|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
a ja sie zastanawiam czy w ogole rozpoznam te ruchy
tak mi czesto flaki intensywnie szaleja...
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tylko na szybko napisze: płci nie znam, ni babka powiedziała, ze za wcześnie i bie chce zgadywać. Poza tym wszystko ok, widzialam malenstwo
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
fa
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciekawe co z Papugą chyba ostatnio sie nie odzywała (chociaż nie wiem bo coś nie na bieżąco jestem)No wywołałam wilka z lasu znów puka
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciedze sie, ze wszydtko ok ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- bojatoja
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() No uczucie super ![]() Cytat:
![]() Płeć pewnie poznasz na następnej wizycie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Znów nie zacytowalo :/
Po Edziku sprzedałam wózek, lezaczek, ubranka oddalam potrzebujacej mamie, przewijak się zniszczyl.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1029 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() w we wt minie 3tyg jak to biorę, więc zapytam przy okazji wizyty czy mam tak kontunuować czy co. bo ogólnie to słyszałam, że to nie to, że no-spę bierze się żeby nie bolało, ale żeby nie było skurczy. ból bolem, przy porodzie będzie większy, ale skórcze są bardzo niebezpieczne, a ból to tylko objaw tych skurczy. ja pomimo tego, że biorę te no-spę odczuwam czasami lekkie kłucie i bóle. pamietam, ze raz jak zapomnialam wziac to zaczęło boleć i przypomnialo mi o tym. chciałabym choc załawić kwestie kredytu i mieszkania, żeby mieć to z głowy i przestać zamartwiać się tym. zwłaszcza, że nie mamy wieczności na szukanie, bo umowa najmu i umowa internetu kończą się pod koniec czerwca. o ile wynajem można przedłużyć i wypowiedzieć umowę wcześniej, to podpisując kolejną umowę na internet jest co najmniej rok z głowy. a bez internetu to szukanie mieszkania nie istnieje. mobilnego internetu wziąć nie możemy, bo w tym cholernym mieszkaniu nie ma zasięgu. korzystanie tu z komórki to jest tragedia. zamówiłam sobie bezpłatny internet aero, a okazało sie,że nie moge z niego korzystać, bo nie ma zasięgu. blok jest stary, z grubej cegły i nie ma zasięgu sieci komórkowych. przez telefon rozmawiamy jak jest podłączony do ładowarki i na słuchawkach żeby kable służyły za anteny, a i tak przerywa ![]() ja też, ja też... już bym chciała zacząć cieszyć się tym, że mogę kupic cos dla malucha albo choc pooglądać, czy miec to mieszkanie i jesli nawet nie bedzie stac nas na remont to odkładać kase i planowac jak urządzic
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
matal a ja już liczyłam,że dzisiaj powiesz nam o córci
![]() ![]() ![]() Super,że wizyta udana
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
czarna nie ukrywam, ze tez na to liczylam
|
#1032 |
|
Konto usunięte
|
Mattal super, że z dzidzią wszystko ok
Zmienniczka -ale fajny brzunio ![]() Ladan - oby te bóle pleców przeszły co do Papugi to też się o nią martwię |
|
|
|
#1033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super brzuszki dziewczyny może i ja wieczorem coś cyknę bo zaczyna być ładnie widać, ze to dzidziuś a nie moje łakomstwoU nas dziś piękna pogoda, więc wyruszamy na spacerek z TŻ i suczydełkiem
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
lepiej późno niż wcale![]() Witam nową mamusie i gratuluje wizyt i superowych brzuszków swoim się pochwalę później gdyż mam mało czasu Matal tez liczyłam że oświadczysz nam ze bedzie córcia ![]() Nie pisałam wcześniej bo nie chciałam nic mówić ale muszę sie wygadać z radości W poniedziałek moja ciocia(sąsiadka) ma zabieg na wycięcie piersi lub samego guza (okaże się w trakcie) więc trzymajcie kciuki....ale nie o tym chciałam pisać . W miedzy czasie moja mama (tydzień temu) wyczuła w swojej piersi guzka i dzisiaj rano byłam ją zawieźć do tej samej pani doktor która pokierowała ciocię i okazało się że to jakiś torbiel ![]() teraz mam mnóstwo sprzątania bo cały dzień do tyłu jestem a jeszcze o 17 jadę z małym zawieźć mame do pracy. Miłego dnia .Odezwę się wieczorkiem lub jak ogarnę troszkę dom
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-04-06 o 15:19 |
|
|
|
#1035 |
|
BAN stały
|
To super.Ja będę miała w 19-tym tygodniu wizytę, ale wątpię czy poznam płeć.Musiałabym pójść prywatnie, bo babka ma za kiepski sprzęt.
|
|
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie sprzątają
a ja skorygowałam i wysłałam drugi rozdział pracy licencjackiej
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka pochwalilam Ci sie wczoraj, ze mi bole gliwy przeszly.. no.. to sie pochwalilam ale za wczesnie.. co za dzoen..
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaska, Bajka, Zmienniczka fajne brzusie!! Zmienniczka ty masz termin 3 dni po mnie, jak to możliwe,że masz takiego brzusiola?Ja dzisiaj pytałam Mamę i ważyłam 3600 i 54 cm, ale moja Mama jak się urodziła to miała 5 kg To jest niepokojące! Ja nie mam brzuszka (ewentualnie wzdęcia na wieczór,ale to się nie liczy).I nie czuję żadnych ruchów Buuu![]() W dodatku ginka mi powiedziała,że mam lekkie skurcze i nadal mam luteinę, zero seksiku i zero ćwiczeń dla ciężarnych To co ja mam z tego życia?
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj skończyłam 18 tc
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() wrocilismy z ogladania wozkow... niestety tako i x-landerow to my tutaj nie obejrzymy ale spodobal nam sie taki: http://www.tosia.pl/abc-design-condor-4_p980 i teraz czytam opinie o nim czy warto... spodobal nam sie bo wagowo duzo lzejszy od pozostalych... sama moglam go podniesc a inne to juz nie bardzo... tylko firma nic mi nie mowi i wydawalo mi sie ze budka od gondoli i spacerowki sa dosyc cienkie... macie jakies doswiadczenia z tym wozkiem? a tak poza tym to kupilam ten family fix i maxi cosi cabriofix uzywany za 610 zl i pan mi przywiezie do domciu bo sie okazalo ze mieszka niedaleko ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Matal super że wszystko ok
trochę szkoda z tą płcią no ale mi też mówił w 15 że jeszcze nie teraz. Także czekamy czekamyyy Samba no to Ci się udało za całość 600zł no to super oby tylko było bezwypadkowe co do wózka który pokazałaś no to tez mi się podoba, fajny, ale chyba jak dla mnie przednie kółeczka za małe, ale jak do miasta to bardzo fajny! agusiamaskota o rany przypomniałaś mi moje pisanie pracy lic. o rany jak mi się nie chciałoooo A mną znów zawładnęło szaleństwo allegrowe, policytowałam pare ciuszków, jak wygram to się pochwalę \aa i Ewcia to kamień z serca, że to akurat to fajnie, i zmobilizujcie mamę niech się szybciutko tym zajmie i będzie spokój! uff
Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-04-06 o 15:58 |
|
|
|
#1042 |
|
BAN stały
|
Taka moja rada żeby wszelkie zimowe akcesoria (czapka, szalik, rękawiczki, kombinezon) teraz pokupować bo to ostatni dzwonek.Potem dopiero sie pewnie jesienią pojawią i będzie kupowanie na łeb na szyję.
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja się chwalę
kończymy dzisiaj 18tc i wkraczamy w 19 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nowy z 600-700 euro, a uzywany tez trzeba liczyc z 350-400 euro tu w niemczech, bo tak licytuja... to za tyle juz se kupie inny nowy ogladalismy Hartana za 100 euro w komisie i byla porazka ![]() adaptera znaczy sie tego isofixa? chyba zawsze trzeba bo my w aucie mamy tylko wyciecia w tapicerce i te zaczepy...samego fotelika raczej sie nie podepnie...chociaz moze w innych autach nie jest potrzebny... nie wiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1045 |
|
BAN stały
|
A jak u Was z koszulami nocnymi, szlafrokami i ogólnie akcesoriami dla mamy do szpitala.Ja niby wszystko mam, ale wnerwia mnie to, że nie można wziać normalnej piżamy.Ostatnio przemyciłam spodnie dresowe i mimo opierdzielin lekarza ubierałam jak nie widział.Nie wytrzymywałam tak mi było zimno w nogi.Teraz też pewnie portki wezmę.
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
sambasuper wózeczek
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
aha i kupiłam ....yyyyyyyy.........Adi kupił
maleńkie skarpetko buciki dla dzidzi w szmateksie(ale jak nóweczki) za całe 50gr I mówię do Adiego (bo chciałam szybko dojść do bankomatu) :" chodź do mamy na rączki " a on na cały sklep: " nie moge iść do ciebie na rączki bo mam nóżki a ty masz dzidziusia w brzuszku!!!"Mądrala moja mała...aż mi świeczki stanęły w oczach |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladne macie te brzuchole dziewczynki
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
maharet a jak sie nie zna plci?
![]() ewacia sliczny ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- ewacia przeslodko
|
#1050 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

Tak mnie rozczulił ten fakt
tak mi czesto flaki intensywnie szaleja...

więc przesiadujemy sobie po pracy w pokoiku i tak nam mijają dni
ale nie przejmuję się, bo już nie długo będzie nas już troje i całą uwagę na tym skupiam, a problemy same się rozwiążą 

ja np wciaz nie wierze ze ono tam jest
może i ja wieczorem coś cyknę bo zaczyna być ładnie widać, ze to dzidziuś a nie moje łakomstwo
Buuu