|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
jakby plan się powiódł to na Gwiazdkę tulimy nasze dzieciaczki
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
Ja też niestety nic nie wiem na ten temat, proponuję wizytę u lekarza, napewno wszystko będzie w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
Koziemleko - wydaje mi się, że to chyba normalne... w sumie się nie znam, ale ja też czuję jakieś takie zgrubienie, bardziej może jak taką kulkę i z tego co czytałam to są to takie spuchlnienia szyjki macicy. Ale powiem szczerze, że też mnie to trochę zaniepokoiło i jak w piątek będę u gin to na pewno się wypytam.
Mnie dzisiaj tak masakrycznie boli głowa, że zaraz zwariuję... a roboty tyle, że nie wiem jak mam dać radę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozwolę sobie na dokładny opis tego czegoś. Nie jest to żaden guzek tylko jakby naciek takie twardsze od reszty. No wlaśnie mi się skojarzyło z zadrapaniem i ranką ale za długo to już mam jak na rankę. No i przede wszystkim malutkie pod palcem się wyczuwa tylko taką nierówność ![]() ![]() Zanim pójdę do gina to niepewność mnie wykończy ![]() Też mnie dziś mega głowa bolała. Na szczęście mogę jeszcze brać tabletki i jakoś funkcjonuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Raczkowanie
|
Bożżeeee..... a ja chcę skończyć 1 rozdział pracy mgr i nic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o resocjalizacji nic nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zadomowienie
|
Ja niestety nie pomogę jeśli chodzi o rodziny niepełne ani resocjalizację... a robicie w swoich pracach jakieś badania? tzn. mam tu na myśli np. badania ankietowe czy wywiady?
A ja dzisiaj obdzwoniłam wszystkie poradnie ginekologiczne u mnie w miejscowości i stwierdziłam, że na NFZ iść do lekarza to graniczy z cudem, bo terminy są na maj ![]() Wolałabym jednak znaleźć kogoś na NFZ, bo chciałabym dostać skierowania na badania ... Macie może tak, że chodząc do prywatnego ginekologa który pracuje gdzieś w szpitalu dostajecie skierowania na badania? czy wszystko trzeba robić z własnej kieszeni? |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie biegnij do tego lekarza bo Ci tu żyć nie damy ![]() Cytat:
Cytat:
Męcz skutecznie i dawaj znać co na usg wychodzi. Mąż miał w tym miesiącu zabieg na zylaki i musimy odczekać poza tym jakoś sobie ubzdurałam ze nie chce rodzic na koniec roku tylko juz na początek nowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie tak sobie pomyślałam że chcemy kupować bilety lotnicze a jak będę w ciąży do tego czasu? Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2013-03-12 o 16:03 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
PRABIP jesteśmy od 2007 roku z moim TŻ, własnie w dzień wiosny będzie 6 lat jak jesteśmy razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do lekarza z NFZ - nie mam pojęcia jak to jest. Też chciałam iść do jednego, ale terminy były na za 3 miesiące... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja znowuż nie wiem, czy po tym cyklu nie zrobimy przerwy. Ja sobie coś ubzdurałam, że właśnie chciałabym na koniec roku rodzić, a nie na początku. Sama jestem z końca listopada i uważam, że to super sprawa być prawie o rok młodszą od swoich rówieśników. A ci wszyscy z początku roku są prawie o rok starsi ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Koziemleko - na pewno się dopytam w piątek i dam Ci znać. Chociaż wydaje mi się, że rzeczywiście jakby było coś nie tak to na pewno przy okazji jakiejkolwiek innej wizyty by to wyszło i coś by Ci powiedzieli. Sama się tak pocieszam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny wątek nam chyba trochę podupada :/. Ja się przyznaję, że staram się jak najmniej Was podczytywać, żeby przestać myśleć o dziecku, może tak łatwej się uda. Witam nowe dziewczyny, dobrze, że nas coraz więcej. Mam nadzieję, że niedługo znowu posypią się II kreseczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na poprawe humorku napiszę Ci że jeszcze 2 dni i zacznie sie robić ciepło a za tydzień ma już być ponad 10 stopni ![]() Jak to dobrze że ludzie są różni i mają różne potrzeby i zachcianki ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, nie pomyślałam że byłby piękny dla nas taki mały prezencik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
kokos, lilo, witamy serdecznie!
kokos, proszę nam tu ładnie napisać, na kiedy się umówiłaś do gina, trzeba szybko nadrobić błędy młodości. powinnać CHOCIAŻ przejść podstawowe badanie ginekologiczne, zeby być pewną, że z twoją budową wszystko ok. jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało. że już o cytologii nie wspomnę. o szyjce się nie wypowiadam bo nie badam i nie mam zielonego pojęcia o co może chodzić:/ co do podsumowania rozdziału - podsumowanie jak podsumowanie, spróbuj każdy z akapitów bądź stron streścić jednym zdaniem - krok po kroku wyjdzie ci podsumowanie. ma w nim być w max 3 akapitach napisane w skrócie to co w rozdziale, jeszcze raz przytoczone główne wnioski. ja jutro idę do gin, mam zamiar jej powiedzieć, że staramy się od sierpnia zeszłego roku a nie od stycznia tego roku, ale jestem taka prawdomówna ![]() ![]() a ogólnie co u mnie: mąż chory, wcina lekarstwa, ale zapewnia, że podoła, bo właśnie zaczęły się dni płodne. z uwagi na jutrzejszą wizytę u gin dziś powstrzymaliśmy się od starań ![]() w ogóle tyle pisałyście żeby wyluzować... dlatego też ja mimo że tu codziennie zaglądam, to piszę mniej (przynajmniej się staram)... ale temp mierzę dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Raczkowanie
|
hehe... wszystkie chyba powinnyśmy wyluzować, a prawda jest taka, że im bardziej chcemy, tym więcej się nakręcamy i tak to już jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | ||
Rozeznanie
|
Ja nie zamierzam nigdzie uciekać
![]() Tak wiec proszę nie straszyć upadkiem naszego wątku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę męczyć męża ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Chyba umówię się to ginki, do której chodziłam ostatnio, bo nie mam zamiaru dwa miesiące czekać. Muszę się szybko wybrać, bo mam nie wiem co się stało z moim organizmem, @ trwał 2 dni i był tak skąpy jak zwykle w ostatni dzień :/ Zaopatrzyłam się też w 30 testów owulacyjnych i mam zamiar używać w tym miesiącu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla meża Cytat:
![]() Ja się nie nakręcam tylko frustruje że jeszcze bezproduktywny kwiecień a dopiero w maju wznawiamy starania Cytat:
![]() Męcz męża skutecznie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Raczkowanie
|
Nie zapisałam się, bo muszę odnaleźć numer w internecie i od razu będę dzwonić, czuję się zobowiązana wobec siebie, no i was...obiecałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a może to nie był okres tylko krwawienie implantacyjne? zaciekawiło mnie to. jak długie miałaś krwawienia zazwyczaj - kiedy się to skończyło? ja bym na Twoim miejscu za jakiś czas zrobiła jeszcze jeden test. słyszałam że tak może być czasem, że lekkie plamienia na początku ciąży są mylone z okresem i to czasem bardzo skutecznie a tak na marginesie - upadkiem wątku straszycie a ja miałam dwie strony do nadrobienia.. ![]()
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2013-03-13 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ogólnie nawet w nd i pon było skąpe, nie leciała sama krew tylko raczej krew zmieszana z przezroczystym śluzem. Bardziej boję się że coś mi się poprzestawiało, bo nie miałam ani nadzwyczajnych stresów, ani przepracowania, zmęczenia, zmiany trybu życia. Wczoraj przyszły do mnie testy (ciążowe i owulacyjne) z allegro, takie paskowe i z ciekawości żeby sprawdzić jak to działa zrobiłam jeden, tylko że wieczorem i mocz był rozrzedzony bo wypiłam sporo herbaty wcześniej. Tak czy siak była jedna kreska, więc chyba niemożliwe żeby się znowu test pomylił? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
ag9 ja też jestem z listopada, co prawda nie chorowałam ale baaaaaaaaardzo wkurzało mnie to, ze zawsze w prezencie dostawałam coś świątecznego. Kubek z mikołajem, pluszak mikołaj, figurka bałwan.. bo nigdy w sklepie nie było niec normalnego i taniego zarazem.. więc jak już coś sobie wymarzyłąm to ciężko było dostać w okresie przedświątecznym
![]() Co do testów itd. NIe wiem czy kojarzysz moją historię z testami..? Pierwszy test był popsuty, więc ok- nic nie pokazał.. Kolejny mimo że od OM minęło 6 dni, zrobiłam w godzinach południowych i wyszedł negatywnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A któraś z Was pytała co tam u mnie, a no w sumie nic ciekawego ![]() ![]() ![]() ![]()
#1885 | |
Zadomowienie
|
też uważam że z testami różnie bywa.... nie chce Cie nakręcać ale pouważaj na siebie jeszcze troche :-P
ja mam w szafie już 3 testy i czekają na dobre czasy ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
moja kuzyneczka wychodziła spod prysznica z tłustymi włosami bo zapominała szamponu użyć ![]() ![]() a powiedz mi ile cs miałaś?
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2013-03-13 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
w 3 cs nam się udało
![]()
#1887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To i ja o sobie przypomne ![]() a u mnie w zeszlym tygodniu bylo USG,dzidzius ma 3mm,wiec okruch maciupci,ale serducho widzialam,malutki pulsujacy punkcik,ale widzialam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
ehh.. a ja pisałam wcześniej jaki to mam luz na te starania teraz... DUPA! jeszcze 9 dni do @ a ja już chce test!
za 3 tyg będę chrzestną - kupiłam sliczną białą szate, cała podjarana jestem ![]() dzisiaj rozmawiałam z siostrą przez telefon i mi dała szkrabka do słuchawki i mówi "przywitaj się z mamą" ahhh.. jak by to miło było.. ![]()
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.