|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4592 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
![]()
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam Wam się pochwalić, że o ile dostaniemy kredyt to kupujemy z TŻtem mieszkanie
![]()
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam te z rana i te które dotarły w trakcie. Za chwilę do domku, w biurze jest tak gorąco że głowa boli. Słońce świeci prosto w twarz. Szkoda że na dworze mróz... KasiaK_080290 witaj ![]() ![]() My mamy wesele bez poprawin. Z doświadczenia wiem że goście wolą wrócić do domu i wyspać się, poza tym koszty... Ewentualnie rodzice zaproszą do siebie najbliższą rodzinę, i tak dania z wesela będą do zabrania to przynajmniej będzie komu zjadać ![]() karoolecka a może poproś po prostu o draft umowy, tam powinno być wszystko napisane. Jaki sprzęt, ile godzin, jaka długość filmu/ilość zdjęć itd. My akurat kamerzystów o wiele nie pytaliśmy. Orkiestry podobnie., Poczytaliśmy opinie na forach i zaryzykowaliśmy. Widzę, że wrzucacie zdjęcia sukien. Ja jestem zakochana w sukniach GALA. Jest to polska firma, robią cudowne suknie, wybór jest spory. Wiele firm ma kolekcje tylko w jednym stylu. Myślę, że jak będę już na etapie wybierania sukni to właśnie zdecyduję się na Galę. W Gdyni jest podobno salon który posiada ich suknie więc tam sobie przymierzę kilka, ale ostatecznie chyba pojadę do Płocka bo wychodzi nawet do kilkuset zł taniej.Szyją na miarę, można wprowadzać swoje poprawki. No chyba, że uda mi sie znaleźć używaną któa będzie pasować. Poniżej te które mi się podobają, tylko chciałabym białą.
#4596 | ||
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam od anestezjologa, jakaś masakra
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba
![]() |
#4598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My płacimy 195 zł, w cenie mamy korkowe, napoje bez ograniczeń, tort weselny i ciasta, dekorację świeżymi kwiatami i podpłynięcie młodych motorówką i wejście od strony pomostu. W menu 5 dań gorących (w formie bufetu i 10 zimnych przekąsek). Tylko Wy macie meeeeeega menu ![]()
![]() |
#4601 | |
Wtajemniczenie
|
tak na szybko: ale jestem za łubu dubu
![]() 1. Różne, różniaste problemy mamy, ale nadzieje wciąż pokładamy - PM 2014 2. Powoli wszystko do kupy zbieramy Pmkami 2014 się nazywamy! 3. Łubu Dubu łubu Dubu coraz bliżej do naszego ślubu -PM 2014! 4. Świat piękny i kolorowy ciągle w inspiracjach maczamy głowy – PM 2014! ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-03-25 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaa to wszystko wyjaśnia
![]() My bez poprawin. Czyli na jedno wychodzi.
#4603 |
BAN stały
|
My mamy poprawiny za 2500
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- o ile nie zmienie sali |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba wezmiemy wersje za 190zl, bo jest lepsze menu i gratis pokrowce na krzesla ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2 mi sie podoba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
BAN stały
|
Na szczęście zaliczka to tylko 500 zł, jakbym znalazła coś o 5 zł tańszego niż miałam to już na jedno wychodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Rozeznanie
|
Co do sali to my płacimy:
Narazie na umowie mamy od 115 zł/os , może podrożeć ok. 5-10 zł. czyli ok 125zł/os Ale... sami musimy zoorganizować: alkohole, ciasto, tort, stół wiejski... Czyli nie do końca tanio... Poprawiny ok. 35-40 zł/os A w sali jest dekoracji świeżymi kwiatami w cenie... Nie wiem jak z pokrowcami.. i ile musimy płacić za media tzn zespol, kamerzysta, fotograf. Właścieciele sali mieszkają dwie ulice ode mnie także się wszytscy znamy ![]()
Bo miłość zaczyna się wtedy gdy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż Twoje własne ![]() Edytowane przez szklaneczka25 Czas edycji: 2013-03-25 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
No my też mieliśmy podobną opcję menu, full wypas z jedzeniem, za 155 zł/os. Tylko bez tortu i trzeba było dopłacić za dekorację. Ale lokal 35 km od kościoła. Więc po obliczeniu wszystkiego zdecydowaliśmy, że robimy na miejscu, cenowo wyjdzie tak samo.
Czasami są właśnie ukryte koszty bo niby za osobę taniej, ale trzeba dokupić sporo rzeczy i wychodzi to samo lub drożej. My wiejskiego stołu nie mamy. Raz że nie ma w opcji, a dwa że i tak byśmy nie chcieli. Jest tyle jedzenia na stołach że powinno starczyć. Mamy tylko problem z samochodem, bo jak pisałam, przypływamy motorówką. Nie opłąca nam się wynajmować samochodu. Swojego też nie mamy, moi rodzice też nie, a teściowie mają stare auto więc trochę nie bardzo... Myślałam żeby jechać autokarem z gośćmi weselnymi. Koleżanka była na weselu gdzie młodzi tak jechali i mówiła że bardzo fajnie, wszystkim się podobało.
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy 220/os z poprawinami ![]() W cenie wesela: ceremoniał przywitania Państwa Młodych chlebem i solą Przystawka gorąca lub zimna (1 do wyboru) Danie gorące (4 dania) Zupa (1 do wyboru) Ciasta (minimum 15 różnych gatunków) Tort weselny serwowany o wybranej porze Owoce (minimum 10 różnych gatunków) Przystawki (15 różnych gatunków) Sałatki (4 różne gatunki) Stół wiejskich potraw Płonąca szynka - niespodzianka szefa kuchni Napoje gorące (kawa i herbata, bez ograniczeń) Brak opłaty za wniesienie własnego alkoholu (korkowego) Apartament dla Pary Młodej Bezpłatna dekoracja sali weselnej, pobieramy opłatę wyłącznie za zakup żywych kwiatów Dodatkowo do promocji bezpłatnie: Fontanna czekoladowa z dodatkami Pokrowce na krzesła i menu: Menu na Wesele Ceremoniał powitania Państwa Młodych Powitanie Młodej Pary chlebem i solą – życzenia rodziców Przystawka przed obiadem Cocktail a-la Cezar z szynką, serem i suszonymi pomidorami Teriny rybne, drobiowe lub wegetariańskie na świeżych sałatach Sałatka ogrodowa z kurczakiem i aromatycznym sosem rokpolowym Mozzarella z pomidorami, bazylią w towarzystwie Rukoli i sosu balsamicznego Różyczki z łososia marnowanego na świeżych warzywach zakrapiane sosem cytrynowo miodowym Zupy Krem brokułowy z grzankami ziołowymi Włoska zupa pomidorowa ze świeżą bazylią Cebulowa z białym winem i serowymi grzankami Krem borowikowi z diablotką z ciasta francuskiego Tradycyjny Rosół z kluseczkami drobiowymi lub makaronem domowym Potrawy gorące obiadowe Zestaw surówek do wyboru Ziemniaki pieczone w ziołach Ziemniaki gotowane z koperkiem De-volaj z masłem, szynką i serem Filet z dorsza w sosie śmietanowo-kaparowym Zrazy królewskie wieprzowe w sosie pieczeniowym Grillowany Filet z kurczaka w aromacie czosnkowym Bukiet warzyw blanszowanych z masełkiem ziołowym Kotlet Juranda ze schabu z pieczarkami w sosie serowym Karkówka po szlachecku w sosie pieczeniowo- śliwkowym Polędwiczki wieprzowe zaprawione w rozmarynie z sosie leśnym Chrupiący Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta lub farszem pieczarkowym Sałatki Sałatka z kurczaka wędzonego Tradycyjna sałatka Grecka z serem feta i oliwkami Sałatka owocowa ze świeżych owoców sezonowych Sałatka serowa z orzechami i winogronem zakrapiana sosem vinegret Przystawki Teriny rybne Teriny warzywne Teriny drobiowe Szparagi w szynce Galantyna z kurczaka Trio śledziowe: po Sułtańsku po Kołobrzesku w oleju Roladki mięsne na różne sposoby: Faszerowane darami lasu Faszerowane suszonymi owocami Faszerowane warzywami Kurczak faszerowany pieczarkami w maladze Łosoś marnowany po Skandynawsku Jajka garnirowane w szynce na sałatce jarzynowej Wachlarz mięs pieczystych wedle staropolskich przepisów Dodatki Kaskady owoców Platery fantazyjnych Ciast Kawa i Herbata bez ograniczeń Duży wybór świeżego pieczywa, masło Płonąca niespodzianka - Godzina 22:00 Pieczone udźce wieprzowe po staropolsku z zapiekanymi ziemniaczkami i wybornymi sosami Godzina 24:00 - Specjalność wieczoru Tort piętrowy weselny z fontanną fajerwerków Godzina 01:00 Barszcz czerwony z pasztecikiem lub tradycyjne flaczki Godzina 02:30, doping Szefa kuchni Bigos myśliwski z grillowaną biała kiełbaską podany w chlebie lub Zupa gulaszowa Stół wyrobów wiejskich Deska salcesonów i boczków pieczonych Wybór staropolskich kiełbas Tradycyjna galareta z nóżek i golonki z delikatną nutą czosnku Smalec, chrzan, ćwikła, czosnek pieczony, cebula Ogórki małosolne lub kiszone Pajdy chleba wiejskiego Opcjonalnie za dopłatą Lustro ryb wędzonych 80 zł/kg. Owoce morza, krewetki królewskie, małże 100 zł./kg. Flaczki z kalmara 12 zł / 300 ml / 1 porcja Tatar z łososia 8 zł / 80 gr + garnie Tatar z polędwicy wołowej 10 zł / 80 gr + garnie Beef Stroganoff z wiejską śmietaną 10 zł / 300 ml / 1 porcja i poprawiny Menu na Poprawiny Dania gorące - bufet szwedzki Żurek z kiełbaską i jajkiem po staropolsku lub Bulion wołowy z makaronem Pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym lub Szynka w sosie cygańskim Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami lub mix sałat i warzyw z sosem vinegret Godzina 16:00 Mix pierogów z okrasą: Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z mięsem Pierogi ruskie i za te pierogi mogę dać się pokroić bo są pyszne ![]()
![]() |
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja niewiem jak Wy ale ja bym nieśmiało proponowała założenie dwóch wątków PM2014?
W jednym trzymamy się tematu ślubnego a drugi wątek byłby offtopowy? ![]() Tylko nie wiem czy admini nie połączyli by te wątki w jedno i tak... No bo np. ja czasami chciałabym poczytać jakie macie pomysły ślubne ale czasem poprostu nie jest się w stanie wyłapać wszystkiego bo posty tak lecą do przodu jak szalone ![]() co Wy na to...?
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
ja mogę znów
![]() witam nowe PM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli duzo gosci bedzie chcialo pokoje, to tez jakis rabat zrobia ![]() Aaa i wspomnielismy cos wlascicielce, ze jesli np. siostra TZ-ta zdecyduje sie tez na ta sale to bedziemy miec np. napoje za darmo ![]() ![]() Edytowane przez garfieldek Czas edycji: 2013-03-25 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
te Łubu dubu mają PM 2013 w tytule
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
To ja poproszę o dodanie do listy: 14 czerwca 2014
![]() |
#4618 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja za salę płacę 160 zł z poprawinami ( może wzrosnąć do 170 zł), w cenie mam żarcie i ciasta, pozostałe rzeczy we własnym zakresie (napoje i alko), do tego będzie stół wiejski za 8 stów ;] Ale te wasze menu rozbudowane, u mnie na wsi takich nie ma ![]() ![]()
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
o kurczę to mnie troche zmartwiłyście.. ja mam 150 zł za os i w cenie mam dekorację ale tylko w postaci szampana na powitanie, świeczek i serwetek w kolorze przewodnim. Świeże kwiaty dodatkowo płatne 500 zł. No i to cena bez poprawin..
#4620 |
Zakorzenienie
|
KaEs, ale jedzenia!
Wiecie, co mój przyszy teść zrobił? Schował nam papier do drukarki ![]() No i nie mogliśmy sobie potwierdzenia lotu wydrukować, dopóki nie znalazłam jakichś zgniecionych kartek ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.