|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej
witam mamusie nie mam jak zwykle na nic czasu. teraz dopiero skończylam sesję, ale znów następna się zaczyna i teraz piszę pracę magisterską i w ogóle chodzę do pracy jest super mam fajnych ludzi, fajną pracę i jest okMAMY TEŻ POZWOLENIE NA BUDOWE ![]() już załatwiamy kredyt i na wiosnę mamy nadzieję ruszyć z budową Oli jest przekochany rozrabiaka oczywiście jak każdy prawie dwulatek ale kochany przy tym jak wracam do domu biegnie do mnie rzuca mi się na szyję woła mamamama i tak siedzimy chwilę mówi coraz więcej nie składa zdań wiele ale takie 2-3zdaniowe proste - tak zaczął gadać jakoś 2-3 tygodnie temu. wszystko powtórzy trzeba uważać hehe ![]() ulubione bajki to Bubu (Lokomotywa Tomek), Tapa (kung fu pandA) ![]() lubi Niemo (Elmo) i Ziabę (Żabę). sikać nie chce. tzn puszczam go bez pampersa jak zrobi siku w majty to idzie jak pokraka i woła siku siku ale za późno kupę w ogole nie chce robić do nocnika ani do kibelka. na nakładce siedzi udaje że ciśnie ale nic nie idzie zapisaliśmy go do przedszkola prywatnego od wrzęsnia i musi sie nauczyć sikać ale lato przed nami jestem dobrej myśli ![]() podczytuje was czasem co tam u was ale nie gniewajcie się nie mam jak pisać studia praca i dziecko to nie jest najlepsze rozwiązanie jednak... buziaki mamusie
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej
u nas ciąg dalszy chorób ![]() naprawdę mam już dość Łucja wreszcie się pozbierała z katarem i masakrycznym kaszlem i byłam już pełna nadziei, że wreszcie koniec tych przeklętych chorób a przedwczoraj wieczorem Felcia coś zaczęła pokasływać następnego dnia kaszel straszny a wieczorem miała stan podgorączkowy na szczęście dziś już lepiej, mam wrażenie że kaszle mniej i temperatura też raczej w normie oby się już polepszało i żadne ch....nie wróciło bo mnie trafi dziś byłyśmy z Łucją u fryzjera, jej pierwsza wizyta ![]() z poważną miną siedziała na fotelu i co fryzjerka dotknęła jej głowy grzebieniem czy nożyczkami to się odwracała bo chciała zobaczyć co się dzieje niestety w obie strony mi wymiotowała w aucie ![]() i nie wiem czy to choroba lokomocyjna czy co w sumie 3 razy do tej pory jej się przydarzyła taka sytuacja Felcia została z tatą, niestety jak się obudziła to zaczął się płacz bo nie było mamy a dodatkowo butelka z mlekiem więc masakra na całej linii ![]() ehh....ciężki to był dzień dobrze, że się kończy marzę jutro o nuuuuuddddnyyyym dniu, takim zwyczajnym bez żadnych przygód ![]() idę spać bo padam, poczytam innym razem
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Zaglądam, melduje że żyjemy, nie nadrabiam bo nie dam rady. Mam nadzieje, że u wszystkich mam i dzieciaków w porządku. |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesuuuu...gdzieś Ty była dziewczyno??????!!!!!!! martwiłysmy się o Ciebie już... opowiadaj co u Was ?? jak tam Dawidek??? Kwartalinko....przykro mi ze malutkie tak chorują... :cmok :pocieszmy się tylko ze już niedługo piękna wiosna i ciepłe latoo życzę Ci wspaniałego nuuudneegooo tego dnia co sobie wymarzyłaś cześc eirene.... za pozwolenie na budowe...u Nas wszystko ok!! Wiko cudowny i coraz to bardziej mądrusi mnie dwa dni temu dopadły przeokropne bóle kości biodrowych i ich okolic ![]() już lepiej ale co niezdara ze mnie to niezdara ...niby nie mam prze wielkiego brzucha ale czuje się olbrzymia i w ogóle taka niedołężna
|
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene gratuluję pozwolenia na budowę
Już się na pewno nie możecie doczekać![]() kwartalinko zdrówka dla Was...biedne dzieciaczki. kasiuni_a będziesz miała chwilę to napisz co u Was! ada oby ból przeszedł ![]() My też chorujemy dalej. Tzn. chłopaki już lepiej, ja jak zwykle przygotowuję się na zapalenie oskrzeli.... Leoś skończył dzisiaj 2 lata Z tej okazji zasnął w swojej nowej huśtawce ![]() W poniedziałek jedziemy zapisać Leosia do przedszkola. Walczę z pracą inż. już mnie ona wkurza. Promotor sprawdza ją w takim tempie, że już dawno byłaby ta praca napisana, a tu ciągle mu się coś przypomina i wymyśla nowe rzeczy do poprawy. Moja magisterka nie była taka wyczerpująca... ![]() Poza tym sprzedaję pół chałupy na allegro Chcę trochę "zarobić" na rzeczy dla Leosia i dla młodszego. Niania niezła rzecz, ale nas finansowo wykończyła. Póki co nie przychodzi bo chorujemy, ale radzę sobie i chyba już jej nie będę potrzebować. Szkoda mi kasy i lepiej czuję się psychicznie jak sama z Leosiem siedzę.
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
Moj maly juz zdrowy, na szczescie nie rozwinelo mu sie nic z tego kaszlu. Zdrowka chorujacym
Tity, a moj promotor ani razu nie przeczytal tresci, a na koniec marca zyczy sobie cala prace do oddania ![]() Widze, ze niektore dzieci lubia sobie bajki poogladac, kurcze moj nie lubi. Czasem popatrzy na niedzwiedzia w duzym niebieskim domu, ale jak mis konczy wachac to juz nie chce ogladac. Teletubisie oglada do momentu jak to sloneczko jest, reszta go nie interesuje. Piosenki dla dzieci juz wszystkie ogladalismy, a tych samych nie chce widziec. Zabawkami tez sie zbytnio nie zajmie, pomyslow coraz czesciej brak ![]() A czy Wasze dzieci sa mylone jesli o plec chodzi? Np. na mojego syna jeszcze nikt nie powiedzial, ze jest chlopcem, kazdy mysli ze dziewczynka (oczywiscie chodzi mi o ludzi nieznajomych, ktorzy zaczepiaja na zasadzie "o jaka ladna dziewczynka"). No serio jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktos powiedzial, ze chlopiec a ubierany jest typowo chlopieco raczej. Moze to kwestia jego blond loczkow, ktorych szkoda mi sciac
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Ada, Tity
Długo by pisać, zleciało pare ładnych miesięcy od kiedy się ostatnio odzywałam. Ale jakoś czasu było mniej, po powrocie z pracy nie chce już przy komputerze siedzieć i z małych zaległości robiły się co raz większe i większe ![]() U nas po staremu, ja pracuję i bardzo się z tego faktu cieszę. Dawid chodzi do żłobka, bardzo to lubi, chętnie co rano zostaje i w ogóle gada ciągle o dzieciach z grupy. Jakoś w grudniu zaczął sporo mówić, a teraz to już gada na całego jak stary. Buzia mu się nie zamyka. Niestety sporo choruje, przeważnie 3 tygodnie pochodzi i ma tydzień przerwy, nawet teraz do środy był na antybiotyku ale już jest ok. No w ogóle jest super chłopak, bardzo odważny i otwarty, no i mądry oczywiście Teraz akurat jesteśmy w trakcie odstawiania smoka. Wyszło przypadkiem, ale już 3 dzień zasypia bez niego i chyba się uda. Co do nocnikowania, to kupa jest od dawna tylko na nocnik, siku czasem zawoła, ale za odpieluchowywanie się jeszcze nie biorę. Mam zamiar wiosną próbować.Tity jakiej płci jest Wasz dzidziuś? Ktoś jeszcze w ciąży poza Tobą i Adą? |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Hastla to ciesz się że Twoje dziecko bajek nie lubi....u mnie jest bajkowy maniak, chociaż przeważnie staram się opóźnić włączenie, ale czasami jest ryk o bajkę. Do tego każe sobie przełączyć jak mu nie pasuje....
Co do płci, to też ludzie mylą Leosia. Często mówili, że taki ładny jak dziewczynka kasiuni_a super, że Dawidek lubi żłobek Z tym chorowaniem to chyba już norma, że jak pójdzie dziecko między dzieci to ciągle coś łapie...Fajnie, że pracujesz. Masz trochę oddechu od domu ![]() A płeć - chłopiec znowu Chyba Tymon, ale jeszcze do końca nie jesteśmy przekonani.Chyba nikt więcej w ciąży nie jest....przyznawać się |
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas ok. nie piszę bo jakoś weny nie mam poza tym niedospana ciągle chodzę bo Mateusz od tygodnia budzi się ok. 6, a już tak pięknie do 8 dosypiał plus taki że o 9 mam wszystko zrobione w domu![]() no i pozbyliśmy się pampersa (jest tylko do spania i na spacer). od tygodnia i siku i kupa jest na nocnik ale mały oszukaniec jest i często mówi że chce siku, idziemy, rozbieram go a on oświadcza że nie chce ale i tak super mu idzie w tym temacie i mam nadzieję że tak zostanie.gada coraz więcej, coraz więcej słów mówi, ale zniekształca większość. zdania też nie powie jeszcze więc dalej czekamy poza tym rośnie chyba z dnia na dzień bo nawet ja różnicę widzę. przez ostatni m-c przytył prawie 0,5kg.no ale jak je za dwóch to co się dziwić. ciągle chodzi i o jedzenie prosi a na obiad zjada tyle co ja albo i lepiej chyba jakiś skok mamy czy co![]() ![]() on i to tyle co u nas jak Mati zaśnie to postaram się doczytać co u was ![]() a poza tym to SPEŁNIENIA MARZEŃ DLA LEOSIA ![]() Wszystkiego najlepszego dwulatku a jak tam imprezka się udała? jakie prezenty dostał Leoś? może coś podpatrzę bo nadal się nie zdecydowałam co Mateuszowi kupić
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
ja nie ![]() ale z tego co widziałam to Czarna jest w ciąży kolejny raz ![]() Tity najlepszego dla Leosia ![]() buziaki od moich dziewczyn dzieci śpią więc w ramach relaksu nadrobię wątek no to czytam
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2013-03-01 o 19:30 |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
kasiuni_a
dobrze czytać że u was wszystko w porządku
|
|
#2142 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też rozczuliły ale muszę przyznać, że często mnie rozczula jak patrzę jak się Lusia zachowuje względem siostry i jak Felcia się cieszy na widok Łucji ![]() Cytat:
żeby się znów coś nie przyplątało i Tymo cieszył się zdrowiemCytat:
![]() mam nadzieję, że jakoś się wszystko ułoży Cytat:
![]() Cytat:
i gratulacje za pozwolenie pewnie nie możecie się już doczekać wiosny ![]() daj czasem znak, że żyjecie i wszystko w porządku i będzie ok Cytat:
życzenia się spełniły, dzień bez żadnych dodatkowych atrakcji ale ten wczorajszy stres dał o sobie znać, padłam w ciągu dnia ze zmęczenia a moje starsze dziecko wykorzystało sytuację i rozbroiło w międzyczasie połowę szuflady, której nie pozwalamy jej otwierać i się bawić zawartością ![]() Felcia miała dziś dłuższą drzemkę, więc Łucja korzystała z okazji i nie odstępowała mnie na krok,bardzo się dziś wybawiłyśmy razem oj pamiętam ten stan jeszcze a na kiedy Ty masz termin bo uciekło mi z pamięci? Tity chyba maj a Ty czerwiec??? buziaki dla Wiktorka dzięki dla Was też Cytat:
bardziej lubi takie programy dla dzieci gdzie układają puzzle, chodzą po labiryntach itp. zabawki też już się nudne zrobiły i przyznaję, że zaczynam się dwoić i troić żeby jej ciekawe zajęcia wymyślać dziś bawilyśmy się w "stary niedźwiedź mocno śpi" i "baloniku nasz malutki" - podobało się ![]() wyklejamy też z kolorowego papieru, tańczymy - takie rzeczy lubi no i wspólne gotowanie też ją zajmuje na jakiś czas a co do mylenia płci to Łucja od zawsze jest chłopcem dla tych mniej spostrzegawczych ![]() rzeczywiście ma trochę "męską" urodę ale jak można widzieć w niej chłopca jak ubrana jest np. w różową czapkę albo spodnie z falbanką to pojąć nie mogę no chyba, że tak się teraz mężczyzn postrzega, ale to nic mi nie pozostaje poza płaczem...ehh...bo ja z tych kobiet, dla których facet to ma być facet i nie może spędzać więcej czasu w łazience ode mnie i używać więcej kosmetyków niż ja, metroseksualizm do mnie nie przemawia ![]() Cytat:
brawa dla Dawidka za umiejętności, fajnie że odnalazł się w żłobku Marta brawa dla Matiego, że już bez pieluchy śmiga nieźle wcina z tego co piszesz, nic dziwnego że rośnie w oczach buziaki dla Was no i doczytałam ![]() w ogóle z tego co widzę coraz mniej piszemy na forum i to zrozumiałe bo wolnych chwil nie mamy w nadmiarze raczej, praca, dom, dziecko, studia itp. ciężko wygospodarować czas na regularne bywanie na forum wychodzi na to, że sporo nas podczytuje ale brak czasu na odpisywanie na wcześniejsze posty dlatego mam dla Was wszystkich propozycję żeby nie tylko podczytywać ale napisać kilka słów co słychać, jeśli już któraś nie ma czasu żeby czytać i odpisywać zawsze to jakiś znak i przy okazji nie stracimy kontaktu a teraz kolacja, a potem jakiś film pewnie i oczywiście jak co dzień zresztą mam plan żeby położyć się wcześniej spać
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2013-03-01 o 22:44 |
||||||||
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
zaczęliśmy dzień o 5:45 Mati łazi i jęczy odkąd oczy otworzył a ja już mam dość. dobrze że wczoraj wcześnie zasnęłam ![]() miłego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
marta gratuluję odstawienia pieluchy! U nas jeszcze długa droga do tego
Ale wczoraj w wannie zrobił na nocnik kupę pierwszy raz. Impreza Leosia się udała, byli tylko dziadkowie, więc wszyscy którzy uważałam, że Leoś ich kocha i potrzebuje Pisałam parę postów wyżej, dostał huśtawkę, rowerek i wóz strażacki co leje wodą i robi ioioioi ![]() Na pocieszenie....wczoraj Leoś wstał po 4 rano.... ![]() kwartalinko ten hamak tak wygląda: http://amazonas-baby.pl/produkty/hustawki/kids-swinger Mieliśmy problem z zawieszeniem, bo zły hak kupiłam, ale udało się Leoś lubi się huśtać w tym, sam sobie wchodzi i wychodzi, ale huśtamy go i pilnujemy, bo boję się, że z tego wypadnie.
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Lejdiski
![]() Leosiu - 100 lat, 100 lat! Spoznione ale najszczersze zyczenia urodzinowe! No i juz prawie 3 lata sie znamy na mamusiowym watku A my z Tity to juz 4 lata... Zapindala ten czas jak nie wiem...![]() Przepraszam, ze sie nie udzielam za czesto ale po prostu czasu brak a ostatnio Nino zwariowal na punkcie Teletubisiow na Youtubie i nie mam dostepu do kompa ![]() Ciagle lapia nas przeziebienia, Nino sie wykurowal to ja znowu cos podlapalasm - a to jakis wirus zoladka a to przeziebienie... Oszalec mozna Mamy tez zmiane nastroju Nina na nieokreslony Nie wiem czy to przez zeby czy przez pogode, czy moze przez meteoryty albo inne zjawiska nieokreslone ale mam juz tej hustawki emocjonalnej powoli dosc i czekam z utesknieniem na poprawe![]() Co do nocnika to Nino nawet go jeszcze nie ma W ogole nie daje mi znac, ze cokolwiek zrobil, nie interesuje go czy ma pelno w pieluszce czy nie, wiec na razie go nie mecze. Zobaczymy pod koniec marca, moze jak sie ociepli to zaczne przymiarki ale tak naprawde to odpieluchowanie rozpoczne po naszych wakacjach czyli w polowie maja, bo nie chce mu dodatkowo stresu przysparzac. I tak bedzie mial tam tyle nowosci, ze mu wystarczy
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko
no to szmat czasu już się znamy Nawet nie wiedziałam, że już tyle czasu minęło...ah. Oby Ninowi się humor poprawił A gdzie jedziecie na wakacje?
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jedziemy tu, na 2 tygodnie, az nie moge uwierzyc, ze na tak dlugo ![]() http://www.hotelpresidenteibiza.com/en Wybralam specjalnie dla mlodego ten plytki basen i kids club, zobaczymy jak mu tam bedzie. Wykupilismy rowniez 9x nianie, wiec jest szansa, ze bede mogla poplywac w spokoju lub nawet sie poopalac Albo jakis inny relax z TZem sie wymysliStwierdzilismy z TZem, ze kazdy tym razem ma byc szczesliwy i miec chwile dla siebie, zeby wakacje nie przypominaly koszmaru Akurat bedziemy tam na 2-gie urodziny Ninka, wiec poswietujemy tam a pozniej urzadzimy imprezke moze w ogrodku albo w parku? Zobaczymy
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
no to przyznaję się...
![]() Cytat:
![]() my podobnie, od 5.40 na nogach... od kiedy młody nie ma smoka to znaczniej krócej śpi, czyli coś za coś |
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
kasiuni_a przyznajesz się, że jesteś czy nie jesteś?
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym nie była to by nie bylo się do czego przyznawać
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratulacje!!!!
Super Który to tydzień? I co się nie chwalisz nic sama :P
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiuni_a - Wielkie gratulacje!!!
|
|
#2153 | |||
|
Raczkowanie
|
hej
u nas nic nowego, siedziałyśmy w domu cały dzień, ale już bliżej wyzdrowienia jesteśmy, mam nadzieję że jeszcze tydzień i nie będzie śladu po tych katarach i kaszlach ![]() Cytat:
![]() ale już przywykłam ![]() jak mnie budzą to tylko patrzę czy jeszcze bardzo ciemno czy widać już, że dzień się budzi, oczywiście tą drugą opcję preferuję ![]() Cytat:
właśnie się zastanawiam czy Łucji na urodziny nie kupić jakiejś huśtawki ale nie takiej plastikowej tylko bardziej w stylu tego hamaka czy takiego ikeowskiego worka, o takiego Cytat:
fajne wakacje Wam się szykują ![]() gratulacje !!!! ![]() to napisz nam coś więcej bo ciekawość nas zżera ![]() rodzeństwo dla Dawidka planowane czy macie niespodziankę ?
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2013-03-02 o 21:27 |
|||
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam .
Od czasu do czasu podczytuję ale jakoś nie potrafię się wbić w wątek, wstyd tak pisać raz na ruski rok ale poczułam się „wezwana” po poście kwartalinki Fabiś w poniedziałek kończy 2 latka, to jest niemożliwe! ![]() Rośnie jak na drożdżach, ma już 92 cm w dzień jesteśmy bez pieluszki, poszło gładko, w nocy w pampersie ale nie mam parcia żeby spał bez, bo on sporo sika to po co mam się męczyć ze zmienianiem pościeli itp. Przyjdzie na to czas Ja studiuję dziennie i zaocznie i już nie mogę doczekać się lipca, wtedy lecimy na wakacje i w końcu chcę się odstresować trochę Kasiuni_a gratulacje! Tity 100 lat dla Leosia
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Montii lepiej raz na ruski rok niż wcale
![]() fajnie, że się odezwałaś ![]() niemożliwe i w głowie się nie mieści, że te nasze maluchy już 2 latka kończą ![]() a niedawno to były jeszcze takie brzdące małe ![]() dla Fabianka za odpieluchowanie bezproblemoweduży już chłopak z niego
|
|
|
#2156 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
wypadło mi wczoraj nieplanowane spotkanie z koleżankami włączyłam później kompa na chwilę ale nie miałam już siły odpisywać. dobrze wiedzieć że nie tylko moje dziecko jest rannym ptaszkiem zawsze w grupie raźniej ![]() dziś za to pospaliśmy do 6:30 i mamy 3 noc z rzędu z suchym pampersem![]() Cytat:
za kupęu nas samo jakoś to przyszło więc i na Leosia przyjdzie czas ![]() super że impreza się udała a ten hamak super ![]() muszę doczytać poprzednią stronę bo mam zaległą ciągle Cytat:
i jeszcze niania będzie, ahhh ![]() Cytat:
![]() Gratulacje!!!! napisz coś więcej, który to tydzień, na kiedy termin? Cytat:
![]() u nas za to Mati obudził się z katarem. mam tylko nadzieję że nic się nie rozwinie z tego. zaraz inhalator odpalę ![]() Cytat:
![]() faktycznie wysoki chłopak z Fabianka ![]() a pampersa na noc zakładam z tych samych powodów. nie zachęca mnie ewentualne zmieniane pościeli w środku nocy ![]() gdzie na wakacje się wybieracie? idę na śniadanie
|
|||||
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Kasiunia - gryatulacje!!!
ja przyznaję, że nie jestem ale bardzo kcem ... u nas... hmmm... choróbska się mnożą. Tzn, mi przechodzi a Oliwię atakują. Więc zdrówka dla nas i dla wszystkich chorych!!!! Alewypasione wakacje się szykują anessce i monti. My myślimy o górach ale pewnie zachaczmy o Słowację i Tatralandię. Póki co, w kwietniu wypad do Londka na 2 tygodnie. Pozdrawiam i zmykam bo dziś mam trzy ciocio-babcie na obiedzie i zaraz przyjdą. Wczoraj o 22 piekłam sernik - pięęęknie wyszedł.
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wszystkie gratulacje
Już się trochę oswoiłam z tą myślą, że nas bedzie więcej, ale jakoś nie czuję się tak jakbym była w ciąży. Dziś zaczynam 12 tydzień wg OM, termin mam na koniec września/początek października. Cytat:
Wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę i prawdę mówiąc to jakiś niesamowity przypadek, bo to było dzień przed terminem spodziewanej miesiączki. Jakiś bardzo dziwny to był cykl z przesuniętą owulacją i stało się. Z OM wychodzi 12 tydzień, a z wymiarów maluch jest dokładnie 2 tygodnie mniejszy, tak jak to wypada od zapłodnienia.Byłam wściekła, załamana, przerażona itd. a potem wylądowałam w szpitalu, nie wiedząc co będzie dalej i przeszło mi. Nic już teraz nie poradzę, więc stwierdziłam że muszę przestac się zamartwiać. Czekam teraz niecierpliwie na wizytę za 1,5 tyg. czy wszystko jest dobrze. |
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
mordka a co u Was? Udanej wizyty
kasiuni_a będzie dobrze No to już nieźle zaawansowana z ciążą jesteś Dawidek na pewno będzie Ci kiedyś wdzięczny za ten przypadek ![]() Montii super wakacje Wam się szykują Widzę, że zapracowana z Ciebie kobieta A Ty teraz kończysz któreś studia?kwartalinko też myślałam o tym worku z Ikei ![]() Leoś dzisiaj posprzątał po sobie klocki....jestem w szoku... Teraz ogląda bajkę, a ja męczę dalej pracę inż......
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tej miesiączki już nie dostałaś czy miałaś jakieś plamienia? A zabezpieczaliście się?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

witam mamusie
kupę w ogole nie chce robić do nocnika ani do kibelka. na nakładce siedzi udaje że ciśnie ale nic nie idzie

:cmok :
za pozwolenie na budowe...
...niby nie mam prze wielkiego brzucha ale czuje się olbrzymia i w ogóle taka niedołężna 

żeby się znów coś nie przyplątało i Tymo cieszył się zdrowiem
Spoznione ale najszczersze zyczenia urodzinowe! 
no to szmat czasu już się znamy