|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
Taaaaak... Chyba wiekszośc dzieci okazuje taką skruchę ![]() Choć czasem moja Mała jest taka uparta,że przeprosi dopiero po jakimś czasie. Wtedy gdy sama uzna,że już nadeszła pora okazać skruchę
Edytowane przez adzienka Czas edycji: 2013-03-20 o 13:17 |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie córki w zerówce za półtora roku...
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko karmię, usypiam, bawię się z nim. Nawet nie krzyczę, chociaż zdarzyło mi się 2-3 razy krzyknąć
|
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Dzieci na pewno po nas mamusiach takie sa:P hehe
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
do mojej inteligencji nic nie mam może po mnie dziedziczyć aktywność fizyczna też i umysł ścisły ![]() ehh uparty jak osioł też może być, byle nie za często :P Edytowane przez ankham Czas edycji: 2013-03-20 o 13:23 |
|
|
|
#906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
bo "nie wolno" w wolnym tłumaczeniu na niemowlęcy znaczy "ale fajnie, że mama coś do mnie mówi, niech powtarza"
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- No dobra biorę się za zdjęcia. Gdzie wywołujecie? Kiedyś robiłam przez all, ale ostatnio się popsuli i szukam czegoś nowego. |
|
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, jeśli normalny rocznik liczy czterysta tysięcy, a tu będzie 750tysięcy dzieci, a sporo szkół polikwidowali! Czytałam wyniki badań, że są spore różnice w wynikach z egzaminów dzieci z tego samego roku tylko ze stycznia i grudnia, a co będzie jak tutaj różnica może wynieść nawet 23 miesiące. ![]() Ja liczę, żę jednak coś da się zrobić, bo to przecież będzie rzutowało na całym życiu naszych dzieci. Jest już zebrane 100tysięcy podpisów i mam nadzieję, że będzie więcej, bo stacje telewizyjne zainteresowały się tym tematem. Edytowane przez jostra Czas edycji: 2013-03-20 o 13:46 |
|
|
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
przewalone macie. Mój chrześniak kończy w tym roku w sierpniu 6 lat.
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
przewalone mamy... już zaczynają walczyć o rocznik 2009, czyli moją córę. Ona z końca września.
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- spróbuję;-) zalezy mi, żeby wyszły ładne, a widzę że przy mojej ilości to wyjdą normalnie. Narazie puszczę tylko trochę na spróbowanie. |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdjęcia wywołuję tu:
http://www.photobox.pl/home-v3#liwio...liwioVar=11529 Często na grooponie mają fajnie promocje. Zdjęcia rewelacyjnej jakości - ja lubię matowe a matowe często potrafią wyjść okropne-u nich są mega wypasione ![]() I cenowo też wychodzą bardzo tanio
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam na studiach dziewczynę, która poszła rok wcześniej do szkoły i było widać różnicę w dojrzałości do studiów na pierwszym roku - to co dopiero takie małe dzieci...
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja poszłam rok wcześniej do szkoły, różnica była pewnie na początku podstawówki, niektóre osoby do tej pory nie wiedzą, że jestem młodsza, poza tym zawsze byłam w gronie najlepszych, ja akurat jestem pracownikiem uczelni i widzę, że ze studentami jest bardzo różnie jeśli chodzi o dojrzałość (ogólniepojmowaną) niezależnie od wieku
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy tak po takich malutkich dzieciach będzie widać na pewno - moja koleżanka ma córkę ze stycznia z tego samego roku co moja i są na razie na całkiem innym etapie - to jest prawie rok różnicy.Co do tej dziewczyny to ona miała matkę nauczycielkę - o chyba wybujałych oczekiwaniach względem własnego dziecka i dlatego poszła wcześniej do szkoły, a nie ze względu na jakiś szybko rozwój
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Moja córka z lipca 2008, wiec reforma nas łapie w pierwszym rzucie
![]() Najbardziej przerazaja mnie przepełnione klasy i brak jakiegos sensownego programu. Nie wydaje mi sie żeby nauczyciele sobie dobrze poradzili z ta reformą
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rocznik mojej Z. (2006) miał musowo iść do 1 klasy w wieku 6 lat, ale dali nam pod koniec wybór. Także ja musialam dać małą do zerówki w wieku 5 lat - teraz jest 2gi rok w zerówce. Do pierwszej klasy poszła 3 dzieci a reszta została całą grupą w zerówce. Nikt normalny raczej nie odda dziecka za wcześnie do szkoły - no bo po co Chyba, ze jest wybitnie zdolneU nas nie ma problemu bo Z. jest z początku roku, ale te dzieci z końcówki to mają p..ne.. Jak zobaczyłam program i książki do 1 klasy to padłam. Tam są czytanki na całą stronę - ja pamiętam że ja się uczyłam dopiero powili pisać i czytać w 1 klasie a nie czytać płynnie czytanki
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
No, ale właśnie dużo zależy od nauczycieli, dostaną grupe dzieciaków z różnica prawie 2 lat i mają je czegoś nauczyć.
Moja myśle że z nauką nie będzie miała problemów, umie czytac, literki zna od 3 rz, pisać (drukowane litery), ale co z tego skoro myslę że może nie odpowiedzieć na rzadne pytanie nauczycielki, bo jest tak niesmiała, że prędzej palce własne zje ma jeszcze tylko rok żeby coś sie zmienilo, żeby jednak bardziej się otworzyła. Co z tego ze bedzie wiedzała, skoro nawet na pytanie nauczycielki może nuie odpowiedzieć.
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Czytanki?? Literki, szlaczki... 2 zdania i obrazek...
i potem pewnie egzamin pisemny... Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2013-03-20 o 19:13 |
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje was od jakiegoś czasu... i przeglądam sklepy z tymi cudnymi ciuszkami i przed szałem zakupowym powstrzymuje mnie tylko to że nie znam płci dziecka... a obiecałam sobie ze dopóki się nie dowiem to nic nie kupie ![]() ale tak ciężko
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
a ja za późno Was odkryłam, nie wiem sama czemu
i zamówienia pięknych ciuszków już minęły....ale miło poczytać, że Wasze dzieci są uparte jak moja Zocha w sumie sama wybrałam jej takie imię Zosia-samosia ![]() Brydzia, podziwiam za silna wolę, ja bym nie wytrzymała ![]() osz przejrzałam cały wątek i przez Was wpadłam po uszy
17.06.2012 Edytowane przez isabell88 Czas edycji: 2013-03-20 o 20:00 Powód: osz! przejrzała cały watek i przez Was wpadłam po uszy! czekam na jakieś zbiorowe zamówienie |
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz organizować zamówienia zagraniczne? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- I świetna jest ta emotka w podpisie. Ja cały czas kombinuje jak zamówić Nexta z UK, bo mi się kilka rzeczy podoba... |
|
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzijeję, ze dolegliwości Ci szybko miną Jak wsiąkniesz w zamówienia ciuszków dla maluszków to konto pozamiatane Im później tym lepiej Cytat:
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Ale też trzymam kciuki za Brydź, bo jednak większości mija.
|
||
|
|
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kolejne na pożarcie zamówień ciuszkowych dla dzieci ![]() Brydzia, zrezygnujesz z zamówień butowych, bo nawet Ci się nie będzie chciało ![]() te wszystkie ciuszki są takie piękne
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Can dzięki
![]() no ja mam nadzieje że mi jak najszybciej przejdzie ![]() figa ja wiem że są ciuszki uni ale musiałam sobie wyznaczyć jakąś granice bo inaczej dawno bym już wpadła w szał zakupowy... wiem czym to grozi więc JESZCZE próbuje zachować rozsądek ![]() i na szczęście nie robie zamówień zagranicznych ![]() ankham ja nie mam wątpliwości że po 1 nie będzie mi się chciało a po 2 jak będę miała wybór nowa para butów czy te ubranka
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Chyba wiekszośc dzieci okazuje taką skruchę 

nie wyobrażam sobie córki w zerówce za półtora roku...
może po mnie dziedziczyć 

ma jeszcze tylko rok żeby coś sie zmienilo, żeby jednak bardziej się otworzyła. Co z tego ze bedzie wiedzała, skoro nawet na pytanie nauczycielki może nuie odpowiedzieć.

w sumie sama wybrałam jej takie imię Zosia-samosia