. ja bym poszła |
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie skorzystałam z szablonu na profeo i zrobiłam nowe CV. Wygląda o wiele lepiej, aż wściekła jestem na siebie, że nie zrobiłam tego wcześniej (wydawało mi się, że moje zrobione lata temu CV jest całkiem przyzwoite i przejrzyste... ). I tak sobie myślę, czy ma sens wysyłanie po raz drugi aplikacji na to samo stanowisko... jakiś tydzien temu i dwa wysłałam do pracy na 2 stanowiska, na których by mi zależało no i stracić szansę z powodu brzydkiego CV... ale z drugiej strony nie chcę wyjść na kretynkę w końcu tylko "szata graficzna" zmieniona...
|
#2225 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby moje CV coś zmieniło. Ale to racja, musisz się ogarnąć. I nie mówię tego po złości ale z doświadczenia które mam, a pracy i tak nie mogę szybko zmienić... ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- jeah! ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś wysłałam 2 cv, wow. Jedno na pracownika biurowego niedaleko mnie, marzę o takiej pracy.
Ostatnio jak przeglądałam oferty, natknęłam się na ofertę Ochnika. Brałam udział w rekrutacji w listopadzie, pisałam tu o tym nawet, ale mi się nie udało, a teraz znowu szukają i tak się zastanawiam, czy osoba się nie sprawdziła, czy może tak robią, że po okresie próbnym nie zatrudniają.
|
#2227 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bez przesady bo się zarumienię ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uważam, że rozmowa kwalifikacyjna zależy przede wszystkim od tego, czy to praca w salonie firmowym czy u agenta. Każdy agent będzie miał swoje zasady rekrutacji, zależy od osoby, która będzie ją prowadzić i jego pomysłowości. Może być test wiedzy, więc przygotuj się trochę z oferty Plusa. Ważny jest język korzyści - wszystko musisz przekładać na korzyści. Dana cecha-korzyść dla klienta. Mogą być pytania np. o to jak poradziłabyś sobie z klientem awanturującym się, bądź z inną trudną sytuacją. Może być scenka, ja bym się na to też przygotowała. Standard obsługi poznasz później, ale zawsze musisz wyjść do klienta z inicjatywą. Proponuj też jak najwięcej dodatkowych produktów. Triss ja bym nie wysyłała po raz drugi, bo niepotrzebnie wprowadzisz zamęt.
Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-02-06 o 19:54 |
|
|
|
|
#2229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39081294]Chryste.... :|
Oby moje CV coś zmieniło. Ale to racja, musisz się ogarnąć. I nie mówię tego po złości ale z doświadczenia które mam, a pracy i tak nie mogę szybko zmienić... ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- nie ma za co ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- ej, czekaj. tylko pdf się załączył?! bo w wordzie też Ci wysłałam! ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- jeah! ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- o w mordkę ale super robota ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- wysyłaj moje piekne cv koniecznie!!!!![/QUOTE] wyślę, tylko ogarnę infopracę z zalącznikami nowego cv brałam seronil i niespecjalnie widziałam zmianę, ale później pojechałam do DE i jakoś poszło, po dniach próbnych znowu dostałam płaczu itp. (jak ze mnie zrezygnowali mimo,że robiłam co kazali) bo zaczęło mi się podobać a tu znowu to bagno ;/. Teraz po BN znowu zaczęło mi się smutno robić, nie wiem czemu. |
|
|
|
#2231 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39075806]dziwne ogłoszenie.
co do numeru, to moze budynek jest długi[/QUOTE] wlasnie nie kojarze tej ulicy, ale moze faktycznie jest dlugi, kto wie ![]() Cytat:
Cytat:
proszę sprzedać mi telefon (wybieral jakis model) -> tutaj trzeba bylo pytac klienta co by sobie zyczyl w tym telefonie, do czego mialby sluzyc, czy tylko do rozmow czyy tez do grania itp. podac swoje wady i zalety ![]() jak Pani zareaguje na agresywnego klienta co to jest zamykanie sprzedazy jakie zna Pani techniki sprzedazy Ja zaraz aplikuje do Playa.. tylko to dzis mi zostalo, oprocz statku Jutro idę do agencji rozwoju, bo slyszalam ze jak sie stracilo pracę z winy pracodawcy to tam finansuja kursy do 5 tysiecy, akcja trwa do czerwca, wiec pojde podpytac, moze to prawko bym zrobila albo jakis jezyk, marzy mi sie hiszpanski podstawy znam bo sie sama uczylam, ale ja jednak potrzebuję kolka wsparcia ![]() Cytat:
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
Mogę dołączyć?
Od jakiegoś czasu Was podczytuję, bo chociaż mam pracę, to jednak sporo poniżej mojego wykształcenia, doświadczenia i umiejętności, które posiadam. Dlatego szukam czegoś związanego z moim wykształceniem- socjologia, lub chociaż jakaś praca biurowa... Jak na razie efektów żadnych, czasem trafi się jakaś rozmowa, ale generalnie jest kiepsko i nie wiem czy zanosi się na jakieś zmiany. |
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tej hurtowni odziezowej to znalazlam ogloszenie, ze bylo spotkanie 21 stycznia wiec po co w tak krotkim okresie drugie spotkanie? Normalnie mam podejrzenia. Moze tu chodzi o akwizycje
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro tłusty czwartek! nawpierdzielam się pączków aż pęknę, zażrę mojego dola i będzie cacy!
|
|
|
|
#2236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w tłusty każdy za liczenie kcal powinien... . ktoś podawał oferte i było 2 tys. Jeśli to ta sama to wątpie by za sprzedaż na rynku dawali powyżej najniższej. Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-02-07 o 07:54 |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam aż mama wróci ze sklepu i będziemy smażyły domowe
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
hej, wiecie co mam problem ze studiami...
Miała z was któraś może finanse publiczne ? Ostatnio nie zdałam testu na kolokwium i byłam na poprawce ustnej. Ja uczyłam się z wykładów a babka zapytała mnie z tego co było na teście a ja za cholerę nie wiem skąd mam wziąć te informacje. Powiedziała mi że jak nie wiem tego to może lepiej jakbym zrezygnowała ze studiów... boję się kolejnej poprawki ustnej z tą kobietą bo nie mam pojęcia z czego się uczyć. A dodatkowo w nd mam mieć ustną odpowiedz z angielskiego i czekam na maila od babki z zakresu materiału od poniedziałku i teraz nie wiem co robić..
|
#2239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dawała Wam może żadnego wykazu zagadnień? |
|
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
sylabus oczywiście jest, ale jeśli o zakres w nim zawarty jest tam wszystko co było na wykładzie a na ćwiczeniach kazała nam robić jakieś prezentacje a na kolokwium dała takie pytania, że o niektórych pojęciach nawet nie słyszałam. Nie mam pojęcia jak moja grupa to zdała... ona wymaga takich wiadomości, które człowiek powinien wiedzieć poprzez zainteresowanie tym tematem nic z wiedzy teoretycznej
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie pytałaś znajomych jaki oni mają sposób na naukę?
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaczynam czytać program konwergencji może mi to jakoś pomoże
Życie to nie film Edytowane przez Pulcia_ Czas edycji: 2013-02-07 o 10:22 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
Pulcia, na jakim kierunku jesteś? Może pożycz jakąś książkę do finansów? Nie ma żadnych notatek z tego przedmiotu? Może na chomiku?
![]() Miałam finanse publiczne i u mnie trzeba było znać ustawę o finansach publicznych i kilka innych pierdół. To było straszne.
|
#2245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile może wynosić deficyt finansów publicznych (to wiedziałam, że 3 % PKB) Coś o wskaźniku HDI ale już nie pamiętam Jeżeli rząd nie uchwali uchwały budżetowej to jaki dokument obowiązuje (wiedziałam, że prowizorium budżetowe) A niektóre były takie dziwne że ich nawet nie pamiętam
|
|
#2246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Finanse i rachunkowość , specjalność rachunkowość. Mam notatki z wykładów, książę do finansów z technikum i książkę jedną z sylabusa, ale ona jest tak głupia i taka gruba że czytając ją nic nie wiem
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie, jaki kierunek studiujesz? Tak sobie myślę, że jakby u mnie na roku takie pytania były, to by nikt nie zdał
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie do mnie dzwonili z chińskiego centrum handlowego. Wczoraj zaniosłam CV. Facet zapytał czy mogę przyjść na próbę, a ja że tak i pytam na ile, a on, że na 3 dni! Chyba go powaliło...
Myślałam, że powie, że na 3 godziny... Jak pójdę, to będę musiała zrezygnować z jutrzejszej rozmowy w Plusie i jakoś mi się to nie widzi... Co o tym myślicie?
|
|
|
|
#2250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na ustnej odpowiedzi zapytała mnie jakie są ekonomiczne czynniki wielkości podatku od towarów i usług i podatku od osób fizycznych. Nie lubię tej baby mam z nią już drugi semestr i wiem, że jak zada pytanie to nawet jak wiesz to ciężko odpowiedzieć bo jest ono takie zawiłe, że szok
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

to moje CV co mi zrobiłaś to niebo a ziemia
ozłocić cie kobieto, masz u mnie piwo
czy pisać odręcznie??
pierwszy oddzew na CV
), bardzo dobrze przekazuje wiedzę i ma duże doświadczenie 

.