Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 13:08   #1891
ag9
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Dziewczyny, ale mam teraz zagwozdkę. Zrobię jutro dla świętego spokoju test rano, chociaż nie czuję się w ciąży, nie mam już wyimaginowanych objawów jedyne co to jestem rozdrażniona i swędzi mnie skóra, ale to wszystko by można podciągnąć pod tą ciążę

Ryba - jasne że pamiętam Twoją historię z testami. Czytałam też takie historie na różnych forach, ale jakoś tak specjalnie nie brałam tego do siebie.

W czwartek jestem umówiona na piwo, więc teraz nie wiem co robić :/
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:39   #1892
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mam teraz zagwozdkę. Zrobię jutro dla świętego spokoju test rano, chociaż nie czuję się w ciąży, nie mam już wyimaginowanych objawów jedyne co to jestem rozdrażniona i swędzi mnie skóra, ale to wszystko by można podciągnąć pod tą ciążę

Ryba - jasne że pamiętam Twoją historię z testami. Czytałam też takie historie na różnych forach, ale jakoś tak specjalnie nie brałam tego do siebie.

Ja z rozpaczy 14lutego, że nie ma dzidzi wypiłam całe wino! w trakcie ostatniej lampki zrobiłam jeszcze raz test wyszedł pozytywnie ale jakoś i tak dokończyłam to wino.
Pierwsze co to powiedziałam do lekarza, że wypiłam całe to wino i czy nie zaszkodze teraz maleństwu, bo to włąsnie początek itd. to mi powiedział, że pierwsze tygodnie to jest być albo nie być. Często są samoistne poronienia niekoniecznie od naszego złego zachowania się ( picie palenie) i powiedział, że jeżeli beta jest taka wysoka, test pozytywne itd to mam sie nie martwić, co bedzie to będzie ( tak tak, zmartwiłam się..) ale na szczęście nic sie nie dzieje złego, nie mam krwawień..

a poza tym wiele kobiet w pierwszych tygodniach nie wie ze jest w ciąży i piją, myślę ze małe piwko nie powinno zaszkodzić, ale i tak zrobisz co uważasz za słuszne
Stary 2013-03-13, 13:59   #1893
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokos111 Pokaż wiadomość
Nie zapisałam się, bo muszę odnaleźć numer w internecie i od razu będę dzwonić, czuję się zobowiązana wobec siebie, no i was...obiecałam jest taka nutka niepewności, że jak pójdę to coś wyjdzie,że może będzie lepiej jak poczekam, może akurat się uda bez zbędnych stresów, no ale muszę wziąć się w garść i stawić czoła jak każda z nas!!!
Kochana bierz się za szukanie tego numeru bo
Cytat:
Hmm zazwyczaj nie miałam jakiś bardzo obfitych miesiączek, trwały tak z 3 dni + 1 dzień plamienia. To w tym miesiącu zaczęło się w niedziele przed południem a skończyło właściwie w poniedziałek popołudniu. Wczoraj było jeszcze tylko takie minimalne plamienie.
Ale ogólnie nawet w nd i pon było skąpe, nie leciała sama krew tylko raczej krew zmieszana z przezroczystym śluzem.

Bardziej boję się że coś mi się poprzestawiało, bo nie miałam ani nadzwyczajnych stresów, ani przepracowania, zmęczenia, zmiany trybu życia.

Wczoraj przyszły do mnie testy (ciążowe i owulacyjne) z allegro, takie paskowe i z ciekawości żeby sprawdzić jak to działa zrobiłam jeden, tylko że wieczorem i mocz był rozrzedzony bo wypiłam sporo herbaty wcześniej. Tak czy siak była jedna kreska, więc chyba niemożliwe żeby się znowu test pomylił?
Poczekaj cierpliwie być może @ była mniej obfita a być może to fasolka na dniach się wyjaśni wszystko
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A któraś z Was pytała co tam u mnie, a no w sumie nic ciekawego Jest już 9t wg OM bo na usg jeszcze dokładnie nie pokazało nic ciekawego ( byłam jak bylam w 4/5 t.. ) ale idę w poniedziałek do gina i mam nadzieję zzobaczyć już serduszko i usłyszć .. tak ogólnie to nie mogę się skoncentrować( ten post piszę od 9:41 i nie wiem kiedy skończe :p ) a oprócz tego zapomianam niektórych nazw, pojęć, zwrotów. Spać mi się chce jak nie wiem, godzina 20 a ja już leżę w łóżku .. no chyba że w pracy jestem to 22
trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę i serduszko
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
To i ja o sobie przypomnemimo,ze zafasolkowana to i tak Was podczytuje trzymajac ciagle kciuki,mam nadzieje,ze wraz z nadejsciem wiosny bedzie wysyp II kreseczek na watku

a u mnie w zeszlym tygodniu bylo USG,dzidzius ma 3mm,wiec okruch maciupci,ale serducho widzialam,malutki pulsujacy punkcik,ale widzialamUSG bylo robione w 6tyg.(wiek wg.USG),co do objawow to narzekac nie moge. zero mdlosci,zero wymiotow,silne bole brzucha narazie przeszly,wiec jest naprawde ok. Faktycznie,tak jak pisze ryba spac sie chce ciagle,ale nie daje sieno i malzon narzeka troche na moja nerwowosc,ale robie co w mojej mocy,bo moze fatycznie troche za szybko sie denerwuje z byle czego-na swoje usprawiedliwienie dodam,ze tak samo szybko mi przechodza wszelkie zlosci,wiec chyba mozna mi troche wybaczyc
jak to czasem 3mm może być ogromnym szczęściem... pisz z nami częściej a nie tylko podczytujesz
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ehh.. a ja pisałam wcześniej jaki to mam luz na te starania teraz... DUPA! jeszcze 9 dni do @ a ja już chce test!

za 3 tyg będę chrzestną - kupiłam sliczną białą szate, cała podjarana jestem

dzisiaj rozmawiałam z siostrą przez telefon i mi dała szkrabka do słuchawki i mówi "przywitaj się z mamą" ahhh.. jak by to miło było..
Postaraj się wytrzymać jeszcze z testem. Ważne zadanie Cie teraz czeka
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:59   #1894
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
jak to czasem 3mm może być ogromnym szczęściem... pisz z nami częściej a nie tylko podczytujesz
no chetnie,ale z tego co piszecie...czasem czyjes szczescie dziala na jednych mutywujaco,a na innych dolujaco (ze ona w ciazy,a ja nie)

nie mniej jednak, bede sledzic Wasze losy i sama dam znac pewnie jakie zmiany u Nas (mnie i okrucha) od wizyty do wizyty...narazie przede mna masa badan i testow,a z tego co podejrzalam w cenniku szpitala tanie nie sa..podliczylam,ze wszystkie badania jakie mam porobic do 02.04 beda kosztowaly powyzej 400zl,ale na to zalowac nie bede
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:12   #1895
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no chetnie,ale z tego co piszecie...czasem czyjes szczescie dziala na jednych mutywujaco,a na innych dolujaco (ze ona w ciazy,a ja nie)

nie mniej jednak, bede sledzic Wasze losy i sama dam znac pewnie jakie zmiany u Nas (mnie i okrucha) od wizyty do wizyty...narazie przede mna masa badan i testow,a z tego co podejrzalam w cenniku szpitala tanie nie sa..podliczylam,ze wszystkie badania jakie mam porobic do 02.04 beda kosztowaly powyzej 400zl,ale na to zalowac nie bede
Też tak mam, czasem tylko coś skrobnę, kiedyś częściej

A nie chcesz zrobić z NFZ tych badań? ;>
Stary 2013-03-13, 18:09   #1896
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Też tak mam, czasem tylko coś skrobnę, kiedyś częściej

A nie chcesz zrobić z NFZ tych badań? ;>

a Ty chodzisz,ze tak powiem "na dwa fronty"? tzn.prywatnie i państwowo czy po same skierowanie na badania chodzisz do p.przychodni?wydaja bez problemu?chociaz juz czuje jakie kolejki..

no niby jest oszczednosc,ale pod opieke panstwowa calkowicie sie nie oddam,wiec musialabym pokombinowac
Stary 2013-03-13, 18:24   #1897
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

O kurcze ale ceny ale jak mówisz to dla maleństwa.
Niby masz trochę racji w tym co napisałaś. Mam nadzieję ze nikogo nie urażę swoją wypowiedziom i zaznaczam że jest to tylko moje zdanie. Przyznaję że czuje czasem ukłucia zazdrości słysząc że kolejnym parom się udało a zalewa mnie krew kiedy ktoś mi mówi że "wpadli" ale forum jest dla mnie miejscem w którym każdy może napisać co mu siedzi w serduchu. Zarówno o problemach jak i radościach. Osobiście cieszę się z wypowiedzi każdej z Was której się udało bo to utwierdza mnie w przekonaniu że macierzyństwo to piękne uczucie na które warto czekać i egoistycznie myśląc kiedy i ja się doczekam będę mogła poradzić się Was o wiele rzeczy. Tak wiec jak dla mnie piszcie o każdej zachciance, humorkach, bólach (oby było ich jak najmniej) i wizytach
Stary 2013-03-13, 19:21   #1898
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

ag9 Rób ten test, czekam na wynik. Oczywiście trzymam kciuki

Pradip też często czuje zazdrość ale ostatnio coraz częściej po prostu się cieszę, że komuś się udało ponieważ to daje mi nadzieję, że i mnie się kiedyś uda.

A ja dziś zobaczyłam płodny śluz i nie mogę w to uwierzyć. Ponad pół roku go nie widziałam, więc szaleję ze szczęścia Pomógł mi wiesiołek lub leki przeciwgrzybicze.
Niestety leczymy grzyba i przytulanko wchodzi w grę tylko w gumkach , ah... życie jest zaskakujące Może w następnym cyklu też będzie mój upragniony śluzik
mój nowy cel : w czasie dni płodnych mieć śluzu niczym ślimak winniczek

cykl starań 6 , ostatnia miesiączka 02.03.2013 r. wiek 24 lata
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:30   #1899
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Pradip też często czuje zazdrość ale ostatnio coraz częściej po prostu się cieszę, że komuś się udało ponieważ to daje mi nadzieję, że i mnie się kiedyś uda.

A ja dziś zobaczyłam płodny śluz i nie mogę w to uwierzyć. Ponad pół roku go nie widziałam, więc szaleję ze szczęścia Pomógł mi wiesiołek lub leki przeciwgrzybicze.
Niestety leczymy grzyba i przytulanko wchodzi w grę tylko w gumkach , ah... życie jest zaskakujące Może w następnym cyklu też będzie mój upragniony śluzik

cykl starań 6 , ostatnia miesiączka 02.03.2013 r. wiek 24 lata
no to super, to pewnie wiesiołek więc warto go brac, dziewczyny ja tak na uboczu ostatnio ale czytam na bieżąco

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:42   #1900
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
To super ja swojego też nie pamiętam kiedy widziałam wiec może też zainwestować w wiesiołek?
Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
no to super, to pewnie wiesiołek więc warto go brac, dziewczyny ja tak na uboczu ostatnio ale czytam na bieżąco
Tutaj tez mi Cie brakuje
Stary 2013-03-13, 20:48   #1901
peppermint patty
Rozeznanie

ja tez ten wiesiolek polecam,bralam bez przekonania na zasadzie "a co mi szkodzi",najwyzej na wlosy podziala,ale ja u siebie widzialam poprawe jesli chodzi o sluz. nie moge powiedziec,ze dzieki to temu napewno zaszlam w ciaze,ale przynajmniej mialam jakies poczucie,ze ulatwiam zolnierzykom dzialanieprzytulanki tez jakby milsze ja bralam oeparol femina

jedno co gdzies przeczytalam,chyba nawet zreszta tu ktos pisal,ze podobno wspomaga zluszczanie,wiec lepiej brac do owu,a przed @ przerwac,zeby wrazie czego nie utrudniac zagniezdzenia....ile w tej teorii prawdy nie wiem,moze glupoty powtarzam,ale mozna miec na uwadze
Stary 2013-03-13, 21:13   #1902
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
ja tez ten wiesiolek polecam,bralam bez przekonania na zasadzie "a co mi szkodzi",najwyzej na wlosy podziala,ale ja u siebie widzialam poprawe jesli chodzi o sluz. nie moge powiedziec,ze dzieki to temu napewno zaszlam w ciaze,ale przynajmniej mialam jakies poczucie,ze ulatwiam zolnierzykom dzialanieprzytulanki tez jakby milsze ja bralam oeparol femina

jedno co gdzies przeczytalam,chyba nawet zreszta tu ktos pisal,ze podobno wspomaga zluszczanie,wiec lepiej brac do owu,a przed @ przerwac,zeby wrazie czego nie utrudniac zagniezdzenia....ile w tej teorii prawdy nie wiem,moze glupoty powtarzam,ale mozna miec na uwadze
tak jest, wiesiołek bierzemy do owulacji bo później może wywoływac skurcze macicy i przez to maleństwo może się niezagnieździc jak coś.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-14, 11:01   #1903
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ale tu dziś cisza
Więc witam się jako pierwsza z kawą i tortem czekoladowym Ja wam zazdroszczę ciąż to i wy możecie mi czegoś zazdrościć hihih ...

Jeśli chodzi o wiesiołka to liczyłam na niego. Ale teraz niestety mi się skończył i będę musiała zainwestować w niego jeszcze raz. Może w następnym cyklu będzie jeszcze lepiej bo ten śluz był, ale jednak był to tylko jeden dzień i nie pokrył się z owulacją. Tak myślę, bo jeszcze nie wzrosła mi temperatura.
Smutno mi, że ten cykl stracony, straciłam taki piękny śluzowy dzień
Lecę zajadać torcika
Stary 2013-03-14, 11:30   #1904
justiii87
Zakorzenienie

Tort?? Urodziny?? Jeśli tak to spełnienia marzeń życzę

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Czy temperatura jest wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?

Tak. Jest to związane z gospodarką hormonalną organizmu i z faktem, ze po owulacji (zazwyczaj jeden dzień po) zaczyna działać hormon progesteron, który odpowiedzialny jest za wzrost temperatury ciała. Zmiana poziomu temperatur spowodowana działaniem progesteronu potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy
wyższych temperatur, które utrzymują się aż do kolejnej miesiączki. Jeśli natomiast do owulacji nie dojdzie, wówczas progesteron nie zostanie uwolniony, a tym samym skok temperatury nie zostanie odnotowany
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:33   #1905
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Tort?? Urodziny?? Jeśli tak to spełnienia marzeń życzę

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Czy temperatura jest wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?

Tak. Jest to związane z gospodarką hormonalną organizmu i z faktem, ze po owulacji (zazwyczaj jeden dzień po) zaczyna działać hormon progesteron, który odpowiedzialny jest za wzrost temperatury ciała. Zmiana poziomu temperatur spowodowana działaniem progesteronu potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy
wyższych temperatur, które utrzymują się aż do kolejnej miesiączki. Jeśli natomiast do owulacji nie dojdzie, wówczas progesteron nie zostanie uwolniony, a tym samym skok temperatury nie zostanie odnotowany
Nie moje urodziny, ale życzenia przyjmuję

A ja się martwię tą temperaturą. Muszę chyba zbadać hormony. Dwa cykle temu teperatura w ogóle nie spadała nawet w okres ani po , a teraz w ogóle nie wzrasta.
Im bardziej interesuje się swoim ciałem tym mniej rozumiem Możliwe jest żeby było coś nie tak z jajnikiem? Bo to zawsze jak lewy jajnik. Wow ale mam przeboje, aż strach pomyśleć co to będzie jak już zajdę
Stary 2013-03-14, 13:03   #1906
gawa
Rozeznanie

hej dziewczyny, widzę kilka znajomych "twarzy" z wątku ślubnego. Chciałam i ja się dołączyć do wątku starań. Mam 26 lat i w niedzielę miałam owulację no i było bzykanko . To nasz drugi cykl. Czekam niecierpliwie do 21 marca bo powinnam wtedy dostać @ i sprawa się wyjaśni
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:10   #1907
benetta
Zadomowienie

a ja chora teraz to wolałabym nie zachodzić w ciążę...

ale znając życie to jest to nawet możliwe - jestem chora i pobolewa mnie ząb - idealnie na początek ciąży wiec z tego względu mam przeczucie że coś może z tego być... ehh

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, widzę kilka znajomych "twarzy" z wątku ślubnego. Chciałam i ja się dołączyć do wątku starań. Mam 26 lat i w niedzielę miałam owulację no i było bzykanko . To nasz drugi cykl. Czekam niecierpliwie do 21 marca bo powinnam wtedy dostać @ i sprawa się wyjaśni

no to mamy ten sam termin..

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Nie moje urodziny, ale życzenia przyjmuję

A ja się martwię tą temperaturą. Muszę chyba zbadać hormony. Dwa cykle temu teperatura w ogóle nie spadała nawet w okres ani po , a teraz w ogóle nie wzrasta.
Im bardziej interesuje się swoim ciałem tym mniej rozumiem Możliwe jest żeby było coś nie tak z jajnikiem? Bo to zawsze jak lewy jajnik. Wow ale mam przeboje, aż strach pomyśleć co to będzie jak już zajdę

nie mam pojęcia mnie się jeszcze nie udało zmierzyć tempki... jakoś mnie się nieskłada ale mam mocne postanowienie poprawy..
jak wyzdrowieje

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:19   #1908
ag9
Zadomowienie

Cytat:
to zbyt piękne żeby było prawdziwe - jedna kreska...
Stary 2013-03-14, 15:50   #1909
Pradip
Zakorzenienie

Hejo w tym słonecznym dniu
Cytat:
A włosy i pasnokcie wzmocniły Ci się też? I jeszcze podpytam zamawiałaś przez net czy normalnie w aptece kupiłaś?
Cytat:
Ale tu dziś cisza
Więc witam się jako pierwsza z kawą i tortem czekoladowym Ja wam zazdroszczę ciąż to i wy możecie mi czegoś zazdrościć hihih ...

Jeśli chodzi o wiesiołka to liczyłam na niego. Ale teraz niestety mi się skończył i będę musiała zainwestować w niego jeszcze raz. Może w następnym cyklu będzie jeszcze lepiej bo ten śluz był, ale jednak był to tylko jeden dzień i nie pokrył się z owulacją. Tak myślę, bo jeszcze nie wzrosła mi temperatura.
Smutno mi, że ten cykl stracony, straciłam taki piękny śluzowy dzień
Lecę zajadać torcika
Nie smutaj kochana delektuj się torcikiem
Cytat:
Witaj
Trzymam kciuki i za wszystkie staraczki też
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
a ja chora teraz to wolałabym nie zachodzić w ciążę...

ale znając życie to jest to nawet możliwe - jestem chora i pobolewa mnie ząb - idealnie na początek ciąży wiec z tego względu mam przeczucie że coś może z tego być... ehh
Myślisz że Ci się kumulacja trafi
Kuruj się...
Cytat:
to zbyt piękne żeby było prawdziwe - jedna kreska...
ale małpa jeszcze nie przyszła?
Stary 2013-03-14, 16:19   #1910
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
A włosy i pasnokcie wzmocniły Ci się też? I jeszcze podpytam zamawiałaś przez net czy normalnie w aptece kupiłaś?
jesli chodzi o wlosy czy paznokcie to nie zauwazylam nic,moze za krotko bralam,bo ze 2,5 msc.,a po pozytywnym tescie ciazowym juz calkiem przestalam brac,bo nawet nie wiem czy mozna.

kupowalam normalnie w aptece,ale pewnie w necie taniej,nawet nie sprawdzalam

sloneczne pozdrowienia....wiooooosn o napierd...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Ale tu dziś cisza
fakt...zazdroszcze nie wiem czego bardziej,kawy czy torcika. ja teraz zjadlabym wszystko,w kazdej ilosci....matko,musze sie opanowac:/
Stary 2013-03-14, 16:20   #1911
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! MARZEC 2013

hejka, ja mam dwa dni wolnego plus weekend, więc zacieram ręce bo to się idealnie wpisuje w dni płodne, mąż ciągle chory, ale i tak mu nie przepuszczę
gin w enelmedzie mnie rozczarowała, bo powiedziała mi że u nich leczenie niepłodności jest bardzo drogie i ona radzi jeszcze trochę poczekać :/ poza tym dostałam lek na grzybicę, fuck :/

pobrałam za to krew na toksoplazmozę oraz na prolaktynę i tsh. nie wiem czy prolaktyna wyjdzie właściwie bo powinnam być co najmniej 6 godzin bez jedzenia a byłam po kromeczce chleba jakieś 2 godziny wcześniej, bo nie sądziłam że od razu trafie do laboratorium. zobaczymy...

wiesiołek - mnie się po tym bardzo poprawiła cera - biorę od stycznia w aptece kosztuje ponad 20 zł.

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-03-14 o 16:22
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 16:20   #1912
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
powodzenia....no i przemilych staran
Stary 2013-03-14, 16:27   #1913
Eleo765
Zadomowienie

no i co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (14,2 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-03-14, 16:36   #1914
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Myślisz że Ci się kumulacja trafi
Kuruj się...
dbam o zęby regularne kontrole itp, byłam na przeglądzie zresztą 2 miesiące temu a zawsze miałam przeczucie że jak się coś zacznie chrzanić (jakaś kanałówka której nigdy nie miałam ) to na bank to będzie w ciąży. więc jak mnie zaczął pobolewać to mi się lampeczke w główce zapaliła.. czyżby.?..

no nic, jeszcze tydzień i się wyjaśni

Eleo765 postanowiłam sobie że w przyszłym cyklu wprowadze mierzenie tempki i testy owulacyjne a jak się nie uda to też sobie prolaktyne sprawdze - jak miałam 16 lat miałam hormony badane i była za wysoka, mnóstwo czasu minęło więc licze na to że teraz jest ok
a to się w jakimś kontretnym dc robi?

ag9 szkoda, miałam nadzieje że Ci dobrze wywróżyłyśy

a ja zaraz zjem obiadek - dziś zaserwowałam rosół - aż się sama sobie dziwie

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
no i co myślicie?

jak na moje to jest cacy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2013-03-14, 16:45   #1915
ag9
Zadomowienie

Cytat:
no i co myślicie?
TSH podobno za wysokie trochę, powinno być w granicach 1-1,5. Ja też miałam 2,8 jak badałam we wrześniu, ale na forum wyczytałam że dla starających się najlepiej powinno wynosić ok.1

No niestety nei udało się Wam chyba wywróżyć mojej ciązy, ale nadal wierzę w sen TZa że nasze dziecko urodzi się 7 grudnia. Biorąc pod uwagę, że ten cykl rozpoczął się 10.03. byłoby to jeszcze możliwe
Stary 2013-03-14, 17:11   #1916
benetta
Zadomowienie

Cytat:
TSH podobno za wysokie trochę, powinno być w granicach 1-1,5. Ja też miałam 2,8 jak badałam we wrześniu, ale na forum wyczytałam że dla starających się najlepiej powinno wynosić ok.1

ale niby w normie... nie wiem, nie znam się

Stary 2013-03-14, 18:13   #1917
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
no i co myślicie?

wiesz podobno tsh dla staraczek powinno byc z jedynką z przodu , tak 1- 1,5. Ja mam 1,87.

a prolaktynę masz w normie ale przy tych już wyższych normach, ja mam dwa razy większą od normy, 48

istnieje coś takiego jak badanie prolaktyny po obciążeniu dostajesz tabletkę i po godzinie znów badają jak wzrasta i często zdaża się że kobieta ma w normie normalnbie a po obciążeniu wychodzą kwiatki..

może skonsultuj te wyniki z jakims lekarzem, życzę powodzenia!
i owocnych dni płodnych u mnie też dni płodne więc męcżę chłopa

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:

No niestety nei udało się Wam chyba wywróżyć mojej ciązy, ale nadal wierzę w sen TZa że nasze dziecko urodzi się 7 grudnia. Biorąc pod uwagę, że ten cykl rozpoczął się 10.03. byłoby to jeszcze możliwe
jest wielka szansa na dzidziusia 7 grudnia, w tym cyklu strzelic gola i będzie

mi dziś test owu pozytywny wyszedł

prolaktynę można w obojętnie którym dc gdyż normy są podane dla fazy folikularnej, owulacyjnej i lutealnej oraz dla kobiet w ciąży i po menopauzie

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-14, 19:19   #1918
Eleo765
Zadomowienie

dziękuję dziewczynki!

madziusia, jesteś prawdziwym omnibusem, wiesz wszystko
Stary 2013-03-14, 19:33   #1919
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
dziękuję dziewczynki!

madziusia, jesteś prawdziwym omnibusem, wiesz wszystko
haha dzięki ale to pewnie dlatego że też się badałam i mam wysoką PRL

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-14, 21:06   #1920
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości