|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Zabieg wykonuje się na jesieni lub wczesną wiosną. Nie można 3 tyg przed zabiegiem, ani 3 tyg po zabiegu opalać się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
Ja też juz uciekam, bo maz się na mnie obrazi
![]() Dobranoc
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Gdzieś mi znów słonko zginęło wiecie gdzie jest?
Najważniejsze żeby swojego lubił ![]() Cytat:
Bólu to ja się nie boje bardziej poparzenia. Znajoma robiła bikini i do tej pory nie nosi wyciętych kostiumów nie wspominając o samych odczuciach. Co do starań mam akie same obawy jak Ty ale damy radę ![]() ![]() maomami tak się zapatrzyłam na Twój brzuszek że nie widziałam nic poza nim i aż się cofnęłam zobaczyć tą farbę o którą pytają dziewczyny. Patrze a tu na 95% moja sypialnia ![]() Ale sie nie wyspałam. O 17 mąż wziął się za wymianę jakiejś nieskomplikowanej części w samochodzie. Ja wytrzymałam z nim prawie do pierwszej i padłam a mąż to nie wiem o której się położył. O 5 nie mogłam go do pracy dobudzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Czy mogłabym dołączyć do Waszego wątku? Może na początku się przedstawię - na imię mam Kamila, od roku jestem mężatką i od tego też czasu staram się z moim mężem o dziecko. Mam 25 lat, mąż 26. ![]() Przy okazji chciałam Was zapytać, czy może mogłybyście mi pomóc. "Uprzejmie proszę o pomoc w interpretacji wyników badania hormonów z krwi starsze i bardziej doświadczone koleżanki. Od roku staramy się z mężem o dziecko. Mąż również wykonywał badania, są one w normie, choć niskie. Mnie natomiast mój ginekolog zlecił wykonanie hormonów między 5-8 DC oraz 15-18 DC. Wyniki w 6 DC były książkowe. Natomiast dziś odebrałam wyniki z 18 DC. Progesteron mój wynosi 0.2 przy normie 1.2 - 15.9 w fazie lutealnej. ALE, dopiero wczoraj, czyli 19 DC test owulacyjny wykazał owulację (2 kreski). Czy niski poziom progesteronu związany jest z tym, że faza folikularna jeszcze się nie skończyła?" Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Dziękuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj w gronie staraczek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zadomowienie
|
słonko jest dzisiaj u mnie
![]() ![]() Cytat:
![]() chętnie bym Ci pomogła, ale póki co sama jeszcze żadnych badań nie robiłam, więc kompletna ze mnie ignorantka w tym temacie ![]() ja dzisiaj biegnę do sądu pracy złożyć pozew. zdecydowałam się po rozmowie z prawniczką na zmianę z winy pracodawcy ![]() i prawdopodobnie 4cs zakończył się niepowodzeniem. trochę szkoda. teraz przed nami ważna decyzja : co dalej? chciałabym, ale boję się. i wiem, wiem- nigdy nie ma odpowiedniej pory. uf czego to wszystko musi się tak komplikować
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę że bardzo dobrze robisz z tą zmianą winy powodzenia. @ już przeszła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do zmiany- koniecznie jakaś musi być. dyscyplinarka w tym przypadku to przegięcie znaczne- mam nadzieje, że sąd zapoznawszy się z pozwem będzie miał to samo zdanie ![]()
![]() |
#2472 |
Rozeznanie
|
Wpadam tylko na chwilę się przywitać
![]() Mam dzisiaj taki nawał roboty, że szok... może uda mi się wpaść wieczorem ![]() Witam nową staraczkę ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Justiii - apowiedz mi jeszcze tylko, może wiesz, są jakieś przeciwskazania do laserowego usuwania włosów? skąd mogą wyjść rany, o których pisała Pradip? kurcze... może to jednak nie jest takie bezpieczne?
![]() |
#2473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj, xz tego co ja wiem to progesteron poniżej 3 oznacza ze owulacja nie wystapiła, ale u Ciebie mogło to oznaczac ze JESZCZE NIE WYSTAPILA. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() współczuje sytuacji, pamiętam jak pisałaś keidyś że sie nie martwisz bo masz umowe na stale, czy tam na czas nieokreslony ale jak widac wszystko mozena teraz. ja mimi tego ze nie prACOWAŁAM nie odkładałam decyzji o dziecku bo jak sie okazało i tak sie narazie nie udaje. teraz sie zaczepiłam ale tez bez umowy czyli jak cos to nic nie bede miała zednych swiadczeń ale dizecka pragnę i nic tego nie zmieni jakos jak cos bedziemy musiali dac rade.
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też chce dziecka- bardzo. ale teraz jak tak sobie myślę- zostałam bez pracy i studiów i to mnie przeraża. rodzina zawsze pomoże, ale jednak gdzieś tam w środku jakiś odruch zachowawczy jest. póki co Was jednak nie opuszczam- na razie jest więcej plusów niż minusów (a właściwie jednego jakim jest ta cholerna kasa) ![]()
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
patrycjja i madziucia- brawo za zdrowe podejście do życia. A swoją drogą praca raz jest a za chwilę jej nie ma... niestety takie mamy fałszywe czasy... Ja mam umowę na czas określony- do paź 2013 i zostanie przedłużona do porodu - czyli do ( jak wyliczyłam) grudnia. I cóż??? też będę się później marwtić co dalej ... ale jak pokazuje życie... na najważniejsze potrzeby zawsze znajdą się środki tylko żeby zdrowie było! Puki co czekam na wizytę 25 kwietnia na 18.00 na I badanie ![]() I mimo dylematów na temat najlepszego czasu na zostanie mamusią ( bo to praca, bo remont , bo to bo tamto i siamto....jesteśmy szczęśliwi że się udało i nie mamy żadnych wątpliwości czy to był odpowiedni moment. Ja wierzę w to że będzie dobrze! I tak dla was taka mała sentencja: "nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie...." pozdrawiam!
![]() |
#2476 | |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie super
![]() He he, maomami mam chyba identyczny kolor w sypialni ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuku żeby sąd był sprawiedliwy i wyrok był na Twoją korzyść Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja owulacja była dopiero 35 dnia cyklu - testy owu pozytywne oraz temp na to wskazywała. I jestem w ciąży ![]() Życzę powodzenia !!
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
Dopiero do domu wróciłam
![]() ![]() I coś czuje ze 4cs zakończy się tak samo jak poprzednie ![]() ![]()
![]() |
#2480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany mogą wystąpić tylko wtedy jak się nie przestrzega zasad przed zabiegiem jak i po zabiegu. Przed zabiegiem nie można się opalać 3 tyg, ani na słońcu ani w solarium, tak samo po zabiegu nie można się opalać ok 3-4 tyg. Opalanie po laserze może spowodować rany i blizny. Moja kosmetyczka zanim zrobiła komukolwiek zabieg sama wydepilowała sobie wszystkie zbędne włosy i żadnych ran, ani blizn nie ma. Ja przed zabiegiem miałam przeprowadzany bardzo skrupulatny wywiad. Poinformowano mnie o przeciwwskazaniach (na 3 tyg przed), podpisałam papiery, że zapoznałam się z wszystkimi za i przeciw. http://www.depilacjalaserowawarszawa...wskazania.html ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Praca i pieniądze to nie wszytko. Co z tego, że są pieniądze jak nie ma szczęścia największego w postaci maleństwa i miłości między dwojgiem ludzi. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Głowa do góry ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-04-17 o 20:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zadomowienie
|
Kochana, ja na tych dniach powinnam być na porodówce. ale niestety nie udało się. na razie staram się omijać wszystkie znajome, które terminowo były podobne do mnie (o a wysyp taki, że hoho) i jakoś sobie radzę. staram się zająć myśli czymś innym. świat jest niesprawiedliwy, ale są rzeczy, którymi nie można się zadręczać, bo i tak wpływu na nie nie mamy. z każdym dniem powinno być łatwiej.
i jak już pisałam- płacz kiedy masz ochotę. może zabrzmi śmiesznie, ale płacz na prawdę "oczyszcza" ![]() Cytat:
![]() ja właśnie podjęłam decyzję- nie odpuszczę. jeszcze porozmawiam z mężem, ale czuję że on chyba nawet nie pomyślał o tym, żeby dać sobie spokój ![]() Cytat:
mnie martwią studia. kurczę, niby ja nie czuję takiej potrzeby- albo inaczej nie znalazłam nic co by mnie interesowało. ale jednak teraz papierek jest ważny - bez znaczenia co się ukończy. trochę zaczynam żałować, że te ostatnie trzy lata spędziłam w pracy nie na studiach. i tak to jest. zawsze się czegoś żałuje- a to że czegoś się nie zrobiło, a to że coś sie odłożyło w czasie a teraz są problemy ![]()
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo musiałam nadrobić czytanie, a napisałyście spooorooo.
jak zakładałam, gin w poniedziałek na wizycie mnie olała i powiedziała że 8-10-dniowa faza lutealna to jest OK :/ co za jędza. A więc muszę sprawdzić wszystkich pozostałych lekarzy w enelmedzie...a za wielu ich nie ma. tymczasem olewam ten cykl (czwarty) bo po tabletkach na grzybice udało nam się kochać tylko raz, potem już uznałam, że odpuszczam, bo nie mam serca tak męczyć męża na zasadzie "wskakujemy do łóżka, bo dzisiaj trzeba". także czwarty cykl zacznie się 27 kwietnia kiedy to pewnie dostanę @. Pradip, udostępniłam wykres, w tym miesiącu jest jakiś zwariowany, straszne skoki temp, a temperatura na owulacje rośnie mi dopiero dzisiaj!!!!!! w 19 dc! zdjęcie brzuszka jest boskie ![]() gegee, mam 30 lat, dopiszesz do listy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- śliczny brzuszek też chce taki ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Jeżeli mogłabym- to proszę o dopisanie do listy
![]() Kamila, 25l., 9 cykl starań. Trochę odpuściłam po rozmowie z szanownym małżonkiem, jako pewnik (no, w 80% ![]() ![]() Co do momentu w życiu, który jest/byłby dogodnym do zachodzenia, to u nas jest to wszystko "jak Pan Bóg przykazał", aż się sama sobie dziwię. Ślub - jest, praca - jest, mieszkanie (co prawda wynajmowane) - jest. Także w naszym przypadku lepszego momentu nie było i nie będzie ![]() Zawsze śmieszy mnie to, jak kiedyś panikowałam, że zajdę w ciążę, przy czym zabezpieczaliśmy się podwójnie (prezerwatywy + tabletki). Gdyby człowiek wiedział, że to nie takie proste.. to miałby o 2 zmarszczki mniej. ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam się
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie Madziusia, a jak tam u Ciebie? bo my na podobnym etapie jesteśmy ![]() Cytat:
![]() Kochana, może rzeczywiście szukaj kogoś innego? Lekarze to jakoś olewają to wszystko... przynajmniej duża część z lekarzy. ALe trzeba szukać kogoś zaufanego do skutku. Na pewno uda się kogoś znaleźć ![]() Skoro temperatura rośnie, to rozumiem, że ostro działacie?! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie dziękuję za kciuki, co by nie zapeszać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie spisuj jeszcze cyklu na straty. Skoro temperatura zaczęła rosnąć i testy owu być pozytywne to działajcie jeszcze Jako dziecko ciągle przygarniałam jakieś chore zwierzaki ale teraz maż by mi nie odpuścił gdybym go nie odwiozła. A wczoraj jak tylko mnie zobaczył to zamiast zapytać jak mi minął dzień padło pytanie czy dzwoniłam do zoo i pytałam jaki to gatunek i jak się czuje ![]() Cytat:
![]() Witajcie ![]() Po południu przyjeżdżają do nas znajomi z roczna królewna i już nie mogę się doczekać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Mamy już naszą listę w moim podpisie
![]() W razie potrzeby można klikać i wszystko będzie jasne. Przesyłajcie mi tylko uaktualnienia ![]()
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
PPPatinka dzisiaj testowałam ale nie z porannego moczu ponieważ miałam takie bóle brzucha jak by zaraz @ miała przyjsc zrobiłam ok 9 ale wyszła 1 kreska a @ nadal brak ale bólu brzucha juz nie ma ale pewnie juz moja chora wyobraźnia karze mi chodzić co chwile do toalety i sprawdzać czy nie przyszła ale narazie brak. Test moze nie wykrył ciazy albo @ sie spóźnia ale jak spr w kalendarzu to ost cykl moj trwał 28 dni wiec z moich obliczeń powinnam dostać 15 kwietnia (bo om mialam 19,03)ale nie raz miałam cykl 31 dni to powinnam dzisiaj dostać@ ale narzie cisza.
Napisane przez Gegee Dopiero do domu wróciłam idę się odmóżdzyć przy top model i spać I coś czuje ze 4cs zakończy się tak samo jak poprzednie od dwóch dni mnie boli jak na @, czyli standard..czekam do środy aż dostane a kysz niech nie przychodzi póki nie ma zawsze jest nadzieja wiec trzymam kciuki ) Gegee jak jeszcze nie przyszla to nie przyjdzie i zobaczysz II kreski ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja sama nie dziękuję ![]() p.s. jeśli kogoś zapomniałam umieścić na liście to przepraszam, jak dostanę info na priv to dopiszę ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-18 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Ja 10 października....
![]() Powracam do wątku... Ostatnio jak zaczęłam się u Was udzielać to od razu zaszłam ![]() ![]() Na razie się nie staramy... Nawet jeszcze nie współżyjemy. Nasze wyniki są kiepskie no ale jak się trochę podreperujemy to zaczynamy. Być może pójdziemy na inseminację. Ale to się zobaczy. Przed nami długa droga... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.