|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Azjatycka słodycz uzależnia
Julianna - podobne do Twojego zdania ma jedna z użytkowniczek polskiego forum gyaru. Podejrzewam, że jesteś tą samą osobą. Na tamtym forum pisałam odpowiedź odnośnie mojego zdania nt operacji plast, wypowiedź była długa, ale coś skrewiłam i wywaliło mi wszystko. Tak się wnerwiłam, ze nie chciało mi się pisać drugi raz, teraz nawet nie wiem w którym wątku to było...
Xia robiła 2 operacje nosa, coś z ustami i jakieś wypełniacze - zrobiła o tym dwa filmiki na yt, nie oglądałam bo temat mnie nie dotyczy i nie obchodzi. Operacje plast.stworzone są po to, żeby naprostować czyjś wygląd gdy zostanie oblany kwasem solnym lub uległ wypadkowi i ma zmasakrowaną twarz. Osobiście zawsze miałam kompleks garbatego nosa. Jeślibym musiała się jeszcze do czekoś przyczepić to mam zbyt długi podbródek i za wysokie czoło. Ale nigdy nie myślałam o operacji plast. Czasem słyszę od koleżanek, że mają coś tam nie tak z facjatą i ,gdyby miały kasę toby poprawiły to to i tamto i jeszcze to'. Ja paczę i zastanawiam się po co im te operacje, przecież są piękne? Wg mnie same sobie wmawiają, że są niedoskonałe. I gdyby ktoś do mnie podskoczył z zarzutem, że mam za wielki kinol, może bym operację sobie zrobiła?, tobym gardło pazurami zaorała. Bo ja się czuję dobrze w swoim ciele. I gdyby moja znajoma zdecydowała się na operację to NIGDY nie podeszłabym do niej i nie zaserwowałabym zdania typu: debilko, co Ty robisz? Chociaż nie ukrywam, że straciłaby u mnie kilka punktów. Trochę chodzę po tym świecie i nie widziałam jak dotąd osoby na tyle szpetnej, żebym pomyślała: weź zrób coś z tym kinolem, bo nie mogę na Ciebie patrzeć! Naturalne piękno to dla mnie raczej nie uzycie w makijażu sztucznych rzęs, a nie swojski smrodek spod pach. Jest to częsty zarzut pod adresem naturalności. Dlaczego napisałaś, że dla mnie naturalność to nie golenie nóg? Zauważyłam, że wizażanki często ponosi wyobraźnia, dlatego nie lubię za dużo udzielać się na tym forum... Xia... Jest dla mnie osobą, która z urody zrobiła swoisty fundamentalizm. Myślę, że jest to inteligentna i odważna laseczka. Czego wszystkim wizażankom, życzę ![]() Oczywiście to jest moje prywatne zdanie, nikt się nie musi z nim zgadzać bla bla bla. Edit: napisałam pare postów wstecz, że Xia...ma zamiast mózgu błyszczyk, bo taki obrazek jawi się oglądając zdjęcia. Niestety jestem osobą, której zdarza się oceniać po wyglądzie. Wiem, że tak nie można... Edit2: no i tak szperam po blogu Xia i nie widzę zdjęć bez makijażu. Co więcej - wszystko obrabia na photoshopie. Jak dla mnie ściema na maksa, takie rzeczy w naturze nie występują. W jakimś poście pokazała swoje najobrzydliwsze z możliwych zdjęć zrobione do legitymacji gdy miała bodaj 13 lat. Oczywiście złe oświetlenie i syfy wieku dojrzewania mają wielu przekonać o ...o czym właściwie? Że wtedy była obrzydliwa, a teraz jest cudem? Ścieeema. To mi się w jej blogu nie podoba. No to po co oglądam tego bloga? Bo ma ciekawe zdanie na temat urody, daje mi to do myślenia. Poza tym robi wywalone w kosmos makijaże i styl. Może nie do końca sama bym się tak ubrała, ale inspiracja jest.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2012-07-30 o 18:44 |
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorbet po pierwsze naprawde zle zakladasz bo nie pisalam podobnego zdania nigdzie indziej
, odnioslabym sie wtedy do tamtej wypowiedzi bo czemu nie![]() aczkolwiek ciesze sie, ze ktos moze miec podobne zdanie do mojego ![]() po drugie nie napisalam , ze dla Ciebie naturalne piekno to nie golenie nog, tylko ze skoro naturalnie po calosci to nie powinnysmy sie depilowac ( czytanie ze zrozumieniem )po trzecie znam wiele osob, ktore potrzebuja takich operacji ze wzgledow zdrowotnych, a jednak spotykaja sie z komentarzami jak puste sa, albo ze brzydale chca sie przerobic etc... widac, ze nie siedzisz w temacie bowiem ominela Cie mala rewolucja - tzw. male defekty wygladu moga powodowac powazne perypetie zdrowotne w pozniejszym wieku i chociaz operacje daja efekt wizualny to maja tez znaczenie zdrowotne ( przyklad z mojej rodziny nie wyleczenie "jedynie wystajacej brody" spowodowalo zniszczenie stawow skroniow-zuchwowych i dzis ta osoba jest uzalezniona od sterydow; gdyby 20 lat temu poszla do chir. plastycznego ten zauwazylby nie tylko defekt wizualny, a przekonana do :naturalnego piekna: przemeczyla mlodosc i cierpi na starosc...) tak wiec wybacz, ale temat chirurgii plastycznej znam znacznie lepiej od Ciebie; wiem jaki byl pierwotny cel tej dziedziny medycyny, ale tak jak komputer czy internet pierwotnie mialy miec nieco inne przeznaczenie tak jest takze i w tym przypadku... nawet cola pierwotnie miala sluzyc innym celom ... po czwarte- skoro tak dobrze czujesz sie ze soba to co Cie obchodzi co robia inni ze swoimi cialami?? piszesz , ze zaatakowalabys gdyby ktos doradzil Ci zrobienie nosa, ok szanuje to. ale poki nikt Cie nie sciga z propozycja nowego nosa czy ust to w czym problem?? wydaje mi sie czasem, ze takie dziewczyny wkurza to, ze boja sie (moze podswiadomie) ze gdy ktos porowna ich wyglad z "plastikiem" beda wypadaly na tyle blado , zeby sie usprawiedliwic "bo ja jestem naturalna" po piate- wybacz, ale jedyny plus oceniania przez stereotypy jest tu taki, ze wiesz ze to robisz ![]() po ostatnie zdanie , ktore wypowiadasz z pewnoscia wiesz, ze powstalo w wyniku tego w jakim kregu kulturowym wyroslas i , ze byc moze jeszcze kiedys je przewartosciujesz ![]() pozdrawiam
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
operacje plastyczne to indywidualna sprawa i nikt nie ma prawa oceniać innych
bo tak na prawdę, nie będąc w temacie ani w sytuacji w której ktoś się znajduje nigdy nie zrozumie się tego drugiego człowieka.. ( nie mówię oczywiście o osobach uzależnionych od op )
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Julianna - masz rację. Cóż mogę dodać więcej o operacjach na wątku o azj.słodkościach? Urywam, bo temat z rodzaju rzecznych, a do niczego nie doprowadzi. Zagracimy.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2012-08-01 o 17:12 |
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Uch, calutki miesiąc bez komputera... tęskniłam za wami!
Widzę że rozpoczęła się jakaś zażarta dyskusja, ale mimo to chciałabym się wtrącić z małą prośbą o pomoc. Idę niedługo na 2 wesela i potrzebuję sukienkę-- dość uniwersalną, ale taką "radosną" no i... może troszkę słodką Mój problem polega na tym że nic, kompletnie nic na allegro mnie jeszcze nie zachwyciło, co jest dziwne jak dla mnie :/ Nie wiem sama w co chciałabym się ubrać, ah... i tu moje pytanie: Możecie przesłać jakieś azjatyckie inspiracje ciuchowe z sukienkami? Proszę, proszę... ![]()
|
|
|
#456 |
|
Przyczajenie
|
dawno mnie nie bylo
wakacjuje i szkole chinski i koreanski ten drugi jest naprawde latwy az jestem w szoku! niedlugo zas czeka mnie pierwszy wyjazd do azji, na poczatek Tajlandia- Malezja moze uda sie nam zahaczyc Singapur dowiedzialam sie tez ze w czasie mojego wyjazdu w Bangkoku bedzie Siwon, moja platoniczna milosc musze sie postarac o autograf chyba ![]() ale dyskusja sie zrobila, ech... ja moze powiem tak - nie rozumiem czemu XX mialaby zamieszczac fotki bez makijazu i bez ps-a? zeby poprawic humor czytelnikom jej bloga ktorzy maja kompleksy? wiekszosc blogerek tego nie robi przeciez! (wiekszosc jednoczesnie czesto wmawia ze nie obrabilo jakiegos zdjecia albo nie ma makijazu, co niestety czesto jest ewidentnym klamstwem, xx chociaz o tym otwarcie mowi :P) ja bloga nie prowadze, ale regularnie drukuje kolaze zdjec w tym tez swoich i uzywam filtra wygladzajacego skore na wszystkich - ie tylko sowich - zeby zdjecia po prostu ladnie wygladaly i przyjemnie mi sie je ogladalo ![]() co do operacji plastycznych to kazego decyzja i osobiscie nie widze w nich nic bardziej "oszukanczego" niz w makijazu no i tak mnie zastanawia, jesli ktos nie lubi sztucznej stylistyki, duzego makijazu, rzes, zoperowanych oczu, nosow itd to co robi na polskim forum gyaru? tak tylko pytam z ciekawosci, oczywiscie kazdy czyta co mu sie podoba.jedyna insporacja jaka mi przychodzi do glowy w temacie sukienek to kiecki druhen (? tak sie to odmienia?) ze slubu Audrey. milosc! szkoda ze nie mam gdzie nosic sukienek :P |
|
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
O lol - wyraziłam swoje zdanie, zapytałam się Was co o Xia myślicie i wywołał to nie wiadomo czemu straszne halo...
Gyaru to jednocześnie poddawanie się operacjom?? Myślałam, że to styl ubierania i makijażu i tym się inspiruję. Jeśli jest inaczej to chyba przestanę się tym interesować :/
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za pomysł z tymi sukienksmi, są naprawdę zabójcze
Na szczęście mam już nie jedną a 2 (!) sukienki Oczywiście ze styl gyaru to nie tylko operacje plastyczne, ale w azji wschodniej jak ktoś sobie zrobi operację oczu to nie jest przez to szykanowany tak jak np. w Polsce (nie oszukujmy się, jeśli któraś kobieta się "poprawi" to autmatycznie uznawana jest za "walczącą z naturą" i za oszustkę:/ )
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... pokaz sukienki , jestem drobna i niska wiec chetnie taki styl wybieram
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Wezmę aparat jak będzie dobre światło i wrzucę
|
|
|
#462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#463 |
|
Przyczajenie
|
Uwaga, uwaga bo do konwersacji wstępuje 14-sto letni chłopak
ale tylko jeśli chodzi o K-POP bo w kwestiach mody i urody, to ekhm... nie dziękuje
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kpopu- Czy wy tez nei możecie się doczekać comebacku Hyuny? Czekam na coś w stylu "Bubble Pop!".... A najnowsza piosenka Miss A ( )? Jest na swój sposób urocza, no nie? Jako fan do szczęścia brakuje mi tylko nowej piosenki 2ne1 i będę spełniona <nie mam jak zrobić tej fotki sukienki- ale kiedyś was nagle zaszokuję i wstawię ^_^ >
|
|
|
|
#465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jakie zespoly lubisz ? przeciez mozesz sie wypowiedziec w kwestii meskiej mody, chyba nie zakladasz na siebie byle czego ?
|
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
To zabrzmiało jak wyzwanie
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochani!!!
Moja wielka faza uroczości i słodkości wróciła ze zdwojoną siłą!!! Do boju rodacy! ![]() Muszę wam się pochwalić że zrobiłam prezent dla przyjaciółki ze studiów, która zawsze jest dla nie niesamowicie serdeczna, pomaga mi kiedy tylko może, jest ciepłą i kochaną osóbką!!! Jestem jej bardzo wdzięczna za wszystko, a wyobraźcie sobie że ostatnio podarowała (!) mi swoje nowiutkie glany i jeszcze teraz robi dla mnie kolczyki. No nie mogłam tak tego zostawić! ^_^ Zdjęcia zrobiłam ziemniakiem oczywiście, także przepraszam za jakość <sorki za bałagan na biurku i za to ze przesyłam tylko opakowanie... ale szkoda mi go teraz rozwijać!
|
|
|
#469 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma to jak wstapić do wątku i zapomnieć haha
Jakie zespoly lubie ? SNSD, SuJu, Bigbang i EXO Dużo innych też ale nie tak bardzo jak te 4 wcześniej wymienione ^^ I nie, broń boże nie zakladam na siebie byle czego :P
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm, wiec jaki masz styl ubierania ? |
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
http://www.parfaitdoll.com świetny blog. Kawaii :3
A muzycznie to przepadłam dla 2ne1. I love you jest przepiękne!
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
w ogóle to zapraszam Was na mojego bloga, gdzie możecie znaleźć azjatyckie rzeczy :P link w podpisie
|
|
|
|
|
#473 |
|
BAN stały
|
http://www.facebook.com/pages/Kocham...42612585905749 lajkujemy stronę przeznaczoną Kpop . prosimy i dziękujemy
* |
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
http://www.stellalee.net przesłodka dziewczyna. Ma też swój kanał na yt.
Czy któraś z Was ma/ miała lawendowe lub różowe włosy. Lub chociaż końcówki. Jak wrażenia? Warto?
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dla mnie to tylko azjatki w tym ładnie wyglądają, ale może dlatego tak mówię, że one to by we worku na śmieci dla mnie ładnie wyglądały heee
|
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Hej mam opytanie do Wa.s Bardoz, abrdoz ważne
![]() Których azjatyckich gadżetów najbardziej brakuje nam na rynku? Ozdób? Kremów bb? Spinek? Maseczek? Innych rzeczy? ![]() Czekam na odpowiedzi
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, bo nie mogę tego znaleźć (pewnie nie umie szukać)- jak blogerka z Azjatyckiego Cukru ma na imię? Czy ona udziela się na wizażu? Jeśli tak, to pozdrawiam
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Chyba Basia i chyba się udziela
Pozdrawiam też ^_^
|
|
|
#479 |
|
in the dark of night
|
Dwa miesiące temu zaczęłam się interesować kremami BB, m. in. szukałam na stronce A.Cukier, poszperałam po sieci, i przyznam szczerze, ze jest sporo opinii na temat różnych kremów
Ciężko się zdecydować... Jestem zaciekawiona Holika Holika, może kupię na dniach na spróbowanie... ale nie wiem sama czy nie wybrać czegoś innego. Nie chcę sobie krzywdy nim zrobić, nie wiem czemu we mnie tkwi takie przekonanie właśnie ![]() a tak w ogóle to
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem zakochana w kremach bb , jeśli chodzi o próbki to próbowałam Aloesowy z Skinfood i Brzoskwiniowy również z tej samej firmy ale nie mam zdania, bo po jednym razie nie oceniam teraz czekam na mój grzybkowy Skinfood ale chyba paczka gdzieś zaginęła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

, odnioslabym sie wtedy do tamtej wypowiedzi bo czemu nie

bo tak na prawdę, nie będąc w temacie ani w sytuacji w której ktoś się znajduje nigdy nie zrozumie się tego drugiego człowieka.. ( nie mówię oczywiście o osobach uzależnionych od op )
Mój problem polega na tym że nic, kompletnie nic na allegro mnie jeszcze nie zachwyciło, co jest dziwne jak dla mnie :/ Nie wiem sama w co chciałabym się ubrać, ah... i tu moje pytanie: Możecie przesłać jakieś azjatyckie inspiracje ciuchowe z sukienkami? Proszę, proszę... 

*
heee

Ciężko się zdecydować...