| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-02-24, 10:55 | #1591 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cześc, ja jestem, to prawda ostatnio wieje tu nuda   ale miejmy nadzieję że to zw względu na staranka  ja mam dziś leniwą niedziel z mężem , jedziemy tylko wieczorem do mojego chrześniaka to będzie wesoło i wymęczy ciotkę!   
				__________________ "Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."  1.09.2012 Nasz dzień  | 
|     | 
|  2013-02-24, 11:02 | #1592 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Witajcie w niedzielny mokry poranek. Ostawiłam męża do szpitala (oczywiście nie pomyślał żeby zabrać ze sobą skierowania  ) i siedzę teraz sama i smutna... Jeśli mogę to proszę Was o kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby szybciutko wrócił do domku... Do tego choróbsko położyło mnie na całego   | ||
|     | 
|  2013-02-24, 11:32 | #1593 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Śląsk :) 
				 | 

Cytat: 
   Dzisiaj czuję sie lepiej, ale bóle nie ustępują :P Jutro wizyta u gin.. trochę się boję. Test na beta hcg i 4 testy ciążowe pozytywne, to raczej pewność, że jestem w ciąży? boję się, ze jutro pojdę i okaże się, ze nic nie ma, objawy sobie wymyśliłam w głowie itd..  Wtedy chyba bym się powiesiła z rozpaczy. Nie wiem, już mam takie głupie myslenie, boję się, że coś moze być nie tak,..  Ps. trzymam  za szybki powrót męża do zdrowia i do domu  ! 
				__________________ .. | |
|     | 
|  2013-02-24, 11:35 | #1594 | |
| Zadomowienie | 

Pradip trzymam kciuki  zobaczysz szybko wróci do Ciebie i nie smuc sie napewno wszystko będzie dobrze. a u mnie pada deszcz no kiedy wiosna??  ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat: 
  jutro wszystkiego się dowiesz i napewno zobaczysz maleństwo   
				__________________ "Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."  1.09.2012 Nasz dzień  | |
|     | 
|  2013-02-24, 11:59 | #1595 | 
				 | 

może ten deszcz to zapowiadająca się wiosna? ;D u mnie fajnie słoneczko świeci, co prawda zza chmur, ale coś tak świeci i jest nawet fajnie cieplutko   też już chciałabym wiosnę :P przynajmniej tą ciężką kurtkę zimową można byłoby zostawić w domu.. 
				__________________ .. | 
|     | 
|  2013-02-24, 12:49 | #1596 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat: 
  co to za myśli - wszystko bedzie ok wiec prosze sie cieszyc i wygonic te czarne mysli - już!!!!! ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- ja też mam leniwą niedziele i leniwie  śląski obiadek - jamiii jamii (w niedziele mam odpoczynek od diety  ) | ||
|     | 
|  2013-02-24, 13:14 | #1597 | |
				 | 

Cytat: 
     A mi dzisiaj mąż rosołek robi :P ale jak ze szpitala wróci, bo był na gastroskopii dzisiaj.. Dziewczyny, kto pierwszy miał II kreski? Trele?  Jesteś jeszcze tutaj z nami?  co u Was? jak maluszek? ;> 
|     | 
|  2013-02-24, 14:03 | #1598 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

zapraszam ciężarnej sie nie odmawia bo mnie myszy zjedzą heheheh

| 
|     | 
|  2013-02-24, 14:25 | #1599 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Mazowsze 
				 | 

Cytat: 
    Cytat: 
 Jutro miałam jechać na badania, ale w tym stanie chorobowości nie wiem czy wyniki wyjdą dobre, to znaczy nie zafałszowane. Grupa krwi, toxo to wiadomo, że nie będzie wpływu, ale glukoza i mocz? Mogą być jakieś zmiany przy przeziębieniu? Jeszcze parę dni i będzie, ja już czuję ją w powietrzu!  Tym samym szantażuję męża     
				__________________ Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. | ||
|     | 
|  2013-02-24, 14:40 | #1600 | |
				 | 

Zaraz będę   ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat: 
  Jeśli chodzi o glukozę to nie wiem, ale moczu nie robiłabym w czasie przeziębienia.. jeszcze by mi pokazały coś złego i dopiero bym siała panikę, a tak to poczekaj dwa dni od przeziębienia i zrób, będziesz miała pewność ze wszystko ok .  Ja bym tak zrobiła :p ( chyba ze to przeziębienie to tylko lekki katar i tyle to poszłabym i powiedziala pielęgniarce przed badaniem :p) 
|     | 
|  2013-02-24, 14:46 | #1601 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-12 
				 | 

cześć dziewczyny! Jak tam niedziela mija?? ja właśnie zjadam W-ztkę   a mój mężuś uczy się do obrony. Mam dziś początek kolejnego cyklu czyli u mnie to już 3 cykl W tym cyklu wypróbuję paski owu i po zakończonym okresie zaczym mierzyć temperaturkę. Zobaczymy jaki będzie efekt. Om 24.02.2013, 25 lat, 3 cykl . 
				__________________ Aneczka    | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-02-24, 15:18 | #1602 | |
				 | 

Cytat: 
  zeby sie udało!!! 
|     | 
|  2013-02-24, 15:42 | #1603 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-12 
				 | 

Dzięki ryba! też bardzo ci życzyłam aż wreszcie się udało    nie ukrywam, że mimo tych wszystkich obaw bardzo ci zazdroszczę już tego stanu ale też wiem że i na mnie przyjdzie czas  Oby marzec dla nas starających się był sprzyjający !  A dla Was ciężarnych spokojny, bez żadnych przykrości i dolegliwości ! Oby wszyskie kolejne wizyty u gina wywoływały tylko uśmiech i dawały pewność że wszystko jest tak jak powinno!! no i czekamy na kolejne dobre wieści! I czekamy na wiosnę   
				__________________ Aneczka    | 
|     | 
|  2013-02-24, 16:45 | #1604 | ||
				 | 

ryba-Nie stresuj się na zapas będzie dobrze zobaczysz   a jak się mąż czuje? ja swojemu właśnie przemyciłam taki domowy rosołek na skrzydełkach i z własnymi lanymi kluseczkami  Cytat: 
 Cytat: 
 Dziękuję kochane za wszystkie kciuki jesteście nieocenione  Pod petycją o wiosnę też chętnie się podpisze ale podobno ma przyjść już nawet w tym tygodniu  A i mam jeszcze pytanie orientuje sie może któraś z Was jak to jest z wypłacaniem pieniędzy przez zus w ciąży i kontrolami? Czy pracodawca może mieć problemy zatrudniając kobietę w ciąży? | ||
|     | 
|  2013-02-24, 17:09 | #1605 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2013-02-24, 17:35 | #1606 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Dzięki dziewczyny, w takim razie wstrzymam się jeszcze kilka dni. ZUS to złodzieje i wiesz, że robią wszystko, żeby nie płacić. Ale kontrole chyba raczej należą do rzadkości, no chyba że coś im będzie "śmierdziało"  A pracodawca może mieć problemy, jeśli nie przestrzega specjalnych warunków zatrudnienia dla ciężarnej. Cytat: 

__________________ Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. | |||
|     | 
|  2013-02-24, 19:09 | #1607 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2013-02-24, 20:30 | #1608 | |
				 | 

Cytat: 
 Denerwuje się... O 8:30 mąż ma zabieg... | |
|     | 
|  2013-02-24, 20:44 | #1609 | |
				 | 

Cytat: 
 Jesteśmy z Tobą...     
				__________________ Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-02-24, 21:00 | #1610 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Witam Was jestem tu nowa  staram się z mężem o dziecko od grudnia 2012 ostania @ miałam 20,02,2013 właśnie mi się skończyła. Biore kwas foliowy to już 3 cykl strań i nie jestem w ciąży   straram się o tym nie myśleć  bo słyszałam że psychika dużo robi. Byłam u ginekologa i jestem zdrowa, cóż będą dni płodne to działamy dalej  mam wielką nadzieje,że zaniedługe bede sie mogla pochwalic II kreski na tescie  Pozdrawiam wszystkie starające sie przyszłe mamusie | 
|     | 
|  2013-02-24, 21:24 | #1611 | |
				 | 

Cytat: 
  witaj wśród staraczek i tych, którym już się udało   
				__________________ Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. | |
|     | 
|  2013-02-24, 22:31 | #1612 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-02-24, 22:52 | #1613 | 
| Zadomowienie | 

sylwusia0411  witaj     dziewczyny ja słyszalam a nawet czytalam w necie ,że kontrolują kobiety ktore zatrudniły sie i zaraz poszły na zwolnienie z powodu ciąży, zatrudnione u rodziny, krewnych, oraz te które zakładają działalnośc i zaraz zachodzą w ciążę, zapłacą najwyższy zus, ida na zwolnienie a później mają wysoki macierzynski. Im to śmierdzi bo chcą oszczedzic. 
				__________________ "Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."  1.09.2012 Nasz dzień  | 
|     | 
|  2013-02-25, 07:39 | #1614 | |
| Zakorzenienie | 

Witam kochane    Wróciłam szybciej niż miałam, ale mam problem i chciałam się was poradzić. Wczoraj chyba przyplątała mi się jakaś infekcja, którą leczę domowymi sposobami (żel do mycia z właściwościami antyinfekcyjnymi) , bo dopiero dziś umówię się do gina. Dziś jest 22 dc i nagle spadła mi temperatura. Żeby lepiej wam to zobrazować to: 
  Owulacje miałam 14-17 luty - takie widełki podał ginekolog. No więc  na implantację to chyba za mało spadło?? Zawsze przed @ często oddawałam mocz i szybko ze mnie schodziła ta woda i już nie czułam się ociężała a teraz cyce bolą siku się co chwila nie chce a temperatura spadła  I czy infekcja przekreśla ciążę?  Chyba nie mogę sobie robić zaległości, bo potem mam za dużo problemów  . Ale i tak was czytałam  Nie jestem aż tak wytrwała  Dodam jeszcze, że temperatura zmierzona po śniadaniu (ah ta nadgorliwość) wynosi już 37,2 to już w ogóle nie wiem o co chodzi?! ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat: 
 O witam  To szczęśliwy wątek, szybko zaskoczysz   Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-02-25 o 07:38 | |
|     | 
|  2013-02-25, 07:53 | #1615 | |
				 | 

Cytat: 
  To wodę oddajesz czy gromadzisz przed @? Bo ja zawsze gromadziłam, na kilka dni przed, w dużych ilościach. Tak, że potrafiłam wypić litr płynu, a siku się nie chciało. Dlatego to był u mnie jeden z wczesnych podejrzanych objawów, kiedy ciągle chodziłam sikać. No i okazało się, że @ nie przyszła  Trzymam kciuki za Ciebie   
|     | 
|  2013-02-25, 08:08 | #1616 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2013-02-25, 10:10 | #1617 | ||||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: mazowieckie 
				 | 

Witam się po weekendzie! tęskniłyście?   Szybko niestety wolne minęło i znowu kolejny tydzień... ten czas tak szybko biegnie, że szok... ale też z niecierpliwością czekam wiosny.. no i początku marca - może coś się wykluje  Smutkiem trochę powiało.. szlag trafia, że teraz to w każdej rodzinie są przypadki tej okropnej choroby... no ale trzeba dalej jakoś sobie radzić.. więc koniec smutków! ten wątek ma być pozytywnie nakręcony  Cytat: 
 Cytat: 
  za progesteron. Ile ma przyrastać to niestety nie wiem... grunt jednak, że wysoki - owulacja pomimo wysokiej prolaktyny była, więc... kto wie... może udało Wam się wstrzelić  Cytat: 
  test jest, beta jest, więc nie ma innej możliwości  wszystko będzie ok  a te mdłości i wymioty to tak jak dziewczyny pisały, to raczej jakaś jelitówka się przyplątała, a nie objaw ciąży. Mam nadzieję, że "przeżyłaś" jakoś weekend i że w pracy też ok  Cytat: 
  Cytat: 
  za męża! Co do ZUSu - nie ma problemy co do zasady. Pracodawca jak najbardziej może zatrudnić ciężarną. Uważać trzeba tylko tak jak Madziusia napisała. Ważne, aby w razie jakiejś kontroli było uzasadnione stanowisko, potrzeba danej pracy, odpowiedni zakres obowiązków. No i najlepiej, żeby przynajmniej przez miesiąc praca była świadczona, a nie od razu zwolnienie. Wiadomo, ZUS najchętniej by nie płacił.. ale tak prosto nie jest. Są orzeczenia sądowe, że dozwolone jest zatrudnienie nawet tylko po to aby zostać ubezpieczonym i mieć prawo do zasiłku. Więc spokojnie. Ważne tylko żeby były "dobre" dokumenty świadczące o tym, że praca rzeczywiście była wykonywana / potrzebna na danym etacie. Cytat: 
  wątek szczęścliwy póki co, obyś więc skorzystała  Miłego dnia dziewczyny! 
				__________________ 13 października 2012   | ||||||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-02-25, 10:10 | #1618 | |||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   Życzę powodzenia i jeszcze dopytam jakie badania robiłaś? Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Co do temperatury to faktycznie mogłaś ją za pierwszym razem źle zmierzyć ale drugiego pomiaru ni bierz już pod uwagę bo jest całkowicie fałszywy w porównaniu z wykresem. Zadzwoń do lekarza i zmierz jutro temperaturę o zwykłej porze | |||||
|     | 
|  2013-02-25, 13:09 | #1619 | 
				 | 

Witam z ...rana? ;> Ja dopiero wstałam po porannej wizycie u gina   Dziewczyny, mój dzidziolek ma 4 mm, ale ginekolog powiedział ze jest za malutki i za wczesna ciąża, żeby cokolwiek robić, więc wszystkie badania mam robić dopiero za 3 tygodnie ..nie wiem czy to dobrze..? Jeśli chodzi o ten zus, to też gdzieś słyszałam, że wystarczy 3 miesiące wstecz opłacać, no ale wiadomo ze jak coś bedzie im śmierdzieć to każdego przemaglują.. co by płacić nie musieli  Witam nową staraczkę i powodzenia   
				__________________ .. | 
|     | 
|  2013-02-25, 13:58 | #1620 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

a ja dzisiaj mam jakis zupelny brak sil i checi...najlepiej polezalabym w lozku,pod kocem...takie "bleeee" maz moj cos przez weekend przebakiwal,ze srednio sie czuje i troche sie obawiam,ze na nasz dom nadciaga jakies wirusisko czy cos...albo zwyczajna zdechlizna,chlapa i ogolny syf za oknem jakos mi nie dodaje energii,wyczekuje tylko tych zapowiadanych 14stopnii  ryba91 niech dzidziolek rosnie zdrowo i spokojnie, lekarz wie co robi,jak jest ok,to ok...nic tylko sie cieszyc,a badania wzdluz i wszerz jeszcze przejdziesz,nie martw sie   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.