Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 15:49   #4651
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
weszłąm na pierwszą stronkę ..i o dziwo prawie wszystkie mamusie mają wybrane już imię dla swojego dzieciątka...a Ja ciągle na etapie.."może tak a może tak!"

nie wiem..sprzeczności jakieś w naszym domu są co do wyboru imienia dla Naszego trzeciego synka...
Gabriel...?! Oliwier...?!...ciągle coś...
tak bardzo już bym chciała wołac do truskaweczki po imieniu
Gabrys
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:50   #4652
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My kupujemy espiro gtx tylko własnie nie wiem co zrobić z fotelikiem. Ten ich fotelik ma niezbyt dobre opinie i jakoś mnie nie przekonuje, a innego nie da się wpiąc do stelarza. I jednak raczej postawię na bezpieczeństwo dziecka i kupię maxi cosi.

Czy to wpinanie jest aż tak potrzebne i przydatne??
Jest przydatne na zakupach tylko i wyłącznie wg mnie bo nawet nie u lekarza
chyba, że fotelik z wózka masz w cenie i już kupiony to możesz go wozić w bagazniku i właśnie w supermarkecie wpinać na stelaż wózka, w sklepie 5* nie jest potrzebnych

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:59   #4653
happy blue
Zadomowienie

Axella, brzuszek jak ta lala

Jussti, fajnie, że można badać wodę i jedzenie sama klnę na elektroniczny, który mam, to faktycznie muszę zmienić.

Co do tych pasów na brzuch, to też rozkminiam, bo są w sklepie, w którym kupuję całą wyprawkę, tylko nie wiem czy one są wszystkie sobie równe...czy to cokolwiek warte będzie czy trzeba więcej inwestować...http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/336/...+po+ciazy.html

Kupowała któraś z Was może to łóżeczko ikeowskie? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20187879/
Myślicie, że takie plecki zabudowane mogą ograniczać cyrkulację albo być bardzo niepraktyczne? Np. w nocy można w tych otwartych łapkę włożyć między szczebelki, żeby małe czuło bliskość naszą, a tu nie...ale nie wiem czy to wystarczający argument, żeby rezygnować?
Stary 2013-04-03, 15:59   #4654
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja z tą No-spą to też czytałam. Niby nie szkodzi i można brać w ciąży, ale jednak jak się przyjmuje codziennie przez dłuższy czas to może jakiś wpływ mieć...nie wiem co jest prawdą ale na wszelki wypadek odstawiłam no- spę i sięgam po nią sporadycznie.
Z resztą osobiście na mnie lepsze efekty miał aspargin ( magnez z potasem) niż no spa

Mi znajoma powiedziała że aspargin to suplement diety a nie tabletki zaiwerające dobrze wchłanialny magnez bo też długi czas go brałam ale przed ciążą.
Co do nospy to mi gin mówiła, że może zaparcia powodować ale na razie jest spoko wiec biorę.
No i wiadomo po skończonym 36tc ostawiać i magnez i nospe.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jest przydatne na zakupach tylko i wyłącznie wg mnie bo nawet nie u lekarza
chyba, że fotelik z wózka masz w cenie i już kupiony to możesz go wozić w bagazniku i właśnie w supermarkecie wpinać na stelaż wózka, w sklepie 5* nie jest potrzebnych
Własnie musze dokupić i dochodzę do wniosku, że przede wszytskim bezpieczeństwo.a jak na zakupy pojadę to włożę małą z fotelikiem do wózka na zakupy ( widziałam ostatnio jak tak mieli dziecko )

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:01   #4655
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nuna slodki brzuszek i ty sie przejmujesz waga?! podczas nastepnego marudzenia dostaniesz po dup...sku!

Aaś - wesolo tam masz...3 dzieci, dwojka w drodze i bezrobotny tata. kurcze z czego oni zyja? zasilki i alimenty?

znajoma w Norwegii byla 9 miesiecy na macierzynskim (maly urodzil sie 23 maja rok temu), teraz wrocila do pracy, bo kolejne 3 miesiace przysluguja ojcu roczniak obowiazkowo trafia do zlobka - w ten sposob panstwo rozwiazuje problem nian, babc, kombinowania. tata malego daje rade, chociaz sam przyznal, ze jednak w domu to nie jest jeden etacik
Pół godziny temu napisałam do męża smsa z takim pytaniem właśnie
W ogóle ten jej przydupas właśnie przyszedł. Wygląda na góra 18 lat...

Cytat:
Słyszałam, że w celu lepszego, szybszego etc.wciągnięcia podobno warto zaopatrzyć się po porodzie w bieliznę modelującą i takie pasy na brzuch. Podobno pomagają.
Ja zamierzam kupić coś takiego na wszelki wypadek.

Ja z tą No-spą to też czytałam. Niby nie szkodzi i można brać w ciąży, ale jednak jak się przyjmuje codziennie przez dłuższy czas to może jakiś wpływ mieć...nie wiem co jest prawdą ale na wszelki wypadek odstawiłam no- spę i sięgam po nią sporadycznie.
Z resztą osobiście na mnie lepsze efekty miał aspargin ( magnez z potasem) niż no spa
O kurde. To ja biorę 3 razy dziennie + scopolan 2 razy
No ale jak dają to biorę
I jeszcze clexanik na dobranoc o 22. Już mi sie siniaczki zaczęły robić
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:02   #4656
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Axella, brzuszek jak ta lala

Jussti, fajnie, że można badać wodę i jedzenie sama klnę na elektroniczny, który mam, to faktycznie muszę zmienić.

Co do tych pasów na brzuch, to też rozkminiam, bo są w sklepie, w którym kupuję całą wyprawkę, tylko nie wiem czy one są wszystkie sobie równe...czy to cokolwiek warte będzie czy trzeba więcej inwestować...http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/336/...+po+ciazy.html

Kupowała któraś z Was może to łóżeczko ikeowskie? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20187879/
Myślicie, że takie plecki zabudowane mogą ograniczać cyrkulację albo być bardzo niepraktyczne? Np. w nocy można w tych otwartych łapkę włożyć między szczebelki, żeby małe czuło bliskość naszą, a tu nie...ale nie wiem czy to wystarczający argument, żeby rezygnować?
ja mam nie z ikei ale tez z zabudowanymi boczkami moim zdaaniem spokojnie sie sprawdzi..

czytam marcowo-kwietniowe i przeraza mnie to,ze budza sie przy kazdym ruchu dziecka nawt nieistotnym..
ja sie balam ze nie uslysze jak sie obudzi a tu sie okazuje ze mamy wbudowany system czuwania

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:03   #4657
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś składała e-deklarację?
Nie mogę dodzwonić się do US a mam pytanie. Bo zrobiłam sobie tą deklarację, wysłałam i otrzymałam piękne UPO czyli poświadczenie, że ten dokument doręczono w formie elektronicznej. Aby to się stało trzeba było przejść pomyślną weryfikację ( wpisując dochody za rok zeszły) co uczyniłam.
Ale teraz siedzę i myślę czy mi nie odeślą, bo:
1. w zeszłym roku miałam pojedyńcze nazwisko w tym podwójne
2. w zeszłym roku identyfikowałam się za pomocą NIP ( mój błąd, ale jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi, że nie mam działalności a podaję NIP), w tym już prawidłowo PESEL
Ale z drugiej strony weryfikację przeszło....
ja
http://www.finanse.mf.gov.pl/documen...0/UPO_v4-0.pdf sprawdz sobie tutaj status dokumentu. jesli 200 to wszystko ok.
chociaz tez to tak do konca chyba nie dziala, bo ja odebralam dzisiaj kase, a pit tzta rozliczalam 3 dni pozniej i on wyplate ma zlecona dopiero na 7 MAJA pani mu powiedziala, ze nie zadeklarowal wczesniej konta...a teraz je wpisalismy i pewnie stad jakas dodatkowa weryfikacja i dluzszy okres oczekiwania. najlepiej zadzwon tam albo podejdz osobiscie.
Stary 2013-04-03, 16:04   #4658
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja słyszałam że pasy tylko rozleniwiają mięśnie brzucha, przecież on się sam wchłonie w swoim czasie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:06   #4659
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam elektroniczny i jest straszny

Łóżeczko jest super, na żywo ponoć jeszcze lepsze a łapkę to dziecko bokiem będzie wkładało a nie przodem i tyłem. Co do cyrkulacji powietrza to nie wydaje mi się aby to miało aż taki wpływ
Cytat:

Własnie musze dokupić i dochodzę do wniosku, że przede wszytskim bezpieczeństwo.a jak na zakupy pojadę to włożę małą z fotelikiem do wózka na zakupy ( widziałam ostatnio jak tak mieli dziecko )
No jasne, że tak można, też widziałam
Niektórzy chodzą na spacery z fotelikiem a Ciebie chociaż kusić nie będzie lepiej dla dziecka

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
czytam marcowo-kwietniowe i przeraza mnie to,ze budza sie przy kazdym ruchu dziecka nawt nieistotnym..
ja sie balam ze nie uslysze jak sie obudzi a tu sie okazuje ze mamy wbudowany system czuwania
ja mam tak twardy sen, że się budzę w nocy przy każdym ruchu.... kota

Stary 2013-04-03, 16:08   #4660
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
110cm
wrzuciłąm brzuch i cisza na forum przepraszam
hehe tez mam 110 a jestem sporo za Toba ale Nelka siedzi po turecku i medytuje jak tu jeszcze matce dac popalic
Stary 2013-04-03, 16:11   #4661
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi znajoma powiedziała że aspargin to suplement diety a nie tabletki zaiwerające dobrze wchłanialny magnez bo też długi czas go brałam ale przed ciążą.
Co do nospy to mi gin mówiła, że może zaparcia powodować ale na razie jest spoko wiec biorę.
No i wiadomo po skończonym 36tc ostawiać i magnez i nospe.
)
No ale z tym działaniem niby szkodliwym no spy to chodziło o dziecko nie mamę, że niby u dzieci gdzie mamy dużo no spy brały w ciąży jest jakiś problem z mięśniami odpowiedzialnymi za ssanie i mowę i częściej lądują u logopedy.
Ale powtarzam, że absolutnie nie mam żadnego sprawdzonego źródła czy też opinii w tym temacie z badań naukowych.To tylko informacje z netu, a wiadomo, że tam są rzeczy nieprawdziwe, półprawdy i prawdy i nie wiadomo na co się akurat trafi
Co do asparginu to nie wiedziałam, że to suplement, ale na mnie działa, tyle, że też staram się nie brać za dużo, bo z kolei tutaj już ginekolog mi powiedziała, że jak będę brała za dużo to potas wpływa na serce i mogę mieć kołatania etc.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
ja
http://www.finanse.mf.gov.pl/documen...0/UPO_v4-0.pdf sprawdz sobie tutaj status dokumentu. jesli 200 to wszystko ok.
chociaz tez to tak do konca chyba nie dziala, bo ja odebralam dzisiaj kase, a pit tzta rozliczalam 3 dni pozniej i on wyplate ma zlecona dopiero na 7 MAJA pani mu powiedziala, ze nie zadeklarowal wczesniej konta...a teraz je wpisalismy i pewnie stad jakas dodatkowa weryfikacja i dluzszy okres oczekiwania. najlepiej zadzwon tam albo podejdz osobiscie.
Diabli, na pewno ten program? bo mi się otwiera jakiś pdf który w dodatku się nie otwiera, bo chyba nie mam odpowiedniego adobe readera

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 16:12   #4662
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja też mam elektroniczny i jest straszny

Łóżeczko jest super, na żywo ponoć jeszcze lepsze a łapkę to dziecko bokiem będzie wkładało a nie przodem i tyłem. Co do cyrkulacji powietrza to nie wydaje mi się aby to miało aż taki wpływ

No jasne, że tak można, też widziałam
Niektórzy chodzą na spacery z fotelikiem a Ciebie chociaż kusić nie będzie lepiej dla dziecka

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

ja mam tak twardy sen, że się budzę w nocy przy każdym ruchu.... kota
o matko.. mnie nie budzi ani tv,ani tż który suszy włosy przy otwartych drzwiach ani nic

Cytat:
hehe tez mam 110 a jestem sporo za Toba ale Nelka siedzi po turecku i medytuje jak tu jeszcze matce dac popalic
może tak jej wygodnie

mam nowe pytanie czy dziecko przy porodzie sie nie polamie?!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 16:14   #4663
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja mam nie z ikei ale tez z zabudowanymi boczkami moim zdaaniem spokojnie sie sprawdzi..

właśnie widziałam u Ciebie na zdjęciu a skąd masz to łóżeczko?
a co do zdjęć to...piękny brzuszek chciałabym mieć Twój wzrost!
Cytat:
ja
Diabli, cały czas zapominam Ci napisać, że pomysł z szyciem pościeli to był mój pomysł na drugą połowę macierzyńskiego, jak wydłużą więc co mogę napisać? GENIALNY POMYSŁ i gratuluję, że tak ogarnęłaś ładnie całą biurokrację. nie mogę się doczekać projektów! bardzo ładny materiał wybrałaś dla Nelki

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam że pasy tylko rozleniwiają
mięśnie brzucha, przecież on się sam wchłonie w swoim czasie
ja mam ambitny plan codziennie być na siłowni plus 6 weidera robić , więc raczej im nie pozwolę na rozleniwienie...muszę dokładniej poczytać co ten pas daje, bo narazie tylko wiem, że jest
Stary 2013-04-03, 16:14   #4664
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie...
Stary 2013-04-03, 16:15   #4665
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
za załatwienia.
A co do oliwki to ja używam od kilku lat, a w ciązy na brzuch i biust i jestem zadowolona.

I chyba dla małej tez te kosmetyki kupię bo zniechęciły mnie do Ziajki opinie o składzie.

Tylko że u mnie w rossmanie jakoś mało tych kosmetyków. Np tych zielonych co nie raz czytamo nich nie ma. Albo tego żelu do kąpieli ze złota zakrętką z tego bloga o składach.

U was one są??
ja zaczne od hippa dla malej, a pozniej chyba ten babydream, skoro tak fajnie wypada we wszystkich testach i cloche poleca w Bielsku w rossmanach wszystko jest dostepne i witaminy duzo tansze.

ps. lyka ktoras vitaminer prenatal dha? ogladalam te witaminy wlasnie w rossmanie i wygladaja calkiem sensownie. cena 24zl
www,doz,pl/apteka/p55683-Vita_miner_Prenatal_DHA_3 0_tabl.__30_kaps.
Stary 2013-04-03, 16:17   #4666
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
właśnie widziałam u Ciebie na zdjęciu a skąd masz to łóżeczko?
a co do zdjęć to...piękny brzuszek chciałabym mieć Twój wzrost!

Diabli, cały czas zapominam Ci napisać, że pomysł z szyciem pościeli to był mój pomysł na drugą połowę macierzyńskiego, jak wydłużą więc co mogę napisać? GENIALNY POMYSŁ i gratuluję, że tak ogarnęłaś ładnie całą biurokrację. nie mogę się doczekać projektów! bardzo ładny materiał wybrałaś dla Nelki

ja mam ambitny plan codziennie być na siłowni plus 6 weidera robić , więc raczej im nie pozwolę na rozleniwienie...muszę dokładniej poczytać co ten pas daje, bo narazie tylko wiem, że jest
bierz mój wzrost..chetnie bede kupowac normalne bluzki,spodnie i zakladac szpilki,a do tego nie bede wyzsza od tż, bierz bierz

łóżeczko dostałam od cioci uwielbiam je bo 1.ma szuflade
2.ma 3poziomy lozeczka
3.yjmowane szczeble juz dla starszego dziecka
4.potem jest tapczanikiem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 16:18   #4667
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czasem dzieciom łamią się obojczyki z tego co mi wiadomo

Stary 2013-04-03, 16:19   #4668
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
czasem dzieciom łamią się obojczyki z tego co mi wiadomo
matko
no bo ogladam filmik i widac glowke i raczke a reszta jeszcze w srodku.. no i tak mysl ze ta raczka taka malusia i ze sie nie polamala to szok..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 16:21   #4669
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jak to tydzien przed porodem?
matko,ja mam 1pake,optymistka trzeba bedzi dokupić
bo zaczela krwawic i trafila na patologie w 35 tygodniu. zaczal sie 36 tydzien i lekarze podjeli decyzje o wywolywaniu porodu (odklejalo sie lozysko i miala malo wod plodowych).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 16:23   #4670
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zaczne od hippa dla malej, a pozniej chyba ten babydream, skoro tak fajnie wypada we wszystkich testach i cloche poleca w Bielsku w rossmanach wszystko jest dostepne i witaminy duzo tansze.

ps. lyka ktoras vitaminer prenatal dha? ogladalam te witaminy wlasnie w rossmanie i wygladaja calkiem sensownie. cena 24zl
ja łykam, cenowo super i ok skład więc po co przepłacać

Julka
Stary 2013-04-03, 16:23   #4671
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
bo zaczela krwawic i trafila na patologie w 35 tygodniu. zaczal sie 36 tydzien i lekarze podjeli decyzje o wywolywaniu porodu (odklejalo sie lozysko i miala malo wod plodowych).
świetnie... dokladnie w terminie w ktorym jestem..

jak sobie pomysle,ze za miesiac pewnie bedzie po wszystkim..jasna cholera...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 16:24   #4672
vvgh
Wtajemniczenie

Działa Wam allegro?
Stary 2013-04-03, 16:29   #4673
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, na pewno ten program? bo mi się otwiera jakiś pdf który w dodatku się nie otwiera, bo chyba nie mam odpowiedniego adobe readera
na pewno, u mnie dziala
Stary 2013-04-03, 16:30   #4674
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
"Pierwsze dni były całkiem niezłe, podczas porodu bardzo pomagał i wspierał, i wiem, ze chce dobrze.
Może wymagam zbyt wiele licząc, że powie "Kotuś, weź odciągnij pokarm, ja w nocy będę do małego wstawał, a Ty się wyśpij", albo by to on wstał z tapczanu gdy mały kwili w drugim pokoju czy chociaż sam z siebie ogarnął wieczorem kuchnię albo pościelił łóżko, a nie zostawiał mi na rano. Jak go o to zapytałam, to powiedział, że jak rano idzie do pracy i widzi, że musiałby jeszcze posprzątać w kuchni, to jest jeszcze bardziej załamany.
Nikt nie zapyta jak ja się czuję, czy nie jestem zmęczona, czy mi nie pomóc... Najlepiej to wziąć się i spakować, bo skoro juz cały dzień i noc z małym jestem, to przywykłam i sobie poradzę. Po co mi sen, w domu siedzę z dzieckiem. Marzy mi się by nabrac trochę sił, bo niedlugo mąż na 3 dni wyjeżdża, zostanę z małym sama"

smutne to mam nadzieję że mimo wszystko u ciebie będzie inaczej

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
właśnie zauważyłam że zostało mi 30 dni do terminu porodu
no to zaraz już!

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Aaa i zapomniałam Wam powiedzieć o planach mojej teściowej. Trochę się upiła w poniedziałek i powiedziała, że jak nie chcemy chrzcić Mieszka, to go porwie i sama ochrzci. Dobrze, że mnie przy tym nie było, bo by się jej naprawdę oberwało
ciekawe który ksiądz jej tego chrztu udzieli, ona chyba nie wie na czym polega chrzest

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ooo i kolejna zaleta bliźniaków. Nawet jak wejdzie ta ustawa od 01.01.2014 to i tak się na nią zalapie bo będę i tak wtedy jeszcze na tym podstawowym macierzyńskim
Czcijcie mnie

I słuchajcie słuchajcie!
Pęcherz nadal się wpukla ale minimalnie!
Dostałam pozwolenie na prysznic raz dziennie!
niech żyje prysznic!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:33   #4675
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Ja biorę. Już 3 pudełko. Brałam femibion 2 ale stwierdziłam ze ten jest tańszy i lepszy skład ma. ostatnio kupiłam w promocji za 19,99.
To chyba musze do jakiegoś wiekszego rossmana się wybrać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:39   #4676
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje kazdy ktory pyta czym bedzie zajmowala sie firma, mowi ze to ciekawy pomysl nawet paniom w biurze rachunkowym dalam dzisiaj niezle do myslenia, bo nie do konca byly przekonane jaki podatek przy tym ryczalcie...jesli produkcja to 3 albo 5%, jesli handel to 8,5...kazda miala inne zdanie projekty juz niebawem, bo firma musi ruszyc pelna para mnie rynek dzieciecy baaaardzo zachwycil...wszelkie produkty hand made. i jak np. kocyki, rozki itd. mozna kupic ladne i unikatowe, tak posciel...albo hurtowo sloniki i chmurki albo produkty z gornej polki i wtedy ceny z kosmosu licze na to, ze szybki pomysl bedzie strzalem w 10tke.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
ja łykam, cenowo super i ok skład więc po co przepłacać
dzieki tez sobie kupie. tz ostatnio zaszalal i kupil witaminy za 60zl wczesniej kupowalam centrum materna dha...ale tutaj jest i jod i zelazo, sporo witamin, dha i cena fajna.
Stary 2013-04-03, 16:40   #4677
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kurde jakoś ostatnio mam beznadziejny humor.. ciągle mi się ryczeć chce... gdzieś czytałam, że luteina może pogarszać nastrój
Tyle chciałam zrobić rano, a teraz nic mi się nie chce...
hormony i tyle

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej!
hej

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Rycze już od trzech dni zawsze znajde powód, pogoda, strach przed porodem i takie tam mój tż dzielnie to znosi
ja nawet nie potrzebuję specjalnego powodu

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Sonda założona, zapraszam do głosowania
głos oddany

Cytat:
Kobiety, robiłyście kiedyś carbonarę? zachciało mi się, zaczęłam, zerknęłam jeszcze do przepisu i mnie oświeciło, że tam jeszcze jajka wchodzą, cholera, zapomniałam o tym, a jajek nie mam :/ myślicie, że mogę pominąć? kurczę, tak mi się nie chce iść do sklepu....a sąsiadów nie znam
robiłam zawsze z jajkiem, ale możesz do boczku/szynki zrobić zwykły sos śmietanowy i będzie taka oszukana carbonara

Cytat:
moja koleżanka w ciąży zrezygnowała z carbonary bo tam się surowe jajko daje i ono chyba się nie zetnie?
trochę się zetnie

Cytat:
a ja tam lubię raz na jakiś czas wypróbować jakiegoś fixa
znam jedną dziewczynę która swojemu mężowi tylko fixy gotuje, jadą raz w miesiącu na zakupy i kupuje mnóstwo tego śmieciowego jedzenia w tym zupki w proszku blee
o fe! te fixy to przecież prosta mieszanka skrobi, przypraw, wzmacniaczy smaku i aromatu-nic nadzwyczajnego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:42   #4678
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę. Już 3 pudełko. Brałam femibion 2 ale stwierdziłam ze ten jest tańszy i lepszy skład ma. ostatnio kupiłam w promocji za 19,99.
To chyba musze do jakiegoś wiekszego rossmana się wybrać.
o wlasnie chyba za femibion zaplacilismy tyyyle kasy, a sklad kiepskawy
a rossmany odwiedz w Bielsku. na Michalowicza otworzyli nowy duzy sklep, bylam pod wrazeniem, bo jest lepiej wyposazony niz te w CH.
Stary 2013-04-03, 16:45   #4679
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

o fe! te fixy to przecież prosta mieszanka skrobi, przypraw, wzmacniaczy smaku i aromatu-nic nadzwyczajnego
no wiem wiem ale mój mąż kocha kurczaka curry z knorra czy z czegoś tam i jestem zmuszona mu to robić raz na ruski rok kiedyś np używałam kostek rosołowych, teraz ani zupy nie ruszę z tym bo miałam mdłosci w I trym od tego zapachu bynajmniej na zdrowie nam wyszło

Julka
Stary 2013-04-03, 16:46   #4680
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Działa Wam allegro?
dziś mi działa już normalnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości