Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 19:46   #4381
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Dziewczyny które mają te pierwsze razy juz za sobą -- jak sie zabezpieczacie??
wiec u nas bylo tak że gumki, nigdy tego nie robilam w gumkach ;p tzn dwa razy po 15 sekund;p wiec sie raczej nie liczy. No i u nas wyszlo tak ze ach jakies 3 minuty bez, kazalam tztowi zalozyc to nie chcial;p w koncu go zmusialam, ale tragedia..... nie wyobraazam sobie tak ciągle. No ale na razie trzeba. Przez ostatnie dwa lata w ogóle się nie zabezpieczalismy, od grudnia dzidzie chcielismy więc już w ogóle nie uważaliśmy, nno ale teraz... ja jestem zajechana po ciąży, następne dziecie za 4 lata bym chciala

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Badziu, rowne 6tyg po porodzie
ech zazdroszcze Ci, ja nawet Chodakowskiej napisalam wiadomosć na FB w związku z tym skalpelem i odpisala

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, nam tez tak mowili

Szaja, jak karmimy piersia to wody/herbatek nie trzeba prawda?
Ale mozna? Czy zupelnie nie ma takiej potrzeby?

Bo mi tu tesciowa wyjezdza ze swoimi radami. Ja jej mowie, ze nie ma takiej potrzeby, bo pierwsze 3-5min karmienia to picie, a ona, ze swoja trojke wykarmila i dawala im herbatke...

I jeszcze jedno: czy moj pokarm moze byc "za chudy"? Cos mi sie kojarzy, ze kiedys pisalas, ze nie ma takiej mozliwosci.
A niestety tesciowa twierdzi inaczej :/ Wg niej mam wlasnie za chudy i dlatego maly chce czesto (co 2,5-3h) i duzo (ok 30-40min) jesc. Mi sie wydaje, ze to normalna czestotliwosc.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

I jeszcze mam inne pytanie: z jakiego powodu zaczelyscie podawac Bobotic?
Tzn chodzi mi o to jakie zachowanie dziecka zaniepokoilo Was?
Ja nie Szajka ale odpowiem, nie trzeba dopajać, nie ma takiej potrzeby, wystarczy cyc!!

i tak jak Szajka nasza kiedyś pisała, pokarm nie może byc za chudy, nie ma czegos takiego.

Teściowa niech sobie schowa swoje rady w kieszeń

Chyba znaleźliśmy z tztem nasz projekt domq ktory jak najbardziej nam odpowiada ale ciii

i zdjęcie pierscionka HOPE!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130302_114116.jpg (17,1 KB, 64 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:47   #4382
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver, moja kolezanka wpadla na tabletkach teraz jest juz w 6tym miesiacu, i Sylwestra dzieciowego razem bedziemy spedzac
Ja nie ufam tabsom, tyle lat w sumie musielismy jechac i na tabletkach, i na gumkach jednoczesnie, ze mam dosc. Poza tym ten gin powiedzial, ze w tabletkach dla karmiacych nie powinno sie zdarzyc zadne opoznienie, nawet godzinne a to nie dla mnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:49   #4383
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bokeh, moze fakycznie za mocno lecialo moze nastepnym razem sprobuj troche odciagnac zeby cisnienie spadlo..

Lady, ja juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne cwiczyc! Mam w planach skalpel i bieganie zobaczymy czy Zosia na wszystko pozwoli..

---
.
Ja też, obawiam sie skalpela, bo nie lubie w domu za bardzo ćwiczyć. Jeszcze A6W ale to nie wczesniej niz za 6 msc. Ale bieganko to juz od kwietnia

LADY - juz pytalam kiedys;p jakie masz buty do biegania??????

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-02, 19:54   #4384
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Aga, a masz jakies dolegliwosci? Ja sie wysiusiac normalnie nie moge, tak piecze krwiomocze dalej sie zdarzaja i kicha straszna. A to juz 2 miesiace sie ciagnie!!! Co z tym dalej robisz???
Ja zrobiłam badania b omnie bolało przy podcieraniu i popuszczałam mocz. Poszłam do ginki, dała antybiotyk.
Dziś powtórzyłam badania i dalej mam białko, azotyny, bakterie i leukocyty powyżej normy.
A co dalej? skontaktuję się z lekarką i zobaczymy co powie. Pewnie dalej antybiotyk, ale tak naprawdę to ja powinnam iść do urologa bo mi w ciąży kamienie się porobiły w nerkach i jak na razie nic z tym kompletnie nie zrobiłam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:59   #4385
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, pisalam, ale widocznie przegapilas
Mam Kalenji z decathlonu, szalu nie ma, ale takie bieganie starcza z pracy w ramach 'mundurku' dostalam Faas 300, cale rozowe w zyciu bym ich sobie nie kupila, bo drogie jak szlag, no i tylko w domu ewke cwicze w nich, bo na dwor mi szkoda

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Aga, to masakra ja sie wlasmie boje, ze zaniedbam to i potem w ogole bedzie ciezko sie wyleczyc..... jeszcze na dodatek zgubilam skierowanie na posiew moczu, a u mnie w przychodni 80zl kosztuje tempa dzida ze mnie.....

Stary 2013-03-02, 20:00   #4386
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, pisalam, ale widocznie przegapilas
Mam Kalenji z decathlonu, szalu nie ma, ale takie bieganie starcza z pracy w ramach 'mundurku' dostalam Faas 300, cale rozowe w zyciu bym ich sobie nie kupila, bo drogie jak szlag, no i tylko w domu ewke cwicze w nich, bo na dwor mi szkoda

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Faktycznie nie widzialam ide obczaję te buty, bo ja zostałam nago i boso haha jeju jak moja Amelin się ślini ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-02, 20:01   #4387
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, moja kolezanka wpadla na tabletkach teraz jest juz w 6tym miesiacu, i Sylwestra dzieciowego razem bedziemy spedzac
Ja nie ufam tabsom, tyle lat w sumie musielismy jechac i na tabletkach, i na gumkach jednoczesnie, ze mam dosc. Poza tym ten gin powiedzial, ze w tabletkach dla karmiacych nie powinno sie zdarzyc zadne opoznienie, nawet godzinne a to nie dla mnie
Hmm. to mnie szokło
Brać tabl i wpasc
Chyba że zapomniała wziąść.
Stary 2013-03-02, 20:06   #4388
nafiyqa
Zakorzenienie

Deli, gocha, dzieki za rady najgorsze jest to, ze TZ oczywiscie wierzy w rady tesciowej, a ja potem musze szperac po necie, zeby mu udowodnic, ze nie maja racji :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 20:15   #4389
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, gocha, dzieki za rady najgorsze jest to, ze TZ oczywiscie wierzy w rady tesciowej, a ja potem musze szperac po necie, zeby mu udowodnic, ze nie maja racji :/
Aj, współczuje. Ja już mam gdzies te rady. CHociaz, myslalam ze bedzie gorzej.
Musze się zmienić, nie moge być taką pipą, co moj tzt powie to tak jest. Koniec z tym. Teraz bym miała za☠☠☠is%%$#ty wózek, a tak posłuchałam go i mam takiego dziada że az mi wstyd wyjsc na spacer. Bez kitu. Sam tzt przyznał ze jest ten wózek takim dziadem. Ale teraz to musztarda po obiedzie. Obiecał że kupimy spacerówke taką jaką bede chciała. Nie wiem czy nie xlandera sobie wezme Chociaz roan marita do sprzedania i moze sie skusze? Lady, jak spacerówka? fajna? może pojade jutro obejrze hmm akurat w mojej miescinie. W ogóle fajnie się prowadzi ten wózek? Ja nie mogę patrzec na ten co mam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-02, 20:21   #4390
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam badania b omnie bolało przy podcieraniu i popuszczałam mocz. Poszłam do ginki, dała antybiotyk.
Dziś powtórzyłam badania i dalej mam białko, azotyny, bakterie i leukocyty powyżej normy.
A co dalej? skontaktuję się z lekarką i zobaczymy co powie. Pewnie dalej antybiotyk, ale tak naprawdę to ja powinnam iść do urologa bo mi w ciąży kamienie się porobiły w nerkach i jak na razie nic z tym kompletnie nie zrobiłam
mojej mamie w ramach wspomagania leków przy kamieniach nerkowych lekarz zalecil picie ogromnej ilosci płynów- około 5 l dziennie,.... n oi strzelic sobie piwko przy okazji na filtracje nerek
Cytat:
Nawijko, jak u nas zjawił sie kryzys lakatcyjny 3 tyg i mlody przez dwa dni wisiał na cycu non stop to słyszałam od tesviowej i meza, ze trzeba mm kupic bo mi juz pokarm zaniknął.... tłumaczylam raz i drugi dlaczego tak jest, nie dotarło- to za trzecim zwyzywałam na czym swiat stoi i dali mi spokój
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 20:22   #4391
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Lady a Ty byłaś z tym u lekarza ? czy tak na własną rękę się leczysz ??
Stary 2013-03-02, 20:23   #4392
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
O, nam tez tak mowili

Szaja, jak karmimy piersia to wody/herbatek nie trzeba prawda?
Ale mozna? Czy zupelnie nie ma takiej potrzeby?

Bo mi tu tesciowa wyjezdza ze swoimi radami. Ja jej mowie, ze nie ma takiej potrzeby, bo pierwsze 3-5min karmienia to picie, a ona, ze swoja trojke wykarmila i dawala im herbatke...

I jeszcze jedno: czy moj pokarm moze byc "za chudy"? Cos mi sie kojarzy, ze kiedys pisalas, ze nie ma takiej mozliwosci.
A niestety tesciowa twierdzi inaczej :/ Wg niej mam wlasnie za chudy i dlatego maly chce czesto (co 2,5-3h) i duzo (ok 30-40min) jesc. Mi sie wydaje, ze to normalna czestotliwosc.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

I jeszcze mam inne pytanie: z jakiego powodu zaczelyscie podawac Bobotic?
Tzn chodzi mi o to jakie zachowanie dziecka zaniepokoilo Was?
Nie trzeba dopajać - można np. koperkową herbatką gdy brzuszek boli, albo przy zatwardzeniu (może się zdarzyć) dać wodę do picia mineralną gotowaną. Ale to nie jest mus.
I nie ma takiej opcji "za chudy" pokarm. Mleko ZAWSZE dopasowane jest do 2 rzeczy:
- wieku dziecka - nieco inne jest mleko w składzie dla 3miesięczniaka, inne dla roczniaka
- pory dobowej - mleko nocne jest tłustsze niż to w dzień, ale to nie znaczy, że dzienne jest chude

Bobotic - przy częstych i bolesnych bąkach.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bokeh, moze fakycznie za mocno lecialo moze nastepnym razem sprobuj troche odciagnac zeby cisnienie spadlo..
Albo karm na półleżąco, by dziecko lekko z góry po pierś musiało sięgać, by ten struimeń mleka wypływał przeciwnie do grawitacji, to będzie słabsze ciśnienie.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Musze się zmienić, nie moge być taką pipą, co moj tzt powie to tak jest. Koniec z tym. Teraz bym miała za☠☠☠is%%$#ty wózek, a tak posłuchałam go i mam takiego dziada że az mi wstyd wyjsc na spacer. Bez kitu. Sam tzt przyznał ze jest ten wózek takim dziadem. Ale teraz to musztarda po obiedzie. Obiecał że kupimy spacerówke taką jaką bede chciała. Nie wiem czy nie xlandera sobie wezme Chociaz roan marita do sprzedania i moze sie skusze? Lady, jak spacerówka? fajna? może pojade jutro obejrze hmm akurat w mojej miescinie. W ogóle fajnie się prowadzi ten wózek? Ja nie mogę patrzec na ten co mam
To co ty za wózek masz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 20:23   #4393
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mojej mamie w ramach wspomagania leków przy kamieniach nerkowych lekarz zalecil picie ogromnej ilosci płynów- około 5 l dziennie,.... n oi strzelic sobie piwko przy okazji na filtracje nerek

Wiem, że powinnam dużo pić, ale ja nie jestem w stanie nawet wypić 1l wody dziennie. Nie mieszczę tyle i koniec.....
A o piwku to mogę pomarzyć
Stary 2013-03-02, 20:25   #4394
Konto usunięte

Aga, ale to nie musi być woda ja piję najczęściej 3 kubki herbaty w ciągu dnia - to już jest jakieś 3/4 litra przecież, do tego wliczasz zupy - też płyny, soki ewentualnie, no wszystko.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 20:27   #4395
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39551549]

To co ty za wózek masz [/QUOTE]

a beznadziejny. Cięzki, brzydki, skrzęczący ;] hehe

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-02, 20:31   #4396
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aga, ja tez nie moglam tyle w siebie zmiescic, ale w koncu maly lyczkami dalam rade heh.
Bylam, bylam u lekarza 3 razy, dwa razy dostalam antybiotyk raz furagine, teraz furagine na wlasna reke biore i dalej nic..... musze to skierowanie znalezc

Deli, dla mnie Marita super zwlaszcza na bytomskie drogi hahaa.... nawet w sklepie dalo rade. Z tymze nasza prze, przeokropnie skrzypi tesciu cos tam wlewal 3 spacery byl spokoj i zmowu zaczyna skrzypic, blleeee.....

Stary 2013-03-02, 20:33   #4397
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Fewcia trzymam kciuki

Aga my dostalismy skierowanie na konsultację do chirurga dziecięcego. Powiedział że to wada wrodzona (a ja juz myślałam że tomoja wina bo coś nie tak może z kikutem pępowiny robiłam) i że po prostu jest za duża przerwa między mięśniami brzucha i tamtędy jelita wyłażą i robi się wybrzuszenie na pępku. Przykleił synkowi plaster i kazał bardzo dużo układac na brzuchu żeby ćwiczył mięśnie brzucha to szybciej się zejdą. Oglądając tv na przykład kładź sobie dziecko na klacie. Trzeba czasu żeby te mięśnie brzucha się zrosły tak jak powinny. Za tydzień mamy kolejną wizytę, pewnie zmieni plaster.

Czy te plastry masz jakieś specjalne czy sama kupujesz ???

Suzi31 jakie te plastry kupowałaś na ta przepuklinę ???

lekarka powiedziała, że nie jest źle, dużo mam kłaść na brzuszku i że jak chcę to mogę plastrami zaklejać, tylko nie wiem jakie konkretnie kupić, przecież niektóre mają tak mocny ten klej że jak się będzie ściągać to skórę dziecku zedrę.

W ogóle idziemy w środę prywatnie do pediatry popytać się o:
- brzuszek, bo to jak Zuza się zachodzi jak już baki wyjdą to jakaś masakra, niech mi powie, ze tak ma być albo nie i coś z tym trzeba robić (zaczęliśmy dawać delicol od wczoraj , wiem że go się daje przy nietolerancji laktozy, ale tak jakby jest lepiej, może rzeczywiście ma to nietolerancję, bo kupy pieniste, Szaja o tym pisała) , tylko, ze ona płacze tylko wieczorami po kąpieli jak jej bąki idą, w dzień już nie
- i o ten przyrost wagi, bo teraz już nie wiem, tu lekarka mówi, że za duży, wg siatek centylowych(dzięki Szaja) , pokazuje, że wszystko jest w normie
- i o pepuszek się popytać
-i niech ją generalnie przebada

to się rozpisałam

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-03-02 o 20:35
Stary 2013-03-02, 20:38   #4398
Konto usunięte

Aga, Dorotka wg tych siatek dla dzieci piersiowych to na 97 centylu jest i niech będzie, potem spali tłuszczyk. Jak się ruszać zacznie to wysmukleje.
Stary 2013-03-02, 20:43   #4399
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39551765]Aga, Dorotka wg tych siatek dla dzieci piersiowych to na 97 centylu jest i niech będzie, potem spali tłuszczyk. Jak się ruszać zacznie to wysmukleje.[/QUOTE]

Tylko mnie dziwi to, że lekarka tak naskoczyła, że za dużo przybiera na wadze( 600g w 2 tygodnie). A w ogóle to już była zdziwiona jak powiedziałam, że karmie co 2 godziny w dzień. Już zeszłam na 3, choć nie za każdym razem się udaje.
No właśnie lekarka powiedziała, że tłuszcz który dziecko nabierze do roku życia to już mu zostaje dziwne to, przecież jak dziecko zaczyna chodzić to wtedy gubi to wszystko, ehh sama nie wiem, dlatego idziemy prywatnie, mamy tu właśnie bardzo dobrego specjalistę
Stary 2013-03-02, 20:44   #4400
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wasze maluchy jak leżą na wznak i mają głowę czy to po lewej stronie czy po prawej leżą prosto??? Moja niestety nie - jak ma główkę po lewej stronie to ciało jej się skręca w prawo...

Hope gratulacje! Pierścień boski

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 20:47   #4401
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ojj
Wozek dostaliscie czy TZ sie uparl na kupno akurat tego modelu?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nawijko, jak u nas zjawił sie kryzys lakatcyjny 3 tyg i mlody przez dwa dni wisiał na cycu non stop to słyszałam od tesviowej i meza, ze trzeba mm kupic bo mi juz pokarm zaniknął.... tłumaczylam raz i drugi dlaczego tak jest, nie dotarło- to za trzecim zwyzywałam na czym swiat stoi i dali mi spokój
Bo Ty twarda babka jestes
A mi jakos glupio do tesciowej pyskowac Wiec tylko kiwam glowa na jej rady, a i tak swoje robie.

Szaja, dziekuje za odp. Upewnilam sie, ze mam racje
Skopiowalam to (mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko ) i wyslalam TZ na fb - zdziwi sie jak wroci

Stary 2013-03-02, 20:50   #4402
Konto usunięte

Nie mam
Stary 2013-03-02, 21:10   #4403
nafiyqa
Zakorzenienie

Superowo

Napisze Wam jak obce baby mi dzis humor zepsuly

Wyrwalam sie na zakupy do marketu. Bylo tam stoisko z degustacja jogurtow, a jako ze ja wiecznie glodna to nie moglam sobie odmowic Posmakowalam, klientka stojaca obok robila to samo. I nagle do mnie: "smakuje pani? Niech pani je poki moze, bo jak urodzi sie dziecko to niewiadomo czy bedzie mogla pani to jesc".
Az mnie zatkalo Co sie bede obcej babie tlumaczyc, ze ja juz PO porodzie

No nic, z glowa do gory lece na stoisko z miesem. Przyszla moja kolej, wzielam co trzeba i slysze od ekspedientki: "A dlaczego Pani stala w kolejce? Trzeba bylo od razu podejsc" Nie wnikalam co miala na mysli, domyslam sie jedynie

Jestem 13 dni po porodzie. Domyslam sie, ze idealnie nie jest, ale zeby od razu podejrzewac o ciaze???
A taka bylam dumna ze swojego brzucha, bo uwazam, ze jest o niebo lepiej niz po porodzie...

Szkoda, ze ludzie nie sa tacy domyslni w tramwaju, mogliby przynajmniej miejsca ustepowac

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-02 o 21:11
Stary 2013-03-02, 21:32   #4404
BlackSanctum
Zakorzenienie

My będziemy jechać na tabletkach, nienawidzimy gumek.
Boję się drugiej ciąży, jak ognia, bo w moim wieku to by była masakra... Zgadzam się na drugie dziecko dopiero po inżynierze. A tabletki jakieś takie... pewniejsze.

Ewik
, moja ma to samo - to jest napięcie mięśniowe, pozostałości jeszcze z życia płodowego, z czasem powinno samo przejść, a jeśli nie, to trzeba rozmasowywać, ale to już lekarz musiałby się wypowiedzieć, jak to robić.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 21:39   #4405
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
My będziemy jechać na tabletkach, nienawidzimy gumek.
Boję się drugiej ciąży, jak ognia, bo w moim wieku to by była masakra... Zgadzam się na drugie dziecko dopiero po inżynierze. A tabletki jakieś takie... pewniejsze.

Ewik
, moja ma to samo - to jest napięcie mięśniowe, pozostałości jeszcze z życia płodowego, z czasem powinno samo przejść, a jeśli nie, to trzeba rozmasowywać, ale to już lekarz musiałby się wypowiedzieć, jak to robić.
Tak właśnie podejrzewam, ale zapytam jeszcze pediatrę w czwartek jak będę na szczepieniu

Ja nie wiem jak będziemy się zabezpieczać. Gumek nie lubimy, tabletek nie za bardzo chcę brać. Przez kilka lat przerywaliśmy i się nie zawiedliśmy, ale teraz się boję, bo wiadomo, że to żadna metoda... A drugie dziecko nie wchodzi w grę.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 21:47   #4406
bokeh
Zakorzenienie

Kurcze dałam małej to mm i śpi mi juz od 19.... na moim mleku nigdy tak długo nie spała
Stary 2013-03-02, 21:54   #4407
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!

Ja tylko na chwilkę, bo Mała strasznie absorbująca jest. Od czwartku wieczorem jesteśmy w domu.

Dziękuję wszystkim za kciuki i gratulacje!

Odezwę się jak znajdę chwilkę.
Witajcie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Kurcze dałam małej to mm i śpi mi juz od 19.... na moim mleku nigdy tak długo nie spała
I nigdy nie będzie! Mleko modyfikowane jest ciężej strawne i dłużej zalega w żołądku. Cierpliwości, za jakiś czas sobie nasze dzieciaczki wyregulują wszystko, będą jeść więcej i dłużej spać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 22:08   #4408
badziabadzia
Zakorzenienie

Aga, ale mi Położna powiedziała że dzieci kp nawet jak przybierają na wadze ponad normę to nie są zagrożone otyłością, ale natomiast te na mm juz są. W
Stary 2013-03-02, 22:57   #4409
iffonka7
Zadomowienie

Bartuś ma dzisiaj 5 dobę a ostatnia kupkę zrobił wczoraj o 12 popołudniu, czy to normalne że taka długa przerwa, bardzo często puszcza bączki, pręży się.
Stary 2013-03-02, 23:34   #4410
bokeh
Zakorzenienie

znowu dałam jej butelke jednak tym razem z moim mlekiem odciągniętym.... piła spokojnie miarowo bez płakania bez dławienia się... nie wiem co zrobić żeby z sutka mniej leciało nawet jak odciągnę początkowo to potem też leci dużo :/ a takie odciągnięte z butelki to chyba nie jest dobre wyjście na dłuższą mete co nie?;/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości