Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 04:35   #4471
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cześć !

Straszą, że zima do maja nas nie opuści . Matko kochana !

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
ja mam lakier podkładowy Orly i bardzo lubię, przedłuża trwałosc lakieru, duza, wydajna buteleczka, kupiłam na ebay za 30 pare zł.
Kurne, trzy dychy - drogo jak na moje szaleństwo paznokciowe.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
mam tez czerwien O.P.I. i również bardzo lubię
Może kiedyś się dorobię

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ostatnio wypatrzyłam w Leclercu kostki "ekologiczne". Takie bez syntetycznych dodatków typu glutaminian i inne świństwa. Może gdzieś znajdziesz? Daję do tego trochę soli i całkiem niezłe wychodzi
Ja nie pluję na kostki, vegety i inne kucharki z powodu trucia. Zawarta w nich ilość świństw nie zaszkodzi. W mojej skromnej opinii ten kto pitrasząc, bazuje na takich dosmaczaczach, nie może mówić, że umie gotować. A wszystkie przepisy, zawierające przykazanie : dorzuć kostkę rosołową, nie powinny być upubliczniane, bo to wstyd i hańba Ja wstydziłabym się podawać przepis z takim "składnikiem".

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ale po dłuższym stosowaniu to paznokcie chyba żółkną niezależnie od koloru, takie mam obserwacje na swoim przykładzie. A daję bazę niemal za każdym razem.
No to te bazy nie mają aż takiego wpływu na barwienie. Jeden wydatek mniej

Cytat:
Napisane przez Estelle
Natomiast mam też lakier Zoya [najdroższy w kolekcji] i jego trwałość to bajka
Ja piórkuję, cztery dychy ! Może i wydałby człowiek tyle na lakier, ale jak tu kolor na monitorze dobrać.

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 10:40   #4472
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Szkoda by mi było 30zł na lakier I nie lubię malować często tym samym kolorem,więc mam dużo kolorów za 5zł
mi tez szkoda, ten dostałam, ale jest 2 razy większy od normalnego, nie gęstnieje zbyt szybko, mam juz resztke i nadal dobrze maluje, plus trwałosc na paznokciach może się kiedys szarpne na czerń OPI

Cytat:
O, to chyba u Ciebie na blogu o tym Orly czytałam

Szczęściara też chcę na koncert
nie u mnie, porzuciłam działaność bloga zanim wyskrobałam recenzje o tej bazie

ja jadę jeszcze na Closter w maju, potem trasa jesienna i abracadabra
Kocham Closter i ogólnie wolę wydac kase na koncert niż na jakąś bluzke

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !
Kurne, trzy dychy - drogo jak na moje szaleństwo paznokciowe.

Miłego dnia
to wydatek na minimum rok, a nawet więcej, więc nienajgorzej, a to najlepsza baza jaką miałam

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 22:00   #4473
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
I of kors marzy mi się Anathema
Też bym pojechała
Skrycie marzę o Bon Jovi, uwielbiam ten zespół od ponad 15 lat, a Jon Bon Jovi ma jeden z najładniejszych uśmiechów
Będzie w Gdańsku, ale aż tak daleko nie pojadę

Cytat:
O to "prawdziwe życie" dopomina się straszliwie. Poczeka, aż śnieg zniknie.
Mojej śnieg nie przeszkadza, tak samo deszcz Ale za to jak w domu chlapnie się na nią odrobiną wody to ucieka jakby ją stado psów goniło

Cytat:
Niestety, zeżarta. A dobra była. Na biodrówce i żeberkach, dosmaczana podsmażaną z cebulką podwawelską.
Musiała być dobra A ja mam dzisiaj kartoflankę z podsmażaną kiełbasą, cebulką i tymiankiem

Cytat:
Robiłam niedawno grochówkę. Też w ilości przerażającej zeżarłam. Teraz mam smak na fasolówkę. Tylko te moje zupy to taki jednogarnkowy obiad. Wodę to mam w kranie.
U mnie też jednogarnkowe Nie mamy czasu na robienie 2 dań, więc to jedno musi być takie, żebyśmy mogli się najeść. Zwłaszcza TŻ, kiedy wraca po całym dniu pracy.

Cytat:
Szczęściara też chcę na koncert
A nie da się już teraz podrzucić dziewczyn do babci na kilka godzin? Żeby mamusia mogła trochę się rozerwać?

Cytat:
Nie strasz. U mnie wszystko zasypane, całą noc padało. A na chodnikach jest tak ślisko, że kilka razy wywinęłabym dzisiaj orła, masakra jakaś.

Cytat:
Ja nie pluję na kostki, vegety i inne kucharki z powodu trucia. Zawarta w nich ilość świństw nie zaszkodzi. W mojej skromnej opinii ten kto pitrasząc, bazuje na takich dosmaczaczach, nie może mówić, że umie gotować. A wszystkie przepisy, zawierające przykazanie : dorzuć kostkę rosołową, nie powinny być upubliczniane, bo to wstyd i hańba Ja wstydziłabym się podawać przepis z takim "składnikiem".
Przyznaję się bez bicia, że kostek używam Ale nigdy też nie twierdziłam, że potrafię gotować. Mówię jedynie, że potrafię zrobić coś do jedzenia

Cytat:
Kocham Closter i ogólnie wolę wydac kase na koncert niż na jakąś bluzke
Ja też kocham Clostera, nawet nie potrafię policzyć na ilu ich koncertach byłam w ciągu ostatnich 15 lat W ostatnim czasie mam wyjątkowe szczęście do koncertów Clostera - teraz, potem na jesieni będzie Abracadabra, w zeszłym roku pojechałam do innego miasta, 2 lata temu trafiłam na nich przypadkiem pod Grunwaldem, a potem Abracadabra - trochę tego było, już po Abracadabrze w 2011 śmiałam się, że chyba wyczerpałam limit szczęście na najbliższe kilka lat
Największą niespodzianką był ten Grunwald
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 00:46   #4474
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Aga ja mam 7 płyt Clostera, muszę jeszcze bordo kupić
Uwielbiam Anje za jej osobowość

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-20, 06:50   #4475
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
może się kiedys szarpne na czerń OPI
Właśnie wczoraj pogadałam ze specjalistką (dobrą) od paznokci. Powiedziała mi, że OPI jest wart swojej ceny, ze względu na to, że sam się "rozsmarowuje". Tłumaczyła mi co ma na myśli, ale ja nie powtórzę. Coś takiego, że to "inteligentny" lakier. Sam znajduje miejsca do wypełnienia. Ona go w gabinecie używa sporadycznie, bo dla klientek drogi, ale twierdzi, że wart swojej ceny.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
To Ty taka bardziej groupie ?!

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie martw się. Zaoszczędzisz. Ja miałam bliżej do moich umiłowanych Il Diovo, bo też w Gdańsku byli. I co ? Bilety po 150 zł, 180 zł, 220 zł, 290 zł i 390 zł zrobili. Nie dałam rady. Z płyt posłucham.

Cytat:
Napisane przez Einlora
A ja mam dzisiaj kartoflankę z podsmażaną kiełbasą, cebulką i tymiankiem

A wiesz Ty, że ja kartoflanki gotować nie umiem. Niby jedna z najprostszych zup, a nie wychodzi tak jakbym chciała. Mam tak samo z rybami - nie umiem i już.
U mnie dzisiaj oszukana grochówka, bo wędzonki nie miałam, a śnieg tak mnie zesypał, że wyjść z domu nie mogę.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Przyznaję się bez bicia, że kostek używam
Ja nie twierdzę, że to złe. Mam na myśli sytuację, gdy otwieram stronę z przepisami kulinarnymi. Stronę, na której - co się samo przez się rozumie - piszą osoby, które umieją gotować. A tam w co drugim przepisie : vegeta, kostka rosołowa, maggi czy inszy kucharek.

Miłego dnia
Stary 2013-03-20, 09:53   #4476
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !

To Ty taka bardziej groupie ?!

Miłego dnia
niiii, po prostu lubię koncerty, a koncerty Closterkeller mają swój klimat, to jak mogę to czemu miałabym sobie 3 razy do roku na ich koncert nie wyskoczyć? Majątku on nie kosztuje, więc pozwolić sobie mogę

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-21, 12:26   #4477
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie wczoraj pogadałam ze specjalistką (dobrą) od paznokci. Powiedziała mi, że OPI jest wart swojej ceny, ze względu na to, że sam się "rozsmarowuje". Tłumaczyła mi co ma na myśli, ale ja nie powtórzę. Coś takiego, że to "inteligentny" lakier. Sam znajduje miejsca do wypełnienia. Ona go w gabinecie używa sporadycznie, bo dla klientek drogi, ale twierdzi, że wart swojej ceny.

wiem, że jest wart, ta czerwien, którą mam to mój najlepszy jakościowo lakier w życiu.

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-22, 00:22   #4478
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Aga ja mam 7 płyt Clostera, muszę jeszcze bordo kupić
Uwielbiam Anje za jej osobowość
Ja mam wszystkie
Ja ją uwielbiam między innymi za to, że nie zachowuje się jak nie wiadomo jaka gwiazda - np po tym koncercie normalnie siedziała z ludźmi (ze mną też, ze mną też ) przy stoliku i gadała, a w międzyczasie podpisywała płyty

Cytat:
Nie martw się. Zaoszczędzisz. Ja miałam bliżej do moich umiłowanych Il Diovo, bo też w Gdańsku byli. I co ? Bilety po 150 zł, 180 zł, 220 zł, 290 zł i 390 zł zrobili. Nie dałam rady. Z płyt posłucham.
Jak tylko dowiedziałam się, że Bon Jovi będzie w Polsce, szukałam informacji o cenach biletów i też stwierdziłam, że to nie na mój portfel.
Moje najdroższe bilety kosztowały stówę - na Iron Maiden i na Lord of the dance.

Cytat:
Ja nie twierdzę, że to złe. Mam na myśli sytuację, gdy otwieram stronę z przepisami kulinarnymi. Stronę, na której - co się samo przez się rozumie - piszą osoby, które umieją gotować. A tam w co drugim przepisie : vegeta, kostka rosołowa, maggi czy inszy kucharek.
Najbardziej śmieszą mnie reklamy w tv, w których Makłowicz czy inni znani kucharze reklamują te kostki

Cytat:
niiii, po prostu lubię koncerty, a koncerty Closterkeller mają swój klimat, to jak mogę to czemu miałabym sobie 3 razy do roku na ich koncert nie wyskoczyć? Majątku on nie kosztuje, więc pozwolić sobie mogę
3 koncerty w roku - pełnia szczęścia

Pierwszy dzień wiosny, a tu zima w pełni
Koleżanka mnie dziś straszyła, że słyszała gdzieś w tv, że tak naprawdę zima może odpuścić dopiero w okolicach maja/czerwca - no bez jaj
Tylko Jaffa cieszy się ze śniegu

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-03-22 o 00:25
Stary 2013-03-22, 01:11   #4479
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Cześć !
A ja słyszałam, że w przyszłym tygodniu ma być cieplej. Ale może to tylko chwilowe

Cytat:
Aaaa, w ten deseń
Kiedyś chyba coś nawet bez kostek gotowałam akurat się skończyły W sumie to wystarczyło dodać sól, żeby zrekompensować sobie "smak:.
Cytat:
nie u mnie, porzuciłam działaność bloga zanim wyskrobałam recenzje o tej bazie
To może coś u nas, na forum pisałaś
Cytat:
Też bym pojechała
Skrycie marzę o Bon Jovi, uwielbiam ten zespół od ponad 15 lat, a Jon Bon Jovi ma jeden z najładniejszych uśmiechów
Jedź! Będziesz potem żałowała, że nie skorzystałaś z okazji , a długo się ona może nie powtórzyć A wiem, co mówię Sama na Mazury za Anathemą jeździłam A na Paradise Lost pognałam w 5 miesiącu ciąży

Cytat:
A nie da się już teraz podrzucić dziewczyn do babci na kilka godzin? Żeby mamusia mogła trochę się rozerwać?
Może i się da, ale boję się, że babcie tego nie ogarną
Dwie małe demonisie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-22, 05:41   #4480
Heroldin
Zakorzenienie

Cześc !

Cytat:
wiem, że jest wart, ta czerwien, którą mam to mój najlepszy jakościowo lakier w życiu.
No to co Dziewczyny ? Pośladki mocno ściskać i chociaż po jednym O.P.I. należałoby mieć. Bo nie mieć to taki sam wstyd jak "baletek" nie mieć. Kurde, ja nie mam, ale lakier kcem koniecznie.

Cytat:
Koleżanka mnie dziś straszyła, że słyszała gdzieś w tv, że tak naprawdę zima może odpuścić dopiero w okolicach maja/czerwca - no bez jaj
Ja czytałam w internecie, że zima nas do połowy maja nie opuści. Ma być na zmianę : duże opady śniegu, mróz, odwilż, deszcze ze śniegiem. Chociaż TV kłamie, bo mówi, że mamy dobrobyt. To już nie wiem w co wierzyć.

Cytat:
W sumie to wystarczyło dodać sól, żeby zrekompensować sobie "smak
No bo te kostki to przede wszystkim sól.
Ja w kuchni soli prawie nie używam, ale żracze mówią, że nie czuć.

Jakoś mi się psychoza świąt udzieliła : jejku jak mi się żurku chce !

Miłego dnia
Stary 2013-03-23, 01:44   #4481
'Estelle'

Cytat:
Cześc !

No to co Dziewczyny ? Pośladki mocno ściskać i chociaż po jednym O.P.I. należałoby mieć. Bo nie mieć to taki sam wstyd jak "baletek" nie mieć. Kurde, ja nie mam, ale lakier kcem koniecznie.

Ja czytałam w internecie, że zima nas do połowy maja nie opuści. Ma być na zmianę : duże opady śniegu, mróz, odwilż, deszcze ze śniegiem. Chociaż TV kłamie, bo mówi, że mamy dobrobyt. To już nie wiem w co wierzyć.

No bo te kostki to przede wszystkim sól.
Ja w kuchni soli prawie nie używam, ale żracze mówią, że nie czuć.

Jakoś mi się psychoza świąt udzieliła : jejku jak mi się żurku chce !

Miłego dnia
A który kolor z Opików wpadł Ci w oko? Może da się jakąs miniaturkę upolować? Zawsze to mniej kieszen potem boli... U mnie lista pokaźna, ale staram się wybierać tańsze opcje. Podobno jeszcze lakiery Essie też dobre.

Żurek wielkanocny

Stary 2013-03-23, 06:11   #4482
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
A który kolor z Opików wpadł Ci w oko? Może da się jakąs miniaturkę upolować?
Nie wiem jaki kolor. Ja nawet nigdy wzorników na żywo nie oglądałam. Ty wiesz, że ja czerwienie, korale i beże. A spróbuje to każdy, bo chcę sama namacalnie sprawdzić, czy z ta jakością to prawda. A gdzie są miniaturki ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
Żurek wielkanocny
Ja uparłam się, bo ślinotok pokaźny. Muszę jedynie wędzone żeberka, ogon świński, no i dobry zakwas upolować.

Niech Was nie podkusi kupować tych drooooogich smarowideł z masłem Shea / Karite i olejami z Organique. Oprócz tego, że po pół godzinie wsiąkają, nie robią zupełnie nic. Kompletny niewypał.

Miłego dnia
Stary 2013-03-23, 11:28   #4483
ImmortalLover
Zakorzenienie

Mnie ostatnio przypasowały lakiery Catrice,na OPI moooooże kiedyś się skuszę obecnie chciałabym jakikolwiek przypominajacy kolorem benzynę/kameleona
Dostałam od koleżnki kilka produktów z zrobsobiekrem, jeśli coś mi się sprawdzi to napiszę,chociaż pewnie Wy i tak to znacie

Oj tak, też czekam na żurek, koniecznie z chrzanem mam nadzieję,ze śnieg już zniknie... Jak ktoś napisał-wiosna przyszła,ale zima nie chce odejść

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-23, 17:47   #4484
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
[I]Ja mam wszystkie
Ja ją uwielbiam między innymi za to, że nie zachowuje się jak nie wiadomo jaka gwiazda - np po tym koncercie normalnie siedziała z ludźmi (ze mną też, ze mną też ) przy stoliku i gadała, a w międzyczasie podpisywała płyty
kiedys tez będę miała wszystkie
też z nią rozmawiałam po koncercie

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-24, 01:05   #4485
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jedź! Będziesz potem żałowała, że nie skorzystałaś z okazji , a długo się ona może nie powtórzyć A wiem, co mówię Sama na Mazury za Anathemą jeździłam A na Paradise Lost pognałam w 5 miesiącu ciąży
I tak nie stać mnie na bilet
Na 30 Seconds To Mars też bym pojechała

Cytat:
Może i się da, ale boję się, że babcie tego nie ogarną
Dwie małe demonisie
Myślisz, że nie dadzą rady? Te kilka godzin na pewno przeżyją Zawsze możesz rozłożyć po jednym demonku na 2 babcie

Cytat:
Żurek wielkanocny
A ja nie potrafię gotować żurku Tzn kiedyś umiałam, ale chyba zapomniałam, bo jak ostatnio próbowałam zrobić to mi nie wyszedł i musiałam wylać Albo trafiłam na kiepski zakwas, albo za dużo go wlałam... Tak więc proszę na mnie nie krzyczeć, ale przy żurku niestety posiłkuję się proszkiem z torebki

Cytat:
kiedys tez będę miała wszystkie
też z nią rozmawiałam po koncercie
Ostatnio widziałam bardzo tanio na allegro

Zaczynam zastanawiać się nad przejściem na abonament, bo mój telefon coraz bardziej mnie wkurza (zacina się, klawisze czasami nie łapią). Miałam mieć telefon po TŻ'cie, ale jego z kolei nowy telefon też wkurza i nie wiadomo czy będzie go używał. A ja z kolei nie chcę telefonu, który jest tylko dotykowy, wolałabym z klawiaturą i to qwerty. Ale z drugiej strony wygodnie mi z telefonem na kartę i nie chcę być przywiązana do jakiejś sieci na kolejne 2 lata. Chociaż z trzeciej strony w orange jestem już ponad 10 lat
Myślałam jeszcze, żeby coś na allegro w miarę tanio nabyć i coś takiego znalazłam http://allegro.pl/nokia-c6-idealna-o...113058107.html, ciekawe tylko jaka ta cena minimalna

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-03-24 o 01:07
Stary 2013-03-24, 04:10   #4486
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Mnie ostatnio przypasowały lakiery Catrice
Nie wiem tak do końca jak z ich jakością, bo te parę, które miałam to porażka i już się na lakiery z tej firmy nie skuszę. Pędzelka ichniego nie przeskoczę, no i odcienie (jak na mój wypaczony gust) paskudne.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Dostałam od koleżnki kilka produktów z zrobsobiekrem, jeśli coś mi się sprawdzi to napiszę
Ty się nie szczyp, tylko pisz co masz.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Oj tak, też czekam na żurek, koniecznie z chrzanem
Koniecznie ! I jak nie ma takiego "własnej roboty", to chrzan tylko od "Motyla". No i wiejska śmietana.

Cytat:
mi nie wyszedł i musiałam wylać Albo trafiłam na kiepski zakwas, albo za dużo go wlałam...

Wszystko możliwe. Ja raz zakwasem zniszczyłam cały gar booogatej bazy na żurek. Musiałam wszystko wylać. A jak za dużo zakwasu, to zupa zbyt kwaśna - fuj !
Zakwas najlepiej robić samemu. Wista wio, łatwo powiedzieć. Ja jeszcze nie robiłam. Tak samo jak zakwas na barszcz czerwony. Barszcz czerwony bardzo lubię. No i co z tego, jak nie umiem ugotować.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Myślałam jeszcze, żeby coś na allegro w miarę tanio nabyć i coś takiego znalazłam
Telefon za 1,50 ???

U mnie 14 stopni poniżej zera. Matko kochana !

Miłego dnia
Stary 2013-03-24, 08:44   #4487
Heroldin
Zakorzenienie

"Estelko" (słowo daję, jak jeszcze raz to przeczytam , to jak bonie dydy, szlag mnie trafi) dlaczego rozbierasz Apisa ? Przecież on z tych niezbyt drogich i dostępnych. To próbki ?
Stary 2013-03-24, 11:10   #4488
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Zakwas najlepiej robić samemu. Wista wio, łatwo powiedzieć. Ja jeszcze nie robiłam. Tak samo jak zakwas na barszcz czerwony. Barszcz czerwony bardzo lubię. No i co z tego, jak nie umiem ugotować.
Moja mama robiła kiedyś sama, ale kiedyś stwierdziła, że jej się nie chce i kupowała w sklepie. Ale ostatnio sąsiadka, która przynosi jej mleko, zaczęła przynosić również swój zakwas.

Cytat:
Telefon za 1,50 ???
To licytacja Aukcja kończy się jutro po 21ej. Widzę, że sprzedawca ustawił cenę minimalną, ciekawa jestem jaką. Nic mnie tak nie wkurza jak ustawianie ceny minimalnej, która oczywiście nie zostaje osiągnięta. Niech zrobi cenę wywoławczą taką, za jaką jest gotowy sprzedać, a jak osiągnie wyższą to tym lepiej dla niego. Albo żeby było chociaż wiadomo ile ta cena minimalna wynosi, a nie, człowiek licytuje a tu cały czas "cena minimalna nie została osiągnięta"

Cytat:
U mnie 14 stopni poniżej zera. Matko kochana !
U mnie też zimno. Mróz cały czas trzyma.
Stary 2013-03-24, 13:19   #4489
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio widziałam bardzo tanio na allegro
wiem, ze na all tanio, za 15zł w wysyłką mam nową płytke bordo, ale jak już zamawiam to lepiej od razu 2 albo 3 i kasa idzie, dlatego póki co nie kupuje xd

Cytat:

To licytacja Aukcja kończy się jutro po 21ej. Widzę, że sprzedawca ustawił cenę minimalną, ciekawa jestem jaką. Nic mnie tak nie wkurza jak ustawianie ceny minimalnej, która oczywiście nie zostaje osiągnięta. Niech zrobi cenę wywoławczą taką, za jaką jest gotowy sprzedać, a jak osiągnie wyższą to tym lepiej dla niego. Albo żeby było chociaż wiadomo ile ta cena minimalna wynosi, a nie, człowiek licytuje a tu cały czas "cena minimalna nie została osiągnięta"
tez mnie wkurzają ceny minimalne. Telefon tez musiałabym sobie sprawić, bo mój z zeszłej epoki jest i 2 klawisze nie działają xd

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-24, 13:29   #4490
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
tez mnie wkurzają ceny minimalne. Telefon tez musiałabym sobie sprawić, bo mój z zeszłej epoki jest i 2 klawisze nie działają xd
Ten, który jest na aukcji, też z zeszłej epoki, bo z 2010 jest, ale mnie się te obecne telefony niezbyt podobają, bo praktycznie wszystkie są tylko dotykowe, a taki na pewno doprowadzałby mnie do szału. Ja bym chciała z qwerty
Mnie nie jest potrzebny jakiś super wypasiony telefon, potrzebuję go głównie do smsów, telefonów i od czasu do czasu przejrzenia na szybko KWC
Wkurza mnie też, że praktycznie wszystkie mają androida, wszyscy się zachwycają, że on niby taki super, a kolega informatyk mówił mi kiedyś, że to najgorszy system operacyjny jaki tylko jest
Stary 2013-03-24, 19:19   #4491
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ten, który jest na aukcji, też z zeszłej epoki, bo z 2010 jest, ale mnie się te obecne telefony niezbyt podobają, bo praktycznie wszystkie są tylko dotykowe, a taki na pewno doprowadzałby mnie do szału. Ja bym chciała z qwerty
Mnie nie jest potrzebny jakiś super wypasiony telefon, potrzebuję go głównie do smsów, telefonów i od czasu do czasu przejrzenia na szybko KWC
Wkurza mnie też, że praktycznie wszystkie mają androida, wszyscy się zachwycają, że on niby taki super, a kolega informatyk mówił mi kiedyś, że to najgorszy system operacyjny jaki tylko jest
Aga mój jest starszy^^ do tego farba z niego schodzi i wygląda jak po drugiej wojnie światowej
Ja zawsze w pełni zużywam telefony. Kiedyś jak miałam z klapką, która odpadła to używałam dopóki ostatni kabelek się nie zerwał xd

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-24, 19:28   #4492
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Aga mój jest starszy^^ do tego farba z niego schodzi i wygląda jak po drugiej wojnie światowej
Ja zawsze w pełni zużywam telefony. Kiedyś jak miałam z klapką, która odpadła to używałam dopóki ostatni kabelek się nie zerwał xd
Mój obecny odziedziczyłam po TŻ'cie 2 lata temu, więc teraz ma już cztery. Żaden telefon nie upadł mi tyle razy co ten i w końcu zaczął szwankować - często nie łapią klawisze nawigacji i strasznie mnie to wkurza. Kiedyś puszczałam siostrze sygnałka i w rezultacie "zadzwoniłam" do niej, bo przycisk nie zadziałał
Będę musiała przejść się po tych wszystkich sklepach i sprawdzić co mają ciekawego.
Stary 2013-03-24, 20:11   #4493
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój obecny odziedziczyłam po TŻ'cie 2 lata temu, więc teraz ma już cztery. Żaden telefon nie upadł mi tyle razy co ten i w końcu zaczął szwankować - często nie łapią klawisze nawigacji i strasznie mnie to wkurza. Kiedyś puszczałam siostrze sygnałka i w rezultacie "zadzwoniłam" do niej, bo przycisk nie zadziałał
Będę musiała przejść się po tych wszystkich sklepach i sprawdzić co mają ciekawego.
Mój odziedziczyłam po tacie. Ostatnio tonął, dlatego teraz się tnie. Wkurza mnie to ale nie mam kasy na nowy, a na abonament nie chce, bo mi styka 50zł na 3 miechy, znajomi mają do mnie za darmo, darmowe esy i nie chce z tego rezygnować.

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-03-25, 00:10   #4494
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mój odziedziczyłam po tacie. Ostatnio tonął, dlatego teraz się tnie. Wkurza mnie to ale nie mam kasy na nowy, a na abonament nie chce, bo mi styka 50zł na 3 miechy, znajomi mają do mnie za darmo, darmowe esy i nie chce z tego rezygnować.
Na 3 miesiące to dla mnie trochę mało, ale na 2 spokojnie wystarcza. Główna zaleta telefonu na kartę jest taka, że płacisz za co co faktycznie wykorzystasz, a przy abonamencie czy wykorzystasz czy nie to i tak płacisz.

Przeglądam te abonamenty i nie wiem na co się zdecydować, pewnie w weekend wybiorę się do sklepów, bo w tygodniu nie będę miała czasu.

Nie chce mi się iść do pracy... Gardło boli i jakiś suchy kaszel męczy, a tu każą człowiekowi pracować

Hmm, właśnie przeczytałam, że aplikacja KWC działa w telefonach z androidem czyli chcąc nie chcąc jeśli chciałabym z niej korzystać musiałabym go mieć

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-03-25 o 00:18
Stary 2013-03-25, 14:56   #4495
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Przeglądam te abonamenty i nie wiem na co się zdecydować, pewnie w weekend wybiorę się do sklepów, bo w tygodniu nie będę miała czasu.
Sprawdź czy w ten weekend godziny zamknięcia się nie zmienią

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 23:56   #4496
elena_bloguje
Przyczajenie

Cześć, dołączam

Cytat:

Wiesz co, ja wcześniej miałam z jakieś ponad pięć lat Plusa na kartę i nie narzekałam. Jak skończyła mi się kolejna umowa (ileś tam doładowań) i usłyszałam, że tak naprawdę nic więcej nie dostanę za to, że jestem stałym klientem to Latałam po tych wszystkich sieciach jak głupia i .. od dwóch lat jestem w Play. Co prawda ja mam abonament firmowy i mam na stacjonarne i do Playa za darmo, płace 40 zł a mam do wykorzystania 80 zł, i tak naprawdę nie wiem jak mają teraz z tymi ofertami (w TV mówią o jakimś L jak lokówka, M jak matka) ale ostatnio moja kumpela też się przeniosła i sobie chwali więc coś w tym musi być. Co prawda największym minusem jest.. koszt rozmów gdy ktoś do Ciebie dzwoni ale i tak warto się przyjrzeć

A swoją drogą mnie w wykańczaniu telefonów nikt nie pobije.. Jeden w herbacie, drugi wyprany ze spodniami w pralce..

Rozpędzeni prosto w stronę słońca.
Zatraceni w sobie tak bez końca.
Zaliczamy dziś te wszystkie stany.
Bez grawitacji pędząc w nieznane.

D <3
elena_bloguje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 00:04   #4497
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdź czy w ten weekend godziny zamknięcia się nie zmienią
O tym samym pomyślałam i dlatego poszłam dzisiaj. Musiałam zrezygnować z aerobiku, bo jakiś paskudny kaszel plus katar mi się przyplątał

Z tych co na razie sprawdziłam (t-mobile, orange i play) najkorzystniejsze wydaje się t-mobile, potem play i na końcu orange. I miałam wrażenie, że tylko facet z t-mobile starał się mnie jakoś zainteresować, bo ci pozostali tak jakoś mnie zlali, odpowiadali jakby chcieli a nie mogli

Wygląda na to, że mogę mieć problem z abonamentem, bo nie mam umowy na czas nieokreślony. Abonament standardowo jest na 2 lata, a mnie się umowa kończy za 1,5.
Stary 2013-03-26, 00:42   #4498
'Estelle'

Cytat:
Nie wiem jaki kolor. Ja nawet nigdy wzorników na żywo nie oglądałam. Ty wiesz, że ja czerwienie, korale i beże. A spróbuje to każdy, bo chcę sama namacalnie sprawdzić, czy z ta jakością to prawda. A gdzie są miniaturki ?
Ebay albo Allegro. też nie widziałam wzorników. Jedynie blogi. Czasem coś tam stoi w Sephorze, ale drogie i mało

Cytat:
Ja uparłam się, bo ślinotok pokaźny. Muszę jedynie wędzone żeberka, ogon świński, no i dobry zakwas upolować.
Oj, już się nie mogę świąt doczekać, będzie żurkowa wyżerka Sama nie umiem
Cytat:
Niech Was nie podkusi kupować tych drooooogich smarowideł z masłem Shea / Karite i olejami z Organique. Oprócz tego, że po pół godzinie wsiąkają, nie robią zupełnie nic. Kompletny niewypał.

Miłego dnia
O!
Kiedyś w oko wpadła mi seria chyba ze złotem [tonik i krem czy serum] ale drogie bardzo. Obiecałam sobie, że może w przyszłości się szarpnę... na razie się nie zanosi
Cytat:
Mnie ostatnio przypasowały lakiery Catrice,na OPI moooooże kiedyś się skuszę obecnie chciałabym jakikolwiek przypominajacy kolorem benzynę/kameleona
Dostałam od koleżnki kilka produktów z zrobsobiekrem, jeśli coś mi się sprawdzi to napiszę,chociaż pewnie Wy i tak to znacie
Śliczne benzynki są teraz w Miss Sporty, a do tego w Rossmanie jest na promocji! Kupiłam 3 sztuki
Cytat:
I tak nie stać mnie na bilet
Na 30 Seconds To Mars też bym pojechała
Oj tam oj tam Weź zakładową pożyczkę
A 30 seconds gra u nas w tym roku?
Ale mi było szkoda, jak nie mogłam pojechać poprzednio... i Linkin Parku też
Cytat:
Myślisz, że nie dadzą rady? Te kilka godzin na pewno przeżyją Zawsze możesz rozłożyć po jednym demonku na 2 babcie
Oj, nie sądzę. Yao ostatnio nie chce się słuchać, a Ueru ma bunt dwulatka. Ja normalnie mogę sobie olać, ale wiesz jak jest z babciami - spinają poślady, żeby wszystko było perfekt. No i logistycznie ciężko, bo babcie mieszkają kawałek od siebie Poza tym pora koncertu jest dość specyficzna, bo trzeba kłaść spać dzieciaki, a to wbrew pozorom nie takie banalne
Cytat:
Zaczynam zastanawiać się nad przejściem na abonament, bo mój telefon coraz bardziej mnie wkurza (zacina się, klawisze czasami nie łapią). Miałam mieć telefon po TŻ'cie, ale jego z kolei nowy telefon też wkurza i nie wiadomo czy będzie go używał. A ja z kolei nie chcę telefonu, który jest tylko dotykowy, wolałabym z klawiaturą i to qwerty. Ale z drugiej strony wygodnie mi z telefonem na kartę i nie chcę być przywiązana do jakiejś sieci na kolejne 2 lata. Chociaż z trzeciej strony w orange jestem już ponad 10 lat
Myślałam jeszcze, żeby coś na allegro w miarę tanio nabyć i coś takiego znalazłam http://allegro.pl/nokia-c6-idealna-o...113058107.html, ciekawe tylko jaka ta cena minimalna
A może w komisach poszukaj?
Ja też mam swój nr już od ponad 10 lat Ostatnio do mnie wydzwaniają z ofertami, jaki to super abonament [może i faktycznie, bo już poniżej 18 zł brutto za bodajże 150minut], tyle, że ja max 5 zł na połączenia wydaję miesięcznie, więc zupełnie mi się nie opłaca

Cytat:
"Estelko" (słowo daję, jak jeszcze raz to przeczytam , to jak bonie dydy, szlag mnie trafi) dlaczego rozbierasz Apisa ? Przecież on z tych niezbyt drogich i dostępnych. To próbki ?
Chciały to rozebrałam pewnie z uwagi na duże pojemności i krótki czas do zużycia [4-6 miesięcy]. Znudzić się zdąży, a sama wiesz, jak jest . I zawsze istnieje ryzyko, że wydasz $$ a nie trafisz. Opakowanie pełnowymiarowe
Cytat:

Oj tam, andro nie jest taki zły tylko przyzwyczaić się trzeba
Cytat:

Cytat:

Hmm, właśnie przeczytałam, że aplikacja KWC działa w telefonach z androidem czyli chcąc nie chcąc jeśli chciałabym z niej korzystać musiałabym go mieć
A nie da się normalnie KWC przeglądać? Z poziomu strony? Jak korzystam z tabletu, to nie bawię się w aplikacje, tylko normalnie, w przeglądarce

I tak mi przyszło do głowy, że przecież każdy dotykowiec ma klawiaturę qwerty [ ]

Stary 2013-03-26, 04:37   #4499
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Wygląda na to, że mogę mieć problem z abonamentem, bo nie mam umowy na czas nieokreślony. Abonament standardowo jest na 2 lata, a mnie się umowa kończy za 1,5.
Ja mam abonament z Play od paru lat i jestem zadowolona. Obecnie - roczny za 19,oo zł miesięcznie (bez telefonu). Chciałam kartę, ale mnie przekonali nicponie.
Aga, ja nie mam żadnych dochodów w Polsce. W Plusie mi nie chcieli dać (cztery lata temu), za to w Play dostałam bez problemu, na dowód tożsamości. Sprawdź może raz jeszcze ich ofertę. Idź do innego salonu, może sympatyczniejsi będą. Albo - niech Twoje Ciacho weźmie na siebie.

Cytat:
Ebay albo Allegro. też nie widziałam wzorników. Jedynie blogi. Czasem coś tam stoi w Sephorze, ale drogie i mało
Jak zrobi się cieplej, to może do Gdańska pojadę i do Sephory zajrzę. Kupować tam na pewno nie będę. Na Allegro - boję się. Podumam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Oj, już się nie mogę świąt doczekać, będzie żurkowa wyżerka
Zazdroszczę ! Nikt mnie zaprosić nie chce. A u tego, kto zaprasza paskudny żurek. Zmuszona okolicznościami sama gotuję. Już mam zakwas,a w czwartek po wędzone żeberka jadę.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Kiedyś w oko wpadła mi seria chyba ze złotem [tonik i krem czy serum] ale drogie bardzo. Obiecałam sobie, że może w przyszłości się szarpnę... na razie się nie zanosi
Mam spróbowane z Organique dwie rzeczy, znajoma - trzy . Obie nie jesteśmy zadowolone. Przerost formy nad treścią, a ceny to już z sufitu wzięte. Jak takie fiasko z macanymi przez nas kosmetykami, to mam wrażenie, że ta osławiona maska do włosów to też duże nic. No ja już próbować nie będę.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Śliczne benzynki są teraz w Miss Sporty, a do tego w Rossmanie jest na promocji! Kupiłam 3 sztuki
Co to są benzynki.

Cytat:
Napisane przez Estelle
I zawsze istnieje ryzyko, że wydasz $$ a nie trafisz.
Ano. Nęcą mnie te kremy, ale tu u siebie nie mam do nich stacjonarnie dostępu. Próbowałaś ?

Miłego dnia
Stary 2013-03-26, 09:22   #4500
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, już się nie mogę świąt doczekać, będzie żurkowa wyżerka Sama nie umiem
A ja po świętach będę musiała jeszcze bardziej przykładać się do ćwiczeń, bo ten tydzień muszę sobie odpuścić ze względu na ten kaszel, potem świąteczna wyżerka i będzie rosła

Cytat:
Oj tam oj tam Weź zakładową pożyczkę
A 30 seconds gra u nas w tym roku?
Ale mi było szkoda, jak nie mogłam pojechać poprzednio... i Linkin Parku też
Grają, na Impact Festival.

Cytat:
Oj, nie sądzę. Yao ostatnio nie chce się słuchać, a Ueru ma bunt dwulatka. Ja normalnie mogę sobie olać, ale wiesz jak jest z babciami - spinają poślady, żeby wszystko było perfekt. No i logistycznie ciężko, bo babcie mieszkają kawałek od siebie Poza tym pora koncertu jest dość specyficzna, bo trzeba kłaść spać dzieciaki, a to wbrew pozorom nie takie banalne
No to faktycznie mogłoby być ciężko.

Cytat:
A może w komisach poszukaj?
Ja też mam swój nr już od ponad 10 lat Ostatnio do mnie wydzwaniają z ofertami, jaki to super abonament [może i faktycznie, bo już poniżej 18 zł brutto za bodajże 150minut], tyle, że ja max 5 zł na połączenia wydaję miesięcznie, więc zupełnie mi się nie opłaca
Już patrzyłam, co najmniej 350 zł musiałabym wydać i to nie na nowy telefon.
Ja wydaję więcej, muszę nieźle oszczędzać, żeby mi te 5 dych na 2 miesiące wystarczyło

Cytat:
Oj tam, andro nie jest taki zły tylko przyzwyczaić się trzeba
Podobno jak coś się w nim rypnie to kiepsko z naprawą. Koledze się rypło, więc chyba wiedział co mówi.

Cytat:
A nie da się normalnie KWC przeglądać? Z poziomu strony? Jak korzystam z tabletu, to nie bawię się w aplikacje, tylko normalnie, w przeglądarce
Chyba się da, nie pomyślałam o tym

Cytat:
I tak mi przyszło do głowy, że przecież każdy dotykowiec ma klawiaturę qwerty [ ]
Ale ja mam duże palce i w literki nie trafiam

Cytat:
Ja mam abonament z Play od paru lat i jestem zadowolona. Obecnie - roczny za 19,oo zł miesięcznie (bez telefonu). Chciałam kartę, ale mnie przekonali nicponie.
Aga, ja nie mam żadnych dochodów w Polsce. W Plusie mi nie chcieli dać (cztery lata temu), za to w Play dostałam bez problemu, na dowód tożsamości. Sprawdź może raz jeszcze ich ofertę. Idź do innego salonu, może sympatyczniejsi będą. Albo - niech Twoje Ciacho weźmie na siebie.
No właśnie w Play facet powiedział, że wystarczy dowód osobisty. Mają trochę gorszą ofertę niż w T-mobile (mniej minut i internetu, abonament droższy o 5 zł) i za ten sam telefon musiałabym dopłacić 4 dychy (w T-mobile miałabym go za złotówkę), ale z drugiej strony mniej formalności. Nawet gdybym (odpukać) nie miała pracy, to mam jakieś oszczędności, więc na abonament do końca umowy by starczyło. Ale i tak muszę poczekać jeszcze jakieś 3 miesiące, bo w tej chwili mam na karcie zaoszczędzone 2 stówy (nie wiem jak to się stało, to chyba z czasów, kiedy mieszkałam z rodzicami i moja mama miała darmowe smsy do wszystkich sieci i zamiast ze swojego telefonu pisałam od niej ) i jeśli przejdę do innej sieci to je stracę. Gdybym przeszła na abonament w orange mogłabym je zachować, ale akurat orange ma najdroższą ofertę
A ciachulec właśnie przeszedł z T-mobile do orange i nie chce tam iść

Cytat:
Co to są benzynki.
Cuś takiego znalazłam http://so-smooth-life.blogspot.com/2...y-catrice.html
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości