Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-22, 18:14   #2851
fibian
Zadomowienie

GG do fibian
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Oilf - strasznie szybko z tym siedzeniem. Zazdroszczę przesypiania całych nocy
Nita - Nicola bardzo ładna dziewczynka!

Moja Anielka w dalszym ciągu zasypia 3-4 rano i śpi do 12-13. Nie mam pojęcie jak to zmienić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marzec 2007 090.jpg (88,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marzec 2007 094.jpg (102,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marzec 2007 099.jpg (106,9 KB, 26 załadowań)
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:26   #2852
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

kamilko, podaj na PW
Mój Jas tez siedzi, a własciwie jak podam mu rece to sam się podciąga do siedzenia, ale nie praktykuje tego zbyt czesto i skonczył juz 3 m-ce. A na 7 tygodniowe dziecko to chyba za wczesnie...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:28   #2853
Nita6
Zakorzenienie

Dodam że widoczny na zdjęciu słonik różowy to moja pluszowa zabawka którą teraz przejęła Nicola.
Ojej fibian jak ty dajesz rady do 3 -4 wytrzymać . Jejku ponoć bardzo ciężko dzieci przestawić .Nie wiem jak to się robi więc się nie wypowiadam.
Anielka po prostu przestawiła sobie tryb życia . Może po zmianie godzin będzie jakoś lepiej.
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:29   #2854
sohf
Wtajemniczenie

taika, nita - śliczne fotki!

fibian kupiłam to siemię i dziś spróbowałam. nawet nie najgorsze, smakuje lepiej niż wygląda. bo ta glutowata konsystencja mnie troche przeraziła na początku. Anielka śliczności pikna dzieucha

nita
, Kuba 29 kończy 3 miesiące. chyba zaczniemy dawać soczki jabłkowe, na początku rozcieńczone z wodą i po troszeczku. zobaczymy. jak sa słoiczki od 4 miesiąca to właśnie po skończonym 3, a jak jest po 4 to po skończonym 4. ale na razie jakoś nic od 4 nie wpadło mi w oko. muszę się poządnie rozejrzeć, czy coś takiego w ogóle jest.

u mnie dziś znów wiosna (od poniedziałku było paskudnie), i pierwszy raz w tym tyg spacerek, dziecko od razu spokojniejsze, ładnie spał dzisiaj i w ogóle. bo od poniedziałku miał ciężkie dni, ale może to właśnie z braku spacerku. pozatym jestem w ciężkim szoku, bo w nocy mi przespał na raz od 21 do 3:30, czyli ponad 6 godzin. pierwszy raz mu się to zdażyło, ciakawe czy to przypadek, czy można mieć nadzieję na więcej
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:42   #2855
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Sama jestem w szoku, ale lekarz twierdzi ze wszystko z nią ok, po prostu troszkę szybciej się rozwija.
Siedzi na naszych kolanach, przodem albo tylem do nas, ale mowie ze jest to tylko chwilka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3448.JPG (21,5 KB, 38 załadowań)
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:50   #2856
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Fibian twoja coreczka jest przesliczna

I jeszcze dwa zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3442.JPG (29,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3447.JPG (24,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2007-03-22, 18:56   #2857
Nita6
Zakorzenienie

Olif czy ja dobrze widzę na zdjęciu że maluszek twój śpi z łapkami niedrapkami?
Ale kochane maleństwo.

a z tym siedzeniem kurcze ciężko uwierzyc - i ja jak niewierny tomasz prosze o fotkę siedzącego siedmiotygodniowego bobaska

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-03-22 o 19:01 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 19:03   #2858
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Dziekuje dziewczyny za mile slowa- Kasiu, schatzsi, Rzabbo, malgogaj, sofh, Anitko
Odebralam dzisiaj wyniki- w moczu bakteria kalowa- brr, Boze drogi skad to paskudztwo??? Ode mnie zlapala w ciazy e.coli i juz nie wrocila po leczeniu w szpitalu. Morfologia ok, TSH ok, laryngolog tez. Troszke podwyzszona bilirubina- pewnie pozostalosc po zoltaczce, ale pani doktor chce to sprawdzic jeszcze- mamy skierowanie do poradni chorob watroby i do nefrologa. Zastanawiam sie czy to nie przesada z tymi badaniami troche? No i podwyzszone granulocyty potwierdzaja wg pani doktor nietolerancje pokarmowa Tamarki- chodzi o mleko krowie, stad bylyby chyba sensacje po bebiko, a ja mam ograniczyc do min produkty z mlekiem krowim. UFF
.
Aranko, dzieki za rady smoczkowo- herbatkowe. Wczoraj musialam pojechac do sklepu i apteki, mama zostala z Tamarka i udalo sie podac jej 20 ml herbatki, malo ale zawsze cos. A smoczek mam Nuby taki jak Ty, musze kupic Nuka teraz.

taiko, Tamarka tez zaczela sie slinic, chociaz niezbyt mocno i tez laduje lapke do buzki.

Nita, super pomysl z fotkami, tez o tym myslalam.

Dziewczyny piszecie o szamponach. Ja kupilam nivea dla dzieci na czuprynke Kocura i jest ok. Ladne, lsniace wloski sa teraz. Nic sie nie dzieje-odpukac.
Stary 2007-03-22, 19:13   #2859
kasia191273
Zakorzenienie

Olif śliczne ma usteczka Malwinka!

Nina też coraz częściej ciumka swoją prawą rączkę. Więc chyba to taki etap.

Simona i co zrobią z tą wykrytą bakterią? Jakie leczenie? Szukacie przyczyn dolegliwości Tamarki (płaczu) czy bardziej tego słabego przybierania na wadze?
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 20:14   #2860
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
Simona i co zrobią z tą wykrytą bakterią? Jakie leczenie? Szukacie przyczyn dolegliwości Tamarki (płaczu) czy bardziej tego słabego przybierania na wadze?
Dostalysmy Augmentin w zawiesinie i juz podalam, oslonowo Lakcid ( od razu moze kupy sie poprawia) . Slabe przybieranie moze byc wynikiem stanu zapalnego ukladu moczowego, bo jeszcze miesiac temu przybierala ladnie. Tamarka dzisiaj juz byla prawie super. Duzo gadala, smiala sie, marudzila dopiero wieczorem. Teraz juz spi. Zastanawiam sie nad tym wszystkim bo chyba pare rzeczy sie nalozylo. Bakteria oraz problemy z kupa- ktore sa wychodzi na to ze po bebiko i mozliwe ze od nadmiaru mleka krowiego w mojej diecie - no i jeszcze jedna sprawa mnie zastanawia. Tamarka marudzi i placze najbardziej wieczorem, nawet w takim dniu jak dzisiaj i cos mi sie zdaje ze ona wymusza szybsze pojscie spac. Ja staram sie ja kapac ok 20.30-21 zeby pozniej poszla spac, ale najwyrazniej to dla niej za pozno. I musze szybciej kapac tak ok 19.30 i 20 do spania. Ostatnio chodzila spac ok 21 dzisiaj zasnela szybciej ale za to musialam chwilke z nia posiedziec i uspokoic placz. Na szczescie nie ma problemu i sama zasypia w lozeczku, spi cala noc u siebie , biore ja rano dopiero do siebie. W dzien tez bez problemu spi w lozeczku- nawet woli niz w naszym lozku. W dzien zasypia tez sama , ja jej nigdy nie usypiam. Problemem byl tylko ten jej placz od ok3 tyg, a od kilku dni mocny juz. No i to karmienie w nocy- ostatnio jak zasypiala ok 21 to karmienie ok 2, potem ok5 no i potem czesciej rano.
Caly czas sie zastanawiam dlaczego niektore dzieciaczki- Ninka, Laurka, Colin, Asia- tak dlugo potrafia spac bez karmienia a inne nie?
Po dlugich przemysleniach mam pewne teorie:
-waga nie ma wplywu jednak na przerwy nocne w karmieniu
-dzieci ktore chodza spac pozniej dluzej troche spia w nocy ( wyjatek Colin schatzsi)
EDIT- ale zagmatwalam.
Stary 2007-03-22, 20:35   #2861
malgogaj
Zadomowienie

Olif twoj córcia taka maleńka jest! Ja juz zapomnaiłam kiedy Olaf był taki malutki. Śliczna jest.
Anielka już grzechotke łapie...rosną nam dzieci!

Simona, super że wiadomo co i jak z Tamrką. A z tymi badaniami do pani doktor nie przesadza. Lepiej wszystko sprawdzić.

Ja kąpie Olafa o 20h30 i on idzie spać najpóżniej o 21h30. Zalezy od stanu zmęczenia. Ale kłade go jeszcze koło 19 -- 19h30 na drzemke. On pośpi 30 min i jest formie aby sie wykąpać, pobrykać, zjeść i iśc spać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 20:49   #2862
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Simona, super że wiadomo co i jak z Tamrką. A z tymi badaniami do pani doktor nie przesadza. Lepiej wszystko sprawdzić.

Ja kąpie Olafa o 20h30 i on idzie spać najpóżniej o 21h30. Zalezy od stanu zmęczenia. Ale kłade go jeszcze koło 19 -- 19h30 na drzemke. On pośpi 30 min i jest formie aby sie wykąpać, pobrykać, zjeść i iśc spać.
malgogaj, no wlasnie tak by mi odpowiadalo, dzisiaj Tamarka mi przysnela ok 19 ale tylko na pare minut i po kapieli juz byla rozmarudzona na maksa. Gdyby nie te karmienia nocne- kiedy to sie skonczy???- to w sumie fajna sprawa jak dziecko idzie spac o tej 20 bo sie ma full czasu dla siebie jeszcze.

EDIT_ Dziewczyny, bardzo prosze o opinie w sprawie zakupu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=176837922
Stary 2007-03-22, 21:16   #2863
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość
Gdyby nie te karmienia nocne- kiedy to sie skonczy???- to w sumie fajna sprawa jak dziecko idzie spac o tej 20 bo sie ma full czasu dla siebie jeszcze.

EDIT_ Dziewczyny, bardzo prosze o opinie w sprawie zakupu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=176837922
Simona nie wiem. Mam nadzieje ze jak najszybciej, bo ja tak długo nie pociągne....

A ta karuzela fajna jest. My mamy Tiny Love i Olaf nawet ją lubi. Tylko chyba mu sie juz znudziła. Jutro mu schowam na dwa - trzy dni to może zapomni i znowu go zaciekawi.
Stary 2007-03-22, 21:16   #2864
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, żeby uniknąć nieporozumień- to, że kąpię Ninę koło 22-22.30 to nie oznacza, że ona do tej godziny nie śpi i nie jest zmęczona. Oczywiście, że jest zmęczona, marudzi, ale ja, tak jak małgogaj, kładę ją koło 19. 30 na drzemkę. Potem wstaje, harcuje i dopiero kąpiel.

Ale kąpię późno i wtedy ona zasypia na dobre 7-8 godzin. Taki system. Przed kąpielą nie jest morderczo zmęczona, bo trochę spała, za to cały rytuał kąpania- smarowania balsamem- ubierania- jedzenia- wyciszania się jest działa na nią tak, że zapada w dłuuuugi sen.

Myślę, że na spanie od 20.00 do 8 rano jeszcze musimy poczekać. Ja wolę jednak póki co przesypiać noce, choćby za cenę, że dziecko idzie spać razem ze mną przed północą, niż wstawać do niej parę razy w nocy.
Stary 2007-03-22, 21:16   #2865
Aranka
Zakorzenienie

Ja to stosuję do kąpania Laurki mieszanek firmowych...Kąpię w Emolium, główkę myję jej płynem Babydream "Von kopf bis Fus" - one nie maja żadnych konserwantów a julka alegrgik go uzywa i nic jej nie wylazło więc spróbowałam na Laurce. Nie pachnie cudnie ale absolutnie nie podrażnia i nie wysusza no i można nim myc i ciałko i włoski. No a na koniec często maziam ją oliwką HIPP....Wiem, że powinno się włąściwie używac produktów jedej marki no ale powoli ku temu dążę...Stawiam na HIPP chociaż mam jeszcze sporo produktów Nivea...no ale dwoje dzieci to się podzieli Nivea dla julci i HIPP dla Laurki + ja podkradam dziewczynom kosmetyki...Bo nie ma to jak po kąpieli posmarować mokre ciało oliwką lub wieczorkiem wybalsamować się mleczkiem HIPP...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 21:19   #2866
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Olif czy ja dobrze widzę na zdjęciu że maluszek twój śpi z łapkami niedrapkami?
Ale kochane maleństwo.

a z tym siedzeniem kurcze ciężko uwierzyc - i ja jak niewierny tomasz prosze o fotkę siedzącego siedmiotygodniowego bobaska
Ma taką pizamkę z zakrytymi łapkami, ciągle jeszcze drapie sobie buźkę, poza tym nie marzną jej raczki.
Zdjęcia takiego nie mam ale postaram sie zrobic. Wrzuce je wtedy na forum.
Stary 2007-03-22, 21:19   #2867
Aranka
Zakorzenienie

Simona Koleżanka kupiła tę karuzelkę synkowi. Fajna z opisu. Mnie muzyczka wydawała się zbyt monotonna i cicha...Misie mają mdłe kolory. Jej Mikołaj ją bardzo lubi ale moja Laurka wcale się nią nie zainteresowała...Każde dziecko jest inne ale pedagodzy wypowiadają się, że zabawki niemowląt powinny być w żywych kolorach a te misie są pastelowe i na dodatek pluszowe i zbierają kurz....

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 21:21   #2868
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Simonko 5 godzin snu to bardzo ładnie jak na takie małe dziecko. Na prawdę niewielu dzieciom poniżej 3 miesięcy udaje sie przesypiać całą noc a i u starszych 6 godzin to często duży sukces.

Moja miśka zasypia koło 24.00 - 1.00 w nocy i śpi 4-5 godzin po czym karmienie i znowu śpi koło 2-3 godzin
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 21:23   #2869
malgogaj
Zadomowienie

A tak mój Synek ćwiczy podnoszenie główki.
Simona, podziałaly te ćwiczenia co opisywałaś. Nosze go dużo na brzuszku bużką do dołu i kłade na kolanach. Chyba w końcu załapał i nawet polubił.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.JPG (77,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.JPG (88,5 KB, 30 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 21:36   #2870
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

A moja kluska nie chce główki podnosić, choć od urodzenia trzyma prosto w pionie. Tzn podnosi ale bardzo leciutko tyle tylko żeby przełożyć z jednej strony na drugą.
Za to potrafi usiąść z leżenia pod niewielkim kątem, na co oczywiście jej nie pozwalam
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 21:56   #2871
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Olif, Fibian śliczne są wasze córeczki.
Olaf to już fajny duży chłpoczyk,słodziak taki
Simona dobrze że już wiadomo co dolega kocurowi, obyście szybko sięz tym uporały.
Może faktycznie Tamarka jak jest wieczorem marudna chciałaby pójść wcześniej spać.Colin wcześniejsze spanko właśnie w ten sposób na mnie wymusił Napoczątku kładłam go o 23 ale był marudny i płakał, potem o 22 bo znowu marudny i tak doszliśmy do 20.Ale ja już wole go o tej 20 położyć i mieć chwilkę dla siebie, niż do 23 z nim walczyć i go nie daj Boże na rękach nosic(a przy takim ryku napewno by to się tak skonczyło).
Karuzela taką ma Colinek i jest fajna,pluszowe zabawki to nie problem bo można je sciągnąc i wyprać.Mi najbardziej podoba się w niej projektor i to że później można z niej lampke nocną zrobic
No i super cene ma,ja swoją kupiłam za 170 zł.
Anitka super że prezes już zdrowy.

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2007-03-22 o 22:58
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 22:37   #2872
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
A tak mój Synek ćwiczy podnoszenie główki.
Simona, podziałaly te ćwiczenia co opisywałaś. Nosze go dużo na brzuszku bużką do dołu i kłade na kolanach. Chyba w końcu załapał i nawet polubił.
oj, polubił, bo wygląda świetnie w tych pozach! Jest KOPIĄ taty, teraz już na 100% to mówię, po obejrzeniu obu panów
Stary 2007-03-22, 23:13   #2873
AnitaSuska
Zadomowienie

Schatzsi ja tez sie ciesze,zE Macius ma raczje za soba..mowie raczej,bo jak go trzymam na rekach czasami slysze jeszcze tekie charczenie,ale po kaszelku ono0 znika,widocznie ono jest gdzies wyzej,a lekarz juz nic nie slyszal na oskrzelac..nie wiem jednak,czy isc z malym juz w najblizszy wtorek na szczepienie czy to nie za wczesnie po chorobie??lekarz kazal przyjsc..

Malgogaj Olafek fajnie podnosi glowke,widac,ze takie zabawy odpowiadaja dzieiaczkom,one poznaja swiat,oswajaja sie z nowymi pozycjami..rzeczywiscie podobny do tatusia..

Jesli chodzi o lapki niedrapki,nigdy moj Macio nie mial na sobie w domu tkaich wynalazkow..nie wiem,moze zle robie,ale wychodze z zalozenia,ze dziecko raczkami poznije nozkami poznaje swiat,dlatego dzici uwielbiaja biegac boso,to pamietam jeszcze z wykladowpo drugie to ,ze sa zimne raczki nie oznacza,ze dziecku zimno,oceniamy po karczku,czy dziecko jest zmarzniete,czy przegrzane..no i po trzecie moja kolezanka miala problem z corka,ktorej zakladala niedrapki,mala tego nie lubila,do dzis w zime nawet sciaga rekawiczki..

Simonko no nie wiem,ja podchodze zawsze krytycznie do wszystkich niezbednych wynalazkow,mam wrazenie,ze to bardziej dziala na rodzicow niz na dzieci,oczywiscie to zalezy od dziecka..ale ja bym sie bala bedac dzieckiem tych fruwajacych po suficie misiow i cieni..pastelowe kolory tez domnie nie docieraja,na poczatek i to udowodnione dziecko widzi kolory ostre i rozpoznaje w kolejnosci:czerwony,zielo ny,zolty,niebieski..i pierwsze zabawki powinny byc twarde nie pluszoweno to tyle copamietam z wykladow

Ja teraz szukam jakigos fajnego zestawu(kurtka+spodnie)wi osennego dla Macka i ogolnie dupa blada,dla chlopcow jakies bure kolory,az przykro,jakby nie mogli dac radosniejszych..poza tym w sklepie jednym spotkalam cos co ewentualnie bym przygarnela,a baba mowi,ze nie moga zaowic tego rozmiaru,bo byl i nie ma,a oni nie moga domawiac pojedynczych sztuk!!paranoja,wiosna sie zaczyna,a ona mi mowi,ze nei moze dobierac rozmiarowki,tylko,ze cala palete rozmiarow by musiala,jak za komuny o rany!!!

Jesli chodzi o spanie maly przesypia od 6 do 7godzin,zasypia ok23, i budzi sie ok6,7wiec nocy szczegolnie przez niego nie zarywam,raczje siedze za dlugoprzed kompem i pozniej chodze snietawcvzorj szukalam tych uranek do 2

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 07:03   #2874
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Schatzsi moja Toska tez tak sobie spanie wymusila i zasypia juz o 20tej, a wczesniej kladlam ja ok. 23. Tyle, ze ona to pierwsze spanie ma do 24tej, a potem... uuu ciezko. Dzisiaj obudzila sie o 0.30, potem o 3.30, 4.30, 5.30 i 6.30 koniec spania, teraz siedzi mi na kolanach. Od dzisiaj z nia nie spie. Po pierwszym karmieniu spi z nia TZ i zobaczymy jak bedzie. Zastanawiam sie tez nad kupnem Babyphone i wtedy to moja gwiazdka sama bedzie spala w pokoju.

Simono ja tez chcialam wysnuc taka teorie, ze dzieciaki, ktore ida pozniej spac dluzej spia. Mi sie wydaje, ze ten pierwszy sen jest najdluzszy.

Malgogaj Olaf jest boski, a jaka ma fajna mate!!
Stary 2007-03-23, 07:24   #2875
Nita6
Zakorzenienie

Pozdrowienia w tą wredną pogodę - uh chyba nici ze spaceru mgła jak cholera
Stary 2007-03-23, 07:53   #2876
sohf
Wtajemniczenie

Simona ja mam taką karuzelke i jestem bardzo zadowolona. Co prawda na razie Kubę chyba bardziej interesuje to światełko co się świeci pod spodem, ale na miśki też patrzy i się do nich śmieje jedyny minus, że na normalnych bateriach długo nie pociągnie. my dokupiliśmy akumulatorki. cena też ok, ja płaciłam chyba 140.
a jeszcze co do podawania kocurowi różnych specyfików. spróbuj pipetką. ja ostatnio tak witaminki podaję i Lakcid też tak dawałam. ja używam tego zakraplacza z infacolu, ale w aptece na pewno kupisz pipetkę. wkładasz dziecku do buziaka i zwykle łyknie.
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 08:55   #2877
kasia191273
Zakorzenienie

Ja nie mam FisherPrice, ale też mam beżową karuzelkę w pastelowych barwach. Kwestia, czy zabawka jest twarda czy miękka przecież nie ma w tym wypadku nic do rzeczy, bo dziecko tego nie dotyka, a wyprać można, bo każdą zabawkę da się zdjąć. Nina ma codziennie godzinną sesję pod miśkami i muzyczką, nie do snu, ale raczej rozrywkowo i jej się podoba.
Stary 2007-03-23, 09:11   #2878
Nita6
Zakorzenienie

Foteczki Nicoleczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio1.jpg (19,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzusio2.jpg (19,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzusio3.jpg (20,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2007-03-23, 09:26   #2879
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

Kupiłam sukieneczke do chrztu!!!Jest taka dluga bo ma opadac jak sie ja dziecku zalozy
i ma kapelusik
a potem moj Zuziul jako LEW!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s1.JPG (115,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s2.JPG (111,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s3.JPG (107,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lwica.JPG (92,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2007-03-23, 10:43   #2880
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Hej kobiety
Colin mi się popsuł wczoraj od 20 budził mi się równo co 3 godz na karmienie
Jestem w szoku bo on nie budził się tak nawet jako noworodek.
Nita Nikola śliczn,super fotki.
Yaira fajna sukienka,kurcze dziewczynke fajnie do chrztu jest łatwiej ubrać niż chłopaka

A już miałam dawno pisac,zaczeły wypadać mi włosy
Jest ich wszędzie poełno,Colin sięw nie zaplątuje,dużo ich już wypadło bo nawet widać już po gęstości kitka
Ma któraś może też ten problem?
No i może ktoś wie co można zrobić (karmiąc cycem z tym problemem).Wiem że te co muszą to i tak wypadną ale może coś moge robiccoby nowe szybciej rosły.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości