|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Podejrzane promocje!
Chciałabym poruszyć tu temat konkretnej podejrzanej jak dla mnie promocji oferowanej przez większe markety ale wątek może posłużyć wymianie poglądów na temat innych podejrzanych produktów...
do rzeczy ![]() zauważyłyście może ostatnio po sklepach promocję proszku PERSIL ?? pudlo albo worek 6,4 kg za 32-34 zl ?? ![]() za kg proszku wychodzi to 5 zł z groszami. podczas gdy inne mniejsze opakowania proszku wychodzą po minimum 12 zł za kg. ja wiem, że to duże opakowanie ale nie czarujmy się, dosie, bonuxy i inne proszki robione dla danego sklepu wychodzą po minimum 6-7 zł za kg wiec skad ta cena persila?? tyle słyszy się o różnych kredach i innych substancjach mających na celu "wypełnic" proszek by był tanszy. Nie chcę popsuć sobie nowej pralki. Moze macie jakies zdanie na ten temat?? |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Podejrzane promocje!
zartujesz prawda?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie najgłupsze promocje to "Cukierki luz 1,89 zł za 100gram", bo to wcale taniej niż zwykle nie jest, tylko to 1,89 tak fajnie wygląda.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
W sklepie są co najmniej 3 pólki z proszkami- wybierasz, który chcesz-zazdroszczę wolnego czasu nad zastanawianiem sie nad proszkiem
![]() dwa twoja pralka i tak po okresie gwarancji się zepsuje- taka kolej rzeczy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Copyraptor
|
To rosyjski spisek. A, i wina Tuska na pewno też.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
nie ma to jak zjechać za temat który kogoś nie interesuje. temat nie koniecznie dotyczy proszku ale szerokopojętych promocji na które ludzie łapią się... bez zastanowienia i dają się robić w balona. nie masz nic do powiedzenia w temacie to się nie wypowiadaj, jak dla mnie proste
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi o to aby oferta była atrakcyjna i przyciągała jak najwięcej klientów. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
DOMator
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Abstrahując od tematu proszków, to tam gdzie ja pracowałam w markecie dużo było takich podejrzanych promocji, w sensie że oszukańcze
![]() Czasem cena na promocji, była wyższa od tej przed Albo zmieniają cenę na wyższą o 5-6 zł (np. alkohol) i przy towarze który jest w asortymencie już od co najmniej pół roku, dają wielką plakietkę "NOWOŚĆ" by więcej ludzi się skusiło Oczywiście i promocje 3-5groszowe się trafiały: wielkim drukiem napisane PROMOCJA [cena] a maluteńkim obok, albo nawet zasłonięta, stara cena, jedynie wyższa o 2 gr...no ale ludzie kupują, bo "promocja". A już te produkty na wagę...o nie nigdy w życiu w markecie, bo to co widziałam: -rozrywanie przeterminowanych cukierków i ciastek z torebki/paczek i wrzucanie jako produkt na wagę -wyciągane z magazynu stare, zrobaczałe, chyba 10-letnie cukierki, by sprzedawać je na wagę...nam kazali po prostu glisty powybierać spomiędzy nich i wymieszać z nową partią dla niepoznaki ![]() Wiem, wiem, mogłam to gdzieś zgłosić ale mieć pracę a jej nie mieć kiedy utrzymujesz się sam, oto jest dylemat na szczęście długo tam nie robiłam bo to była parodia...A sanepid i tak uprzedza na parę dni wstecz, że będzie i jest czyszczenie sklepu ze stojących na pułkach i w lodówkach przeterminowanych konserw, past rybnych, pierogów lepionych, bakalii (znajdywałam nawet o rok przeterminowane!)... Na bieżąco nie da się sprawdzać, bo jest tak mało pracowników na zmianach, a cisną by jak najwięcej towaru wystawić...No ale kryzys i ludzi do pracy nie chcą Ale Was ostrzegam jakby co ... Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2013-02-19 o 02:14 |
|
|
|
|
#11 |
|
zawsze mam racje
|
mroja: zdradziłabyś nazwę sklepu chociaż na priv?
![]() autorko tematu: a kto powiedział, że inne proszki są warte swojej ceny? Tak jak ktoś napisał jedna rzecz jest tańsza sporo, żeby przyciągnąć klientów, którzy przepłacą na czymś innym.
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Mnie rozwala mega promocja herbat 20+5 torebek gratis, gdzie w normalnym opakowaniu jest ich... uwaga, uwaga... 25
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przecież to jest promocja, prawda? Woolite, który kupuję do prania kosztuje ok 50zł za 4,5L w cenie regularnej.W cenie promocyjnej kosztuje 22zł.Baaa kiedyś w Tesco kupiłam te 4,5l za 12zł.I nie wcale nie był oszukany i rozcieńczony.Po prostu promocja była. Ja tam zawsze chętnie korzystam z promocji bo niby czemu mam przepłacać jak nie muszę.Trzeba tylko uważać na kruczki i sprawdzać ceny. Nie doszukiwałabym się tutaj teorii spiskowych.To są zbyt duże sklepy, żeby robić jakieś przekręty.Już szybciej bym się spodziewała kredy w niemieckich proszkach tak chętnie kupowanych na bazarach wszelkiego typu. Cytat:
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-02-20 o 18:33 |
||
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
co do soku caprio
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
może i jakaś zbyt podejrzliwa jestem ale kiedy ta promocja pojawiła się jednocześnie w tesco i kauflandzie pomyslałam ze to jakas taka specjalna partia... wiecie, typowo na promocję. a tymbardziej wydało mi się to podejrzane że z całej alejki proszków tańszym od owego persila był tylko prosze marki kaufland ![]() moze i się doszukuję. Ale jestesmy robieni w balona przez producentów dosłownie na każdym kroku, a jeśli nie mają oni skrupułów truć nas spożywką to chemia pewnie też jest pewnie niezle "oszukana" ale tego już tak łatwo nie rozpoznamy
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Producenci owszem oszukują ale moim zdaniem na czym innym-np na cenach duże niby się bardziej opłaca ale czasami 2x małe opakowanie jest tańsze niż duże. Powolne zmniejszanie produktu ale cena pozostaje bez zmian.Przykładem jest tutaj ptasie mleczko i kostki masła.Czy ktoś w ogóle pamięta, że ptasie mleczko miało kiedyś 500g a kostka masła 250? Itp itd.Przykłady można mnożyć. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Tak jak ktoś napisał jedna rzecz jest tańsza sporo, żeby przyciągnąć klientów, którzy przepłacą na czymś innym.