|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Tu wyczytałam : http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...nia_35123.html A tak w ogóle zapisujemy się do szkoły rodzenia od marca, jeżeli będą miejsca ![]()
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
no nie aż tak ale biorę pod uwagę każdą ewentualnośc
nie no,muszę wrzucić na luz. najwyzej urodzę w domu czytalam jak przeciać pepowine i by lozyska nie wyciagać na siłe tylko czekać az się urodzi jestem przygotowana |
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś jadłam non stop. A później pojawiły się cookie crips. Może kupię cini minis jak te się skończą ( tyle, że kupilismy najwiekszą paczkę coś koło 700g )ale z tego co mi się kojarzy to Tż nie lubi cynamonu.
Ja odkąd jestem w ciazy jakoś z mlekiem mam problem. W sensie mam ochotę zjęść czy wypić bo lubie kakao,ale jak już zjem to mam taki ciezki żołądek i mam wrażenie, że to mleko długo jest w tym żołądku.
|
#935 | ||
|
Zadomowienie
|
Też dzisiaj od popołudnia skrzeczę o piwie.
![]() Cytat:
Cytat:
No chyba, że tak... W takim razie ja już może pójdę się położyć, bo nie skumałam.
|
||
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby było miejsce
|
|
|
|
|
#937 |
|
siedzę i myślę
|
Kiedyś kupiłam i już leżą z pół roku
Ja jem najzwyklejsze kukurydziane
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak z innej beczki, macie jakiś sposób na zgagę poza tabletkami do ssania? Co dzień wieczorem to samo
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zimnym ale nie lodowatym mlekiem, musi mieć idealną temperaturę ![]() cini minis lubię ale nie za dużo i nesquik ewentualnie... ze słodkich najlepsze liony |
|
|
|
|
#942 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Muszę tych Lionów spróbować skoro tak zachwalasz
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do Was, poczytałam, ale mam pustkę w głowie
![]() A, chciałam też Wam napisać jak to było u nas z testem ![]() W całym życiu zrobiłam 3 testy ciążowe: 1. Miałam 20 lat i właśnie rozstałam się z chłopakiem, okres mi się spóźniał już dobre 2 tyg, co się wcześniej nie zdarzało trochę stresu było, ale I krecha ucieszyła wtedy me oczy ![]() 2. Na miesiąc przed staraniami (ale już po rozmowach, że od przyszłego m-ca się bierzemy za to ) spóźnił mi się okres 3 dni. Stwierdziłam, że w sumie może jakimś cudem trafiliśmy w owulkę niechcący więc zrobiłam. Ta jedna krecha już mnie nie ucieszyła. W sumie 2 dni przeżywałam, że fajnie byłoby już być w ciąży, nawet z takim falstartem W sumie ta sytuacja jeszcze bardziej utwierdziła mnie w przekonaniu, że to już czas ![]() 3. Miesiąc później, po I cyklu starań, na wszelki wypadek poczekałam 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Pamiętam, że w weekend byliśmy na kajakach, a okresu miałam dostać w sobotę. Podwójnie się cieszyłam, że nie przyszedł. No i w poniedziałek ujrzeliśmy najpiękniejsze 2 kreseczki na świecie Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-22 o 22:22 |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba się zaopatrzeć.
Cytat:
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a liony często jem ze zwykłymi cornflakes żeby nie było za słodko no i bardziej ekonomicznie wtedy jest |
|
|
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Ale mi narobiłyście smaka na płatki.
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuję jak będę u rodziców bo mój tata pewnie ma siemię lniane.
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie robię literki w podobny sposób. I wydaje mi się, że mulinę ciężko będzie przewlec przez jaką kolwiek igłę
Te nici, które ja kupiłam to coś pomiędzy normalnymi nićmi a muliną i akurat największa igła w zestawie daję radę z nimi.Cytat:
|
|
|
|
|
#953 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Dobry patent ![]() Dzisiaj z mężem oglądaliśmy porodówkę na TLC, chociaż on nie chciał... tak się stresuję biedak tym porodem, bardziej niż ja No to mówię mu, że tu zawsze wszystko dobrze się kończy, żeby nie panikował i akurat trafiliśmy na odcinek jak dziecku dostała się smółka do płuc i nie mogło samo oddychać... To było straszne, dziecko już siniało i oczka mu się wywracały Na szczęście dzieciątko przeżyło i nic mu nie było
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
WhatIthink
dla dziadkow, maja gest! Cytat:
w najblizszych dniach do nich przywykniesz i bedziesz wiedziala, ze to normalna ilosc wydzieliny. a wody plodowe beda cieplutkie i chlusna na pewno tak, ze poczujesz nawet jesli nie bedzie ich jakos duzo. wszystkie kobity mowia, ze to przyjemne cieplo lejace sie po nogach uplawy takie nie sa.Cytat:
albo dopytac przed kupnem.smialam sie ostatnio z tz, bo kupowal jakies doladowanie i zawsze automat wysylal mu kod 5 min po zakupie. skusil sie na najnizsza cene...w tresci aukcji wszystko wskazywalo, ze automat wysyla, a na dole drobnym drukiem dopisano "uwaga na tej aukcji wysylka nie z automatu tylko do 24 godzin od zakupu" alez sie ugadal, negatywa chcial wystawiac ![]() wlasnie znajoma napisala, ze wczoraj urodzila corke pojechala we srode do szpitala, bo miala wysokie cisnienie i strasznie bolala ja glowa. w koncu uznali, ze jest supel na pepowinie i miala cesarke. malutka 57cm 3350. termin miala na dzisiaj. mozliwe, ze juz w niedziele wyjdzie do domu, bo szybko dochodzi do siebie przez 12 godzin nie pozwolili jej nic pic nie zaplacila za polozna i jest w szoku, ze wszystkie sa takie mile :P |
||
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po co płacić za położną do cc wyłączam kompa, poczytam trochę i spać!
|
|
|
|
|
#956 |
|
siedzę i myślę
|
Ja też spadam. Pozmywam naczynia, zjem coś, do mycia i spać
![]() Dobranoc
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zieew...przespałam 4h po tej glukozie i dopiero poczułam się lepiej. Ewidentnie nie trawie takiej ilości słodyczy
Cytat:
My podobnie robimy z ryżem prażonym, ale Twój przepis jest zdrowszy ![]() Cytat:
Pisałyście o testach, u mnie to było przez zaskoczenie. Jak wróciliśmy z urlopu zrobiłam test wyszedł niegatywny. Stwierdziłam ok i czekam na @, tym bardziej, że cykle miałam nieregularne i nie nastawialiśmy się z TŻ na ciążę specjalnie bo zakładaliśmy, że najpierw muszę sobie to wszystko uregulować. Minął tydzień i zaczął mnie boleć brzuch na @, no i z tym bólem tak 4 dni chodziłam i się wkurzałam, że @ nie nadchodzi, ale z drugiej strony cieszyłam się, że zaraz będzie w końcu samoistnie a nie przez tabletki wywołana. Przyjechała moja przyjaciółka i zapytała jak tam moje hormonalne sprawy, więc jej mówię, że właśnie czekam na @, że już mnie boli 4 dni i trochę mnie to wkurza. Na co ona, żeby zrobiła test, ja jej mówię, że robiłam 1,5 tygodnia temu i w ciąży nie jestem. Ona bym zrobiła drugi raz bo może nie pokazało , a ona przy obu ciążach tak miała. Wyjechali od nas z mężem z dzieciaczkami, a ja jako, że miałam jeden test w domku stwierdziłam, że niech będzie pójdę zobaczyć. No i po chwili w łazience szok bo widzę, że pokazują się 2 kreski, wołam TŻ i pytam go czy też to widzi czy mi się w oczach dwoi Ucieszył się, następnego dnia zrobiłam jeszcze 2, szczerze mówiąc zanim wybrałam się do ginekologa ( po 3 tygodniach bo nie miała terminu inaczej) to robiłam test 2x w tygodniu z niedowierzania czy aby na pewno nic się nie zmieniło
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jaki czarny ![]() a mój Tż zawsze mówił, że jego żona musi mieć ciemne oczy, żeby dziecko też miało ciemne zobaczymy jak będzie u nas |
||
|
|
|
#959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a mnie sasiedzi znienawidza, ale wlasnie przypomnialam sobie o rozmrozonych truskawkach...i musialam wlaczyc blender
zrobilam to szybciutko, ale i tak pewnie troche mniej mnie lubia :P szczegolnie babcia pod nami...tz kiedys trzepal koc na balkonie (a ona wywiesila pranie) i od tamtej pory chyba za nami nie przepada aa i pochwale sie, ze zjadlam dzisiaj pierwsza jajecznice od poczatku ciazy. nawet smaczna ale jajka nadal sa dla mnie "obce".Cytat:
klade sie spac i przechodzi hehe. a w ciagu dnia guma do zucia i tez po jakims czasie zapominam albo przechodzi ![]() Ash - ekspresowo zazdroszcze Wam, ze tak gladko to planowanie niektorym wyszlo. u nas bylo tyle rozczarowan...i jak odpuscilam to niespodzianka Cytat:
ale moze faktycznie jeden do koloru wystarczy. dzieki za oswiecenie Cytat:
wiec zrezygnowalam z "diety cud".Cytat:
znajome jesli zaplacily poloznej to byla nie tylko przy porodzie, ale przede wszystkim pomagala mamie po porodzie...przychodzila dopytywala czy ok. dawala jakies rady, pomagala przebrac albo przystawic do piersi. ogolnie chodzilo o opieke przez te dni. wiadomo, ze po cesarce maz siedzi z nia caly czas, ale o 20 wraca do domu i ona z mala zostaje sama, wiec chciala zeby jakas polozna poswiecila jej wiecej czasu niz to jest "w standardzie". w koncu jednak nie zdecydowala sie.a druga sprawa, ze polozna oplaca sie zazwyczaj przed porodem...ustala wczesniej, ze to ona bedzie, ze zjawi sie nawet w nocy jak zaczniesz rodzic. wtedy mozesz jeszcze nie wiedziec czy cesarka czy nie NADROBILAM!!! |
||||
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uciekam spać, dobrej nocki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

poznasz na bank 

Ślub 27. X. 2012
No chyba, że tak... W takim razie ja już może pójdę się położyć, bo nie skumałam. 

trochę stresu było, ale I krecha ucieszyła wtedy me oczy
To było straszne, dziecko już siniało i oczka mu się wywracały
dla dziadkow, maja gest!