|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III
.
Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-18 o 05:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
no sorry bardzo znam osoby co po studiach sa mgr i nie wiadomo kim jeszcze pracuja w Mc donalds wiec jest bezrobocie i to wielkie jesli nie masz znajomosci to nie masz niczego taka prawda
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-18 o 05:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
BAN stały
|
A czy ja napisalam, ze ktos ma zarabiac 5 tys za nic nie robienie... niestety taki jest obraz polskiej policji... brak wyksztalcenia, wiec do policji bo nigdzie indziej nie dadza mi 2 tys na start. I najlepiej na bezrobocie narzekac... ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mówie,że to jest nie wiadomo jaka kasa. Bo w porównaniu do tego co robią jest mała. Ale jest, i to nie najmniejsza. Więc może zamiast narzekać trzeba sie cieszyć z tego co jest?
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
Wszystko dzieki naszej polityce tak jest przyznaja sobie jakies nagordy za podatki ludzi ktorzy zarabiaja 1200zł a oni nie wiadomo za co 40tys. A ile politykow jest bez matury i co? Teraz tylko znajomosci daja ci cos a nie szkoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Wtajemniczenie
|
No ja sobie wypraszam... mój Tż w tym roku wziął dziekane i w przyszłym broni mgr, więc bez wykształcenia nie jest. A skoro Twój Tż taki kształcony to czemu w Policji skończył?
#851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem ciekawa... Bo podejście do tematu delikatnie mówiąc oderwane od rzeczywistości.
#853 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Serio? Porównujesz moje nastawienie ze swoim? No nie wydaje mi się... Bo ja mimo wszystko uważam,że to jest całkiem niezła kasa i robota. To Tobie wiecznie coś nie pasuje. Poza tym - zdanie wyrwane z kontekstu. Przeczytaj to co jest dalej napisane.
![]() |
#855 |
BAN stały
|
A napisalam ze "taki ksztalcony"... widze dziewczyny, ze w tym watki jesli ktos ma inne zdanie niz wiekszosc was to jest totalnie zjechany, bo nie zachwyca sie tak praca w policji jak wy... troche to smutne ale no nic, rozumiem ze pekacie z dumy i nikt zlego slowa na policje nie moze powiedziec...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora ![]() Doczytalam, ze jesteś młodziutka i masz jakieś 21-22 lata. To tłumaczy idealistyczne poglądy ![]()
![]() |
#857 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Zobaczymy jak sama będzie chciała wejść na rynek. Oby nie spotkala się z taką ścianą na jaką my natrafiliśmy. Żeby dzisiaj mieć fajną, dobrze płatną prace trzeba się naprawde naszukać. I często same kwalifikacje nie wystarczą.
![]() |
#859 |
Przyczajenie
|
Odnośnie zarobków. Moja kobieta jest po lingwistyce stosowanej zarabiała niezłe pieniądze w jednej z większych firm za chciało się Jej Policji to ma. Gdzie można więcej zarobić kosztem oczywiście nauki w prawie i medycynie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
BAN stały
|
A to ma znaczenie ile mam lat? Nie rozumiem tylko skad ten halas , bo powiedziala, ze policjant na starcie zarabia malo? Ok rozumiem ze dla niektorych to jest duzo, ale mamy wolnosc slowa i ja moge uwazac inaczej...
Kazdy policjant powie wam ze to gowniana praca za gowniane pieniadze, ale to wy chyba macie idealistyczne podejscie do zycia bo facet na szkolce a jak wroci to bedzie juz Panem Policjantem... |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A wcześniej rozmawialiście na ten temat? Wiedziałeś,że ona nie chce ślubu? Ona wie,że Ty chcesz?
![]() |
#862 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
Witajcie!...zastanawiacie się czy szkoła policyjna może zmienić wasza drugą połowę??..Napisze wam jak to było u mnie, a że mój TŻet jest już po ukończonym kursie podstawowym i obecnie jest w Piasecznie na adaptacji to trochę juz przeżyłam. Na początku było całkiem zwyczajnie, w każdy weekend był w domu, nie widziałam zmiany w jego zachowaniu. Dopiero po około 3 miesiącach w Pile zaczęłam zauważać jak bardzo się zmienił. Podobnie jak pozostałe dziewczyny starałam sie na weekendy byc dla niego bardzo czuła i pokazać mu że ma we mnie całkowite oparcie. Tylko jak jedna strona sie stara to nic nie da. On na szkole żył Swoim życiem w którym nie było miejsca dla mnie, poznał nowych znajomych. Bardzo to wszystko przeżywałam, tłumaczyłam mu że zmienił sie bardzo i jak tak dalej będzie to z naszego poważnego związku nie pozostanie nic a jedynie wspomnienie.Nic do niego nie docierało, twierdził że przesadzam i wyolbrzymiam. Niczym sie nie interesował, liczyły sie tylko jego troski, jego marzenia. Stał się strasznym egoistą . Jakoś dotrwaliśmy wspólnie do końca szkoły, wrócił do domu , przepraszał, zapewniał że wszystko zrozumiał i już wie co robił zle. Plakał że jestem dla niego najważniejsza i nie może mnie stracić. Byłam przekonana że znowu bedzie jak dawniej . I co?...pojechał na adaptacje do Piaseczna, znowu jest to samo. Z tą róznicą że jest dalej i nie ma go w domu co tydzien, co sprawia że jest mi jeszcze ciężej. Z kochającego, stabilnego uczuciowo mężczyzny , zrobił się cwaniak, który myśli że jak został policjantem to cały świat ma u stóp. Nie mam już złudzeń że zostanie moim meżem(ślub juz jest zaplanowany), nie odważyłabym się na to. Jestem bardzo zawiedziona że po długoletnim związku spotkało mnie cos takiego. Czekam aż wróci z adaptacji i uświadomie mu że mnie stracił na zawsze. Nie chce z nim zrywać teraz bo myśle że zasługuje aby usłyszec to na żywo. Pisząc to nie chce was butowac czy straszyć. Chce jedynie uświadomić jak bardzo praca w policji może wpłynąc na wasze życie. Byc może mój TŻet to poprostu słaba jednostka podatna na specyficzne środowisko policyjne a wasze drugie połówki się nie zmienią, Życze wam tego oraz dużooo wytrwałości.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS: Jeżeli mam prace to nie mówię, że bezrobocia nie ma bo jest. Poprostu mnie ono w tej chwili nie dotyka. Trochę pokory dla zycia i pracy bo nigdy nic nie wiadomo.
My road. My life. My dream. Edytowane przez lady17 Czas edycji: 2013-02-17 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Przyczajenie
|
Czasy mamy takie, że dzisiaj pracuje się w dużej firmie i zarabia niezłe pieniądze a jutro dostaje wypowiedzenie, bo córka kolegi szefa właśnie zaczęła szukać pracy. Mój facet przed pójściem do policji prowadził własną firmę. Jest świetnym fachowcem, więc nie brakowało mu zleceń i bardzo dobrze zarabiał. Ale to była branża typu-dzisiaj urywają Ci się telefony, a za miesiąc kompletna cisza. A tutaj masz stałe wynagrodzenie, prace od-do(zwykle), nie gonią Cię terminy no i praktycznie żadnych możliwości zwolnienia. Nie jest to praca Jego marzeń, ale chce nam zapewnić stabilną przyszłość
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
Wyraźnie napisałam że go zostawię jak wróci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
|
Rozmawialiśmy. Ona nie chce ślubu póki co. Wie że ja chcę. Najpierw była rozmowa o stabilności i dopiero rodzinie ślubie. Jednak czas mija. Przed szkołą powiedziała że jak skończę speckę to wtedy możemy brać ślub i o dziecko się starać. Tylko co to zmieni że więcej będę czasu w pracy spędzał i miał 32 lata. Może zmądrzeje przez pół roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Wtajemniczenie
|
A przepraszam. Coś mnie przyćmiło i zrozumiałam inaczej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.