Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 10:15   #3181
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Nie miałam wczoraj siły i chęci, żeby wchodzić, bo wróciliśmy do domu po 23

Na SR w porządku, z K. jest straszna gaduła i przez to spotkanie przedłużyło nam się o jakieś 20-25 min; a miny znudzonych panów spoglądających non stop na zegarki boskie

Z ciekawostek: Wynajęcie położnej do porodu to koszt... 1000 zł
masakryczna kwota.. choć nawet za połowę tego bym nie chciała... jak dla mnie zbędny wydatek..

poza tym to Dzień Dobry

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:16   #3182
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dopiero od 30 tyg:O:O ??

Też mi to ostatnio gin gadał.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:16   #3183
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja właśnie tak robię to co wg mnie i dla mnie jest ważne pogrubiam i nawet koloru użyję ale nie będę rozkminiać czy to jest ważne a może tamto

A co do ruchów ja tam nie liczę póki Mały wierci się całymi dniami
no właśnie bo tak to mogę to wyłapać jak jest więcej stron a jak jest 10... to nie bijcie, jak czasem nie mam na to siły pomimo, że leżę w łóżku
Stary 2013-02-28, 10:17   #3184
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
W poniedziałek byłam na glukozie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zielone wody płodowe to moja siostra rodziła zgodnie z terminem i miała zielone z synkiem wszystko ok. A w lutym kuzynka rodziła 2 tygodnie wcześniej i też miała zielone i córeczka podwyższone crp i miało objawy przetrzymania
kurcze mam nadzieję że nas wszystkie to ominie

Cytat:
a jest jakaś norma ile musi być na dzień?? Iod którego tygodnia dziecko musi się czuć codziennie?? Np jestem teraz w 24 tyg i jakbym nie czuła ruchów cały dzień to jechać na IP czy np mogę nie czuć??
mi mówił żeby liczyć od 32 tc. W tej książeczce jest napisane żeby zacząć liczyć od 9 rano i jak naliczę dziesięć ruchów to zaznaczam o której był dziesiąty ruch i już się więcej nie liczy tego dnia. A jeśli do godz 21 było mniej niż 10 ruchów to muszę wpisać ile było.
A do lekarza mam się zgłosić jeśli w ciągu dwóch kolejnych dni odnotuję mniej niż 10 ruchów lub jeśli w ciągu dnia nie odnotuję żadnych ruchów.
U mnie to i tak nie wiem jak będzie bo moja mała to szaleje jeden cały dzień a później kilka dni spokoju. I w sumie mam tak od początku.

MoTyleKsw właśnie chyba sprawdzę czy to dalej aktualne. Kasy teraz brak ale kurde wiem że będę żałowała że nie kupiliśmy bo wydaje mi się że warto. Jeszcze TŻta muszę namówić na ten róż
Stary 2013-02-28, 10:18   #3185
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
też bym mogła mieć taki leżaczek
i zamiast wiszących zabawek wiszące czekoladki i truskawki
i na takiej wysokości, zeby można było sięgnąć

Cytat:
niezła stawka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:18   #3186
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
masakryczna kwota.. choć nawet za połowę tego bym nie chciała... jak dla mnie zbędny wydatek..

poza tym to Dzień Dobry

Faktycznie niezła sumka My raczej się nie zdecydujemy... Koleżanka rodziła tam bez prywatnej położnej i było wszystko ok - też na to liczę Tylko zastanawia mnie co jak mają 3 sale porodowe a jest np. 4-5-6 czy więcej rodzących

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-28, 10:19   #3187
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pff, w życiu za to, że mnie pogłaszcze i będzie miła

Cytat:
no właśnie bo tak to mogę to wyłapać jak jest więcej stron a jak jest 10... to nie bijcie, jak czasem nie mam na to siły pomimo, że leżę w łóżku
dlatego ja nadrabiam jednym okiem i czasem przeglądam większe nadrabianie innych dziewczyn i to co mnie umknęło widzę u nich

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 10:20   #3188
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

Też mi to ostatnio gin gadał.
ja odkąd poczułam pierwszy raz czuję codziennie. Wiadome-raz mała szaleje bardzo raz taki mój leniuszek. Raz kopie, że czuć na brzuchu a raz czuję jak lądują ruchy do srodka. Jednak martwiłabym się jakbym przez 24 h ani pół ruuchu nie poczuła... No ale na IP w takim razie mogą odesłać z kwitkiem??
Stary 2013-02-28, 10:21   #3189
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
pff, w życiu za to, że mnie pogłaszcze i będzie miła
Ja tam wierzę, że każda położna i bez $$$ będzie miła ale jeśli wszystkie są takimi samymi gadułami jak K. to masakra

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-28, 10:22   #3190
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Faktycznie niezła sumka My raczej się nie zdecydujemy... Koleżanka rodziła tam bez prywatnej położnej i było wszystko ok - też na to liczę Tylko zastanawia mnie co jak mają 3 sale porodowe a jest np. 4-5-6 czy więcej rodzących
też mnie to zastanawia
u mnie jest kilka sal 1osobowych,kilka 3osobowych. Chce 1nkę i strasznie się boję,że będzie zajęta
a jak będzie wiecej rodzących niż miejsc? mi napisali że przyjmują tylko jak są miejsca a co jak pojadę i miejsc brak? mam jechać gdzie indziej?! rodząc?! jakoś nie pojmuję

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-28, 10:22   #3191
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a jest jakaś norma ile musi być na dzień?? Iod którego tygodnia dziecko musi się czuć codziennie?? Np jestem teraz w 24 tyg i jakbym nie czuła ruchów cały dzień to jechać na IP czy np mogę nie czuć??
mysle ze jeszcze za wczesnie na denerwowanie sie i liczenie kolol 3o trzeba zwracac uwage ale jako matka bedziesz czula czy jest mniej ruchliwe czy nie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:22   #3192
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Tylko uważaj z tym jedzeniem. Ja też tylko o tym marzyłam, a potem żałowałam, że zjadłam Na wszelki wypadek poczekaj z tym aż już będziesz w domu

Już jestem w domu... wreszcie gorzka! herbata i kanapeczki
Pierwsze pół godziny było najgorsze... bałam się, że będzie ale dałam radę
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

szkocki fold albo szkocki zwisłouchy. Taki żywy pluszak kompletnie bez charrakterku do dzieci idealny
!
Mój za to ma fazy... w ciągu dnia większość czasu śpi, albo obserwuję co robię ... idę do kuchni coś sprzątać - siedzi na krześle i mnie obserwuję, idę do łazienki wstawić pranie - idzie za mną i się gapi ... i tak z praktycznie każdą czynności A wieczorem wariuje... gania się z niewidzialnym przyjacielem Czasami mąż go drażni i razem wariują, albo ja bawię się z nim w chowanego... chowam się np. pod stół i wołam : "Franiu szukaj mnie", no i szuka Lubi też bawić się słomkami do napojów,łapie, nosi w pyszczku, ale aportować jeszcze nie umie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja tam się podpinam pod Justi. Chcecie, to piszcie kolorami, ale nie oczekujcie tego ode mnie... Leń jestem i tyle...
Dokładnie

Motylek
fajny leżaczek. Też się nad takim zastanawiam albo nad tym :
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-gratis-i3010179009.html Tylko cena niefajna dlatego szukam używki.

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-28 o 10:38
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:23   #3193
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wierzę, że każda położna i bez $$$ będzie miła ale jeśli wszystkie położne są takimi samymi gadułami jak K. to masakra
No ale wiadomo, że jak zapłacisz to bankowo żadna niemiła sytuacja, uwaga czy cokolwiek Cię nie spotka. Dla mnie najważniejsze aby był mężu, gdyby nie chciał to wtedy bym zapłaciła za położną pewnie a tak to głaskać będzie mnie M. a ten tysiak naprawdę myślę, że warto w dziecko zainwestować

Stary 2013-02-28, 10:23   #3194
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaa, to "mój" tylko dwa razy droższy z włoskiej skóry, bossski!
ja mam dwa fotele i kanapę z włoskiej skóry, kooooocham jenie mam już miejsca w salonie, ale chętnie dokupiłabym jeszcz epodnóżek do kompletu

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
MoTyleKsw za leżaczek, ja się zastanawiałam nad tym http://allegro.pl/bright-starts-leza...988163326.html bo mam okazję kupić używany za 135 zł tylko teraz trochę kasy brak no i TŻ marudzi że różowy
śliczny

Cytat:
metro- ja nie lubię już lustra. Wyglądam jak pączusio... I żebyś słyszała jak stękam jak się kładę, albo wstaję z łóżka... A... I kaleką też jestem... Rozkładam golenie na dwa dni, bo mi ciężko. Wczoraj zrobiłam nogi do kolan i kuźwa tak się zacięłam, że nie macie pojęcia. Mam sznytę na łydce na 10 cm... Nie wiem jak to zrobiłam.... Nie mogłam zatamować krwawienia... A piecze jak cholera...
mi mąż goli nogicodziennie też robi i masaż łydek i ud i wczoraj powiedział, że czas na depilację

Cytat:
Ja tam się podpinam pod Justi. Chcecie, to piszcie kolorami, ale nie oczekujcie tego ode mnie... Leń jestem i tyle...
dołączam

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A mój lekarz w ogóle nie zaleca liczenia ruchów. Jak się nie rusza przez 24 godziny od 30 tygodnia to dzwonić do Niego, ale nie liczyć ruchów bo można osiwieć
mi lekarka też nic nie mówiła, mówiła tylko, że jak nie czuć ruchów to pędem na IP.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:24   #3195
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A mój lekarz w ogóle nie zaleca liczenia ruchów. Jak się nie rusza przez 24 godziny od 30 tygodnia to dzwonić do Niego, ale nie liczyć ruchów bo można osiwieć
no mi też mówił żeby podchodzić do tego z dystansem, zwłaszcza przy moim leniuszku

Jenny 1000 zł za położną?
heh ja już bym wołała przeznaczyć taką kasę na dzidzię

hump wołałabym nie drożdżowe bo nie przepadam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 10:24   #3196
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też mnie to zastanawia
u mnie jest kilka sal 1osobowych,kilka 3osobowych. Chce 1nkę i strasznie się boję,że będzie zajęta
a jak będzie wiecej rodzących niż miejsc? mi napisali że przyjmują tylko jak są miejsca a co jak pojadę i miejsc brak? mam jechać gdzie indziej?! rodząc?! jakoś nie pojmuję
Jeśli już naprawdę rodzisz, masz mega rozwarcie to wydaje mi się, że nie odeślą Cię.. a jeśli jesteś na początku drogi to po prostu karetką odwiozą gdzieś indziej

Stary 2013-02-28, 10:25   #3197
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
też mnie to zastanawia
K. na SR gadała, że w tym szpitalu gdzie chcę rodzić nie odsyłają nikogo, chyba że ktoś ma falstart

Tam są 3 sale 1 osobowe do porodu, ale jak jest naraz więcej porodów to nie wiem co , a nie chciałam wczoraj pytać i przedłużać spotkania - muszę zapytać następnym razem jak nie zapomnę

A sale poporodowe są 2 osobowe, no chyba że mają oblężenie to są 3 osobowe. Raczej bym nie chciała 1 osobowej...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-28 o 10:32
Stary 2013-02-28, 10:26   #3198
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Nic, ja lecę trochę ogarnąć siebie i sypialnię, na pocztę, do babci i na miasto z małżonem oglądać wózki Mam nadzieję dziś już zamówić i łóżeczko

Stary 2013-02-28, 10:27   #3199
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny 1000 zł za położną?
heh ja już bym wołała przeznaczyć taką kasę na dzidzię
Tak
Szpital się ceni

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-28, 10:28   #3200
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Jeśli już naprawdę rodzisz, masz mega rozwarcie to wydaje mi się, że nie odeślą Cię.. a jeśli jesteś na początku drogi to po prostu karetką odwiozą gdzieś indziej
no tak,to gdzie wtedy urodzę na podłodze?

a tak serio, to mi ze szpitala jeszcze napisali,że jak przyjadę oglądać porodówkę to moge już się "wpisać" tak by przyjeżdzając w TEN dzień mieć mniej formalności
normalnie za pomysłowość, podoba mi się

i za kontakt z ich strony

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-28, 10:28   #3201
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja odkąd poczułam pierwszy raz czuję codziennie. Wiadome-raz mała szaleje bardzo raz taki mój leniuszek. Raz kopie, że czuć na brzuchu a raz czuję jak lądują ruchy do srodka. Jednak martwiłabym się jakbym przez 24 h ani pół ruuchu nie poczuła... No ale na IP w takim razie mogą odesłać z kwitkiem??
najwyżej usg Ci zrobią, ale pod ktg nie podepną, bo za wczesna ciąża. Odesłac raczej nie odeślą tak sądzę, ale pewnie priorytetową pacjentką nie będziesznie martw się.

Cytat:
też mnie to zastanawia
jak nie mam miejsc to dzwonią do innych szpitali i przewożą karetką
co do sal to ponoć lepiej jest być w kilkuosobowej, bo zawsze jak pójdziesz na siku to ktoś Ci dziecka przypilnuje. Ja tam nie mam preferencji co do sali, będzie jaka będzie. Fajnie by było tylko, żeby była na tyle przestronna, żeby nie było ciasno jak przyjdą odwiedzający.

Cytat:
No ale wiadomo, że jak zapłacisz to bankowo żadna niemiła sytuacja, uwaga czy cokolwiek Cię nie spotka. Dla mnie najważniejsze aby był mężu, gdyby nie chciał to wtedy bym zapłaciła za położną pewnie a tak to głaskać będzie mnie M. a ten tysiak naprawdę myślę, że warto w dziecko zainwestować
też tak sądzęja to się w ogóle z Tobą chyba we wszystkim zgadzam
Stary 2013-02-28, 10:30   #3202
nuna2
Zakorzenienie

ja położną biorę, bo o mężu to mogę zapomnieć POwiedział raz, że nie i go nie namawiam Ogółem mam teraz faze,,zakochaj się jeszcze raz"

Sharp ale z tym lenistwem to jest tak,że nie czujesz ni, czy poprostu mniej??
Stary 2013-02-28, 10:31   #3203
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a tak serio, to mi ze szpitala jeszcze napisali,że jak przyjadę oglądać porodówkę to moge już się "wpisać" tak by przyjeżdzając w TEN dzień mieć mniej formalności
normalnie za pomysłowość, podoba mi się
ja dostałam na SR liste pyań, które się dostaje przy przyjęciu i poradzili, żeby wydrukowac z odpowiedziami, zeby w razie czego mąż odpowiaał a rodząca i wijąca się z bólu z wskurczach tylko parafować będzie
Stary 2013-02-28, 10:31   #3204
angie83
Raczkowanie

Z racji okrągłej daty pochwalę się bebzonkiem Linea Negra już jest, ale taka delikatna, fajowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5030079.jpg (101,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5030083.jpg (51,3 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-02-28, 10:32   #3205
Innocence_89
Rozeznanie

Nuna mi ostatnio się rzuciło w oczy na jakiejś stronie internetowej,że w ciągu godziny aktywności powinno być conajmniej 10 ruchów, ale ile w tym prawdy

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:34   #3206
nuna2
Zakorzenienie

Gotuje się barszcz czerwony. Kto chce??

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja dostałam na SR liste pyań, które się dostaje przy przyjęciu i poradzili, żeby wydrukowac z odpowiedziami, zeby w razie czego mąż odpowiaał a rodząca i wijąca się z bólu z wskurczach tylko parafować będzie
ooo dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Z racji okrągłej daty pochwalę się bebzonkiem Linea Negra już jest, ale taka delikatna, fajowa
ale śliczny
Stary 2013-02-28, 10:35   #3207
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry, meldujemy sie srednio wyspane czas na sniadanie.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się napaliłam na tego Alive jednak.
dowiedziałam się dzisiaj, że ten nowy model z Tako to cenowo będzie ponad 2 tysie nawet chyba nie czekam na niego.
fajny jest moze jak wejdze nowy model to troche zejda z ceny.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn z okolic BB w sklepie dziecięcym na komorowickiej na rogu (zapomniałam nazwy) są komplety pościeli z bawełny 3 części w promocji za 39,90 zł. Poszwa, poszewka i "odbojnik" na łóżeczko.
dzieki, bylam wczoraj na komorowickiej w przychodni i w planach byly odwiedizny sklepu, ale po wizycie jakos odechcialo mi sie wszystkiego. zrobie kolejne podejscie. sklep nazywa sie teraz chyba baby cosmo http://www.babycosmo.pl (w podworku 6 lat temu byla malutka szwalnia i mozna bylo kupic super tetre w cenach hurtowych, ale juz chyba jej nie ma.) kawalek dalej byl tez sklep gluck, zamkneli do teraz w lutym, ale mieli sie gdzies przenosic.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja mam ochotę poklikać "lubię to" czasem, ale nie chcę manifestować zainteresowania w tym temacie, póki co garstka fejsbukowych znajomych WIE.
ja tez na poczatku mialam opory, wiec zaczelam od takich nie odkrywajacych kart do konca "dorota zawadzka" "zawitkowski" hehe. pozniej juz sie troche rozkrecilam i w sumie srednio mnie obchodzi czy sie ktos domysla czy nie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no ale są rodziny bez samochodu, i jak zamawiają taxi to przecież nie muszą mieć fotelika.
wedlug mnie pierwszy fotelik-nosidelko i tak powinni miec chocby do tej taxi...wystarczy pozyczyc od znajomych. nie wypuscilabym noworodka ze szpitala, zreszta chyba w wiekszosci szpitali na wyjscie wypisane sa kocyk i nosidelko.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no i wklejam wreszcie moją kocurkę ukochaną mam jeszcze jedną czarną
ja tez chce taka mala puchata zezowata kuleczke przepiekny!
tylko brytyjskie sa takie "srebrno-szare" czy jest jeszcze jakas odmiana/rasa/gatunek? (pisze tak, bo u chomikow nie ma ras i zawsze sie wszyscy wielbiciele oburzaja (syryjski to gatunek :P) a to moja grubcia http://www.garnek.pl/grubcia/21397799 (jesli juz jestesmy w temacie zwierzat, a fotka dla Jenny planujacej sesje noworodkowe hehe).

Szprotka - alez zazdroszcze, ze juz masz przeprowadzke za soba. ekspresowo Wam poszlo. w przyszlym tyg. meble ukladanie i juz spokoj.
chyba tez musze sie za to zabrac...ale tak mi sie nie chce
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:35   #3208
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Pierwsze pół godziny były najgorsze... bałam się, że będzie ale dałam radę

sharp, to poproś nunę o jakiś przepis, ona jest dobra w te klocki

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-02-28 o 10:39
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:36   #3209
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a mogłabyś kiedyś się tą listą pochwalić ?

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
świetny jest

Co do liczenia ruchów-w czasie aktywności,czyli jak wiesz że bejbik nie śpi-liczysz, jak doliczysz do 10w mniej niż godzinę to przestajesz bo jest ok, jak bedzie mniej niz 10ruchow na godzine, czekasz na nastepna aktywnosc-jesli nadal jest mniej -IP, jesli jest ok, nie ma sie o co martwic

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-28, 10:38   #3210
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja położną biorę, bo o mężu to mogę zapomnieć POwiedział raz, że nie i go nie namawiam Ogółem mam teraz faze,,zakochaj się jeszcze raz"
U nas to temat do przegadania, ale póki co jestem na nie
Mąż chce być ze mną (mam nadzieję, że się uda ), więc jakoś damy radę (Z "normalnej" pracy wiem, że wróci o X godzinie, a jak nie to będę go ścigać i ściągać jak najprędzej... Najgorzej jak będzie na zleceniu to wtedy przecież nie poleci do księdza czy PM i nie powie, że się zmywa, bo żona zaczęła rodzić ). Jakoś nie wyobrażam sobie porodu z mamą czy teściową, już bym wolała sama w takim wypadku

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Mogłabyś to zeskanować/przepisać i gdzieś wrzucić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-28 o 10:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości